$NAT ve Dijital Madde Teorisi: 'Tüm Zincirleri Birleştirmek'ten 'Tüm Evrenleri Birleştirmek'e"

Orta SeviyeJan 26, 2024
Bu makalede Dijital Malzeme Teorisi (DMT) ve onun belirteci NAT tanıtılmaktadır.
$NAT ve Dijital Madde Teorisi: 'Tüm Zincirleri Birleştirmek'ten 'Tüm Evrenleri Birleştirmek'e"

/ Temel Fikirler /

  • $NAT, DMT (Dijital Malzeme Teorisi) + keyfi olmayan token ihraç modeli + blok arkadaşını birleştiren ve DMT tarafından oluşturulan dijital dünyada evrensel token olarak hizmet veren ilk protokol tokenidir.
  • DMT, birleşik, keyfi olmayan bir dijital alan oluşturuyor. Tüm zincirleri birleştirme (BTC) yönündeki ana trendin ortasında, hayalini kurduğumuz nihai dijital dünya, aynı zamanda tüm evrenleri birleştirme çağını başlatmanın eşiğinde.
  • Blok Eleman Tablosu, BTC'nin yerel dijital varlıklarının keşfi için yeni sınırlar açarak, Bitcoin'in minimalist yaklaşımıyla daha yakından uyum sağlayarak akıllı sözleşmelerden (Kod Kanun'a uymak) blok elemanlarına (Ledger olarak Block'u takip ederek) geçişe benzer bir öneme işaret ediyor. ahlak.

Geçtiğimiz yıl, Ordinals protokolü, en merkezi olmayan ve en güçlü fikir birliğine dayalı olarak Bitcoin'e özgü dijital varlıklarda Kambriyen patlamasını tetikledi: Ordinal yazıtları, BRC20, Bitmap, özyinelemeli yazıtlar, BRC420, TAP, Atom, Runes, Taproot Asserts, vb. … Bu gelişmeler, çoğu insanın hayal gücünün ötesine geçen dijital dünyanın zeminini zenginleştiriyor ve dijital alanda Columbus benzeri keşif yolculuklarının habercisi oluyor.

Dijital Madde Teorisi (DMT), Dijital Madde ve Dijital Dünyada Yeni Bir Çağ Açıyor

DMT, bazı fizikçiler tarafından önerildi ve dijital bilginin, ahşap veya metal gibi fiziksel malzemelere benzer bir dijital madde biçimi olarak değerlendirilebileceğini öne sürüyor. Gelecekte dijital bilginin kullanımının atomlarınkini geçebileceğini öngörüyor.

Tıpkı fiziksel dünyanın elementlerden oluşması gibi, periyodik tablo da fiziksel dünyadaki yeni elementlerin keşfedilmesi için teorik bir temel sağlar. Bilim adamları, fiziksel dünyanın inşasına hizmet edecek belirli bir aralıktaki yeni malzemeleri (yarı iletken malzemeler ve katalizörler gibi) aramak için periyodik tabloyu kullanırlar.

Gerçek Dünya: Elementlerin Periyodik Tablosu

Bitcoin blok zincirinde, Trac ekibi ve Bitmap'in kurucusu, blok verilerinde mevcut olan doğal kalıpları kullanarak, blok öğesi tablosu olarak da bilinen bir dijital malzeme formunun oluşturulmasını önerdi. Bitcoin blokları ve işlemleri çoktur ve çeşitli alanlardan gelen bilgiler, merkezi olmayan ve güvenli bir kamu defterine kalıcı olarak kaydedilir ve saklanır. Böylece, keyfi olmayan kalıpların doğasında olan nitelikleri kullanan birleşik bir süreç yoluyla yeni bir dijital değer sınıfı yaratmak için DMT ilkelerini uygulayabiliriz. Bu, Bitcoin'deki yerel dijital varlıkların büyük bir patlamasını tetikleyecek.

Dijital Dünya: Blok Eleman Tablosu (DMT dijital maddesi Bitcoin verilerinden üretilir ve rastgele olmayan bir token ekosisteminden türetilir)

Bitcoin Ekosisteminde DMT'nin 3 Farklı Uygulaması Var

  • İlk uygulama: Sıra Sayıları Teorisi \
    Casey Rodarmor tarafından önerilen Sıra Teorisi, Satoshi'ye madeni para değeri verir (Bitcoin'in en küçük birimi olan Sats, BTC'nin yüz milyonda birine eşdeğerdir), bu paraların altınla dövme sanatına benzer şekilde dijital eserler olarak toplanmasına ve ticaretinin yapılmasına olanak tanır. gerçek dünya. Bu dağıtım modeli, ekosisteme giren her satoshiye, satoshi üzerine kazınacak dijital varlıklar oluşturmak için herkes tarafından kullanılabilen benzersiz bir kimlik atar.
  • İkinci uygulama: Nadir Sats
  • Nadir Sats (Satoshi): Ordinal teoriye göre, Bitcoin blok zincirinde benzersiz bir konuma sahip olan Sats'lar, Nadir Sats olarak kabul edilir. Bunun bir örneği, her bloğun ilk Sat'larına nadir Satoshi adı verilmesidir. Bu örüntü tanıma biçimi, tıpkı bizim düşük yazı miktarlarına veya nadir mallara değer verdiğimiz gibi, nadir konumlardaki satoshilere de değer atar.
  • Üçüncü uygulama: Bitmap Teorisi \
    Bitmap teorisi, Bitoshi Blockamoto tarafından önerilen, DMT'nin bilinen üçüncü uygulamasıdır. Bitcoin blok zincirindeki her bloğu bir dijital varlık olarak tanımlar. Bitcoin bloğunu oluşturan işlemler alanı bireysel bloklara böler. Bu mekanizma, meta veri deposu tasarımının ilk keyfi olmayan unsuruna ulaşır.

Yukarıdaki örnekler, Bitcoin blok zincirindeki eğilimleri keşfeden ve kalıpları ateşleyen ilk dijital arkeologlardı; bu da blok öğesini yerel bir özellik ve Bitcoin blok zincirinin en büyük anlatısı haline getirdi. DMT, Bitcoin blockchain verilerinden keyfi olmayan dijital varlıkların, özellikle de keyfi olmayan tokenların oluşturulmasına yönelik sistematik bir yaklaşım sağlamayı amaçlamaktadır. Şu anda, yukarıdaki üçü yalnızca DMT uygulamalarıdır ve DMT'de keyfi olmayan tokenlar için teorik ihraç yöntemleri ve modellerden yoksundur.

DMT birleşik, keyfi olmayan bir dijital dünya yaratıyor

Bitmap'in kurucusu tarafından önerilen DMT, bu yeni ancak bağımsız dijital varlık ihraç protokollerini (Ordinals, BRC20, Bitmap, BRC420, vb.) daha yüksek boyutlu bir teori ve anlatımdan özetler ve geliştirir. Tıpkı kimyasal elementlerin gerçek dünyayı oluşturması gibi, blok elementler de dijital dünyayı oluşturacak ve Bitcoin ve blok elementlerine dayalı, keyfi olmayan bir dijital maddi dünyanın kapısını açacak. Fiziksel maddi dünyaya karşılık gelir ve onunla kuantum dolaşıklığı yaratır. DMT keyfi olmayan bir dijital dünya yaratıyor; belirli bir proje değil, yeni bir ekosistemin, yeni bir anlatının ve blockchain tabanlı dijital medeniyetin nihai biçimidir. Birlikte gerçek bir meta veri tabanı yaratıyoruz. Hayallerimizin nihai dijital dünyası, "sayısız evreni birleştirmenin" başlangıcını ortaya çıkarmak üzere.

  • Bitcoin fiziksel dünyada altına karşılık gelir;
  • Sıra sayıları varlıkları blok zincirine kaydeder ve kültürel kalıntıları dijitalleştirir;
  • Bitmap, dijital dünyadaki arazinin boyutunu ve topografyasını belirler;
  • BRC420, oyun varlıkları için standartları birleştirerek ve oyun varlıklarının metaverseler arası birlikte çalışabilirliğini mümkün kılarak dijital materyaller arasında değer karışıklığına ve telif haklarına olanak tanır;
  • BRC20 ve diğer keyfi belirteçler, çeşitli fikir birliği toplulukları/projeleri/bölgeleri/ekosistemleri için fikir birliği belirteçleri haline gelir.

Artık eksik olan tek şey, DMT dijital malzeme dünyası için rastgele olmayan belirteçler, protokol belirteçleri ve genel eşdeğerlerdir (yani, hizmet belirteçleri).

NAT tarafından dağıtılan birden fazla uygulama, farklı kullanım durumlarında aynı rastgele olmayan veri kökünü kullanır; $NAT herhangi bir uygulama için kullanılabilir

$NAT: DMT'nin İlk Protokol Token'ı ve Evrensel Token

$NAT (Keyfi Olmayan Tokenlar), dijital madde teorisine göre blokta bulunan en büyük değere sahip dijital maddedir. Sayı bloktaki BITS elemanının değerinden alınır (BIT biti bilgisayar bilgisinin en küçük birimidir, 1 Veya 0 bir bittir), $NAT'ın anlaşılmasıyla ilgili olarak değerini aşağıdaki dört boyuttan analiz ederiz.

  1. $NAT, DMT Digital Matter Theory tarafından yayınlanan ilk DMT protokol tokenıdır.

DMT dijital malzeme teorisinin önerisi, blok zinciri için akıllı sözleşmelere eşdeğer yeni bir kıta açtı; akıllı sözleşmelerden (Code Is Law'ı takiben) blok öğelerine (defter olarak Block'u takip ederek) geri dönüş ve BTC'ye geri dönüş. BTC, BTC'nin ekolojik özelliklerine özgü olan ve sözleşmelerle keyfi olarak oluşturulmak yerine blok unsurlardan keşfedilebilen, BTC'nin doğal dijital maddesinin ne olduğunu yeni bir perspektiften incelememize olanak tanıyor. $NAT, DMT Digital Material Theory tarafından eşzamanlı olarak yayınlanan ilk protokol tokenıdır.

  1. $NAT, keyfi olmayan token ihraç protokolünün ilk tokenıdır

DMT dijital malzeme teorisi, token ihraç protokolünün temel olarak iki yola bölündüğüne inanmaktadır: keyfi tokenlar ve keyfi olmayan tokenlar. BTC, ETH ve ORDI'nin tümü yaratıcı tarafından öznel olarak belirlenen keyfi tokenların temsilcileridir. Keyfi olmayan tokenler, yaratıcının öznel ortamından ziyade bloğun mevcut öğelerinden madencilik yapan madencilik endüstrisine daha çok benzer. $NAT, madencilik bloğu öğeleri için protokol standardını ortaya çıkaran, keyfi olmayan token verme protokolünün ilk tokenidir.

İki token ihraç modeli arasında NAT, token ihraç modelinin ilk dalını temsil eder ve $NAT onun ilk protokol tokeni olur.

  1. $NAT, blok tamamlayıcının ilk tamamlayıcı tokenıdır

Tıpkı gerçek dünyadaki altın madeni madenciliği gibi, her zaman beraberinde birçok maden bulunur. BTC madenciliği yaparken, Bitcoin bloğuyla eş zamanlı olarak üretilen dijital maddelere blok arkadaşları denilebilir. İlk blok tamamlayıcısı, ilk blok tamamlayıcısı NFT olan Bitmap'tir. İhracı blok verilerine göre artar ve aynı zamanda keyfi olmayan bir varlıktır; $NAT, blok tamamlayıcının ilk belirtecidir. FT'nin özelliklerine sahiptir. Bitmap ve NAT'ın gelecekteki gelişimi de kuantum dolaşıklığı üretecektir.

  1. $NAT, DMT dijital dünyasındaki evrensel belirteçtir

DMT Dijital Madde Teorisi, tıpkı altının gerçek dünyada keşfedilip evrensel olarak kabul edilen bir eşdeğer haline gelmesi gibi, yepyeni bir dijital dünyanın şafağını müjdeliyor. Dijital maddelerin dijital dünyası aynı zamanda bloklardan doğal olarak keşfedilen ve evrensel olarak kabul edilen bir eşdeğer haline gelen, tüm DMT protokolünün ve DMT dijital dünyasının değerini temsil eden bir tokena da ihtiyaç duyuyor.

$NAT, her blokta oluşturulur ve artırılır; her bloktan oluşturulan her dijital maddenin değeri, her satoshi, her UXTO işlemi ve her BRC20, BITS tarafından ölçülür. NAT, günümüzün gerçek dünyasındaki ABD dolarına çok benzer şekilde, bu dijital madde dünyası için ortak para birimi olarak hizmet vermektedir. Bununla birlikte, herhangi bir otorite tarafından yayınlanmaz, bunun yerine bloklar içinde keşfedilir ve evrensel olarak kabul edilen eşdeğerler olarak altın ve gümüşün uzlaşma sürecine benzer şekilde topluluk konsensüsü yoluyla elde edilir.

Dijital dünyada keşfedilen çeşitli DMT dijital maddelerinin değeri, bir ölçü ve değişim ortamı gerektirir. Değer depolamayı vurgulayan dijital bir altın olan Bitcoin, tıpkı gerçek dünyadaki altın gibi, genel ödemeler için giderek daha az uygun hale geliyor. Fiat para birimleri rezerv olarak altına güveniyor ve $NAT basıldığında 546 satoshi de depoluyor. Bu nedenle, BTC ile birlikte bloklar halinde üretilen NAT, birçok senaryoda genel ödemeler ve dolaşımda Bitcoin'in yerini alarak BTC'ye bağlanabilir.

$NAT'ın değeri nasıl belirlenir?

Yukarıdaki analize dayanarak değerlendirme üç aşamada yapılabilir:

Başlangıç Aşaması

  1. Birinci değerleme yöntemi: 10$'lık ortalama döküm maliyetini 30-100 katıyla çarparak tahmin yapın; bu da yaklaşık 300-1000$'dır;
  2. Değerleme yöntemi: $NAT ≈ SATS. SATS, Inscription Index'in madencilik ödülü olurken, NAT, DMT için evrensel dijital token haline geliyor. Her ikisi de kendi alanlarında temel tokenlar haline geliyor. SATS'nin toplam 21 milyon birimi var ve her birimin değeri şu anda 75 dolar olup, piyasa değeri 1,5 milyar dolar oluyor. NAT ise yalnızca 800.000 birime sahiptir. 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştığında birim başına 1250 dolara eşdeğer olacak;
  3. Üçüncü değerleme yöntemi: $NAT≈10 x Bitmap. Bir arazi NFT'si olarak bitmap, Decentraland gibi platformlardaki arazi ve platform tokenlarının piyasa değeriyle karşılaştırıldığında yaklaşık 1:10 değerindedir. Bu nedenle NAT'ın piyasa değeri Bitmap'in yaklaşık 10 katıdır. Şu anda her Bitmap'in değeri 0,005BTC'dir, bu da NAT'ın 0,05BTC, yani yaklaşık 2250 $ değerinde olacağı anlamına gelir.

Veri kaynağı: Twitter kullanıcısı @OrdinalNinja

Geliştirme Aşaması (Boğa Piyasasının Bu Turu)

  1. Değerleme Yöntemi 1: DMT protokolünün ilk tokenı ve konsept lideri olan $NAT, BRC20 protokolünün ORDI tokenı ve FACET protokolünün ETHS tokenı gibi diğer protokollerin ilk tokenlarına benzer. Bu iki protokol tokeninin değeri sırasıyla yaklaşık 70.000 dolar ve 13.000 dolardır. Şu anda bu protokollerin ilk tokenları için herhangi bir tavan bulunmuyor. $NAT'ın herhangi bir sınırlama olmaksızın yaklaşık 10 milyar dolarlık piyasa değeriyle 10.000 dolar civarında bir değere ulaşma fırsatına sahip olması bekleniyor.
  2. Değerleme Yöntemi 2: Bitcoin ekosisteminde MEME tokenleri BTC'nin değerinin %10'unu oluştururken, Ethereum ekosisteminde SHIB, ETH'nin piyasa değerinin yaklaşık %5'ini oluşturur. Şu anda, Bitcoin ekosistemindeki MEME tokenleri hâlâ geliştirme aşamasındayken ORDI, token başına yaklaşık 70.000 dolar değeriyle şimdiden çok ileride. $NAT aynı zamanda Bitcoin'in değerinin %5'ini oluşturan önde gelen bir Bitcoin MEME tokeni olma potansiyeline sahiptir; bu da yaklaşık 50 milyar dolarlık bir piyasa kapitalizasyonuyla sonuçlanacak ve her bir tokenin ortalama değeri yaklaşık 50.000 $'dan başlayacaktır.

Olgunluk Aşaması (önümüzdeki birkaç on yıl)

  1. Değerleme Hipotezi 1: $NAT ≈ Sıra Sayıları, Bitmap, Özyinelemeli Yazıtlar, BRC420, BRC20 vb. gibi tüm dijital materyallerin değerlerinin toplamı. Gerçek dünyada GSYİH (Gayri Safi Yurtiçi Hasıla) vardır ve $NAT, DMT'nin (Dijital Malzeme Dünyası) GSYİH'si veya Bitcoin zincirinin dijital malzeme üretim değeri olarak düşünülebilir.
  2. Değerleme Hipotezi 2: $NAT, Bitcoin'i geçebilir mi? Dünya Altın Konseyi'nin tahminine göre, yaklaşık 13 trilyon dolar değerinde, yaklaşık 209.000 ton altın çıkarıldı. Gerçek dünyada 2022 yılında küresel GSYH 100 trilyon dolar. $NAT, dolar benzeri evrensel bir para birimi olduğundan, Bitcoin'in değerini aşıp aşamayacağı, dijital dünyanın gelecekteki üretim değerine bağlıdır. 2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki toplam M2 miktarı 21 trilyon dolar, Çin'deki M2 dengesi ise 33,5 trilyon dolar olacaktır. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler tarafından basılan para birimlerinin değeri, çıkarılan altının toplam değerini çok aşıyor (Not: Bu hipotez ve veri listesi, ekonomi dışı bir profesyonel tarafından sağlanmıştır. Uzmanlar varsa dijital dünyaya yönelik bir “GSYH istatistik modeli ve M2 hesaplama modeli” tasarlayabilirler.

$NAT'ın Gelişimine İlişkin Beklentiler

  • Ödeme jetonu olarak $NAT ile dijital dünya ödeme sistemi oluşturun. Çünkü DMT'nin kendisi tüm dijital dünyadır ve ödeme sistemi de bu dijital dünyanın en önemli finansal aracıdır. Spesifik olarak, ödeme belirteci olarak $NAT ile bir ticaret pazarı ve ödeme belirteci olarak $NAT ile oluşturulan araç pazarı, model pazarı, dış görünüş pazarı, bulut işleme pazarı ve Bitmap ticaret pazarı gibi çeşitli pazarlar oluşturmaktır. DMT dijital dünyası etrafında kurulan herhangi bir ekolojik proje, bu ticari ödeme sistemini kullanabilir ve piyasa oluşturucular, hizmetleri için $NAT cinsinden işlem ücretlerini talep edebilir.
  • Belirteç olarak $NAT ve arazi olarak Bitmap ile ekolojik bir sistem oluşturun. DMT, şifrelenmiş tüm dijital yerlilerin hayallerini barındırabilecek yepyeni ve devasa bir dijital dünyadır. Bu dünya bir veya birkaç proje tarafı tarafından inşa edilemez; tıpkı şu anda Bitcoin etrafında inşa edilen ekolojik sistem gibi, topluluk konsensüsüne ve topluluk inşasına ihtiyaç duyar. Herkes, DMT çerçevesini temel alan, belirteç olarak $NAT'ı ve arazi olarak Bitmap'i temel alan, izin almadan, yalnızca topluluk tarafından tanınan bir meta-evren projesi oluşturabilir ve hizmet ücreti olarak $NAT'ı ücretlendirebilir. Aynı zamanda arazi ve jetonların evrenselliği nedeniyle bu ekolojik projeler birbiriyle bağlantılıdır.

NAT hakkında bilmeniz gerekenler

/ Soru-Cevap /

① $NAT ve Bitmap arasındaki fark nedir?

$NAT ve Bitmap, DMT tarafından dijital maddede keşfedilen ilk malzeme grubudur ve bunlar, keyfi olmayan dijital madde dünyasını oluşturan iki temel unsurdur. Bitmap, bu keyfi olmayan dijital madde dünyasının ülkesidir; Bitmap'i elinde tutmak, gerçek dünyadaki mülkiyet sertifikasına benzer şekilde, dijital dünyada arazi sertifikasını tutmak gibidir. DMT'deki birçok dijital madde türünden biridir ve NFT formunda bulunur. $NAT, bu keyfi olmayan dijital madde dünyasının evrensel para birimidir ve bir simgedir. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse Bitmap'i Decentraland'deki arazi olarak, $NAT'ı da MANA olarak anlayabilirsiniz.

② DMT dijital dünyası ile Decentraland gibi metaveriler arasındaki fark nedir?

  • Tüm zincirlerin birleştirilmesi yönündeki genel eğilim altında, hayallerimizdeki nihai evren, tüm evrenlerin birleşmesini başlatmak üzeredir. DMT dijital dünyası, tüm dijital evrendir ve bu dijital ortamda N tane daha Decentralands ve Sandbox'lar olacaktır. dünya.
  • Decentraland ve onun gibi diğer meta veri dizileri, arazi arzının, dijital varlıkların ve MANA tokenlerinin proje ekibinin takdirine göre belirlendiği keyfi meta veri dizileridir. Bu dijital varlıklar Decentraland'in kendisinde mevcut değildir ve boş araziye benzer. Bu, çeşitli kaynakların getirilmesi gereken bir sanayi bölgesine yatırım çekmeye benzer.
  • DMT dijital dünyası keyfi değildir. Bu dünyayı oluşturan malzemeler her blokta oluşturulan çeşitli dijital maddelerden geliyor. DMT dijital dünyasının tek yapması gereken, bu 3 boyutlu görselleştirmeleri sunmaktır. Daha basit bir anlayış, Bitcoin'in artık 2 boyutlu olduğu ve DMT dijital dünyasının tüm Bitcoin zincirini ve Bitcoin ekosistemini 3 boyutlu olarak sunduğudur. Herhangi bir proje partisi içeriğinin, DMT dijital dünyasına girmeden önce Bitcoin zincirine yazılması gerekir.

548829 bloğunun 3 boyutlu görünümü: https://symphony.iohk.io/

  • Mevcut meta veri deposu alanları ve Sandbox gibi platform belirteçleri, proje ekibi tarafından verilir ve ihraç hakları, ücretsiz basım için kamuya açık değildir. Öte yandan, DMT dijital dünyasının ülkesi Bitmap ve token NAT, Free Mint aracılığıyla adil lansman ruhuna dayalı olarak piyasaya sürülüyor. Temelde, arazi Bitmap'i ve token $NAT herhangi bir proje ekibine ait değildir, ancak herhangi bir proje ekibi bu iki varlık etrafında birbirini güçlendirerek ekolojik projeler inşa edebilir.
  • Decentraland ilk olarak 2015 yılında Bitcoin ağında doğdu ancak ölçeklenebilirlik sorunları nedeniyle 2017 yılında Ethereum'a taşındı. Decentraland'da merkezi olmayan bir kıta fikri Bitcoin'den doğmuştur ve DMT dijital dünyasına uygulanabilir. DMT dijital dünyası, merkezi olmayan bir kıta kavramını Decentraland'den Bitcoin'e kadar yeniden tanıtacak.

③ Ek NAT ihracıyla ilgili olarak, şu anda yalnızca 800.000 $'dan fazla NAT mevcut ve keyfi olmayan ihrac kıt ve adil.

  • Öncelikle NAT'ın ek verilmesinin blokların artmasıyla arttığı, zorluk arttıkça azaldığı açıktır. İkincisi, son 15 yılda Bitcoin bloklarının sayısı yalnızca 800.000'in üzerindeydi ve her yıl 50.000 yeni blok ekleniyor. 2024 yılına kadar Yıllık büyüme oranı %6 civarındadır ve yıldan yıla azalmaktadır (örneğin 2050 yılına gelindiğinde büyüme oranı sadece %2,2 olacaktır). 2114 yılında Bitcoin çıkarıldığında büyüme oranı %0,0076'ya düşecek. Yıkıcı deflasyon mekanizması devreye girerse büyüme oranı daha da düşük olacaktır). Ek ETH ihracı yıllık %5 olarak sabitlenmiştir ve DOGE'nin ayrıca yıllık %5 ek ihracı vardır. Ancak büyüme oranları karşılaştırıldığında NAT'ın büyümesinin daha makul olduğu görülüyor. 2014 yılında NAT yaklaşık %10'luk bir büyüme oranı yaşadı. Bu büyüme oranı, gelişmekte olan ülkelerdeki hızlı büyümeden gelişmiş ülkelerdeki daha yavaş büyümeye geçiş yapan gerçek dünya ülkesinin ilerlemesiyle daha yakından uyumludur. Aynı zamanda ekonomik kalkınma yasalarına da uygundur.
  • Her bloktaki toplam BITS miktarı, 100 milyon SATS'e benzer şekilde en küçük birim olarak kullanılabilir. Şu anda, yaklaşık 10.000 tutma adresiyle toplam NAT sayısı 800.000'i aşıyor. Bu, kişi başına 80'den fazla NAT'a denk geliyor ve bu da onu oldukça az kılıyor. NAT'lar her blokta artar ve sonraki katılımcıların da bunları ücretsiz olarak basma fırsatına sahip olmasını sağlar. Ek olarak madenciler madencilik NAT'larına katılabilirler. İlk aşamalarda NAT'lar, Bitcoin blokları için yardımcı maden görevi gördü. Bitcoin çıkarıldıktan sonra $NAT, yardımcı maden olmaktan çıkıp ana madene dönüşebilir ve madenciler tarafından çıkarılan ana varlık haline gelebilir.

④ Neden $SATS veya $BPM dijital dünyada evrensel para birimi olamıyor?

  • SATS şu anda topluluk tarafından geniş çapta tanınmaktadır. Örneğin, Unisat Cüzdan bunu yazıt işlem ücretleri ve yazıt indeksi madenciliği için bir ödül olarak kullanıyor. Ancak SATS zaten basılmış durumda ve gelecekte dijital dünyadaki değer artışına bağlı olarak ayrıca verilemiyor, dolayısıyla büyümesi sınırlı.
  • Mevcut toplam BMP tutarı 1 milyardır ve yalnızca 817500'den önceki blok numaraları için talepleri destekler. Ayrıca son başvuru tarihinin 31 Aralık 2023 olduğunu da belirtiyor. DMT dijital malzeme dünyasına katılan sonraki kullanıcılar, bunu yalnızca ikincil piyasadan satın alabilirler. BMP yalnızca BITMAP'in tutulup tutulmadığına göre verilir. DMT dijital malzeme dünyası için BITMAP varlıklardan yalnızca biridir. Aynı zamanda dijital dünyanın gelecekteki değer artışına bağlı olarak ek olarak ihraç edilemez ve büyümesi de sınırlıdır.

/ Genişletilmiş bilgi/

Ciddiyetle beyan ederim: Bu makale yalnızca kişisel bir görüşü temsil etmektedir. Görüşlerden bazıları topluluk kanaat önderlerinin analizlerine dayanmaktadır ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. DYOR!

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [加密厨房] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [@NavigatorLabs] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Th
    Bu makalede ifade edilen görüş ve düşünceler yalnızca yazara ait olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

$NAT ve Dijital Madde Teorisi: 'Tüm Zincirleri Birleştirmek'ten 'Tüm Evrenleri Birleştirmek'e"

Orta SeviyeJan 26, 2024
Bu makalede Dijital Malzeme Teorisi (DMT) ve onun belirteci NAT tanıtılmaktadır.
$NAT ve Dijital Madde Teorisi: 'Tüm Zincirleri Birleştirmek'ten 'Tüm Evrenleri Birleştirmek'e"

/ Temel Fikirler /

  • $NAT, DMT (Dijital Malzeme Teorisi) + keyfi olmayan token ihraç modeli + blok arkadaşını birleştiren ve DMT tarafından oluşturulan dijital dünyada evrensel token olarak hizmet veren ilk protokol tokenidir.
  • DMT, birleşik, keyfi olmayan bir dijital alan oluşturuyor. Tüm zincirleri birleştirme (BTC) yönündeki ana trendin ortasında, hayalini kurduğumuz nihai dijital dünya, aynı zamanda tüm evrenleri birleştirme çağını başlatmanın eşiğinde.
  • Blok Eleman Tablosu, BTC'nin yerel dijital varlıklarının keşfi için yeni sınırlar açarak, Bitcoin'in minimalist yaklaşımıyla daha yakından uyum sağlayarak akıllı sözleşmelerden (Kod Kanun'a uymak) blok elemanlarına (Ledger olarak Block'u takip ederek) geçişe benzer bir öneme işaret ediyor. ahlak.

Geçtiğimiz yıl, Ordinals protokolü, en merkezi olmayan ve en güçlü fikir birliğine dayalı olarak Bitcoin'e özgü dijital varlıklarda Kambriyen patlamasını tetikledi: Ordinal yazıtları, BRC20, Bitmap, özyinelemeli yazıtlar, BRC420, TAP, Atom, Runes, Taproot Asserts, vb. … Bu gelişmeler, çoğu insanın hayal gücünün ötesine geçen dijital dünyanın zeminini zenginleştiriyor ve dijital alanda Columbus benzeri keşif yolculuklarının habercisi oluyor.

Dijital Madde Teorisi (DMT), Dijital Madde ve Dijital Dünyada Yeni Bir Çağ Açıyor

DMT, bazı fizikçiler tarafından önerildi ve dijital bilginin, ahşap veya metal gibi fiziksel malzemelere benzer bir dijital madde biçimi olarak değerlendirilebileceğini öne sürüyor. Gelecekte dijital bilginin kullanımının atomlarınkini geçebileceğini öngörüyor.

Tıpkı fiziksel dünyanın elementlerden oluşması gibi, periyodik tablo da fiziksel dünyadaki yeni elementlerin keşfedilmesi için teorik bir temel sağlar. Bilim adamları, fiziksel dünyanın inşasına hizmet edecek belirli bir aralıktaki yeni malzemeleri (yarı iletken malzemeler ve katalizörler gibi) aramak için periyodik tabloyu kullanırlar.

Gerçek Dünya: Elementlerin Periyodik Tablosu

Bitcoin blok zincirinde, Trac ekibi ve Bitmap'in kurucusu, blok verilerinde mevcut olan doğal kalıpları kullanarak, blok öğesi tablosu olarak da bilinen bir dijital malzeme formunun oluşturulmasını önerdi. Bitcoin blokları ve işlemleri çoktur ve çeşitli alanlardan gelen bilgiler, merkezi olmayan ve güvenli bir kamu defterine kalıcı olarak kaydedilir ve saklanır. Böylece, keyfi olmayan kalıpların doğasında olan nitelikleri kullanan birleşik bir süreç yoluyla yeni bir dijital değer sınıfı yaratmak için DMT ilkelerini uygulayabiliriz. Bu, Bitcoin'deki yerel dijital varlıkların büyük bir patlamasını tetikleyecek.

Dijital Dünya: Blok Eleman Tablosu (DMT dijital maddesi Bitcoin verilerinden üretilir ve rastgele olmayan bir token ekosisteminden türetilir)

Bitcoin Ekosisteminde DMT'nin 3 Farklı Uygulaması Var

  • İlk uygulama: Sıra Sayıları Teorisi \
    Casey Rodarmor tarafından önerilen Sıra Teorisi, Satoshi'ye madeni para değeri verir (Bitcoin'in en küçük birimi olan Sats, BTC'nin yüz milyonda birine eşdeğerdir), bu paraların altınla dövme sanatına benzer şekilde dijital eserler olarak toplanmasına ve ticaretinin yapılmasına olanak tanır. gerçek dünya. Bu dağıtım modeli, ekosisteme giren her satoshiye, satoshi üzerine kazınacak dijital varlıklar oluşturmak için herkes tarafından kullanılabilen benzersiz bir kimlik atar.
  • İkinci uygulama: Nadir Sats
  • Nadir Sats (Satoshi): Ordinal teoriye göre, Bitcoin blok zincirinde benzersiz bir konuma sahip olan Sats'lar, Nadir Sats olarak kabul edilir. Bunun bir örneği, her bloğun ilk Sat'larına nadir Satoshi adı verilmesidir. Bu örüntü tanıma biçimi, tıpkı bizim düşük yazı miktarlarına veya nadir mallara değer verdiğimiz gibi, nadir konumlardaki satoshilere de değer atar.
  • Üçüncü uygulama: Bitmap Teorisi \
    Bitmap teorisi, Bitoshi Blockamoto tarafından önerilen, DMT'nin bilinen üçüncü uygulamasıdır. Bitcoin blok zincirindeki her bloğu bir dijital varlık olarak tanımlar. Bitcoin bloğunu oluşturan işlemler alanı bireysel bloklara böler. Bu mekanizma, meta veri deposu tasarımının ilk keyfi olmayan unsuruna ulaşır.

Yukarıdaki örnekler, Bitcoin blok zincirindeki eğilimleri keşfeden ve kalıpları ateşleyen ilk dijital arkeologlardı; bu da blok öğesini yerel bir özellik ve Bitcoin blok zincirinin en büyük anlatısı haline getirdi. DMT, Bitcoin blockchain verilerinden keyfi olmayan dijital varlıkların, özellikle de keyfi olmayan tokenların oluşturulmasına yönelik sistematik bir yaklaşım sağlamayı amaçlamaktadır. Şu anda, yukarıdaki üçü yalnızca DMT uygulamalarıdır ve DMT'de keyfi olmayan tokenlar için teorik ihraç yöntemleri ve modellerden yoksundur.

DMT birleşik, keyfi olmayan bir dijital dünya yaratıyor

Bitmap'in kurucusu tarafından önerilen DMT, bu yeni ancak bağımsız dijital varlık ihraç protokollerini (Ordinals, BRC20, Bitmap, BRC420, vb.) daha yüksek boyutlu bir teori ve anlatımdan özetler ve geliştirir. Tıpkı kimyasal elementlerin gerçek dünyayı oluşturması gibi, blok elementler de dijital dünyayı oluşturacak ve Bitcoin ve blok elementlerine dayalı, keyfi olmayan bir dijital maddi dünyanın kapısını açacak. Fiziksel maddi dünyaya karşılık gelir ve onunla kuantum dolaşıklığı yaratır. DMT keyfi olmayan bir dijital dünya yaratıyor; belirli bir proje değil, yeni bir ekosistemin, yeni bir anlatının ve blockchain tabanlı dijital medeniyetin nihai biçimidir. Birlikte gerçek bir meta veri tabanı yaratıyoruz. Hayallerimizin nihai dijital dünyası, "sayısız evreni birleştirmenin" başlangıcını ortaya çıkarmak üzere.

  • Bitcoin fiziksel dünyada altına karşılık gelir;
  • Sıra sayıları varlıkları blok zincirine kaydeder ve kültürel kalıntıları dijitalleştirir;
  • Bitmap, dijital dünyadaki arazinin boyutunu ve topografyasını belirler;
  • BRC420, oyun varlıkları için standartları birleştirerek ve oyun varlıklarının metaverseler arası birlikte çalışabilirliğini mümkün kılarak dijital materyaller arasında değer karışıklığına ve telif haklarına olanak tanır;
  • BRC20 ve diğer keyfi belirteçler, çeşitli fikir birliği toplulukları/projeleri/bölgeleri/ekosistemleri için fikir birliği belirteçleri haline gelir.

Artık eksik olan tek şey, DMT dijital malzeme dünyası için rastgele olmayan belirteçler, protokol belirteçleri ve genel eşdeğerlerdir (yani, hizmet belirteçleri).

NAT tarafından dağıtılan birden fazla uygulama, farklı kullanım durumlarında aynı rastgele olmayan veri kökünü kullanır; $NAT herhangi bir uygulama için kullanılabilir

$NAT: DMT'nin İlk Protokol Token'ı ve Evrensel Token

$NAT (Keyfi Olmayan Tokenlar), dijital madde teorisine göre blokta bulunan en büyük değere sahip dijital maddedir. Sayı bloktaki BITS elemanının değerinden alınır (BIT biti bilgisayar bilgisinin en küçük birimidir, 1 Veya 0 bir bittir), $NAT'ın anlaşılmasıyla ilgili olarak değerini aşağıdaki dört boyuttan analiz ederiz.

  1. $NAT, DMT Digital Matter Theory tarafından yayınlanan ilk DMT protokol tokenıdır.

DMT dijital malzeme teorisinin önerisi, blok zinciri için akıllı sözleşmelere eşdeğer yeni bir kıta açtı; akıllı sözleşmelerden (Code Is Law'ı takiben) blok öğelerine (defter olarak Block'u takip ederek) geri dönüş ve BTC'ye geri dönüş. BTC, BTC'nin ekolojik özelliklerine özgü olan ve sözleşmelerle keyfi olarak oluşturulmak yerine blok unsurlardan keşfedilebilen, BTC'nin doğal dijital maddesinin ne olduğunu yeni bir perspektiften incelememize olanak tanıyor. $NAT, DMT Digital Material Theory tarafından eşzamanlı olarak yayınlanan ilk protokol tokenıdır.

  1. $NAT, keyfi olmayan token ihraç protokolünün ilk tokenıdır

DMT dijital malzeme teorisi, token ihraç protokolünün temel olarak iki yola bölündüğüne inanmaktadır: keyfi tokenlar ve keyfi olmayan tokenlar. BTC, ETH ve ORDI'nin tümü yaratıcı tarafından öznel olarak belirlenen keyfi tokenların temsilcileridir. Keyfi olmayan tokenler, yaratıcının öznel ortamından ziyade bloğun mevcut öğelerinden madencilik yapan madencilik endüstrisine daha çok benzer. $NAT, madencilik bloğu öğeleri için protokol standardını ortaya çıkaran, keyfi olmayan token verme protokolünün ilk tokenidir.

İki token ihraç modeli arasında NAT, token ihraç modelinin ilk dalını temsil eder ve $NAT onun ilk protokol tokeni olur.

  1. $NAT, blok tamamlayıcının ilk tamamlayıcı tokenıdır

Tıpkı gerçek dünyadaki altın madeni madenciliği gibi, her zaman beraberinde birçok maden bulunur. BTC madenciliği yaparken, Bitcoin bloğuyla eş zamanlı olarak üretilen dijital maddelere blok arkadaşları denilebilir. İlk blok tamamlayıcısı, ilk blok tamamlayıcısı NFT olan Bitmap'tir. İhracı blok verilerine göre artar ve aynı zamanda keyfi olmayan bir varlıktır; $NAT, blok tamamlayıcının ilk belirtecidir. FT'nin özelliklerine sahiptir. Bitmap ve NAT'ın gelecekteki gelişimi de kuantum dolaşıklığı üretecektir.

  1. $NAT, DMT dijital dünyasındaki evrensel belirteçtir

DMT Dijital Madde Teorisi, tıpkı altının gerçek dünyada keşfedilip evrensel olarak kabul edilen bir eşdeğer haline gelmesi gibi, yepyeni bir dijital dünyanın şafağını müjdeliyor. Dijital maddelerin dijital dünyası aynı zamanda bloklardan doğal olarak keşfedilen ve evrensel olarak kabul edilen bir eşdeğer haline gelen, tüm DMT protokolünün ve DMT dijital dünyasının değerini temsil eden bir tokena da ihtiyaç duyuyor.

$NAT, her blokta oluşturulur ve artırılır; her bloktan oluşturulan her dijital maddenin değeri, her satoshi, her UXTO işlemi ve her BRC20, BITS tarafından ölçülür. NAT, günümüzün gerçek dünyasındaki ABD dolarına çok benzer şekilde, bu dijital madde dünyası için ortak para birimi olarak hizmet vermektedir. Bununla birlikte, herhangi bir otorite tarafından yayınlanmaz, bunun yerine bloklar içinde keşfedilir ve evrensel olarak kabul edilen eşdeğerler olarak altın ve gümüşün uzlaşma sürecine benzer şekilde topluluk konsensüsü yoluyla elde edilir.

Dijital dünyada keşfedilen çeşitli DMT dijital maddelerinin değeri, bir ölçü ve değişim ortamı gerektirir. Değer depolamayı vurgulayan dijital bir altın olan Bitcoin, tıpkı gerçek dünyadaki altın gibi, genel ödemeler için giderek daha az uygun hale geliyor. Fiat para birimleri rezerv olarak altına güveniyor ve $NAT basıldığında 546 satoshi de depoluyor. Bu nedenle, BTC ile birlikte bloklar halinde üretilen NAT, birçok senaryoda genel ödemeler ve dolaşımda Bitcoin'in yerini alarak BTC'ye bağlanabilir.

$NAT'ın değeri nasıl belirlenir?

Yukarıdaki analize dayanarak değerlendirme üç aşamada yapılabilir:

Başlangıç Aşaması

  1. Birinci değerleme yöntemi: 10$'lık ortalama döküm maliyetini 30-100 katıyla çarparak tahmin yapın; bu da yaklaşık 300-1000$'dır;
  2. Değerleme yöntemi: $NAT ≈ SATS. SATS, Inscription Index'in madencilik ödülü olurken, NAT, DMT için evrensel dijital token haline geliyor. Her ikisi de kendi alanlarında temel tokenlar haline geliyor. SATS'nin toplam 21 milyon birimi var ve her birimin değeri şu anda 75 dolar olup, piyasa değeri 1,5 milyar dolar oluyor. NAT ise yalnızca 800.000 birime sahiptir. 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştığında birim başına 1250 dolara eşdeğer olacak;
  3. Üçüncü değerleme yöntemi: $NAT≈10 x Bitmap. Bir arazi NFT'si olarak bitmap, Decentraland gibi platformlardaki arazi ve platform tokenlarının piyasa değeriyle karşılaştırıldığında yaklaşık 1:10 değerindedir. Bu nedenle NAT'ın piyasa değeri Bitmap'in yaklaşık 10 katıdır. Şu anda her Bitmap'in değeri 0,005BTC'dir, bu da NAT'ın 0,05BTC, yani yaklaşık 2250 $ değerinde olacağı anlamına gelir.

Veri kaynağı: Twitter kullanıcısı @OrdinalNinja

Geliştirme Aşaması (Boğa Piyasasının Bu Turu)

  1. Değerleme Yöntemi 1: DMT protokolünün ilk tokenı ve konsept lideri olan $NAT, BRC20 protokolünün ORDI tokenı ve FACET protokolünün ETHS tokenı gibi diğer protokollerin ilk tokenlarına benzer. Bu iki protokol tokeninin değeri sırasıyla yaklaşık 70.000 dolar ve 13.000 dolardır. Şu anda bu protokollerin ilk tokenları için herhangi bir tavan bulunmuyor. $NAT'ın herhangi bir sınırlama olmaksızın yaklaşık 10 milyar dolarlık piyasa değeriyle 10.000 dolar civarında bir değere ulaşma fırsatına sahip olması bekleniyor.
  2. Değerleme Yöntemi 2: Bitcoin ekosisteminde MEME tokenleri BTC'nin değerinin %10'unu oluştururken, Ethereum ekosisteminde SHIB, ETH'nin piyasa değerinin yaklaşık %5'ini oluşturur. Şu anda, Bitcoin ekosistemindeki MEME tokenleri hâlâ geliştirme aşamasındayken ORDI, token başına yaklaşık 70.000 dolar değeriyle şimdiden çok ileride. $NAT aynı zamanda Bitcoin'in değerinin %5'ini oluşturan önde gelen bir Bitcoin MEME tokeni olma potansiyeline sahiptir; bu da yaklaşık 50 milyar dolarlık bir piyasa kapitalizasyonuyla sonuçlanacak ve her bir tokenin ortalama değeri yaklaşık 50.000 $'dan başlayacaktır.

Olgunluk Aşaması (önümüzdeki birkaç on yıl)

  1. Değerleme Hipotezi 1: $NAT ≈ Sıra Sayıları, Bitmap, Özyinelemeli Yazıtlar, BRC420, BRC20 vb. gibi tüm dijital materyallerin değerlerinin toplamı. Gerçek dünyada GSYİH (Gayri Safi Yurtiçi Hasıla) vardır ve $NAT, DMT'nin (Dijital Malzeme Dünyası) GSYİH'si veya Bitcoin zincirinin dijital malzeme üretim değeri olarak düşünülebilir.
  2. Değerleme Hipotezi 2: $NAT, Bitcoin'i geçebilir mi? Dünya Altın Konseyi'nin tahminine göre, yaklaşık 13 trilyon dolar değerinde, yaklaşık 209.000 ton altın çıkarıldı. Gerçek dünyada 2022 yılında küresel GSYH 100 trilyon dolar. $NAT, dolar benzeri evrensel bir para birimi olduğundan, Bitcoin'in değerini aşıp aşamayacağı, dijital dünyanın gelecekteki üretim değerine bağlıdır. 2022 yılında Amerika Birleşik Devletleri'ndeki toplam M2 miktarı 21 trilyon dolar, Çin'deki M2 dengesi ise 33,5 trilyon dolar olacaktır. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler tarafından basılan para birimlerinin değeri, çıkarılan altının toplam değerini çok aşıyor (Not: Bu hipotez ve veri listesi, ekonomi dışı bir profesyonel tarafından sağlanmıştır. Uzmanlar varsa dijital dünyaya yönelik bir “GSYH istatistik modeli ve M2 hesaplama modeli” tasarlayabilirler.

$NAT'ın Gelişimine İlişkin Beklentiler

  • Ödeme jetonu olarak $NAT ile dijital dünya ödeme sistemi oluşturun. Çünkü DMT'nin kendisi tüm dijital dünyadır ve ödeme sistemi de bu dijital dünyanın en önemli finansal aracıdır. Spesifik olarak, ödeme belirteci olarak $NAT ile bir ticaret pazarı ve ödeme belirteci olarak $NAT ile oluşturulan araç pazarı, model pazarı, dış görünüş pazarı, bulut işleme pazarı ve Bitmap ticaret pazarı gibi çeşitli pazarlar oluşturmaktır. DMT dijital dünyası etrafında kurulan herhangi bir ekolojik proje, bu ticari ödeme sistemini kullanabilir ve piyasa oluşturucular, hizmetleri için $NAT cinsinden işlem ücretlerini talep edebilir.
  • Belirteç olarak $NAT ve arazi olarak Bitmap ile ekolojik bir sistem oluşturun. DMT, şifrelenmiş tüm dijital yerlilerin hayallerini barındırabilecek yepyeni ve devasa bir dijital dünyadır. Bu dünya bir veya birkaç proje tarafı tarafından inşa edilemez; tıpkı şu anda Bitcoin etrafında inşa edilen ekolojik sistem gibi, topluluk konsensüsüne ve topluluk inşasına ihtiyaç duyar. Herkes, DMT çerçevesini temel alan, belirteç olarak $NAT'ı ve arazi olarak Bitmap'i temel alan, izin almadan, yalnızca topluluk tarafından tanınan bir meta-evren projesi oluşturabilir ve hizmet ücreti olarak $NAT'ı ücretlendirebilir. Aynı zamanda arazi ve jetonların evrenselliği nedeniyle bu ekolojik projeler birbiriyle bağlantılıdır.

NAT hakkında bilmeniz gerekenler

/ Soru-Cevap /

① $NAT ve Bitmap arasındaki fark nedir?

$NAT ve Bitmap, DMT tarafından dijital maddede keşfedilen ilk malzeme grubudur ve bunlar, keyfi olmayan dijital madde dünyasını oluşturan iki temel unsurdur. Bitmap, bu keyfi olmayan dijital madde dünyasının ülkesidir; Bitmap'i elinde tutmak, gerçek dünyadaki mülkiyet sertifikasına benzer şekilde, dijital dünyada arazi sertifikasını tutmak gibidir. DMT'deki birçok dijital madde türünden biridir ve NFT formunda bulunur. $NAT, bu keyfi olmayan dijital madde dünyasının evrensel para birimidir ve bir simgedir. Bir karşılaştırma yapmak gerekirse Bitmap'i Decentraland'deki arazi olarak, $NAT'ı da MANA olarak anlayabilirsiniz.

② DMT dijital dünyası ile Decentraland gibi metaveriler arasındaki fark nedir?

  • Tüm zincirlerin birleştirilmesi yönündeki genel eğilim altında, hayallerimizdeki nihai evren, tüm evrenlerin birleşmesini başlatmak üzeredir. DMT dijital dünyası, tüm dijital evrendir ve bu dijital ortamda N tane daha Decentralands ve Sandbox'lar olacaktır. dünya.
  • Decentraland ve onun gibi diğer meta veri dizileri, arazi arzının, dijital varlıkların ve MANA tokenlerinin proje ekibinin takdirine göre belirlendiği keyfi meta veri dizileridir. Bu dijital varlıklar Decentraland'in kendisinde mevcut değildir ve boş araziye benzer. Bu, çeşitli kaynakların getirilmesi gereken bir sanayi bölgesine yatırım çekmeye benzer.
  • DMT dijital dünyası keyfi değildir. Bu dünyayı oluşturan malzemeler her blokta oluşturulan çeşitli dijital maddelerden geliyor. DMT dijital dünyasının tek yapması gereken, bu 3 boyutlu görselleştirmeleri sunmaktır. Daha basit bir anlayış, Bitcoin'in artık 2 boyutlu olduğu ve DMT dijital dünyasının tüm Bitcoin zincirini ve Bitcoin ekosistemini 3 boyutlu olarak sunduğudur. Herhangi bir proje partisi içeriğinin, DMT dijital dünyasına girmeden önce Bitcoin zincirine yazılması gerekir.

548829 bloğunun 3 boyutlu görünümü: https://symphony.iohk.io/

  • Mevcut meta veri deposu alanları ve Sandbox gibi platform belirteçleri, proje ekibi tarafından verilir ve ihraç hakları, ücretsiz basım için kamuya açık değildir. Öte yandan, DMT dijital dünyasının ülkesi Bitmap ve token NAT, Free Mint aracılığıyla adil lansman ruhuna dayalı olarak piyasaya sürülüyor. Temelde, arazi Bitmap'i ve token $NAT herhangi bir proje ekibine ait değildir, ancak herhangi bir proje ekibi bu iki varlık etrafında birbirini güçlendirerek ekolojik projeler inşa edebilir.
  • Decentraland ilk olarak 2015 yılında Bitcoin ağında doğdu ancak ölçeklenebilirlik sorunları nedeniyle 2017 yılında Ethereum'a taşındı. Decentraland'da merkezi olmayan bir kıta fikri Bitcoin'den doğmuştur ve DMT dijital dünyasına uygulanabilir. DMT dijital dünyası, merkezi olmayan bir kıta kavramını Decentraland'den Bitcoin'e kadar yeniden tanıtacak.

③ Ek NAT ihracıyla ilgili olarak, şu anda yalnızca 800.000 $'dan fazla NAT mevcut ve keyfi olmayan ihrac kıt ve adil.

  • Öncelikle NAT'ın ek verilmesinin blokların artmasıyla arttığı, zorluk arttıkça azaldığı açıktır. İkincisi, son 15 yılda Bitcoin bloklarının sayısı yalnızca 800.000'in üzerindeydi ve her yıl 50.000 yeni blok ekleniyor. 2024 yılına kadar Yıllık büyüme oranı %6 civarındadır ve yıldan yıla azalmaktadır (örneğin 2050 yılına gelindiğinde büyüme oranı sadece %2,2 olacaktır). 2114 yılında Bitcoin çıkarıldığında büyüme oranı %0,0076'ya düşecek. Yıkıcı deflasyon mekanizması devreye girerse büyüme oranı daha da düşük olacaktır). Ek ETH ihracı yıllık %5 olarak sabitlenmiştir ve DOGE'nin ayrıca yıllık %5 ek ihracı vardır. Ancak büyüme oranları karşılaştırıldığında NAT'ın büyümesinin daha makul olduğu görülüyor. 2014 yılında NAT yaklaşık %10'luk bir büyüme oranı yaşadı. Bu büyüme oranı, gelişmekte olan ülkelerdeki hızlı büyümeden gelişmiş ülkelerdeki daha yavaş büyümeye geçiş yapan gerçek dünya ülkesinin ilerlemesiyle daha yakından uyumludur. Aynı zamanda ekonomik kalkınma yasalarına da uygundur.
  • Her bloktaki toplam BITS miktarı, 100 milyon SATS'e benzer şekilde en küçük birim olarak kullanılabilir. Şu anda, yaklaşık 10.000 tutma adresiyle toplam NAT sayısı 800.000'i aşıyor. Bu, kişi başına 80'den fazla NAT'a denk geliyor ve bu da onu oldukça az kılıyor. NAT'lar her blokta artar ve sonraki katılımcıların da bunları ücretsiz olarak basma fırsatına sahip olmasını sağlar. Ek olarak madenciler madencilik NAT'larına katılabilirler. İlk aşamalarda NAT'lar, Bitcoin blokları için yardımcı maden görevi gördü. Bitcoin çıkarıldıktan sonra $NAT, yardımcı maden olmaktan çıkıp ana madene dönüşebilir ve madenciler tarafından çıkarılan ana varlık haline gelebilir.

④ Neden $SATS veya $BPM dijital dünyada evrensel para birimi olamıyor?

  • SATS şu anda topluluk tarafından geniş çapta tanınmaktadır. Örneğin, Unisat Cüzdan bunu yazıt işlem ücretleri ve yazıt indeksi madenciliği için bir ödül olarak kullanıyor. Ancak SATS zaten basılmış durumda ve gelecekte dijital dünyadaki değer artışına bağlı olarak ayrıca verilemiyor, dolayısıyla büyümesi sınırlı.
  • Mevcut toplam BMP tutarı 1 milyardır ve yalnızca 817500'den önceki blok numaraları için talepleri destekler. Ayrıca son başvuru tarihinin 31 Aralık 2023 olduğunu da belirtiyor. DMT dijital malzeme dünyasına katılan sonraki kullanıcılar, bunu yalnızca ikincil piyasadan satın alabilirler. BMP yalnızca BITMAP'in tutulup tutulmadığına göre verilir. DMT dijital malzeme dünyası için BITMAP varlıklardan yalnızca biridir. Aynı zamanda dijital dünyanın gelecekteki değer artışına bağlı olarak ek olarak ihraç edilemez ve büyümesi de sınırlıdır.

/ Genişletilmiş bilgi/

Ciddiyetle beyan ederim: Bu makale yalnızca kişisel bir görüşü temsil etmektedir. Görüşlerden bazıları topluluk kanaat önderlerinin analizlerine dayanmaktadır ve yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. DYOR!

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [加密厨房] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara [@NavigatorLabs] aittir. Bu yeniden basıma itirazlarınız varsa lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; onlar konuyu hemen halledeceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Th
    Bu makalede ifade edilen görüş ve düşünceler yalnızca yazara ait olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Aksi belirtilmedikçe tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Bắt đầu giao dịch
Đăng ký và giao dịch để nhận phần thưởng USDTEST trị giá
$100
$5500