Dione Protokolü nedir? DIONE Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Orta SeviyeJul 25, 2024
Dione Protokolü, geleneksel şebeke sistemlerini atlayarak yeşil enerjinin eşler arası değişimini kolaylaştıran merkezi olmayan bir enerji piyasasıdır. Yerli parası DIONE, Dione ekosisteminin yönetişim ve yardımcı token'ı olarak hizmet verir.
Dione Protokolü nedir? DIONE Hakkında Bilmeniz Gerekenler

giriş

küresel olarak kullanılan enerjinin yaklaşık %80'i yenilenebilir olmayan enerji kaynaklarından gelmektedir. bu enerji kaynağının kullanımının tehlikeleri arasında zararlı sera gazlarının atmosfere salınması ve küresel ısınmaya neden olan sera etkisinin oluşumu bulunmaktadır. bu çevresel tehlikelerin etkisini azaltmak için temiz 'yenilenebilir' enerji kaynaklarının kullanımı ve kitle geçişine yönelik bir savunma bulunmaktadır. ancak, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımlar sermaye yoğun olduğu için birçok yatırımcı sektöre geçmekte zorluk yaşamaktadır.

dione protokolü, enerji sektöründeki tekniklikleri yaratıcı bir şekilde ortadan kaldırmayı ve yeşil enerji işindeki paydaşlar arasındaki boşluğu kapatmayı hedefleyen önemli bir inovasyondur. dione protokolü, dünya genelinde enerji sektörü tarafından neden olan karbon ayak izini azaltmayı ve perakende tüketicileri teşvik ederek enerji işlerini yürüten temel paydaşlar haline gelmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

bu makale, dione protokolünü, değer tekliflerini ve gelişmekte olan ekosistemini keşfedecektir.

dione protokol nedir?


kaynak: DIONE protokol

dione protokolü, son derece modüler bir mimariye ve dayanıklılık ile ölçeklenebilirliğe odaklanan bir evm-uyumlu l1 blokzinciridir. Ağın güvenliğini sağlamak ve işlemleri işlemek için bir doğrulayıcı ağına dayanan bir proof of stake (pos) uzlaşı modeli kullanır. Kendi yerel tokeni olan dione'un gerekli miktarını stake edebilenler, doğrulama faaliyetlerine katılabilecek veya hatta mevcut doğrulayıcılara stake'lerini devredebilirler; böylelikle staking faaliyetleri için ödül kazanabilirler.

Ayrıca, alt ağ (alt ağlar) kavramı güvenliği sağlamak için benimsenmiştir. Her alt ağ, kendi doğrulayıcı kümesi ve özelleştirilmiş kuralları ile çalışan bağımsız bir blok zinciri ile eş anlamlıdır, bu da tüm doğrulayıcıların uymak zorunda olduğu ve bu sayede ağın daha yüksek işlem kapasitesini sağlayan kuralları içerir.

benzersiz özellikler

düşük karbon ayak izi

proof of stake (pos) konsensüs modelinin kullanımıyla, protokol karbon ayak izini azaltır. Bu, proof of work (pow) konsensüs mekanizmasını kullanan mevcut blok zinciri ağlarıyla karşılaştırıldığında geçerlidir.

daha yüksek işlem hacmi

dione protokolü saniyede 5.000'den fazla işlemi işleyebilir (tps).

düşük işlem ücreti

İşlem ücreti yüksek bir işlem hızıyla azalır. Ancak, işlem hızı azaldığında artar.

dione takımı

şirketin başkanının kimliği gizli olsa da, diğer takım üyeleri brandon kokoski (başkan yardımcısı), maxim prishchepo (baş teknik sorumlu ve blockchain başı), jacob smith (web sitesi geliştirme başı), phil needs (nft ve iş geliştirme başı), azeem saifi (kıdemli geliştirme müdürü), stefan kermer (iş geliştirme müdürü), hristo piyankov (veri bilimi başı) ve parth kapadia (enerji başı) yer alıyor.

iş ortaklıkları


kaynak: DIONE protokol

dione protokol, platformunun hizmet tekliflerini ve küresel erişimini geliştirmek için stratejik ortaklıklar ağı geliştirdi. Bu işbirlikleri, enerji sektöründe önde gelen bir aktör olan ve karbonsuzlaştırma çabalarına adanmış enerjikreislauf gmbh gibi endüstri liderlerini kapsar. enerjikreislauf gmbh ile yapılan ortaklık, tarım ve güneş enerjisi çözümlerini entegre eden yenilikçi projeler geliştirmek için uzun vadeli bir vizyonu teşvik ediyor.

dione protokolünün ortaklık portföyü, ibc solar, yeşil enerji, hacken, diamondswap, hashlock ve diğerleri ile işbirlikleri olan enerji sektöründeki birkaç şirkete kadar uzanmaktadır. Bu ortaklıklar, dione protokolü tarafından sunulan hizmetleri kolektif olarak güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

avantajlar

merkezi olmayan enerji piyasası

dione protokolü, kullanıcıların enerji piyasasına doğrudan katılmasına olanak tanır, böylece geleneksel şebekedeki gibi aracılar veya komisyoncular olmadan enerji ürünlerine daha düşük maliyetle erişmelerini sağlar.

giriş için düşük engel

Dione protokolü, bireylerin ve küçük işletmelerin katılımını kolaylaştırarak, blok zinciri teknolojisini kullanarak enerji piyasasına yatırımcı girişini basitleştirir. Süreçleri basitleştirerek, Dione protokolü yenilenebilir enerjiye ve enerji ticareti fırsatlarına erişimi genişletir.

dezavantajlar

erken geliştirme aşaması

proje hala üretim aşamasında ve bazı hizmetleri halka açık değil.

teknik zorluklar

Merkezi olmayan fiziksel altyapı ağının (DePIN) teknolojisiyle entegrasyonu, bu tesislerin yönetiminde büyük bir zorluk oluşturabilir. Herhangi bir aksaklık protokolün işleyişini önemli ölçüde etkileyebilir.

odyssey zincirine bağımlılık

Dione protokolünün başarısı, Odyssey zincirinin geliştirilmesine ve benimsenmesine bağlıdır. Bu nedenle, Odyssey zinciriyle ilgili herhangi bir teknik sorun, protokolün operasyonlarını etkileyecektir.

sınırlı bir geçmiş kaydı

dione protokolü yeni olduğundan, projenin performansını ve gerçek dünya etkisini değerlendirmek için sınırlı veri bulunmaktadır.

DIONE protokol ekosistemi

dione ekosistemi kendi blok zinciri olan odyssey zinciri üzerine inşa edilmiştir ve dione protokolünün tüm teknolojik işlevleri bu blok zincirinde çalışır. Ağ üzerinde inşa edilen bazı projelere bir göz atalım.

odise zinciri


kaynak: Dione protokol

Odyssey zinciri, özellikle Dione protokolü için tasarlanmış bir katman 1 (l1) blok zinciridir. Hızlı işlem işleme, güçlü güvenlik ve sorunsuz ölçeklenebilirlik sağlar.

nebra


kaynak: Dione protokol

nebra, geleneksel enerji şebekesi üzerinden gitmeden üreticilerin fazla enerjisini doğrudan tüketicilere satmasına izin veren odyssey zinciri tarafından desteklenen merkezi olmayan bir enerji ticaret platformudur. Bu, üreticiler ve tüketiciler için önemli tasarruflara yol açabilir, böylece yenilenebilir enerjinin herkes için daha uygun ve erişilebilir olmasını sağlar, enerji üreticilerini ve tüketicilerini eşler arası (P2P) temelinde bir araya getirerek.

orion


kaynak: DIONE protokol

orion, dione protokolünün merkezi olmayan fiziksel altyapı ağıdır (depin). Yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışan bir uzaktan doğrulayıcı olarak tasarlanmıştır ve Starlink tarafından sağlanan küresel uydu internet altyapısını kullanarak eşsiz bağlantı sağlamaktadır, bu da onun uzak ve ulaşılması zor bölgelerde sorunsuz bir şekilde çalışmasına olanak tanır.

Ek olarak, Orion güneş panelleri ile entegre edilmiştir ve güneşten temiz enerji elde etmek için kullanılır, bu da onu gerçek anlamda iklim net-pozitif blok zinciri yapar.

çapraz zincir köprü


kaynak: DIONE protokol

Çapraz zincir köprüsü, bir blok zincirinden başka birine kripto para birimi transferini sağlayan merkezi olmayan bir uygulama (dapp)'dır. Bu özellik, ekosistem içinde etkileşimli bir kullanımı mümkün kılar. Çapraz zincir köprüsü, Ethereum ve Odyssey blok zincirleri arasında USDC ve DIONE gibi kripto paraların transferi için kullanılır.

köprüyü kullanabilmek için kullanıcıların metamask cüzdanlarını bağlamaları ve para yatırmaları gerekmektedir. Ayrıca, köprülemek için token miktarını girmeleri, kaynak ve hedef blockchaini seçmeleri gerekmektedir.

dione cüzdanı


kaynak: DIONE protokol

Dione cüzdanı, dione protokolü üzerine inşa edilmiş bir üründür ve dione ve diğer kripto para birimlerini güvenli bir şekilde tutmak için hizmet verir. Dione cüzdanı, ethereum ve binance smart chain ağları tarafından desteklenen kripto varlıkları gönderme, alma ve depolama imkanı sağlayan dione protokolünün resmi cüzdanıdır. Mobil uygulama Google Play Store ve App Store'da mevcuttur.

DIONE protokolü nasıl çalışır?

nebra enerji piyasası, dione protokolü tarafından desteklenmektedir ve enerji üreticileri ile tüketiciler arasında doğrudan işlemleri kolaylaştırır. Bu kişiden kişiye yaklaşım, her iki tarafın da iş ilişkilerine katılmasını sağlar. Enerji birimlerinin fiziksel transferi mevcut grid altyapısında gerçekleşirken, nebra bu işlemlerle ilişkili finansal uzlaşmalar için platform görevi görür.

yenilenebilir enerji üreticileri kaynaklarını doğrudan DIONE protokolüne bağlar. Bu ağ, enerji üretimini uzaktan izlemek ve doğrulamak için merkezi olmayan fiziksel bir altyapı ağı olan Orion'u kullanır. Doğrulanan yenilenebilir enerji ayrıntıları daha sonra Nebra pazarında listelenir. Burada ilgilenen tüketiciler ihtiyaç duydukları enerjiyi keşfedebilir ve satın alabilirler.

dione, dione protokolünün yerel tokenı, platformdaki işlemler için para birimi olarak hizmet verir. odyssey zincirindeki doğrulayıcı ağı, bu işlemlerin güvenliğini ve geçerliliğini sağlar. Son olarak, satın alınan enerji kurulmuş grid altyapısı aracılığıyla tüketicilere ulaştırılır.

dione nedir?

dione protokolü, başlangıçta bir erc-20 jetonu olan ancak odyssey zincirine geçiş yapan dione'yi kullanır. dione, protokolün gelişiminde önemli bir rol oynamak için sahiplerine güç veren hem bir yardımcı hem de yönetişim jetonu olarak işlev görür. Bu çift rol, katılımı teşvik eder ve dione protokolünün geleceğini şekillendirmek için işbirlikçi bir ortam oluşturur.

tokenomi

DIONE, toplam 12.500 MM token arzına sahiptir. Token tahsisi aşağıdaki gibi bölünmüştür:


kaynak: Dione protokolü


Kaynak: Dione protokolü

DIONE jeton kullanımı


kaynak: Dione protokol

Dijital para birimi ve yönetim jetonu olarak, DIONE platformda çeşitli işlevleri kolaylaştırır, bunlar arasında:

Blockchain işlemlerinin uzlaşması

dione platformunda işlem ücretleri gibi tüm ödemeler yalnızca yerel token olan dione kullanılarak gerçekleştirilebilir.

POS konsensüs modeli ile ağın güvenliğini sağlama

dione protokolü, ağını güvence altına almak için proof of stake (pos) konsensüs mekanizmasını kullanır. Bu mekanizma, dione token sahiplerine tokenlarını staking yaparak işlem doğrulamada katılım imkanı sağlar. Bir doğrulayıcı olmak için kullanıcılar, bir ay ile altı yıl arasında değişen bir süre için minimum 500.000 dione token kilitlemelidir.

sistem yönetimine katılmak

Merkezi olmayan otonom organizasyon (dao), ekosistem geliştirme önerileri üzerinde oy kullanmak için dione jetonunu kullanabilen üye kullanıcılar tarafından yönetilir. Ekosistem değişikliklerine oy verme işlemi vote-escrowed (ve) jetonları aracılığıyla yapılacaktır.

Dione protokolü, token tabanlı bir oylama sistemi aracılığıyla ekosistemin gelişimini şekillendirmek için üye kullanıcılarına güç veren merkezi olmayan bir örgütlenme (dao) olarak işlev görür. Ekosistem değişikliklerine ilişkin oylama, platformun evrimini doğrudan etkileyen öneriler üzerinde oy kullanabilmelerini sağlayan vote-escrowed (ve) tokenları aracılığıyla yapılacaktır.

ödemeler

Dione, diğer kripto paralar gibi işlev görür ve çeşitli finansal işlemleri kolaylaştırır. Bu, ödemelerin alınması ve gönderilmesini içerir, böylece Dione ağındaki daha geniş bir ekonomik faaliyet yelpazesinin oluşmasını sağlar.

DIONE protokolü (DIONE) iyi bir yatırım mı?

DIONE protokolü, yeşil enerji üreticileri ve tüketicileri için geniş bir ekosisteme sahip olmasıyla yeşil enerji endüstrisini devrimleştirmek için iyi bir konumdadır. Ayrıca, DIONE protokolü, de merkezi enerji sektöründe lider bir konuma getirebilecek stratejik ortaklıklar kurarak tecrübeli bir ekip tarafından yönetilmektedir.

Bu nedenle, özellikle benimseme arttıkça boğa piyasası sırasında iyi yatırım getirisi için muazzam beklentilerle gelecek umut verici görünüyor. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin inanılmaz derecede değişken, düzenlenmemiş ve son derece spekülatif olduğunu ve tüketici koruması olmadığını anlamak yerinde olacaktır. Yatırımcılar, projeye yatırım yapmadan önce risk toleranslarını araştırmaya ve değerlendirmeye teşvik edilir, çünkü herhangi bir yatırım gibi Dione Protokolüne yatırım yapmanın da riskleri vardır. Bu nedenle, herhangi bir kripto projesine yatırım yapmak karı garanti etmez ve sermaye kaybına neden olabilir.

Dione nasıl sahip olunur?

DIONE'yi merkezi ve merkezi olmayan kripto para borsalarından satın alabilirsiniz. Örneğin, Gate.io, traderlara DIONE/USDT işlem çifti sunar. Token'a sahip olmak için bir tane oluşturun.Gate.io hesabı, ve kayıt sürecini tamamlayın. Ayrıca spot ticaret hesabınızı finanse etmeniz ve DIONE satın almak için adımları takip etmeniz gerekiyor.

DIONE üzerinde harekete geçin

Kontrol etme DIONE fiyatı bugünve favori çiftinizi ticaret edin:

Yazar: Paul
Çevirmen: Paine
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Dione Protokolü nedir? DIONE Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Orta SeviyeJul 25, 2024
Dione Protokolü, geleneksel şebeke sistemlerini atlayarak yeşil enerjinin eşler arası değişimini kolaylaştıran merkezi olmayan bir enerji piyasasıdır. Yerli parası DIONE, Dione ekosisteminin yönetişim ve yardımcı token'ı olarak hizmet verir.
Dione Protokolü nedir? DIONE Hakkında Bilmeniz Gerekenler

giriş

küresel olarak kullanılan enerjinin yaklaşık %80'i yenilenebilir olmayan enerji kaynaklarından gelmektedir. bu enerji kaynağının kullanımının tehlikeleri arasında zararlı sera gazlarının atmosfere salınması ve küresel ısınmaya neden olan sera etkisinin oluşumu bulunmaktadır. bu çevresel tehlikelerin etkisini azaltmak için temiz 'yenilenebilir' enerji kaynaklarının kullanımı ve kitle geçişine yönelik bir savunma bulunmaktadır. ancak, yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımlar sermaye yoğun olduğu için birçok yatırımcı sektöre geçmekte zorluk yaşamaktadır.

dione protokolü, enerji sektöründeki tekniklikleri yaratıcı bir şekilde ortadan kaldırmayı ve yeşil enerji işindeki paydaşlar arasındaki boşluğu kapatmayı hedefleyen önemli bir inovasyondur. dione protokolü, dünya genelinde enerji sektörü tarafından neden olan karbon ayak izini azaltmayı ve perakende tüketicileri teşvik ederek enerji işlerini yürüten temel paydaşlar haline gelmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

bu makale, dione protokolünü, değer tekliflerini ve gelişmekte olan ekosistemini keşfedecektir.

dione protokol nedir?


kaynak: DIONE protokol

dione protokolü, son derece modüler bir mimariye ve dayanıklılık ile ölçeklenebilirliğe odaklanan bir evm-uyumlu l1 blokzinciridir. Ağın güvenliğini sağlamak ve işlemleri işlemek için bir doğrulayıcı ağına dayanan bir proof of stake (pos) uzlaşı modeli kullanır. Kendi yerel tokeni olan dione'un gerekli miktarını stake edebilenler, doğrulama faaliyetlerine katılabilecek veya hatta mevcut doğrulayıcılara stake'lerini devredebilirler; böylelikle staking faaliyetleri için ödül kazanabilirler.

Ayrıca, alt ağ (alt ağlar) kavramı güvenliği sağlamak için benimsenmiştir. Her alt ağ, kendi doğrulayıcı kümesi ve özelleştirilmiş kuralları ile çalışan bağımsız bir blok zinciri ile eş anlamlıdır, bu da tüm doğrulayıcıların uymak zorunda olduğu ve bu sayede ağın daha yüksek işlem kapasitesini sağlayan kuralları içerir.

benzersiz özellikler

düşük karbon ayak izi

proof of stake (pos) konsensüs modelinin kullanımıyla, protokol karbon ayak izini azaltır. Bu, proof of work (pow) konsensüs mekanizmasını kullanan mevcut blok zinciri ağlarıyla karşılaştırıldığında geçerlidir.

daha yüksek işlem hacmi

dione protokolü saniyede 5.000'den fazla işlemi işleyebilir (tps).

düşük işlem ücreti

İşlem ücreti yüksek bir işlem hızıyla azalır. Ancak, işlem hızı azaldığında artar.

dione takımı

şirketin başkanının kimliği gizli olsa da, diğer takım üyeleri brandon kokoski (başkan yardımcısı), maxim prishchepo (baş teknik sorumlu ve blockchain başı), jacob smith (web sitesi geliştirme başı), phil needs (nft ve iş geliştirme başı), azeem saifi (kıdemli geliştirme müdürü), stefan kermer (iş geliştirme müdürü), hristo piyankov (veri bilimi başı) ve parth kapadia (enerji başı) yer alıyor.

iş ortaklıkları


kaynak: DIONE protokol

dione protokol, platformunun hizmet tekliflerini ve küresel erişimini geliştirmek için stratejik ortaklıklar ağı geliştirdi. Bu işbirlikleri, enerji sektöründe önde gelen bir aktör olan ve karbonsuzlaştırma çabalarına adanmış enerjikreislauf gmbh gibi endüstri liderlerini kapsar. enerjikreislauf gmbh ile yapılan ortaklık, tarım ve güneş enerjisi çözümlerini entegre eden yenilikçi projeler geliştirmek için uzun vadeli bir vizyonu teşvik ediyor.

dione protokolünün ortaklık portföyü, ibc solar, yeşil enerji, hacken, diamondswap, hashlock ve diğerleri ile işbirlikleri olan enerji sektöründeki birkaç şirkete kadar uzanmaktadır. Bu ortaklıklar, dione protokolü tarafından sunulan hizmetleri kolektif olarak güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

avantajlar

merkezi olmayan enerji piyasası

dione protokolü, kullanıcıların enerji piyasasına doğrudan katılmasına olanak tanır, böylece geleneksel şebekedeki gibi aracılar veya komisyoncular olmadan enerji ürünlerine daha düşük maliyetle erişmelerini sağlar.

giriş için düşük engel

Dione protokolü, bireylerin ve küçük işletmelerin katılımını kolaylaştırarak, blok zinciri teknolojisini kullanarak enerji piyasasına yatırımcı girişini basitleştirir. Süreçleri basitleştirerek, Dione protokolü yenilenebilir enerjiye ve enerji ticareti fırsatlarına erişimi genişletir.

dezavantajlar

erken geliştirme aşaması

proje hala üretim aşamasında ve bazı hizmetleri halka açık değil.

teknik zorluklar

Merkezi olmayan fiziksel altyapı ağının (DePIN) teknolojisiyle entegrasyonu, bu tesislerin yönetiminde büyük bir zorluk oluşturabilir. Herhangi bir aksaklık protokolün işleyişini önemli ölçüde etkileyebilir.

odyssey zincirine bağımlılık

Dione protokolünün başarısı, Odyssey zincirinin geliştirilmesine ve benimsenmesine bağlıdır. Bu nedenle, Odyssey zinciriyle ilgili herhangi bir teknik sorun, protokolün operasyonlarını etkileyecektir.

sınırlı bir geçmiş kaydı

dione protokolü yeni olduğundan, projenin performansını ve gerçek dünya etkisini değerlendirmek için sınırlı veri bulunmaktadır.

DIONE protokol ekosistemi

dione ekosistemi kendi blok zinciri olan odyssey zinciri üzerine inşa edilmiştir ve dione protokolünün tüm teknolojik işlevleri bu blok zincirinde çalışır. Ağ üzerinde inşa edilen bazı projelere bir göz atalım.

odise zinciri


kaynak: Dione protokol

Odyssey zinciri, özellikle Dione protokolü için tasarlanmış bir katman 1 (l1) blok zinciridir. Hızlı işlem işleme, güçlü güvenlik ve sorunsuz ölçeklenebilirlik sağlar.

nebra


kaynak: Dione protokol

nebra, geleneksel enerji şebekesi üzerinden gitmeden üreticilerin fazla enerjisini doğrudan tüketicilere satmasına izin veren odyssey zinciri tarafından desteklenen merkezi olmayan bir enerji ticaret platformudur. Bu, üreticiler ve tüketiciler için önemli tasarruflara yol açabilir, böylece yenilenebilir enerjinin herkes için daha uygun ve erişilebilir olmasını sağlar, enerji üreticilerini ve tüketicilerini eşler arası (P2P) temelinde bir araya getirerek.

orion


kaynak: DIONE protokol

orion, dione protokolünün merkezi olmayan fiziksel altyapı ağıdır (depin). Yenilenebilir enerji kaynakları ile çalışan bir uzaktan doğrulayıcı olarak tasarlanmıştır ve Starlink tarafından sağlanan küresel uydu internet altyapısını kullanarak eşsiz bağlantı sağlamaktadır, bu da onun uzak ve ulaşılması zor bölgelerde sorunsuz bir şekilde çalışmasına olanak tanır.

Ek olarak, Orion güneş panelleri ile entegre edilmiştir ve güneşten temiz enerji elde etmek için kullanılır, bu da onu gerçek anlamda iklim net-pozitif blok zinciri yapar.

çapraz zincir köprü


kaynak: DIONE protokol

Çapraz zincir köprüsü, bir blok zincirinden başka birine kripto para birimi transferini sağlayan merkezi olmayan bir uygulama (dapp)'dır. Bu özellik, ekosistem içinde etkileşimli bir kullanımı mümkün kılar. Çapraz zincir köprüsü, Ethereum ve Odyssey blok zincirleri arasında USDC ve DIONE gibi kripto paraların transferi için kullanılır.

köprüyü kullanabilmek için kullanıcıların metamask cüzdanlarını bağlamaları ve para yatırmaları gerekmektedir. Ayrıca, köprülemek için token miktarını girmeleri, kaynak ve hedef blockchaini seçmeleri gerekmektedir.

dione cüzdanı


kaynak: DIONE protokol

Dione cüzdanı, dione protokolü üzerine inşa edilmiş bir üründür ve dione ve diğer kripto para birimlerini güvenli bir şekilde tutmak için hizmet verir. Dione cüzdanı, ethereum ve binance smart chain ağları tarafından desteklenen kripto varlıkları gönderme, alma ve depolama imkanı sağlayan dione protokolünün resmi cüzdanıdır. Mobil uygulama Google Play Store ve App Store'da mevcuttur.

DIONE protokolü nasıl çalışır?

nebra enerji piyasası, dione protokolü tarafından desteklenmektedir ve enerji üreticileri ile tüketiciler arasında doğrudan işlemleri kolaylaştırır. Bu kişiden kişiye yaklaşım, her iki tarafın da iş ilişkilerine katılmasını sağlar. Enerji birimlerinin fiziksel transferi mevcut grid altyapısında gerçekleşirken, nebra bu işlemlerle ilişkili finansal uzlaşmalar için platform görevi görür.

yenilenebilir enerji üreticileri kaynaklarını doğrudan DIONE protokolüne bağlar. Bu ağ, enerji üretimini uzaktan izlemek ve doğrulamak için merkezi olmayan fiziksel bir altyapı ağı olan Orion'u kullanır. Doğrulanan yenilenebilir enerji ayrıntıları daha sonra Nebra pazarında listelenir. Burada ilgilenen tüketiciler ihtiyaç duydukları enerjiyi keşfedebilir ve satın alabilirler.

dione, dione protokolünün yerel tokenı, platformdaki işlemler için para birimi olarak hizmet verir. odyssey zincirindeki doğrulayıcı ağı, bu işlemlerin güvenliğini ve geçerliliğini sağlar. Son olarak, satın alınan enerji kurulmuş grid altyapısı aracılığıyla tüketicilere ulaştırılır.

dione nedir?

dione protokolü, başlangıçta bir erc-20 jetonu olan ancak odyssey zincirine geçiş yapan dione'yi kullanır. dione, protokolün gelişiminde önemli bir rol oynamak için sahiplerine güç veren hem bir yardımcı hem de yönetişim jetonu olarak işlev görür. Bu çift rol, katılımı teşvik eder ve dione protokolünün geleceğini şekillendirmek için işbirlikçi bir ortam oluşturur.

tokenomi

DIONE, toplam 12.500 MM token arzına sahiptir. Token tahsisi aşağıdaki gibi bölünmüştür:


kaynak: Dione protokolü


Kaynak: Dione protokolü

DIONE jeton kullanımı


kaynak: Dione protokol

Dijital para birimi ve yönetim jetonu olarak, DIONE platformda çeşitli işlevleri kolaylaştırır, bunlar arasında:

Blockchain işlemlerinin uzlaşması

dione platformunda işlem ücretleri gibi tüm ödemeler yalnızca yerel token olan dione kullanılarak gerçekleştirilebilir.

POS konsensüs modeli ile ağın güvenliğini sağlama

dione protokolü, ağını güvence altına almak için proof of stake (pos) konsensüs mekanizmasını kullanır. Bu mekanizma, dione token sahiplerine tokenlarını staking yaparak işlem doğrulamada katılım imkanı sağlar. Bir doğrulayıcı olmak için kullanıcılar, bir ay ile altı yıl arasında değişen bir süre için minimum 500.000 dione token kilitlemelidir.

sistem yönetimine katılmak

Merkezi olmayan otonom organizasyon (dao), ekosistem geliştirme önerileri üzerinde oy kullanmak için dione jetonunu kullanabilen üye kullanıcılar tarafından yönetilir. Ekosistem değişikliklerine oy verme işlemi vote-escrowed (ve) jetonları aracılığıyla yapılacaktır.

Dione protokolü, token tabanlı bir oylama sistemi aracılığıyla ekosistemin gelişimini şekillendirmek için üye kullanıcılarına güç veren merkezi olmayan bir örgütlenme (dao) olarak işlev görür. Ekosistem değişikliklerine ilişkin oylama, platformun evrimini doğrudan etkileyen öneriler üzerinde oy kullanabilmelerini sağlayan vote-escrowed (ve) tokenları aracılığıyla yapılacaktır.

ödemeler

Dione, diğer kripto paralar gibi işlev görür ve çeşitli finansal işlemleri kolaylaştırır. Bu, ödemelerin alınması ve gönderilmesini içerir, böylece Dione ağındaki daha geniş bir ekonomik faaliyet yelpazesinin oluşmasını sağlar.

DIONE protokolü (DIONE) iyi bir yatırım mı?

DIONE protokolü, yeşil enerji üreticileri ve tüketicileri için geniş bir ekosisteme sahip olmasıyla yeşil enerji endüstrisini devrimleştirmek için iyi bir konumdadır. Ayrıca, DIONE protokolü, de merkezi enerji sektöründe lider bir konuma getirebilecek stratejik ortaklıklar kurarak tecrübeli bir ekip tarafından yönetilmektedir.

Bu nedenle, özellikle benimseme arttıkça boğa piyasası sırasında iyi yatırım getirisi için muazzam beklentilerle gelecek umut verici görünüyor. Bununla birlikte, kripto para birimlerinin inanılmaz derecede değişken, düzenlenmemiş ve son derece spekülatif olduğunu ve tüketici koruması olmadığını anlamak yerinde olacaktır. Yatırımcılar, projeye yatırım yapmadan önce risk toleranslarını araştırmaya ve değerlendirmeye teşvik edilir, çünkü herhangi bir yatırım gibi Dione Protokolüne yatırım yapmanın da riskleri vardır. Bu nedenle, herhangi bir kripto projesine yatırım yapmak karı garanti etmez ve sermaye kaybına neden olabilir.

Dione nasıl sahip olunur?

DIONE'yi merkezi ve merkezi olmayan kripto para borsalarından satın alabilirsiniz. Örneğin, Gate.io, traderlara DIONE/USDT işlem çifti sunar. Token'a sahip olmak için bir tane oluşturun.Gate.io hesabı, ve kayıt sürecini tamamlayın. Ayrıca spot ticaret hesabınızı finanse etmeniz ve DIONE satın almak için adımları takip etmeniz gerekiyor.

DIONE üzerinde harekete geçin

Kontrol etme DIONE fiyatı bugünve favori çiftinizi ticaret edin:

Yazar: Paul
Çevirmen: Paine
İnceleyen(ler): Matheus、Edward、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!