Evmos nedir? EVMOS Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanAug 06, 2024
EVMOS, Ethereum varlıklarını ve uygulamalarını Cosmos ekosisteminin birbirine bağlı blockchain'leriyle entegre etmeyi amaçlayan blockchain teknolojisinde yeni bir ufuktur.
Evmos nedir? EVMOS Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Evmos nedir?

Açık kaynaklı blok zincirinin en son başarısı, dağıtılmış bilgi paylaşımı ve dijital varlıklar, merkezi olmayan internet protokolünün izin verilirse sosyo-ekonomik altyapıyı derinden iyileştirebileceğini kanıtlamıştır.

Blockchain teknolojisinin başlangıcından ve benimsenmesinden itibaren, Bitcoin gibi özel Blockchain kullanım durumları olmuştur: öncelikle dijital bir para birimi veakıllı sözleşme ağıEthereum gibi, birçok merkezi olmayan uygulamaya (DApp) imkan tanır Ethereum Sanal Makinesi (EVM).

Bu Blockchain'ler, enerji verimsizliği, ağ sıkışıklığı ve etkisiz yönetim modelleri gibi birçok zorlukla karşılaşmışlardır.

Evmos, Ethereum varlıklarını ve merkezi olmayan uygulamaları Cosmos ekosistemi yazılım geliştirme kiti (SDK) ile entegre etmeyi amaçlayan kripto alanındaki yeni bir öncüdür.

Evmos, bir proje ile ilgilenmektedir.proof-of-stake (PoS)Ethereum ve Cosmos ekosistemleri arasında değer transferlerini mümkün kılan ağlar. PoS, Cosmos yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılarak geliştirildi.

Geliştiriciler, belirli uygulamalar için uygun Cosmos ağlarında Ethereum akıllı sözleşmelerini dağıtmak ve EVM ve Cosmos ekosistemini birleştirerek daha hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde çapraz zincirli DApp'ler oluşturmak için Evmos'u kolayca kullanabilirler.

Ayrıca, Cosmos ve Ethereum blok zincirlerinin Evmos arasında işbirliği, geliştiricilerin Ethereum'un programlama dili olan 'Solidity'yi kullanarak birçok merkezi olmayan uygulama (DApps) inşa etmesine ve Cosmos'un Inter-Blockchain Communication (IBC) protokolü sayesinde paylaşılan likiditeye ve değer transferine erişmesine olanak tanır.

SDK nedir?

Bu, çerçeve geliştirme sürecinde kullanılan bir araçtır.Proof of Stake (PoS)Ağ ve önceden bahsedildiği gibi EVMOS Stake'in bir Kanıtı'dırKatman 1Platform; bu nedenle Evmos oluşturulurken SDK'ya ihtiyaç duyulur ve kullanılır.

Ayrıca, SDK, geliştiricilerin önceden yapılmış ve özel olarak yapılmış modellerden faydalanmalarına ve bunları piyasaya sürmeden önce test etmelerine olanak tanıyan esnek bir çerçeveye sahiptir.

EVMOS Nasıl Çalışır?

EVMOS, Byzantine Fault Tolerance (BFT)'den Tendermint Core'dan yararlanarak diğer ağların uygulama katmanlarından kendisini ayırt eder. Byzantine Fault Tolerance (BFT) terimi, bir varsayımdan kaynaklanır ve bu varsayım bilinen bir şekildeBizans Generalleri Problemi (BGP). Bu teori, farklı karargahların kontrolünde olan ve farklı karakollarda bulunan birkaç Bizans generalinin, savaş alanında iletişim kurarak ve uzlaşmaya vararak nasıl hareket edebileceğini araştırır.

Her ağ düğümü bir Bizans generaline benzer. Evmos gibi merkezi olmayan bir blok zincirinde, birden fazla düğümden oluşan sistem, bazı düğümler başarısız olsa bile sürekli çalışmayı sağlamalıdır.

Ayrıca, Evmos'un arkasındaki Tharsis şirketi, Tendermint'e takılacak bir EVM modülü geliştirmiştir. Bu, bunu yapmak için yalnızca ilk ekip değiller, aynı zamanda başkalarının da bu modüle erişmesine, onu Tendermint'e takmasına ve kendi EVM uygulama özel blok zincirlerini oluşturmasına izin verir. Bu, Cosmos ekosistemi içinde EVM uyumlu araçların kullanımını kolaylaştırır ve Ethereum geliştirme araçlarını kullanırken daha iyi bir deneyim sağlar. Dahası, bazı BFT düğümleri başarısız olsa bile blok zinciri ağı düzgün bir şekilde çalışabilir.

Geleneksel blok zinciri uzlaşma mekanizmalarında, work-proof (PoW)İşlem, işlemlerin geri dönüşü olmadan önce birden fazla onay beklemeyi gerektirir. Tüm Bitcoin cüzdanları şimdi işlem doğrulama için birden fazla sunucuya güvenmektedir.

Tersine, Evmos, Tendermint protokol motoruna dayalı bir proof-of-stake (PoS) blok doğrulama yöntemi kullanır ve Evmos blok zinciri için temel güvenlik ve doğrulama işlevlerini sağlar. Her tam düğüm, bir doğrulayıcı olmak için başvuruda bulunabilir ve en çok bahis yapılan EVMOS jetonuna sahip olan ilk 150 doğrulayıcı, on-chain işlemleri işlemekten ve işlem ücretleri kazanmaktan sorumlu olacaktır.

Evmos'da kesme cezası mekanizması mevcut. Bir doğrulayıcı kötü performans sergilerse (örneğin, çift imzalama kötü niyetli saldırılar, çevrimdışı kalma ve blokları doğrulayamama veya hacklenme nedeniyle güvenlik sorunları), staked EVMOS jetonlarının bir kısmı veya hatta tamamı kesilebilir ve el konulabilir, bu da doğrulayıcıları düğümlerini sorumlu bir şekilde işletmeye teşvik eder.

Uzlaşma Zinciri

Evmos ayrıca Celestia modüler protokolü ile işbirliği yaparak EVM rollup'lar için optimize edilmiş bir yerleşim katmanı inşa etmektedir. Bu, Cevmos (Celestia/Evmos/CosmOS) olarak adlandırılan açık bir modüler yığın kullanır. Celestia rollup'lar için yerleşim yürütme katmanı olarak Optimistic Tendermint kullanır.

Uzlaşma zinciri, bilgi erişilebilirlik katmanı olarak Celestia'yı ve Evmos uygulamalarını (akıllı sözleşmeler, etkileşim, birleştirme, vb.) kullanır ve Cosmos ve EVM dünyalarında etkileşimli akıllı sözleşmeler için tam bir EVM eşdeğer yığını sunar.

Ethereum Mainnet'in aksine, ağ sadece roll-up'lar için artırılmıştır, bu nedenle roll-up'lar rollup olmayan faaliyetlerle işlem ücretleri için rekabet etmez, ücretleri daha da azaltırken işlem kapasitesini artırır.

Şu anda Evmos'ta ortalama işlem ücreti 0.01 dolardan azdır ve işlemler üç saniye içinde doğrulanabilir, saniyede en fazla 10.000 işlem (TPS) kapasitesine sahiptir. Sonuç olarak, Evmos sadece Ethereum ve Cosmos blok zinciri ağlarının ekosistemlerini birbirine bağlamakla kalmaz, aynı zamanda güvenilir, hızlı ve güvenli mobil ödeme doğrulaması sağlar, bu da güvene dayalı en aza indirgenmiş ve pratik mobil ödemelerin mümkün olmasını sağlar.

EVMOS Token nedir?

Blockchain'in yardımcı tokenı, EVMOS, Evmos blockchain'in faaliyetlerine yardımcı olur, kullanıcılar arasında esnek etkileşimi kolaylaştırır ve geliştiricilere ağ üzerinde uygulama geliştirmelerine yardımcı olur.

Bu nedenle, ağ doğrulayıcılarını ve geliştiricileri ödüllendirerek, EVMOS token'ı, Evmos blok zincirinin güvenliğini, işlem ücreti ödemesini ve stakingini korumak için esastır.

Ayrıca, ağ işlemleri ve doğrulama prosedürleri için enerji sağlamaya ek olarak, yönetişim oylaması aracılığıyla ağ katılımını destekleyen bir EVM üzerindeki ikinci varlıktır.

Yine de, Evmos merkezsiz otonom organizasyonu (DAO) gezinme ve karar verme sürecinde sorumlusunuz, bu sayede bir jeton sahibi olarak ekosistemin geleceğini belirleyebilirsiniz.

EVMOS Tokenomics

EVMOS'un ilk yılda yaklaşık 300 milyon jetonun piyasaya sürülmesiyle yüksek bir enflasyon oranına sahip olması amaçlanıyor. Tokenlerin piyasaya sürülmesi, enflasyonu yıllık olarak azaltan üstel bir bozulma programını takip eder. "The Half-Life" olarak bilinen bir prosedürde, girişim dört yıl boyunca toplamda bir milyar token çıkarmayı planlıyor.


Kaynak: Blog TanıtımıEvmos Resmi Web Sitesinde

Yarı Ömür Formülü Üstel Azalma

Bu, projenin uzun vadede teorik olarak deflasyonist olmasına rağmen, geliştiriciler EVMOS'u sınırsız bir arzla bir varlık olarak görüyor. Ancak, ekip, topluluğa ilk dört yılın ardından başka bir jeton arz sistemi için oy vermelerini öneriyor. Örneğin, ödüller çok azalırsa lineer veya sabit bir sistem önerilebilirler.

DApp Mağazası

Evmos'ta, GazÜcretler, sadece blok zinciri doğrulayıcılarının sahiplik paylarını artıran yakılmayan fonlar değildir. Platform şimdi ücretleri, yerleşik, karşılıklı ücret gelir mekanizması aracılığıyla geliştiriciler ve doğrulayıcılar arasında teşvikler olarak bölümlendiriyor. Bu gelir mekanizması/ücret dağıtımı DApp mağazası olarak bilinir.

Bunu bir uygulama mağazası olarak düşünebilirsiniz, uygulama satışlarından elde edilen bazı gelirler mağaza operatörüne ve bazı gelirler geliştiriciye tahsis edilir. Ancak, DApp mağazasında kurulum sonsuz, aktif bir hizmettir ve operatör bir DApp'ı çalıştırmak için gerekli altyapının büyük bir kısmını kiralar.

Mağaza, geliştiricilerin yeni bir yönetim belirteci hızlandırma yeteneğine değil, DApps'lerinin değeri ve etkisine dayalı olarak teşvik eder. Bu bağlamda, Evmos üzerinde inşa eden geliştiriciler, platformun geliştirme ve yönetimine gerçek bir pay alırlar. Başlangıçta ücret, dağıtıcılar ve doğrulayıcılar arasında %50/%50 oranında bölünür, ancak bir yönetim teklifi ile değiştirilebilir.

Evmos Blockchain'in Özellikleri

Her DeFi projesi, belirli Ethereum tabanlı uygulamalara erişmek istemektedir. Evmos'un Proof of Stake (PoS) sisteminin avantajları uyumluluk, güvenlik, hızlı işlem, uygun gaz ücretleri ve artan bir kullanıcı tabanıdır.

Uyumluluk

Ethereum blok zinciri, sağlam, güvenli ve geniş bir kullanıcı tabanına sahip olduğu için DeFi uygulamaları oluşturmak için kullanılabilir. Ancak, yüksek işletme maliyetlerinde ve yavaş işlem sürelerinde gecikmeli sonuçlar vermektedir.

Evmos gibi EVM uyumlu birinci katman zincirleri, Ethereum uygulamalarını geniş bir kullanıcı kitlesine dağıtmak için geliştiricilere olanak tanır ve uygulamaların kullanılabilirliğini artırır.

Daha önce not etmiştik ki Cosmos SDK, Evmos oluşturmak için kullanılır ve PoS veya Proof-of-Authority (PoA) ağları oluşturmak için bir araçtır. SDK ayrıca geliştiricilere önceden yapılmış ve özel modelleri kullanma ve bunları piyasaya sürmeden önce test etme imkanı sağlar.

Sanal makineler odaklı bir çerçeve yerine esnek bir çerçeve kullanır. İki çerçeve arasındaki farkları sağlam bir şekilde kavradıktan sonra, Cosmos SDK'nın, etkileşimli ve uygulama özel ağlar inşa etmek için en iyi seçenek olduğunu anlayacaksınız.

Akıllı Sözleşme

Akıllı sözleşmeler, Ethereum gibi sanal makine ağlarında uygulamalar oluşturmak için kullanılır. Çerçeve bazı uygulamalar için mükemmel olsa da, hassas komut yürütme gerektiren uygulamalar gibi, çok katmanlı programları oluşturmak neredeyse zordur. Ethereum'un akıllı sözleşme ağları arasında en geniş geliştirme topluluğuna sahip olduğunu belirtmek ilginçtir.

Hızlı İşlemler

Evmos kullanıcıları ayrıca süper hızlı işlem sürelerinden, yüksek çıktı kapasitesinden ve düşük maliyetlerden de faydalanırlar. Kullanıcılar saatlerce işlem tamamlanmasını beklemek zorunda kalmadan hızlı işlemlerin keyfini çıkarırlar. Bu, ağ yoğunluğundaki azalmanın maliyeti düşürmesi nedeniyle geliştiricilerin DApp'leri etkili bir şekilde ölçeklendirmelerine neden olan Evmos'un kullanıcılar için tatmin edici olmasının nedenlerinden biridir.

Evmos Ekosistemi


Kaynak: EVMOS Ekosistemi

EVMOS ekosistemi üzerinde birçok web3 uygulaması ve proje geliştirildi. Hadi bazılarına bir göz atalım.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi)

4T2: Evmos blockchain üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir getiri artırma mekanizmasıdır ve tüm Cosmos ekosistemi boyunca likidite sağlamayı maksimize etmeyi amaçlar.

ASTEROIDS PARA: Ethereum, Evmos, Cosmos ve ekosistemi arasındaki boşluğu dolduran Evmos tarafından desteklenen Algo kararlı bir coindir.

AUTOFARM: Bir getiri optimizasyoncusu, bir DEx birleştiricisi ve bir akıllı portföy yöneticisi. Bunlar, bu zincir-nötr, getiri birleştiren DeFi protokolünün üç ana ürün teklifi. Çok zincirli DEx ve getiri birleştirme özellikleriyle tek noktadan DeFi platformudur.

AutoFarm'da, Evmos, muazzam alanı nedeniyle entegre edildi ve AutoFarm, tek duraklı bir DeFi mağazası haline gelmeye bir adım daha yaklaştı.

Diğer DeFi uygulamaları arasında AAVE, Kinesis Labs, Diffusion Finance, FRAX ve NOVADAO bulunur.

Altyapı ve Araçlar

ANKR: Çeşitli uygulamalara sahip bir yardımcı program jetonu. Ankr ağındaki hizmetlere erişmek için bir ödeme yöntemi olarak kullanılabilir ve ayrıca hibe teklifleri üzerine basit oy kullanmak için de kullanılabilir. Ayrıca, Ankr, en hızlı, en güvenilir Web 3 altyapısı olarak iyi bir itibara sahiptir.

BAND PROTOCOL: Gerçek verileri akıllı sözleşmelere ve API'lere bağlayan, güvenli ve ölçeklenebilir merkezi olmayan çapraz zincir oracle platformu. Ayrıca, dış verilerin ve API'lerin akıllı sözleşmelere bağlı olduğunu bilmek önemlidir.

BLOCKSCAN: Cüzdanlarını bağlayarak, BlockScan Ethereum kullanıcılarının birbirleriyle etkileşimde bulunmasını sağlar. Ayrıca, özel Blockchain projeleri oluşturmak, entegre etmek ve başlatmak için BlockScan kullanılır ve önemli işlem süreçlerini otomatikleştirir ve güvence altına alır.

Gösterge Paneli

BLOCK SPOT: Yatırımcılar ve meraklılar için büyüleyici konular sunan eğitim ve bilgilendirme platformu. En büyük Blockchain veri platformu olmak hedefi.

Cüzdanlar ve Muhafızlar

Kripto para anahtarları, güvenli cihazlar olan cüzdanlarda güvenli ve erişilebilir şekilde saklanır, ancak Evmos cüzdanlara ekstra güvenlik ekler. İşte birkaç örnek: FoxWallet, Evmos.me, Disperze cüzdanı, Kepler, FalconWallet ve CypherD cüzdanı.

Değiştirilemez Tokenler (NFT'ler)

NFT'ler, genellikle kripto para birimleriyle aynı tür kodlama kullanılarak oluşturulan değiştirilemez tokenlardır. Evmos ile bağlantılı NFT'ler arasında Cosmic Horizon, Evmos Explorers ve Evmos Punks örnekleri bulunur.

Merkezi Olmayan Otonom Kuruluş (DAO)

Bu, kararların merkezi bir otorite yerine bir Blockchain üzerinde yürürlüğe konan belirli bir düzenlemeler merkezli topluluk tarafından alındığı merkezi olmayan bir sistemdir. Örneğin, Layer2 Pad, NovaDao ve OwlDao, Evmos ekosistemi üzerinde çalışan DAO'ların örnekleridir.

EVMOS: Cosmos ve EVM Ekosistemini Birleştirme

Evmos, Ethereum ve Cosmos ekosistemleri arasında çapraz zincir iletişimini teşvik eder. İki zinciri birbirine bağlayarak kullanıcıların Ethereum'un yüksek işlem ücretlerinden ve ağ yoğunluğundan kaçınmasını sağlar. Ayrıca, Cosmos geliştiricilerine endüstri lideri akıllı sözleşme ağına (Ethereum, akıllı sözleşme ağları arasında en büyük geliştirme topluluğuna sahiptir) nispeten kısıtlama olmadan erişim sağlar.

Evmos ekosistemi içinde ve daha geniş Cosmos topluluğunda kredilendirmeyi artırmak için, Evmos ağına Aave V3 kuruldu.

Evmos, Ethereum ve diğer EVM zincirlerinin kullanıcılarının Cosmos evrenine erişmeleri için bir portal görevi görür. Bu, geliştirici odaklı teşvikler, zincirler arası birleştirilebilirlik ve diğer Cosmos blok zincirleriyle uyumluluk yoluyla mümkün olmaktadır.

Aave-Evmos Merkezi Olmayan Borsaları (DEx), EVMOS, AAVE, USDT, USDC, DAI, wBTC, FRAX ve ATOM dahil diğer jetonları kabul eder.

EVM roll-up'lar için bir yerleşim katmanı Celestia tarafından Evmos ile işbirliği içinde geliştirildi. En düşük işlem ücretleriyle, EVM roll-up'lar kullanıcıların zincir dışı işlemler yapmalarına olanak tanırken işlem bilgilerini zincir üzerindeki bir konsensüs ve bilgi erişilebilirlik katmanıyla güvenli bir şekilde paylaşmalarını sağlar.

Roll-uplar, işlemleri Layer One (L1) zincirleri dışında işleyerek geliştiricilere ve kullanıcılara yüksek işlem kapasitesi sağlar, bu da sıkışıklığı hafifletir.

Evmos Ekosisteminin Genel Bakışı

  • Cosmos SDK kullanılarak geliştirilen bu, Ethereum akıllı sözleşmelerinin belirli uygulama zincirlerinde kolayca çalışmasına izin verir.
  • IBC protokolünü destekler ve farklı zincirler arasında DApp'leri bağlayabilir.
  • Solidity geliştiricileri için kapsamlı Ethereum Sanal Makinesi desteği sağlar.

Evmos’un yerel tokeni, EVMOS, ağ güvenliğini sağlar ve ekosistem büyümesini teşvik eder. Evmos 2.0'ın piyasaya sürülmesiyle, Evmos ekosisteminin yeni gelişim fırsatlarını kucaklaması bekleniyor.

EVMOS 2.0

Cosmos SDK üzerine inşa edilmiş ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu bir zincir olan Evmos, Evmos 2.0 yükseltmesini başlattı. Ana hedefler, performansı ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve Evmos zincirine yeni işlevler eklemektir.

Evmos 2.0'da Büyük İyileştirmeler

  • IBC varlıkları ve ERC-20 tokenleri arasında çift yönlü dönüşümü destekler.
  • İşlem işleme ve blok paketleme işlemlerini optimize eder
  • Genel ağ performansını artırır

Evmos 2.0'da Yeni Özellikler

  • Feesplit modülünü etkinleştirerek, doğrulayıcıların ve sözleşme geliştiricilerinin işlem ücretlerini paylaşmasına olanak tanır.
  • DApp Mağazasını başlatır, kullanıcılara uygun DApp keşif ve kullanım deneyimi sunar
  • Cosmos yerel varlıklarının, Evmos'ta ERC-20 tokenları olarak kullanımını desteklemek için mekanizmalar geliştirir.

Evmos Tokenomisi

Evmos, Cosmos SDK'ya dayalı bir blokzinciridir ve geliştiricilere ve kullanıcılara güvenli, güvenilir ve verimli bir geliştirme ortamı sağlamayı amaçlar. Evmos'un jetonomi ekosisteminin çekirdeğidir. Aşağıda ana özellikleri ve mekanizmaları bulunmaktadır:

Evmos Jeton Ekonomisi'nin Ana Özellikleri ve Mekanizmaları

EVMOS Token:

  • EVMOS, işlem ücretlerini ödemek ve kullanıcıları likidite sağladıkları için ödüllendirmek için kullanılan Evmos'un yerel tokenidir.
  • EVMOS, Evmos üzerinde işlem yaparak ve likidite sağlayarak elde edilebilir.

Likitlik Madenciliği:

  • Evmos'un likidite madenciliği mekanizması, kullanıcıların likidite sağlayarak EVMOS token ödülleri kazanmasına olanak tanır.
  • Likidite madenciliği mekanizması, kullanıcı kazançlarını ve likiditesini artırabilir.

Token Airdrops:

  • Evmos'un jeton airdrop planı, erken topluluk destekçileri, testnet katılımcıları, EvmoSwap'ın erken LP'leri, Evmos topluluk üyeleri ve Cosmos ekosistemi kullanıcılarının EVMOS jeton airdroplarını almasına olanak tanır.
  • Airdrop planı, daha fazla kullanıcı ve likidite çekmeye yardımcı olur, böylece Evmos ekosisteminin gelişimini daha da sağlamlaştırır.

LP Havuzları:

  • LP Havuzları, Evmos'ta likidite piyasa yapma havuzlarıdır ve kullanıcıların likidite sağlayarak EVMOS token ödülleri kazanmasına olanak tanır.
  • Evmos'ta USDC/EVMOS, USDC/USDT ve USDT/EVMOS dahil olmak üzere birçok LP havuzu zaten açık.

Verim Çiftçiliği:

  • Evmos'un verim çiftliği mekanizması, likidite sağlayarak kullanıcıların EVMOS jeton ödülleri kazanmasına olanak tanır.
  • Yield farming mekanizması, kullanıcı kazançlarını ve likiditesini artırabilir.

Genel olarak, Evmos'un jeton ekonomisi ekosisteminin çekirdeğidir. Likidite piyasa yapma, getiri çiftçiliği ve hava atma planları gibi mekanizmalar aracılığıyla, daha fazla kullanıcı ve likidite çekerek Evmos ekosisteminin gelişimini daha da güçlendirir.

EVMOS iyi bir yatırım mı?

EVMOS, Ethereum Virtual Machine ile uyumlu ve Cosmos SDK kullanılarak oluşturulmuştur; amacı, Ethereum varlıklarını ve DApps'leri Cosmos uyumlu blok zinciri ile entegre etmektir.

PoS algoritması kullanarak, Evmos hızlı işlemleri, neredeyse sıfır ücreti garanti eder ve en önemlisi Ethereum'un zengin varlıklarına erişim sağlar. Temel olarak, IBC'nin yeteneklerini genişletir ve mevcut EVM zincirleriyle entegrasyonu için temel oluşturur. Evmos, pazar değeri açısından Cosmos'un en büyük ağlarından biri haline gelmiş ve daha fazla gelişme beklenirken, yakın zamanda ekosisteminin devasa bir büyümesini görebiliriz.

EVMOS Nasıl Sahip Olunur?

EVMOS sahibi olmak için merkezi bir kripto para borsasını kullanabilirsiniz. Başlamak için Gate.io'da bir hesap oluşturmak. Hesabınız doğrulandıktan ve fonlandıktan sonra EVMOS jetonları satın alabilirsiniz. Basitçe söylemek gerekirse, EVMOS elde etmek için Gate Convert, spot ticaret veya hatta marj ticaretini kullanabilirsiniz.

Evmos (EVMOS) hakkında haberler

2 Kasım 2022'de Evmos, Evmos gelişimini desteklemek için 27 milyon dolarlık ilk jeton satışını tamamladıklarını duyurdu. Polychain Capital, Web3 alanının önemli oyuncularından bazılarının ve diğer melek yatırımcıların katılımıyla turu yönetti. Ayrıca, duyurunun ardından platform, kurumsal benimseme ve yatırımcılar için daha erişilebilir hale getirmek için saklama ve staking hizmetleri sunmak üzere Anchorage Digital ile ortaklık kurdu. Evmos, dApp geliştiricilerine çeşitli kaynaklar sunmaya adanmıştır. Geliştiricileri sürdürülebilir bir şekilde telafi etmek için Evmos, her işlemin yarısını kullanılan dApp'in geliştiricilerine yönlendirir, bu da tüm işlem ücretlerinin doğrulayıcılara veya Ethereum'da olduğu gibi kısmen yakıldığına değil.

EVMOS'ta Harekete Geçin

Bugünün kontrolüEVMOS fiyatıve favori işlem çiftlerinizi ticarete başlayın.

Yazar: Allen
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Edward、KOWEI、Elisa、Ashley、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Evmos nedir? EVMOS Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanAug 06, 2024
EVMOS, Ethereum varlıklarını ve uygulamalarını Cosmos ekosisteminin birbirine bağlı blockchain'leriyle entegre etmeyi amaçlayan blockchain teknolojisinde yeni bir ufuktur.
Evmos nedir? EVMOS Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Evmos nedir?

Açık kaynaklı blok zincirinin en son başarısı, dağıtılmış bilgi paylaşımı ve dijital varlıklar, merkezi olmayan internet protokolünün izin verilirse sosyo-ekonomik altyapıyı derinden iyileştirebileceğini kanıtlamıştır.

Blockchain teknolojisinin başlangıcından ve benimsenmesinden itibaren, Bitcoin gibi özel Blockchain kullanım durumları olmuştur: öncelikle dijital bir para birimi veakıllı sözleşme ağıEthereum gibi, birçok merkezi olmayan uygulamaya (DApp) imkan tanır Ethereum Sanal Makinesi (EVM).

Bu Blockchain'ler, enerji verimsizliği, ağ sıkışıklığı ve etkisiz yönetim modelleri gibi birçok zorlukla karşılaşmışlardır.

Evmos, Ethereum varlıklarını ve merkezi olmayan uygulamaları Cosmos ekosistemi yazılım geliştirme kiti (SDK) ile entegre etmeyi amaçlayan kripto alanındaki yeni bir öncüdür.

Evmos, bir proje ile ilgilenmektedir.proof-of-stake (PoS)Ethereum ve Cosmos ekosistemleri arasında değer transferlerini mümkün kılan ağlar. PoS, Cosmos yazılım geliştirme kiti (SDK) kullanılarak geliştirildi.

Geliştiriciler, belirli uygulamalar için uygun Cosmos ağlarında Ethereum akıllı sözleşmelerini dağıtmak ve EVM ve Cosmos ekosistemini birleştirerek daha hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde çapraz zincirli DApp'ler oluşturmak için Evmos'u kolayca kullanabilirler.

Ayrıca, Cosmos ve Ethereum blok zincirlerinin Evmos arasında işbirliği, geliştiricilerin Ethereum'un programlama dili olan 'Solidity'yi kullanarak birçok merkezi olmayan uygulama (DApps) inşa etmesine ve Cosmos'un Inter-Blockchain Communication (IBC) protokolü sayesinde paylaşılan likiditeye ve değer transferine erişmesine olanak tanır.

SDK nedir?

Bu, çerçeve geliştirme sürecinde kullanılan bir araçtır.Proof of Stake (PoS)Ağ ve önceden bahsedildiği gibi EVMOS Stake'in bir Kanıtı'dırKatman 1Platform; bu nedenle Evmos oluşturulurken SDK'ya ihtiyaç duyulur ve kullanılır.

Ayrıca, SDK, geliştiricilerin önceden yapılmış ve özel olarak yapılmış modellerden faydalanmalarına ve bunları piyasaya sürmeden önce test etmelerine olanak tanıyan esnek bir çerçeveye sahiptir.

EVMOS Nasıl Çalışır?

EVMOS, Byzantine Fault Tolerance (BFT)'den Tendermint Core'dan yararlanarak diğer ağların uygulama katmanlarından kendisini ayırt eder. Byzantine Fault Tolerance (BFT) terimi, bir varsayımdan kaynaklanır ve bu varsayım bilinen bir şekildeBizans Generalleri Problemi (BGP). Bu teori, farklı karargahların kontrolünde olan ve farklı karakollarda bulunan birkaç Bizans generalinin, savaş alanında iletişim kurarak ve uzlaşmaya vararak nasıl hareket edebileceğini araştırır.

Her ağ düğümü bir Bizans generaline benzer. Evmos gibi merkezi olmayan bir blok zincirinde, birden fazla düğümden oluşan sistem, bazı düğümler başarısız olsa bile sürekli çalışmayı sağlamalıdır.

Ayrıca, Evmos'un arkasındaki Tharsis şirketi, Tendermint'e takılacak bir EVM modülü geliştirmiştir. Bu, bunu yapmak için yalnızca ilk ekip değiller, aynı zamanda başkalarının da bu modüle erişmesine, onu Tendermint'e takmasına ve kendi EVM uygulama özel blok zincirlerini oluşturmasına izin verir. Bu, Cosmos ekosistemi içinde EVM uyumlu araçların kullanımını kolaylaştırır ve Ethereum geliştirme araçlarını kullanırken daha iyi bir deneyim sağlar. Dahası, bazı BFT düğümleri başarısız olsa bile blok zinciri ağı düzgün bir şekilde çalışabilir.

Geleneksel blok zinciri uzlaşma mekanizmalarında, work-proof (PoW)İşlem, işlemlerin geri dönüşü olmadan önce birden fazla onay beklemeyi gerektirir. Tüm Bitcoin cüzdanları şimdi işlem doğrulama için birden fazla sunucuya güvenmektedir.

Tersine, Evmos, Tendermint protokol motoruna dayalı bir proof-of-stake (PoS) blok doğrulama yöntemi kullanır ve Evmos blok zinciri için temel güvenlik ve doğrulama işlevlerini sağlar. Her tam düğüm, bir doğrulayıcı olmak için başvuruda bulunabilir ve en çok bahis yapılan EVMOS jetonuna sahip olan ilk 150 doğrulayıcı, on-chain işlemleri işlemekten ve işlem ücretleri kazanmaktan sorumlu olacaktır.

Evmos'da kesme cezası mekanizması mevcut. Bir doğrulayıcı kötü performans sergilerse (örneğin, çift imzalama kötü niyetli saldırılar, çevrimdışı kalma ve blokları doğrulayamama veya hacklenme nedeniyle güvenlik sorunları), staked EVMOS jetonlarının bir kısmı veya hatta tamamı kesilebilir ve el konulabilir, bu da doğrulayıcıları düğümlerini sorumlu bir şekilde işletmeye teşvik eder.

Uzlaşma Zinciri

Evmos ayrıca Celestia modüler protokolü ile işbirliği yaparak EVM rollup'lar için optimize edilmiş bir yerleşim katmanı inşa etmektedir. Bu, Cevmos (Celestia/Evmos/CosmOS) olarak adlandırılan açık bir modüler yığın kullanır. Celestia rollup'lar için yerleşim yürütme katmanı olarak Optimistic Tendermint kullanır.

Uzlaşma zinciri, bilgi erişilebilirlik katmanı olarak Celestia'yı ve Evmos uygulamalarını (akıllı sözleşmeler, etkileşim, birleştirme, vb.) kullanır ve Cosmos ve EVM dünyalarında etkileşimli akıllı sözleşmeler için tam bir EVM eşdeğer yığını sunar.

Ethereum Mainnet'in aksine, ağ sadece roll-up'lar için artırılmıştır, bu nedenle roll-up'lar rollup olmayan faaliyetlerle işlem ücretleri için rekabet etmez, ücretleri daha da azaltırken işlem kapasitesini artırır.

Şu anda Evmos'ta ortalama işlem ücreti 0.01 dolardan azdır ve işlemler üç saniye içinde doğrulanabilir, saniyede en fazla 10.000 işlem (TPS) kapasitesine sahiptir. Sonuç olarak, Evmos sadece Ethereum ve Cosmos blok zinciri ağlarının ekosistemlerini birbirine bağlamakla kalmaz, aynı zamanda güvenilir, hızlı ve güvenli mobil ödeme doğrulaması sağlar, bu da güvene dayalı en aza indirgenmiş ve pratik mobil ödemelerin mümkün olmasını sağlar.

EVMOS Token nedir?

Blockchain'in yardımcı tokenı, EVMOS, Evmos blockchain'in faaliyetlerine yardımcı olur, kullanıcılar arasında esnek etkileşimi kolaylaştırır ve geliştiricilere ağ üzerinde uygulama geliştirmelerine yardımcı olur.

Bu nedenle, ağ doğrulayıcılarını ve geliştiricileri ödüllendirerek, EVMOS token'ı, Evmos blok zincirinin güvenliğini, işlem ücreti ödemesini ve stakingini korumak için esastır.

Ayrıca, ağ işlemleri ve doğrulama prosedürleri için enerji sağlamaya ek olarak, yönetişim oylaması aracılığıyla ağ katılımını destekleyen bir EVM üzerindeki ikinci varlıktır.

Yine de, Evmos merkezsiz otonom organizasyonu (DAO) gezinme ve karar verme sürecinde sorumlusunuz, bu sayede bir jeton sahibi olarak ekosistemin geleceğini belirleyebilirsiniz.

EVMOS Tokenomics

EVMOS'un ilk yılda yaklaşık 300 milyon jetonun piyasaya sürülmesiyle yüksek bir enflasyon oranına sahip olması amaçlanıyor. Tokenlerin piyasaya sürülmesi, enflasyonu yıllık olarak azaltan üstel bir bozulma programını takip eder. "The Half-Life" olarak bilinen bir prosedürde, girişim dört yıl boyunca toplamda bir milyar token çıkarmayı planlıyor.


Kaynak: Blog TanıtımıEvmos Resmi Web Sitesinde

Yarı Ömür Formülü Üstel Azalma

Bu, projenin uzun vadede teorik olarak deflasyonist olmasına rağmen, geliştiriciler EVMOS'u sınırsız bir arzla bir varlık olarak görüyor. Ancak, ekip, topluluğa ilk dört yılın ardından başka bir jeton arz sistemi için oy vermelerini öneriyor. Örneğin, ödüller çok azalırsa lineer veya sabit bir sistem önerilebilirler.

DApp Mağazası

Evmos'ta, GazÜcretler, sadece blok zinciri doğrulayıcılarının sahiplik paylarını artıran yakılmayan fonlar değildir. Platform şimdi ücretleri, yerleşik, karşılıklı ücret gelir mekanizması aracılığıyla geliştiriciler ve doğrulayıcılar arasında teşvikler olarak bölümlendiriyor. Bu gelir mekanizması/ücret dağıtımı DApp mağazası olarak bilinir.

Bunu bir uygulama mağazası olarak düşünebilirsiniz, uygulama satışlarından elde edilen bazı gelirler mağaza operatörüne ve bazı gelirler geliştiriciye tahsis edilir. Ancak, DApp mağazasında kurulum sonsuz, aktif bir hizmettir ve operatör bir DApp'ı çalıştırmak için gerekli altyapının büyük bir kısmını kiralar.

Mağaza, geliştiricilerin yeni bir yönetim belirteci hızlandırma yeteneğine değil, DApps'lerinin değeri ve etkisine dayalı olarak teşvik eder. Bu bağlamda, Evmos üzerinde inşa eden geliştiriciler, platformun geliştirme ve yönetimine gerçek bir pay alırlar. Başlangıçta ücret, dağıtıcılar ve doğrulayıcılar arasında %50/%50 oranında bölünür, ancak bir yönetim teklifi ile değiştirilebilir.

Evmos Blockchain'in Özellikleri

Her DeFi projesi, belirli Ethereum tabanlı uygulamalara erişmek istemektedir. Evmos'un Proof of Stake (PoS) sisteminin avantajları uyumluluk, güvenlik, hızlı işlem, uygun gaz ücretleri ve artan bir kullanıcı tabanıdır.

Uyumluluk

Ethereum blok zinciri, sağlam, güvenli ve geniş bir kullanıcı tabanına sahip olduğu için DeFi uygulamaları oluşturmak için kullanılabilir. Ancak, yüksek işletme maliyetlerinde ve yavaş işlem sürelerinde gecikmeli sonuçlar vermektedir.

Evmos gibi EVM uyumlu birinci katman zincirleri, Ethereum uygulamalarını geniş bir kullanıcı kitlesine dağıtmak için geliştiricilere olanak tanır ve uygulamaların kullanılabilirliğini artırır.

Daha önce not etmiştik ki Cosmos SDK, Evmos oluşturmak için kullanılır ve PoS veya Proof-of-Authority (PoA) ağları oluşturmak için bir araçtır. SDK ayrıca geliştiricilere önceden yapılmış ve özel modelleri kullanma ve bunları piyasaya sürmeden önce test etme imkanı sağlar.

Sanal makineler odaklı bir çerçeve yerine esnek bir çerçeve kullanır. İki çerçeve arasındaki farkları sağlam bir şekilde kavradıktan sonra, Cosmos SDK'nın, etkileşimli ve uygulama özel ağlar inşa etmek için en iyi seçenek olduğunu anlayacaksınız.

Akıllı Sözleşme

Akıllı sözleşmeler, Ethereum gibi sanal makine ağlarında uygulamalar oluşturmak için kullanılır. Çerçeve bazı uygulamalar için mükemmel olsa da, hassas komut yürütme gerektiren uygulamalar gibi, çok katmanlı programları oluşturmak neredeyse zordur. Ethereum'un akıllı sözleşme ağları arasında en geniş geliştirme topluluğuna sahip olduğunu belirtmek ilginçtir.

Hızlı İşlemler

Evmos kullanıcıları ayrıca süper hızlı işlem sürelerinden, yüksek çıktı kapasitesinden ve düşük maliyetlerden de faydalanırlar. Kullanıcılar saatlerce işlem tamamlanmasını beklemek zorunda kalmadan hızlı işlemlerin keyfini çıkarırlar. Bu, ağ yoğunluğundaki azalmanın maliyeti düşürmesi nedeniyle geliştiricilerin DApp'leri etkili bir şekilde ölçeklendirmelerine neden olan Evmos'un kullanıcılar için tatmin edici olmasının nedenlerinden biridir.

Evmos Ekosistemi


Kaynak: EVMOS Ekosistemi

EVMOS ekosistemi üzerinde birçok web3 uygulaması ve proje geliştirildi. Hadi bazılarına bir göz atalım.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi)

4T2: Evmos blockchain üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir getiri artırma mekanizmasıdır ve tüm Cosmos ekosistemi boyunca likidite sağlamayı maksimize etmeyi amaçlar.

ASTEROIDS PARA: Ethereum, Evmos, Cosmos ve ekosistemi arasındaki boşluğu dolduran Evmos tarafından desteklenen Algo kararlı bir coindir.

AUTOFARM: Bir getiri optimizasyoncusu, bir DEx birleştiricisi ve bir akıllı portföy yöneticisi. Bunlar, bu zincir-nötr, getiri birleştiren DeFi protokolünün üç ana ürün teklifi. Çok zincirli DEx ve getiri birleştirme özellikleriyle tek noktadan DeFi platformudur.

AutoFarm'da, Evmos, muazzam alanı nedeniyle entegre edildi ve AutoFarm, tek duraklı bir DeFi mağazası haline gelmeye bir adım daha yaklaştı.

Diğer DeFi uygulamaları arasında AAVE, Kinesis Labs, Diffusion Finance, FRAX ve NOVADAO bulunur.

Altyapı ve Araçlar

ANKR: Çeşitli uygulamalara sahip bir yardımcı program jetonu. Ankr ağındaki hizmetlere erişmek için bir ödeme yöntemi olarak kullanılabilir ve ayrıca hibe teklifleri üzerine basit oy kullanmak için de kullanılabilir. Ayrıca, Ankr, en hızlı, en güvenilir Web 3 altyapısı olarak iyi bir itibara sahiptir.

BAND PROTOCOL: Gerçek verileri akıllı sözleşmelere ve API'lere bağlayan, güvenli ve ölçeklenebilir merkezi olmayan çapraz zincir oracle platformu. Ayrıca, dış verilerin ve API'lerin akıllı sözleşmelere bağlı olduğunu bilmek önemlidir.

BLOCKSCAN: Cüzdanlarını bağlayarak, BlockScan Ethereum kullanıcılarının birbirleriyle etkileşimde bulunmasını sağlar. Ayrıca, özel Blockchain projeleri oluşturmak, entegre etmek ve başlatmak için BlockScan kullanılır ve önemli işlem süreçlerini otomatikleştirir ve güvence altına alır.

Gösterge Paneli

BLOCK SPOT: Yatırımcılar ve meraklılar için büyüleyici konular sunan eğitim ve bilgilendirme platformu. En büyük Blockchain veri platformu olmak hedefi.

Cüzdanlar ve Muhafızlar

Kripto para anahtarları, güvenli cihazlar olan cüzdanlarda güvenli ve erişilebilir şekilde saklanır, ancak Evmos cüzdanlara ekstra güvenlik ekler. İşte birkaç örnek: FoxWallet, Evmos.me, Disperze cüzdanı, Kepler, FalconWallet ve CypherD cüzdanı.

Değiştirilemez Tokenler (NFT'ler)

NFT'ler, genellikle kripto para birimleriyle aynı tür kodlama kullanılarak oluşturulan değiştirilemez tokenlardır. Evmos ile bağlantılı NFT'ler arasında Cosmic Horizon, Evmos Explorers ve Evmos Punks örnekleri bulunur.

Merkezi Olmayan Otonom Kuruluş (DAO)

Bu, kararların merkezi bir otorite yerine bir Blockchain üzerinde yürürlüğe konan belirli bir düzenlemeler merkezli topluluk tarafından alındığı merkezi olmayan bir sistemdir. Örneğin, Layer2 Pad, NovaDao ve OwlDao, Evmos ekosistemi üzerinde çalışan DAO'ların örnekleridir.

EVMOS: Cosmos ve EVM Ekosistemini Birleştirme

Evmos, Ethereum ve Cosmos ekosistemleri arasında çapraz zincir iletişimini teşvik eder. İki zinciri birbirine bağlayarak kullanıcıların Ethereum'un yüksek işlem ücretlerinden ve ağ yoğunluğundan kaçınmasını sağlar. Ayrıca, Cosmos geliştiricilerine endüstri lideri akıllı sözleşme ağına (Ethereum, akıllı sözleşme ağları arasında en büyük geliştirme topluluğuna sahiptir) nispeten kısıtlama olmadan erişim sağlar.

Evmos ekosistemi içinde ve daha geniş Cosmos topluluğunda kredilendirmeyi artırmak için, Evmos ağına Aave V3 kuruldu.

Evmos, Ethereum ve diğer EVM zincirlerinin kullanıcılarının Cosmos evrenine erişmeleri için bir portal görevi görür. Bu, geliştirici odaklı teşvikler, zincirler arası birleştirilebilirlik ve diğer Cosmos blok zincirleriyle uyumluluk yoluyla mümkün olmaktadır.

Aave-Evmos Merkezi Olmayan Borsaları (DEx), EVMOS, AAVE, USDT, USDC, DAI, wBTC, FRAX ve ATOM dahil diğer jetonları kabul eder.

EVM roll-up'lar için bir yerleşim katmanı Celestia tarafından Evmos ile işbirliği içinde geliştirildi. En düşük işlem ücretleriyle, EVM roll-up'lar kullanıcıların zincir dışı işlemler yapmalarına olanak tanırken işlem bilgilerini zincir üzerindeki bir konsensüs ve bilgi erişilebilirlik katmanıyla güvenli bir şekilde paylaşmalarını sağlar.

Roll-uplar, işlemleri Layer One (L1) zincirleri dışında işleyerek geliştiricilere ve kullanıcılara yüksek işlem kapasitesi sağlar, bu da sıkışıklığı hafifletir.

Evmos Ekosisteminin Genel Bakışı

  • Cosmos SDK kullanılarak geliştirilen bu, Ethereum akıllı sözleşmelerinin belirli uygulama zincirlerinde kolayca çalışmasına izin verir.
  • IBC protokolünü destekler ve farklı zincirler arasında DApp'leri bağlayabilir.
  • Solidity geliştiricileri için kapsamlı Ethereum Sanal Makinesi desteği sağlar.

Evmos’un yerel tokeni, EVMOS, ağ güvenliğini sağlar ve ekosistem büyümesini teşvik eder. Evmos 2.0'ın piyasaya sürülmesiyle, Evmos ekosisteminin yeni gelişim fırsatlarını kucaklaması bekleniyor.

EVMOS 2.0

Cosmos SDK üzerine inşa edilmiş ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ile uyumlu bir zincir olan Evmos, Evmos 2.0 yükseltmesini başlattı. Ana hedefler, performansı ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve Evmos zincirine yeni işlevler eklemektir.

Evmos 2.0'da Büyük İyileştirmeler

  • IBC varlıkları ve ERC-20 tokenleri arasında çift yönlü dönüşümü destekler.
  • İşlem işleme ve blok paketleme işlemlerini optimize eder
  • Genel ağ performansını artırır

Evmos 2.0'da Yeni Özellikler

  • Feesplit modülünü etkinleştirerek, doğrulayıcıların ve sözleşme geliştiricilerinin işlem ücretlerini paylaşmasına olanak tanır.
  • DApp Mağazasını başlatır, kullanıcılara uygun DApp keşif ve kullanım deneyimi sunar
  • Cosmos yerel varlıklarının, Evmos'ta ERC-20 tokenları olarak kullanımını desteklemek için mekanizmalar geliştirir.

Evmos Tokenomisi

Evmos, Cosmos SDK'ya dayalı bir blokzinciridir ve geliştiricilere ve kullanıcılara güvenli, güvenilir ve verimli bir geliştirme ortamı sağlamayı amaçlar. Evmos'un jetonomi ekosisteminin çekirdeğidir. Aşağıda ana özellikleri ve mekanizmaları bulunmaktadır:

Evmos Jeton Ekonomisi'nin Ana Özellikleri ve Mekanizmaları

EVMOS Token:

  • EVMOS, işlem ücretlerini ödemek ve kullanıcıları likidite sağladıkları için ödüllendirmek için kullanılan Evmos'un yerel tokenidir.
  • EVMOS, Evmos üzerinde işlem yaparak ve likidite sağlayarak elde edilebilir.

Likitlik Madenciliği:

  • Evmos'un likidite madenciliği mekanizması, kullanıcıların likidite sağlayarak EVMOS token ödülleri kazanmasına olanak tanır.
  • Likidite madenciliği mekanizması, kullanıcı kazançlarını ve likiditesini artırabilir.

Token Airdrops:

  • Evmos'un jeton airdrop planı, erken topluluk destekçileri, testnet katılımcıları, EvmoSwap'ın erken LP'leri, Evmos topluluk üyeleri ve Cosmos ekosistemi kullanıcılarının EVMOS jeton airdroplarını almasına olanak tanır.
  • Airdrop planı, daha fazla kullanıcı ve likidite çekmeye yardımcı olur, böylece Evmos ekosisteminin gelişimini daha da sağlamlaştırır.

LP Havuzları:

  • LP Havuzları, Evmos'ta likidite piyasa yapma havuzlarıdır ve kullanıcıların likidite sağlayarak EVMOS token ödülleri kazanmasına olanak tanır.
  • Evmos'ta USDC/EVMOS, USDC/USDT ve USDT/EVMOS dahil olmak üzere birçok LP havuzu zaten açık.

Verim Çiftçiliği:

  • Evmos'un verim çiftliği mekanizması, likidite sağlayarak kullanıcıların EVMOS jeton ödülleri kazanmasına olanak tanır.
  • Yield farming mekanizması, kullanıcı kazançlarını ve likiditesini artırabilir.

Genel olarak, Evmos'un jeton ekonomisi ekosisteminin çekirdeğidir. Likidite piyasa yapma, getiri çiftçiliği ve hava atma planları gibi mekanizmalar aracılığıyla, daha fazla kullanıcı ve likidite çekerek Evmos ekosisteminin gelişimini daha da güçlendirir.

EVMOS iyi bir yatırım mı?

EVMOS, Ethereum Virtual Machine ile uyumlu ve Cosmos SDK kullanılarak oluşturulmuştur; amacı, Ethereum varlıklarını ve DApps'leri Cosmos uyumlu blok zinciri ile entegre etmektir.

PoS algoritması kullanarak, Evmos hızlı işlemleri, neredeyse sıfır ücreti garanti eder ve en önemlisi Ethereum'un zengin varlıklarına erişim sağlar. Temel olarak, IBC'nin yeteneklerini genişletir ve mevcut EVM zincirleriyle entegrasyonu için temel oluşturur. Evmos, pazar değeri açısından Cosmos'un en büyük ağlarından biri haline gelmiş ve daha fazla gelişme beklenirken, yakın zamanda ekosisteminin devasa bir büyümesini görebiliriz.

EVMOS Nasıl Sahip Olunur?

EVMOS sahibi olmak için merkezi bir kripto para borsasını kullanabilirsiniz. Başlamak için Gate.io'da bir hesap oluşturmak. Hesabınız doğrulandıktan ve fonlandıktan sonra EVMOS jetonları satın alabilirsiniz. Basitçe söylemek gerekirse, EVMOS elde etmek için Gate Convert, spot ticaret veya hatta marj ticaretini kullanabilirsiniz.

Evmos (EVMOS) hakkında haberler

2 Kasım 2022'de Evmos, Evmos gelişimini desteklemek için 27 milyon dolarlık ilk jeton satışını tamamladıklarını duyurdu. Polychain Capital, Web3 alanının önemli oyuncularından bazılarının ve diğer melek yatırımcıların katılımıyla turu yönetti. Ayrıca, duyurunun ardından platform, kurumsal benimseme ve yatırımcılar için daha erişilebilir hale getirmek için saklama ve staking hizmetleri sunmak üzere Anchorage Digital ile ortaklık kurdu. Evmos, dApp geliştiricilerine çeşitli kaynaklar sunmaya adanmıştır. Geliştiricileri sürdürülebilir bir şekilde telafi etmek için Evmos, her işlemin yarısını kullanılan dApp'in geliştiricilerine yönlendirir, bu da tüm işlem ücretlerinin doğrulayıcılara veya Ethereum'da olduğu gibi kısmen yakıldığına değil.

EVMOS'ta Harekete Geçin

Bugünün kontrolüEVMOS fiyatıve favori işlem çiftlerinizi ticarete başlayın.

Yazar: Allen
Çevirmen: Cedar
İnceleyen(ler): Edward、KOWEI、Elisa、Ashley、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!