Solv Finans hakkında bilmeniz gereken her şey

Orta SeviyeNov 30, 2023
Solv Protokolü, ERC-3525 standardını ve diğer yenilikçi teknolojileri kullanan, merkezi olmayan bir finansal altyapı protokolüdür. Solv Finance platformu şu anda 26.000'den fazla yatırımcıya hizmet veriyor ve V3 platformundaki fon ürünleri için 192 milyon doların üzerinde para topladı. Bu makalede mekanizmasını, ürünlerini ve tokenomiklerini inceleyip rekabet gücünü ve uzun vadeli gelişimini analiz edeceğiz.
Solv Finans hakkında bilmeniz gereken her şey

Giriş

DeFi inovasyonu kâr için birçok fırsat yarattı. Ancak sistematik bir strateji olmadan doğrudan yatırımlar yetersiz getiri veya kayıpla sonuçlanabilir. Hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar daha yüksek getiri ve daha düşük risk arayışındadır. Ancak, özelleştirilmiş finansal ürünlerin blockchain üzerinde bağımsız olarak geliştirilmesi ve dağıtılması yüksek maliyetlere neden olur. Kalite stratejilerine sahip profesyonel varlık yöneticileri aynı zamanda yatırım ölçeklerini genişletmek ve getirilerini artırmak için düşük maliyetli, özelleştirilebilir kaynak yaratma kanallarını da arzuluyor.

Bazı merkezi finans (CeFi) kurumları kripto varlıklarla ilgili hizmetler sunsa da ürün eşikleri yüksek ve şeffaflıktan yoksunlar. Bu nedenle pazarın, varlık yöneticilerinin güven ve likidite kazanmasına yardımcı olurken şeffaf ve güvenli yatırım deneyimleri sağlayan daha iyi merkezi olmayan çözümlere ihtiyacı var. Piyasanın talebine yanıt olarak Solv Protokolü ortaya çıktı. Altyapı ve çeşitli ekosistem hizmetlerini başlatarak varlık oluşturma, ihraç, pazarlama ve risk yönetimini içeren kapsamlı bir hizmet sistemi oluşturmayı hedefliyor. Protokol V3 sürümüne güncellendi ve Solv Finance, kullanıcılara hizmet sağlamak için bu protokolü kullanan platformdur.

proje geçmişi

Solv Finance, kripto para birimi alanında çeşitli varlık sınıfları ve kâr fırsatları sunarak sonuçta DeFi, CeFi ve TradFi arasında likiditeyi köprüleyen önemli bir altyapı olmayı hedefliyor. 2023 yılında Solv V3, ERC-3525 standardı üzerine inşa edilen ilk güvensiz fon altyapısı olarak resmi olarak piyasaya sürüldü. Güvenilir kurumlar arasında merkezi olmayan iş birliğini daha da kolaylaştırarak DeFi alanına şeffaf ve gözetimsiz risk kontrol mekanizmaları getiriyor.

Solv V3, küresel kurumların ve perakende yatırımcıların çeşitli güvenilir kripto para birimi yatırım fırsatlarını keşfetmeleri için şeffaf ve güvenli bir platform sağlar. Aynı zamanda verimli fon yaratma kanalları ve mükemmel fon yöneticileri için zincir üstü itibar oluşturma olanağı da sağlar. Bu özellikler sayesinde Solv, gerçek getirileri keşfetmeye, yaratmaya ve gerçekleştirmeye, böylece kripto finansmanının olgunluğunu artırmaya kendini adamıştır.

30 Ekim 2023 itibarıyla Solv Finance, 26.000'den fazla yatırımcıya başarıyla hizmet verdi ve V3 platformundaki fon ürünleri için 192 milyon doların üzerinde bağış topladı.

Solv Protokolünün Destekçileri

Rootdata'ya göre Solv Finance'in üç kurucusu kendi alanlarında zengin deneyime sahip:

  • Meng Yan: CSDN'nin eski Başkan Yardımcısı ve Kripto alanında aktif bir KOL.
  • Will Wang: Finansal BT alanında 20 yıllık deneyim; açık platform ve dağıtılmış teknolojiye dayanan dünyanın en büyük banka muhasebe sisteminin tasarımına ve geliştirilmesine liderlik ediyor. Zhongguancun'un 20. Yıldönümünde "Olağanüstü Katkı Ödülü"nün sahibi.

Diğer kurucu ortaklar ve ekip üyeleri de zengin teknik ve sektör deneyimine sahiptir. Solv Finance ekibi ayrıca onaylanan ve Solv Finance ürünlerinin temel taşı haline gelen ERC-3525 yarı-fungible token standardına da başvurdu (standardın ayrıntıları bir sonraki bölümde tartışılacaktır).

ERC-3525 Uygulamasının Temel Bilgileri ve Standart İçeriği (Kaynak: EIP)

Ekibin sürekli çabalarına ek olarak Solv, çok sayıda risk sermayesi ve ortaklık firmasından da destek aldı ve kamuya açıklanan bağış toplama miktarı 11 milyon dolara ulaştı. Önde gelen yatırımcılar arasında yalnızca Web3 risk sermayedarları değil aynı zamanda Web2 vakfından olanlar da yer alıyor. Bu desteğin yardımıyla Solv'un ürün sınırları, tamamen zincir üstü DeFi stratejilerinden RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) ürün stratejilerine kadar genişledi.

Solv Protokolü Finansman Durumu ve Yatırımcılar (Kaynak: Rootdata)

Temel Bileşenler ve Mimari

Solv'un merkezi olmayan bir şekilde çeşitlendirilmiş kripto yatırım deneyimleri elde etme yeteneği iki temel altyapıya dayanır: ERC-3525 ve Risk Yönetimi Motoru.

ERC-3525

ERC-3525, ERC-20'nin miktar özelliklerini (yani herhangi bir miktarı düzenleyebilme yeteneği) ve ERC-721'in değiştirilemezliğini (yani NFT'lerin benzersizliği) birleştirir ve standarda bir "slot" özelliği ekler. finansal senaryolar veya iş amaçları için daha genel bir sınıflandırma mekanizması.

ERC-3525'i kullanan varlık türleri aynı zamanda Yarı Değiştirilebilir Tokenlar (SFT) olarak da bilinir. SFT'nin veri yapısı <ID, SLOT, VALUE> içerir. Örneğin, ID'nin farklı tahvil ihraççılarını, SLOT'un farklı tahvil serilerini ve VALUE'nun her tahvilin miktarını temsil ettiğini varsayarsak. Örneğin, <Apple Inc, 2025 Tahvil Serisi, 100>, Apple Inc. tarafından ihraç edilen 2025 tahvil serisindeki 100 tahvili temsil edebilir. Bu yapı, yatırımcıların ve piyasa katılımcılarının, varlıklar arasındaki ayrımı ve izlenebilirliği korurken, farklı finansal ürünleri organize ve esnek bir şekilde yönetmesine ve ticaretini yapmasına olanak tanır.

SFT teknik standart çerçevesi (Kaynak: SFT Teknik Raporu)

Risk Yönetimi Motoru

Solv V3, Solv Protokolü için fonlar ve risk yönetimi için sağlam hizmetler sağlayan, işbirliğine dayalı, merkezi olmayan bir kurumsal ağ oluşturmuştur. Solv ayrıca çeşitli önlemlerle risk yönetimi motorunu da geliştirir:

Solv V3, Solv Protokolü için fonlar ve risk yönetimi için sağlam hizmetler sağlayan, işbirliğine dayalı, merkezi olmayan bir kurumsal ağ oluşturmuştur. Solv ayrıca çeşitli önlemlerle risk yönetimi motorunu da geliştirir:

  1. Hapis Dışı Çözüm
    Solv Protokolünde, kullanıcı fonları ve likidite havuzlarının LP tokenleri de dahil olmak üzere tüm varlıklar akıllı sözleşmelerde saklanarak saklama dışı varlık yönetimi sağlanır.

  2. Çok Taraflı Kontrollü Kasa
    Solv Protokolü, işlemlerin birden fazla tarafça ortaklaşa kontrol edildiği, sermayeyi yönetmek için merkezi olmayan çok taraflı hesaplamayı (MPC) benimser. Sözleşme kodundaki yerleşik koruma kurallarının denetimi altında, saklayıcılar, yöneticiler ve tasfiye memurları işlem izinlerini ortaklaşa yönetirler. Oybirliğiyle alınan bir onayla dahi hiçbir kuruluş tek başına varlıkları sistem dışına aktaramaz. Bu tasarım, karşı taraf risklerini etkili bir şekilde azaltır, işlem esnekliğini artırır ve yetkisiz para çekme işlemlerini katı bir şekilde sınırlandırmak için güçlü bir savunma hattı görevi görür.

  3. Oracle'lara dayalı Net Varlık Değeri (NAV) Yönetimi
    Solv'un sistemi, fon paylarının itibari değerinin her zaman likidite havuzundaki temel varlıkların değeriyle eşleşmesini sağlamak için kehanet tabanlı bir varlık net değer yönetimi sistemi kullanır ve yatırım kararları, itfalar ve ödemeler için önemli korumalar sağlar. Ek olarak bu oracle tabanlı yönetim mekanizması, platform tarafından verilen tokenlerin temel varlıkların değerini doğru bir şekilde yansıtmasını sağlayarak Solv fon tokenlarının daha geniş bir DeFi ekosistemine sorunsuz bir şekilde entegre olmasını sağlar.

  4. Yerleşim Verimliliği
    Aşırı piyasa koşullarında, Solv Protokolü'nün sistemi, fon net değerindeki değişiklikleri anında yakalamak ve ödemeleri gerçekleştirmek için oracle tabanlı bir varlık net değer yönetimi sisteminden faydalanarak platformun, özellikle piyasa oynaklığı sırasında fon değerindeki dalgalanmalara hızlı bir şekilde yanıt verebilmesini sağlar.

Bu iki temel ürüne ek olarak Solv Finance, çeşitli çıkarları koordine etmek ve net varlık değerinin (NAV) doğruluğunu sağlamak için yenilikçi ücret mekanizmalarını da benimsemiştir. Ödeme NAV'ı her güncellendiğinde protokol ücretleri hesaplanır. Hesaplama formülü şu şekildedir: Kaydedilen NAV Toplam Hisse Adedi Yönetim Ücreti Oranı / 360 * Son Ücret Hesaplamasından Bu Yana Geçen Gün Sayısı. Protokol ücretleri, NAV'ın yeniden hesaplanması için toplam varlıklardan karşılık gelen protokol ücretleri düşülerek ilave fon payı ihraç edilerek fon işletmecisine ödenir. Bu sayede fon işletmecisi, fonun toplam net varlık değerinin doğruluğunu korurken ilave fon payı alarak yönetim ücretini alır.

Ürünler ve Çözümler

Müşteri odaklı bir son ürün olarak Solv Finance, 78 fon aracılığıyla 192 milyon dolarlık varlığı yönetti. Solv Finance'te kullanıcılar sadece yatırım portföylerini görüntülemekle kalmıyor, aynı zamanda kendi finansal araçlarını ihraç etmek için de başvuruda bulunabiliyor. Resmi web sitesine göre Solv Finance, kullanıcılar için özelleştirilmiş finansal hizmet çözümlerini 7 gün gibi kısa bir sürede tasarlayabiliyor. Sıradan yatırımcılar için Solv Finance, Açık Uçlu Fonlar ve Kapalı Uçlu Fonlar sunmaktadır. İlkinde daha az giriş kısıtlaması bulunur ve belirli tarihlerde (örneğin her ayın 15'i/30'u) para çekme işlemlerine izin verilirken, ikincisinin yatırımcının beyaz listeye alınması ve vade sonunda geri ödeme gibi giriş gereksinimleri vardır. Şu anda Solv Finance üç tür açık uçlu fon ve birden fazla kapalı uçlu fon sunmaktadır.

Solv Finance Ürün Kullanıcı Arayüzü (Kaynak: Solv Finance, 30.10.2023)

Yukarıdaki şekilden, ürünlerin temel varlıklarının ve getirilerinin farklı stratejilere bağlı olarak farklılık gösterdiği açıkça görülmektedir.

  1. Açık Uçlu Fonlar
    Blockin GMX V2 Delta Neutral Pool: GMX V2'de likidite ve Binance'te koruma sağlar. Bu strateji, GMX için düşük riskli, yüksek getirili bir stablecoin madencilik havuzu oluşturmayı amaçlayan profesyonel pazar yapıcı Blockin Capital tarafından geliştirildi. Yıllık getiri %25 civarındadır (23 Ekim 2023 verileri).
    Blockin GMX Delta Neutral Pool: Binance'te Delta riskten korunma yoluyla GMX'e likidite sağlar. Bu strateji, GLP'yi düşük riskli, yüksek getirili bir stabilcoin madencilik havuzuna dönüştürmeyi amaçlayan profesyonel piyasa yapıcı Blockin Capital tarafından geliştirilmiştir. Yıllık getiri ise %7,2 civarındadır.
    RWA: Stabil Coinlerinizden Getiri Sağlayın - ARB: Farklı sağlayıcıların ABD Hazine tahvillerinden oluşan bir portföy tarafından desteklenerek yatırımcıların yatırımlarını çeşitlendirmelerine olanak tanır. Bu havuz yalnızca Solv'un KYC ve AML süreçlerini tamamlamış nitelikli yatırımcılara açıktır. Minimum satın alma tutarı 1.000 ABD dolarıdır ve yıllık getiri yaklaşık 3%-5% tutarındadır.

  2. Kapalı Uçlu Fonlar
    Solv Finance sayfasına göre toplam 49 adet kapalı uçlu fon bulunuyor ve şu anda vadesi dolmamış 5 adet fon bulunuyor, bunların tamamı Time Research kaynaklı ve 180 günlük kilitlenme süresine sahip. Kullanılan ana stratejiler Delta Neutral ve LSD'dir.

    Solv Finance, olgunlaşmamış kapalı uçlu fonlarından bazılarını sergiliyor (kaynak: Solv Finance, 2023.10.30)
    Daha önce bahsettiğimiz farklı fon türleri aracılığıyla Solv'un yatırımcılara seçim yapabilecekleri çeşitli stratejiler sunduğunu da görebiliriz. Solv Protokol Belgesine göre Solv V3 şu anda dört ana çözüm sunmaktadır:

  3. Delta Nötr
    Delta Neutral, fiyat değişikliklerinin yatırım portföyünün değeri üzerindeki etkisini ortadan kaldırmak için birden fazla varlığın veya türevin birleştirilmesini içeren bir yatırım stratejisidir. Bu stratejide portföyün Delta'sı (yani fiyat değişikliklerinin portföy değeri üzerindeki etkisi) sıfır olarak ayarlanır. Bunu yaparak, yatırımcılar yatırım portföylerini olumsuz piyasa hareketlerinden korurken, kâr elde etmek için volatilite veya zaman kaybı gibi diğer piyasa değişkenlerinden yararlanmaya devam edebilirler.
    Solv Finance'te yaygın bir örnek, Uniswap veya GMX üzerinde çalışan bir stratejidir. Blockin'in fon yöneticisi açık pozisyonları ve döviz dalgalanmalarını izleyerek dinamik olarak risklerden korunuyor. Tarihsel olarak fon, yıllık bazda %10-30 getiri elde etti. USDC ayrıştırma dönemindeki %1,1'lik küçük düşüşün dışında, getiriler istikrarlı bir şekilde istikrarlı kaldı.

  4. Verim Artışı
    Bu strateji, Ethereum'un POS mekanizmasından yararlanarak, özellikle ETH likidite staking'i olmak üzere likidite staking'i içerir. Yatırım yöneticisi, kullanıcıların ETH'sini LST'ye (likidite staking türevleri) dönüştürebilir ve likidite havuzlarına katılım ve borç verme gibi çeşitli LST stratejileri aracılığıyla staking getirilerini artırabilir.

  5. Yapılandırılmış ürünler
    Yapılandırılmış ürünler riskleri alt ve üst dilimlere ayırır. Bu stratejinin küçük kısmı daha yüksek getiri sağlar ancak aynı zamanda daha yüksek riskler taşır. Daha yüksek risk nedeniyle Solv Protokolü genellikle fon yöneticilerinin fonların bu kısmına yatırım yapmasını gerektirir. Üst düzey kısım ise Delta Neutral olarak yapılandırılmış olup sıradan yatırımcıların kullanımına açıktır.

  6. RWA Varlıkları
    Bu strateji öncelikle ABD Hazine tahvilleri, ticari alacaklar ve geleneksel varlık finansmanı gibi gerçek dünya varlıklarına yatırım yapar. Bir örnek, döngüsel borçlanma veya yatırım yoluyla zincir üstü ABD Hazine tahvillerinin getirisinden yararlanmaktır.

Rekabet Analizi

ERC-3525'in başvuru sahibi ve yaratıcısı olan Solv Protokolü, Web3 alanında ERC-3525'in uygulanmasına öncülük etmektedir. Doğrudan finansal araç olarak token veya NFT ihraç etmeye kıyasla, ERC-3525 daha esnektir ve daha güçlü şekillendirilebilirliğe sahiptir, bu da onu çeşitli unsurların özelleştirilmesini destekleyen temel teknolojisi nedeniyle ihraççılar için çok kolay hale getirir. Bu nedenle Solv'un teknoloji açısından kendine has avantajları vardır.

Hizmetler açısından Solv'un hala geliştirilebilecek yeri var. Şu anda Solv, esas olarak sıradan kullanıcılara DeFi stratejileri ve RWA işlerini içeren varlık yönetimi hizmetleri sağlıyor.

DeFi stratejileri açısından, Yearn Finance ve Beefy gibi köklü DeFi platformları, merkezi olmayan varlık yönetimini tasarlamaya başladı bile. 30 Ekim itibarıyla Yearn Finance'in 320 milyon ABD Dolarına kadar Kilitli Toplam Değeri (TVL) var ve zirve değeri 6 milyar ABD Dolarını aşıyor. Buna karşılık Solv Finance'in TVL'si şu anda 5 milyon USD'nin altında. Solv'a açık strateji sayısı da Yearn ve Beefy'ye göre çok daha azdır. Ancak strateji getirisi ve kullanıcı deneyimi açısından Solv Finance daha kullanıcı dostu bir kullanıcı arayüzüne sahip ve profesyonel fon yöneticilerinin stratejileri nedeniyle ortalama getiri Yearn'a göre çok daha yüksek.

Yearn Finance TVL Değişiklikleri (Kaynak: DeFiLlama, 2023.10.23)

RWA.xyz'den alınan verilere göre, RWA alanındaki rekabet son derece çetin; ilk 5 proje pazar payının çoğunluğunu kapsıyor. Solv, 23 Ekim'deki lansmanından bu yana yedi gün içinde 1 milyon dolarlık varlık topladı. Bu tempoyla Solv, RWA pazarındaki ilk 5 lidere meydan okuyabilecek potansiyele sahip. Ancak ürününün 3%-5% geri dönüş oranı diğer protokollere göre nispeten düşüktür ve bu da iş geliştirmenin önündeki engellerden biri haline gelebilir.

Tokenleştirilmiş ABD Hazine tahvillerinin pazar payı (kaynak: RWA.xyz, 2023.10.30)

Tokenomik

Solv tarafından $SOLV tokeninin resmi tanıtımı sınırlıdır. Belgelerinde yalnızca şu cümleyi bulduk: “$SOLV token tahsisinin en büyük kısmı topluluk üyelerimize gidecek. Token arzının bir kısmı öncelikli olarak açık uçlu fonların hissedarlarına havadan dağıtılacak. Ayrıntılar henüz kesinleşmezken, bu airdrop, protokoldeki likidite sağlayıcıları için ekstra getiri görevi görecek.

Bu nedenle yetkilinin daha fazla açıklama yapması gerekiyor.

Projeye Katılmanın Yolları

Bir yatırımcı olarak, fonlarınızı Solv'un stratejilerine yatırmak istiyorsanız, doğrudan Solv Finance'in dApp'ine erişebilir ve tüm fon stratejilerini görüntülemek için "kazan"ı seçebilirsiniz . Kullanıcılar abonelik için uygun fonu seçmekte özgürdür. Farklı fon ve stratejilerin farklı riskleri ve satın alma kısıtlamaları vardır ve kullanıcılar daha fazla bilgi için belirli fon sayfalarına tıklayabilirler.

Solv Finance Ürün Satın Alma Sayfası (Kaynak: Solv Finance)

Fon yöneticisi veya finansal menkul kıymet ihraççısıysanız, ihraç butonuna tıklayarak Solv ekibiyle iletişime geçebilir ve ihraç onayı alabilirsiniz. Ardından, belirli parametreleri ayarlamak ve başarılı bir şekilde yayınlamak için operasyonel yönergeleri izleyin.

Başvuru süreci hakkında bilgi (Kaynak: Solv Finance Resmi İnternet Sitesi )

Görünüm

Yukarıda bahsedilen rekabet edebilirlik analizinden, Solv'un yenilikçi teknolojiye sahip olmasına rağmen hizmet ve kullanıcı ölçeği açısından hala eksik olduğunu görebiliriz. Resmi web sitesinde piyasaya sürülen ürünlerin sayısı ve ölçeği nispeten küçüktür ve bu da daha fazla gelişme ihtiyacına işaret etmektedir. Ancak avantajları da oldukça belirgindir. Mevcut platform uygulama bazlı çalıştığından ürünleri genel varlık yönetimi platformları ve RWA platformlarına göre daha profesyonel ve kullanıcı dostudur. Üstelik mevcut ayı piyasası ortamında, RWA ürünü sadece bir haftada 1 milyon dolar toplayarak şaşırtıcı bir fon toplama hızı ve büyük bir potansiyel ortaya koydu.

Tabii ki Solv'un gelecekte sürekli olarak ele alınması gereken zorlukları ve riskleri de var:

  1. Yasal ve Düzenleyici Riskler
    Solv projesi, NFT tokenize edilmiş gerçek varlıklarla uğraşırken, menkul kıymetler yasaları, kara para aklamayı önleme düzenlemeleri ve diğer ilgili düzenlemelerle ilgili uyumluluk gereklilikleri de dahil olmak üzere yasal ve düzenleyici uyumluluk sorunlarıyla karşılaşabilir. Yasadışı veya uygunsuz işlemler yasal risklere ve yükümlülüklere neden olabilir.

  2. Piyasa Oynaklığı Riski
    Solv'un açık uçlu fon operasyon modeli piyasa oynaklığı risklerine açıktır. Fon yöneticisinin, yatırımcı sermayesini korumak için madencilik karları ve ticaret platformu tokenleri üzerindeki riskten korunma işlemleri için fonların çoğunu ticaret platformlarına yatırmasına rağmen, piyasa belirsizliği ve oynaklık her zaman mevcuttur. Piyasada ciddi dalgalanmalar veya dijital varlık fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanırsa, bu durum fonun değerine zarar verebilir ve yatırımcı sermayesinin kaybına neden olabilir.

  3. Risk yönetimi
    Fon yöneticisinin yatırım kararları ve yetenekleri, fonun performansı açısından çok önemlidir. Fon yöneticisinin stratejik hatalar yapması, yatırım becerilerinden yoksun olması veya piyasa değişikliklerine anında tepki vermemesi fon performansında düşüşe neden olabilir.

Çözüm

Solv Protokolü, varlık yönetiminde blockchain teknolojisinin yenilikçi uygulamasını sergiliyor. ERC-3525 ve diğer benzersiz teknoloji yığınlarından yararlanarak yatırımcılara ve varlık yöneticilerine şeffaf, güvenli ve verimli bir platform sunar. Pazar rekabeti ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan zorluklara rağmen Solv, sürekli ürün yenilemeleri ve pazar genişletme yoluyla gelişim potansiyelini ortaya koydu. Gelecekte, DeFi ve RWA stratejilerinin daha derin entegrasyonunun yanı sıra daha tanımlanmış bir yasal ve düzenleyici çerçeveyle Solv, dijital varlık yönetimi alanında önemli bir konum üstlenmeye hazırlanıyor. Solv, kullanıcı deneyimini sürekli geliştirerek ve ürün yelpazesini genişleterek, merkezi olmayan finansın ilerlemesine öncülük edecek ve yatırımcılara ve varlık yöneticilerine daha fazla olanak sunacak.

Tác giả: Wayne
Thông dịch viên: Sonia
(Những) người đánh giá: Edward、KOWEI、Elisa、Ashley He、Joyce
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.

Solv Finans hakkında bilmeniz gereken her şey

Orta SeviyeNov 30, 2023
Solv Protokolü, ERC-3525 standardını ve diğer yenilikçi teknolojileri kullanan, merkezi olmayan bir finansal altyapı protokolüdür. Solv Finance platformu şu anda 26.000'den fazla yatırımcıya hizmet veriyor ve V3 platformundaki fon ürünleri için 192 milyon doların üzerinde para topladı. Bu makalede mekanizmasını, ürünlerini ve tokenomiklerini inceleyip rekabet gücünü ve uzun vadeli gelişimini analiz edeceğiz.
Solv Finans hakkında bilmeniz gereken her şey

Giriş

DeFi inovasyonu kâr için birçok fırsat yarattı. Ancak sistematik bir strateji olmadan doğrudan yatırımlar yetersiz getiri veya kayıpla sonuçlanabilir. Hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılar daha yüksek getiri ve daha düşük risk arayışındadır. Ancak, özelleştirilmiş finansal ürünlerin blockchain üzerinde bağımsız olarak geliştirilmesi ve dağıtılması yüksek maliyetlere neden olur. Kalite stratejilerine sahip profesyonel varlık yöneticileri aynı zamanda yatırım ölçeklerini genişletmek ve getirilerini artırmak için düşük maliyetli, özelleştirilebilir kaynak yaratma kanallarını da arzuluyor.

Bazı merkezi finans (CeFi) kurumları kripto varlıklarla ilgili hizmetler sunsa da ürün eşikleri yüksek ve şeffaflıktan yoksunlar. Bu nedenle pazarın, varlık yöneticilerinin güven ve likidite kazanmasına yardımcı olurken şeffaf ve güvenli yatırım deneyimleri sağlayan daha iyi merkezi olmayan çözümlere ihtiyacı var. Piyasanın talebine yanıt olarak Solv Protokolü ortaya çıktı. Altyapı ve çeşitli ekosistem hizmetlerini başlatarak varlık oluşturma, ihraç, pazarlama ve risk yönetimini içeren kapsamlı bir hizmet sistemi oluşturmayı hedefliyor. Protokol V3 sürümüne güncellendi ve Solv Finance, kullanıcılara hizmet sağlamak için bu protokolü kullanan platformdur.

proje geçmişi

Solv Finance, kripto para birimi alanında çeşitli varlık sınıfları ve kâr fırsatları sunarak sonuçta DeFi, CeFi ve TradFi arasında likiditeyi köprüleyen önemli bir altyapı olmayı hedefliyor. 2023 yılında Solv V3, ERC-3525 standardı üzerine inşa edilen ilk güvensiz fon altyapısı olarak resmi olarak piyasaya sürüldü. Güvenilir kurumlar arasında merkezi olmayan iş birliğini daha da kolaylaştırarak DeFi alanına şeffaf ve gözetimsiz risk kontrol mekanizmaları getiriyor.

Solv V3, küresel kurumların ve perakende yatırımcıların çeşitli güvenilir kripto para birimi yatırım fırsatlarını keşfetmeleri için şeffaf ve güvenli bir platform sağlar. Aynı zamanda verimli fon yaratma kanalları ve mükemmel fon yöneticileri için zincir üstü itibar oluşturma olanağı da sağlar. Bu özellikler sayesinde Solv, gerçek getirileri keşfetmeye, yaratmaya ve gerçekleştirmeye, böylece kripto finansmanının olgunluğunu artırmaya kendini adamıştır.

30 Ekim 2023 itibarıyla Solv Finance, 26.000'den fazla yatırımcıya başarıyla hizmet verdi ve V3 platformundaki fon ürünleri için 192 milyon doların üzerinde bağış topladı.

Solv Protokolünün Destekçileri

Rootdata'ya göre Solv Finance'in üç kurucusu kendi alanlarında zengin deneyime sahip:

  • Meng Yan: CSDN'nin eski Başkan Yardımcısı ve Kripto alanında aktif bir KOL.
  • Will Wang: Finansal BT alanında 20 yıllık deneyim; açık platform ve dağıtılmış teknolojiye dayanan dünyanın en büyük banka muhasebe sisteminin tasarımına ve geliştirilmesine liderlik ediyor. Zhongguancun'un 20. Yıldönümünde "Olağanüstü Katkı Ödülü"nün sahibi.

Diğer kurucu ortaklar ve ekip üyeleri de zengin teknik ve sektör deneyimine sahiptir. Solv Finance ekibi ayrıca onaylanan ve Solv Finance ürünlerinin temel taşı haline gelen ERC-3525 yarı-fungible token standardına da başvurdu (standardın ayrıntıları bir sonraki bölümde tartışılacaktır).

ERC-3525 Uygulamasının Temel Bilgileri ve Standart İçeriği (Kaynak: EIP)

Ekibin sürekli çabalarına ek olarak Solv, çok sayıda risk sermayesi ve ortaklık firmasından da destek aldı ve kamuya açıklanan bağış toplama miktarı 11 milyon dolara ulaştı. Önde gelen yatırımcılar arasında yalnızca Web3 risk sermayedarları değil aynı zamanda Web2 vakfından olanlar da yer alıyor. Bu desteğin yardımıyla Solv'un ürün sınırları, tamamen zincir üstü DeFi stratejilerinden RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) ürün stratejilerine kadar genişledi.

Solv Protokolü Finansman Durumu ve Yatırımcılar (Kaynak: Rootdata)

Temel Bileşenler ve Mimari

Solv'un merkezi olmayan bir şekilde çeşitlendirilmiş kripto yatırım deneyimleri elde etme yeteneği iki temel altyapıya dayanır: ERC-3525 ve Risk Yönetimi Motoru.

ERC-3525

ERC-3525, ERC-20'nin miktar özelliklerini (yani herhangi bir miktarı düzenleyebilme yeteneği) ve ERC-721'in değiştirilemezliğini (yani NFT'lerin benzersizliği) birleştirir ve standarda bir "slot" özelliği ekler. finansal senaryolar veya iş amaçları için daha genel bir sınıflandırma mekanizması.

ERC-3525'i kullanan varlık türleri aynı zamanda Yarı Değiştirilebilir Tokenlar (SFT) olarak da bilinir. SFT'nin veri yapısı <ID, SLOT, VALUE> içerir. Örneğin, ID'nin farklı tahvil ihraççılarını, SLOT'un farklı tahvil serilerini ve VALUE'nun her tahvilin miktarını temsil ettiğini varsayarsak. Örneğin, <Apple Inc, 2025 Tahvil Serisi, 100>, Apple Inc. tarafından ihraç edilen 2025 tahvil serisindeki 100 tahvili temsil edebilir. Bu yapı, yatırımcıların ve piyasa katılımcılarının, varlıklar arasındaki ayrımı ve izlenebilirliği korurken, farklı finansal ürünleri organize ve esnek bir şekilde yönetmesine ve ticaretini yapmasına olanak tanır.

SFT teknik standart çerçevesi (Kaynak: SFT Teknik Raporu)

Risk Yönetimi Motoru

Solv V3, Solv Protokolü için fonlar ve risk yönetimi için sağlam hizmetler sağlayan, işbirliğine dayalı, merkezi olmayan bir kurumsal ağ oluşturmuştur. Solv ayrıca çeşitli önlemlerle risk yönetimi motorunu da geliştirir:

Solv V3, Solv Protokolü için fonlar ve risk yönetimi için sağlam hizmetler sağlayan, işbirliğine dayalı, merkezi olmayan bir kurumsal ağ oluşturmuştur. Solv ayrıca çeşitli önlemlerle risk yönetimi motorunu da geliştirir:

  1. Hapis Dışı Çözüm
    Solv Protokolünde, kullanıcı fonları ve likidite havuzlarının LP tokenleri de dahil olmak üzere tüm varlıklar akıllı sözleşmelerde saklanarak saklama dışı varlık yönetimi sağlanır.

  2. Çok Taraflı Kontrollü Kasa
    Solv Protokolü, işlemlerin birden fazla tarafça ortaklaşa kontrol edildiği, sermayeyi yönetmek için merkezi olmayan çok taraflı hesaplamayı (MPC) benimser. Sözleşme kodundaki yerleşik koruma kurallarının denetimi altında, saklayıcılar, yöneticiler ve tasfiye memurları işlem izinlerini ortaklaşa yönetirler. Oybirliğiyle alınan bir onayla dahi hiçbir kuruluş tek başına varlıkları sistem dışına aktaramaz. Bu tasarım, karşı taraf risklerini etkili bir şekilde azaltır, işlem esnekliğini artırır ve yetkisiz para çekme işlemlerini katı bir şekilde sınırlandırmak için güçlü bir savunma hattı görevi görür.

  3. Oracle'lara dayalı Net Varlık Değeri (NAV) Yönetimi
    Solv'un sistemi, fon paylarının itibari değerinin her zaman likidite havuzundaki temel varlıkların değeriyle eşleşmesini sağlamak için kehanet tabanlı bir varlık net değer yönetimi sistemi kullanır ve yatırım kararları, itfalar ve ödemeler için önemli korumalar sağlar. Ek olarak bu oracle tabanlı yönetim mekanizması, platform tarafından verilen tokenlerin temel varlıkların değerini doğru bir şekilde yansıtmasını sağlayarak Solv fon tokenlarının daha geniş bir DeFi ekosistemine sorunsuz bir şekilde entegre olmasını sağlar.

  4. Yerleşim Verimliliği
    Aşırı piyasa koşullarında, Solv Protokolü'nün sistemi, fon net değerindeki değişiklikleri anında yakalamak ve ödemeleri gerçekleştirmek için oracle tabanlı bir varlık net değer yönetimi sisteminden faydalanarak platformun, özellikle piyasa oynaklığı sırasında fon değerindeki dalgalanmalara hızlı bir şekilde yanıt verebilmesini sağlar.

Bu iki temel ürüne ek olarak Solv Finance, çeşitli çıkarları koordine etmek ve net varlık değerinin (NAV) doğruluğunu sağlamak için yenilikçi ücret mekanizmalarını da benimsemiştir. Ödeme NAV'ı her güncellendiğinde protokol ücretleri hesaplanır. Hesaplama formülü şu şekildedir: Kaydedilen NAV Toplam Hisse Adedi Yönetim Ücreti Oranı / 360 * Son Ücret Hesaplamasından Bu Yana Geçen Gün Sayısı. Protokol ücretleri, NAV'ın yeniden hesaplanması için toplam varlıklardan karşılık gelen protokol ücretleri düşülerek ilave fon payı ihraç edilerek fon işletmecisine ödenir. Bu sayede fon işletmecisi, fonun toplam net varlık değerinin doğruluğunu korurken ilave fon payı alarak yönetim ücretini alır.

Ürünler ve Çözümler

Müşteri odaklı bir son ürün olarak Solv Finance, 78 fon aracılığıyla 192 milyon dolarlık varlığı yönetti. Solv Finance'te kullanıcılar sadece yatırım portföylerini görüntülemekle kalmıyor, aynı zamanda kendi finansal araçlarını ihraç etmek için de başvuruda bulunabiliyor. Resmi web sitesine göre Solv Finance, kullanıcılar için özelleştirilmiş finansal hizmet çözümlerini 7 gün gibi kısa bir sürede tasarlayabiliyor. Sıradan yatırımcılar için Solv Finance, Açık Uçlu Fonlar ve Kapalı Uçlu Fonlar sunmaktadır. İlkinde daha az giriş kısıtlaması bulunur ve belirli tarihlerde (örneğin her ayın 15'i/30'u) para çekme işlemlerine izin verilirken, ikincisinin yatırımcının beyaz listeye alınması ve vade sonunda geri ödeme gibi giriş gereksinimleri vardır. Şu anda Solv Finance üç tür açık uçlu fon ve birden fazla kapalı uçlu fon sunmaktadır.

Solv Finance Ürün Kullanıcı Arayüzü (Kaynak: Solv Finance, 30.10.2023)

Yukarıdaki şekilden, ürünlerin temel varlıklarının ve getirilerinin farklı stratejilere bağlı olarak farklılık gösterdiği açıkça görülmektedir.

  1. Açık Uçlu Fonlar
    Blockin GMX V2 Delta Neutral Pool: GMX V2'de likidite ve Binance'te koruma sağlar. Bu strateji, GMX için düşük riskli, yüksek getirili bir stablecoin madencilik havuzu oluşturmayı amaçlayan profesyonel pazar yapıcı Blockin Capital tarafından geliştirildi. Yıllık getiri %25 civarındadır (23 Ekim 2023 verileri).
    Blockin GMX Delta Neutral Pool: Binance'te Delta riskten korunma yoluyla GMX'e likidite sağlar. Bu strateji, GLP'yi düşük riskli, yüksek getirili bir stabilcoin madencilik havuzuna dönüştürmeyi amaçlayan profesyonel piyasa yapıcı Blockin Capital tarafından geliştirilmiştir. Yıllık getiri ise %7,2 civarındadır.
    RWA: Stabil Coinlerinizden Getiri Sağlayın - ARB: Farklı sağlayıcıların ABD Hazine tahvillerinden oluşan bir portföy tarafından desteklenerek yatırımcıların yatırımlarını çeşitlendirmelerine olanak tanır. Bu havuz yalnızca Solv'un KYC ve AML süreçlerini tamamlamış nitelikli yatırımcılara açıktır. Minimum satın alma tutarı 1.000 ABD dolarıdır ve yıllık getiri yaklaşık 3%-5% tutarındadır.

  2. Kapalı Uçlu Fonlar
    Solv Finance sayfasına göre toplam 49 adet kapalı uçlu fon bulunuyor ve şu anda vadesi dolmamış 5 adet fon bulunuyor, bunların tamamı Time Research kaynaklı ve 180 günlük kilitlenme süresine sahip. Kullanılan ana stratejiler Delta Neutral ve LSD'dir.

    Solv Finance, olgunlaşmamış kapalı uçlu fonlarından bazılarını sergiliyor (kaynak: Solv Finance, 2023.10.30)
    Daha önce bahsettiğimiz farklı fon türleri aracılığıyla Solv'un yatırımcılara seçim yapabilecekleri çeşitli stratejiler sunduğunu da görebiliriz. Solv Protokol Belgesine göre Solv V3 şu anda dört ana çözüm sunmaktadır:

  3. Delta Nötr
    Delta Neutral, fiyat değişikliklerinin yatırım portföyünün değeri üzerindeki etkisini ortadan kaldırmak için birden fazla varlığın veya türevin birleştirilmesini içeren bir yatırım stratejisidir. Bu stratejide portföyün Delta'sı (yani fiyat değişikliklerinin portföy değeri üzerindeki etkisi) sıfır olarak ayarlanır. Bunu yaparak, yatırımcılar yatırım portföylerini olumsuz piyasa hareketlerinden korurken, kâr elde etmek için volatilite veya zaman kaybı gibi diğer piyasa değişkenlerinden yararlanmaya devam edebilirler.
    Solv Finance'te yaygın bir örnek, Uniswap veya GMX üzerinde çalışan bir stratejidir. Blockin'in fon yöneticisi açık pozisyonları ve döviz dalgalanmalarını izleyerek dinamik olarak risklerden korunuyor. Tarihsel olarak fon, yıllık bazda %10-30 getiri elde etti. USDC ayrıştırma dönemindeki %1,1'lik küçük düşüşün dışında, getiriler istikrarlı bir şekilde istikrarlı kaldı.

  4. Verim Artışı
    Bu strateji, Ethereum'un POS mekanizmasından yararlanarak, özellikle ETH likidite staking'i olmak üzere likidite staking'i içerir. Yatırım yöneticisi, kullanıcıların ETH'sini LST'ye (likidite staking türevleri) dönüştürebilir ve likidite havuzlarına katılım ve borç verme gibi çeşitli LST stratejileri aracılığıyla staking getirilerini artırabilir.

  5. Yapılandırılmış ürünler
    Yapılandırılmış ürünler riskleri alt ve üst dilimlere ayırır. Bu stratejinin küçük kısmı daha yüksek getiri sağlar ancak aynı zamanda daha yüksek riskler taşır. Daha yüksek risk nedeniyle Solv Protokolü genellikle fon yöneticilerinin fonların bu kısmına yatırım yapmasını gerektirir. Üst düzey kısım ise Delta Neutral olarak yapılandırılmış olup sıradan yatırımcıların kullanımına açıktır.

  6. RWA Varlıkları
    Bu strateji öncelikle ABD Hazine tahvilleri, ticari alacaklar ve geleneksel varlık finansmanı gibi gerçek dünya varlıklarına yatırım yapar. Bir örnek, döngüsel borçlanma veya yatırım yoluyla zincir üstü ABD Hazine tahvillerinin getirisinden yararlanmaktır.

Rekabet Analizi

ERC-3525'in başvuru sahibi ve yaratıcısı olan Solv Protokolü, Web3 alanında ERC-3525'in uygulanmasına öncülük etmektedir. Doğrudan finansal araç olarak token veya NFT ihraç etmeye kıyasla, ERC-3525 daha esnektir ve daha güçlü şekillendirilebilirliğe sahiptir, bu da onu çeşitli unsurların özelleştirilmesini destekleyen temel teknolojisi nedeniyle ihraççılar için çok kolay hale getirir. Bu nedenle Solv'un teknoloji açısından kendine has avantajları vardır.

Hizmetler açısından Solv'un hala geliştirilebilecek yeri var. Şu anda Solv, esas olarak sıradan kullanıcılara DeFi stratejileri ve RWA işlerini içeren varlık yönetimi hizmetleri sağlıyor.

DeFi stratejileri açısından, Yearn Finance ve Beefy gibi köklü DeFi platformları, merkezi olmayan varlık yönetimini tasarlamaya başladı bile. 30 Ekim itibarıyla Yearn Finance'in 320 milyon ABD Dolarına kadar Kilitli Toplam Değeri (TVL) var ve zirve değeri 6 milyar ABD Dolarını aşıyor. Buna karşılık Solv Finance'in TVL'si şu anda 5 milyon USD'nin altında. Solv'a açık strateji sayısı da Yearn ve Beefy'ye göre çok daha azdır. Ancak strateji getirisi ve kullanıcı deneyimi açısından Solv Finance daha kullanıcı dostu bir kullanıcı arayüzüne sahip ve profesyonel fon yöneticilerinin stratejileri nedeniyle ortalama getiri Yearn'a göre çok daha yüksek.

Yearn Finance TVL Değişiklikleri (Kaynak: DeFiLlama, 2023.10.23)

RWA.xyz'den alınan verilere göre, RWA alanındaki rekabet son derece çetin; ilk 5 proje pazar payının çoğunluğunu kapsıyor. Solv, 23 Ekim'deki lansmanından bu yana yedi gün içinde 1 milyon dolarlık varlık topladı. Bu tempoyla Solv, RWA pazarındaki ilk 5 lidere meydan okuyabilecek potansiyele sahip. Ancak ürününün 3%-5% geri dönüş oranı diğer protokollere göre nispeten düşüktür ve bu da iş geliştirmenin önündeki engellerden biri haline gelebilir.

Tokenleştirilmiş ABD Hazine tahvillerinin pazar payı (kaynak: RWA.xyz, 2023.10.30)

Tokenomik

Solv tarafından $SOLV tokeninin resmi tanıtımı sınırlıdır. Belgelerinde yalnızca şu cümleyi bulduk: “$SOLV token tahsisinin en büyük kısmı topluluk üyelerimize gidecek. Token arzının bir kısmı öncelikli olarak açık uçlu fonların hissedarlarına havadan dağıtılacak. Ayrıntılar henüz kesinleşmezken, bu airdrop, protokoldeki likidite sağlayıcıları için ekstra getiri görevi görecek.

Bu nedenle yetkilinin daha fazla açıklama yapması gerekiyor.

Projeye Katılmanın Yolları

Bir yatırımcı olarak, fonlarınızı Solv'un stratejilerine yatırmak istiyorsanız, doğrudan Solv Finance'in dApp'ine erişebilir ve tüm fon stratejilerini görüntülemek için "kazan"ı seçebilirsiniz . Kullanıcılar abonelik için uygun fonu seçmekte özgürdür. Farklı fon ve stratejilerin farklı riskleri ve satın alma kısıtlamaları vardır ve kullanıcılar daha fazla bilgi için belirli fon sayfalarına tıklayabilirler.

Solv Finance Ürün Satın Alma Sayfası (Kaynak: Solv Finance)

Fon yöneticisi veya finansal menkul kıymet ihraççısıysanız, ihraç butonuna tıklayarak Solv ekibiyle iletişime geçebilir ve ihraç onayı alabilirsiniz. Ardından, belirli parametreleri ayarlamak ve başarılı bir şekilde yayınlamak için operasyonel yönergeleri izleyin.

Başvuru süreci hakkında bilgi (Kaynak: Solv Finance Resmi İnternet Sitesi )

Görünüm

Yukarıda bahsedilen rekabet edebilirlik analizinden, Solv'un yenilikçi teknolojiye sahip olmasına rağmen hizmet ve kullanıcı ölçeği açısından hala eksik olduğunu görebiliriz. Resmi web sitesinde piyasaya sürülen ürünlerin sayısı ve ölçeği nispeten küçüktür ve bu da daha fazla gelişme ihtiyacına işaret etmektedir. Ancak avantajları da oldukça belirgindir. Mevcut platform uygulama bazlı çalıştığından ürünleri genel varlık yönetimi platformları ve RWA platformlarına göre daha profesyonel ve kullanıcı dostudur. Üstelik mevcut ayı piyasası ortamında, RWA ürünü sadece bir haftada 1 milyon dolar toplayarak şaşırtıcı bir fon toplama hızı ve büyük bir potansiyel ortaya koydu.

Tabii ki Solv'un gelecekte sürekli olarak ele alınması gereken zorlukları ve riskleri de var:

  1. Yasal ve Düzenleyici Riskler
    Solv projesi, NFT tokenize edilmiş gerçek varlıklarla uğraşırken, menkul kıymetler yasaları, kara para aklamayı önleme düzenlemeleri ve diğer ilgili düzenlemelerle ilgili uyumluluk gereklilikleri de dahil olmak üzere yasal ve düzenleyici uyumluluk sorunlarıyla karşılaşabilir. Yasadışı veya uygunsuz işlemler yasal risklere ve yükümlülüklere neden olabilir.

  2. Piyasa Oynaklığı Riski
    Solv'un açık uçlu fon operasyon modeli piyasa oynaklığı risklerine açıktır. Fon yöneticisinin, yatırımcı sermayesini korumak için madencilik karları ve ticaret platformu tokenleri üzerindeki riskten korunma işlemleri için fonların çoğunu ticaret platformlarına yatırmasına rağmen, piyasa belirsizliği ve oynaklık her zaman mevcuttur. Piyasada ciddi dalgalanmalar veya dijital varlık fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanırsa, bu durum fonun değerine zarar verebilir ve yatırımcı sermayesinin kaybına neden olabilir.

  3. Risk yönetimi
    Fon yöneticisinin yatırım kararları ve yetenekleri, fonun performansı açısından çok önemlidir. Fon yöneticisinin stratejik hatalar yapması, yatırım becerilerinden yoksun olması veya piyasa değişikliklerine anında tepki vermemesi fon performansında düşüşe neden olabilir.

Çözüm

Solv Protokolü, varlık yönetiminde blockchain teknolojisinin yenilikçi uygulamasını sergiliyor. ERC-3525 ve diğer benzersiz teknoloji yığınlarından yararlanarak yatırımcılara ve varlık yöneticilerine şeffaf, güvenli ve verimli bir platform sunar. Pazar rekabeti ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan zorluklara rağmen Solv, sürekli ürün yenilemeleri ve pazar genişletme yoluyla gelişim potansiyelini ortaya koydu. Gelecekte, DeFi ve RWA stratejilerinin daha derin entegrasyonunun yanı sıra daha tanımlanmış bir yasal ve düzenleyici çerçeveyle Solv, dijital varlık yönetimi alanında önemli bir konum üstlenmeye hazırlanıyor. Solv, kullanıcı deneyimini sürekli geliştirerek ve ürün yelpazesini genişleterek, merkezi olmayan finansın ilerlemesine öncülük edecek ve yatırımcılara ve varlık yöneticilerine daha fazla olanak sunacak.

Tác giả: Wayne
Thông dịch viên: Sonia
(Những) người đánh giá: Edward、KOWEI、Elisa、Ashley He、Joyce
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.
Bắt đầu giao dịch
Đăng ký và giao dịch để nhận phần thưởng USDTEST trị giá
$100
$5500