ThirdWeb nedir?

Orta SeviyeAug 29, 2024
ThirdWeb, birden fazla blokzinciri üzerinde merkezi olmayan uygulamaların (dApp'lerin) oluşturulmasını, dağıtılmasını ve yönetilmesini kolaylaştıran kapsamlı bir web3 geliştirme platformudur.
ThirdWeb nedir?

ThirdWeb, Web3 geliştiricileri için öncü bir platformdur. Hizmeti, geliştiricilere Web3 uygulamalarını oluşturmak, yönetmek ve analiz etmek için olanak sağlar. ThirdWeb, kullanıcılara herhangi bir EVM zincirinde tamamen işlevsel Web3 uygulamaları oluşturmak için UI, backend ve zincir üzerinde araçlar sunan tam yığın, açık kaynaklı bir Web3 geliştirme platformudur.

ThirdWeb, Ethereum, Solana, Polygon, Flow, Avalanche, Fantom ve Near gibi dikkate değer blok zincirlerini desteklemektedir. ThirdWeb kullanıcı dostudur ve kullanıcıların bir uygulama başlatmak için kapsamlı bir blok zinciri anlayışına ihtiyaç duymamaktadır. Ücretsiz araç takımı, kullanıcıların tek bir satır kod yazmadan çeşitli Web3 uygulamaları oluşturmasına, dağıtmasına ve yönetmesine olanak tanıyan kullanıcı dostu özelliklere sahiptir.

Kuruluş, merkezi olmayan depolama seçenekleri, kimlik doğrulama protokolleri ve analiz platformları dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunmaktadır. Yeni web, mevcut ortamın teknolojilerine benzer teknolojileri içerecektir. Temel fark, varlıkların NFT'ler olarak üretilmesi ve kripto paraları destekleyen pazarlarda erişilebilir olacaklarıdır.

Thirdweb'ın SDK'ları, çeşitli programlama dillerinde Web3'ün entegrasyonunu kolaylaştırır ve ön uç geliştirme için UI bileşenleri sunar. ThirdWeb, ayrıca ticaret uygulamalarına, oyunlara, NFT oluşturma ve madencilik, ve sadakat programlarına Web3 teknolojilerini entegre etme çözümleri sunar.

Thirdweb Arka Plan

ThirdWeb, Social Chain'in kurucusu ve İngiltere'nin Shark Tank versiyonu olan Dragon Den'in en son yatırımcısı olan Steven Bartlett ve Bebo ve AppLovin'in kurucu CTO'su Furqan Rydhan tarafından Aralık 2021'de kuruldu. Gary Vaynerchuck, Shaan Puri, Ryan Hoover, Greg Isenberg ve Packy McCormick gibi bir dizi A-liste yatırımcı, ThirdWeb için 5 milyon dolarlık tohum fonu sağladı.

2022'de başlatılmasından dokuz ay sonra, girişim ek bir 24 milyon dolar topladı. Seri A finansman turu sırasında girişim 160 milyon dolar değerindeydi. Shopify, Polygon ve Coinbase Ventures, Katie Haun'un 1.5 milyar dolarlık kripto fonuna katkıda bulunan yatırımcılardan bazılarıydı. 30.000'den fazla geliştirici, 100.000'den fazla akıllı sözleşmeyi dağıtmak için ThirdWeb'i kullandı. Bu sözleşmeler, özelleştirilebilen topluluk onaylı şablonlarda saklanır ve SDK'lar da bulunur.

Thirdweb Yazılım Geliştirme Kitleri (SDK'lar) nedir?

Thirdweb geliştirme kiti, bir mobil uygulama veya web tarayıcısı aracılığıyla erişilebilen arayüz uygulamaları geliştirmek için kullanılabilir. TypeScript, Python ve Go gibi popüler çerçevelerle uyumlu çeşitli özellikler bulunmaktadır. thirdweb şu anda Ethereum, Solana, Polygon, Flow, Avalanche, Fantom ve Near gibi önde gelen blok zincirlerini desteklemektedir.

Mevcut SDK'lar geliştiricilere artan kontrol sağlar ve sadece widget kodlarını kopyalayıp yapıştırarak geliştirmeyi hızlandırır. Thirdweb otomatik olarak kodu geliştiricinin site oluşturucusuna yerleştirir.

Thirdweb SDK'ları, DAO yönetim modeli tarafından desteklenen dijital jetonların satın alınmasını ve satılmasını kolaylaştıran bir sayfa oluşturmak için geliştiricilere olanak tanır. Ayrıca, teknik uzmanlığa ihtiyaç duymadan NFT damlaları oluşturmak ve NFT'lerini bir dijital cüzdana sahiplik atamak mümkündür.

Thirdweb Projeleri

Thirdweb Bağlantısı

Connect, tüm kullanıcıların uygulamanıza bağlantılarını kolaylaştıran kapsamlı bir yardımcı programdır. Bu, blok zinciriyle etkileşim için performanslı bir API, kendi kendine saklanan uygulama içi cüzdanlar, hesap soyutlama, onramp'ler ve özelleştirilebilir onboarding dizilerini içerir. Her EVM-uyumlu zincir, Thirdweb Connect'i destekler.

Connect'in Özellikleri

Connect, cüzdanların uygulamalara bağlanmasını kolaylaştırmak için kapsamlı bir araç seti sağlar. Bu araç seti, geliştiricilerin bireysel Connect Cüzdan deneyimleri oluşturmasına olanak tanıyan önceden yüklenmiş UI bileşenleri ve arayüzleri içerir. Thirdweb Connect, kullanıcıların şunları yapmasına olanak tanır:

  • Tüm EVM ağlarını destekleyen 350'den fazla cüzdan sağlayıcısına bağlanın.
  • Kullanıcıların kimlik doğrulaması yapmasına ve özelleştirilebilir ve güvenli e-posta, telefon, parola ve sosyal giriş prosedürleriyle oturum açmasına izin verin.
  • İşlemleri gerçekleştirin, bakiyeleri görüntüleyin, ENS isimlerini görüntüleyin ve Thirdweb'in güvenilir, tip-güvenli API'si ile cüzdan eylemlerini gerçekleştirin, cüzdanları bağlayın ve bağlantısını kesin.
  • Üçüncüweb'in sözleşmeleri ile kolayca entegre olun ve kullanıcıların uygulamayla etkileşimde bulunmalarına izin verin.
  • Kullanıcıların kredi kartı aracılığıyla hesaplarına para yatırmasına veya on-chain satın almalar yapmasına izin vererek ödemeleri kolaylaştırır.

Kullanıcıları Kaydet

Kullanıcıları kayıt etmek için Connect esastır, çünkü çeşitli tercihleri karşılayan esnek bir kayıt prosedürü sağlar. Ayrıca, kullanıcılara e-posta, telefon numarası, sosyal medya hesapları veya cüzdan kullanarak doğrudan kaydolmalarına olanak tanır. Kullanıcılara en uygun seçenekleri sunarak, kayıt süreci daha kullanıcı dostu ve verimli hale gelir, bu da dönüşümü arttırır.

Hesap Soyutlaması

Thirdweb Connect, geliştiricilere hesap soyutlama teknolojisini kullanarak sorunsuz ve kullanıcı dostu kullanıcı deneyimleri oluşturmak ve hesap soyutlamayı geliştiricinin uygulamasına entegre etmek için gerekli tüm araçları sağlar.

Uygulama İçi Cüzdan

ThirdWeb uygulama içi cüzdanları, geliştiricilerin büyük Web3 uygulamaları için sorunsuz giriş deneyimleri oluşturmasına yardımcı olur. Kullanıcının uygulama içi cüzdanları, geliştiricinin Web3 uygulamasını başlatmasıyla başlar. Kullanıcı girişleri, e-posta, Twitter, Apple, Discord veya herhangi bir Open ID uyumlu kimlik doğrulama sağlayıcısı aracılığıyla yapılabilir. Kimlik doğrulamadan sonra, blok zincirinde işlem göndermek ve NFT'ler çıkarmak için bir cüzdan alırlar.

Üçüncü Web uygulama içi cüzdanın kullanım durumları şunları içerir:

  • Web/crypto uzmanlığı veya uygulama indirmesi olmadan kullanıcı cüzdanları oluşturma
  • Uygulama cüzdanları ve hesap soyutlama kullanarak gazsız olarak NFT'leri veya ERC-20 jetonlarını ticaret yapın ve satın alın
  • Parolalar olmadan birkaç cihazda cüzdan erişimine izin verme
  • WalletConnect uyumlu web3 uygulama bağlantılarına izin verme, yani ColabLand ve OpenSea

Gelir Üretmek

ThirdWeb Connect, geliştirici uygulamasında fiat ve cross-chain kripto kullanarak işlem yapmak için kullanıcılara en uygun yöntemi sunar. Bu şekilde geliştiriciye gelir sağlanır. Pay, son kullanıcıların kredi veya banka kartlarıyla veya cross-chain yönlendirme aracılığıyla herhangi bir token ile kripto para birimleri edinmelerine ve işlem yapmalarına olanak tanır.

Bu ThirdWeb Connect özelliği sayesinde, geliştiriciler aşağıdaki kullanım durumlarından herhangi birinde herhangi bir işleme doğrudan fon sağlayabilirler:

  • Uygulamalarına bahşiş veya diğer ücretli özellikleri dahil etmek isteyen sosyal uygulamalar.
  • Kripto para bağışlarını kabul eden kar amacı gütmeyen kuruluşlar.
  • DEX'ler, kullanıcıların fon yatırmasına yardımcı olmayı amaçlar.

ThirdWeb Sözleşmeleri

ThirdWeb platformu, geliştiricilere önceden oluşturulmuş akıllı sözleşmeleri ve özel ve orijinal sözleşmeleri dağıtmak için kullanıcı dostu şablonlara erişim sağlar. Ayrıca, ThirdWeb, geliştiricilerin dApp'ler, oyunlar ve birçok Web3 girişimiyle bağlantı kurmasını sağlar. ThirdWeb Sözleşme, herhangi bir EVM zincirine güvenli bir şekilde dağıtılabilecek güvenilir ve modüler akıllı sözleşmeler geliştirmek için uçtan uca araçlar sağlar.

2 milyondan fazla akıllı sözleşme dağıtıldı, aylık 1 milyondan fazla işlem yapıldı ve 1.000'den fazla EVM zinciri bulunmaktadır. Aşağıdaki sözleşmeler platformda en sık dağıtılan sözleşmeleri oluşturur. Bunlar şunlardan oluşur:

NFT Bırakma

NFT Drop sözleşmesi, ERC721A Standartına göre benzersiz NFT koleksiyonu çıkarmak isteyen geliştiriciler için optimal bir seçimdir. 18 Aralık 2023'te, ThirdWeb NFT drop yayınlandı. Bu, geliştiricilerin düşürmelerinden bir NFT'yi son kullanıcıların ne zaman ve nasıl talep edebileceğini belirleyen bir dizi talep aşaması oluşturmasına olanak tanır. Bu dizi, izin verilen listeleri, yayın tarihlerini, talep sınırlarını ve ertelenmiş açıklamaları içerir.

Piyasa Yeri V3

ThirdWeb pazar yeri, 14 Nisan 2024'te yayınlanan EIP-2981 telif dağıtımını kullanan bir sözleşmedir. Pazar yeri platformu, kullanıcıların OpenSea veya Rarible gibi NFT'leri satın almasına ve satmasına olanak tanır. Kullanıcılar, Pazar yeri sözleşmesi altında NFT'leri doğrudan satış veya açık artırma için listeleyebilir. Diğer kullanıcılar listelenen miktar için NFT'leri satın alabilir veya teklif veya teklif verebilir. Pazar yeri, NFT'lerin satış listesini belirli kullanıcılara sınırlamak veya herhangi bir kullanıcıya NFT'leri satın alma izni vermek için yapılandırılabilir.

Token

ThirdWeb geliştiricileri, token sözleşmeleri aracılığıyla ERC20 standardına uygun kripto para birimi üretebilirler. Geliştiriciler, token sözleşmesini kullanarak şunları yapabilirler:

  • Özel bir kripto para birimi geliştirin
  • Özel tokenlerini kullanarak NFT'leri piyasada satın.
  • Belirli bir eylemi tamamlayan kullanıcılara jetonlarla ödül verin.

Diğer popüler sözleşmeler şunları içerir:

Üçüncü Web Sözleşmelerinin Kategorileri

Web sitesi (thirdweb.eth), dünya çapında web3 protokollerinden ve farklı kategorilerdeki mühendislerden akıllı sözleşmeler sunar, bunlar arasında thirdweb tarafından oluşturulan resmi sözleşmeler de bulunur. Bunlar şunları içerir;

Modüler Sözleşmeler (Beta)

Bu, yüksek özelleştirilebilirlik ve yükseltilebilirlik özelliğine sahip akıllı sözleşmelerin derlemesidir. Bunlar modüler sözleşme çerçevesi kullanılarak geliştirildi.

NFT

Bu Üçüncü Web NFT sözleşme kategorisi, NFT koleksiyonları, baskılar, düşüşler ve diğer tüm NFT ile ilgili öğeleri içerir. Web3 uygulama geliştiricileri şu anda 11 alt kategoriye sahip NFT sözleşmelerini dağıtmaktadır.

Pazar yeri

Üçüncü Web Pazar yeri sözleşmesi, geliştiricilerin kendi zincir üstü pazar yerlerini NFT'ler için hızlı bir şekilde kurmalarını sağlar. Pazar Yeri Sözleşmesi, ERC 20 standardı tarafından oluşturulan NFT veya tokenleri satın almaya ve satmaya, ayrıca çeşitli hedeflere fon dağıtmaya izin veren bir platformdur.

Damlalar

Üçüncü Web düşüş sözleşmeleri, geliştiricilere önceden belirlenmiş fiyatlarda ERC20 jetonları, ERC1115 jetonları ve NFT'leri boşaltma imkanı sağlar.

Airdrop

ThirdWeb Airdrops Sözleşmesi, geliştiricilere büyük miktarda on-chain varlığı büyük bir alıcı kitlesine verimli bir şekilde iletmelerine olanak tanır. Sözleşme kapsamında, geliştiricilere ERC20, ERC721 ve ERC1155 jetonlarını itme tabanlı veya talep edilebilir yöntemlerle dağıtma kapasitesi verilir.

Hesap Soyutlaması

Thirdweb hesap soyutlama sözleşmesi, geliştiricilere hesap fabrikaları oluşturmalarını sağlar; bu da onlara (ERC-4337) Cüzdanları (Hesap Soyutlama) oluşturmalarına izin verir. Bu sözleşme, geliştiricilere kullanıcılarına değişmez ve güncellenebilir akıllı cüzdanlar sağlama imkanı tanır.

Thirdweb Staking

ThirdWeb paylaşım sözleşmesi, geliştiricilerin Web3 uygulamalarına paylaşım ödüllerini entegre etmelerini sağlar. Son kullanıcılar ERC721 NFT'lerini, ERC1155 NFT'lerini veya jetonlarını paylaşım almak için paylaşabilirler. Ek olarak, başka bir ERC20 jetonu için ERC20 jetonlarını paylaşabilirler.

ThirdWeb DAO'ları ve Yönetişimi

Üçüncü DAO ve yönetim sözleşmeleri, geliştiricilerin kendi DAO'larını kurmalarına, öneriler üzerinde tartışmalarına ve bir hazinenin denetlenmesine olanak tanır. Sözleşmeler ayrıca geliştiricilere ERC20 standardına uygun kripto para birimleri oluşturma ve farklı yararlanıcılara fon dağıtma imkanı sağlar.

Thirdweb Motoru

Thirdweb Engine, sözleşmeleri üretim ölçeğinde okuyabilen, yazabilen ve dağıtabilen açık kaynaklı bir arka uç sunucusudur. Motor, geliştiricinin uygulamasının aynı anda çok sayıda blok zinciri işlemini iletmesine, nonce değerlerini, gaz ayarlarını ve RPC hatalarını işlemesine, engellenen işlemleri yeniden göndermesine ve gereksiz işlemler oluşturmaktan kaçınmasına olanak tanır.

Motor Sözleşmesi, birçok arka hesabın fonlarını denetleme ve geliştirici ekibinin üyeleri ve arka uçlardan erişimi yönetme yeteneğiyle tasarlanmıştır. Motor ayrıca geliştiricilere kullanıcının gaz masraflarını destekleme imkanı sunarken, son kullanıcıların sadece bir cüzdan açması yeterlidir.

Üçüncü Web Motorlarının Türleri

Standart Motor

Standart Motor, kullanıcı cüzdanlarını, hava damlalarını ve API oluşturma işlemlerini yönetmek için mükemmeldir ve saniyede 500 yazma işlemine destek sağlar.

  • Yüksek işlem yoğunluğu: İşlemler otomatik olarak nonce'larla yönetilir ve aynı blokta toplu işlem yapılır.
  • Güvenli arka uç cüzdanlar: Geliştiricinin arka uç cüzdanları yerel olarak, AWS KMS veya Google KMS üzerinde depolanır.
  • Herhangi bir EVM zincirindeki herhangi bir sözleşme: Motor, 1700'den fazla EVM blok zinciri ve özel alt ağlarda sözleşme çağrılarını destekler.
  • Hesap Soyutlama: Kullanıcılarınız adına işlemleri gerçekleştirmek için oturum anahtarlarını ve akıllı hesapları kullanın.
  • Etkinlik web kancaları: Cüzdan ve sözleşme etkinlikleri hakkında bildirimler alarak ödemeler veya iletişim gibi ek görevleri otomatikleştirebilirsiniz.

Premium Motor

Engine Premium, ek ölçeklenebilirlik ve direnç sunar. Otomatik sunucu ölçeklendirme, veritabanı yedekleme, sunucu yedekleme ve 30 günlük veritabanı yedeklemelerini kapsar.

  • Standart Motorun her yönü
  • Otomatik ölçeklendirme: Trafiğinizle uyumlu olarak ölçeklendirilen bir Engine örnekleri filosu kullanın ve milyonlarca kullanıcıyı karşılayın.
  • Veritabanı yedeklemeleri: Geliştiricinin depolanan verilerinin 30 günlük veritabanı yedeklemeleri ile geri alınabilirliğini sağlayın.

Sonuç

ThirdWeb'in kod olmadan özellikleri, düşük kodlu özellikleri ve SDK'ları geliştiricilerin araç çantası olarak hizmet eder, programcıların Web3 uygulamalarını verimli bir şekilde oluşturmalarına olanak tanır. Bu girişim, girişimciler, sanatçılar ve yaratıcılar gibi son kullanıcıların, Web3 projelerini verimli bir şekilde oluşturmalarına, başlatmalarına ve yönetmelerine olanak tanır.

Yazar: Abhishek Rajbhar
Çevirmen: Paine
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

ThirdWeb nedir?

Orta SeviyeAug 29, 2024
ThirdWeb, birden fazla blokzinciri üzerinde merkezi olmayan uygulamaların (dApp'lerin) oluşturulmasını, dağıtılmasını ve yönetilmesini kolaylaştıran kapsamlı bir web3 geliştirme platformudur.
ThirdWeb nedir?

ThirdWeb, Web3 geliştiricileri için öncü bir platformdur. Hizmeti, geliştiricilere Web3 uygulamalarını oluşturmak, yönetmek ve analiz etmek için olanak sağlar. ThirdWeb, kullanıcılara herhangi bir EVM zincirinde tamamen işlevsel Web3 uygulamaları oluşturmak için UI, backend ve zincir üzerinde araçlar sunan tam yığın, açık kaynaklı bir Web3 geliştirme platformudur.

ThirdWeb, Ethereum, Solana, Polygon, Flow, Avalanche, Fantom ve Near gibi dikkate değer blok zincirlerini desteklemektedir. ThirdWeb kullanıcı dostudur ve kullanıcıların bir uygulama başlatmak için kapsamlı bir blok zinciri anlayışına ihtiyaç duymamaktadır. Ücretsiz araç takımı, kullanıcıların tek bir satır kod yazmadan çeşitli Web3 uygulamaları oluşturmasına, dağıtmasına ve yönetmesine olanak tanıyan kullanıcı dostu özelliklere sahiptir.

Kuruluş, merkezi olmayan depolama seçenekleri, kimlik doğrulama protokolleri ve analiz platformları dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunmaktadır. Yeni web, mevcut ortamın teknolojilerine benzer teknolojileri içerecektir. Temel fark, varlıkların NFT'ler olarak üretilmesi ve kripto paraları destekleyen pazarlarda erişilebilir olacaklarıdır.

Thirdweb'ın SDK'ları, çeşitli programlama dillerinde Web3'ün entegrasyonunu kolaylaştırır ve ön uç geliştirme için UI bileşenleri sunar. ThirdWeb, ayrıca ticaret uygulamalarına, oyunlara, NFT oluşturma ve madencilik, ve sadakat programlarına Web3 teknolojilerini entegre etme çözümleri sunar.

Thirdweb Arka Plan

ThirdWeb, Social Chain'in kurucusu ve İngiltere'nin Shark Tank versiyonu olan Dragon Den'in en son yatırımcısı olan Steven Bartlett ve Bebo ve AppLovin'in kurucu CTO'su Furqan Rydhan tarafından Aralık 2021'de kuruldu. Gary Vaynerchuck, Shaan Puri, Ryan Hoover, Greg Isenberg ve Packy McCormick gibi bir dizi A-liste yatırımcı, ThirdWeb için 5 milyon dolarlık tohum fonu sağladı.

2022'de başlatılmasından dokuz ay sonra, girişim ek bir 24 milyon dolar topladı. Seri A finansman turu sırasında girişim 160 milyon dolar değerindeydi. Shopify, Polygon ve Coinbase Ventures, Katie Haun'un 1.5 milyar dolarlık kripto fonuna katkıda bulunan yatırımcılardan bazılarıydı. 30.000'den fazla geliştirici, 100.000'den fazla akıllı sözleşmeyi dağıtmak için ThirdWeb'i kullandı. Bu sözleşmeler, özelleştirilebilen topluluk onaylı şablonlarda saklanır ve SDK'lar da bulunur.

Thirdweb Yazılım Geliştirme Kitleri (SDK'lar) nedir?

Thirdweb geliştirme kiti, bir mobil uygulama veya web tarayıcısı aracılığıyla erişilebilen arayüz uygulamaları geliştirmek için kullanılabilir. TypeScript, Python ve Go gibi popüler çerçevelerle uyumlu çeşitli özellikler bulunmaktadır. thirdweb şu anda Ethereum, Solana, Polygon, Flow, Avalanche, Fantom ve Near gibi önde gelen blok zincirlerini desteklemektedir.

Mevcut SDK'lar geliştiricilere artan kontrol sağlar ve sadece widget kodlarını kopyalayıp yapıştırarak geliştirmeyi hızlandırır. Thirdweb otomatik olarak kodu geliştiricinin site oluşturucusuna yerleştirir.

Thirdweb SDK'ları, DAO yönetim modeli tarafından desteklenen dijital jetonların satın alınmasını ve satılmasını kolaylaştıran bir sayfa oluşturmak için geliştiricilere olanak tanır. Ayrıca, teknik uzmanlığa ihtiyaç duymadan NFT damlaları oluşturmak ve NFT'lerini bir dijital cüzdana sahiplik atamak mümkündür.

Thirdweb Projeleri

Thirdweb Bağlantısı

Connect, tüm kullanıcıların uygulamanıza bağlantılarını kolaylaştıran kapsamlı bir yardımcı programdır. Bu, blok zinciriyle etkileşim için performanslı bir API, kendi kendine saklanan uygulama içi cüzdanlar, hesap soyutlama, onramp'ler ve özelleştirilebilir onboarding dizilerini içerir. Her EVM-uyumlu zincir, Thirdweb Connect'i destekler.

Connect'in Özellikleri

Connect, cüzdanların uygulamalara bağlanmasını kolaylaştırmak için kapsamlı bir araç seti sağlar. Bu araç seti, geliştiricilerin bireysel Connect Cüzdan deneyimleri oluşturmasına olanak tanıyan önceden yüklenmiş UI bileşenleri ve arayüzleri içerir. Thirdweb Connect, kullanıcıların şunları yapmasına olanak tanır:

  • Tüm EVM ağlarını destekleyen 350'den fazla cüzdan sağlayıcısına bağlanın.
  • Kullanıcıların kimlik doğrulaması yapmasına ve özelleştirilebilir ve güvenli e-posta, telefon, parola ve sosyal giriş prosedürleriyle oturum açmasına izin verin.
  • İşlemleri gerçekleştirin, bakiyeleri görüntüleyin, ENS isimlerini görüntüleyin ve Thirdweb'in güvenilir, tip-güvenli API'si ile cüzdan eylemlerini gerçekleştirin, cüzdanları bağlayın ve bağlantısını kesin.
  • Üçüncüweb'in sözleşmeleri ile kolayca entegre olun ve kullanıcıların uygulamayla etkileşimde bulunmalarına izin verin.
  • Kullanıcıların kredi kartı aracılığıyla hesaplarına para yatırmasına veya on-chain satın almalar yapmasına izin vererek ödemeleri kolaylaştırır.

Kullanıcıları Kaydet

Kullanıcıları kayıt etmek için Connect esastır, çünkü çeşitli tercihleri karşılayan esnek bir kayıt prosedürü sağlar. Ayrıca, kullanıcılara e-posta, telefon numarası, sosyal medya hesapları veya cüzdan kullanarak doğrudan kaydolmalarına olanak tanır. Kullanıcılara en uygun seçenekleri sunarak, kayıt süreci daha kullanıcı dostu ve verimli hale gelir, bu da dönüşümü arttırır.

Hesap Soyutlaması

Thirdweb Connect, geliştiricilere hesap soyutlama teknolojisini kullanarak sorunsuz ve kullanıcı dostu kullanıcı deneyimleri oluşturmak ve hesap soyutlamayı geliştiricinin uygulamasına entegre etmek için gerekli tüm araçları sağlar.

Uygulama İçi Cüzdan

ThirdWeb uygulama içi cüzdanları, geliştiricilerin büyük Web3 uygulamaları için sorunsuz giriş deneyimleri oluşturmasına yardımcı olur. Kullanıcının uygulama içi cüzdanları, geliştiricinin Web3 uygulamasını başlatmasıyla başlar. Kullanıcı girişleri, e-posta, Twitter, Apple, Discord veya herhangi bir Open ID uyumlu kimlik doğrulama sağlayıcısı aracılığıyla yapılabilir. Kimlik doğrulamadan sonra, blok zincirinde işlem göndermek ve NFT'ler çıkarmak için bir cüzdan alırlar.

Üçüncü Web uygulama içi cüzdanın kullanım durumları şunları içerir:

  • Web/crypto uzmanlığı veya uygulama indirmesi olmadan kullanıcı cüzdanları oluşturma
  • Uygulama cüzdanları ve hesap soyutlama kullanarak gazsız olarak NFT'leri veya ERC-20 jetonlarını ticaret yapın ve satın alın
  • Parolalar olmadan birkaç cihazda cüzdan erişimine izin verme
  • WalletConnect uyumlu web3 uygulama bağlantılarına izin verme, yani ColabLand ve OpenSea

Gelir Üretmek

ThirdWeb Connect, geliştirici uygulamasında fiat ve cross-chain kripto kullanarak işlem yapmak için kullanıcılara en uygun yöntemi sunar. Bu şekilde geliştiriciye gelir sağlanır. Pay, son kullanıcıların kredi veya banka kartlarıyla veya cross-chain yönlendirme aracılığıyla herhangi bir token ile kripto para birimleri edinmelerine ve işlem yapmalarına olanak tanır.

Bu ThirdWeb Connect özelliği sayesinde, geliştiriciler aşağıdaki kullanım durumlarından herhangi birinde herhangi bir işleme doğrudan fon sağlayabilirler:

  • Uygulamalarına bahşiş veya diğer ücretli özellikleri dahil etmek isteyen sosyal uygulamalar.
  • Kripto para bağışlarını kabul eden kar amacı gütmeyen kuruluşlar.
  • DEX'ler, kullanıcıların fon yatırmasına yardımcı olmayı amaçlar.

ThirdWeb Sözleşmeleri

ThirdWeb platformu, geliştiricilere önceden oluşturulmuş akıllı sözleşmeleri ve özel ve orijinal sözleşmeleri dağıtmak için kullanıcı dostu şablonlara erişim sağlar. Ayrıca, ThirdWeb, geliştiricilerin dApp'ler, oyunlar ve birçok Web3 girişimiyle bağlantı kurmasını sağlar. ThirdWeb Sözleşme, herhangi bir EVM zincirine güvenli bir şekilde dağıtılabilecek güvenilir ve modüler akıllı sözleşmeler geliştirmek için uçtan uca araçlar sağlar.

2 milyondan fazla akıllı sözleşme dağıtıldı, aylık 1 milyondan fazla işlem yapıldı ve 1.000'den fazla EVM zinciri bulunmaktadır. Aşağıdaki sözleşmeler platformda en sık dağıtılan sözleşmeleri oluşturur. Bunlar şunlardan oluşur:

NFT Bırakma

NFT Drop sözleşmesi, ERC721A Standartına göre benzersiz NFT koleksiyonu çıkarmak isteyen geliştiriciler için optimal bir seçimdir. 18 Aralık 2023'te, ThirdWeb NFT drop yayınlandı. Bu, geliştiricilerin düşürmelerinden bir NFT'yi son kullanıcıların ne zaman ve nasıl talep edebileceğini belirleyen bir dizi talep aşaması oluşturmasına olanak tanır. Bu dizi, izin verilen listeleri, yayın tarihlerini, talep sınırlarını ve ertelenmiş açıklamaları içerir.

Piyasa Yeri V3

ThirdWeb pazar yeri, 14 Nisan 2024'te yayınlanan EIP-2981 telif dağıtımını kullanan bir sözleşmedir. Pazar yeri platformu, kullanıcıların OpenSea veya Rarible gibi NFT'leri satın almasına ve satmasına olanak tanır. Kullanıcılar, Pazar yeri sözleşmesi altında NFT'leri doğrudan satış veya açık artırma için listeleyebilir. Diğer kullanıcılar listelenen miktar için NFT'leri satın alabilir veya teklif veya teklif verebilir. Pazar yeri, NFT'lerin satış listesini belirli kullanıcılara sınırlamak veya herhangi bir kullanıcıya NFT'leri satın alma izni vermek için yapılandırılabilir.

Token

ThirdWeb geliştiricileri, token sözleşmeleri aracılığıyla ERC20 standardına uygun kripto para birimi üretebilirler. Geliştiriciler, token sözleşmesini kullanarak şunları yapabilirler:

  • Özel bir kripto para birimi geliştirin
  • Özel tokenlerini kullanarak NFT'leri piyasada satın.
  • Belirli bir eylemi tamamlayan kullanıcılara jetonlarla ödül verin.

Diğer popüler sözleşmeler şunları içerir:

Üçüncü Web Sözleşmelerinin Kategorileri

Web sitesi (thirdweb.eth), dünya çapında web3 protokollerinden ve farklı kategorilerdeki mühendislerden akıllı sözleşmeler sunar, bunlar arasında thirdweb tarafından oluşturulan resmi sözleşmeler de bulunur. Bunlar şunları içerir;

Modüler Sözleşmeler (Beta)

Bu, yüksek özelleştirilebilirlik ve yükseltilebilirlik özelliğine sahip akıllı sözleşmelerin derlemesidir. Bunlar modüler sözleşme çerçevesi kullanılarak geliştirildi.

NFT

Bu Üçüncü Web NFT sözleşme kategorisi, NFT koleksiyonları, baskılar, düşüşler ve diğer tüm NFT ile ilgili öğeleri içerir. Web3 uygulama geliştiricileri şu anda 11 alt kategoriye sahip NFT sözleşmelerini dağıtmaktadır.

Pazar yeri

Üçüncü Web Pazar yeri sözleşmesi, geliştiricilerin kendi zincir üstü pazar yerlerini NFT'ler için hızlı bir şekilde kurmalarını sağlar. Pazar Yeri Sözleşmesi, ERC 20 standardı tarafından oluşturulan NFT veya tokenleri satın almaya ve satmaya, ayrıca çeşitli hedeflere fon dağıtmaya izin veren bir platformdur.

Damlalar

Üçüncü Web düşüş sözleşmeleri, geliştiricilere önceden belirlenmiş fiyatlarda ERC20 jetonları, ERC1115 jetonları ve NFT'leri boşaltma imkanı sağlar.

Airdrop

ThirdWeb Airdrops Sözleşmesi, geliştiricilere büyük miktarda on-chain varlığı büyük bir alıcı kitlesine verimli bir şekilde iletmelerine olanak tanır. Sözleşme kapsamında, geliştiricilere ERC20, ERC721 ve ERC1155 jetonlarını itme tabanlı veya talep edilebilir yöntemlerle dağıtma kapasitesi verilir.

Hesap Soyutlaması

Thirdweb hesap soyutlama sözleşmesi, geliştiricilere hesap fabrikaları oluşturmalarını sağlar; bu da onlara (ERC-4337) Cüzdanları (Hesap Soyutlama) oluşturmalarına izin verir. Bu sözleşme, geliştiricilere kullanıcılarına değişmez ve güncellenebilir akıllı cüzdanlar sağlama imkanı tanır.

Thirdweb Staking

ThirdWeb paylaşım sözleşmesi, geliştiricilerin Web3 uygulamalarına paylaşım ödüllerini entegre etmelerini sağlar. Son kullanıcılar ERC721 NFT'lerini, ERC1155 NFT'lerini veya jetonlarını paylaşım almak için paylaşabilirler. Ek olarak, başka bir ERC20 jetonu için ERC20 jetonlarını paylaşabilirler.

ThirdWeb DAO'ları ve Yönetişimi

Üçüncü DAO ve yönetim sözleşmeleri, geliştiricilerin kendi DAO'larını kurmalarına, öneriler üzerinde tartışmalarına ve bir hazinenin denetlenmesine olanak tanır. Sözleşmeler ayrıca geliştiricilere ERC20 standardına uygun kripto para birimleri oluşturma ve farklı yararlanıcılara fon dağıtma imkanı sağlar.

Thirdweb Motoru

Thirdweb Engine, sözleşmeleri üretim ölçeğinde okuyabilen, yazabilen ve dağıtabilen açık kaynaklı bir arka uç sunucusudur. Motor, geliştiricinin uygulamasının aynı anda çok sayıda blok zinciri işlemini iletmesine, nonce değerlerini, gaz ayarlarını ve RPC hatalarını işlemesine, engellenen işlemleri yeniden göndermesine ve gereksiz işlemler oluşturmaktan kaçınmasına olanak tanır.

Motor Sözleşmesi, birçok arka hesabın fonlarını denetleme ve geliştirici ekibinin üyeleri ve arka uçlardan erişimi yönetme yeteneğiyle tasarlanmıştır. Motor ayrıca geliştiricilere kullanıcının gaz masraflarını destekleme imkanı sunarken, son kullanıcıların sadece bir cüzdan açması yeterlidir.

Üçüncü Web Motorlarının Türleri

Standart Motor

Standart Motor, kullanıcı cüzdanlarını, hava damlalarını ve API oluşturma işlemlerini yönetmek için mükemmeldir ve saniyede 500 yazma işlemine destek sağlar.

  • Yüksek işlem yoğunluğu: İşlemler otomatik olarak nonce'larla yönetilir ve aynı blokta toplu işlem yapılır.
  • Güvenli arka uç cüzdanlar: Geliştiricinin arka uç cüzdanları yerel olarak, AWS KMS veya Google KMS üzerinde depolanır.
  • Herhangi bir EVM zincirindeki herhangi bir sözleşme: Motor, 1700'den fazla EVM blok zinciri ve özel alt ağlarda sözleşme çağrılarını destekler.
  • Hesap Soyutlama: Kullanıcılarınız adına işlemleri gerçekleştirmek için oturum anahtarlarını ve akıllı hesapları kullanın.
  • Etkinlik web kancaları: Cüzdan ve sözleşme etkinlikleri hakkında bildirimler alarak ödemeler veya iletişim gibi ek görevleri otomatikleştirebilirsiniz.

Premium Motor

Engine Premium, ek ölçeklenebilirlik ve direnç sunar. Otomatik sunucu ölçeklendirme, veritabanı yedekleme, sunucu yedekleme ve 30 günlük veritabanı yedeklemelerini kapsar.

  • Standart Motorun her yönü
  • Otomatik ölçeklendirme: Trafiğinizle uyumlu olarak ölçeklendirilen bir Engine örnekleri filosu kullanın ve milyonlarca kullanıcıyı karşılayın.
  • Veritabanı yedeklemeleri: Geliştiricinin depolanan verilerinin 30 günlük veritabanı yedeklemeleri ile geri alınabilirliğini sağlayın.

Sonuç

ThirdWeb'in kod olmadan özellikleri, düşük kodlu özellikleri ve SDK'ları geliştiricilerin araç çantası olarak hizmet eder, programcıların Web3 uygulamalarını verimli bir şekilde oluşturmalarına olanak tanır. Bu girişim, girişimciler, sanatçılar ve yaratıcılar gibi son kullanıcıların, Web3 projelerini verimli bir şekilde oluşturmalarına, başlatmalarına ve yönetmelerine olanak tanır.

Yazar: Abhishek Rajbhar
Çevirmen: Paine
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!