Kapsamlı DeBank Kılavuzu: Tek Noktadan Web3 Hizmet Platformunuz

Orta SeviyeNov 12, 2023
Varlık takip servis sağlayıcısı DeBank, Hi ve Stream gibi sosyal uygulamaları piyasaya sürdükten sonra Layer2 ağının test aşamasına girdiğini duyurdu. Bu makale zengin ürün ekosisteminin şifresini çözecek.
Kapsamlı DeBank Kılavuzu: Tek Noktadan Web3 Hizmet Platformunuz

DeBank nedir?

DeBank söz konusu olduğunda birçok kişi onu hâlâ çok zincirli bir DeFi portföy takipçisi veya sosyal platform olarak görüyor. Ancak beş yıllık geliştirme sürecinin ardından DeBank, yenilikçi, çok hizmetli bir Web3 platformuna dönüştü. Sosyal ağ, cüzdanlar, veri analitiği, portföy takibi ve takas işlevselliği dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunar. Son zamanlarda DeBank, Debank Chain adlı Layer2 blok zincirini de başlattı.

DeBank'ın yolculuğuna baktığımızda gelişiminin genişlediğini ve çeşitlendiğini görebiliriz:

  1. Ekip başlangıçta kullanıcıların portföylerini takip edebilecekleri bir DeFi kontrol paneli geliştirdi.
  2. Daha sonra kullanıcıların DeBank aracılığıyla doğrudan DeFi işlemlerine katılmasına olanak tanıyan Swap özelliğini tanıttılar.
  3. Ocak 2022'de Debank, kullanıcıların balina ticareti faaliyetlerini, NFT pazarı trendlerini ve Web3 arkadaşlarının gerçek zamanlı zincir içi etkinliklerini takip etmelerine olanak tanıyan bir Web3 sosyal platformu ve Web3 ID işlevselliğini başlattı.
  4. Temmuz 2022'de, özellikle DeFi kullanıcıları için tasarlanmış bir tarayıcı eklentisi cüzdanı olan Rabby'yi piyasaya sürdüler.
  5. Ekim ayının sonlarına doğru DeBank Web3 iletişim uygulaması Hi'yi başlattı.
  6. Bu yılın ağustos ayında DeBank, OP Stack tasarımına dayanan Layer2 blok zinciri DeBank Chain'in lansmanını duyurdu. Artık testnet aşamasına girmiştir.

Kullanıcılar DeBank'a yalnızca web arayüzü üzerinden değil aynı zamanda iOS ve Android gibi mobil platformlar üzerinden de erişebilmektedir. Google Play verilerine göre Android sürümü şimdiden 100.000 indirme sayısını aştı.

Debank'ı Kim Destekliyor?

LinkedIn verilerine göre DeBank ekibi şu anda her ikisi de Web2'de geniş deneyime sahip kurucular Xu Yong ve Tang Hongbo da dahil olmak üzere 14 üyeden oluşuyor.

  • Xu Yong: Eskiden internet şirketi Ele.me'de teknoloji yöneticisiydi. Xu Yong daha sonra veri analiz aracı FellowPlus'ı geliştirmek için bir girişim başlattı.
  • Tang Hongbo: Daha önce Adways Inc.'de yazılım mühendisi olan Tang Hongbo, Ele.me'ye Ar-Ge Direktörü olarak katıldı.

Aralık 2021'de DeBank, Sequoia Capital China liderliğindeki ve şirkete 200 milyon dolar değerinde 25 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını duyurdu. Diğer katılımcı yatırımcılar aşağıdaki görselde görülebilir:

DeBank Yatırımcıları (Kaynak: ROOTDATA)

Ekip üyelerinin profillerine göre 9 Ekim 2023 itibarıyla DeBank yaklaşık 5,5 yıldır faaliyet gösteriyor.

DeBank'ın Temel Ürünleri Nelerdir?

Varlık Takip Kontrol Paneli

Örnek olarak test edilmiş bir cüzdanı kullanarak, cüzdanı bağladıktan sonra DeBank, cüzdan varlıklarını, varlıkların tahsis edildiği DeFi platformunu ve cüzdan varlığı değişikliklerini görüntüler. NFT'ler, Web3 rozetleri ve DeBank'ta yayınlanan gönderiler de ana sayfada sergileniyor. Varlık izleme panosuna ek olarak DeBank'ın ana sayfası, kullanıcıların cüzdanlarına imzalar ve avatarlar gibi zincir dışı bilgiler eklemesine olanak tanıyarak, başkalarının keşfetmesi ve takip etmesi için hesapları hakkında daha fazla bilgi sağlar.

Kaynak: https://debank.com/profile

Bu bölümde DeBank cüzdanlar için iki ilginç gösterge oluşturdu:
Toplam Takipçi Değeri (TVF): Kullanıcının takipçilerinin cüzdan varlıklarının toplamını temsil eder.

Güven: DeBank Stream'deki gönderi ve yorumların aldığı toplam Güven sayısı (Beğenilere benzer).

Veri Kontrol Paneli

DeBank, kullanıcıların aralarından seçim yapabileceği çeşitli veri sıralamaları sağlar:

  • Web3 Sosyal Sıralaması: Kullanıcıları ağ varlıkları ve TVF/takipçi sayılarının birleşimine göre sıralar. Kullanıcılar takip edecek finansal yeteneklere sahip etkili hesapları bulmak için bu sıralamayı kullanabilir.
  • Resmi Hesap Sıralaması: Web3 projeleri ve oluşturucuları tarafından oluşturulan resmi hesapları TVF ve takipçi sayısına göre sıralar.
  • Web3 Rozetleri: DeBank, belirli koşulları karşılayan veya belirli etkinliklere katılan kullanıcılara rozetler gönderir (kullanıcıların rozetleri kendilerinin basması gerekir). Örneğin, $APE airdrop'larını alanlar APE Airdrop Hunter rozetini alacaklar. Kullanıcılar ve projeler, bu rozetlere dayanarak belirli kullanıcı gruplarını hızlı bir şekilde tanımlayabilir.
  • Paketler: Özelleştirilebilir adres listelerini destekleyerek kullanıcıların liste başına maksimum 10 adres olmak üzere 5'e kadar liste oluşturmasına olanak tanır. Kullanıcılar adresleri kategorilere ayırmak ve takip etmek için bu listeleri kullanabilir.
  • Balinalar: DeBank, kullanıcıların önemli zincir içi faaliyetleri takip etmelerine yardımcı olmak için bir grup balina adresi (önemli miktarda varlığı tutan adresler) seçer.
  • Protokoller: Zincir içi protokollerin derinlemesine analizini yapmak için varsayılan yöntem, bunları protokol varlıklarına göre sıralamaktır. Kullanıcılar, ait oldukları zincire, protokol türüne ve daha fazlasına göre protokolleri filtreleyebilir. Belirli bir projeye tıkladığınızda proje kullanıcı sayısı, stake edilen varlıkların miktarı ve varlık oranları gibi veriler mevcut olacaktır.
  • NFT: Gerçek zamanlı NFT verileri ve NFT sıralamalarını sağlar.

Web3 Kimliği ve DeBank Layer2

Web3 ID, ENS alan adlarına benzer şekilde DeBank tarafından yayınlanan bir üründür. Kullanıcılar, kimlikleri olarak 4 ila 15 karakter uzunluğunda standart bir kelime bulabilir ve 96 $ ödedikten sonra onu basabilirler.

Bir Web3 kimliğini basmadan önce kullanıcıların bir DeBank hesabı kaydetmeleri gerekir; bu, hesap kayıt işleminin DeBank Layer2 adı verilen bir sayfada yapılmasını gerektirir. Bu Layer2 sayfasının tam bir blockchain olmadığını, daha çok kullanıcı stake etme ve çekme işlemlerini destekleyen bir varlık yönetimi sözleşmesine benzediğini unutmamak önemlidir. Şu anda kayıt Ethereum, Polygon, BNB Chain, Optimism ve Arbtrium'da desteklenmektedir. Kullanıcılar, varlıklarının bulunduğu zinciri serbestçe seçebilir ancak seçim yaparken Gaz ücretlerini dikkate almaları gerekir.

Kaynak: https://debank.com/account

Dune'un verilerine göre Layer2'ye kayıtlı hesapların toplam sayısı 272,7 bini aştı, hesapların çoğu Haziran 2023'ten sonra kaydedildi ve en fazla kullanıcı sayısına sahip olan Polygon oldu.

Layer2 kayıt kullanıcısı(kaynak: Dune

Şu anda DeBank Layer2'ye yatırılan toplam varlıklar 4,1 milyon doları aşıyor, 1,3 milyon dolar geri çekildi ve geriye 2,8 milyon dolar bakiye kaldı. Para yatıran kullanıcı sayısı ise 80 bine yakın. Bu verilere dayanarak, bir Web3 Kimliği basıldığında, stake edilen varlıklardan fon düşüldüğü için basılan Web3 Kimliği sayısının 80.000'den az olduğu sonucunu çıkarabiliriz.

Layer2 Staking Fonları (Kaynak: Dune)

Haham Cüzdanı

Rabby Wallet, Debank tarafından geliştirilen açık kaynaklı, çok zincirli bir kripto para cüzdanıdır. Özellikle DeFi kullanıcıları için tasarlanmıştır ve kullanıcıların varlıklarını korumak için işlemlerden önce potansiyel risk taraması sağlar. Bir işlemi imzalamadan önce yaklaşan bakiye değişikliklerini görüntüler. Habere göre, bu yılın nisan ayında, Habby Wallet, Scam Sniffer'ın açık kaynaklı URL kara listesini entegre etti ve üç güvenlik özelliğini tanıttı: Site topluluğu kredi kontrolü, Site popülerlik kontrolü ve Kimlik Avı tespiti. DApp web sitelerinin çeşitli topluluk platformlarındaki listelenme durumunu, web sitesi trafiğini ve etkileşimini ve çeşitli kaynaklardan kimlik avı web siteleri olarak işaretlenip işaretlenmediğini analiz ederek kullanıcıların web sitelerinin güvenilirliğini doğrulamasına yardımcı olur. Habby Cüzdan şu anda 95 zinciri desteklemektedir ve Chrome uzantı sürümü 100.000'den fazla kez yüklenmiştir.

kaynak: https://rabby.io/

DeBank Akışı

DeBank Stream, X'e (eski adıyla Twitter) benzer bir içerik yayınlama platformudur. Kullanıcıları zamana ve ilgiye dayalı olarak değer yarattıkları için ödüllendirir. Kullanıcılar, içerikleri için, takipçi sayısı, tıklama, yorum ve retweet sayısı ve bu kullanıcıların varlıklarının değeri gibi dağıtım süreci sırasındaki teşhir ve tanıtımına bağlı olarak ödüller kazanabilirler.

Kullanıcılar, ortak içerik yayınlamanın (görüntüler ve başlıklar gibi) yanı sıra aşağıdakilerden de yararlanabilirler:

  1. Anketler: Kullanıcılar soruları ve seçenekleri belirleyebilir ve kullanıcıların yanıtlayacağı varlıklar, TVF, adreslerinin yaşı ve takipçi sayısı gibi kriterleri belirleyebilir.
  2. Şanslı Çekiliş: Şanslı çekilişi başlatan kullanıcıyı takip ettikten sonra kullanıcılar, çekilişin belirli ayrıntılarını tanımlayabilir ve ardından katılımcı miktarını, miktarını ve aralığını seçebilir.

Stream, her kullanıcının platforma katkısını hesaplar. Stream'de bir makale yayınlandığında Debank buna karşılık gelen bir ödül havuzu oluşturur. Önümüzdeki 3 gün boyunca herhangi bir kullanıcı havuza varlık katkıda bulunabilir.

Her kullanıcının bu 3 gün boyunca gönderiye yaptığı katkı, almaya hak kazandığı ödülün belirlenmesi için kaydedilmektedir. 3 gün sonra ödüller belirlenir. Havuzdaki fonlar gönderinin gerçekleşen değerini aşarsa kullanıcı, katkısıyla eşleşen ödüller alacak ve fazlası yazara gidecek. Bu, "bahşişlere" benzer ve yaratıcıların kazandığı gerçek geliri temsil eder. Bu nedenle DeBank Stream'de kullanıcıların harcadığı zaman, paylaştığı veya okuduğu içerik, yaptığı yorumlar ve retweet'ler değer katkısı olarak hesaplanıyor ve hesaplarına kaydediliyor.

Kaynak: https://debank.com/stream

DeBank Merhaba

DeBank Hi, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi kullanıcı arayüzüne sahip bir Web3 anlık mesajlaşma yazılımıdır. Kullanıcılar, etkileşim kurmak istedikleri kullanıcılarla iletişim kurmak için Hi'yi kullanabilir ve görüntü, metin ve emoji alışverişini destekleyebilir. Yaygın iletişim yöntemlerinden farklı olarak Hi, iki taraf arasındaki iletişimi kolaylaştırmak ve spam mesajlardan kaynaklanan tacizi önlemek için ticaret piyasasına benzer bir mekanizma sunar.

DeBank Hi'nin temel fikri, kullanıcıların dikkatini bir varlık olarak görmek ve bu varlığı makul bir şekilde fiyatlandıracak bir pazar yaratmaktır. Bu sistemde kullanıcılar mesaj almak için uygulamayı açtıklarında aslında NFT'ler (Dikkat NFT'leri) ile temsil edilen dikkat varlıklarını yayınlıyorlar. Mesajı gönderenin bu dikkat varlığı için bir fiyat önermesi gerekir. Mesaj alıcısı uygulamayı açıp mesajı görüntülediğinde fiyatı kabul edip işlemi tamamlamayı seçebilir. Bu mekanizma etkili bir şekilde kullanıcıların dikkatini dağıtıyor.

Örneğin Alice Bob'a bir mesaj göndermek istiyor. Alice mesajı gönderdiğinde Bob'un ilgisine karşılık ne kadar ödeyeceğini belirten bir fiyat teklif eder. Bob uygulamayı açıp Alice'in mesajını gördüğünde fiyatı kabul eder ve işlem tamamlanır. Bob, Alice'in ilgisine karşılık ödediği tutarı alır. Bu mekanizma, kullanıcıların dikkatini fiyatlandırarak ve mesaj alıcılarının uygun tazminat almasını sağlayarak spam mesajlarını azaltmayı amaçlamaktadır.

Kaynak: https://debank.com/hi

Debank Zinciri Nedir?

DeBank Chain, DeBank'ın Optimism OP Stack üzerine kurulu Layer2 çözümüdür. Veri depolama gaz maliyetini Katman 1'e göre 100 ila 400 kat daha düşük bir düzeye indirmek için konsensüs mantığını değiştirmek gibi birçok optimizasyon yaptı. Ek olarak, akıllı sözleşme hesaplarının basit bir anlayışı olan Soyut Hesapların (AA) yerel bir uygulamasına sahiptir. Mevcut EVM standardıyla %100 uyumlu kalarak kullanıcılara web2 benzeri bir deneyim sunar.

DeBank Github tarafından sağlanan bilgilere göre kullanıcılar artık etkileşim için DeBank test ağını MetaMask'larına ekleyebilecek. Ayrıntılı ağ parametreleri aşağıdaki gibidir:

Not: Temel bilgileri kullanarak MetaMask'a özel bir ağ nasıl eklenir, lütfen RPC: Web3 Uygulamalarını ve Zincirlerini Bağlayan Köprü'yebakın.

DeBank Explorer'dan alınan verilere göre, teste halihazırda 56 bin cüzdan katılıyor ve toplam 3.167 milyon işlem üretiliyor.

DeBank Blockchain temel bilgileri(kaynak: DeBank Explorer

Rekabet Analizi

DeBank çeşitlendirilmiş bir hizmet platformu olmasına rağmen Stream ve Hi ürünlerinin yanı sıra sosyal varlık katmanına odaklanan DeBank Zinciri ile karşılaştırılabilecek doğrudan bir rakip bulunmamaktadır. Ancak analiz için farklı kategorilerde benzer hizmetler sunan üç rakibi seçtik.

Sosyal Uygulamalar

Sosyal uygulama katmanı olarak DeBank'ın Hi ve Stream ürünlerini karşılaştırma olarak Friend.Tech'i seçtik. Friend.Tech'i tercih etme nedeni DeBank gibi ödeme gerektirmesidir. Friend.Tech, Base ekosistemi üzerine inşa edilmiş, kullanıcıların Base zincirinden ETH kullanarak Friend.Tech'teki diğer kullanıcıların "hisselerini" alıp satmalarına olanak tanıyan sosyal bir DApp'tir. KOL (Önemli Fikir Lideri) hissesine sahip olan yatırımcılar, onlarla doğrudan görüşme hakkına sahip oluyor. Kullanıcıların ilgili Twitter hesaplarının hisselerini alıp satmalarına olanak tanır ve bir KOL hissesine sahip olmak, özel sohbet odalarına erişim sağlar.

DeBank ile karşılaştırıldığında Friend.Tech, kullanıcıların diğer sosyal medya platformlarından (Twitter) edindikleri etkilerden para kazanmalarına olanak tanıyor. Ancak DeBank'ta kullanıcıların katkılarını sıfırdan biriktirmeleri gerekiyor. Sosyal medyanın farklı anlayışları, DeBank'ın başarısının uzun vadeli çabalara ve daha değerli kullanıcıların platformda içerik yayınlamaya çekilmesine bağlı olduğunu ortaya koyuyor.

Sosyal Altyapı

DeBank Blockchain ise tam tersine, DeBank'ın sosyal altyapı katmanına atılımıdır. Karşılaştırma için Lens Protokolünü seçtik. DeBank Blockchain'in avantajı, kullanıcıların hesapları kullanırken daha akıllı sözleşme işlevlerinden yararlanmasını sağlayan yerel Hesap Soyutlama (AA) teknolojisinde yatmaktadır. Buna karşılık, Lens Protokolü, geliştiricilerin özgürce bir araya getirip yeni sosyal ürünler oluşturmaları için modüler bileşenler sağlayan, sosyal medya geliştiricileri için bir arka uç ürünü olarak hizmet vermektedir. Lens Protokolü daha uygun bir geliştirme deneyimi sunarken DeBank, geliştiricilere DeBank Blockchain üzerinde projeler oluşturmaları için daha fazla özgürlük sağlayarak Web3 ID ve Veri API gibi hizmetleri potansiyel olarak entegre ediyor. Gelir açısından Lens Protokolü şu anda net bir iş modelinden yoksunken DeBank Blockchain'in ağ ücretleri, API ücretleri ve daha fazlasından temel gelir kaynakları var. Bununla birlikte, mevcut ekosistem açısından, Lens Protokolü halihazırda 100.000'den fazla kullanıcı tabanına sahip çok sayıda sosyal uygulamanın ortaya çıktığını gördü; DeBank Blockchain ise kanıtlanmış herhangi bir kullanım durumu olmaksızın hala test ağı aşamasındadır.

Varlık Takip Kontrol Paneli

DeBank'ın faaliyet gösterdiği varlık takip paneli alanında, sosyal alan dışında Zapper adında benzer bir ürün bulunmaktadır. Aşağıdaki görselden Zapper'ın kullanıcılara varlık takibi (Profilim), veri analitiği (NFT'ler, DeFi, DAO'lar), adres takibi (Liste) ve adres etiketleme (Keratörlü Listeler) özelliklerini de sağladığını görebiliriz. DeBank ile karşılaştırıldığında en göze çarpan fark, ana sayfasının zincir içi faaliyetler için bir görüntüleme sayfası olmasıdır. Kullanıcılar, takip ettikleri kullanıcıları, gündemdeki konuları ve popüler zincir içi etkinlikleri takip edebiliyor, takas ve köprü gibi etkinlikleri doğrudan Zapper üzerinde gerçekleştirebiliyor.

Zapper Sayfası Ekran Görüntüsü (Kaynak: https://zapper.xyz/?trendingType=hot

10 Ekim itibarıyla Zapper, Google Play'de 10.000 indirme sayısını aştı; bu, DeBank'ın 100.000'den fazla indirme sayısının çok altında. DeBank ile karşılaştırıldığında Zapper, özellikle veri derinliği ve zincir içi faaliyetlerin izlenmesi konusunda ürün derinliğini sürekli geliştiriyor. DeBank bu konularda Zapper kadar kapsamlı değil. Ancak DeBank'ın çok ürünlü ekosistemi, kullanıcıların tek bir platformda birden fazla hizmetten yararlanabilmesi nedeniyle kullanıcı tutma oranının daha yüksek olmasını sağlıyor.

Görünüm ve Zorluklar

DeBank'ın ürün lansmanlarına ilişkin geçmiş performansına bakılırsa ekip, bunu nasıl gerçekleştireceğini biliyor. Sürekli olarak yeni teklifler sunuyorlar ve sosyal ve altyapı araçlarına yönelik en son atılımları, orijinal varlık yönetimi ve cüzdan hizmetlerine dayanıyor. Temel olarak DeBank, kullanıcıların hem zincir içi hem de zincir dışı faaliyetleri gerçekleştirebileceği, aynı zamanda verilerden ve sosyal özelliklerden yararlanabileceği çok yönlü bir ekosistem inşa etti; bu, çoğu dApp'in ve toplayıcı ürünün şu anda sunamayacağı bir şey.

DeBank Zinciri gelişmeye devam ettikçe ağdaki dApp kullanıcıları da doğal olarak bu ekosisteme katılacak. Kullanıcı tabanı genişledikçe platformun verileri ve sıralamaları daha güvenilir ve değerli hale gelecek ve DeBank'ta içerik paylaşacak daha fazla proje ve etki sahibini çekecek. Bu onlara puan, kâr veya marka bilinirliği kazandıracak ve ekosistemin daha da büyümesine katkıda bulunacaktır. Kısacası DeBank, kendi kendini güçlendiren bir benimseme döngüsünü başlatmak için iyi bir konumda.

Sürekli yenilikçi ve gelişen bir ürün ekosistemine sahip olmasına rağmen DeBank hâlâ bazı zorluklarla karşı karşıyadır:

Yoğun rekabet

DeBank'ın uzmanlaşmış ürün ekosistemi hem sosyal hem de DeFi sektörlerinde ilgi kazandıkça rekabet ortamı kızışıyor. Diğer oyuncular ya DeBank'ın tekliflerini taklit ederek ya da kendi ekosistemlerinde yenilik yaparak oyunlarını geliştiriyorlar.

Çoklu Zincir Desteğinin Sınırlamaları

Şu anda DeBank'ın Layer2 staking'i yalnızca beş halka açık zinciri desteklemektedir ve bu, diğer halka açık zincirlerin kullanıcıları için kullanıcı dostu olmayabilir.

Güvenlik endişeleri

CHAIN CATCHER haberine göre 11 Ekim 2022'de Debank'ın eklenti cüzdanı Rabby saldırıya uğradı ve bazı kullanıcı varlıkları çalındı. Bu nedenle, kullanıcı varlıklarını içeren sözleşmeler ve ürünler için güvenlik konularının hâlâ dikkatle değerlendirilmesi gerekmektedir.

Giriş bariyerleri

Sosyal özellikleri kullanabilmek için kullanıcıların Web3 kimliğine sahip olmaları gerekiyor ve bunun maliyeti 96 dolar. Ancak bu ücret tüm kullanıcılar için uygun olmayabilir. Ayrıca, dikkat piyasalarının devreye girmesi sonucunda çeşitli sosyal etkileşimler ödemeyi zorunlu kılmakta, dolayısıyla sıradan kullanıcılar için bir engel oluşturmaktadır.

Çözüm

Özetle, DeBank, yalnızca bir DeFi portföy takipçisi olarak yola çıkmaktan, sosyal etkileşim ve cüzdan hizmetlerinden veri analitiğine kadar her şeyi kapsayan tam gelişmiş bir Web3 platformuna dönüşmeye kadar geçen beş yıllık yolculuğunda uzun bir yol kat etti. Hatta uygun bir şekilde Debank Chain olarak adlandırılan kendi Layer2 blok zincirlerini bile piyasaya sürdüler. Ürün yeniliğine yönelik aralıksız bir çabayla DeBank, hem zincir içi hem de zincir dışı faaliyetler için kusursuz bir deneyim sunmayı amaçlayan sağlam bir ekosistemi bir araya getiriyor. Acımasız rekabet, çoklu zincir desteği sınırlamaları, güvenlik riskleri ve aşılması gereken kullanıcı benimseme engelleri gibi engeller olsa da DeBank'ın devam eden yenilikçiliği ve ince ayarları, onların Web3 alanında dikkate alınması gereken bir güç olduğunu gösteriyor.

Tác giả: Wayne
Thông dịch viên: Sonia
(Những) người đánh giá: KOWEI、Edward、Elisa、Ashley He
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.

Kapsamlı DeBank Kılavuzu: Tek Noktadan Web3 Hizmet Platformunuz

Orta SeviyeNov 12, 2023
Varlık takip servis sağlayıcısı DeBank, Hi ve Stream gibi sosyal uygulamaları piyasaya sürdükten sonra Layer2 ağının test aşamasına girdiğini duyurdu. Bu makale zengin ürün ekosisteminin şifresini çözecek.
Kapsamlı DeBank Kılavuzu: Tek Noktadan Web3 Hizmet Platformunuz

DeBank nedir?

DeBank söz konusu olduğunda birçok kişi onu hâlâ çok zincirli bir DeFi portföy takipçisi veya sosyal platform olarak görüyor. Ancak beş yıllık geliştirme sürecinin ardından DeBank, yenilikçi, çok hizmetli bir Web3 platformuna dönüştü. Sosyal ağ, cüzdanlar, veri analitiği, portföy takibi ve takas işlevselliği dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunar. Son zamanlarda DeBank, Debank Chain adlı Layer2 blok zincirini de başlattı.

DeBank'ın yolculuğuna baktığımızda gelişiminin genişlediğini ve çeşitlendiğini görebiliriz:

  1. Ekip başlangıçta kullanıcıların portföylerini takip edebilecekleri bir DeFi kontrol paneli geliştirdi.
  2. Daha sonra kullanıcıların DeBank aracılığıyla doğrudan DeFi işlemlerine katılmasına olanak tanıyan Swap özelliğini tanıttılar.
  3. Ocak 2022'de Debank, kullanıcıların balina ticareti faaliyetlerini, NFT pazarı trendlerini ve Web3 arkadaşlarının gerçek zamanlı zincir içi etkinliklerini takip etmelerine olanak tanıyan bir Web3 sosyal platformu ve Web3 ID işlevselliğini başlattı.
  4. Temmuz 2022'de, özellikle DeFi kullanıcıları için tasarlanmış bir tarayıcı eklentisi cüzdanı olan Rabby'yi piyasaya sürdüler.
  5. Ekim ayının sonlarına doğru DeBank Web3 iletişim uygulaması Hi'yi başlattı.
  6. Bu yılın ağustos ayında DeBank, OP Stack tasarımına dayanan Layer2 blok zinciri DeBank Chain'in lansmanını duyurdu. Artık testnet aşamasına girmiştir.

Kullanıcılar DeBank'a yalnızca web arayüzü üzerinden değil aynı zamanda iOS ve Android gibi mobil platformlar üzerinden de erişebilmektedir. Google Play verilerine göre Android sürümü şimdiden 100.000 indirme sayısını aştı.

Debank'ı Kim Destekliyor?

LinkedIn verilerine göre DeBank ekibi şu anda her ikisi de Web2'de geniş deneyime sahip kurucular Xu Yong ve Tang Hongbo da dahil olmak üzere 14 üyeden oluşuyor.

  • Xu Yong: Eskiden internet şirketi Ele.me'de teknoloji yöneticisiydi. Xu Yong daha sonra veri analiz aracı FellowPlus'ı geliştirmek için bir girişim başlattı.
  • Tang Hongbo: Daha önce Adways Inc.'de yazılım mühendisi olan Tang Hongbo, Ele.me'ye Ar-Ge Direktörü olarak katıldı.

Aralık 2021'de DeBank, Sequoia Capital China liderliğindeki ve şirkete 200 milyon dolar değerinde 25 milyon dolarlık bir yatırım yaptığını duyurdu. Diğer katılımcı yatırımcılar aşağıdaki görselde görülebilir:

DeBank Yatırımcıları (Kaynak: ROOTDATA)

Ekip üyelerinin profillerine göre 9 Ekim 2023 itibarıyla DeBank yaklaşık 5,5 yıldır faaliyet gösteriyor.

DeBank'ın Temel Ürünleri Nelerdir?

Varlık Takip Kontrol Paneli

Örnek olarak test edilmiş bir cüzdanı kullanarak, cüzdanı bağladıktan sonra DeBank, cüzdan varlıklarını, varlıkların tahsis edildiği DeFi platformunu ve cüzdan varlığı değişikliklerini görüntüler. NFT'ler, Web3 rozetleri ve DeBank'ta yayınlanan gönderiler de ana sayfada sergileniyor. Varlık izleme panosuna ek olarak DeBank'ın ana sayfası, kullanıcıların cüzdanlarına imzalar ve avatarlar gibi zincir dışı bilgiler eklemesine olanak tanıyarak, başkalarının keşfetmesi ve takip etmesi için hesapları hakkında daha fazla bilgi sağlar.

Kaynak: https://debank.com/profile

Bu bölümde DeBank cüzdanlar için iki ilginç gösterge oluşturdu:
Toplam Takipçi Değeri (TVF): Kullanıcının takipçilerinin cüzdan varlıklarının toplamını temsil eder.

Güven: DeBank Stream'deki gönderi ve yorumların aldığı toplam Güven sayısı (Beğenilere benzer).

Veri Kontrol Paneli

DeBank, kullanıcıların aralarından seçim yapabileceği çeşitli veri sıralamaları sağlar:

  • Web3 Sosyal Sıralaması: Kullanıcıları ağ varlıkları ve TVF/takipçi sayılarının birleşimine göre sıralar. Kullanıcılar takip edecek finansal yeteneklere sahip etkili hesapları bulmak için bu sıralamayı kullanabilir.
  • Resmi Hesap Sıralaması: Web3 projeleri ve oluşturucuları tarafından oluşturulan resmi hesapları TVF ve takipçi sayısına göre sıralar.
  • Web3 Rozetleri: DeBank, belirli koşulları karşılayan veya belirli etkinliklere katılan kullanıcılara rozetler gönderir (kullanıcıların rozetleri kendilerinin basması gerekir). Örneğin, $APE airdrop'larını alanlar APE Airdrop Hunter rozetini alacaklar. Kullanıcılar ve projeler, bu rozetlere dayanarak belirli kullanıcı gruplarını hızlı bir şekilde tanımlayabilir.
  • Paketler: Özelleştirilebilir adres listelerini destekleyerek kullanıcıların liste başına maksimum 10 adres olmak üzere 5'e kadar liste oluşturmasına olanak tanır. Kullanıcılar adresleri kategorilere ayırmak ve takip etmek için bu listeleri kullanabilir.
  • Balinalar: DeBank, kullanıcıların önemli zincir içi faaliyetleri takip etmelerine yardımcı olmak için bir grup balina adresi (önemli miktarda varlığı tutan adresler) seçer.
  • Protokoller: Zincir içi protokollerin derinlemesine analizini yapmak için varsayılan yöntem, bunları protokol varlıklarına göre sıralamaktır. Kullanıcılar, ait oldukları zincire, protokol türüne ve daha fazlasına göre protokolleri filtreleyebilir. Belirli bir projeye tıkladığınızda proje kullanıcı sayısı, stake edilen varlıkların miktarı ve varlık oranları gibi veriler mevcut olacaktır.
  • NFT: Gerçek zamanlı NFT verileri ve NFT sıralamalarını sağlar.

Web3 Kimliği ve DeBank Layer2

Web3 ID, ENS alan adlarına benzer şekilde DeBank tarafından yayınlanan bir üründür. Kullanıcılar, kimlikleri olarak 4 ila 15 karakter uzunluğunda standart bir kelime bulabilir ve 96 $ ödedikten sonra onu basabilirler.

Bir Web3 kimliğini basmadan önce kullanıcıların bir DeBank hesabı kaydetmeleri gerekir; bu, hesap kayıt işleminin DeBank Layer2 adı verilen bir sayfada yapılmasını gerektirir. Bu Layer2 sayfasının tam bir blockchain olmadığını, daha çok kullanıcı stake etme ve çekme işlemlerini destekleyen bir varlık yönetimi sözleşmesine benzediğini unutmamak önemlidir. Şu anda kayıt Ethereum, Polygon, BNB Chain, Optimism ve Arbtrium'da desteklenmektedir. Kullanıcılar, varlıklarının bulunduğu zinciri serbestçe seçebilir ancak seçim yaparken Gaz ücretlerini dikkate almaları gerekir.

Kaynak: https://debank.com/account

Dune'un verilerine göre Layer2'ye kayıtlı hesapların toplam sayısı 272,7 bini aştı, hesapların çoğu Haziran 2023'ten sonra kaydedildi ve en fazla kullanıcı sayısına sahip olan Polygon oldu.

Layer2 kayıt kullanıcısı(kaynak: Dune

Şu anda DeBank Layer2'ye yatırılan toplam varlıklar 4,1 milyon doları aşıyor, 1,3 milyon dolar geri çekildi ve geriye 2,8 milyon dolar bakiye kaldı. Para yatıran kullanıcı sayısı ise 80 bine yakın. Bu verilere dayanarak, bir Web3 Kimliği basıldığında, stake edilen varlıklardan fon düşüldüğü için basılan Web3 Kimliği sayısının 80.000'den az olduğu sonucunu çıkarabiliriz.

Layer2 Staking Fonları (Kaynak: Dune)

Haham Cüzdanı

Rabby Wallet, Debank tarafından geliştirilen açık kaynaklı, çok zincirli bir kripto para cüzdanıdır. Özellikle DeFi kullanıcıları için tasarlanmıştır ve kullanıcıların varlıklarını korumak için işlemlerden önce potansiyel risk taraması sağlar. Bir işlemi imzalamadan önce yaklaşan bakiye değişikliklerini görüntüler. Habere göre, bu yılın nisan ayında, Habby Wallet, Scam Sniffer'ın açık kaynaklı URL kara listesini entegre etti ve üç güvenlik özelliğini tanıttı: Site topluluğu kredi kontrolü, Site popülerlik kontrolü ve Kimlik Avı tespiti. DApp web sitelerinin çeşitli topluluk platformlarındaki listelenme durumunu, web sitesi trafiğini ve etkileşimini ve çeşitli kaynaklardan kimlik avı web siteleri olarak işaretlenip işaretlenmediğini analiz ederek kullanıcıların web sitelerinin güvenilirliğini doğrulamasına yardımcı olur. Habby Cüzdan şu anda 95 zinciri desteklemektedir ve Chrome uzantı sürümü 100.000'den fazla kez yüklenmiştir.

kaynak: https://rabby.io/

DeBank Akışı

DeBank Stream, X'e (eski adıyla Twitter) benzer bir içerik yayınlama platformudur. Kullanıcıları zamana ve ilgiye dayalı olarak değer yarattıkları için ödüllendirir. Kullanıcılar, içerikleri için, takipçi sayısı, tıklama, yorum ve retweet sayısı ve bu kullanıcıların varlıklarının değeri gibi dağıtım süreci sırasındaki teşhir ve tanıtımına bağlı olarak ödüller kazanabilirler.

Kullanıcılar, ortak içerik yayınlamanın (görüntüler ve başlıklar gibi) yanı sıra aşağıdakilerden de yararlanabilirler:

  1. Anketler: Kullanıcılar soruları ve seçenekleri belirleyebilir ve kullanıcıların yanıtlayacağı varlıklar, TVF, adreslerinin yaşı ve takipçi sayısı gibi kriterleri belirleyebilir.
  2. Şanslı Çekiliş: Şanslı çekilişi başlatan kullanıcıyı takip ettikten sonra kullanıcılar, çekilişin belirli ayrıntılarını tanımlayabilir ve ardından katılımcı miktarını, miktarını ve aralığını seçebilir.

Stream, her kullanıcının platforma katkısını hesaplar. Stream'de bir makale yayınlandığında Debank buna karşılık gelen bir ödül havuzu oluşturur. Önümüzdeki 3 gün boyunca herhangi bir kullanıcı havuza varlık katkıda bulunabilir.

Her kullanıcının bu 3 gün boyunca gönderiye yaptığı katkı, almaya hak kazandığı ödülün belirlenmesi için kaydedilmektedir. 3 gün sonra ödüller belirlenir. Havuzdaki fonlar gönderinin gerçekleşen değerini aşarsa kullanıcı, katkısıyla eşleşen ödüller alacak ve fazlası yazara gidecek. Bu, "bahşişlere" benzer ve yaratıcıların kazandığı gerçek geliri temsil eder. Bu nedenle DeBank Stream'de kullanıcıların harcadığı zaman, paylaştığı veya okuduğu içerik, yaptığı yorumlar ve retweet'ler değer katkısı olarak hesaplanıyor ve hesaplarına kaydediliyor.

Kaynak: https://debank.com/stream

DeBank Merhaba

DeBank Hi, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi kullanıcı arayüzüne sahip bir Web3 anlık mesajlaşma yazılımıdır. Kullanıcılar, etkileşim kurmak istedikleri kullanıcılarla iletişim kurmak için Hi'yi kullanabilir ve görüntü, metin ve emoji alışverişini destekleyebilir. Yaygın iletişim yöntemlerinden farklı olarak Hi, iki taraf arasındaki iletişimi kolaylaştırmak ve spam mesajlardan kaynaklanan tacizi önlemek için ticaret piyasasına benzer bir mekanizma sunar.

DeBank Hi'nin temel fikri, kullanıcıların dikkatini bir varlık olarak görmek ve bu varlığı makul bir şekilde fiyatlandıracak bir pazar yaratmaktır. Bu sistemde kullanıcılar mesaj almak için uygulamayı açtıklarında aslında NFT'ler (Dikkat NFT'leri) ile temsil edilen dikkat varlıklarını yayınlıyorlar. Mesajı gönderenin bu dikkat varlığı için bir fiyat önermesi gerekir. Mesaj alıcısı uygulamayı açıp mesajı görüntülediğinde fiyatı kabul edip işlemi tamamlamayı seçebilir. Bu mekanizma etkili bir şekilde kullanıcıların dikkatini dağıtıyor.

Örneğin Alice Bob'a bir mesaj göndermek istiyor. Alice mesajı gönderdiğinde Bob'un ilgisine karşılık ne kadar ödeyeceğini belirten bir fiyat teklif eder. Bob uygulamayı açıp Alice'in mesajını gördüğünde fiyatı kabul eder ve işlem tamamlanır. Bob, Alice'in ilgisine karşılık ödediği tutarı alır. Bu mekanizma, kullanıcıların dikkatini fiyatlandırarak ve mesaj alıcılarının uygun tazminat almasını sağlayarak spam mesajlarını azaltmayı amaçlamaktadır.

Kaynak: https://debank.com/hi

Debank Zinciri Nedir?

DeBank Chain, DeBank'ın Optimism OP Stack üzerine kurulu Layer2 çözümüdür. Veri depolama gaz maliyetini Katman 1'e göre 100 ila 400 kat daha düşük bir düzeye indirmek için konsensüs mantığını değiştirmek gibi birçok optimizasyon yaptı. Ek olarak, akıllı sözleşme hesaplarının basit bir anlayışı olan Soyut Hesapların (AA) yerel bir uygulamasına sahiptir. Mevcut EVM standardıyla %100 uyumlu kalarak kullanıcılara web2 benzeri bir deneyim sunar.

DeBank Github tarafından sağlanan bilgilere göre kullanıcılar artık etkileşim için DeBank test ağını MetaMask'larına ekleyebilecek. Ayrıntılı ağ parametreleri aşağıdaki gibidir:

Not: Temel bilgileri kullanarak MetaMask'a özel bir ağ nasıl eklenir, lütfen RPC: Web3 Uygulamalarını ve Zincirlerini Bağlayan Köprü'yebakın.

DeBank Explorer'dan alınan verilere göre, teste halihazırda 56 bin cüzdan katılıyor ve toplam 3.167 milyon işlem üretiliyor.

DeBank Blockchain temel bilgileri(kaynak: DeBank Explorer

Rekabet Analizi

DeBank çeşitlendirilmiş bir hizmet platformu olmasına rağmen Stream ve Hi ürünlerinin yanı sıra sosyal varlık katmanına odaklanan DeBank Zinciri ile karşılaştırılabilecek doğrudan bir rakip bulunmamaktadır. Ancak analiz için farklı kategorilerde benzer hizmetler sunan üç rakibi seçtik.

Sosyal Uygulamalar

Sosyal uygulama katmanı olarak DeBank'ın Hi ve Stream ürünlerini karşılaştırma olarak Friend.Tech'i seçtik. Friend.Tech'i tercih etme nedeni DeBank gibi ödeme gerektirmesidir. Friend.Tech, Base ekosistemi üzerine inşa edilmiş, kullanıcıların Base zincirinden ETH kullanarak Friend.Tech'teki diğer kullanıcıların "hisselerini" alıp satmalarına olanak tanıyan sosyal bir DApp'tir. KOL (Önemli Fikir Lideri) hissesine sahip olan yatırımcılar, onlarla doğrudan görüşme hakkına sahip oluyor. Kullanıcıların ilgili Twitter hesaplarının hisselerini alıp satmalarına olanak tanır ve bir KOL hissesine sahip olmak, özel sohbet odalarına erişim sağlar.

DeBank ile karşılaştırıldığında Friend.Tech, kullanıcıların diğer sosyal medya platformlarından (Twitter) edindikleri etkilerden para kazanmalarına olanak tanıyor. Ancak DeBank'ta kullanıcıların katkılarını sıfırdan biriktirmeleri gerekiyor. Sosyal medyanın farklı anlayışları, DeBank'ın başarısının uzun vadeli çabalara ve daha değerli kullanıcıların platformda içerik yayınlamaya çekilmesine bağlı olduğunu ortaya koyuyor.

Sosyal Altyapı

DeBank Blockchain ise tam tersine, DeBank'ın sosyal altyapı katmanına atılımıdır. Karşılaştırma için Lens Protokolünü seçtik. DeBank Blockchain'in avantajı, kullanıcıların hesapları kullanırken daha akıllı sözleşme işlevlerinden yararlanmasını sağlayan yerel Hesap Soyutlama (AA) teknolojisinde yatmaktadır. Buna karşılık, Lens Protokolü, geliştiricilerin özgürce bir araya getirip yeni sosyal ürünler oluşturmaları için modüler bileşenler sağlayan, sosyal medya geliştiricileri için bir arka uç ürünü olarak hizmet vermektedir. Lens Protokolü daha uygun bir geliştirme deneyimi sunarken DeBank, geliştiricilere DeBank Blockchain üzerinde projeler oluşturmaları için daha fazla özgürlük sağlayarak Web3 ID ve Veri API gibi hizmetleri potansiyel olarak entegre ediyor. Gelir açısından Lens Protokolü şu anda net bir iş modelinden yoksunken DeBank Blockchain'in ağ ücretleri, API ücretleri ve daha fazlasından temel gelir kaynakları var. Bununla birlikte, mevcut ekosistem açısından, Lens Protokolü halihazırda 100.000'den fazla kullanıcı tabanına sahip çok sayıda sosyal uygulamanın ortaya çıktığını gördü; DeBank Blockchain ise kanıtlanmış herhangi bir kullanım durumu olmaksızın hala test ağı aşamasındadır.

Varlık Takip Kontrol Paneli

DeBank'ın faaliyet gösterdiği varlık takip paneli alanında, sosyal alan dışında Zapper adında benzer bir ürün bulunmaktadır. Aşağıdaki görselden Zapper'ın kullanıcılara varlık takibi (Profilim), veri analitiği (NFT'ler, DeFi, DAO'lar), adres takibi (Liste) ve adres etiketleme (Keratörlü Listeler) özelliklerini de sağladığını görebiliriz. DeBank ile karşılaştırıldığında en göze çarpan fark, ana sayfasının zincir içi faaliyetler için bir görüntüleme sayfası olmasıdır. Kullanıcılar, takip ettikleri kullanıcıları, gündemdeki konuları ve popüler zincir içi etkinlikleri takip edebiliyor, takas ve köprü gibi etkinlikleri doğrudan Zapper üzerinde gerçekleştirebiliyor.

Zapper Sayfası Ekran Görüntüsü (Kaynak: https://zapper.xyz/?trendingType=hot

10 Ekim itibarıyla Zapper, Google Play'de 10.000 indirme sayısını aştı; bu, DeBank'ın 100.000'den fazla indirme sayısının çok altında. DeBank ile karşılaştırıldığında Zapper, özellikle veri derinliği ve zincir içi faaliyetlerin izlenmesi konusunda ürün derinliğini sürekli geliştiriyor. DeBank bu konularda Zapper kadar kapsamlı değil. Ancak DeBank'ın çok ürünlü ekosistemi, kullanıcıların tek bir platformda birden fazla hizmetten yararlanabilmesi nedeniyle kullanıcı tutma oranının daha yüksek olmasını sağlıyor.

Görünüm ve Zorluklar

DeBank'ın ürün lansmanlarına ilişkin geçmiş performansına bakılırsa ekip, bunu nasıl gerçekleştireceğini biliyor. Sürekli olarak yeni teklifler sunuyorlar ve sosyal ve altyapı araçlarına yönelik en son atılımları, orijinal varlık yönetimi ve cüzdan hizmetlerine dayanıyor. Temel olarak DeBank, kullanıcıların hem zincir içi hem de zincir dışı faaliyetleri gerçekleştirebileceği, aynı zamanda verilerden ve sosyal özelliklerden yararlanabileceği çok yönlü bir ekosistem inşa etti; bu, çoğu dApp'in ve toplayıcı ürünün şu anda sunamayacağı bir şey.

DeBank Zinciri gelişmeye devam ettikçe ağdaki dApp kullanıcıları da doğal olarak bu ekosisteme katılacak. Kullanıcı tabanı genişledikçe platformun verileri ve sıralamaları daha güvenilir ve değerli hale gelecek ve DeBank'ta içerik paylaşacak daha fazla proje ve etki sahibini çekecek. Bu onlara puan, kâr veya marka bilinirliği kazandıracak ve ekosistemin daha da büyümesine katkıda bulunacaktır. Kısacası DeBank, kendi kendini güçlendiren bir benimseme döngüsünü başlatmak için iyi bir konumda.

Sürekli yenilikçi ve gelişen bir ürün ekosistemine sahip olmasına rağmen DeBank hâlâ bazı zorluklarla karşı karşıyadır:

Yoğun rekabet

DeBank'ın uzmanlaşmış ürün ekosistemi hem sosyal hem de DeFi sektörlerinde ilgi kazandıkça rekabet ortamı kızışıyor. Diğer oyuncular ya DeBank'ın tekliflerini taklit ederek ya da kendi ekosistemlerinde yenilik yaparak oyunlarını geliştiriyorlar.

Çoklu Zincir Desteğinin Sınırlamaları

Şu anda DeBank'ın Layer2 staking'i yalnızca beş halka açık zinciri desteklemektedir ve bu, diğer halka açık zincirlerin kullanıcıları için kullanıcı dostu olmayabilir.

Güvenlik endişeleri

CHAIN CATCHER haberine göre 11 Ekim 2022'de Debank'ın eklenti cüzdanı Rabby saldırıya uğradı ve bazı kullanıcı varlıkları çalındı. Bu nedenle, kullanıcı varlıklarını içeren sözleşmeler ve ürünler için güvenlik konularının hâlâ dikkatle değerlendirilmesi gerekmektedir.

Giriş bariyerleri

Sosyal özellikleri kullanabilmek için kullanıcıların Web3 kimliğine sahip olmaları gerekiyor ve bunun maliyeti 96 dolar. Ancak bu ücret tüm kullanıcılar için uygun olmayabilir. Ayrıca, dikkat piyasalarının devreye girmesi sonucunda çeşitli sosyal etkileşimler ödemeyi zorunlu kılmakta, dolayısıyla sıradan kullanıcılar için bir engel oluşturmaktadır.

Çözüm

Özetle, DeBank, yalnızca bir DeFi portföy takipçisi olarak yola çıkmaktan, sosyal etkileşim ve cüzdan hizmetlerinden veri analitiğine kadar her şeyi kapsayan tam gelişmiş bir Web3 platformuna dönüşmeye kadar geçen beş yıllık yolculuğunda uzun bir yol kat etti. Hatta uygun bir şekilde Debank Chain olarak adlandırılan kendi Layer2 blok zincirlerini bile piyasaya sürdüler. Ürün yeniliğine yönelik aralıksız bir çabayla DeBank, hem zincir içi hem de zincir dışı faaliyetler için kusursuz bir deneyim sunmayı amaçlayan sağlam bir ekosistemi bir araya getiriyor. Acımasız rekabet, çoklu zincir desteği sınırlamaları, güvenlik riskleri ve aşılması gereken kullanıcı benimseme engelleri gibi engeller olsa da DeBank'ın devam eden yenilikçiliği ve ince ayarları, onların Web3 alanında dikkate alınması gereken bir güç olduğunu gösteriyor.

Tác giả: Wayne
Thông dịch viên: Sonia
(Những) người đánh giá: KOWEI、Edward、Elisa、Ashley He
* Đầu tư có rủi ro, phải thận trọng khi tham gia thị trường. Thông tin không nhằm mục đích và không cấu thành lời khuyên tài chính hay bất kỳ đề xuất nào khác thuộc bất kỳ hình thức nào được cung cấp hoặc xác nhận bởi Gate.io.
* Không được phép sao chép, truyền tải hoặc đạo nhái bài viết này mà không có sự cho phép của Gate.io. Vi phạm là hành vi vi phạm Luật Bản quyền và có thể phải chịu sự xử lý theo pháp luật.
Bắt đầu giao dịch
Đăng ký và giao dịch để nhận phần thưởng USDTEST trị giá
$100
$5500