Owlto Finance hakkında her şey nedir?

İleri SeviyeSep 18, 2024
Owlto Finance, Ethereum ağı içinde sorunsuz varlık transferleri için merkezi olmayan Cross-Rollup köprüsüdür. Daha fazla bilgi edinmek ve nasıl çalıştığını öğrenmek için bağlantıya tıklayın.
Owlto Finance hakkında her şey nedir?

Rolluplar, pahalı ve zaman alıcı doğasını çözmek için tasarlanmış protokollerdir.Ethereum ağı. İşlemleri daha hızlı bir Layer 2 blok zinciri üzerinde gerçekleştirir ve verileri daha düşük bir fiyata Ethereum ana ağına transfer ederler. Ancak, bir rollup'tan diğerine varlık transferi zahmetli hale geldi, bu da Çapraz-Rollup köprülerinin doğmasına neden oldu.

Owlto Finance, bir rollup'dan diğerine varlıkların transferini iyileştirmek için oluşturulmuş bir çapraz rollup köprüsüdür. Ethereum ağındaki bir protokolden diğerine yerel varlıkların transferini basitleştirir. Bu makalede, Owlto Finance'nin ne olduğu, nasıl çalıştığı ve onu benzersiz kılan şeyler incelenecektir.

Owlto Finance hakkında her şey nedir?


Kaynak: Resmi Web Sitesi

Owlto Finance, Ethereum ağındaki yerel varlıkları güvenli bir şekilde takas etmek için inşa edilmiş bir L2 merkezi olmayan Cross-Rollup köprüsüdür. Büyük ağlardan varlıkların ticaretini kolaylaştırır.Arbitrum Bir, Arbitrum Nova, Optimizm, ZkSync, Starknet, ve diğer L2 Dapp'ler.

Owlto platformı, hızlı işlemler sağlamak için önemlidir, Ethereum ana ağının ölçeklenebilirlik ve maliyet sorunlarını rollup'lar aracılığıyla çözer. Diğer ağlarla uyumlu olan yüksek performanslı, düşük işlem maliyetli, güvenli ve güvenilir bir platform sunar. Bu, rollup'ları birbirine köprü kurarak başka ağlarla etkileşimliliği artırır. Platform sayesinde kullanıcılar Ethereum'daki kullanıcılarla bağlantı kurabilir.Bitcoin, ve Solanaekosistemleri, daha bağlantılı bir blockchain endüstrisi oluşturarak.

Owlto Finance'nin Tarihi

Owlto Finance tarafından kurulduLeo Ced2023 yılında. Lansmanından bu yana platform muazzam bir büyüme yaşadı ve hızla en üst 3 köprüden biri haline geldi.Lineabaşlatılmasının ilk yılında. İçindeAralık 2023, platform ilk geliştirdiEVM Anında yazıtlar oluşturmayı sağlayan yazıt aracı. Ayrıca birçok ağın, cüzdanın ve jetonun desteğini topladı.

Owlto Finance Nasıl Çalışır?

Owlto'nun temelinde, L2 ağları ile Ethereum ana ağı arasında etkileşimleri kolaylaştıran çapraz zincir iletişim mekanizması bulunmaktadır. Bu, Rollup'lar aracılığıyla gerçekleştirilir ve bunlar, doğrulama için Ethereum ana ağına partiler halinde taşınmadan önce birkaç işlemi işlemeye yardımcı olur. Bu süreç, ana ağın işlemesi gereken veri miktarını büyük ölçüde azaltır ve daha hızlı ve daha ucuz işlemlere yol açar.

Ayrıca, platform, Rollup ve Ethereum ana ağı arasında tutarlılığı sağlamak için iki yönlü bir peg mekanizması kullanır. Bu, varlıkların Rollup veya Ethereum Ana Ağı üzerinde kilitlenmesine ve daha sonra ağlardan birinde açılmasına izin verir. Bu, varlıkların diğer ağda açılana kadar akıllı sözleşmeler aracılığıyla saklandığı şekilde gerçekleştirilir.

İşlemler, müşterilerin sorunlarını çözmek için hibrit bir yaklaşım aracılığıyla gerçekleştirilir ve işlenir. Küçük ve büyük ölçekli işlemlerin hızlı, güvenli ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan bir dizi hizmet sunar. Küçük işlemler için likidite çözümlerini, giriş ve kilitlenme akıllı sözleşmeleriyle birleştirerek hızlı, verimli ve maliyet etkin köprü işlemleri gerçekleştirir. Bu araçları uygulayarak platform, bu transferleri kolaylaştırmak için sürekli bir sermaye kaynağı sağlayabilir.

Owlto platformı, hacimli işlemleri ele alırken iki ana sistem kullanır. İlk sistem entegreCircle’ın CCTP,ve ikincisiChainlink’in CCIP,Ek olarak, protokolün güvenliği ve merkezileştirilmemesini sağlamak için EigenLayer restacking ve Ethereum'un Proof-of-Stake'ine dayanan bir yerleşim ağı inşa ediyor.

Güvenlik konusunda, platform çift harcama saldırılarına karşı sahtekarlık önleme mekanizmaları ve imza doğrulaması gibi çeşitli teknikleri kullanarak kendini korur. Sahtekarlık önleme mekanizmaları, kullanıcıların sahtekarlık kanıtını sisteme sunarak işlemlerin geçerliliğini kanıtlamasına izin vererek geçersiz işlemleri tespit eder ve engeller. Ayrıca, platform işlemlerin yalnızca varlık sahibi tarafından başlatılabildiğinden emin olmak için imza doğrulaması kullanır, bu da yabancı erişimi engeller ve varlık güvenliğini artırır.

Owlto Finance ayrıca Owlto Köprüsü-hizmet olarak adlandırılan hibrit bir cross-chain çözümü de içerir. Bu çözüm, hem yerli hem de yerli olmayan birçok varlığı destekler. Ayrıca Bitcoin ve Ethereum L2 kullanıcılarına da mevcuttur ve çeşitli dijital varlıklar için köprüleme çözümleri sunar.

Owlto Finance Özellikleri

Owlto Finance, birkaç rollup'ı birbirine bağlamak ve birden fazla blok zinciri üzerinde varlıkların sorunsuz ve güvenli bir şekilde transferini sağlamak için oluşturulmuştur. Bu hedefe ulaşmak için platform, kendini birkaç özellikle donatmıştır, bunlar arasında:

Cüzdanlar


Kaynak: resmi site

Owlto Finance, kullanıcıların cüzdanlarını resmi sitesi aracılığıyla ağa bağlamasına izin verir. Platform aracılığıyla, kullanıcılar cüzdanlarında hedef ağları bulundurmadan çeşitli ağlar arasında işlem gerçekleştirebilirler. Bir cross-rollup transferi başlatıldığında cüzdan, kullanıcıları ilgili ağa otomatik olarak yönlendirir, böylece kullanıcıların yükünü azaltır.

Yüksek Güvenlik

Owlto Finance platformındaki tüm akıllı sözleşmeler açık kaynaklıdır. Platform sık sık üçüncü taraf denetimlerden geçer ve protokol güvenliğini sağlamak için güvenlik şirketleri ile işbirliği yapar. Son olarak, Owlto, token ihraç etmeden, varlık tutmadan veya kullanıcı varlık güvenliğini tehlikeye atmadan işler.

Hız

Owlto, Ethereum ana ağı üzerinden işlemleri rekor sürede gerçekleştirebilir. İşlemler, Katman 2 ağlarıyla bağımsız olarak Katman 1 ile uğraşmadan saniyeler içinde tamamlanır ve işlem verimliliğini büyük ölçüde artırır.

Düşük maliyet

Owlto Finance, her işlem için Ethereum Layer 1'den onay alması gerekmediği için maliyeti etkili işlemler sağlayabilir. Platform işlenen işlemleri bir araya getirir ve bunları doğrudan ana ağa taşır, işlem maliyetlerini büyük ölçüde azaltır.

Kullanıcı Dostu

Owlto, platformdaki kullanıcı deneyimini mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmeye odaklanmıştır. Hemen hemen herkesin kullanabileceği çok kolay bir ürün sunar. Kullanıcıların platformun ürünlerini kullanmak için profesyonel olmaları veya blok zinciri endüstrisi hakkında geniş bilgi sahibi olmaları gerekmez.

AI Ajanı


Kaynak: resmi site

Owlto Finance, AI ajanlarını kullanarak kullanıcı ürün deneyimlerini optimize ediyor. AI Ajanı ile, Owlto fon transfer yollarını iyileştirebilir, ürün deneyimini artırabilir ve kullanıcıların karar verme sürecini geliştirmek için karmaşık blok zinciri mantığını anlamalarına yardımcı olabilir.

Owlto Finance'ı Benzersiz Kılan Nedir?

Web3 ekosistemindeki her proje, rakiplerinden farklı olan belirli özellikler ve özelliklerle donanarak diğerlerinin üzerine çıkmayı hedefler. Owlto Finance de farklı değildir ve aşağıdaki benzersiz özelliklere sahiptir:

Owlto Puan Programı


Kaynak: resmi site

Bu, müşterilerini platformlarını kullandıkları için ödüllendiren Olwto Finance'in bir yoludur. Platform, köprü hizmetlerini kullanarak, yeni müşterileri yönlendirerek, görevlere katılarak ve daha fazlasını yaparak müşterileri ödüllendiren bir teşvik sistemi içerir. Bu müşteriler, sadakat seviyelerine ve platforma katkılarına göre farklı şekillerde puanlandırılır.

Owlto Finance platformunda puan kazanmanın dört yolu vardır. İlk yol varlıkları köprüleme yoluyla. Owlto Finance, platformda köprüleme işlemlerini tamamlayan kullanıcılara ödüllendirir. Bununla birlikte, bu kullanıcılar köprülü işlemin miktarına değil, işlemin hedef zincirine göre ödüllendirilmezler.

Ethereum ağına köprü kurulduğunda, kullanıcılara 300 puan ödül verilir. Scroll, Arbitrum, zkSync Era, Base, Linea, Zora, Optimism, BNB Chain ve daha birçok platformdaki diğer ağlar için kullanıcılara ödül verilir.150 puanSon olarak, wstETH/BNB/USD/MNT'yi diğer ağlara köprüleme yaparken, kullanıcılara 100 puan ödül verilir.

Son olarak, program aynı zamanda kullanıcıları platformda daha fazla işlem tamamladıkları için ödüllendiren bir çarpan sistemi de içermektedir. Puanların çarpılması aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

  • Bir ila iki işlem: 1X çarpanı
  • Üç ila on işlem: 1.1X çarpanı
  • On bir ila elli işlem: 1.2X çarpan
  • Elli bir ile Yüz arası işlem: 1.3X
  • Yüzden fazla işlem: 1.5X

Kullanıcıların puan kazanmanın başka bir yolu, platformun sitesinde mevcut olan görevleri tamamlamaktır. Bu, kullanıcılara köprüleme işlemlerinden kazanılan temel köprüleme işlem puanlarına ek olarak ekstra puanlar kazandırır. Kullanıcılar ayrıca yeni kullanıcıları platforma yönlendirerek puan kazanabilirler. Bu yeni kullanıcılar daha sonra referansınız olarak bağlanır ve ilk işlemlerini tamamladıktan sonra. Hakem puan kazandığında, toplam puanının %10'u size kaydedilir.

Son olarak, her gün kontrol sistemi var ve kullanıcılar her gün kontrol yaptıklarında iki puanla ödüllendirilirler. Kullanıcılar köprüleme işlemi yaptıkları günlerde, bu ödül beşle çarpılır ve toplamda on puan kazanılır.

Ücretler

Owlto'nun benzersiz bir ücret yapısı vardır ve bu yapı iki bölümden oluşur: köprü ücretleri ve Hedef TX Maliyetleri. Köprü ücretleri, platforma ve piyasa yapıcılara yapılan ödemelerdir. Bu ücretler, kullanıcı tarafından ödenen işlem tutarından kesilen bir yüzdelerdir. Hedef TX Maliyetleri, varlıkların hedef zincire transfer edilirken gerekli olan ücretleri karşılamak için piyasa yapıcısına ödenen borçlardır.

Çift ücret sistemi, işlemlerin pazar yapıcısının çıkarlarını ihmal etmeden hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Tüm tarafın çıkarlarının yeterince dikkate alınmasını sağlamak için, gaz ücretleri hedef ağın Gwei'sine (bir ETH'in milyarda biri) dayalı olarak ayarlanır ve ücretler ortalamanın altında tutulur.

Dağıt

Sadece bir adımla, kullanıcılar temel ağ üzerinde akıllı kontratları dağıtarak geliştirici olabilirler. Bu, kullanıcının adresinin değerini yükseltmeye yardımcı olur ve platformda hava damlasına erişim sağlar. Temel ağ üzerinde daha fazla akıllı kontrat dağıtarak kullanıcılar daha fazla puan kazanır. Kullanıcının puanı ne kadar yüksekse, özellikle bir hava damlası varsa, daha fazla fayda elde etme şansı o kadar yüksek olur.

Akıllı sözleşme başlatan kullanıcılar, puanlarını kontrol edebilecekleri özel bir hizmet olan Onchainscore.xyzBir ila beş akıllı sözleşme dağıtarak, taban ağı tarafından resmi olarak tanınan iki geliştirici rolünü doğrulayabilirsinizTemel Lonca.

Owlto Finance Cross-Rollup Transfer Nasıl Kullanılır

Owlto Finance, platformun kullanımını kolaylaştıran kullanıcı dostu bir sistemle hızlı ve kolay bir şekilde çapraz rollup transferlerine olanak sağlar. Aşağıda platformu kullanma adım adım rehberi bulunmaktadır.

Adım 1

İşlemleri gerçekleştirebilmek için yapmanız gereken ilk şey cüzdanınızı bağlamaktır.


Kaynak: Owlto Finans Belgeleri

Owlto Finance, Ethereum ve Arbitrum One, Optimism, zkSync Era gibi Layer 2 projeleri arasında transferleri mümkün kılar ve ayrıca Bitcoin Layer 2'leri ve diğer ağlar arasında transferleri destekler.Solana.

Ancak, kullanıcıların bu ağları önceden cüzdanlarına eklemelerine gerek yok. Platform, daha önce cüzdana eklenmediyse, kullanıcıyı doğru ağa yönlendirmek için tasarlanmıştır. Ayrıca, doğru kaynak ağı seçilmediyse, ağ kullanıcıyı uygun olanına geçirmek için rehberlik eder.


Kaynak: Owlto Finans Belgeleri

Adım 2

İkinci adım, token'ların zincirler arasında transfer edilmesidir. Burada, kullanıcı transferleri için hangi iki ağı kullanacaklarına karar verebilir. Çapraz rollup sayfası, kullanıcıya işlem maliyetini ve ne kadar süreceğini bildirecektir.


Kaynak: Owlto Finans Belgeleri

Adım 3

Bir sonraki adım transfer onayıdır. Hataların önlenmesi için işlemi hemen gerçekleştirmek yerine, platform, transfer bilgilerini gösteren bir onay sayfası hazırlar, örneğin hedef TX maliyeti, hedef ağ kodu, toplam miktar ve hedef adresin alacağı miktar. Kullanıcı ayrıca geri dönüp herhangi bir sorunu düzeltebilme şansına sahiptir. Memnun olduktan sonra, kullanıcı işlemi onaylayabilir ve gönderebilir.

Onaylandıktan sonra cüzdan işlemi gerçekleştirecek ve işlemi tamamlamak için küçük bir ETH gaz ücreti kesilecektir. Gaz ücreti, Gwei'nin (bir ETH'in milyarda biri) artması nedeniyle veya ağda bir sorun olması durumunda işlem başarısız olabilir. Bu, sadece cross-rollup transferini tekrar deneyerek kolayca çözülebilir.

Adım 4

Rollup transferi tamamladıktan sonra, kullanıcının işlemin durumuna erişmek için çapraz-rollup transfer durumu sayfasına gitmesi gerekir. İşlem başarılı kabul edildiğinde veya hala devam ediyorsa, kullanıcı önceki sayfaya gidebilir ve devam eden işlemi etkilemeden başka bir işlem başlatabilir.

Adım 5

Son adım Geçmiş sayfasıdır. Platform, her işlem kaydını, zamanı, miktarı ve çapraz roll-up transferinde kullanılan seçilen ağı içeren bir çapraz roll-up transfer Geçmiş sayfasına sahiptir.

Owlto Finance Yol Haritası

Owlto Finance, farklı Katman 2 çözümlerini bağlayarak zincirler arası varlık etkileşimine çözümler sunar. Hedeflerini sorunsuz bir şekilde tamamlamak için, platform aşağıdaki yol haritasını geliştirdi.

Faz 1: Ürün Yayını

Ürün yayın aşaması, farklı Layer2 ağlarındaki varlıkların değişimini kolaylaştıran Çapraz-Rollup köprüsünün piyasaya sürülmesini içerir. Ayrıca kullanıcı arayüzünün tasarlanması ve geliştirilmesi, akıllı sözleşmelerin piyasaya sürülmesi ve çapraz zincir doğrulama ve varlık eşleştirmenin tanıtılması da dahil edilir. Böylelikle platform, Ethereum ekosisteminde farklı Layer 2 ağları arasında daha iyi etkileşim sağlayan güvenli, kullanımı kolay ve verimli bir varlık etkileşim deneyimi yaratır.

Faz 2: Topluluk Oluşturma

Çıkışının ardından, Owlto ekosistemi ve topluluk oluşturma çalışmalarına devam edecektir. Bu aşama, ürün özelliklerinin iyileştirilmesini, kullanıcı deneyiminin artırılmasını ve platformun hizmetlerinin daha fazla L2 ölçeklendirme çözümü sağlayıcısına tanıtılmasını içerecektir. Platform, Optimistik ve ZK Rollup ağlarının çoğunluğunun çapraz zincir ihtiyaçlarını desteklemeyi hedeflemektedir, böylece etkileşim kabiliyetini artırarak varlıkların akışını geliştirir.

3. Aşama: Ekosistem Genişlemesi

Owlto geniş kabul sağladığında, platformun ekosistem içinde uygulama senaryolarını genişletmek bir sonraki adımdır. Bu, De-Fi, NFT'ler, Oyun ve diğer endüstri alanlarıyla çalışmayı içerir. Böylelikle, Owlto farklı zincirler arasında varlık akışını ve etkileşimliği teşvik eden bir marka olacaktır.

Faz 4: Teknolojik İnovasyon

Blockchain teknolojisinin büyümesiyle, Owlto zamanla ayak uydurmanın gerekliliğini fark ediyor. Yol haritalarının dördüncü aşaması, protokollerin ve teknolojinin sürekli olarak optimize edilmesini ve yükseltilmesini, aynı zamanda yeni teknolojilerin geliştirilmesini ve uygulanmasını içerir, böylece hizmetlerini en iyi şekilde sunabilirler.

Faz 5: Küresel Tanıtım

Owlto’nun Yol Haritasındaki son adım Küreselleşmedir. Bu, pazarın tanıtılmasını, topluluğun oluşturulmasını ve platformun küresel uygulamasını artırmak için uluslararası kuruluşlarla ortaklık kurmayı içerir, böylece varlık etkileşkenliğini ve akışını dünya çapında artırır.

Owlto Finance İyi Bir Yatırım mı?

Owlto, kendisini rolluplar arasında işlemlerin sorunsuz ve hızlı akışını sağlamakla görevlendirmiştir. Farklı zincirler arasındaki boşluğu köprüleyerek Web 3 ekosisteminin etkileşimini büyük ölçüde artırır ve kullanıcılara tek bir platformdan birçok ağ sağlar.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Matheus、Piccolo
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Owlto Finance hakkında her şey nedir?

İleri SeviyeSep 18, 2024
Owlto Finance, Ethereum ağı içinde sorunsuz varlık transferleri için merkezi olmayan Cross-Rollup köprüsüdür. Daha fazla bilgi edinmek ve nasıl çalıştığını öğrenmek için bağlantıya tıklayın.
Owlto Finance hakkında her şey nedir?

Rolluplar, pahalı ve zaman alıcı doğasını çözmek için tasarlanmış protokollerdir.Ethereum ağı. İşlemleri daha hızlı bir Layer 2 blok zinciri üzerinde gerçekleştirir ve verileri daha düşük bir fiyata Ethereum ana ağına transfer ederler. Ancak, bir rollup'tan diğerine varlık transferi zahmetli hale geldi, bu da Çapraz-Rollup köprülerinin doğmasına neden oldu.

Owlto Finance, bir rollup'dan diğerine varlıkların transferini iyileştirmek için oluşturulmuş bir çapraz rollup köprüsüdür. Ethereum ağındaki bir protokolden diğerine yerel varlıkların transferini basitleştirir. Bu makalede, Owlto Finance'nin ne olduğu, nasıl çalıştığı ve onu benzersiz kılan şeyler incelenecektir.

Owlto Finance hakkında her şey nedir?


Kaynak: Resmi Web Sitesi

Owlto Finance, Ethereum ağındaki yerel varlıkları güvenli bir şekilde takas etmek için inşa edilmiş bir L2 merkezi olmayan Cross-Rollup köprüsüdür. Büyük ağlardan varlıkların ticaretini kolaylaştırır.Arbitrum Bir, Arbitrum Nova, Optimizm, ZkSync, Starknet, ve diğer L2 Dapp'ler.

Owlto platformı, hızlı işlemler sağlamak için önemlidir, Ethereum ana ağının ölçeklenebilirlik ve maliyet sorunlarını rollup'lar aracılığıyla çözer. Diğer ağlarla uyumlu olan yüksek performanslı, düşük işlem maliyetli, güvenli ve güvenilir bir platform sunar. Bu, rollup'ları birbirine köprü kurarak başka ağlarla etkileşimliliği artırır. Platform sayesinde kullanıcılar Ethereum'daki kullanıcılarla bağlantı kurabilir.Bitcoin, ve Solanaekosistemleri, daha bağlantılı bir blockchain endüstrisi oluşturarak.

Owlto Finance'nin Tarihi

Owlto Finance tarafından kurulduLeo Ced2023 yılında. Lansmanından bu yana platform muazzam bir büyüme yaşadı ve hızla en üst 3 köprüden biri haline geldi.Lineabaşlatılmasının ilk yılında. İçindeAralık 2023, platform ilk geliştirdiEVM Anında yazıtlar oluşturmayı sağlayan yazıt aracı. Ayrıca birçok ağın, cüzdanın ve jetonun desteğini topladı.

Owlto Finance Nasıl Çalışır?

Owlto'nun temelinde, L2 ağları ile Ethereum ana ağı arasında etkileşimleri kolaylaştıran çapraz zincir iletişim mekanizması bulunmaktadır. Bu, Rollup'lar aracılığıyla gerçekleştirilir ve bunlar, doğrulama için Ethereum ana ağına partiler halinde taşınmadan önce birkaç işlemi işlemeye yardımcı olur. Bu süreç, ana ağın işlemesi gereken veri miktarını büyük ölçüde azaltır ve daha hızlı ve daha ucuz işlemlere yol açar.

Ayrıca, platform, Rollup ve Ethereum ana ağı arasında tutarlılığı sağlamak için iki yönlü bir peg mekanizması kullanır. Bu, varlıkların Rollup veya Ethereum Ana Ağı üzerinde kilitlenmesine ve daha sonra ağlardan birinde açılmasına izin verir. Bu, varlıkların diğer ağda açılana kadar akıllı sözleşmeler aracılığıyla saklandığı şekilde gerçekleştirilir.

İşlemler, müşterilerin sorunlarını çözmek için hibrit bir yaklaşım aracılığıyla gerçekleştirilir ve işlenir. Küçük ve büyük ölçekli işlemlerin hızlı, güvenli ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan bir dizi hizmet sunar. Küçük işlemler için likidite çözümlerini, giriş ve kilitlenme akıllı sözleşmeleriyle birleştirerek hızlı, verimli ve maliyet etkin köprü işlemleri gerçekleştirir. Bu araçları uygulayarak platform, bu transferleri kolaylaştırmak için sürekli bir sermaye kaynağı sağlayabilir.

Owlto platformı, hacimli işlemleri ele alırken iki ana sistem kullanır. İlk sistem entegreCircle’ın CCTP,ve ikincisiChainlink’in CCIP,Ek olarak, protokolün güvenliği ve merkezileştirilmemesini sağlamak için EigenLayer restacking ve Ethereum'un Proof-of-Stake'ine dayanan bir yerleşim ağı inşa ediyor.

Güvenlik konusunda, platform çift harcama saldırılarına karşı sahtekarlık önleme mekanizmaları ve imza doğrulaması gibi çeşitli teknikleri kullanarak kendini korur. Sahtekarlık önleme mekanizmaları, kullanıcıların sahtekarlık kanıtını sisteme sunarak işlemlerin geçerliliğini kanıtlamasına izin vererek geçersiz işlemleri tespit eder ve engeller. Ayrıca, platform işlemlerin yalnızca varlık sahibi tarafından başlatılabildiğinden emin olmak için imza doğrulaması kullanır, bu da yabancı erişimi engeller ve varlık güvenliğini artırır.

Owlto Finance ayrıca Owlto Köprüsü-hizmet olarak adlandırılan hibrit bir cross-chain çözümü de içerir. Bu çözüm, hem yerli hem de yerli olmayan birçok varlığı destekler. Ayrıca Bitcoin ve Ethereum L2 kullanıcılarına da mevcuttur ve çeşitli dijital varlıklar için köprüleme çözümleri sunar.

Owlto Finance Özellikleri

Owlto Finance, birkaç rollup'ı birbirine bağlamak ve birden fazla blok zinciri üzerinde varlıkların sorunsuz ve güvenli bir şekilde transferini sağlamak için oluşturulmuştur. Bu hedefe ulaşmak için platform, kendini birkaç özellikle donatmıştır, bunlar arasında:

Cüzdanlar


Kaynak: resmi site

Owlto Finance, kullanıcıların cüzdanlarını resmi sitesi aracılığıyla ağa bağlamasına izin verir. Platform aracılığıyla, kullanıcılar cüzdanlarında hedef ağları bulundurmadan çeşitli ağlar arasında işlem gerçekleştirebilirler. Bir cross-rollup transferi başlatıldığında cüzdan, kullanıcıları ilgili ağa otomatik olarak yönlendirir, böylece kullanıcıların yükünü azaltır.

Yüksek Güvenlik

Owlto Finance platformındaki tüm akıllı sözleşmeler açık kaynaklıdır. Platform sık sık üçüncü taraf denetimlerden geçer ve protokol güvenliğini sağlamak için güvenlik şirketleri ile işbirliği yapar. Son olarak, Owlto, token ihraç etmeden, varlık tutmadan veya kullanıcı varlık güvenliğini tehlikeye atmadan işler.

Hız

Owlto, Ethereum ana ağı üzerinden işlemleri rekor sürede gerçekleştirebilir. İşlemler, Katman 2 ağlarıyla bağımsız olarak Katman 1 ile uğraşmadan saniyeler içinde tamamlanır ve işlem verimliliğini büyük ölçüde artırır.

Düşük maliyet

Owlto Finance, her işlem için Ethereum Layer 1'den onay alması gerekmediği için maliyeti etkili işlemler sağlayabilir. Platform işlenen işlemleri bir araya getirir ve bunları doğrudan ana ağa taşır, işlem maliyetlerini büyük ölçüde azaltır.

Kullanıcı Dostu

Owlto, platformdaki kullanıcı deneyimini mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmeye odaklanmıştır. Hemen hemen herkesin kullanabileceği çok kolay bir ürün sunar. Kullanıcıların platformun ürünlerini kullanmak için profesyonel olmaları veya blok zinciri endüstrisi hakkında geniş bilgi sahibi olmaları gerekmez.

AI Ajanı


Kaynak: resmi site

Owlto Finance, AI ajanlarını kullanarak kullanıcı ürün deneyimlerini optimize ediyor. AI Ajanı ile, Owlto fon transfer yollarını iyileştirebilir, ürün deneyimini artırabilir ve kullanıcıların karar verme sürecini geliştirmek için karmaşık blok zinciri mantığını anlamalarına yardımcı olabilir.

Owlto Finance'ı Benzersiz Kılan Nedir?

Web3 ekosistemindeki her proje, rakiplerinden farklı olan belirli özellikler ve özelliklerle donanarak diğerlerinin üzerine çıkmayı hedefler. Owlto Finance de farklı değildir ve aşağıdaki benzersiz özelliklere sahiptir:

Owlto Puan Programı


Kaynak: resmi site

Bu, müşterilerini platformlarını kullandıkları için ödüllendiren Olwto Finance'in bir yoludur. Platform, köprü hizmetlerini kullanarak, yeni müşterileri yönlendirerek, görevlere katılarak ve daha fazlasını yaparak müşterileri ödüllendiren bir teşvik sistemi içerir. Bu müşteriler, sadakat seviyelerine ve platforma katkılarına göre farklı şekillerde puanlandırılır.

Owlto Finance platformunda puan kazanmanın dört yolu vardır. İlk yol varlıkları köprüleme yoluyla. Owlto Finance, platformda köprüleme işlemlerini tamamlayan kullanıcılara ödüllendirir. Bununla birlikte, bu kullanıcılar köprülü işlemin miktarına değil, işlemin hedef zincirine göre ödüllendirilmezler.

Ethereum ağına köprü kurulduğunda, kullanıcılara 300 puan ödül verilir. Scroll, Arbitrum, zkSync Era, Base, Linea, Zora, Optimism, BNB Chain ve daha birçok platformdaki diğer ağlar için kullanıcılara ödül verilir.150 puanSon olarak, wstETH/BNB/USD/MNT'yi diğer ağlara köprüleme yaparken, kullanıcılara 100 puan ödül verilir.

Son olarak, program aynı zamanda kullanıcıları platformda daha fazla işlem tamamladıkları için ödüllendiren bir çarpan sistemi de içermektedir. Puanların çarpılması aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:

  • Bir ila iki işlem: 1X çarpanı
  • Üç ila on işlem: 1.1X çarpanı
  • On bir ila elli işlem: 1.2X çarpan
  • Elli bir ile Yüz arası işlem: 1.3X
  • Yüzden fazla işlem: 1.5X

Kullanıcıların puan kazanmanın başka bir yolu, platformun sitesinde mevcut olan görevleri tamamlamaktır. Bu, kullanıcılara köprüleme işlemlerinden kazanılan temel köprüleme işlem puanlarına ek olarak ekstra puanlar kazandırır. Kullanıcılar ayrıca yeni kullanıcıları platforma yönlendirerek puan kazanabilirler. Bu yeni kullanıcılar daha sonra referansınız olarak bağlanır ve ilk işlemlerini tamamladıktan sonra. Hakem puan kazandığında, toplam puanının %10'u size kaydedilir.

Son olarak, her gün kontrol sistemi var ve kullanıcılar her gün kontrol yaptıklarında iki puanla ödüllendirilirler. Kullanıcılar köprüleme işlemi yaptıkları günlerde, bu ödül beşle çarpılır ve toplamda on puan kazanılır.

Ücretler

Owlto'nun benzersiz bir ücret yapısı vardır ve bu yapı iki bölümden oluşur: köprü ücretleri ve Hedef TX Maliyetleri. Köprü ücretleri, platforma ve piyasa yapıcılara yapılan ödemelerdir. Bu ücretler, kullanıcı tarafından ödenen işlem tutarından kesilen bir yüzdelerdir. Hedef TX Maliyetleri, varlıkların hedef zincire transfer edilirken gerekli olan ücretleri karşılamak için piyasa yapıcısına ödenen borçlardır.

Çift ücret sistemi, işlemlerin pazar yapıcısının çıkarlarını ihmal etmeden hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Tüm tarafın çıkarlarının yeterince dikkate alınmasını sağlamak için, gaz ücretleri hedef ağın Gwei'sine (bir ETH'in milyarda biri) dayalı olarak ayarlanır ve ücretler ortalamanın altında tutulur.

Dağıt

Sadece bir adımla, kullanıcılar temel ağ üzerinde akıllı kontratları dağıtarak geliştirici olabilirler. Bu, kullanıcının adresinin değerini yükseltmeye yardımcı olur ve platformda hava damlasına erişim sağlar. Temel ağ üzerinde daha fazla akıllı kontrat dağıtarak kullanıcılar daha fazla puan kazanır. Kullanıcının puanı ne kadar yüksekse, özellikle bir hava damlası varsa, daha fazla fayda elde etme şansı o kadar yüksek olur.

Akıllı sözleşme başlatan kullanıcılar, puanlarını kontrol edebilecekleri özel bir hizmet olan Onchainscore.xyzBir ila beş akıllı sözleşme dağıtarak, taban ağı tarafından resmi olarak tanınan iki geliştirici rolünü doğrulayabilirsinizTemel Lonca.

Owlto Finance Cross-Rollup Transfer Nasıl Kullanılır

Owlto Finance, platformun kullanımını kolaylaştıran kullanıcı dostu bir sistemle hızlı ve kolay bir şekilde çapraz rollup transferlerine olanak sağlar. Aşağıda platformu kullanma adım adım rehberi bulunmaktadır.

Adım 1

İşlemleri gerçekleştirebilmek için yapmanız gereken ilk şey cüzdanınızı bağlamaktır.


Kaynak: Owlto Finans Belgeleri

Owlto Finance, Ethereum ve Arbitrum One, Optimism, zkSync Era gibi Layer 2 projeleri arasında transferleri mümkün kılar ve ayrıca Bitcoin Layer 2'leri ve diğer ağlar arasında transferleri destekler.Solana.

Ancak, kullanıcıların bu ağları önceden cüzdanlarına eklemelerine gerek yok. Platform, daha önce cüzdana eklenmediyse, kullanıcıyı doğru ağa yönlendirmek için tasarlanmıştır. Ayrıca, doğru kaynak ağı seçilmediyse, ağ kullanıcıyı uygun olanına geçirmek için rehberlik eder.


Kaynak: Owlto Finans Belgeleri

Adım 2

İkinci adım, token'ların zincirler arasında transfer edilmesidir. Burada, kullanıcı transferleri için hangi iki ağı kullanacaklarına karar verebilir. Çapraz rollup sayfası, kullanıcıya işlem maliyetini ve ne kadar süreceğini bildirecektir.


Kaynak: Owlto Finans Belgeleri

Adım 3

Bir sonraki adım transfer onayıdır. Hataların önlenmesi için işlemi hemen gerçekleştirmek yerine, platform, transfer bilgilerini gösteren bir onay sayfası hazırlar, örneğin hedef TX maliyeti, hedef ağ kodu, toplam miktar ve hedef adresin alacağı miktar. Kullanıcı ayrıca geri dönüp herhangi bir sorunu düzeltebilme şansına sahiptir. Memnun olduktan sonra, kullanıcı işlemi onaylayabilir ve gönderebilir.

Onaylandıktan sonra cüzdan işlemi gerçekleştirecek ve işlemi tamamlamak için küçük bir ETH gaz ücreti kesilecektir. Gaz ücreti, Gwei'nin (bir ETH'in milyarda biri) artması nedeniyle veya ağda bir sorun olması durumunda işlem başarısız olabilir. Bu, sadece cross-rollup transferini tekrar deneyerek kolayca çözülebilir.

Adım 4

Rollup transferi tamamladıktan sonra, kullanıcının işlemin durumuna erişmek için çapraz-rollup transfer durumu sayfasına gitmesi gerekir. İşlem başarılı kabul edildiğinde veya hala devam ediyorsa, kullanıcı önceki sayfaya gidebilir ve devam eden işlemi etkilemeden başka bir işlem başlatabilir.

Adım 5

Son adım Geçmiş sayfasıdır. Platform, her işlem kaydını, zamanı, miktarı ve çapraz roll-up transferinde kullanılan seçilen ağı içeren bir çapraz roll-up transfer Geçmiş sayfasına sahiptir.

Owlto Finance Yol Haritası

Owlto Finance, farklı Katman 2 çözümlerini bağlayarak zincirler arası varlık etkileşimine çözümler sunar. Hedeflerini sorunsuz bir şekilde tamamlamak için, platform aşağıdaki yol haritasını geliştirdi.

Faz 1: Ürün Yayını

Ürün yayın aşaması, farklı Layer2 ağlarındaki varlıkların değişimini kolaylaştıran Çapraz-Rollup köprüsünün piyasaya sürülmesini içerir. Ayrıca kullanıcı arayüzünün tasarlanması ve geliştirilmesi, akıllı sözleşmelerin piyasaya sürülmesi ve çapraz zincir doğrulama ve varlık eşleştirmenin tanıtılması da dahil edilir. Böylelikle platform, Ethereum ekosisteminde farklı Layer 2 ağları arasında daha iyi etkileşim sağlayan güvenli, kullanımı kolay ve verimli bir varlık etkileşim deneyimi yaratır.

Faz 2: Topluluk Oluşturma

Çıkışının ardından, Owlto ekosistemi ve topluluk oluşturma çalışmalarına devam edecektir. Bu aşama, ürün özelliklerinin iyileştirilmesini, kullanıcı deneyiminin artırılmasını ve platformun hizmetlerinin daha fazla L2 ölçeklendirme çözümü sağlayıcısına tanıtılmasını içerecektir. Platform, Optimistik ve ZK Rollup ağlarının çoğunluğunun çapraz zincir ihtiyaçlarını desteklemeyi hedeflemektedir, böylece etkileşim kabiliyetini artırarak varlıkların akışını geliştirir.

3. Aşama: Ekosistem Genişlemesi

Owlto geniş kabul sağladığında, platformun ekosistem içinde uygulama senaryolarını genişletmek bir sonraki adımdır. Bu, De-Fi, NFT'ler, Oyun ve diğer endüstri alanlarıyla çalışmayı içerir. Böylelikle, Owlto farklı zincirler arasında varlık akışını ve etkileşimliği teşvik eden bir marka olacaktır.

Faz 4: Teknolojik İnovasyon

Blockchain teknolojisinin büyümesiyle, Owlto zamanla ayak uydurmanın gerekliliğini fark ediyor. Yol haritalarının dördüncü aşaması, protokollerin ve teknolojinin sürekli olarak optimize edilmesini ve yükseltilmesini, aynı zamanda yeni teknolojilerin geliştirilmesini ve uygulanmasını içerir, böylece hizmetlerini en iyi şekilde sunabilirler.

Faz 5: Küresel Tanıtım

Owlto’nun Yol Haritasındaki son adım Küreselleşmedir. Bu, pazarın tanıtılmasını, topluluğun oluşturulmasını ve platformun küresel uygulamasını artırmak için uluslararası kuruluşlarla ortaklık kurmayı içerir, böylece varlık etkileşkenliğini ve akışını dünya çapında artırır.

Owlto Finance İyi Bir Yatırım mı?

Owlto, kendisini rolluplar arasında işlemlerin sorunsuz ve hızlı akışını sağlamakla görevlendirmiştir. Farklı zincirler arasındaki boşluğu köprüleyerek Web 3 ekosisteminin etkileşimini büyük ölçüde artırır ve kullanıcılara tek bir platformdan birçok ağ sağlar.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Matheus、Piccolo
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!