Only1 Nedir?

Yeni BaşlayanSep 01, 2024
Only1, aracı olmadan yaratıcıların ve hayranların nasıl bağlantı kurduğunu yeniden tanımlayan bir sonraki nesil üyelik tabanlı bir sosyal platformdur.
Only1 Nedir?

Yaratıcı ekonomi, Web2 sosyal medya büyüdükçe hızla büyüyor, ancak üçüncü tarafların varlığı nedeniyle, Web2 sosyal medya yaratıcılar ve hayranlar arasındaki doğrudan ilişkiyi sürdürmekte başarısız oldu. Wired Magazine'e göre, yaratıcıların doğrudan ilişkisi varsa, yaratıcıların sadece 1000 sadık hayranları olması gerekiyor. Hayranlar yaratıcılarla doğrudan ilişkisi varsa, yaratıcıya doğrudan ödeme yapabilirler, ki bu sadece Only1 gibi bir Web3 platformunda mümkündür.

Only1, ürün satışları ve ücretli reklamlar gibi para kazanmak için üçüncü platforma bağımlı olan içerik oluşturucular için geleneksel sosyal medya platformlarının zorluklarını çözüyor. Only1, NFT'leri entegre ederek bu aracıları ortadan kaldırarak içerik oluşturucular ve hayranlar arasında doğrudan ve daha ödüllendirici bir bağlantı kurar. Bu yenilikçi yaklaşım, içerik oluşturucuların içeriklerinden doğrudan NFT'ler aracılığıyla para kazanmalarını sağlayarak, daha güçlü, daha etkileşimli bir hayran kitlesi oluştururken çalışmalarından daha fazla değer elde etmelerini sağlar. Ancak kullanıcılar, platformun yetişkinlere uygun içerik içerdiğinin farkında olmalıdır.

Only1 nedir?

Only1, Solana üzerinde inşa edilen Web3 tabanlı, sonraki nesil, merkezi olmayan, NFT destekli bir sosyal platformdur. Platform, içerik oluşturucularıyla hayranları şeffaf, adil ve merkezi olmayan bir şekilde bağlamayı amaçlamaktadır. Oluşturucuların geleneksel aylık abonelikler veya hayranlar tarafından takas edilebilen kalıcı premium üyelikler (paslar) başlatabilmelerini sağlayan bir üyelik sistemi sunar. Platform, müşterilerin iş akışını geliştirmek için CRM, analitikler ve çok hesap yönetimi gibi araçlar sağlar ve emanet edilmeyen, anlık ödemeleri destekler. Hayranlar özel içerik, doğrudan mesajlar ve AI destekli bir içerik keşif motoru aracılığıyla oluşturucularla etkileşimde bulunabilir. Platformun yardımcı tokeni, LIKE, staking, ödüller ve işlemler için kullanılır.

Only1’in Arka Planı

Leon Lee, Only1'yi 2021 yılında Hong Kong'da Queensway'de kurdu. Web3 ve NFT'leri kullanarak yaratıcıları güçlendirmek ve doğrudan hayran etkileşimini artırmak üzerine odaklanan Only1, blockchain ve kripto para alanında önemli yatırımcılardan ve girişim sermayesi firmalarından önemli yatırımlar çekmiştir. Bu yatırımcılar, platformun merkezi olmayan sosyal medya ve yaratıcı ekonomi vizyonunu desteklemek istemektedir.

Only1 nasıl çalışır?

Only1, bir yaratıcı KYC'yi geçtiğinde bir Genesis NFT'si basarak çalışır. Yaratıcılar daha sonra hayran etkileşimi için LIKE jetonları kazanarak içerik NFT'leri basabilir. Hayranlar, LIKE jetonlarını Yıldız NFT'leri için teklif vermek, favori yaratıcılarda pay almak ve özel içerikleri kilitlemek için kullanırlar. Yaratıcılar ve Genesis NFT sahipleri, yaratıcılar özel içerikleri bir NFT olarak yayınlayabildiği için paylaşılan pay ödülleri alırlar. Platformun pazar yeri, hayranların LIKE jetonları ile NFT'lere teklif vermesine izin verir ve NFT'ler satın alındığında bazı LIKE jetonları yakılır. Hayranlar ayrıca içeriği kilitleyerek ve topluluk katılımını artırarak haftalık çekilişler için piyangolar kazanırlar.

Only1'in Ana Özellikleri

Only1, yaratıcılar ve hayranlar için çeşitli özellikler sunar. Yaratıcılar, özel içerik paylaşmak ve doğrudan mesajlardan ipuçları almak için üyelikler sunabilirler. Hayranlar bu üyeliği veya belirli bir aboneliği satın alabilirler.

Yaratıcılar İçin

  • Üyelik Seçenekleri: Yaratıcılar, iki tür üyelik sunarak kazanç elde edebilir: kalıcı ve yeniden satılabilir paslar ve aylık yenilenebilir abonelikler.
  • Kendinden saklama ödemeleri: Only1'in kendinden saklama ödeme sistemiyle, yaratıcılar aracılık yapmadan hemen hemen anında fon alır ve tam mali kontrol sağlanır.
  • CRM Araçları Optimizasyon İçin: Only1, yaratıcıları çoklu hesap yönetimi ve hayran analitiği gibi güçlü CRM araçları ile donatmaktadır. Bu araçlar, iş akışını hızlandırmak ve geliri optimize etmek amacıyla tasarlanmıştır.

Hayranlar için

  • Özel İçerik Erişimi: Hayranlar, favori yaratıcılarından özel içeriğe erişmek için farklı üyeliklere katılabilirler.
  • Yapay Zeka Destekli İçerik Keşfi: Hayranlar, Only1'in OpenAI'nin CLIP teknolojisini kullanan yapay zeka destekli keşfetme motoru aracılığıyla kolayca yeni ve ilginç içerikler keşfedebilirler.
  • Sorunsuz Ödeme ve İşlemler: Hayranlar kredi kartları, Apple Pay, Google Pay ve diğer yöntemlerle hesaplarına kolayca para yatırabilirler. Platform, ağ ücretlerinin USDC ile ödendiği gazsız işlemleri destekleyerek kullanıcıların sorunsuz ve maliyet etkin bir deneyim yaşamalarını sağlar.
  • Etkileşimli Mesajlaşma: Hayranlar zengin bir mesajlaşma platformu aracılığıyla doğrudan yaratıcılarla etkileşime geçebilir, ipuçları, hediyeler, özel mesajlar ve fotoğraflar ve videolar gibi ortamlar gönderebilirler.
  • Pazar Yerinde Esneklik: Pasaport sahibi olan hayranlar, bunları Only1 pazarında yeniden satışa çıkarabilirler. Bu özellik, hayranların üyelikleri ticaret yaparak yaratıcı ekonomide yer almalarına olanak tanıyarak ekstra değer sağlar.

Only1'in Ana Bileşenleri

Only1'in merkezi olmayan sosyal medya platformunun temel bileşenleri şunlardır:

  1. Yaratıcı Ekonomi: Kullanıcı dikkati oluşturma değerine odaklanır. Platform, reklamlar yerine kullanıcılara ödeme yaparak, yaratıcılar için doğrudan para kazanmayı vurgular. Yaratıcılar, reklam gelirlerine dayanmak yerine, kullanıcı dikkatini yakalayarak ve sürdürerek kazanır ve platform doğrudan ödeme yapar.
  2. İçerik Düzenlemesi: Kullanıcılar platform kurallarını düzenler ve uygular, topluluk liderliğinde içerik yönetimi ve geliştirme sağlanır. Bu merkezsizleştirilmiş yaklaşım, topluluğun içerik standartlarını şekillendirmesine ve sürdürmesine olanak tanır, böylece kullanıcı değerleri ve beklentileriyle uyumlu olduklarından emin olunur.
  3. Kimlik Doğrulama: Kişisel verileri depolamadan KYC uygular, güçlendirilmiş güvenlik ve kurtarma için zincir üstü kullanıcı hesaplarını kullanarak, kişisel bilgilerin ihlallere karşı savunmasız olmadığından emin olur.
  4. Reklamlar ve Keşif: Kullanıcılar için optimize edilmiş, üçüncü taraflara veri sızıntısını önleyerek ve içerik keşfini geliştirerek gizliliği önceliklendirir. Only1 kullanıcı odaklıdır, reklamverenlerin çıkarları yerine kullanıcıların gizliliği ve deneyimini önceliklendirir. Platform, kullanıcıların gizliliklerini tehlikeye atmadan ilgi alanlarına uygun içerikleri keşfetmelerine yardımcı olacak şekilde optimize edilmiştir.


Kaynak: CoinMarketCap

Sadece1 Rakiplerine Karşı

Only1, merkezi olmayan bir sosyal platform olarak birçok avantaj sunar. Yaratıcıların içeriklerini NFT'ler aracılığıyla doğrudan paraya dönüştürmelerine olanak tanır ve reklam veya ürün satışı gibi aracıların ihtiyacını ortadan kaldırır. İçerik moderasyonu topluluk tarafından yönlendirilir, bu da kullanıcılara daha fazla kontrol sağlar ve platformu geleneksel sosyal medyadan daha yaratıcı dostu hale getirir. Ayrıca, Only1, yaratıcılarla doğrudan etkileşimlerin mümkün olmasını sağlayarak ve NFT'ler aracılığıyla yönetim hakları sunarak hayran bağlılığını artırır. Only1, Passes, Patreon, Fansly ve OnlyFans gibi rakiplerine kıyasla blok zincir teknolojisini kullanarak neredeyse sıfır işlem ücretleri ve anlık ödemeler sunarak daha fazla avantaj sağlar, geleneksel banka aracılarıyla ilişkili gecikmeleri ve yüksek ücretleri ortadan kaldırır. Merkezi platformların aksine, Only1 sansür dirençlidir, ödeme işlemcilerini atlayarak ve hassas kullanıcı kimliklerini depolama ihtiyacını ortadan kaldırarak bu değişmez yaklaşım yaratıcılara daha fazla kontrol ve mali özgürlük sağlarken yaratıcılar ve hayranlar için güvenli ve sorunsuz bir deneyim sunar.

Only1 (LIKE) Token Nedir?

Only1 veya LIKE, Solana ağındaki Only1 platformunun yerel tokenidir. Bu token, platformdaki yaratıcı ekonomisini yönetmek için kullanılır. Bu token, platformun üçüncü taraflar olmadan yaratıcıların içeriğini paraya dönüştürmesine yardımcı olur. Diğer medya platformlarından farklı olarak, Only1, token sahiplerine platformdaki iyi ve kötü içeriğin ne olduğuna karar verme imkanı tanır. Yeterli sayıda staker, bir yaratıcıyı veya içeriğini reddettiğinde, yaratıcının kazançları azalacak ('kesilecek') ve içerik kaldırılacaktır. Hayranlar, yaratıcılara mesajlarına $LIKE ile bağışta bulunmalarına izin veren 'Paid DM' üzerinden LIKE tokenlerini kullanabilir. $LIKE stakeli kullanıcılar, potansiyel NFT tahsisine uygun lotaryalar bileti alabilirler.

  • Token Adı: Only1
  • Ticker: LIKE
  • Tür: Yardımcı
  • Blockchain: Solana
  • Toplam Arz: 500,000,000
  • Sözleşme Adresi: 3bRTivrVsitbmCTGtqwp7hxXPsybkjn4XLNtPsHqa3zR


The Ones: Yönetişim NFT'leri

Diğer Web3 veya DeFi platformlarından farklı olarak, Only1 DAO oylama haklarını token sahipleri yerine NFT sahiplerine verir. DAO NFT'si olan “The Ones”, kullanıcılara farklı oy ağırlıkları vererek NFT koleksiyonlarının gelişimine etki yapmalarını sağlar. “The Ones” NFT sahipleri ayrıca kullanıcı adlarının yanında benzersiz statülerini gösteren bir “OG” rozeti de alırlar ve yeni rozetler verilmez. Başka bir özel rozet olan “The Dojo”, sadece “The Ones” NFT sahiplerine özel özellikler sunan benzersiz bir bölüme erişim sağlar, platformda yalnızca “The Ones” NFT sahipleri bu özelliklere sahip olabilirler.


Kaynak: Only1 orta

LIKE Staking

LIKE tokenunu daha deflasyonel hale getirin. Only1, fiyatı istikrarlı tutmak ve LIKE token'ın dolaşımdaki arzını azaltmak için bir yaratıcı staking havuzu başlatıyor. Yaratıcı staking havuzu, Only1'in platform gelirini içerik oluşturuculara geri dağıtma şeklidir, bu da platformu eğlenceli hale getirir ve $LIKE'e staking yapan kullanıcıların toplam kilitli değeri arttırmak için. Her yaratıcının staking havuzu için APY, yaratıcının etkinlik seviyesine bağlı olarak dalgalanacaktır. Ayrıca, yaratıcının aylık ödülü, staking havuzunun TVL'sinin %0.4'üne düşürülecektir. Only1'de unstaking yapmak için 7 günlük bir bekleme süresi gereklidir. Kullanıcılar, %2 ücret ödeyerek anında unstaking seçeneğinden yararlanabilirler; bu ücret, yeniden dağıtım için Only1 hazinesine eklenecektir.

Only1’in Yol Haritası

LIKE Tokenları nasıl satın alabilirim?

  • Gate.io Borsasına gidin ve e-posta kimliğinizi ve şifrenizi girerek bir hesap oluşturun.
  • Ayarlar'a girerek fon şifrenizi ayarlayın; bu şifre, fon çekimi sırasında sorulacaktır.
  • Satın almakLIKE jetonları, uygun belgelerle KYC'nizi tamamlamanız gerekmektedir.
  • KYC'den sonra Spot İşlemi'ne gidin, KNC'yi arayın ve seçin.
  • Yeni sayfayı açtıktan sonra, satın almak istediğiniz LIKE veya USDT miktarını doldurun ve satın al düğmesine tıklayın.
  • Başarılı bir satın alma işleminden sonra, Cüzdan > Para Çekme sayfasına gidin.
  • Burada, BEĞEN'İ seçin ve ardından cüzdan adresini girin.
  • Size fon şifrenizi, 2FA ve e-posta kodunu soracak; onları doğru bir şekilde girin ve gönderin.
  • Birkaç onaydan sonra BEĞENİNİZ cüzdanınıza ulaşır.

Sonuç

Birçok Web3 içerik oluşturucu platformu, içerik denetimi nedeniyle silme ve sansürle ilgili sorunlarla karşı karşıya kalırken, Only1, kullanıcıların içeriği kendilerinin denetlemesine izin vererek farklı bir yaklaşım benimsiyor. Bu merkezi olmayan model, Only1'i daha içerik oluşturucu dostu hale getirerek içerik oluşturuculara içerikleri üzerinde daha fazla özgürlük sağlar. Ancak, kullanıcıların Only1'in önemli miktarda yetişkin içerik oluşturucu ve içerik barındırdığını bilmeleri önemlidir. Bu ortam herkes için uygun olmayabilir ve kullanıcılar bu anlayışı göz önünde bulundurarak ilerlemelidir.

Yazar: Abhishek Rajbhar
Çevirmen: Sonia
İnceleyen(ler): Piccolo、Matheus、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Only1 Nedir?

Yeni BaşlayanSep 01, 2024
Only1, aracı olmadan yaratıcıların ve hayranların nasıl bağlantı kurduğunu yeniden tanımlayan bir sonraki nesil üyelik tabanlı bir sosyal platformdur.
Only1 Nedir?

Yaratıcı ekonomi, Web2 sosyal medya büyüdükçe hızla büyüyor, ancak üçüncü tarafların varlığı nedeniyle, Web2 sosyal medya yaratıcılar ve hayranlar arasındaki doğrudan ilişkiyi sürdürmekte başarısız oldu. Wired Magazine'e göre, yaratıcıların doğrudan ilişkisi varsa, yaratıcıların sadece 1000 sadık hayranları olması gerekiyor. Hayranlar yaratıcılarla doğrudan ilişkisi varsa, yaratıcıya doğrudan ödeme yapabilirler, ki bu sadece Only1 gibi bir Web3 platformunda mümkündür.

Only1, ürün satışları ve ücretli reklamlar gibi para kazanmak için üçüncü platforma bağımlı olan içerik oluşturucular için geleneksel sosyal medya platformlarının zorluklarını çözüyor. Only1, NFT'leri entegre ederek bu aracıları ortadan kaldırarak içerik oluşturucular ve hayranlar arasında doğrudan ve daha ödüllendirici bir bağlantı kurar. Bu yenilikçi yaklaşım, içerik oluşturucuların içeriklerinden doğrudan NFT'ler aracılığıyla para kazanmalarını sağlayarak, daha güçlü, daha etkileşimli bir hayran kitlesi oluştururken çalışmalarından daha fazla değer elde etmelerini sağlar. Ancak kullanıcılar, platformun yetişkinlere uygun içerik içerdiğinin farkında olmalıdır.

Only1 nedir?

Only1, Solana üzerinde inşa edilen Web3 tabanlı, sonraki nesil, merkezi olmayan, NFT destekli bir sosyal platformdur. Platform, içerik oluşturucularıyla hayranları şeffaf, adil ve merkezi olmayan bir şekilde bağlamayı amaçlamaktadır. Oluşturucuların geleneksel aylık abonelikler veya hayranlar tarafından takas edilebilen kalıcı premium üyelikler (paslar) başlatabilmelerini sağlayan bir üyelik sistemi sunar. Platform, müşterilerin iş akışını geliştirmek için CRM, analitikler ve çok hesap yönetimi gibi araçlar sağlar ve emanet edilmeyen, anlık ödemeleri destekler. Hayranlar özel içerik, doğrudan mesajlar ve AI destekli bir içerik keşif motoru aracılığıyla oluşturucularla etkileşimde bulunabilir. Platformun yardımcı tokeni, LIKE, staking, ödüller ve işlemler için kullanılır.

Only1’in Arka Planı

Leon Lee, Only1'yi 2021 yılında Hong Kong'da Queensway'de kurdu. Web3 ve NFT'leri kullanarak yaratıcıları güçlendirmek ve doğrudan hayran etkileşimini artırmak üzerine odaklanan Only1, blockchain ve kripto para alanında önemli yatırımcılardan ve girişim sermayesi firmalarından önemli yatırımlar çekmiştir. Bu yatırımcılar, platformun merkezi olmayan sosyal medya ve yaratıcı ekonomi vizyonunu desteklemek istemektedir.

Only1 nasıl çalışır?

Only1, bir yaratıcı KYC'yi geçtiğinde bir Genesis NFT'si basarak çalışır. Yaratıcılar daha sonra hayran etkileşimi için LIKE jetonları kazanarak içerik NFT'leri basabilir. Hayranlar, LIKE jetonlarını Yıldız NFT'leri için teklif vermek, favori yaratıcılarda pay almak ve özel içerikleri kilitlemek için kullanırlar. Yaratıcılar ve Genesis NFT sahipleri, yaratıcılar özel içerikleri bir NFT olarak yayınlayabildiği için paylaşılan pay ödülleri alırlar. Platformun pazar yeri, hayranların LIKE jetonları ile NFT'lere teklif vermesine izin verir ve NFT'ler satın alındığında bazı LIKE jetonları yakılır. Hayranlar ayrıca içeriği kilitleyerek ve topluluk katılımını artırarak haftalık çekilişler için piyangolar kazanırlar.

Only1'in Ana Özellikleri

Only1, yaratıcılar ve hayranlar için çeşitli özellikler sunar. Yaratıcılar, özel içerik paylaşmak ve doğrudan mesajlardan ipuçları almak için üyelikler sunabilirler. Hayranlar bu üyeliği veya belirli bir aboneliği satın alabilirler.

Yaratıcılar İçin

  • Üyelik Seçenekleri: Yaratıcılar, iki tür üyelik sunarak kazanç elde edebilir: kalıcı ve yeniden satılabilir paslar ve aylık yenilenebilir abonelikler.
  • Kendinden saklama ödemeleri: Only1'in kendinden saklama ödeme sistemiyle, yaratıcılar aracılık yapmadan hemen hemen anında fon alır ve tam mali kontrol sağlanır.
  • CRM Araçları Optimizasyon İçin: Only1, yaratıcıları çoklu hesap yönetimi ve hayran analitiği gibi güçlü CRM araçları ile donatmaktadır. Bu araçlar, iş akışını hızlandırmak ve geliri optimize etmek amacıyla tasarlanmıştır.

Hayranlar için

  • Özel İçerik Erişimi: Hayranlar, favori yaratıcılarından özel içeriğe erişmek için farklı üyeliklere katılabilirler.
  • Yapay Zeka Destekli İçerik Keşfi: Hayranlar, Only1'in OpenAI'nin CLIP teknolojisini kullanan yapay zeka destekli keşfetme motoru aracılığıyla kolayca yeni ve ilginç içerikler keşfedebilirler.
  • Sorunsuz Ödeme ve İşlemler: Hayranlar kredi kartları, Apple Pay, Google Pay ve diğer yöntemlerle hesaplarına kolayca para yatırabilirler. Platform, ağ ücretlerinin USDC ile ödendiği gazsız işlemleri destekleyerek kullanıcıların sorunsuz ve maliyet etkin bir deneyim yaşamalarını sağlar.
  • Etkileşimli Mesajlaşma: Hayranlar zengin bir mesajlaşma platformu aracılığıyla doğrudan yaratıcılarla etkileşime geçebilir, ipuçları, hediyeler, özel mesajlar ve fotoğraflar ve videolar gibi ortamlar gönderebilirler.
  • Pazar Yerinde Esneklik: Pasaport sahibi olan hayranlar, bunları Only1 pazarında yeniden satışa çıkarabilirler. Bu özellik, hayranların üyelikleri ticaret yaparak yaratıcı ekonomide yer almalarına olanak tanıyarak ekstra değer sağlar.

Only1'in Ana Bileşenleri

Only1'in merkezi olmayan sosyal medya platformunun temel bileşenleri şunlardır:

  1. Yaratıcı Ekonomi: Kullanıcı dikkati oluşturma değerine odaklanır. Platform, reklamlar yerine kullanıcılara ödeme yaparak, yaratıcılar için doğrudan para kazanmayı vurgular. Yaratıcılar, reklam gelirlerine dayanmak yerine, kullanıcı dikkatini yakalayarak ve sürdürerek kazanır ve platform doğrudan ödeme yapar.
  2. İçerik Düzenlemesi: Kullanıcılar platform kurallarını düzenler ve uygular, topluluk liderliğinde içerik yönetimi ve geliştirme sağlanır. Bu merkezsizleştirilmiş yaklaşım, topluluğun içerik standartlarını şekillendirmesine ve sürdürmesine olanak tanır, böylece kullanıcı değerleri ve beklentileriyle uyumlu olduklarından emin olunur.
  3. Kimlik Doğrulama: Kişisel verileri depolamadan KYC uygular, güçlendirilmiş güvenlik ve kurtarma için zincir üstü kullanıcı hesaplarını kullanarak, kişisel bilgilerin ihlallere karşı savunmasız olmadığından emin olur.
  4. Reklamlar ve Keşif: Kullanıcılar için optimize edilmiş, üçüncü taraflara veri sızıntısını önleyerek ve içerik keşfini geliştirerek gizliliği önceliklendirir. Only1 kullanıcı odaklıdır, reklamverenlerin çıkarları yerine kullanıcıların gizliliği ve deneyimini önceliklendirir. Platform, kullanıcıların gizliliklerini tehlikeye atmadan ilgi alanlarına uygun içerikleri keşfetmelerine yardımcı olacak şekilde optimize edilmiştir.


Kaynak: CoinMarketCap

Sadece1 Rakiplerine Karşı

Only1, merkezi olmayan bir sosyal platform olarak birçok avantaj sunar. Yaratıcıların içeriklerini NFT'ler aracılığıyla doğrudan paraya dönüştürmelerine olanak tanır ve reklam veya ürün satışı gibi aracıların ihtiyacını ortadan kaldırır. İçerik moderasyonu topluluk tarafından yönlendirilir, bu da kullanıcılara daha fazla kontrol sağlar ve platformu geleneksel sosyal medyadan daha yaratıcı dostu hale getirir. Ayrıca, Only1, yaratıcılarla doğrudan etkileşimlerin mümkün olmasını sağlayarak ve NFT'ler aracılığıyla yönetim hakları sunarak hayran bağlılığını artırır. Only1, Passes, Patreon, Fansly ve OnlyFans gibi rakiplerine kıyasla blok zincir teknolojisini kullanarak neredeyse sıfır işlem ücretleri ve anlık ödemeler sunarak daha fazla avantaj sağlar, geleneksel banka aracılarıyla ilişkili gecikmeleri ve yüksek ücretleri ortadan kaldırır. Merkezi platformların aksine, Only1 sansür dirençlidir, ödeme işlemcilerini atlayarak ve hassas kullanıcı kimliklerini depolama ihtiyacını ortadan kaldırarak bu değişmez yaklaşım yaratıcılara daha fazla kontrol ve mali özgürlük sağlarken yaratıcılar ve hayranlar için güvenli ve sorunsuz bir deneyim sunar.

Only1 (LIKE) Token Nedir?

Only1 veya LIKE, Solana ağındaki Only1 platformunun yerel tokenidir. Bu token, platformdaki yaratıcı ekonomisini yönetmek için kullanılır. Bu token, platformun üçüncü taraflar olmadan yaratıcıların içeriğini paraya dönüştürmesine yardımcı olur. Diğer medya platformlarından farklı olarak, Only1, token sahiplerine platformdaki iyi ve kötü içeriğin ne olduğuna karar verme imkanı tanır. Yeterli sayıda staker, bir yaratıcıyı veya içeriğini reddettiğinde, yaratıcının kazançları azalacak ('kesilecek') ve içerik kaldırılacaktır. Hayranlar, yaratıcılara mesajlarına $LIKE ile bağışta bulunmalarına izin veren 'Paid DM' üzerinden LIKE tokenlerini kullanabilir. $LIKE stakeli kullanıcılar, potansiyel NFT tahsisine uygun lotaryalar bileti alabilirler.

  • Token Adı: Only1
  • Ticker: LIKE
  • Tür: Yardımcı
  • Blockchain: Solana
  • Toplam Arz: 500,000,000
  • Sözleşme Adresi: 3bRTivrVsitbmCTGtqwp7hxXPsybkjn4XLNtPsHqa3zR


The Ones: Yönetişim NFT'leri

Diğer Web3 veya DeFi platformlarından farklı olarak, Only1 DAO oylama haklarını token sahipleri yerine NFT sahiplerine verir. DAO NFT'si olan “The Ones”, kullanıcılara farklı oy ağırlıkları vererek NFT koleksiyonlarının gelişimine etki yapmalarını sağlar. “The Ones” NFT sahipleri ayrıca kullanıcı adlarının yanında benzersiz statülerini gösteren bir “OG” rozeti de alırlar ve yeni rozetler verilmez. Başka bir özel rozet olan “The Dojo”, sadece “The Ones” NFT sahiplerine özel özellikler sunan benzersiz bir bölüme erişim sağlar, platformda yalnızca “The Ones” NFT sahipleri bu özelliklere sahip olabilirler.


Kaynak: Only1 orta

LIKE Staking

LIKE tokenunu daha deflasyonel hale getirin. Only1, fiyatı istikrarlı tutmak ve LIKE token'ın dolaşımdaki arzını azaltmak için bir yaratıcı staking havuzu başlatıyor. Yaratıcı staking havuzu, Only1'in platform gelirini içerik oluşturuculara geri dağıtma şeklidir, bu da platformu eğlenceli hale getirir ve $LIKE'e staking yapan kullanıcıların toplam kilitli değeri arttırmak için. Her yaratıcının staking havuzu için APY, yaratıcının etkinlik seviyesine bağlı olarak dalgalanacaktır. Ayrıca, yaratıcının aylık ödülü, staking havuzunun TVL'sinin %0.4'üne düşürülecektir. Only1'de unstaking yapmak için 7 günlük bir bekleme süresi gereklidir. Kullanıcılar, %2 ücret ödeyerek anında unstaking seçeneğinden yararlanabilirler; bu ücret, yeniden dağıtım için Only1 hazinesine eklenecektir.

Only1’in Yol Haritası

LIKE Tokenları nasıl satın alabilirim?

  • Gate.io Borsasına gidin ve e-posta kimliğinizi ve şifrenizi girerek bir hesap oluşturun.
  • Ayarlar'a girerek fon şifrenizi ayarlayın; bu şifre, fon çekimi sırasında sorulacaktır.
  • Satın almakLIKE jetonları, uygun belgelerle KYC'nizi tamamlamanız gerekmektedir.
  • KYC'den sonra Spot İşlemi'ne gidin, KNC'yi arayın ve seçin.
  • Yeni sayfayı açtıktan sonra, satın almak istediğiniz LIKE veya USDT miktarını doldurun ve satın al düğmesine tıklayın.
  • Başarılı bir satın alma işleminden sonra, Cüzdan > Para Çekme sayfasına gidin.
  • Burada, BEĞEN'İ seçin ve ardından cüzdan adresini girin.
  • Size fon şifrenizi, 2FA ve e-posta kodunu soracak; onları doğru bir şekilde girin ve gönderin.
  • Birkaç onaydan sonra BEĞENİNİZ cüzdanınıza ulaşır.

Sonuç

Birçok Web3 içerik oluşturucu platformu, içerik denetimi nedeniyle silme ve sansürle ilgili sorunlarla karşı karşıya kalırken, Only1, kullanıcıların içeriği kendilerinin denetlemesine izin vererek farklı bir yaklaşım benimsiyor. Bu merkezi olmayan model, Only1'i daha içerik oluşturucu dostu hale getirerek içerik oluşturuculara içerikleri üzerinde daha fazla özgürlük sağlar. Ancak, kullanıcıların Only1'in önemli miktarda yetişkin içerik oluşturucu ve içerik barındırdığını bilmeleri önemlidir. Bu ortam herkes için uygun olmayabilir ve kullanıcılar bu anlayışı göz önünde bulundurarak ilerlemelidir.

Yazar: Abhishek Rajbhar
Çevirmen: Sonia
İnceleyen(ler): Piccolo、Matheus、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!