Satoshi Nakamoto Kimdir: Bitcoin'in Babası

Yeni BaşlayanDec 14, 2022
Tüm kripto endüstrisindeki en temsili ve efsanevi kripto para birimi olan Bitcoin, kripto piyasasının barometresidir. Sektöre yeni başlayanların öğrenmesi gereken ilk şey, BTC ve efsanevi kurucusu Satoshi Nakamoto'nun hikayesidir. Bitcoin'in kurucusunun gerçek kimliği hakkında birçok söylenti var. Bugün, Satoshi Nakamoto'nun gerçekte kim olduğuna bir kez daha bakalım.
Satoshi Nakamoto Kimdir: Bitcoin'in Babası

Giriş

2022'de BTC'nin fiyatı, bir yıl önceki yüksek yükselişinin ardından bir ayı piyasasına dönüşerek kripto piyasasını durgun bir durumda bıraktı.

Bu durumda BTC, fiyatı yatırımcılar için kripto piyasasının genel eğilimini gösteren bir piyasa barometresi olarak hizmet etmeye devam ediyor.

Yıllar süren geliştirmeden sonra BTC, tüm kripto endüstrisinin ana kripto para birimi olarak varlığını sürdürüyor ve birçok yeni gelenin anlaması gereken ilk şey, BTC'nin ve arkasındaki efsanevi kurucu Satoshi Nakamoto'nun yükselişi. Satoshi Nakamoto'nun yepyeni bir çağ açtığını söylemek abartılı olmaz.

Bugün Satoshi Nakamoto hakkında daha fazla bilgi edinelim.

Satoshi Nakamoto ve BTC

Kripto para piyasasının en önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin'in ilk olarak 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından tanıtıldığı ve bir yıl sonra resmi olarak piyasaya sürüldüğü kripto sektörüyle uğraşanlar arasında yaygın olarak biliniyor. On yıldan biraz daha uzun bir süre içinde, BTC tarafından desteklenen dünya bugün gördüğümüz hale geldi.

Satoshi Nakamoto'nun BTC'yi neden yarattığına dair birçok spekülasyon, 2008'de dünyayı kasıp kavuran mali kriz etrafında dönüyor, ancak ekonomik krizin geleneksel para birimleri üzerindeki etkisi daha çok doğrudan bir neden.

BTC piyasaya sürülmeden önce, sözleşmeler şeklindeki dağıtılmış algoritmik teknoloji, uygulayıcıların onu belirli alanlardaki uygulamalar için temel olarak kullanmaktan heyecan duyduğu bir aşamaya ulaşmıştı ve o sırada bir trend haline geldi.

BTC: Mali krizde doğdu

Finansal krizin doğrudan bir sonucu olarak, bir algoritmik dahi olan Satoshi Nakamoto, kriptografik algoritmaları elektronik para birimleriyle yaratıcı bir şekilde birleştirdi ve bilgisayarların katılımıyla 21 milyon BTC basıldı.

Satoshi Nakamoto, BTC'yi değerli kılmak için önceki teknolojilerin entegrasyonunu temel alarak BTC basımı için bilgisayarın aritmetik gücünü kriter haline getirdi ve algoritmanın sağladığı matematik problemini çözene belli bir miktar BTC ödül verdi.

Ancak Satoshi Nakamoto, BTC'yi ilk başta sabit bir tutarla tasarladığı için, zaman geçtikçe piyasada dolaşımdaki toplam BTC miktarının giderek artması kaçınılmazdır. Bu nedenle, BTC'nin yaşam döngüsünü mümkün olduğunca uzatmak için algoritma, hesaplamaya katılan kullanıcıları ödüllendirmek için yarı azalan bir yöntem benimsiyor.

İlk ödül 50 BTC'dir ve toplam BTC sayısının (10,5 milyon BTC) %50'si üretildikten sonra, ödül her seferinde 25 parçaya bölünecektir. Toplam BTC sayısı 15,75 milyona ulaştığında (10,5 milyonun yarısı daha), ödül tekrar yarıya inecek ve bu böyle devam edecek, toplam BTC sayısı asla 21 milyonu geçmeyecek.

Bitcoin Büyük Bir Sektör Doğurdu

Kripto piyasasının son birkaç yılda büyüyüp gelişmesiyle birlikte gerçek dünyada bazı talepler önce BTC ile ödemeyi desteklemeye başladı, ardından hem kullanım hem de yatırım özelliği olan bir kripto para birimi haline geldi ve likidite değeri kullanıcılara büyük kazançlar sağladı. .

Buna bağlı olarak, diğer kripto para türlerinin denizleri birbiri ardına doğdu ve blockchain standardını kullanan çeşitli token türleri, kullanım değeri açısından giderek daha fazla kişi tarafından kabul edilebilir hale geldi.

Satoshi Nakamoto'nun hikayesinin kripto para sektörünün çıkış noktası olduğu söylenebilir.

Peki BTC'nin arkasındaki gizemli kişi Satoshi Nakamoto kimdir?

Satoshi Nakamoto kimdir?

Ücretsiz olarak verilmesinden çılgınca tanınmasına kadar, BTC'nin fiyatı son on yılda sayısız artış ve düşüşe rağmen yüz binlerce kat arttı ki bu kesinlikle bir efsane. Ancak gizemli kurucusu Satoshi Nakamoto daha da efsane.

Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu sorusu bugüne kadar bir sır olarak kaldı. 2011'de halka açık son e-postasında Satoshi Nakamoto, "başka projelere geçtiğini" yazdı.

O zamandan beri BTC ve diğer kripto para birimleri ile ilgili haberler hiç durmadı, ancak Satoshi Nakamoto ile ilgili haberler neredeyse kayboldu (yalnızca birkaç mesaj yayınladı). Yayınladığı herhangi bir bilgi ve hatta başkalarıyla olan iletişimi bile şifrelenmiştir ve kişisel bilgilerini asla açıklamamıştır. Sonuç olarak, Satoshi Nakamoto'nun gerçekte kim olduğunu, hatta sadece cinsiyetini belirlemek hiçbir zaman mümkün olmadı.

BTC'nin Gerçek Babasını Arıyor

BTC'nin gizemli babası, ne olursa olsun, her şeyi kripto ruhu içinde mükemmel bir şekilde yaptı. Hatta bazıları onun uzaydan geldiği ve Bitcoin'i icat ettikten sonra bir UFO'da ayrıldığı (ki bu elbette imkansız) şeklinde şaka yaptı. Kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey, Satoshi Nakamoto'nun gerçekten kıdemli bir kod meraklısı olduğu.

Süslü bir hikayenin yanı sıra, yaprak dökmeyen efsanenin sırrı, gizemin baharatı - cazibedir.

Kral Süleyman'ın Hazinesi, Orta Amerika'nın Altın Şehri ve Kayıp Atlantis gibi tarih boyunca kayıp uygarlıkların birçok efsanesi gibi, Satoshi Nakamoto'nun efsanesi de büyük bir zenginlik içeriyor. Satoshi Nakamoto'nun hesabında milyonlarca BTC var.

Kayıp BTC Hazinesi

2014 yılında Satoshi Nakamoto'nun hesabındaki bu BTC'lerin değeri bir milyar doların üzerindeydi. 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve bugünün en düşük seviyesinde ölçülen hava durumu, BTC varlıklarının değeri şimdiden on milyarlarca doları aştı.

Ancak Satoshi Nakamoto'nun kim olduğunu hala bilmiyoruz ve bu isim muhtemelen sadece bir takımın kod adı. Çünkü 2008'de oluşturduğu blockchain algoritması, yalnızca bir geliştirici için çok karmaşıktı.

Japon veya Japon-Amerikan

Satoshi Nakamoto'nun forumdaki gönderileri, kendisinin doğum gününün 5 Nisan 1975 olduğuna dair bir açıklama içeriyor. "Satoshi Nakamoto" adını kesinlikle açıklayan Japonya'dan orta yaşlı bir adam. 2008'de BTC'yi piyasaya sürdüğünde, Japonya'da kayıtlı bir sunucuyla kendi kayıtlı web sitesini kullandı. Ancak bu sadece bir göz bağı olabilir çünkü Satoshi Nakamoto'nun İngilizcesi çok akıcıdır ve Japoncayı hiç kullanmamıştır. Saklanmak için bir Japon kimliğini varsaymak şaşırtıcı değil, pek çok insan Satoshi Nakamoto'nun aslında bir Amerikalı veya en azından bir Japon Amerikalı olduğunu düşünüyor.

Satoshi Nakamoto'nun Kimliği Hakkında Bazı Spekülasyonlar

Yıllar boyunca birçok insan Satoshi Nakamoto'nun kimliğini araştırıyor. Daha 2013 yılında ünlü Japon matematikçi Shinichi Motoyuki'nin Satoshi Nakamoto olduğu ortaya çıktı. Ancak bunun yanlış olduğu kısa sürede kanıtlandı çünkü Shinichi Motoyuki, programlama veya kriptografi bilgisi olmayan parlak bir matematikçiydi.

O zamandan beri Satoshi Nakamoto'nun kimliği hakkında çok fazla şüphe duyuldu, ancak hiçbir iddia güçlü kanıtlarla desteklenmiyor.


kaynak: newton.com.tw

O zamandan beri Satoshi Nakamoto'nun kimliği hakkında çok fazla şüphe duyuldu, ancak hiçbir iddia güçlü kanıtlarla desteklenmiyor.

Diğer Olası Adaylar

Aralık 2013'te blog yazarı Skye Gray, gazetelerin niceliksel üslup analizi yoluyla Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliğinin George Washington Üniversitesi'nden eski bir profesör olan Nick Saab olduğu sonucuna vardı.

Nick Saab, kripto para birimine çok meraklı ve Bit Gold hakkında bir makale yayınladı. BTC'nin öncüsü olarak kabul edilir. 1990'lardan beri takma ad kullanmayı seven biri ama Satoshi Nakamoto olup olmadığı tartışması uzun sürmedi.

Satoshi Nakamoto'nun gerçekte kim olduğunu tahmin etmek, kripto meraklılarının bir etkinliği gibi görünüyor. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların coşkusu, bu etkinliği adeta bir din gezisi havasına sokmuş ama hiçbir zaman net bir cevap bulamamışlar. Aksine, sadece bazı ironik şüpheler olmuştur.

kaynak: view.inews.qq.com

Örneğin 2014 yılında Craig Steven White isimli bir adam Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmiş ve bazı kanıtlar sunmuştu. Ama ne yazık ki, Craig kendini haklı çıkaramadı. Kanıtları kimliğini kanıtlayamadı, bu yüzden sonunda sözlerini geri çekmek zorunda kaldı, ancak bu ona "Bitcoin'in Avustralyalı kurucusu" lakabını da kazandırdı.

6 Mart 2014'te başka bir söylenti daha çıktı. Newsweek muhabiri Leah McGrath Goodman, California'da yaşayan Dorian Satoshi Nakamoto adlı bir Japon-Amerikalı olan gerçek Satoshi Nakamoto'yu bulduğunu iddia eden bir makale yayınladı ve bir zamanlar kullandığı Japonca isim Tetsuhisa Nakamoto idi.

Kıdemli BTC'den rahatsız

Goodman röportaj konusunda hevesli olsa da, zaten bunalmış durumda olan Dorian Prentice Satoshi Nakamoto'nun bir yabancının ziyaretine biraz şaşırdığı ve ilk başta polisi aramayı seçtiği açık.

kaynak: businessinsider.com

Tabii ki, takip görüşmesi bazı karışıklıklara rağmen devam etti. Goodman, aynı soyadına sahip olmanın yanı sıra, röportajda başka kanıtlar da buldu ve bunlardan en güçlüsü, BTC hakkında soru sorulduğunda Dorian Nakamoto'nun cevabının BTC'nin babası olduğunu doğruluyor gibi görünmesiydi:

"Artık bununla ilgilenmiyorum ve bunu tartışamam. Başkalarına devredilmiştir. Şimdi bunun sorumlusu onlar. Artık hiçbir bağlantım yok.”

Rapor halka açıldı ve Bitcoin topluluğundan bile soru ve eleştirilerle karşılandı. Aynı zamanda medya ilgisini de yarattı. Muhabirler Dorian Nakamoto'nun evinin önüne akın etti ve hatta arabasını kovaladı.

Bu ani değişiklikler dizisi, eski Kaliforniyalıyı şaşkına çevirdi, çünkü her şey garip bir dünyadan bir saçmalık gibi görünüyordu.

Kısa süre sonra Dorian Nakamoto, tüm bunları reddeden bir açıklamayla öne çıktı. Goodman'ın raporunun yanlış olduğunu ve BTC'yi yaratmadığını veya icat etmediğini ve başka bir şekilde dahil olmadığını söyledi.

Hatta Bitcoin kelimesini ilk kez bir muhabirin oğluyla iletişime geçmesinden sonra duyduğunu söyledi. Ek olarak, programlama becerileri BTC'yi icat etme görevine uygun değildi.

Son olarak Dorian Nakamoto şunları söyledi:

"Kriptografi, P2P sistemleri veya alternatif para birimleri konusunda uzmanlığım yok ve ilgili bir alanda çalışmadım."

kaynak: touchit.sk

Dorian Nakamoto da bu ifadesinde o zamanki kasvetli hayatını ve sağlığını şöyle anlatıyor: “10 yıldır mühendis ya da programcı olarak düzenli bir iş bulamıyorum… Ekim 2012'de prostat ameliyatı oldum ve şimdi iyileşiyorum. Ekim 2013'te inme”.

Sakin hayatının bozulmasını istemiyor ve haberler onun, 93 yaşındaki annesinin ve diğer aile üyelerinin paniğe kapılmasına neden oluyor.

Ancak bu olay aynı zamanda Dorian Nakamoto'nun hayatında dramatik bir dönüş oldu. Blockchain.info Baş Güvenlik Sorumlusu Andreas Antonopoulos, rahatsız yaşlı Kaliforniyalı için bir bağış toplama kampanyası başlatmaya karar verdi ve Dorian Nakamoto sonunda özür olarak yüzden fazla BTC aldı.

Kötü Bir Pazarlıktan En İyi Şekilde Yararlanın

Ancak daha da ilginç olanı, birkaç yıl sonra Dorian Nakamoto'nun kademeli olarak BTC'ye dahil olması. Sadece Bitconf toplantılarına ve basın toplantılarına katılmakla kalmadı, aynı zamanda elbette daha çok bir taklit sanatı olan BTC'nin kurucusu rolünü de üstlendi. Sayısız internet kullanıcısı Satoshi Nakamoto'yu aradığında, Dorian'ın resimleri ve ondan türetilen çeşitli çizgi film resimleri açılacaktır.

Çözüm

İnsanların Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliği hakkındaki spekülasyonları tamamen kripto para birimlerinin giderek daha önemli hale gelen konumuyla ilgili. Satoshi Nakamoto'yu aramak artık bir meraktan daha fazlası, ancak değer tanımanın açık bir tezahürü.

İlk soruya dönelim, Satoshi Nakamoto kimdir?

Belki de cevabı yalnızca Satoshi Nakamoto biliyordur. Belki de BTC ilk beklentisini çok aştı ve ortaya çıkması ona gereksiz yere sorun çıkarabilir. Belki de görünmez bir zengin adam olması onun için daha iyidir. Ne de olsa gizemli doğa, birçok insanın kripto endüstrisini siberpunk fantezisiyle ilişkilendirmesinin nedenlerinden biri.

Şu anda en büyük piyasa değerine sahip en eski kripto para birimi olan Bitcoin, merkezi olmayan, güvenilir ve güçlü bir şekilde inanılıyor. Bitcoin, hiç şüphesiz, giderek daha fazla insanın kripto alanına katılmasının bir nedenidir. Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliği hakkındaki tüm varsayımlar, halkın kripto değerinin tanınmasının en iyi somut örneğidir çünkü Satoshi Nakamoto çoktan efsanevi bir sembol haline geldi.

Yazar: Charles
Çevirmen: Ashely
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Satoshi Nakamoto Kimdir: Bitcoin'in Babası

Yeni BaşlayanDec 14, 2022
Tüm kripto endüstrisindeki en temsili ve efsanevi kripto para birimi olan Bitcoin, kripto piyasasının barometresidir. Sektöre yeni başlayanların öğrenmesi gereken ilk şey, BTC ve efsanevi kurucusu Satoshi Nakamoto'nun hikayesidir. Bitcoin'in kurucusunun gerçek kimliği hakkında birçok söylenti var. Bugün, Satoshi Nakamoto'nun gerçekte kim olduğuna bir kez daha bakalım.
Satoshi Nakamoto Kimdir: Bitcoin'in Babası

Giriş

2022'de BTC'nin fiyatı, bir yıl önceki yüksek yükselişinin ardından bir ayı piyasasına dönüşerek kripto piyasasını durgun bir durumda bıraktı.

Bu durumda BTC, fiyatı yatırımcılar için kripto piyasasının genel eğilimini gösteren bir piyasa barometresi olarak hizmet etmeye devam ediyor.

Yıllar süren geliştirmeden sonra BTC, tüm kripto endüstrisinin ana kripto para birimi olarak varlığını sürdürüyor ve birçok yeni gelenin anlaması gereken ilk şey, BTC'nin ve arkasındaki efsanevi kurucu Satoshi Nakamoto'nun yükselişi. Satoshi Nakamoto'nun yepyeni bir çağ açtığını söylemek abartılı olmaz.

Bugün Satoshi Nakamoto hakkında daha fazla bilgi edinelim.

Satoshi Nakamoto ve BTC

Kripto para piyasasının en önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin'in ilk olarak 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından tanıtıldığı ve bir yıl sonra resmi olarak piyasaya sürüldüğü kripto sektörüyle uğraşanlar arasında yaygın olarak biliniyor. On yıldan biraz daha uzun bir süre içinde, BTC tarafından desteklenen dünya bugün gördüğümüz hale geldi.

Satoshi Nakamoto'nun BTC'yi neden yarattığına dair birçok spekülasyon, 2008'de dünyayı kasıp kavuran mali kriz etrafında dönüyor, ancak ekonomik krizin geleneksel para birimleri üzerindeki etkisi daha çok doğrudan bir neden.

BTC piyasaya sürülmeden önce, sözleşmeler şeklindeki dağıtılmış algoritmik teknoloji, uygulayıcıların onu belirli alanlardaki uygulamalar için temel olarak kullanmaktan heyecan duyduğu bir aşamaya ulaşmıştı ve o sırada bir trend haline geldi.

BTC: Mali krizde doğdu

Finansal krizin doğrudan bir sonucu olarak, bir algoritmik dahi olan Satoshi Nakamoto, kriptografik algoritmaları elektronik para birimleriyle yaratıcı bir şekilde birleştirdi ve bilgisayarların katılımıyla 21 milyon BTC basıldı.

Satoshi Nakamoto, BTC'yi değerli kılmak için önceki teknolojilerin entegrasyonunu temel alarak BTC basımı için bilgisayarın aritmetik gücünü kriter haline getirdi ve algoritmanın sağladığı matematik problemini çözene belli bir miktar BTC ödül verdi.

Ancak Satoshi Nakamoto, BTC'yi ilk başta sabit bir tutarla tasarladığı için, zaman geçtikçe piyasada dolaşımdaki toplam BTC miktarının giderek artması kaçınılmazdır. Bu nedenle, BTC'nin yaşam döngüsünü mümkün olduğunca uzatmak için algoritma, hesaplamaya katılan kullanıcıları ödüllendirmek için yarı azalan bir yöntem benimsiyor.

İlk ödül 50 BTC'dir ve toplam BTC sayısının (10,5 milyon BTC) %50'si üretildikten sonra, ödül her seferinde 25 parçaya bölünecektir. Toplam BTC sayısı 15,75 milyona ulaştığında (10,5 milyonun yarısı daha), ödül tekrar yarıya inecek ve bu böyle devam edecek, toplam BTC sayısı asla 21 milyonu geçmeyecek.

Bitcoin Büyük Bir Sektör Doğurdu

Kripto piyasasının son birkaç yılda büyüyüp gelişmesiyle birlikte gerçek dünyada bazı talepler önce BTC ile ödemeyi desteklemeye başladı, ardından hem kullanım hem de yatırım özelliği olan bir kripto para birimi haline geldi ve likidite değeri kullanıcılara büyük kazançlar sağladı. .

Buna bağlı olarak, diğer kripto para türlerinin denizleri birbiri ardına doğdu ve blockchain standardını kullanan çeşitli token türleri, kullanım değeri açısından giderek daha fazla kişi tarafından kabul edilebilir hale geldi.

Satoshi Nakamoto'nun hikayesinin kripto para sektörünün çıkış noktası olduğu söylenebilir.

Peki BTC'nin arkasındaki gizemli kişi Satoshi Nakamoto kimdir?

Satoshi Nakamoto kimdir?

Ücretsiz olarak verilmesinden çılgınca tanınmasına kadar, BTC'nin fiyatı son on yılda sayısız artış ve düşüşe rağmen yüz binlerce kat arttı ki bu kesinlikle bir efsane. Ancak gizemli kurucusu Satoshi Nakamoto daha da efsane.

Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu sorusu bugüne kadar bir sır olarak kaldı. 2011'de halka açık son e-postasında Satoshi Nakamoto, "başka projelere geçtiğini" yazdı.

O zamandan beri BTC ve diğer kripto para birimleri ile ilgili haberler hiç durmadı, ancak Satoshi Nakamoto ile ilgili haberler neredeyse kayboldu (yalnızca birkaç mesaj yayınladı). Yayınladığı herhangi bir bilgi ve hatta başkalarıyla olan iletişimi bile şifrelenmiştir ve kişisel bilgilerini asla açıklamamıştır. Sonuç olarak, Satoshi Nakamoto'nun gerçekte kim olduğunu, hatta sadece cinsiyetini belirlemek hiçbir zaman mümkün olmadı.

BTC'nin Gerçek Babasını Arıyor

BTC'nin gizemli babası, ne olursa olsun, her şeyi kripto ruhu içinde mükemmel bir şekilde yaptı. Hatta bazıları onun uzaydan geldiği ve Bitcoin'i icat ettikten sonra bir UFO'da ayrıldığı (ki bu elbette imkansız) şeklinde şaka yaptı. Kesin olarak söyleyebileceğimiz tek şey, Satoshi Nakamoto'nun gerçekten kıdemli bir kod meraklısı olduğu.

Süslü bir hikayenin yanı sıra, yaprak dökmeyen efsanenin sırrı, gizemin baharatı - cazibedir.

Kral Süleyman'ın Hazinesi, Orta Amerika'nın Altın Şehri ve Kayıp Atlantis gibi tarih boyunca kayıp uygarlıkların birçok efsanesi gibi, Satoshi Nakamoto'nun efsanesi de büyük bir zenginlik içeriyor. Satoshi Nakamoto'nun hesabında milyonlarca BTC var.

Kayıp BTC Hazinesi

2014 yılında Satoshi Nakamoto'nun hesabındaki bu BTC'lerin değeri bir milyar doların üzerindeydi. 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve bugünün en düşük seviyesinde ölçülen hava durumu, BTC varlıklarının değeri şimdiden on milyarlarca doları aştı.

Ancak Satoshi Nakamoto'nun kim olduğunu hala bilmiyoruz ve bu isim muhtemelen sadece bir takımın kod adı. Çünkü 2008'de oluşturduğu blockchain algoritması, yalnızca bir geliştirici için çok karmaşıktı.

Japon veya Japon-Amerikan

Satoshi Nakamoto'nun forumdaki gönderileri, kendisinin doğum gününün 5 Nisan 1975 olduğuna dair bir açıklama içeriyor. "Satoshi Nakamoto" adını kesinlikle açıklayan Japonya'dan orta yaşlı bir adam. 2008'de BTC'yi piyasaya sürdüğünde, Japonya'da kayıtlı bir sunucuyla kendi kayıtlı web sitesini kullandı. Ancak bu sadece bir göz bağı olabilir çünkü Satoshi Nakamoto'nun İngilizcesi çok akıcıdır ve Japoncayı hiç kullanmamıştır. Saklanmak için bir Japon kimliğini varsaymak şaşırtıcı değil, pek çok insan Satoshi Nakamoto'nun aslında bir Amerikalı veya en azından bir Japon Amerikalı olduğunu düşünüyor.

Satoshi Nakamoto'nun Kimliği Hakkında Bazı Spekülasyonlar

Yıllar boyunca birçok insan Satoshi Nakamoto'nun kimliğini araştırıyor. Daha 2013 yılında ünlü Japon matematikçi Shinichi Motoyuki'nin Satoshi Nakamoto olduğu ortaya çıktı. Ancak bunun yanlış olduğu kısa sürede kanıtlandı çünkü Shinichi Motoyuki, programlama veya kriptografi bilgisi olmayan parlak bir matematikçiydi.

O zamandan beri Satoshi Nakamoto'nun kimliği hakkında çok fazla şüphe duyuldu, ancak hiçbir iddia güçlü kanıtlarla desteklenmiyor.


kaynak: newton.com.tw

O zamandan beri Satoshi Nakamoto'nun kimliği hakkında çok fazla şüphe duyuldu, ancak hiçbir iddia güçlü kanıtlarla desteklenmiyor.

Diğer Olası Adaylar

Aralık 2013'te blog yazarı Skye Gray, gazetelerin niceliksel üslup analizi yoluyla Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliğinin George Washington Üniversitesi'nden eski bir profesör olan Nick Saab olduğu sonucuna vardı.

Nick Saab, kripto para birimine çok meraklı ve Bit Gold hakkında bir makale yayınladı. BTC'nin öncüsü olarak kabul edilir. 1990'lardan beri takma ad kullanmayı seven biri ama Satoshi Nakamoto olup olmadığı tartışması uzun sürmedi.

Satoshi Nakamoto'nun gerçekte kim olduğunu tahmin etmek, kripto meraklılarının bir etkinliği gibi görünüyor. Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların coşkusu, bu etkinliği adeta bir din gezisi havasına sokmuş ama hiçbir zaman net bir cevap bulamamışlar. Aksine, sadece bazı ironik şüpheler olmuştur.

kaynak: view.inews.qq.com

Örneğin 2014 yılında Craig Steven White isimli bir adam Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmiş ve bazı kanıtlar sunmuştu. Ama ne yazık ki, Craig kendini haklı çıkaramadı. Kanıtları kimliğini kanıtlayamadı, bu yüzden sonunda sözlerini geri çekmek zorunda kaldı, ancak bu ona "Bitcoin'in Avustralyalı kurucusu" lakabını da kazandırdı.

6 Mart 2014'te başka bir söylenti daha çıktı. Newsweek muhabiri Leah McGrath Goodman, California'da yaşayan Dorian Satoshi Nakamoto adlı bir Japon-Amerikalı olan gerçek Satoshi Nakamoto'yu bulduğunu iddia eden bir makale yayınladı ve bir zamanlar kullandığı Japonca isim Tetsuhisa Nakamoto idi.

Kıdemli BTC'den rahatsız

Goodman röportaj konusunda hevesli olsa da, zaten bunalmış durumda olan Dorian Prentice Satoshi Nakamoto'nun bir yabancının ziyaretine biraz şaşırdığı ve ilk başta polisi aramayı seçtiği açık.

kaynak: businessinsider.com

Tabii ki, takip görüşmesi bazı karışıklıklara rağmen devam etti. Goodman, aynı soyadına sahip olmanın yanı sıra, röportajda başka kanıtlar da buldu ve bunlardan en güçlüsü, BTC hakkında soru sorulduğunda Dorian Nakamoto'nun cevabının BTC'nin babası olduğunu doğruluyor gibi görünmesiydi:

"Artık bununla ilgilenmiyorum ve bunu tartışamam. Başkalarına devredilmiştir. Şimdi bunun sorumlusu onlar. Artık hiçbir bağlantım yok.”

Rapor halka açıldı ve Bitcoin topluluğundan bile soru ve eleştirilerle karşılandı. Aynı zamanda medya ilgisini de yarattı. Muhabirler Dorian Nakamoto'nun evinin önüne akın etti ve hatta arabasını kovaladı.

Bu ani değişiklikler dizisi, eski Kaliforniyalıyı şaşkına çevirdi, çünkü her şey garip bir dünyadan bir saçmalık gibi görünüyordu.

Kısa süre sonra Dorian Nakamoto, tüm bunları reddeden bir açıklamayla öne çıktı. Goodman'ın raporunun yanlış olduğunu ve BTC'yi yaratmadığını veya icat etmediğini ve başka bir şekilde dahil olmadığını söyledi.

Hatta Bitcoin kelimesini ilk kez bir muhabirin oğluyla iletişime geçmesinden sonra duyduğunu söyledi. Ek olarak, programlama becerileri BTC'yi icat etme görevine uygun değildi.

Son olarak Dorian Nakamoto şunları söyledi:

"Kriptografi, P2P sistemleri veya alternatif para birimleri konusunda uzmanlığım yok ve ilgili bir alanda çalışmadım."

kaynak: touchit.sk

Dorian Nakamoto da bu ifadesinde o zamanki kasvetli hayatını ve sağlığını şöyle anlatıyor: “10 yıldır mühendis ya da programcı olarak düzenli bir iş bulamıyorum… Ekim 2012'de prostat ameliyatı oldum ve şimdi iyileşiyorum. Ekim 2013'te inme”.

Sakin hayatının bozulmasını istemiyor ve haberler onun, 93 yaşındaki annesinin ve diğer aile üyelerinin paniğe kapılmasına neden oluyor.

Ancak bu olay aynı zamanda Dorian Nakamoto'nun hayatında dramatik bir dönüş oldu. Blockchain.info Baş Güvenlik Sorumlusu Andreas Antonopoulos, rahatsız yaşlı Kaliforniyalı için bir bağış toplama kampanyası başlatmaya karar verdi ve Dorian Nakamoto sonunda özür olarak yüzden fazla BTC aldı.

Kötü Bir Pazarlıktan En İyi Şekilde Yararlanın

Ancak daha da ilginç olanı, birkaç yıl sonra Dorian Nakamoto'nun kademeli olarak BTC'ye dahil olması. Sadece Bitconf toplantılarına ve basın toplantılarına katılmakla kalmadı, aynı zamanda elbette daha çok bir taklit sanatı olan BTC'nin kurucusu rolünü de üstlendi. Sayısız internet kullanıcısı Satoshi Nakamoto'yu aradığında, Dorian'ın resimleri ve ondan türetilen çeşitli çizgi film resimleri açılacaktır.

Çözüm

İnsanların Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliği hakkındaki spekülasyonları tamamen kripto para birimlerinin giderek daha önemli hale gelen konumuyla ilgili. Satoshi Nakamoto'yu aramak artık bir meraktan daha fazlası, ancak değer tanımanın açık bir tezahürü.

İlk soruya dönelim, Satoshi Nakamoto kimdir?

Belki de cevabı yalnızca Satoshi Nakamoto biliyordur. Belki de BTC ilk beklentisini çok aştı ve ortaya çıkması ona gereksiz yere sorun çıkarabilir. Belki de görünmez bir zengin adam olması onun için daha iyidir. Ne de olsa gizemli doğa, birçok insanın kripto endüstrisini siberpunk fantezisiyle ilişkilendirmesinin nedenlerinden biri.

Şu anda en büyük piyasa değerine sahip en eski kripto para birimi olan Bitcoin, merkezi olmayan, güvenilir ve güçlü bir şekilde inanılıyor. Bitcoin, hiç şüphesiz, giderek daha fazla insanın kripto alanına katılmasının bir nedenidir. Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliği hakkındaki tüm varsayımlar, halkın kripto değerinin tanınmasının en iyi somut örneğidir çünkü Satoshi Nakamoto çoktan efsanevi bir sembol haline geldi.

Yazar: Charles
Çevirmen: Ashely
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!