Dogechain nedir? Dogecoin için O Kadar Resmi Değil katman 2 blok zincirini keşfetmek.

Yeni BaşlayanNov 28, 2022
Dogechain, Dogecoin kullanıcıları ile NFT'ler ve DeFi gibi alternatif kullanım durumları arasındaki boşluğu dolduran, pek de resmi olmayan bir katman 2 blok zinciridir.
Dogechain nedir? Dogecoin için O Kadar Resmi Değil katman 2 blok zincirini keşfetmek.

Giriş

Dogecoin'in 2014'te piyasaya sürülmesinin ardından, birçok kripto meraklısı meme parasının hızla başarıya ulaştığını görünce şok oldu. Topluluk üyelerinin Dogecoin logosuna atıfta bulunan tuhaf köpek memlerini paylaşması eğlenceli görünüyordu ve meme parası için büyük bir başarıya dönüştü. Snoop Dogg ve Elon Musk gibi birçok küresel etkileyici ve halka açık şahsiyet, madeni paraya olan inançlarını ve desteklerini açıkça ilan etti. Dogecoin, önde gelen meme parasının yerini alarak ve ilk 10 kripto para birimi arasında yer alarak bugüne kadar geçerliliğini korudu.

Bununla birlikte, kullanıcı tabanına ve büyüyen piyasa değerine rağmen, Dogecoin henüz tam potansiyeline ulaşmış değil. Dogecoin kendi başına yalnızca bir ödeme aracı olarak var olur. Kripto oyunları, NFT'ler ve DeFi hareketi dahil olmak üzere yeni blockchain çağı, Dogecoin kullanıcıları tarafından keşfedilmemiş durumda. Dogecoin'in yardımcı program sınırlamalarına bir çözüm, topluluk odaklı bir katman 2 blok zinciri olan Dogechain biçiminde başlatıldı.

Dogechain nedir?

1 Ağustos 2022'de başlatılan Dogechain, Dogecoin için kullanım durumu yardımcı programını genişleten EVM (Ethereum Virtual Machine) uyumlu bir katman 2 blok zinciridir. Dogecoin sahipleri tarafından Dogecoin sahipleri için inşa edilen Dogechain, Dogecoin'e veya Dogecoin yaratıcılarına resmi olarak bağlı olmayan, tamamen topluluk odaklı bir projedir.


<a href=" https://twitter.com/jwiechers/status/1559576884182237186?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1559576884182237186%7Ctwgr%5Ee638b2bb2dc50db885fdbec9eca3bbc6734f9f43%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fchaindebrief.com%2Fdogechain-launched-as-layer-2-network%2F "">Kaynak: Twitter (@jwiechers)

Dogechain, boşluğu doldurmaktan fazlasını yapar; Dogecoin'e ölçeklenebilirlik, güvenlik ve yeni teknoloji getiriyor. Proje, Dogecoin için bir katman 2 çözümü olarak önerilmiş olsa da, Dogecoin blok zinciri üzerine inşa edilmemiştir. Polygon Edge çerçevesi kullanılarak oluşturulmuş ayrı bir blok zinciri olarak mevcuttur. Dogechain ile Dogecoin kullanıcıları akıllı sözleşmeler ve dApp'ler ile etkileşim kurabilir, fiyat spekülasyonu yapabilir ve hatta kripto oyunlarına katılabilir.

Dogechain neden piyasaya sürüldü?

İlk on kripto para birimi arasındaki konumuna rağmen, Dogecoin'i destekleyen teknoloji inanılmaz derecede geleneksel. Dogecoin, son derece enerji yoğun olan, yaygın olarak kullanılan bir fikir birliği algoritması olan Proof-of-Work (PoW) konsensüs mekanizması kullanılarak oluşturulmuştur. Dogecoin'in çalışması için 6,54 TWh'ye kadar, yani küçük bir ülkeye güç sağlamak için kullanılanla aynı enerjiye ihtiyaç vardır. Yeni ölçeklenebilirlik çözümleri, NFT'ler ve DeFi uygulamalarıyla bu yeni blockchain çağında, Dogecoin'in yeri yok gibi görünüyor. Sonuç olarak, Dogecoin'in bir teknoloji revizyonuna ihtiyacı vardı.

Topluluğun teknik incelemesine göre Dogechain, kullanım alanlarını genişleterek ve ölçeklenebilirlik ve güvenlik gibi diğer özellikleri getirerek esas olarak Dogecoin'i desteklemek için inşa edildi. Dogechain ile Dogecoin kullanıcıları aşağıdaki gibi kullanım durumlarına maruz kalacaklar:

  • NFT basımı;
  • kripto oyunu;
  • DeFi protokolleri ve token takası;
  • Likidite madenciliği ve staking gibi gelişmiş yatırım fırsatları
  • DAO'lar ve diğer DeFi toplulukları.

Ayrıca, Dogechain ağında bulunan belirteçler, kullanıcıları için hız ve güvenliği garanti etmek için ek teknoloji içeren hisse kanıtı belirteçleridir.

O nasıl çalışır?

Dogechain, Dogecoin'den ayrıdır ve geliştiricilerin ölçeklenebilir blok zincirleri oluşturmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir Polygon yazılımı olan Polygon Edge çerçevesi ile oluşturulmuştur. Dogechain, Polygon yazılımını temel alır ve özellikle EVM uyumluluğu olmak üzere bazı özelliklerini korur.

Bir ERC-20 belirteci olarak $wDOGE, Metamask gibi Ethereum cüzdanlarıyla uyumludur. Son olarak, Dogechain protokolünde akıllı sözleşmeler kullanırken, Dogecoin sahipleri benzin için ödeme yapmak için DOGE'lerini kullanabilirler.

Dogechain'in Özellikleri

Dogechain ağı, aşağıda incelenen birkaç temel ilkeden oluşur:

IBFT PoS Mutabakat Mekanizması

IBFT fikir birliği mekanizması, PoW'un eksikliklerinin üstesinden gelir ve PoS'un arkasındaki teknolojiyi geliştirir. PoS mutabakat mekanizması, daha yüksek sayıda belirteç içeren düğümlerin başkanlık ettiği bir doğrulama sistemi için geleneksel madenciliği terk eder. Algoritma ayrıca, merkezileştirmeyi belaya sokan ve blok zincirinde güvenlik ve şeffaflığı kolaylaştıran kesme senaryolarına da sahiptir.

EVM uyumluluğu

Dogechain projesinin temelinde EVM uyumluluğu yer alır. Dogechain, Ethereum'un yan zinciri Polygon'un yazılımı kullanılarak oluşturulduğundan, Ethereum ağında dağıtılan uygulamalar ve oyunlarla uyumludur. Ayrıca, bu özellik sayesinde, geliştiriciler Dogechain ağında daha fazla çözüm oluşturabilir. Dogechain topluluğunun ayrıca kendi akıllı sözleşmelerini yürütme, DeFi hareketini oluşturma ve ekleme planları var.

Zincirler arası uyumluluk

Dogechain projesinin belki de en belirleyici özelliği zincirler arası uyumluluktur. Bu özellik, kullanıcıların yerel $DOGE yatırmasına ve NFT satın almak veya diğer kullanım durumları için kullanılmak üzere 1:1 oranında karşılığında $wDOGE almasına olanak tanır. Benzer şekilde, bir kullanıcı DOGE'sini geri istiyorsa, basitçe bir $wDOGE tokeni yakabilir ve $DOGE'sini Dogechain protokolünden çekebilir.

Merkezi Olmayan Yönetişim

Dogechain projesi tamamen topluluk güdüsü olduğundan, çerçeve ademi merkeziyetçiliği destekler. $DC token sahipleri önerilen projelere oy verebilir, yeni projeler önerebilir ve Dogechain protokolünü çevreleyen kararları etkileyebilir.

Dogechain'in Dogecoin üzerindeki etkisi

Dogechain ilk duyurulduğundan beri, 2. katman çözümü ile Dogecoin arasındaki bağlantı hakkında pek çok haber ve spekülasyon yapıldı. Dogechain'in lansmanından bir hafta önce olan 26 Temmuz ile lansmandan iki hafta sonra olan 17 Ağustos arasında, DOGE $'ın fiyatı %40'tan fazla arttı.

Dogecoin'in kurucuları kendilerini yeni protokolden uzaklaştırmış olsalar da, Dogechain'in Dogecoin jetonunu ve fiyatını etkileme şansını göz ardı edemeyiz.

Dogechain lansmanını takip eden iki ayda protokol, blok zincirinde 200 binden fazla cüzdan ve 50 milyondan fazla işlemle övünüyor. Bu, birçok Dogecoin kullanıcısının zaten Dogechain iş modeline abone olduğunu ve hizmetlerini kullandığını gösteriyor.

Nihayetinde Dogechain, Dogecoin'i tamamlamak ve kullanıcılarına DOGE'lerini çalıştırma fırsatları sağlamak için tek bir ana hedefle yaratıldı. Uzun vadede, bu desteğin kripto topluluğunda Dogecoin algısı üzerinde büyük ya da küçük bir etki yaratması kaçınılmazdır.

Dogechain kullanım durumları

Dogechain'in yaratıcıları, projeyi oluşturma amacının Dogecoin sahiplerini daha fazla kullanım durumuyla ilişkilendirmek ve ortaya çıkarmak olduğunu ifade ettiler. Bu kullanım durumları şunları içerir:

DeFi

EVM uyumlu bir blockchain olan Dogechain, Uniswap ve SushiSwap gibi DeFi protokollerine entegre edilebilir. Projenin iki belirteci, $wDOGE ve $DC, DeFi projeleriyle uyumludur ve bu nedenle ödül elde etmek için likidite havuzlarına kilitlenebilir. DeFi ödünç verme platformlarında da kullanılabilirler, böylece bir kullanıcının orijinal DOGE'leri için kullanım alanını genişletirler.

GameFi

Kripto oyunları, kripto alanında giderek daha fazla temel unsur haline geliyor. Dogechain ile. Geliştiriciler, projenin sağladığı akıllı sözleşme mimarisini kullanarak yeni kripto oyunları oluşturabilir. Kullanıcılar ayrıca kripto oyunlarına ve meta ayet projelerine katılmak için $wDOGE ve $DC tokenlerini kullanabilirler.

NFT'ler

ERC-20'nin gelişmiş bir versiyonu olan ERC-721 protokolünü kullanarak, Dogechain kullanıcıları blok zincirinde kendi misli olmayan jetonlarını oluşturabilir ve yayınlayabilir. Bu yeni standart, tüm pazarlarda kabul edilerek Dogechain NFT yaratıcılarının ve sahiplerinin NFT'lerini mevcut NFT alanına başlatmalarına izin verir.

Dogechain yönetim belirteci ($DC)

Tescilli token $wDOGE'a ek olarak, Dogechain'in resmi bir yerel tokenı vardır. 24 Ağustos 2022'de başlatılan $DC, Dogechain protokolü için yerel tokendir. Kullanıcılar bunu akıllı sözleşmeleri, dApp'leri veya protokoldeki işlemleri desteklemek için kullanabilir. Dogechain, kullanıcılarının gaz ücretlerini herhangi bir belirteci ile ödemesine izin verir; $wDOGE veya $DC.

Dogechain'in yönetim belirteci $DC için ilk arz, toplam arzın %3'ünü oluşturan 1 trilyon idi. İlk arzı, erken kullanıcılara havadan atıldı . Bu tedarikin bir kısmı, %15'i bir kerede piyasaya sürülecek, geri kalanı ise lansmanı takip eden 12 ay içinde piyasaya sürülecek. 8 Ocak'tan sonra ve 23 Ağustos'tan önce $wDOGE'ye sahip olan tüm kullanıcılar airdrop'u talep etme hakkına sahiptir.

DC belirteci, Gate.io gibi kripto para borsalarında mevcuttur.

Dogechain Yönetim Modeli

Dogechain topluluğu içindeki yönetişim, Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) aracılığıyla gerçekleşir. Dogechain projesi tamamen topluluk odaklıdır; ancak yönetişim yöntemi, VE modeli adı verilen bir şeye dayanmaktadır.

Bu VE modeli, Dogechain yönetimine katılmak isteyen kullanıcıların bazı kurallara uymasını gerektiren bir hak kazanma ve getiri sistemidir. Protokolde oylama gücüne sahip olmak için, kullanıcıların ödül olarak $veDC'deki hisselerinin değerinin dört katı karşılığında $DC yerel tokenlerini toplam 4 yıl boyunca kilitlemeleri gerekir. $veDC, devredilemez ve takas edilemez bir jetondur. Bir kullanıcının hak kazanma süresini temsil eden bir puan sistemi olarak düşünülebilir. Bir $veDC tokeni, yönetişim teklifleri sırasında bir oy hakkına sahiptir. Belirteç, yönetişim portalında yeni teklifler oluşturmak ve aktif teklifleri oylamak için kullanılır.

Ek olarak, $veDC tokeni sahiplerine ekstra $DC airdropları ve rastgele ödüller ve piyango ödülleri hakkı verir.

Dogechain ile Nasıl Etkileşime Girilir?

Dogechain'in Dogecoin kullanıcılarına pek çok fayda sağladığı tespit edilmiştir. Ama bundan nasıl yararlanabilirsiniz? Dogechain ile etkileşime geçmek için ihtiyacınız olan en önemli şey bir Ethereum cüzdanı ve DOGE'dir.

Şu anda Dogechain ağını destekleyen tek Ethereum cüzdanı Metamask ve Clover'dır. Bu cüzdanlardan herhangi birine ve biraz DOGE'ye sahip olduğunuzda, Dogechain ile etkileşime geçmek ve DOGE'nizi kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Dogechain web sitesini ziyaret edin ve açılır listedeki seçenekler arasından Çapraz zincir köprüsüne tıklayın, "Köprü"yü seçin.

Dogechain köprüsü web sitesinde, ekranın sağ üst köşesinde veya ortasında "Cüzdanı Bağla" öğesini seçin.


Tercih ettiğiniz cüzdanı seçin ve kalan talimatları izleyin.


Artık cüzdanınızı Dogechain ağına bağladığınıza göre, bir sonraki adım DOGE tokenlerinizi Dogechain'e bağlamaktır.

  1. Bunu yapmak için Dogechain Bridge web sitesine dönün ve işleminiz için bir rota seçin.

  2. Seçilen rota Dogecoin'den Dogechain'e olmalıdır.

  3. Transfer adresine erişmek için "Onayla"ya tıklayın ve tercih ettiğiniz DOGE tutarını cüzdan adresine gönderin.

6 blok onayından sonra, köprülenmiş DOGE jetonlarınızın tam değeri $wDOGE cinsinden cüzdanınıza yatırılacaktır. Daha sonra wDOGE'yi Ethereum'daki herhangi bir akıllı sözleşmeye ve dApp'e erişmek için kullanabilirsiniz .

Dogechain Güvenli mi?

Dogechain içindeki güvenlik, protokol içinde yer alan bir eğik çizgi metodolojisi ile garanti edilir. Dogechain tarafından kullanılan eğik çizgi yöntemi, Binance Smart zincirininkine benzer ve protokolün yönetişim prosedürlerini kötü niyetli aktörlerden korumak için kullanılır.

Dogecoin'in kesme yöntemi, doğrulayıcıların iki kesme davranışından herhangi birini sergilediği durumlarda disiplin kanıtı yoluyla yürütülür. Bir doğrulayıcı, 24 saatten fazla bir süre boyunca blokları doğrulamaya devam etmezse ve zincire blok eklerken imzaları yanlış kullanırsa, eğik çizgi ile cezalandırılır.

Çözüm

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, Dogechain'in Dogecoin ve kullanıcıları için yeni bir dönemi temsil ettiği kesindir; genişletilmiş kullanım durumları kapsamı. Dogechain'in yardımıyla, Dogecoin birden fazla kullanıma sahiptir ve yalnızca ödeme ile sınırlı değildir. İleriye dönük olarak, Dogechain'in DOGE'u ve DOGE topluluğunu desteklemekten daha fazlasını yapacağı varsayılabilir. Bağımsız büyümeyi kolaylaştıran daha fazla özelliği ve yerel belirteci olan DC'nin değerini artıran güçlü bir ekosistemi dahil etmeye çalışabilir.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Dogechain nedir? Dogecoin için O Kadar Resmi Değil katman 2 blok zincirini keşfetmek.

Yeni BaşlayanNov 28, 2022
Dogechain, Dogecoin kullanıcıları ile NFT'ler ve DeFi gibi alternatif kullanım durumları arasındaki boşluğu dolduran, pek de resmi olmayan bir katman 2 blok zinciridir.
Dogechain nedir? Dogecoin için O Kadar Resmi Değil katman 2 blok zincirini keşfetmek.

Giriş

Dogecoin'in 2014'te piyasaya sürülmesinin ardından, birçok kripto meraklısı meme parasının hızla başarıya ulaştığını görünce şok oldu. Topluluk üyelerinin Dogecoin logosuna atıfta bulunan tuhaf köpek memlerini paylaşması eğlenceli görünüyordu ve meme parası için büyük bir başarıya dönüştü. Snoop Dogg ve Elon Musk gibi birçok küresel etkileyici ve halka açık şahsiyet, madeni paraya olan inançlarını ve desteklerini açıkça ilan etti. Dogecoin, önde gelen meme parasının yerini alarak ve ilk 10 kripto para birimi arasında yer alarak bugüne kadar geçerliliğini korudu.

Bununla birlikte, kullanıcı tabanına ve büyüyen piyasa değerine rağmen, Dogecoin henüz tam potansiyeline ulaşmış değil. Dogecoin kendi başına yalnızca bir ödeme aracı olarak var olur. Kripto oyunları, NFT'ler ve DeFi hareketi dahil olmak üzere yeni blockchain çağı, Dogecoin kullanıcıları tarafından keşfedilmemiş durumda. Dogecoin'in yardımcı program sınırlamalarına bir çözüm, topluluk odaklı bir katman 2 blok zinciri olan Dogechain biçiminde başlatıldı.

Dogechain nedir?

1 Ağustos 2022'de başlatılan Dogechain, Dogecoin için kullanım durumu yardımcı programını genişleten EVM (Ethereum Virtual Machine) uyumlu bir katman 2 blok zinciridir. Dogecoin sahipleri tarafından Dogecoin sahipleri için inşa edilen Dogechain, Dogecoin'e veya Dogecoin yaratıcılarına resmi olarak bağlı olmayan, tamamen topluluk odaklı bir projedir.


<a href=" https://twitter.com/jwiechers/status/1559576884182237186?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1559576884182237186%7Ctwgr%5Ee638b2bb2dc50db885fdbec9eca3bbc6734f9f43%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fchaindebrief.com%2Fdogechain-launched-as-layer-2-network%2F "">Kaynak: Twitter (@jwiechers)

Dogechain, boşluğu doldurmaktan fazlasını yapar; Dogecoin'e ölçeklenebilirlik, güvenlik ve yeni teknoloji getiriyor. Proje, Dogecoin için bir katman 2 çözümü olarak önerilmiş olsa da, Dogecoin blok zinciri üzerine inşa edilmemiştir. Polygon Edge çerçevesi kullanılarak oluşturulmuş ayrı bir blok zinciri olarak mevcuttur. Dogechain ile Dogecoin kullanıcıları akıllı sözleşmeler ve dApp'ler ile etkileşim kurabilir, fiyat spekülasyonu yapabilir ve hatta kripto oyunlarına katılabilir.

Dogechain neden piyasaya sürüldü?

İlk on kripto para birimi arasındaki konumuna rağmen, Dogecoin'i destekleyen teknoloji inanılmaz derecede geleneksel. Dogecoin, son derece enerji yoğun olan, yaygın olarak kullanılan bir fikir birliği algoritması olan Proof-of-Work (PoW) konsensüs mekanizması kullanılarak oluşturulmuştur. Dogecoin'in çalışması için 6,54 TWh'ye kadar, yani küçük bir ülkeye güç sağlamak için kullanılanla aynı enerjiye ihtiyaç vardır. Yeni ölçeklenebilirlik çözümleri, NFT'ler ve DeFi uygulamalarıyla bu yeni blockchain çağında, Dogecoin'in yeri yok gibi görünüyor. Sonuç olarak, Dogecoin'in bir teknoloji revizyonuna ihtiyacı vardı.

Topluluğun teknik incelemesine göre Dogechain, kullanım alanlarını genişleterek ve ölçeklenebilirlik ve güvenlik gibi diğer özellikleri getirerek esas olarak Dogecoin'i desteklemek için inşa edildi. Dogechain ile Dogecoin kullanıcıları aşağıdaki gibi kullanım durumlarına maruz kalacaklar:

  • NFT basımı;
  • kripto oyunu;
  • DeFi protokolleri ve token takası;
  • Likidite madenciliği ve staking gibi gelişmiş yatırım fırsatları
  • DAO'lar ve diğer DeFi toplulukları.

Ayrıca, Dogechain ağında bulunan belirteçler, kullanıcıları için hız ve güvenliği garanti etmek için ek teknoloji içeren hisse kanıtı belirteçleridir.

O nasıl çalışır?

Dogechain, Dogecoin'den ayrıdır ve geliştiricilerin ölçeklenebilir blok zincirleri oluşturmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir Polygon yazılımı olan Polygon Edge çerçevesi ile oluşturulmuştur. Dogechain, Polygon yazılımını temel alır ve özellikle EVM uyumluluğu olmak üzere bazı özelliklerini korur.

Bir ERC-20 belirteci olarak $wDOGE, Metamask gibi Ethereum cüzdanlarıyla uyumludur. Son olarak, Dogechain protokolünde akıllı sözleşmeler kullanırken, Dogecoin sahipleri benzin için ödeme yapmak için DOGE'lerini kullanabilirler.

Dogechain'in Özellikleri

Dogechain ağı, aşağıda incelenen birkaç temel ilkeden oluşur:

IBFT PoS Mutabakat Mekanizması

IBFT fikir birliği mekanizması, PoW'un eksikliklerinin üstesinden gelir ve PoS'un arkasındaki teknolojiyi geliştirir. PoS mutabakat mekanizması, daha yüksek sayıda belirteç içeren düğümlerin başkanlık ettiği bir doğrulama sistemi için geleneksel madenciliği terk eder. Algoritma ayrıca, merkezileştirmeyi belaya sokan ve blok zincirinde güvenlik ve şeffaflığı kolaylaştıran kesme senaryolarına da sahiptir.

EVM uyumluluğu

Dogechain projesinin temelinde EVM uyumluluğu yer alır. Dogechain, Ethereum'un yan zinciri Polygon'un yazılımı kullanılarak oluşturulduğundan, Ethereum ağında dağıtılan uygulamalar ve oyunlarla uyumludur. Ayrıca, bu özellik sayesinde, geliştiriciler Dogechain ağında daha fazla çözüm oluşturabilir. Dogechain topluluğunun ayrıca kendi akıllı sözleşmelerini yürütme, DeFi hareketini oluşturma ve ekleme planları var.

Zincirler arası uyumluluk

Dogechain projesinin belki de en belirleyici özelliği zincirler arası uyumluluktur. Bu özellik, kullanıcıların yerel $DOGE yatırmasına ve NFT satın almak veya diğer kullanım durumları için kullanılmak üzere 1:1 oranında karşılığında $wDOGE almasına olanak tanır. Benzer şekilde, bir kullanıcı DOGE'sini geri istiyorsa, basitçe bir $wDOGE tokeni yakabilir ve $DOGE'sini Dogechain protokolünden çekebilir.

Merkezi Olmayan Yönetişim

Dogechain projesi tamamen topluluk güdüsü olduğundan, çerçeve ademi merkeziyetçiliği destekler. $DC token sahipleri önerilen projelere oy verebilir, yeni projeler önerebilir ve Dogechain protokolünü çevreleyen kararları etkileyebilir.

Dogechain'in Dogecoin üzerindeki etkisi

Dogechain ilk duyurulduğundan beri, 2. katman çözümü ile Dogecoin arasındaki bağlantı hakkında pek çok haber ve spekülasyon yapıldı. Dogechain'in lansmanından bir hafta önce olan 26 Temmuz ile lansmandan iki hafta sonra olan 17 Ağustos arasında, DOGE $'ın fiyatı %40'tan fazla arttı.

Dogecoin'in kurucuları kendilerini yeni protokolden uzaklaştırmış olsalar da, Dogechain'in Dogecoin jetonunu ve fiyatını etkileme şansını göz ardı edemeyiz.

Dogechain lansmanını takip eden iki ayda protokol, blok zincirinde 200 binden fazla cüzdan ve 50 milyondan fazla işlemle övünüyor. Bu, birçok Dogecoin kullanıcısının zaten Dogechain iş modeline abone olduğunu ve hizmetlerini kullandığını gösteriyor.

Nihayetinde Dogechain, Dogecoin'i tamamlamak ve kullanıcılarına DOGE'lerini çalıştırma fırsatları sağlamak için tek bir ana hedefle yaratıldı. Uzun vadede, bu desteğin kripto topluluğunda Dogecoin algısı üzerinde büyük ya da küçük bir etki yaratması kaçınılmazdır.

Dogechain kullanım durumları

Dogechain'in yaratıcıları, projeyi oluşturma amacının Dogecoin sahiplerini daha fazla kullanım durumuyla ilişkilendirmek ve ortaya çıkarmak olduğunu ifade ettiler. Bu kullanım durumları şunları içerir:

DeFi

EVM uyumlu bir blockchain olan Dogechain, Uniswap ve SushiSwap gibi DeFi protokollerine entegre edilebilir. Projenin iki belirteci, $wDOGE ve $DC, DeFi projeleriyle uyumludur ve bu nedenle ödül elde etmek için likidite havuzlarına kilitlenebilir. DeFi ödünç verme platformlarında da kullanılabilirler, böylece bir kullanıcının orijinal DOGE'leri için kullanım alanını genişletirler.

GameFi

Kripto oyunları, kripto alanında giderek daha fazla temel unsur haline geliyor. Dogechain ile. Geliştiriciler, projenin sağladığı akıllı sözleşme mimarisini kullanarak yeni kripto oyunları oluşturabilir. Kullanıcılar ayrıca kripto oyunlarına ve meta ayet projelerine katılmak için $wDOGE ve $DC tokenlerini kullanabilirler.

NFT'ler

ERC-20'nin gelişmiş bir versiyonu olan ERC-721 protokolünü kullanarak, Dogechain kullanıcıları blok zincirinde kendi misli olmayan jetonlarını oluşturabilir ve yayınlayabilir. Bu yeni standart, tüm pazarlarda kabul edilerek Dogechain NFT yaratıcılarının ve sahiplerinin NFT'lerini mevcut NFT alanına başlatmalarına izin verir.

Dogechain yönetim belirteci ($DC)

Tescilli token $wDOGE'a ek olarak, Dogechain'in resmi bir yerel tokenı vardır. 24 Ağustos 2022'de başlatılan $DC, Dogechain protokolü için yerel tokendir. Kullanıcılar bunu akıllı sözleşmeleri, dApp'leri veya protokoldeki işlemleri desteklemek için kullanabilir. Dogechain, kullanıcılarının gaz ücretlerini herhangi bir belirteci ile ödemesine izin verir; $wDOGE veya $DC.

Dogechain'in yönetim belirteci $DC için ilk arz, toplam arzın %3'ünü oluşturan 1 trilyon idi. İlk arzı, erken kullanıcılara havadan atıldı . Bu tedarikin bir kısmı, %15'i bir kerede piyasaya sürülecek, geri kalanı ise lansmanı takip eden 12 ay içinde piyasaya sürülecek. 8 Ocak'tan sonra ve 23 Ağustos'tan önce $wDOGE'ye sahip olan tüm kullanıcılar airdrop'u talep etme hakkına sahiptir.

DC belirteci, Gate.io gibi kripto para borsalarında mevcuttur.

Dogechain Yönetim Modeli

Dogechain topluluğu içindeki yönetişim, Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon (DAO) aracılığıyla gerçekleşir. Dogechain projesi tamamen topluluk odaklıdır; ancak yönetişim yöntemi, VE modeli adı verilen bir şeye dayanmaktadır.

Bu VE modeli, Dogechain yönetimine katılmak isteyen kullanıcıların bazı kurallara uymasını gerektiren bir hak kazanma ve getiri sistemidir. Protokolde oylama gücüne sahip olmak için, kullanıcıların ödül olarak $veDC'deki hisselerinin değerinin dört katı karşılığında $DC yerel tokenlerini toplam 4 yıl boyunca kilitlemeleri gerekir. $veDC, devredilemez ve takas edilemez bir jetondur. Bir kullanıcının hak kazanma süresini temsil eden bir puan sistemi olarak düşünülebilir. Bir $veDC tokeni, yönetişim teklifleri sırasında bir oy hakkına sahiptir. Belirteç, yönetişim portalında yeni teklifler oluşturmak ve aktif teklifleri oylamak için kullanılır.

Ek olarak, $veDC tokeni sahiplerine ekstra $DC airdropları ve rastgele ödüller ve piyango ödülleri hakkı verir.

Dogechain ile Nasıl Etkileşime Girilir?

Dogechain'in Dogecoin kullanıcılarına pek çok fayda sağladığı tespit edilmiştir. Ama bundan nasıl yararlanabilirsiniz? Dogechain ile etkileşime geçmek için ihtiyacınız olan en önemli şey bir Ethereum cüzdanı ve DOGE'dir.

Şu anda Dogechain ağını destekleyen tek Ethereum cüzdanı Metamask ve Clover'dır. Bu cüzdanlardan herhangi birine ve biraz DOGE'ye sahip olduğunuzda, Dogechain ile etkileşime geçmek ve DOGE'nizi kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Dogechain web sitesini ziyaret edin ve açılır listedeki seçenekler arasından Çapraz zincir köprüsüne tıklayın, "Köprü"yü seçin.

Dogechain köprüsü web sitesinde, ekranın sağ üst köşesinde veya ortasında "Cüzdanı Bağla" öğesini seçin.


Tercih ettiğiniz cüzdanı seçin ve kalan talimatları izleyin.


Artık cüzdanınızı Dogechain ağına bağladığınıza göre, bir sonraki adım DOGE tokenlerinizi Dogechain'e bağlamaktır.

  1. Bunu yapmak için Dogechain Bridge web sitesine dönün ve işleminiz için bir rota seçin.

  2. Seçilen rota Dogecoin'den Dogechain'e olmalıdır.

  3. Transfer adresine erişmek için "Onayla"ya tıklayın ve tercih ettiğiniz DOGE tutarını cüzdan adresine gönderin.

6 blok onayından sonra, köprülenmiş DOGE jetonlarınızın tam değeri $wDOGE cinsinden cüzdanınıza yatırılacaktır. Daha sonra wDOGE'yi Ethereum'daki herhangi bir akıllı sözleşmeye ve dApp'e erişmek için kullanabilirsiniz .

Dogechain Güvenli mi?

Dogechain içindeki güvenlik, protokol içinde yer alan bir eğik çizgi metodolojisi ile garanti edilir. Dogechain tarafından kullanılan eğik çizgi yöntemi, Binance Smart zincirininkine benzer ve protokolün yönetişim prosedürlerini kötü niyetli aktörlerden korumak için kullanılır.

Dogecoin'in kesme yöntemi, doğrulayıcıların iki kesme davranışından herhangi birini sergilediği durumlarda disiplin kanıtı yoluyla yürütülür. Bir doğrulayıcı, 24 saatten fazla bir süre boyunca blokları doğrulamaya devam etmezse ve zincire blok eklerken imzaları yanlış kullanırsa, eğik çizgi ile cezalandırılır.

Çözüm

Tüm bunları göz önünde bulundurarak, Dogechain'in Dogecoin ve kullanıcıları için yeni bir dönemi temsil ettiği kesindir; genişletilmiş kullanım durumları kapsamı. Dogechain'in yardımıyla, Dogecoin birden fazla kullanıma sahiptir ve yalnızca ödeme ile sınırlı değildir. İleriye dönük olarak, Dogechain'in DOGE'u ve DOGE topluluğunu desteklemekten daha fazlasını yapacağı varsayılabilir. Bağımsız büyümeyi kolaylaştıran daha fazla özelliği ve yerel belirteci olan DC'nin değerini artıran güçlü bir ekosistemi dahil etmeye çalışabilir.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: cedar
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!