Litecoin Nedir? LTC Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Litecoin, işlemleri daha hızlı yapmak için blokları daha sık üretilen bir Bitcoin çatalı tarafından oluşturulan bir blok zinciridir.
Litecoin Nedir? LTC Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Litecoin nedir?

2014'ten önce, bitcoin'e alternatif madeni paraların (altcoinler) çoğunun tek amacı, örneğin yeni bir blok keşfetmek için geçen ortalama süreyi değiştirmeye çalışarak, böylece işlemleri daha hızlı hale getirerek, bitcoin'in başarısını kopyalamaktı. Aslında, blok işlemlerinin onaylanmasında Bitcoin'in bekleme süreleri konusunda çok sayıda endişe vardı. Ancak, o zamanlar yenilikçi olarak kabul edilen projelerin neredeyse tamamı yavaş yavaş başarısız oldu ve ilgili madeni paralar piyasadan kayboldu. O zamanlar, Bitcoin madenciliği büyük ölçüde GPU'lar tarafından yapıldığından ve CPU kaynakları eskimiş ve madencilik için değersiz hale geldiğinden, başka bir büyük endişe ortaya çıktı. Bu teorinin ana savunucularına göre, bu, bitcoin madenciliğine erişimde yüksek engellere ve sonuç olarak ağının aşırı merkezileşmesine neden olma riski taşıyordu. Madencilik için tasarlanan ASIC makineleri o zamanlar çok pahalıydı, ancak yine de ilk büyük bitcoin madenciliği çiftlikleri ortaya çıkmaya başladı. Bu dönemde, iddia edilen bu sorunları çözmek amacıyla Litecoin yaratıldı.
Litecoin projesi, 7 Ekim 2011'de MIT'den mezun eski bir Google ve Coinbase çalışanı olan Charlie Lee tarafından başlatıldı. Litecoin, birçok kişi tarafından ilk altcoin olarak kabul edilir, çünkü teknik düzeyde Bitcoin blok zincirinin bir çatallanmasının sonucudur. Bitcoin ile aynı kodu benimsemesine rağmen, saniyede daha yüksek işlem (TPS) ve daha kısa blok oluşturma süresi sağlamak için işlem onay hızına öncelik verir. Her şey, Litecoin'i, Lee'ye göre [tüccarların] süper güvenli olmak için işlemlere ihtiyaç duymayan tüccarlar ve işletmeler için ideal bir eşler arası para birimi haline getirmek için tasarlandı. Çoğu tüccar, 1-onaylı işlemleri kolayca kabul edebilir”. Lee, hızlı onayların, bitcoin'in daha yavaş onayları kadar güvenli olmadığını kabul etti, ancak her halükarda, bitcoin'den biraz daha 'hafif' bir para birimine ihtiyaç olduğunu düşündü.

Litecoin Nasıl Çalışır? Uzlaşma Mekanizması ve Bitcoin ile Farkları

Yukarıda bahsedildiği gibi Litecoin, Bitcoin'in çatallanmasıyla oluşturulmuş bir üründür, yani kendi kodunu ve belirli özelliklerini paylaşır. Aslında, Litecoin'in mutabakat mekanizması, madencilik yoluyla işletilen Proof of Work'tür (PoW). Ancak Litecoin söz konusu olduğunda, söz konusu algoritma SHA-256 değil, Scrypt adlı algoritmadır. Bu karma algoritma, kabaca her 2,5 dakikada bir yeni bloklar üretebilirken, Bitcoin blok onay süresi ortalama 10 dakika sürüyor. Scrypt madenciliği, Bitcoin madenciliğine göre daha az kaynak ancak daha fazla bellek gerektirir ve CPU kartları kullanan madencilere, yani ASIC sahipleri yerine normal bir ev bilgisayarına sahip olanlara ve dolayısıyla madenciliği merkezileştirme riski taşıyan madencilere fayda sağlamak için benimsenmiştir. Ancak Litecoin'i Bitcoin'den ayıran tek parametre algoritma değildir. Aşağıda gösterildiği gibi daha fazlası var.

  • Madencilik zorluğu - madencilik yoluyla yeni bitcoin bloklarını keşfetmenin içerdiği zorluk derecesi - iki haftada bir yerine iki buçuk günde bir ayarlanır.

  • Yarılanma - madencilerin ödülünün planlanan yarıya indirilmesi ve para biriminin enflasyondan kaçınmasını sağlar - 210.000 blok yerine her 840.000 blokta bir gerçekleşir. Ancak bu, her iki madeni para için de her dört yılda bir gerçekleşir.

  • Toplam arz - var olabilecek maksimum madeni para sayısı - 21 milyona kıyasla 84 milyon ile bitcoin'in dört katı.

Ancak Bitcoin'inkinden çok da uzak olmayan bu parametreler, Litecoin projesinin kripto para dünyasında en uzun ömürlü ve bilinen projelerden biri olarak kalmasını sağlamıştır. Litecoin blok zinciri büyük sorunlar olmadan çalıştı ve bu nedenle güvenliğini kanıtladı.
Birçok durumda Litecoin, iki blok zincir arasındaki benzerlikler nedeniyle Bitcoin gelişimi için yararlı olduğunu kanıtladı. Örneğin, Litecoin, Bitcoin protokolüne uyarlanacak güncellemeler için bir test platformu olarak kullanılmıştır. Bitcoin'e eklenmeden önce Litecoin blok zincirinde uygulanan ana özelliklerden biri, bir bloktaki veri miktarını optimize ederek Bitcoin'in ölçeklenebilirliğini geliştiren bir güncelleme olan Segregated Witness (SegWit) idi.
Litecoin üzerinde test edilen bir diğer önemli özellik, işlemlerin hızını artırmak için ana blok zincirine (katman 2) bir kaplama sağlamayı amaçlayan çok verimli başka bir ölçeklendirme çözümü olan Lightning Network idi. Bu ekstra katman, daha düşük işlem ücretlerine izin veren, kullanıcı tarafından oluşturulan ödeme kanallarından oluşur ve şu anda çoğunlukla Bitcoin'de kullanılmaktadır.
Ayrıca Litecoin Vakfı, MimbleWimble adlı gizlilik odaklı bir protokolle entegrasyon üzerinde çalışıyor. Bu, işlemlerle ilgili bireysel girdilerin ve çıktıların tanımlanmasını önleyerek gelişmiş işlem gizliliği elde etmeye yönelik bir süreçtir. Eşzamanlı olarak protokol, bazı işlem bilgilerini ortadan kaldırdığı için işlem ölçeklenebilirliğini geliştirmelidir. Bu uygulama son zamanlarda Litecoin hakkında olumsuz haberlerin yayılmasına neden oldu, çünkü düzenleyiciler azalan işlem şeffaflığından hoşlanmamış gibi görünüyor. Risk, gelecekte kripto para borsalarında LTC jetonunun alım satımını bloke edebilmeleridir.

LTC Coin Nedir?

LTC, Litecoin blok zincirinde çalışan kripto para birimidir. Doğrudan bireyler veya işletmeler arasında para transferi yapmak için kullanılabilen bir dijital para biçimidir. Maksimum arzı 84 milyon adettir ve bunların 71,3'ü (%85) halihazırda dolaşımdadır (Ekim 2022). Daha önce de belirtildiği gibi, LTC son derece düşük işlem ücretleri ödenerek transfer edilebilir, bu da onu mikro işlemler ve satış noktası ödemeleri için uygun kılar. Coinmarketcap tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Ocak 2021 itibariyle dünya genelinde 2.000'den fazla tüccar ve mağaza LTC kabul ediyordu ve bu da onu en yaygın kabul gören kripto para birimlerinden biri haline getiriyor.
Litecoin çok küçük bir ön maden ile çıktı. Yalnızca 150 LTC, 'genesis bloğu' (ilki) olarak önceden çıkarıldı ve geçerliliğini doğrulamak için, başlangıçta iki ardışık blok çıkarıldı. Projenin lansmanında blok ödülü 50 LTC idi.

Litecoin Kullanım Örnekleri

Litecoin'in, üzerinde merkezi olmayan uygulamalar ve akıllı sözleşmeler oluşturmak için geliştirici odaklı bir platform olarak yaratılmadığı iyi bilinmektedir. İlk amaç, LTC'yi "Bitcoin'in altınına gümüş" yapmaktı: daha hızlı işlemlerle kıt, güvenli ve merkezi olmayan bir para birimi. Projeyi DeFi/Oyun dünyasına sokmak için birkaç girişimde bulunuldu, ancak başarılı olunamadı. 2020'de CipSoft ile ortaklaşa Litecoin tabanlı bir fantezi rol yapma oyunu piyasaya sürüldü. Adı LiteBringer'dı ve blockchain tabanlı bir fantezi RPG olması gerekiyordu. Ancak Mart 2022'nin sonunda geliştirilmesi durduruldu.
Bugün LTC, fiyatını tahmin etmek için sınırlı arzına ve ihraç indirimlerine güvenen yatırımcılar veya herhangi bir olumsuz sürpriz olmadan kripto piyasasının hareketlerine maruz kalmak isteyen tüccarlar arasında popüler. LTC ayrıca, yüksek işlem ücretlerinden kaçınmak için farklı borsalar veya borç verme platformları arasında fon taşımak için yaygın olarak kullanılır.
Son olarak LTC, çoğu kripto para birimi ödeme işlemcisinin desteğiyle mal ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanılır. 2021'den beri sanal bir Litecoin VISA banka kartı kullanıcıların kullanımına sunuldu. Litecoin Card sayesinde, kullanıcılar hesaplarına LTC yatırabilir ve VISA'nın kabul edildiği her yerde token harcayabilirler.

Litecoin İyi Bir Yatırım mı?

Günümüzde Litecoin'in iyi bir yatırım olup olmadığını söylemek zor. Teknolojik gelişme açısından LTC, daha sonra doğan diğer birçok projenin çok gerisinde kaldı.
Ancak LTC, arzı sınırlı ve deflasyonist olmaya programlanmış bir para birimi olduğundan, özellikle enflasyon veya ekonomik kriz zamanlarında bazı yatırımcılara güvenli bir sığınak gibi görünebilir. Ayrıca, hızlı ve ucuz işlemler nedeniyle, işlem ücretlerinin hangi kripto para biriminin destekleneceğine karar verme faktörü olabileceği gelişmekte olan ülkelerde Bitcoin'e çekici bir alternatif oluşturabilir.
Son olarak, Litecoin blok zincirinin %51 saldırılarını önleyecek kadar güvenli olduğu kanıtlanmıştır ve kodda herhangi bir güvenlik açığı bulunmamıştır, dolayısıyla güvenilirliğini kanıtlamıştır.

LTC'ye Nasıl Sahip Olunur?

LTC'ye sahip olmanın bir yolu, merkezi bir kripto borsasından geçmektir, bu nedenle ilk adım bir Gate.io hesabı oluşturmak ve KYC sürecini tamamlamaktır. Hesabınıza para ekledikten sonra, spot veya türev piyasasında LTC satın alma adımlarını inceleyin.

Litecoin ile ilgili haberler

Kripto para borsası Binance tarafından 13 Haziran 2022'de yapılan duyuruya göre platform, en son MimbleWimble (MWEB) yükseltmesi aracılığıyla gönderilen Litecoin (LTC) işlemlerine verdiği desteği sonlandırıyor.
Bu yükseltmenin geliştirilmesinin başlangıcında, bazı geliştiriciler, bunun Litecoin'in benimsenmesine yol açacağına dair istenmeyen sonuçlarla ilgili endişelerini zaten dile getirmişti. Bu yükseltme, kullanıcıların ağ üzerinde işlem yaparken, görünüşe göre ne düzenleyicilerin ne de birçok ticaret hizmetinin beğenmediği yüksek düzeyde bir gizlilik elde etmelerini sağlayabilir. Binance, bu güncellemeye karşı harekete geçen ilk şirket değildi: Aslında, sadece birkaç gün önce Güney Kore'nin büyük kripto borsaları LTC'yi platformlarından çıkardı. Kripto borsaları modern dünyada giderek daha fazla düzenleniyor ve kontrol ediliyor, bu nedenle özel kripto işlemlerinin hoş karşılanmaması şaşırtıcı değil. Gate.io, platformda isimsiz işlemlerin desteklenmediğini iddia ederek MWEB Litecoin işlemlerine yönelik desteği de sonlandırdı.

Yararlı Referanslar

Litecoin ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

LTC'de Harekete Geçin

LTC fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Yazar: Mauro F.
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Ashley, hugo, EchoYuler
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Litecoin Nedir? LTC Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Litecoin, işlemleri daha hızlı yapmak için blokları daha sık üretilen bir Bitcoin çatalı tarafından oluşturulan bir blok zinciridir.
Litecoin Nedir? LTC Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Litecoin nedir?

2014'ten önce, bitcoin'e alternatif madeni paraların (altcoinler) çoğunun tek amacı, örneğin yeni bir blok keşfetmek için geçen ortalama süreyi değiştirmeye çalışarak, böylece işlemleri daha hızlı hale getirerek, bitcoin'in başarısını kopyalamaktı. Aslında, blok işlemlerinin onaylanmasında Bitcoin'in bekleme süreleri konusunda çok sayıda endişe vardı. Ancak, o zamanlar yenilikçi olarak kabul edilen projelerin neredeyse tamamı yavaş yavaş başarısız oldu ve ilgili madeni paralar piyasadan kayboldu. O zamanlar, Bitcoin madenciliği büyük ölçüde GPU'lar tarafından yapıldığından ve CPU kaynakları eskimiş ve madencilik için değersiz hale geldiğinden, başka bir büyük endişe ortaya çıktı. Bu teorinin ana savunucularına göre, bu, bitcoin madenciliğine erişimde yüksek engellere ve sonuç olarak ağının aşırı merkezileşmesine neden olma riski taşıyordu. Madencilik için tasarlanan ASIC makineleri o zamanlar çok pahalıydı, ancak yine de ilk büyük bitcoin madenciliği çiftlikleri ortaya çıkmaya başladı. Bu dönemde, iddia edilen bu sorunları çözmek amacıyla Litecoin yaratıldı.
Litecoin projesi, 7 Ekim 2011'de MIT'den mezun eski bir Google ve Coinbase çalışanı olan Charlie Lee tarafından başlatıldı. Litecoin, birçok kişi tarafından ilk altcoin olarak kabul edilir, çünkü teknik düzeyde Bitcoin blok zincirinin bir çatallanmasının sonucudur. Bitcoin ile aynı kodu benimsemesine rağmen, saniyede daha yüksek işlem (TPS) ve daha kısa blok oluşturma süresi sağlamak için işlem onay hızına öncelik verir. Her şey, Litecoin'i, Lee'ye göre [tüccarların] süper güvenli olmak için işlemlere ihtiyaç duymayan tüccarlar ve işletmeler için ideal bir eşler arası para birimi haline getirmek için tasarlandı. Çoğu tüccar, 1-onaylı işlemleri kolayca kabul edebilir”. Lee, hızlı onayların, bitcoin'in daha yavaş onayları kadar güvenli olmadığını kabul etti, ancak her halükarda, bitcoin'den biraz daha 'hafif' bir para birimine ihtiyaç olduğunu düşündü.

Litecoin Nasıl Çalışır? Uzlaşma Mekanizması ve Bitcoin ile Farkları

Yukarıda bahsedildiği gibi Litecoin, Bitcoin'in çatallanmasıyla oluşturulmuş bir üründür, yani kendi kodunu ve belirli özelliklerini paylaşır. Aslında, Litecoin'in mutabakat mekanizması, madencilik yoluyla işletilen Proof of Work'tür (PoW). Ancak Litecoin söz konusu olduğunda, söz konusu algoritma SHA-256 değil, Scrypt adlı algoritmadır. Bu karma algoritma, kabaca her 2,5 dakikada bir yeni bloklar üretebilirken, Bitcoin blok onay süresi ortalama 10 dakika sürüyor. Scrypt madenciliği, Bitcoin madenciliğine göre daha az kaynak ancak daha fazla bellek gerektirir ve CPU kartları kullanan madencilere, yani ASIC sahipleri yerine normal bir ev bilgisayarına sahip olanlara ve dolayısıyla madenciliği merkezileştirme riski taşıyan madencilere fayda sağlamak için benimsenmiştir. Ancak Litecoin'i Bitcoin'den ayıran tek parametre algoritma değildir. Aşağıda gösterildiği gibi daha fazlası var.

  • Madencilik zorluğu - madencilik yoluyla yeni bitcoin bloklarını keşfetmenin içerdiği zorluk derecesi - iki haftada bir yerine iki buçuk günde bir ayarlanır.

  • Yarılanma - madencilerin ödülünün planlanan yarıya indirilmesi ve para biriminin enflasyondan kaçınmasını sağlar - 210.000 blok yerine her 840.000 blokta bir gerçekleşir. Ancak bu, her iki madeni para için de her dört yılda bir gerçekleşir.

  • Toplam arz - var olabilecek maksimum madeni para sayısı - 21 milyona kıyasla 84 milyon ile bitcoin'in dört katı.

Ancak Bitcoin'inkinden çok da uzak olmayan bu parametreler, Litecoin projesinin kripto para dünyasında en uzun ömürlü ve bilinen projelerden biri olarak kalmasını sağlamıştır. Litecoin blok zinciri büyük sorunlar olmadan çalıştı ve bu nedenle güvenliğini kanıtladı.
Birçok durumda Litecoin, iki blok zincir arasındaki benzerlikler nedeniyle Bitcoin gelişimi için yararlı olduğunu kanıtladı. Örneğin, Litecoin, Bitcoin protokolüne uyarlanacak güncellemeler için bir test platformu olarak kullanılmıştır. Bitcoin'e eklenmeden önce Litecoin blok zincirinde uygulanan ana özelliklerden biri, bir bloktaki veri miktarını optimize ederek Bitcoin'in ölçeklenebilirliğini geliştiren bir güncelleme olan Segregated Witness (SegWit) idi.
Litecoin üzerinde test edilen bir diğer önemli özellik, işlemlerin hızını artırmak için ana blok zincirine (katman 2) bir kaplama sağlamayı amaçlayan çok verimli başka bir ölçeklendirme çözümü olan Lightning Network idi. Bu ekstra katman, daha düşük işlem ücretlerine izin veren, kullanıcı tarafından oluşturulan ödeme kanallarından oluşur ve şu anda çoğunlukla Bitcoin'de kullanılmaktadır.
Ayrıca Litecoin Vakfı, MimbleWimble adlı gizlilik odaklı bir protokolle entegrasyon üzerinde çalışıyor. Bu, işlemlerle ilgili bireysel girdilerin ve çıktıların tanımlanmasını önleyerek gelişmiş işlem gizliliği elde etmeye yönelik bir süreçtir. Eşzamanlı olarak protokol, bazı işlem bilgilerini ortadan kaldırdığı için işlem ölçeklenebilirliğini geliştirmelidir. Bu uygulama son zamanlarda Litecoin hakkında olumsuz haberlerin yayılmasına neden oldu, çünkü düzenleyiciler azalan işlem şeffaflığından hoşlanmamış gibi görünüyor. Risk, gelecekte kripto para borsalarında LTC jetonunun alım satımını bloke edebilmeleridir.

LTC Coin Nedir?

LTC, Litecoin blok zincirinde çalışan kripto para birimidir. Doğrudan bireyler veya işletmeler arasında para transferi yapmak için kullanılabilen bir dijital para biçimidir. Maksimum arzı 84 milyon adettir ve bunların 71,3'ü (%85) halihazırda dolaşımdadır (Ekim 2022). Daha önce de belirtildiği gibi, LTC son derece düşük işlem ücretleri ödenerek transfer edilebilir, bu da onu mikro işlemler ve satış noktası ödemeleri için uygun kılar. Coinmarketcap tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Ocak 2021 itibariyle dünya genelinde 2.000'den fazla tüccar ve mağaza LTC kabul ediyordu ve bu da onu en yaygın kabul gören kripto para birimlerinden biri haline getiriyor.
Litecoin çok küçük bir ön maden ile çıktı. Yalnızca 150 LTC, 'genesis bloğu' (ilki) olarak önceden çıkarıldı ve geçerliliğini doğrulamak için, başlangıçta iki ardışık blok çıkarıldı. Projenin lansmanında blok ödülü 50 LTC idi.

Litecoin Kullanım Örnekleri

Litecoin'in, üzerinde merkezi olmayan uygulamalar ve akıllı sözleşmeler oluşturmak için geliştirici odaklı bir platform olarak yaratılmadığı iyi bilinmektedir. İlk amaç, LTC'yi "Bitcoin'in altınına gümüş" yapmaktı: daha hızlı işlemlerle kıt, güvenli ve merkezi olmayan bir para birimi. Projeyi DeFi/Oyun dünyasına sokmak için birkaç girişimde bulunuldu, ancak başarılı olunamadı. 2020'de CipSoft ile ortaklaşa Litecoin tabanlı bir fantezi rol yapma oyunu piyasaya sürüldü. Adı LiteBringer'dı ve blockchain tabanlı bir fantezi RPG olması gerekiyordu. Ancak Mart 2022'nin sonunda geliştirilmesi durduruldu.
Bugün LTC, fiyatını tahmin etmek için sınırlı arzına ve ihraç indirimlerine güvenen yatırımcılar veya herhangi bir olumsuz sürpriz olmadan kripto piyasasının hareketlerine maruz kalmak isteyen tüccarlar arasında popüler. LTC ayrıca, yüksek işlem ücretlerinden kaçınmak için farklı borsalar veya borç verme platformları arasında fon taşımak için yaygın olarak kullanılır.
Son olarak LTC, çoğu kripto para birimi ödeme işlemcisinin desteğiyle mal ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanılır. 2021'den beri sanal bir Litecoin VISA banka kartı kullanıcıların kullanımına sunuldu. Litecoin Card sayesinde, kullanıcılar hesaplarına LTC yatırabilir ve VISA'nın kabul edildiği her yerde token harcayabilirler.

Litecoin İyi Bir Yatırım mı?

Günümüzde Litecoin'in iyi bir yatırım olup olmadığını söylemek zor. Teknolojik gelişme açısından LTC, daha sonra doğan diğer birçok projenin çok gerisinde kaldı.
Ancak LTC, arzı sınırlı ve deflasyonist olmaya programlanmış bir para birimi olduğundan, özellikle enflasyon veya ekonomik kriz zamanlarında bazı yatırımcılara güvenli bir sığınak gibi görünebilir. Ayrıca, hızlı ve ucuz işlemler nedeniyle, işlem ücretlerinin hangi kripto para biriminin destekleneceğine karar verme faktörü olabileceği gelişmekte olan ülkelerde Bitcoin'e çekici bir alternatif oluşturabilir.
Son olarak, Litecoin blok zincirinin %51 saldırılarını önleyecek kadar güvenli olduğu kanıtlanmıştır ve kodda herhangi bir güvenlik açığı bulunmamıştır, dolayısıyla güvenilirliğini kanıtlamıştır.

LTC'ye Nasıl Sahip Olunur?

LTC'ye sahip olmanın bir yolu, merkezi bir kripto borsasından geçmektir, bu nedenle ilk adım bir Gate.io hesabı oluşturmak ve KYC sürecini tamamlamaktır. Hesabınıza para ekledikten sonra, spot veya türev piyasasında LTC satın alma adımlarını inceleyin.

Litecoin ile ilgili haberler

Kripto para borsası Binance tarafından 13 Haziran 2022'de yapılan duyuruya göre platform, en son MimbleWimble (MWEB) yükseltmesi aracılığıyla gönderilen Litecoin (LTC) işlemlerine verdiği desteği sonlandırıyor.
Bu yükseltmenin geliştirilmesinin başlangıcında, bazı geliştiriciler, bunun Litecoin'in benimsenmesine yol açacağına dair istenmeyen sonuçlarla ilgili endişelerini zaten dile getirmişti. Bu yükseltme, kullanıcıların ağ üzerinde işlem yaparken, görünüşe göre ne düzenleyicilerin ne de birçok ticaret hizmetinin beğenmediği yüksek düzeyde bir gizlilik elde etmelerini sağlayabilir. Binance, bu güncellemeye karşı harekete geçen ilk şirket değildi: Aslında, sadece birkaç gün önce Güney Kore'nin büyük kripto borsaları LTC'yi platformlarından çıkardı. Kripto borsaları modern dünyada giderek daha fazla düzenleniyor ve kontrol ediliyor, bu nedenle özel kripto işlemlerinin hoş karşılanmaması şaşırtıcı değil. Gate.io, platformda isimsiz işlemlerin desteklenmediğini iddia ederek MWEB Litecoin işlemlerine yönelik desteği de sonlandırdı.

Yararlı Referanslar

Litecoin ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

LTC'de Harekete Geçin

LTC fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Yazar: Mauro F.
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Ashley, hugo, EchoYuler
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!