STON Fi nedir?

Yeni BaşlayanSep 11, 2024
STON fi, köprü veya sargılama gerektirmeksizin kullanıcıların birden fazla blok zinciri üzerinde kolaylıkla kripto varlıklarını ticaret yapmasına olanak tanıyan merkezi olmayan bir çapraz blok zinciri platformudur.
STON Fi nedir?

DeFi sektöründe önemli bir zorluk, kullanıcıların çeşitli blok zinciri ağları arasında varlık transferi yaparak çeşitlilik kazanma ve yatırım fırsatlarına erişme konusunda zorluk yaşamasıdır. STON.fi, üçüncü taraf aracılarına bağımlı olmadan atomik çapraz zincir takaslarını gerçekleştirerek bu sorunu ele almaktadır. Bu yenilik, kullanıcılar için çoklu ağlar arasında varlık taşımayı kolaylaştırarak erişilebilirlik ve esnekliği artırır. STON fi, interoperabiliteye odaklanarak finansal hizmetleri demokratikleştirmeyi hedeflemekte ve konumlarına bakılmaksızın herkesin DeFi ekosistemine katılmasını ve yeni fırsatlardan yararlanmasını sağlamaktadır.

STON Fi nedir?

STON.fi, TON blockchain üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan otomatik piyasa yapıcı (AMM) borsasıdır. STON fi, Telegram kitlelerini yakalamak için tasarlanmış olup, milyonlarca işlemi saniyede gerçekleştirebilen bir kırılma kabiliyetine sahiptir, böylece yüksek işlem hacmi ve ölçeklenebilirlik sağlanır. Platform, köprüleme veya sarılma ihtiyacı olmadan birden fazla zincirdeki yerel tokenleri hızlı bir şekilde takas etmenize olanak tanır ve Hashed Timelock Sözleşmeleri (HTLC) tarafından desteklenen bir Alıntı İsteği Sistemi (RFQ) kullanarak işlem risklerini ortadan kaldırır ve üçüncü taraf bağımlılıklarını ortadan kaldırır, güvenli ve sorunsuz bir ticaret deneyimi sunar. STON fi, TON cüzdanlarıyla entegre edilen kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve neredeyse sıfır ücret ve düşük kayma sağlar.

STON.Fi Arka Planı

STON.fi, 2022 yılında Viacheslav Baranov (CEO, kurucu ortak), Stanislav Bazylevich (COO, kurucu ortak), Mike Fedorov (CBO, kurucu ortak) ve Andrey Fedorov (CMO) tarafından kuruldu. Şirketin merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'ndedir (Dubai) ve finansal hizmetler sektöründe, özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) alanında faaliyet göstermektedir. Özel bir şirket olarak STON fi, 47 kişiyi istihdam edecek şekilde büyüdü ve blok zinciri ekosistemi için yenilikçi çözümler yaratmaya odaklanıyor. Şirket, Anton Bukov gibi önemli isimler ve CoinFund ve Delphi Ventures gibi firmalar da dahil olmak üzere bir grup yatırımcıdan 4,49 milyon dolarlık fon topladı. STON.fi, yerel STON tokenini protokolünün temel mekaniğine entegre ederek, blok zincirindeki finansal hizmetlere merkezi olmayan ve topluluk odaklı bir yaklaşımı teşvik ederek pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

STON Fi'nin özellikleri

STON.fi'yi çok yönlü bir platform haline getiren birçok özellik, bireysel tüccarlardan profesyonel piyasa yapıcılara, likidite sağlayıcılara ve geliştiricilere kadar kullanıcı ihtiyaçlarına hitap etmektedir.

  • STON fi, kullanıcıların köprü kurmadan veya sarmalaymadan birden fazla blok zinciri üzerinde ticaret yapmalarına olanak tanır.
  • Merkezi olmayan bir platform olduğu için, kullanıcılar varlıkları üzerinde tam kontrol sahibidir.
  • Kullanıcılar en popüler uygulama olan Telegram Messenger ile STON.fi'ye erişebilirler.
  • Piyasa yapıcıların geniş bir yelpazede piyasalara katılmasını sağlar.
  • Daha fazla işlem yapmalarına olanak sağlayarak, piyasa yapıcıların daha fazla likidite seçeneği sunar.
  • Karşılık gelen varlıklarda açık pozisyonları korumak zorunda olmadan arbitraj fırsatları.
  • Üçüncü tarafları ortadan kaldırarak risksiz bir ortam yaratın.
  • Likidite sağlayarak borsa ücretlerinin bir payını kazanın.
  • Staking tokenları aracılığıyla ek getiri elde etmek ve likidite madenciliği ödülleri kazanmak

STON Fi nasıl çalışıyor?

STON.fi, diğer herhangi bir blokzincirindeki diğer Dex'lere benzer şekilde çalışır, bu da aşağıdaki adımlarla açıklanabilir.

  • Kullanıcıların cüzdanlarını STON Dex ile bağlamaları gerekiyor. Diğer Dex'lerin aksine, STON.fi'nin token bakiyelerine erişmek ve işlemleri yetkilendirmek için iki cüzdan gerektirir. Ayrıca, cross-chain takaslarını etkinleştirmek için iki cüzdanı bağlamayı da gerektirir.
  • İşlem çiftlerini seçin ve miktarı girin. STON fi protokolü, döviz kuru hesaplar ve kullanıcının alacağı jeton miktarını tahmini olarak gösterir.
  • İşlemi gözden geçirin ve onaylayın. Tipik bir DEX'in aksine, STON.fi gasless işlemler sunar ve ücretler değiştirme token miktarından düşülür (örneğin, Ethereum blok zincirinde takaslar için ETH gerektiren tipik bir DEX'in aksine).

STON Fi Stakeleme

STON.fi, kullanıcılara ödüller ve yönetim hakları sunan benzersiz bir staking modeli sunar, bu da onu diğer staking platformlarından ayırır. Kullanıcılar STON token'larını STON fi'de staking yaptıklarında, bu token'ları akıllı bir sözleşmede kilitlerler ve bu sayede staking sürecinin güvenliğini ve bütünlüğünü sağlarlar. Staking yoluyla kullanıcılar iki tür token alırlar: ARKENSTON ve GEMSTON.

  1. ARKENSTON Jetonu: Bu, kullanıcıların STON jetonlarını staking yaptıklarında kazandıkları ruh bağlantılı, değiştirilemez yönetim jetonudur. ARKENSTON jetonu kullanıcının cüzdanına bağlıdır ve transfer edilemez. Kullanıcılara DAO yönetim güçleri verir, STON.fi ekosistemi içinde karar verme süreçlerine ve yönetim faaliyetlerine katılmalarına olanak tanır.
  2. GEMSTON Jetonu: Bu, kullanıcıların STON jetonlarını staking yaptıklarında aldıkları değiştirilebilir bir ödül jetonudur. ARKENSTON'dan farklı olarak, GEMSTON jetonları esnek olup diğer kullanıcılara satılabilir, takas edilebilir veya transfer edilebilir. Bu jetonlar, staking için somut bir ödül sunar, likidite ve kar potansiyeli sunar.

Şu anda, kullanıcılar STON tokenlarını 3 ila 24 ay arasında değişen sürelerle staking yapmayı seçebilirler. Bu çift token staking modeli, sadece ödüller aracılığıyla katılımı teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda platformun yönetimine aktif katılımı teşvik ederek daha merkezi olmayan ve topluluk odaklı bir ekosistemi destekler.

STON Fi Havuzu

Likitlik havuzu, Dex protokolünü çalıştırmak için gereklidir. STON fi'de, likidite sağlayıcıları, destekledikleri likidite havuzu içindeki işlemlerden üretilen ücretlerin bir payını alarak gelir elde eder. Bir havuz içinde gerçekleşen her işlem için, likidite sağlayıcıları toplu olarak işlem tutarının %0.2'sini kazanırlar. Bu %0.2'lik ücret, likidite sağlayıcılarının havuzdaki toplam likidite paylarına göre orantılı olarak dağıtılır. Örneğin, bir likidite sağlayıcı, bir havuzdaki toplam likiditenin %50'sini sağlarsa, o likidite çiftini içeren her işlemden %0.2'lik ücretin yarısını alır.

STON Fi Protokol Ücretleri

The STON fi protokolü, merkezi olmayan borsası (DEX) üzerindeki her işlemden ücret toplar. Ücret oranı, protokol türüne (Teklif İsteği - RFQ veya Otomatik Piyasa Yapıcı - AMM) ve işlemde yer alan belirli blok zincirlerine bağlı olarak değişir. Bu işlemlerden toplanan tüm ücretler, TON blok zincirinde STON jetonlarına dönüştürülür. Bu jetonlar daha sonra DAO'nun kararlarına göre yeniden dağıtılır. Ayrıca, akıllı sözleşme tüm gelen STON jetonlarını yakar, bu da genel arzı azaltır ve jetonun değerini zamanla artırabilecek talebi potansiyel olarak artırır.

STON Fi Yol Haritası

Şu anda, STON.fi, TON blok zinciri üzerine inşa edilmiş otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) merkezi olmayan bir borsa (DEX) olan bir borsadır. 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana, STON fi, birkaç önemli kilometre taşına ulaştı. Bunlar, kullanıcılara Telegram ekosistemi içinde doğrudan sorunsuz bir ticaret deneyimi sunmak için TON cüzdanı ile entegre olma, platform içinde daha kolay entegrasyon ve geliştirme sağlamak için Bir Yazılım Geliştirme Kiti (SDK) oluşturma ve platformun ekosisteminde kritik bir rol oynayan kendi STON jetonunu başlatma içerir.

STON Fi DAO

Kullanıcılar STON token'larını STON.fi platformunda staking yaptıklarında, otomatik olarak protokolü yöneten merkezi olmayan örgütün (DAO) üyeleri haline gelirler. DAO üyeleri olarak, STON fi'nin gelecekteki gelişimini ve işleyişini etkileyen teklifler oluşturabilir ve oy kullanabilirler. Her üyenin oy kullanma gücü, staking yapılan STON token'larının sayısı ve bu token'ların staking yapıldığı süre tarafından belirlenir ve cüzdanda ARKENSTON token'ları olarak görülebilir. DAO üyeleri aşağıdaki değişiklikler için oy kullanabilirler:

  • Varlık listeleme/listeden çıkarma. Yeni bir varlık eklemek için kullanıcıların özel bir teklif yapmaları gerekmektedir. Teklif yeterli oy alırsa, token protokole eklenecektir.
  • Yeni blockchain'i destekle. Bir topluluk, oylama yoluyla protokole yeni bir blockchain ekleyebilir. Yeni blockchain, onu STON fi protokolüne bağlayan bir yazılıma ihtiyaç duyar ve STON.fi Development LLC, bu yazılımı geliştirmekten sorumludur.
  • Protokol güncellemeleri. Topluluk üyeleri oy kullanarak yeni protokol özellikleri öneriabilirler. Öneri onaylanırsa, STON.fi Development LLC yeni özellikleri geliştirme ve uygulamaktan sorumlu olacaktır.

STON Token nedir?

STON, TON blok zincirindeki STON.fi protokolünün yerel tokenidir ve platformun ekosisteminde merkezi bir rol oynar. Bir hizmet tokeni olarak STON, takasları kolaylaştırmak, yönetişim katılımını sağlamak ve sahiplerinin uzun vadeli staking yoluyla oy kullanmasına izin vermek dahil olmak üzere birçok amaca hizmet eder. STON tokeni, tümü başlangıçta basılan toplam 100 milyon token arzı ile deflasyonist bir model izler. Zamanla, bu tokenlerden bazıları genel arzı azaltmak, kıtlığı artırmak ve potansiyel olarak değeri artırmak için yakılacaktır. İlk arzın dağıtımı, protokolün tüm kilit alanlarını destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.

STON Fi için jeton tahsisinin kısaltılmış bir versiyonu burada:

  • DAO Hazinesi: Protokol modernizasyon girişimlerini finanse etmek için 24 ay boyunca kullanılmak üzere 20 milyon jeton katılıyor. Bu süreden sonra kısmen geri çekilebilir.
  • Teşvikler: DAO tarafından kontrol edilen çeşitli teşvikler aracılığıyla protokol kullanımını artırmak için 5 yıllık doğrusal kazançla 10 milyon jeton.
  • Pazarlama: 10 milyon jeton, 2 milyon hemen kullanılabilir ve 3 yıl boyunca airdrop ve kampanyalar gibi pazarlama faaliyetleri için 8 milyon jeton kilitli.
  • İşlemler: 10M jeton, 4M hemen kullanılabilir ve protokol geliştirme, bakım ve likidite sağlanması için 5 yıl boyunca 6M süreli olarak tahsis edilir.
  • Pre-Tohum: 12 aylık bir kilitlenme süresi ile 21 milyon token, önsatış yatırımcıları için 2 yıl boyunca lineer olarak serbest bırakılır.
  • Ekip: Kurucular, çalışanlar ve gelecekteki takım üyeleri için 3 yıl boyunca kademeli olarak 2 yıl kilitlenen 14M jeton.
  • Özel Satış: 1 yıl kilitli 10 milyon jeton, özel tur yatırımcıları için 2 yıl boyunca özsermaye paylaşımı.
  • Danışmanlar: 1 yıllık kilitli 5M jeton, mevcut ve gelecekteki danışmanlar için 2 yıl boyunca rötarlı teslimat.

STON Tokenları nasıl satın alabilirim?

  • Gate.io Borsasına gidin ve e-posta kimliğinizi ve şifrenizi girerek bir hesap oluşturun.
  • Ayarları girerek fon şifrenizi oluşturun; bu şifre, fon çekme sırasında sorulacaktır.
  • Satın almakSTON jetonları, uygun belgelerle KYC'yi tamamlamanız gerekmektedir.
  • KYC'den sonra Spot Trade'ye gidin, STON'u arayın ve seçin.
  • Yeni sayfayı açtıktan sonra, satın almak istediğiniz STON veya USDT miktarını doldurun ve satın al düğmesine tıklayın.
  • Başarılı bir satın alma işleminden sonra, Cüzdan > Para Çekme sayfasına gidin.
  • Burada, STON'u seçin ve ardından cüzdan adresini girin.
  • Size fon şifrenizi, 2FA'yı ve e-posta kodunu soracak; onları doğru bir şekilde girin ve gönderin.
  • STON'unuz birkaç onaydan sonra cüzdanınıza ulaşacaktır.

Sonuç

Çapraz zincir etkileşim özelliği nedeniyle, STON.fi Ton blok zincirindeki en iyi Dexlerden biri olarak kabul edilmektedir. Protokol, bu çapraz zincir takaslarını köprüleme veya sarma veya yerel bir jeton gerekmeden güvenli, güvenilir, hızlı ve maliyet etkin bir şekilde gerçekleştirmenin amaçlanmaktadır. Misyonunu gerçekleştirmeye yönelik atılan ilk adım, insanların herhangi bir kripto varlığını sorunsuz bir şekilde başka herhangi bir kripto varlığıyla takas etmelerine olanak tanımaktır.

Yazar: Abhishek Rajbhar
Çevirmen: Paine
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

STON Fi nedir?

Yeni BaşlayanSep 11, 2024
STON fi, köprü veya sargılama gerektirmeksizin kullanıcıların birden fazla blok zinciri üzerinde kolaylıkla kripto varlıklarını ticaret yapmasına olanak tanıyan merkezi olmayan bir çapraz blok zinciri platformudur.
STON Fi nedir?

DeFi sektöründe önemli bir zorluk, kullanıcıların çeşitli blok zinciri ağları arasında varlık transferi yaparak çeşitlilik kazanma ve yatırım fırsatlarına erişme konusunda zorluk yaşamasıdır. STON.fi, üçüncü taraf aracılarına bağımlı olmadan atomik çapraz zincir takaslarını gerçekleştirerek bu sorunu ele almaktadır. Bu yenilik, kullanıcılar için çoklu ağlar arasında varlık taşımayı kolaylaştırarak erişilebilirlik ve esnekliği artırır. STON fi, interoperabiliteye odaklanarak finansal hizmetleri demokratikleştirmeyi hedeflemekte ve konumlarına bakılmaksızın herkesin DeFi ekosistemine katılmasını ve yeni fırsatlardan yararlanmasını sağlamaktadır.

STON Fi nedir?

STON.fi, TON blockchain üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan otomatik piyasa yapıcı (AMM) borsasıdır. STON fi, Telegram kitlelerini yakalamak için tasarlanmış olup, milyonlarca işlemi saniyede gerçekleştirebilen bir kırılma kabiliyetine sahiptir, böylece yüksek işlem hacmi ve ölçeklenebilirlik sağlanır. Platform, köprüleme veya sarılma ihtiyacı olmadan birden fazla zincirdeki yerel tokenleri hızlı bir şekilde takas etmenize olanak tanır ve Hashed Timelock Sözleşmeleri (HTLC) tarafından desteklenen bir Alıntı İsteği Sistemi (RFQ) kullanarak işlem risklerini ortadan kaldırır ve üçüncü taraf bağımlılıklarını ortadan kaldırır, güvenli ve sorunsuz bir ticaret deneyimi sunar. STON fi, TON cüzdanlarıyla entegre edilen kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve neredeyse sıfır ücret ve düşük kayma sağlar.

STON.Fi Arka Planı

STON.fi, 2022 yılında Viacheslav Baranov (CEO, kurucu ortak), Stanislav Bazylevich (COO, kurucu ortak), Mike Fedorov (CBO, kurucu ortak) ve Andrey Fedorov (CMO) tarafından kuruldu. Şirketin merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'ndedir (Dubai) ve finansal hizmetler sektöründe, özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) alanında faaliyet göstermektedir. Özel bir şirket olarak STON fi, 47 kişiyi istihdam edecek şekilde büyüdü ve blok zinciri ekosistemi için yenilikçi çözümler yaratmaya odaklanıyor. Şirket, Anton Bukov gibi önemli isimler ve CoinFund ve Delphi Ventures gibi firmalar da dahil olmak üzere bir grup yatırımcıdan 4,49 milyon dolarlık fon topladı. STON.fi, yerel STON tokenini protokolünün temel mekaniğine entegre ederek, blok zincirindeki finansal hizmetlere merkezi olmayan ve topluluk odaklı bir yaklaşımı teşvik ederek pazardaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

STON Fi'nin özellikleri

STON.fi'yi çok yönlü bir platform haline getiren birçok özellik, bireysel tüccarlardan profesyonel piyasa yapıcılara, likidite sağlayıcılara ve geliştiricilere kadar kullanıcı ihtiyaçlarına hitap etmektedir.

  • STON fi, kullanıcıların köprü kurmadan veya sarmalaymadan birden fazla blok zinciri üzerinde ticaret yapmalarına olanak tanır.
  • Merkezi olmayan bir platform olduğu için, kullanıcılar varlıkları üzerinde tam kontrol sahibidir.
  • Kullanıcılar en popüler uygulama olan Telegram Messenger ile STON.fi'ye erişebilirler.
  • Piyasa yapıcıların geniş bir yelpazede piyasalara katılmasını sağlar.
  • Daha fazla işlem yapmalarına olanak sağlayarak, piyasa yapıcıların daha fazla likidite seçeneği sunar.
  • Karşılık gelen varlıklarda açık pozisyonları korumak zorunda olmadan arbitraj fırsatları.
  • Üçüncü tarafları ortadan kaldırarak risksiz bir ortam yaratın.
  • Likidite sağlayarak borsa ücretlerinin bir payını kazanın.
  • Staking tokenları aracılığıyla ek getiri elde etmek ve likidite madenciliği ödülleri kazanmak

STON Fi nasıl çalışıyor?

STON.fi, diğer herhangi bir blokzincirindeki diğer Dex'lere benzer şekilde çalışır, bu da aşağıdaki adımlarla açıklanabilir.

  • Kullanıcıların cüzdanlarını STON Dex ile bağlamaları gerekiyor. Diğer Dex'lerin aksine, STON.fi'nin token bakiyelerine erişmek ve işlemleri yetkilendirmek için iki cüzdan gerektirir. Ayrıca, cross-chain takaslarını etkinleştirmek için iki cüzdanı bağlamayı da gerektirir.
  • İşlem çiftlerini seçin ve miktarı girin. STON fi protokolü, döviz kuru hesaplar ve kullanıcının alacağı jeton miktarını tahmini olarak gösterir.
  • İşlemi gözden geçirin ve onaylayın. Tipik bir DEX'in aksine, STON.fi gasless işlemler sunar ve ücretler değiştirme token miktarından düşülür (örneğin, Ethereum blok zincirinde takaslar için ETH gerektiren tipik bir DEX'in aksine).

STON Fi Stakeleme

STON.fi, kullanıcılara ödüller ve yönetim hakları sunan benzersiz bir staking modeli sunar, bu da onu diğer staking platformlarından ayırır. Kullanıcılar STON token'larını STON fi'de staking yaptıklarında, bu token'ları akıllı bir sözleşmede kilitlerler ve bu sayede staking sürecinin güvenliğini ve bütünlüğünü sağlarlar. Staking yoluyla kullanıcılar iki tür token alırlar: ARKENSTON ve GEMSTON.

  1. ARKENSTON Jetonu: Bu, kullanıcıların STON jetonlarını staking yaptıklarında kazandıkları ruh bağlantılı, değiştirilemez yönetim jetonudur. ARKENSTON jetonu kullanıcının cüzdanına bağlıdır ve transfer edilemez. Kullanıcılara DAO yönetim güçleri verir, STON.fi ekosistemi içinde karar verme süreçlerine ve yönetim faaliyetlerine katılmalarına olanak tanır.
  2. GEMSTON Jetonu: Bu, kullanıcıların STON jetonlarını staking yaptıklarında aldıkları değiştirilebilir bir ödül jetonudur. ARKENSTON'dan farklı olarak, GEMSTON jetonları esnek olup diğer kullanıcılara satılabilir, takas edilebilir veya transfer edilebilir. Bu jetonlar, staking için somut bir ödül sunar, likidite ve kar potansiyeli sunar.

Şu anda, kullanıcılar STON tokenlarını 3 ila 24 ay arasında değişen sürelerle staking yapmayı seçebilirler. Bu çift token staking modeli, sadece ödüller aracılığıyla katılımı teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda platformun yönetimine aktif katılımı teşvik ederek daha merkezi olmayan ve topluluk odaklı bir ekosistemi destekler.

STON Fi Havuzu

Likitlik havuzu, Dex protokolünü çalıştırmak için gereklidir. STON fi'de, likidite sağlayıcıları, destekledikleri likidite havuzu içindeki işlemlerden üretilen ücretlerin bir payını alarak gelir elde eder. Bir havuz içinde gerçekleşen her işlem için, likidite sağlayıcıları toplu olarak işlem tutarının %0.2'sini kazanırlar. Bu %0.2'lik ücret, likidite sağlayıcılarının havuzdaki toplam likidite paylarına göre orantılı olarak dağıtılır. Örneğin, bir likidite sağlayıcı, bir havuzdaki toplam likiditenin %50'sini sağlarsa, o likidite çiftini içeren her işlemden %0.2'lik ücretin yarısını alır.

STON Fi Protokol Ücretleri

The STON fi protokolü, merkezi olmayan borsası (DEX) üzerindeki her işlemden ücret toplar. Ücret oranı, protokol türüne (Teklif İsteği - RFQ veya Otomatik Piyasa Yapıcı - AMM) ve işlemde yer alan belirli blok zincirlerine bağlı olarak değişir. Bu işlemlerden toplanan tüm ücretler, TON blok zincirinde STON jetonlarına dönüştürülür. Bu jetonlar daha sonra DAO'nun kararlarına göre yeniden dağıtılır. Ayrıca, akıllı sözleşme tüm gelen STON jetonlarını yakar, bu da genel arzı azaltır ve jetonun değerini zamanla artırabilecek talebi potansiyel olarak artırır.

STON Fi Yol Haritası

Şu anda, STON.fi, TON blok zinciri üzerine inşa edilmiş otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) merkezi olmayan bir borsa (DEX) olan bir borsadır. 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana, STON fi, birkaç önemli kilometre taşına ulaştı. Bunlar, kullanıcılara Telegram ekosistemi içinde doğrudan sorunsuz bir ticaret deneyimi sunmak için TON cüzdanı ile entegre olma, platform içinde daha kolay entegrasyon ve geliştirme sağlamak için Bir Yazılım Geliştirme Kiti (SDK) oluşturma ve platformun ekosisteminde kritik bir rol oynayan kendi STON jetonunu başlatma içerir.

STON Fi DAO

Kullanıcılar STON token'larını STON.fi platformunda staking yaptıklarında, otomatik olarak protokolü yöneten merkezi olmayan örgütün (DAO) üyeleri haline gelirler. DAO üyeleri olarak, STON fi'nin gelecekteki gelişimini ve işleyişini etkileyen teklifler oluşturabilir ve oy kullanabilirler. Her üyenin oy kullanma gücü, staking yapılan STON token'larının sayısı ve bu token'ların staking yapıldığı süre tarafından belirlenir ve cüzdanda ARKENSTON token'ları olarak görülebilir. DAO üyeleri aşağıdaki değişiklikler için oy kullanabilirler:

  • Varlık listeleme/listeden çıkarma. Yeni bir varlık eklemek için kullanıcıların özel bir teklif yapmaları gerekmektedir. Teklif yeterli oy alırsa, token protokole eklenecektir.
  • Yeni blockchain'i destekle. Bir topluluk, oylama yoluyla protokole yeni bir blockchain ekleyebilir. Yeni blockchain, onu STON fi protokolüne bağlayan bir yazılıma ihtiyaç duyar ve STON.fi Development LLC, bu yazılımı geliştirmekten sorumludur.
  • Protokol güncellemeleri. Topluluk üyeleri oy kullanarak yeni protokol özellikleri öneriabilirler. Öneri onaylanırsa, STON.fi Development LLC yeni özellikleri geliştirme ve uygulamaktan sorumlu olacaktır.

STON Token nedir?

STON, TON blok zincirindeki STON.fi protokolünün yerel tokenidir ve platformun ekosisteminde merkezi bir rol oynar. Bir hizmet tokeni olarak STON, takasları kolaylaştırmak, yönetişim katılımını sağlamak ve sahiplerinin uzun vadeli staking yoluyla oy kullanmasına izin vermek dahil olmak üzere birçok amaca hizmet eder. STON tokeni, tümü başlangıçta basılan toplam 100 milyon token arzı ile deflasyonist bir model izler. Zamanla, bu tokenlerden bazıları genel arzı azaltmak, kıtlığı artırmak ve potansiyel olarak değeri artırmak için yakılacaktır. İlk arzın dağıtımı, protokolün tüm kilit alanlarını destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.

STON Fi için jeton tahsisinin kısaltılmış bir versiyonu burada:

  • DAO Hazinesi: Protokol modernizasyon girişimlerini finanse etmek için 24 ay boyunca kullanılmak üzere 20 milyon jeton katılıyor. Bu süreden sonra kısmen geri çekilebilir.
  • Teşvikler: DAO tarafından kontrol edilen çeşitli teşvikler aracılığıyla protokol kullanımını artırmak için 5 yıllık doğrusal kazançla 10 milyon jeton.
  • Pazarlama: 10 milyon jeton, 2 milyon hemen kullanılabilir ve 3 yıl boyunca airdrop ve kampanyalar gibi pazarlama faaliyetleri için 8 milyon jeton kilitli.
  • İşlemler: 10M jeton, 4M hemen kullanılabilir ve protokol geliştirme, bakım ve likidite sağlanması için 5 yıl boyunca 6M süreli olarak tahsis edilir.
  • Pre-Tohum: 12 aylık bir kilitlenme süresi ile 21 milyon token, önsatış yatırımcıları için 2 yıl boyunca lineer olarak serbest bırakılır.
  • Ekip: Kurucular, çalışanlar ve gelecekteki takım üyeleri için 3 yıl boyunca kademeli olarak 2 yıl kilitlenen 14M jeton.
  • Özel Satış: 1 yıl kilitli 10 milyon jeton, özel tur yatırımcıları için 2 yıl boyunca özsermaye paylaşımı.
  • Danışmanlar: 1 yıllık kilitli 5M jeton, mevcut ve gelecekteki danışmanlar için 2 yıl boyunca rötarlı teslimat.

STON Tokenları nasıl satın alabilirim?

  • Gate.io Borsasına gidin ve e-posta kimliğinizi ve şifrenizi girerek bir hesap oluşturun.
  • Ayarları girerek fon şifrenizi oluşturun; bu şifre, fon çekme sırasında sorulacaktır.
  • Satın almakSTON jetonları, uygun belgelerle KYC'yi tamamlamanız gerekmektedir.
  • KYC'den sonra Spot Trade'ye gidin, STON'u arayın ve seçin.
  • Yeni sayfayı açtıktan sonra, satın almak istediğiniz STON veya USDT miktarını doldurun ve satın al düğmesine tıklayın.
  • Başarılı bir satın alma işleminden sonra, Cüzdan > Para Çekme sayfasına gidin.
  • Burada, STON'u seçin ve ardından cüzdan adresini girin.
  • Size fon şifrenizi, 2FA'yı ve e-posta kodunu soracak; onları doğru bir şekilde girin ve gönderin.
  • STON'unuz birkaç onaydan sonra cüzdanınıza ulaşacaktır.

Sonuç

Çapraz zincir etkileşim özelliği nedeniyle, STON.fi Ton blok zincirindeki en iyi Dexlerden biri olarak kabul edilmektedir. Protokol, bu çapraz zincir takaslarını köprüleme veya sarma veya yerel bir jeton gerekmeden güvenli, güvenilir, hızlı ve maliyet etkin bir şekilde gerçekleştirmenin amaçlanmaktadır. Misyonunu gerçekleştirmeye yönelik atılan ilk adım, insanların herhangi bir kripto varlığını sorunsuz bir şekilde başka herhangi bir kripto varlığıyla takas etmelerine olanak tanımaktır.

Yazar: Abhishek Rajbhar
Çevirmen: Paine
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!