Carbon Browser nedir?

Orta SeviyeFeb 25, 2024
Carbon Browser ve tarama faaliyetlerimizi ve bilgilerimizi nasıl koruduğu hakkında bilgi edinin.
Carbon Browser nedir?

Carbon Browser, Carbon Browser X Labs tarafından geliştirilen açık kaynaklı ve güvenli bir tarayıcıdır. Güçlü Blink Motorunu kullanan tarayıcı, Chromium tarayıcı çerçevesinin güncellenmiş bir uzantısı olarak inşa edildi. Karbon tarayıcı, güçlü bir dahili reklam engelleyici ve web sitesi izleyicisi ile kullanıcılarının en üst düzeyde gizliliğini sağlamaya kendini adamıştır.

Proje, geliştirilmesi sırasında üç önemli unsura odaklandı: hızlı tarama, küçük dosya boyutu ve iyi bir kullanıcı deneyimi. Web3 yeniliklerinin çoğu tipik olarak blok zincirleri ve dApp'lerle gerçekleşir, bu nedenle çoğu meraklı, etkileşimde bulunmak için Web2 tabanlı tarayıcıları ve uzantıları kullanmalıdır. Bir Web3 projesi olarak tarayıcı, tüm Web3 deneyimini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır ve kullanıcıların dijital varlıklarını saklamalarına yardımcı olmak için çok zincirli bir cüzdanla birlikte gelir.

Carbon Browser'ın geliştirilmesi, günümüzde tarayıcıların karşılaştığı üç ana sorunu çözecek şekilde ayarlanmıştır. Listenin başında gizlilik eksikliği ve tarayıcıların merkezsizleştirilmesi yer alıyor. Diğerleri arasında standart Web3 özelliklerine duyulan ihtiyaç ve kalitesiz bir reklam engelleyici/filtreleme çözümü yer alıyor.

Carbon Browser'ın Tarihçesi

Carbon Browser 2013 yılında "Süper Hızlı Tarayıcı" olarak kurulmuştur. Geliştiricileri çoğunlukla takma ad kullanıyor, ancak Google, Microsoft, Mozilla ve Dell gibi teknoloji devleriyle çalışma deneyimine sahip oldukları söyleniyor.

Carbon Browser projesi Binance, Curate ve Poolz Ventures ile işbirliği içinde geliştirildi ve uygulama piyasaya sürüldüğünden bu yana 7 milyondan fazla indirildi. Uygulama şu anda sadece Android sürümünde mevcutken, tarayıcının iOS ve PC sürümleri daha sonra yayınlanacak.

Buna ek olarak, tarayıcı beş büyük bölgede 200.000'den fazla kuruluma sahiptir: Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Hindistan ve Türkiye, günlük 61.000'e varan aktif kullanıcıyla. Ayrıca tarayıcının premium sürümü olan Carbon Browser Pro'ya erişmek için ödülleri kullanabilirler.

Carbon Browser Nasıl Çalışır?

Carbon Browser, eşler arası düğümlerden oluşan bir ağ üzerinden trafiği şifrelemek ve yeniden yönlendirmek için merkezi olmayan bir sanal özel ağ (dVPN) kullanır. Bu teknoloji, üçüncü tarafların herhangi bir web sitesini ziyaret eden kullanıcıları izleyememesini veya sansürleyememesini sağlar. Ayrıca Carbon, güvenlik ve gizliliği artırmak için bir güvenlik duvarı ve ToR uçtan uca şifreleme (e2ee) kullanır.

Proje ayrıca Web3 tabanlı kullanıcıları için birçok özelliği kullanıma sunmayı planlıyor. Tarayıcı, kripto para birimlerini saklamak için entegre bir cüzdanla donatılacak ve bir takas ve köprü özelliğine sahip olacak. Tarayıcı ayrıca borsalar, NFT pazar yerleri ve merkezi olmayan platformlara erişim gibi farklı Web3 uygulamalarına da ev sahipliği yapacak. Bu özellikler, kullanıcıları tarama faaliyetleri için ödüllendirmek üzere tasarlanan Browse2Earn özelliği ile birlikte çalışacak.

Chromium tarayıcı çerçevesinin özelleştirilmiş bir çatalı olan ve Blink motoru üzerine inşa edilen Carbon Browser, çılgın hızlara ulaşabiliyor. Web sayfalarını Chrome, Brave ve Opera gibi diğer Chromium web tarayıcılarından üç kat daha hızlı yüklerken, kullanıcıların verilerinden %95'e kadar tasarruf etmelerine yardımcı oluyor. Carbon ayrıca özel bir reklam engelleme özelliği oluşturmak için Adblock öncüsü Eyeo ile ortaklık kurdu.

Carbon Browser ayrıca kullanıcıların entegre bir blok zinciri köprüsü ve yerleşik kripto cüzdanı kullanarak kripto varlıklarını takas etmelerini ve saklamalarını sağlar.

Carbon Browser'ın Temel Özellikleri

Carbon Browser, kullanıcıları için çok sayıda özellik sunar. Bu özelliklerden bazıları şunlardır.

Entegre Çok Zincirli Cüzdan

Çok zincirli cüzdanlar, blok zincirlerinden çeşitli token ve dijital varlık türlerini depolamak ve hepsini tek bir yerde barındırmak için tasarlanmış dinamik cüzdanlardır. Farklı blok zinciri protokolleri için desteği entegre ederek birden fazla cüzdan ihtiyacını ortadan kaldırırlar. Carbon Browser mobil uygulaması, kullanıcıların kripto varlıklarını Ethereum, Binance ve Polygon gibi ağlar üzerinden saklayabilecekleri ve aktarabilecekleri bir kripto cüzdanına sahiptir.

Carbon Browser, DeFi'den NFT'lere kadar farklı kategorilere yayılan farklı dApp'ler için yerleşik destek sunar. Bu, kullanıcılara doğrudan tarayıcılarından dApp'lere özel ve sınırsız erişim sağlar. Carbon Browser ayrıca, harici dApp'ler kullanmak istemeyen kullanıcılar için yerel atomik takaslar ve çapraz zincir takasları sağlamak üzere LDX.Fi ile ortaklık kurdu. LDX'in çapraz zincir teknolojisini kullanan kullanıcılar, Carbon Browser aracılığıyla varlıklarını farklı ağlar arasında kolayca köprüleyebilirler. Carbon ve LDX ayrıca daha fazla takas sağlayıcısı ile ortaklık kurarak kullanıcılarına LDX kullanırken en iyi fiyatları sunmayı planlıyor.

Çok zincirli cüzdan ayrıca ENS gibi merkezi olmayan adlandırma hizmetlerine erişim sağlayarak kullanıcıların uzun ve karmaşık cüzdan adreslerini insan tarafından okunabilir adlarla değiştirmesine olanak tanıyarak işlemleri basitleştirir ve kolaylık sağlar. Cüzdan ayrıca NFT'leri destekler ve bir NFT galerisi ile donatılmıştır.

Browse2Earn

Browse2Earn, Carbon Browser'ın kullanıcıları sadece web'de gezinerek CSIX token'ları kazandıkları için Carbon Browser'ı kullanmaya teşvik etmek üzere tasarlanmış yenilikçi bir özelliğidir. Bu tokenler itibari para veya diğer kripto paralarla değiştirilebilir ve Carbon Browser'ın ortaklarından herhangi birinin web sitesinde kullanılabilir. Ortaklar arasında Amazon, eBay ve diğer hayır kurumları bulunmaktadır.

Proje, ödülleri dağıtmak için talep ve arza göre otomatik olarak ayarlanan benzersiz bir algoritma kullanıyor.

Carbon Browser ekosistemi, sponsorlu entegrasyonlar ve ortaklıklardan elde edilen kârlarla ödülleri finanse etmektedir. Bunun nedeni, Carbon Browser'ın kullanıcıların güvenliği ve gizliliği konusunda titiz davranması ve bu nedenle kullanıcı verilerini satmamasıdır.

Carbon AdX Marketplace

Carbon AdX Marketplace, daha kabul edilebilir reklamverenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiştir. Proje genel olarak kullanıcıları istilacı ve gereksiz reklamlarla bombardıman etmekten hoşlanmıyor. Bununla birlikte, faydalı reklamlara duyulan ihtiyacı fark eden Carbon, reklamverenlerin ve yayıncıların doğrudan reklam alıp satabileceği, kendi kendine hizmet veren reklam pazarını geliştirdi. İşletmeler, kullanıcılara gösterilen reklamların yararlı olmasını ve müdahaleci olmamasını sağlamak için kabul edilebilir reklamlar politikasına uymalıdır. Bu hizmet hem Carbon kullanıcıları hem de kullanmayanlar için mevcuttur.

Karbon Tarayıcı Pro

Bu, Carbon Browser'ın premium sürümüdür. Daha deneyimli kullanıcılar için gelişmiş gizlilik ve destek sunar, örneğin, izleyiciler ve reklamlar için daha fazla filtreleme. Bu sürüm ayrıca 7/24 destek sağlar ve kullanıcılar Browse2Earn özelliği ile daha fazla CSIX kazanabilir.

Karbon Tarayıcı vs. Diğer Rakipler

Carbon Browser, kullanıcılara tam gizlilik ve entegre bir çok zincirli cüzdan sunan hızlı ve merkezi olmayan bir web3 tarayıcısı olarak öne çıkıyor. Şu anda Binance'de barındırılıyor ve tarayıcı çok sayıda takipçi kazandı, Twitter'da 334 bine kadar takipçi ve Telegram'da 66 bin takipçi topladı. Bununla birlikte, web3 tarayıcı alanını çeşitli rakiplerle paylaşmaktadır.

Zincir bağlantı

Chainlink, blok zinciri teknolojisi ile gerçek dünya arasında merkezi olmayan ve güvenli bir bağlantı sağlar. Bağımsız düğümlerden oluşan bir ağ veri bütünlüğünü garanti ederken, sıkı güvenlik prosedürleri her şeyin sıkı bir şekilde kontrol edilmesini sağlar. Chainlink ayrıca farklı zincir dışı veri kaynaklarına bağlanmayı kolaylaştıran esnek bir çerçeveye ve önceden oluşturulmuş konektörlere sahiptir. Ayrıca Arbitrum, Avalanche ve Binance dahil olmak üzere çeşitli blok zincirlerinde akıllı sözleşmeler için güvenilir, kurcalamaya karşı korumalı giriş ve çıkışlar sunar.

Chainlink'in sürekli inovasyonu, Twitter'da 1 milyondan fazla ve Telegram'da 23 bin takipçiye ulaşan aktif bir topluluk tarafından desteklenmektedir.

Kujira Orca

Kujira Orca da bir başka zorlu rakip. Proje, Web3 meraklıları için merkezi olmayan bir ekosistem sağlamaktadır. Solana blok zinciri üzerine inşa edilmiştir ve likidite, maliyet etkinliği ve yeni ve uzman tüccarlara hitap eden özelliklerin benzersiz bir kombinasyonunu sunar.

Avalanche, Ethereum, Cosmos, Evmos ve Comdex dahil olmak üzere çeşitli blok zincirlerini destekler. Kujira Orca, kilitli toplam değer olarak 3.158.372 $ topladı, yani platform içinde kilitli veya borç vermek için kullanılan varlıkların toplam değeri.

Uniswap

Uniswap, Ethereum üzerinde otomatik likidite sağlama imkanı sunan tamamen merkezi olmayan bir protokoldür ve Arbitrum ve Avalanche dahil olmak üzere birden fazla blok zincirini desteklemektedir. Kullanıcıların merkezi bir otoriteye ihtiyaç duymadan dijital varlık ticareti yapmalarına olanak tanır. Borsa, kesintisiz takas hizmetleri sunarak kullanıcıların sürekli genişleyen bir varlık havuzunda işlem yapmasını kolaylaştırıyor. Kullanıcılar ayrıca borsadaki varlıklara olan talebi karşılamaya yardımcı olan likidite sağlayıcıları da olabilirler.

Uniswap'in topluluğu, başarısı için son derece önemlidir. 73.000 Reddit kullanıcısı ve bir milyondan fazla Twitter takipçisiyle Uniswap Labs, DeFi alanında baskın bir güç olmaya ve inovasyonun ön saflarında yer almaya devam ediyor.

Her tarayıcı benzersiz özellikler ve güçlü yönler sunarken, Carbon Browser'ın hız, gizlilik ve çoklu zincir özelliklerine odaklanması, onu hızla gelişen web3 ortamında en iyi rakip olarak konumlandırıyor.

CSIX nedir?

CSIX, Carbon Browser ekosistemine özgü ve Binance Akıllı Zincir üzerinde geliştirilen BEP-20 tokenıdır. Projenin yönetişimine katılma ve uygulama içi takas ve köprüyü kullanırken daha ucuz ücretlerden yararlanmak için Carbon Pro'ya erişim kazanma fırsatı da dahil olmak üzere bir dizi yardımcı program sunmaktadır. Kullanıcılar ayrıca Carbon Browser'da reklam yerleşimi satın almak için CSIX tokenlerini indirimli para birimi olarak kullanabilir veya stake edebilir. Ancak, gaz ücretlerini yerel CSIX dışındaki jetonlarla ödeyebilirler.

CSIX Tokenomics

CSIX'in toplam arzı 1 milyar token'dır. Mevcut piyasa değeri 160.000 $ ve dolaşımdaki arzı 10 milyon token'dır. Jeton dağıtımı şu şekilde gerçekleşti:

  • Toplam arzın %8'i tohum turunda dağıtıldı
  • 9'u kamuya açık fırlatma rampalarına tahsis edildi
  • 1,95'i karbon tarayıcı ekibi için ayrılmıştır
  • 0,95'i KOL'lara tahsis edildi
  • 24,1'i pazarlamaya gitti
  • Diğer %24,1'lik kısım ise projenin geliştirilmesine ayrılmıştır
  • Toplam arzın %11,3'ü stake etme ve ödüllendirme için kullanılacaktı
  • Diğer %11,3'lük kısım ise likidite için ayrılmıştır, MM & Listings
  • 6,2'si topluluk yönetişimi DAO'ya tahsis edildi
  • 3'ü PancakeSwap Şurup Havuzuna ve Çiftliğe dağıtıldı

CSIX Hakkında Haberler

Carbon Browser geçtiğimiz günlerde bir tweet aracılığıyla CSIX tokeninin 31 Ocak 2024 tarihinde CoinDCX'te listelendiğini duyurdu. Yol haritasına göre Carbon Browser, IOS sürümünü 2024'ün ilk çeyreğinde hazır hale getirecek ve küresel olarak piyasaya sürecek. Masaüstü uygulaması da beta testinden çıkacak ve tamamen kullanıma sunulacak. Browse2Earn beta, dVPN ve Tor Browser Devre Bağlantısı gibi diğer özellikler de Carbon Browser'a eklenecek.

CSIX İyi Bir Yatırım mı?

Carbon Browser, özellikle gizlilik ve güvenlik konusunda internet taramasında devrim yaratmaya hazırlanıyor. Tarayıcı içi cüzdanı ve reklam pazarı ile birlikte Carbon Browser'ın kripto meraklıları ve genel halk arasında yüksek talep görmesi bekleniyor. Ancak, kullanıcılar herhangi bir kripto projesine yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalı ve kalifiye finansal personele danışmalıdır. Kripto piyasası oldukça değişkendir ve her karar risklidir, bu nedenle bilinçli kararlar vermek en iyisidir.

CSIX için Harekete Geçin

Yatırımcılar, gate.io da dahil olmak üzere çeşitli merkezi ve merkezi olmayan borsalardan CSIX satın alabilirler. CSIX fiyatını buradan kontrol edin ve tercih ettiğiniz işlem çiftlerini satın alın.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Matheus、Wayne、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Carbon Browser nedir?

Orta SeviyeFeb 25, 2024
Carbon Browser ve tarama faaliyetlerimizi ve bilgilerimizi nasıl koruduğu hakkında bilgi edinin.
Carbon Browser nedir?

Carbon Browser, Carbon Browser X Labs tarafından geliştirilen açık kaynaklı ve güvenli bir tarayıcıdır. Güçlü Blink Motorunu kullanan tarayıcı, Chromium tarayıcı çerçevesinin güncellenmiş bir uzantısı olarak inşa edildi. Karbon tarayıcı, güçlü bir dahili reklam engelleyici ve web sitesi izleyicisi ile kullanıcılarının en üst düzeyde gizliliğini sağlamaya kendini adamıştır.

Proje, geliştirilmesi sırasında üç önemli unsura odaklandı: hızlı tarama, küçük dosya boyutu ve iyi bir kullanıcı deneyimi. Web3 yeniliklerinin çoğu tipik olarak blok zincirleri ve dApp'lerle gerçekleşir, bu nedenle çoğu meraklı, etkileşimde bulunmak için Web2 tabanlı tarayıcıları ve uzantıları kullanmalıdır. Bir Web3 projesi olarak tarayıcı, tüm Web3 deneyimini destekleyecek şekilde tasarlanmıştır ve kullanıcıların dijital varlıklarını saklamalarına yardımcı olmak için çok zincirli bir cüzdanla birlikte gelir.

Carbon Browser'ın geliştirilmesi, günümüzde tarayıcıların karşılaştığı üç ana sorunu çözecek şekilde ayarlanmıştır. Listenin başında gizlilik eksikliği ve tarayıcıların merkezsizleştirilmesi yer alıyor. Diğerleri arasında standart Web3 özelliklerine duyulan ihtiyaç ve kalitesiz bir reklam engelleyici/filtreleme çözümü yer alıyor.

Carbon Browser'ın Tarihçesi

Carbon Browser 2013 yılında "Süper Hızlı Tarayıcı" olarak kurulmuştur. Geliştiricileri çoğunlukla takma ad kullanıyor, ancak Google, Microsoft, Mozilla ve Dell gibi teknoloji devleriyle çalışma deneyimine sahip oldukları söyleniyor.

Carbon Browser projesi Binance, Curate ve Poolz Ventures ile işbirliği içinde geliştirildi ve uygulama piyasaya sürüldüğünden bu yana 7 milyondan fazla indirildi. Uygulama şu anda sadece Android sürümünde mevcutken, tarayıcının iOS ve PC sürümleri daha sonra yayınlanacak.

Buna ek olarak, tarayıcı beş büyük bölgede 200.000'den fazla kuruluma sahiptir: Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Hindistan ve Türkiye, günlük 61.000'e varan aktif kullanıcıyla. Ayrıca tarayıcının premium sürümü olan Carbon Browser Pro'ya erişmek için ödülleri kullanabilirler.

Carbon Browser Nasıl Çalışır?

Carbon Browser, eşler arası düğümlerden oluşan bir ağ üzerinden trafiği şifrelemek ve yeniden yönlendirmek için merkezi olmayan bir sanal özel ağ (dVPN) kullanır. Bu teknoloji, üçüncü tarafların herhangi bir web sitesini ziyaret eden kullanıcıları izleyememesini veya sansürleyememesini sağlar. Ayrıca Carbon, güvenlik ve gizliliği artırmak için bir güvenlik duvarı ve ToR uçtan uca şifreleme (e2ee) kullanır.

Proje ayrıca Web3 tabanlı kullanıcıları için birçok özelliği kullanıma sunmayı planlıyor. Tarayıcı, kripto para birimlerini saklamak için entegre bir cüzdanla donatılacak ve bir takas ve köprü özelliğine sahip olacak. Tarayıcı ayrıca borsalar, NFT pazar yerleri ve merkezi olmayan platformlara erişim gibi farklı Web3 uygulamalarına da ev sahipliği yapacak. Bu özellikler, kullanıcıları tarama faaliyetleri için ödüllendirmek üzere tasarlanan Browse2Earn özelliği ile birlikte çalışacak.

Chromium tarayıcı çerçevesinin özelleştirilmiş bir çatalı olan ve Blink motoru üzerine inşa edilen Carbon Browser, çılgın hızlara ulaşabiliyor. Web sayfalarını Chrome, Brave ve Opera gibi diğer Chromium web tarayıcılarından üç kat daha hızlı yüklerken, kullanıcıların verilerinden %95'e kadar tasarruf etmelerine yardımcı oluyor. Carbon ayrıca özel bir reklam engelleme özelliği oluşturmak için Adblock öncüsü Eyeo ile ortaklık kurdu.

Carbon Browser ayrıca kullanıcıların entegre bir blok zinciri köprüsü ve yerleşik kripto cüzdanı kullanarak kripto varlıklarını takas etmelerini ve saklamalarını sağlar.

Carbon Browser'ın Temel Özellikleri

Carbon Browser, kullanıcıları için çok sayıda özellik sunar. Bu özelliklerden bazıları şunlardır.

Entegre Çok Zincirli Cüzdan

Çok zincirli cüzdanlar, blok zincirlerinden çeşitli token ve dijital varlık türlerini depolamak ve hepsini tek bir yerde barındırmak için tasarlanmış dinamik cüzdanlardır. Farklı blok zinciri protokolleri için desteği entegre ederek birden fazla cüzdan ihtiyacını ortadan kaldırırlar. Carbon Browser mobil uygulaması, kullanıcıların kripto varlıklarını Ethereum, Binance ve Polygon gibi ağlar üzerinden saklayabilecekleri ve aktarabilecekleri bir kripto cüzdanına sahiptir.

Carbon Browser, DeFi'den NFT'lere kadar farklı kategorilere yayılan farklı dApp'ler için yerleşik destek sunar. Bu, kullanıcılara doğrudan tarayıcılarından dApp'lere özel ve sınırsız erişim sağlar. Carbon Browser ayrıca, harici dApp'ler kullanmak istemeyen kullanıcılar için yerel atomik takaslar ve çapraz zincir takasları sağlamak üzere LDX.Fi ile ortaklık kurdu. LDX'in çapraz zincir teknolojisini kullanan kullanıcılar, Carbon Browser aracılığıyla varlıklarını farklı ağlar arasında kolayca köprüleyebilirler. Carbon ve LDX ayrıca daha fazla takas sağlayıcısı ile ortaklık kurarak kullanıcılarına LDX kullanırken en iyi fiyatları sunmayı planlıyor.

Çok zincirli cüzdan ayrıca ENS gibi merkezi olmayan adlandırma hizmetlerine erişim sağlayarak kullanıcıların uzun ve karmaşık cüzdan adreslerini insan tarafından okunabilir adlarla değiştirmesine olanak tanıyarak işlemleri basitleştirir ve kolaylık sağlar. Cüzdan ayrıca NFT'leri destekler ve bir NFT galerisi ile donatılmıştır.

Browse2Earn

Browse2Earn, Carbon Browser'ın kullanıcıları sadece web'de gezinerek CSIX token'ları kazandıkları için Carbon Browser'ı kullanmaya teşvik etmek üzere tasarlanmış yenilikçi bir özelliğidir. Bu tokenler itibari para veya diğer kripto paralarla değiştirilebilir ve Carbon Browser'ın ortaklarından herhangi birinin web sitesinde kullanılabilir. Ortaklar arasında Amazon, eBay ve diğer hayır kurumları bulunmaktadır.

Proje, ödülleri dağıtmak için talep ve arza göre otomatik olarak ayarlanan benzersiz bir algoritma kullanıyor.

Carbon Browser ekosistemi, sponsorlu entegrasyonlar ve ortaklıklardan elde edilen kârlarla ödülleri finanse etmektedir. Bunun nedeni, Carbon Browser'ın kullanıcıların güvenliği ve gizliliği konusunda titiz davranması ve bu nedenle kullanıcı verilerini satmamasıdır.

Carbon AdX Marketplace

Carbon AdX Marketplace, daha kabul edilebilir reklamverenlerin ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiştir. Proje genel olarak kullanıcıları istilacı ve gereksiz reklamlarla bombardıman etmekten hoşlanmıyor. Bununla birlikte, faydalı reklamlara duyulan ihtiyacı fark eden Carbon, reklamverenlerin ve yayıncıların doğrudan reklam alıp satabileceği, kendi kendine hizmet veren reklam pazarını geliştirdi. İşletmeler, kullanıcılara gösterilen reklamların yararlı olmasını ve müdahaleci olmamasını sağlamak için kabul edilebilir reklamlar politikasına uymalıdır. Bu hizmet hem Carbon kullanıcıları hem de kullanmayanlar için mevcuttur.

Karbon Tarayıcı Pro

Bu, Carbon Browser'ın premium sürümüdür. Daha deneyimli kullanıcılar için gelişmiş gizlilik ve destek sunar, örneğin, izleyiciler ve reklamlar için daha fazla filtreleme. Bu sürüm ayrıca 7/24 destek sağlar ve kullanıcılar Browse2Earn özelliği ile daha fazla CSIX kazanabilir.

Karbon Tarayıcı vs. Diğer Rakipler

Carbon Browser, kullanıcılara tam gizlilik ve entegre bir çok zincirli cüzdan sunan hızlı ve merkezi olmayan bir web3 tarayıcısı olarak öne çıkıyor. Şu anda Binance'de barındırılıyor ve tarayıcı çok sayıda takipçi kazandı, Twitter'da 334 bine kadar takipçi ve Telegram'da 66 bin takipçi topladı. Bununla birlikte, web3 tarayıcı alanını çeşitli rakiplerle paylaşmaktadır.

Zincir bağlantı

Chainlink, blok zinciri teknolojisi ile gerçek dünya arasında merkezi olmayan ve güvenli bir bağlantı sağlar. Bağımsız düğümlerden oluşan bir ağ veri bütünlüğünü garanti ederken, sıkı güvenlik prosedürleri her şeyin sıkı bir şekilde kontrol edilmesini sağlar. Chainlink ayrıca farklı zincir dışı veri kaynaklarına bağlanmayı kolaylaştıran esnek bir çerçeveye ve önceden oluşturulmuş konektörlere sahiptir. Ayrıca Arbitrum, Avalanche ve Binance dahil olmak üzere çeşitli blok zincirlerinde akıllı sözleşmeler için güvenilir, kurcalamaya karşı korumalı giriş ve çıkışlar sunar.

Chainlink'in sürekli inovasyonu, Twitter'da 1 milyondan fazla ve Telegram'da 23 bin takipçiye ulaşan aktif bir topluluk tarafından desteklenmektedir.

Kujira Orca

Kujira Orca da bir başka zorlu rakip. Proje, Web3 meraklıları için merkezi olmayan bir ekosistem sağlamaktadır. Solana blok zinciri üzerine inşa edilmiştir ve likidite, maliyet etkinliği ve yeni ve uzman tüccarlara hitap eden özelliklerin benzersiz bir kombinasyonunu sunar.

Avalanche, Ethereum, Cosmos, Evmos ve Comdex dahil olmak üzere çeşitli blok zincirlerini destekler. Kujira Orca, kilitli toplam değer olarak 3.158.372 $ topladı, yani platform içinde kilitli veya borç vermek için kullanılan varlıkların toplam değeri.

Uniswap

Uniswap, Ethereum üzerinde otomatik likidite sağlama imkanı sunan tamamen merkezi olmayan bir protokoldür ve Arbitrum ve Avalanche dahil olmak üzere birden fazla blok zincirini desteklemektedir. Kullanıcıların merkezi bir otoriteye ihtiyaç duymadan dijital varlık ticareti yapmalarına olanak tanır. Borsa, kesintisiz takas hizmetleri sunarak kullanıcıların sürekli genişleyen bir varlık havuzunda işlem yapmasını kolaylaştırıyor. Kullanıcılar ayrıca borsadaki varlıklara olan talebi karşılamaya yardımcı olan likidite sağlayıcıları da olabilirler.

Uniswap'in topluluğu, başarısı için son derece önemlidir. 73.000 Reddit kullanıcısı ve bir milyondan fazla Twitter takipçisiyle Uniswap Labs, DeFi alanında baskın bir güç olmaya ve inovasyonun ön saflarında yer almaya devam ediyor.

Her tarayıcı benzersiz özellikler ve güçlü yönler sunarken, Carbon Browser'ın hız, gizlilik ve çoklu zincir özelliklerine odaklanması, onu hızla gelişen web3 ortamında en iyi rakip olarak konumlandırıyor.

CSIX nedir?

CSIX, Carbon Browser ekosistemine özgü ve Binance Akıllı Zincir üzerinde geliştirilen BEP-20 tokenıdır. Projenin yönetişimine katılma ve uygulama içi takas ve köprüyü kullanırken daha ucuz ücretlerden yararlanmak için Carbon Pro'ya erişim kazanma fırsatı da dahil olmak üzere bir dizi yardımcı program sunmaktadır. Kullanıcılar ayrıca Carbon Browser'da reklam yerleşimi satın almak için CSIX tokenlerini indirimli para birimi olarak kullanabilir veya stake edebilir. Ancak, gaz ücretlerini yerel CSIX dışındaki jetonlarla ödeyebilirler.

CSIX Tokenomics

CSIX'in toplam arzı 1 milyar token'dır. Mevcut piyasa değeri 160.000 $ ve dolaşımdaki arzı 10 milyon token'dır. Jeton dağıtımı şu şekilde gerçekleşti:

  • Toplam arzın %8'i tohum turunda dağıtıldı
  • 9'u kamuya açık fırlatma rampalarına tahsis edildi
  • 1,95'i karbon tarayıcı ekibi için ayrılmıştır
  • 0,95'i KOL'lara tahsis edildi
  • 24,1'i pazarlamaya gitti
  • Diğer %24,1'lik kısım ise projenin geliştirilmesine ayrılmıştır
  • Toplam arzın %11,3'ü stake etme ve ödüllendirme için kullanılacaktı
  • Diğer %11,3'lük kısım ise likidite için ayrılmıştır, MM & Listings
  • 6,2'si topluluk yönetişimi DAO'ya tahsis edildi
  • 3'ü PancakeSwap Şurup Havuzuna ve Çiftliğe dağıtıldı

CSIX Hakkında Haberler

Carbon Browser geçtiğimiz günlerde bir tweet aracılığıyla CSIX tokeninin 31 Ocak 2024 tarihinde CoinDCX'te listelendiğini duyurdu. Yol haritasına göre Carbon Browser, IOS sürümünü 2024'ün ilk çeyreğinde hazır hale getirecek ve küresel olarak piyasaya sürecek. Masaüstü uygulaması da beta testinden çıkacak ve tamamen kullanıma sunulacak. Browse2Earn beta, dVPN ve Tor Browser Devre Bağlantısı gibi diğer özellikler de Carbon Browser'a eklenecek.

CSIX İyi Bir Yatırım mı?

Carbon Browser, özellikle gizlilik ve güvenlik konusunda internet taramasında devrim yaratmaya hazırlanıyor. Tarayıcı içi cüzdanı ve reklam pazarı ile birlikte Carbon Browser'ın kripto meraklıları ve genel halk arasında yüksek talep görmesi bekleniyor. Ancak, kullanıcılar herhangi bir kripto projesine yatırım yapmadan önce kapsamlı bir araştırma yapmalı ve kalifiye finansal personele danışmalıdır. Kripto piyasası oldukça değişkendir ve her karar risklidir, bu nedenle bilinçli kararlar vermek en iyisidir.

CSIX için Harekete Geçin

Yatırımcılar, gate.io da dahil olmak üzere çeşitli merkezi ve merkezi olmayan borsalardan CSIX satın alabilirler. CSIX fiyatını buradan kontrol edin ve tercih ettiğiniz işlem çiftlerini satın alın.

Yazar: Tamilore
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Matheus、Wayne、Ashley
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!