Ave Nedir? AAVE Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Aave, kullanıcıların teminatlı bir kredi talep edebileceği veya likidite sağlayabileceği Ethereum blok zinciri üzerine kurulmuş bir DeFi platformudur.
Ave Nedir? AAVE Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Aave (AAVE) Nedir?

Blockchain teknolojisinin çok yüksek bir hızla gelişmeye ve özel bir dikkatle incelenmeye başladığı bir zamanda, birçok kişi onun yüksek potansiyelini anladı ve birçok fırsatın kapılarını açmak için tasarlanmış merkezi olmayan çözümler geliştirmeye başladı. 2017'de Ethereum blok zinciri, DeFi'nin temeli olan akıllı sözleşmeleri popüler hale getirdi. O zamandan beri, diğer blok zincirleri de, çoğu çeşitli finansal hizmetlere daha doğrudan ve demokratik erişim sağlamak için geliştirilen akıllı sözleşmeler uyguladı. Merkezi olmayan finansın (DeFi) ortaya çıkışı, şüphesiz bu paradigma değişimindeki en önemli olaydı. Geleneksel finansal sistemin temel teklifleri olan borç verme ve borçlanma, kripto ekosisteminin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak, bunlar artık merkezi olmayan bir şekilde yürütüldü ve bir işlemde yer alan taraflar, akıllı sözleşmeler aracılığıyla bir aracı veya finansal kuruluş olmadan birbirleriyle doğrudan işlem yapabilirler. Aave'nin DeFi protokolü, sektördeki öncülerden biriydi.

Aave, Stani Kulechov tarafından 2017 yılında Helsinki'de hukuk öğrencisiyken kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir şirkettir. Blockchain sektöründeki çoğu kurucuyla karşılaştırıldığında sıra dışı eğitim geçmişine rağmen, web geliştirme ve finansal uygulamalarda deneyim kazandı. Ethereum'u ve akıllı sözleşmelerini inceleyen Kulechov, üçüncü tarafları (avukatlar gibi) dahil etmeye gerek kalmadan yasal anlaşmaları otomatikleştirmenin bir yolunu aramaya başladı ve borç verenler ile borç alanlar arasında bağlantı kurabilen merkezi olmayan krediler için bir platform geliştirmeyi düşünmeye başladı. eşler arası bir şekilde. Bu proje ilk önce ETHLend olarak adlandırıldı, ancak daha sonra Aave olarak değiştirildi.

İşinin başlangıcında, bu mekanizma çok yavaştı, çünkü eskiden borç verenlerle borç alan kişileri eşler arası bir sistemle eşleştiriyordu ve bu uzun zaman alıyordu. Aslında bu, likidite eksikliğine neden oldu ve bu da ayı piyasasıyla birlikte projenin çekiş gücünü kaybetmesine neden oldu. Son olarak, ilk otomatik eşler arası protokollerin ve likidite havuzlarının ortaya çıkmasıyla, likidite sorunu çözüldü ve borç alanların ve borç verenlerin nihayet bir akıllı sözleşme ile etkileşime girmesi sağlandı. Aave projesi bu nedenle yeniden ivme kazanmayı başardı: 2020'de Ethereum ana ağındaki uygulamaya geldi, ardından LEND kodu AAVE belirtecine taşındı ve sonunda protokolün 2. Sürümü yayınlandı.

AAVE, DeFi'nin en yenilikçi borç verme platformlarından biridir. Bugüne kadar, tüm endüstride en çok kullanılanlardan biridir ve son zamanlarda protokolü dahilinde 23 milyara kadar varlığa sahiptir. Aave'nin birçok madeni parası vardır, yüksek güvenlikle karakterize edilir ve son zamanlarda performansını artırmak için katman 2 çözümlerini benimsemiştir.

Aave Nasıl Çalışır? Teminatlı Krediler Mekanizması ve Flaş Krediler

Daha önce de belirtildiği gibi, AAVE, borç verenleri ve borç alanları sağlam ve güvenlik denetiminden geçmiş bir akıllı sözleşmeler sistemi aracılığıyla birbirine bağlayarak, kredi talep etmek ve vermek için bir platform olarak doğdu.

Borç verenler , likidite sağlayıcıları olarak hareket ederler, dolayısıyla çeşitli likidite havuzlarına para yatırarak platforma likidite ödünç verirler. Borç veren, ödünç verdiği süreye göre faiz ödemeleri alır ve oranlar piyasa koşullarına göre değişebilir. Herkes istediği zaman para çekmeye karar verebilir. Depozito yapıldıktan sonra, platform kredi isteme imkanı verir ve bu nedenle borç verenin borç alan olmasına izin verir.

Borçlular , en az ödünç almayı düşündükleri kripto para birimleri kadar değerde teminat yatırmak zorundadır. Aave, kullanıcıların yatırdıklarından farklı bir kripto para biriminde kredi almalarına olanak tanır. Bunu yaptıktan sonra, başka bir varlığın değerine sabitlenmiş eşit miktarda aToken alırlar (örneğin, ödünç alınan ETH'ye aETH denir). Kredi ne kadar uzun süre tutulursa, o kadar fazla faiz ödenir. Kripto para piyasası dalgalı olduğu için Aave, teminatın değerinin protokol tarafından tanımlanan teminatlandırma oranının altına düşmesi durumunda tetiklenen bir tasfiye sürecini benimsemiştir. Böyle bir durumda, kullanıcı tarafından yatırılan teminatın tamamı likide edilir.

Aave'yi özellikle tacirler için çok cazip kılan bir özellik de flash kredi adı verilen teminatsız kredi alma imkanıdır. Protokol, fazla olan likiditeyi aynı blok (aynı işlem) içinde %0,09'luk bir ücretle birlikte kredi fonu kullanıcılarının geri ödemesine izin vermek için kullanır. Borçlu ödeme yapmazsa, tüm işlem iptal edilir ve kredi gerçekleşmez. Tüm bunlar, zincirdeki bir bloğun sonuçlanma sürelerinden yararlanılarak yapılabilir: blok henüz blok zincirine kaydedilmemişse, işlem (bu durumda anlık kredi) otomatik olarak tersine çevrilir. Bu sayede ne ödünç alan ne de Aave protokolü herhangi bir risk taşımaz. Flaş krediler, farklı borsalar arasındaki fiyat eşitsizlikleri üzerinde kar marjları yapmalarına izin verdiği için sözde arbitraj ile çalışan tüccarlar için çok faydalıdır.

Aave'nin temelini oluşturan tüm mekanizmayı korumak için Güvenlik Modülü adı verilen bir güvenlik cihazı kurulmuştur. Tüm sahiplerinin teşvik karşılığında fonlarını yatırarak katılabileceği, içinde AAVE belirteçleri bulunan akıllı sözleşmeye dayalı bir para yatırma havuzu bulunmaktadır. Güvenlik Modülünün ana rolü, protokolü, Aave Protokolünde likidite sağlayıcılar için bir açık durumuna neden olan beklenmedik fon kayıplarına (Açıklık Olayları) karşı korumaktır. Bu olaylardan herhangi biri meydana gelirse, Güvenlik Modülündeki AAVE, açığı kapatmak için gereken varlıklar karşılığında satılacaktır.

Kaynak: aavenomics

AAVE belirteci nedir?

AAVE, Aave ağına güç sağlayan bir ERC-20 belirtecidir. Maksimum arzı 16 milyon adettir ve bunların 14,1'i (%88) halihazırda dolaşımdadır (Eylül 2022). Başlangıçta, DeFi projesi ETHLend olarak adlandırılırken token LEND olarak adlandırılıyordu. Daha sonra, 2020'de Aave olarak yeniden markalaşmanın ardından, LEND tokeni AAVE'ye taşındı. Geçişin bir parçası olarak AAVE, 1 jeton başına 100 LEND oranında kullanılabilirdi.

AAVE belirtecinin iki ana işlevi vardır: yardımcı program belirteci ve yönetişim .

AAVE sahipleri, protokolün güvenliğine katkıda bulunmak için belirteci stake edebilir ve bu da onları aynı belirteçlerle ödüllendirir. Buna ek olarak, kredileri için teminat olarak yerli token kullanan borçlular normalden daha az ücret öderler.

Yönetişim işleviyle ilgili olarak, her AAVE sahibi oylama sürecine katılma hakkına sahiptir. Aslında, Aave aynı zamanda bir DAO (Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon) olduğu için, protokolle ilgili bazı kararların token sahiplerine devredildiği anlamına gelir. Bu seçmenler, sistem parametrelerini ve Güvenlik Modülünü etkileyebilecek değişiklikleri önerebilir ve oylayabilir. Bu yönetişim sisteminde, bir AAVE bir oya eşittir.

Aave Ekosistemi

Aave, DeFi endüstrisindeki birçok kişiye kesinlikle ilham vermiş bir projedir. Aynı zamanda türünün tek örneği ve şimdiye kadar oluşturulmuş ilk DeFi projelerinden biri. Aave'nin herhangi bir 'paralel' projesi yoktur, ancak yakın zamanda diğer ağları platformuna entegre ederek birlikte çalışabilirliğini genişletmiştir.

En önemli entegrasyon, 2021'de başlatılan Polygon ağı ile olan entegrasyondur. Polygon, güvendiği zincirleri iyileştirmek ve ölçeklenebilirliğini artırmak amacıyla tasarlanan Ethereum'dan bir katman 2 yan zinciridir. Polygon, Ethereum'dan paralel ve bağımsız hareket eder, ancak ara sıra kontrol noktaları aracılığıyla onunla temasa geçer, böylece Ethereum ağının çalışmasını kontrol etmesine izin verir. Özetle, Polygon ve Ethereum ağları, birincisi ikincisinin işlevselliğini yavaşlatmadan birlikte çalışır.

Layer-2 Polygon, Aave uygulamasının ölçeklenebilirlik açısından daha verimli olmasını sağlayarak, TPS (Saniye Başına İşlem) sayısını önemli ölçüde artırır ve gaz ücretlerinin maliyetini önemli ölçüde azaltır. Bu, platformun daha fazla sermaye çekmesini sağladı. Aslında, yan zincir, kullanıcıların MATIC tokeni ve WBTC, WETH ve stablecoin'ler dahil ek varlıklarla ticaret yapmak için Polygon Aave pazarına girmesine izin verecek. Ek olarak entegrasyon, varlıkların Polygon'un yan zincirine ihraç edilebilmesi için bir 'köprü' içerir.

AAVE İyi Bir Yatırım mı?

Aave, bugün var olan en iyi performans gösteren ve en basit DeFi platformlarından biridir. Bu DApp'teki hacim miktarı, kullanıcı dostu bir arayüzden oluştuğu ve Ethereum blok zincirine dayanması ve büyük güvenlik mevduatı fonu ( Güvenlik Modülü). Ayrıca platformun güvenliği, onu denetleyen çok sayıda şirket tarafından garanti edilmektedir. Aslında, 17 BT güvenlik şirketi, güvenliklerini kararlaştırmak için platformdaki Akıllı Sözleşmelerin kontrolüne katıldı.

Aave'nin diğer blok zincirleriyle entegre olabilmesi, sistem içindeki hacimlerde gözle görülür bir artış sağlayan Polygon entegrasyonunun gösterdiği gibi, gelecekte yalnızca kullanıcı sayısını artırabilir.

AAVE'ye Nasıl Sahip Olunur?

AAVE'ye sahip olmanın bir yolu, merkezi bir kripto borsasından geçmektir, bu nedenle ilk adım bir Gate.io hesabı oluşturmak ve KYC sürecini tamamlamaktır. Hesabınıza para ekledikten sonra, spot veya türev piyasada AAVE satın almak için adımları inceleyin.

Aave'den Haberler

Aave protokolü tarafından 9 Eylül 2022'de yayınlanan bir tweet'e göre, Aave şirketi üyelerine sıkı çalışmalarının karşılığı olarak 16,28 milyon dolar tazminat ödenmesi planına yeşil ışık yakıldı. Finansman, AAVE belirteçleri, Dai (DAI), Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve diğerlerinin bir kombinasyonundan oluşacaktır. Tazminat, protokol için riskleri sınırlarken sermaye verimliliğini artırmaya odaklanacak olan Aave protokolünün V3'ünü oluşturmak için geliştiriciler tarafından yapılan işi ifade eder.

Bu güncellemenin duyurusu, bazı kripto balinalarının dikkatini çekmesiyle kripto topluluğu üzerinde bir etki yarattı. Hatta son zamanlarda AAVE'deki 'balina' adreslerinin sayısı arttı. AAVE madeni paralarının %55'i şu anda bin ila bir milyon jetonlu adreslerde tutuluyor ki bu gelecek için çok ilginç bir rakam.

Yararlı Referanslar

Aave ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

AAVE'de Harekete Geçin

AAVE fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Yazar: Mauro F.
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Ave Nedir? AAVE Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yeni BaşlayanNov 21, 2022
Aave, kullanıcıların teminatlı bir kredi talep edebileceği veya likidite sağlayabileceği Ethereum blok zinciri üzerine kurulmuş bir DeFi platformudur.
Ave Nedir? AAVE Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Aave (AAVE) Nedir?

Blockchain teknolojisinin çok yüksek bir hızla gelişmeye ve özel bir dikkatle incelenmeye başladığı bir zamanda, birçok kişi onun yüksek potansiyelini anladı ve birçok fırsatın kapılarını açmak için tasarlanmış merkezi olmayan çözümler geliştirmeye başladı. 2017'de Ethereum blok zinciri, DeFi'nin temeli olan akıllı sözleşmeleri popüler hale getirdi. O zamandan beri, diğer blok zincirleri de, çoğu çeşitli finansal hizmetlere daha doğrudan ve demokratik erişim sağlamak için geliştirilen akıllı sözleşmeler uyguladı. Merkezi olmayan finansın (DeFi) ortaya çıkışı, şüphesiz bu paradigma değişimindeki en önemli olaydı. Geleneksel finansal sistemin temel teklifleri olan borç verme ve borçlanma, kripto ekosisteminin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Ancak, bunlar artık merkezi olmayan bir şekilde yürütüldü ve bir işlemde yer alan taraflar, akıllı sözleşmeler aracılığıyla bir aracı veya finansal kuruluş olmadan birbirleriyle doğrudan işlem yapabilirler. Aave'nin DeFi protokolü, sektördeki öncülerden biriydi.

Aave, Stani Kulechov tarafından 2017 yılında Helsinki'de hukuk öğrencisiyken kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir şirkettir. Blockchain sektöründeki çoğu kurucuyla karşılaştırıldığında sıra dışı eğitim geçmişine rağmen, web geliştirme ve finansal uygulamalarda deneyim kazandı. Ethereum'u ve akıllı sözleşmelerini inceleyen Kulechov, üçüncü tarafları (avukatlar gibi) dahil etmeye gerek kalmadan yasal anlaşmaları otomatikleştirmenin bir yolunu aramaya başladı ve borç verenler ile borç alanlar arasında bağlantı kurabilen merkezi olmayan krediler için bir platform geliştirmeyi düşünmeye başladı. eşler arası bir şekilde. Bu proje ilk önce ETHLend olarak adlandırıldı, ancak daha sonra Aave olarak değiştirildi.

İşinin başlangıcında, bu mekanizma çok yavaştı, çünkü eskiden borç verenlerle borç alan kişileri eşler arası bir sistemle eşleştiriyordu ve bu uzun zaman alıyordu. Aslında bu, likidite eksikliğine neden oldu ve bu da ayı piyasasıyla birlikte projenin çekiş gücünü kaybetmesine neden oldu. Son olarak, ilk otomatik eşler arası protokollerin ve likidite havuzlarının ortaya çıkmasıyla, likidite sorunu çözüldü ve borç alanların ve borç verenlerin nihayet bir akıllı sözleşme ile etkileşime girmesi sağlandı. Aave projesi bu nedenle yeniden ivme kazanmayı başardı: 2020'de Ethereum ana ağındaki uygulamaya geldi, ardından LEND kodu AAVE belirtecine taşındı ve sonunda protokolün 2. Sürümü yayınlandı.

AAVE, DeFi'nin en yenilikçi borç verme platformlarından biridir. Bugüne kadar, tüm endüstride en çok kullanılanlardan biridir ve son zamanlarda protokolü dahilinde 23 milyara kadar varlığa sahiptir. Aave'nin birçok madeni parası vardır, yüksek güvenlikle karakterize edilir ve son zamanlarda performansını artırmak için katman 2 çözümlerini benimsemiştir.

Aave Nasıl Çalışır? Teminatlı Krediler Mekanizması ve Flaş Krediler

Daha önce de belirtildiği gibi, AAVE, borç verenleri ve borç alanları sağlam ve güvenlik denetiminden geçmiş bir akıllı sözleşmeler sistemi aracılığıyla birbirine bağlayarak, kredi talep etmek ve vermek için bir platform olarak doğdu.

Borç verenler , likidite sağlayıcıları olarak hareket ederler, dolayısıyla çeşitli likidite havuzlarına para yatırarak platforma likidite ödünç verirler. Borç veren, ödünç verdiği süreye göre faiz ödemeleri alır ve oranlar piyasa koşullarına göre değişebilir. Herkes istediği zaman para çekmeye karar verebilir. Depozito yapıldıktan sonra, platform kredi isteme imkanı verir ve bu nedenle borç verenin borç alan olmasına izin verir.

Borçlular , en az ödünç almayı düşündükleri kripto para birimleri kadar değerde teminat yatırmak zorundadır. Aave, kullanıcıların yatırdıklarından farklı bir kripto para biriminde kredi almalarına olanak tanır. Bunu yaptıktan sonra, başka bir varlığın değerine sabitlenmiş eşit miktarda aToken alırlar (örneğin, ödünç alınan ETH'ye aETH denir). Kredi ne kadar uzun süre tutulursa, o kadar fazla faiz ödenir. Kripto para piyasası dalgalı olduğu için Aave, teminatın değerinin protokol tarafından tanımlanan teminatlandırma oranının altına düşmesi durumunda tetiklenen bir tasfiye sürecini benimsemiştir. Böyle bir durumda, kullanıcı tarafından yatırılan teminatın tamamı likide edilir.

Aave'yi özellikle tacirler için çok cazip kılan bir özellik de flash kredi adı verilen teminatsız kredi alma imkanıdır. Protokol, fazla olan likiditeyi aynı blok (aynı işlem) içinde %0,09'luk bir ücretle birlikte kredi fonu kullanıcılarının geri ödemesine izin vermek için kullanır. Borçlu ödeme yapmazsa, tüm işlem iptal edilir ve kredi gerçekleşmez. Tüm bunlar, zincirdeki bir bloğun sonuçlanma sürelerinden yararlanılarak yapılabilir: blok henüz blok zincirine kaydedilmemişse, işlem (bu durumda anlık kredi) otomatik olarak tersine çevrilir. Bu sayede ne ödünç alan ne de Aave protokolü herhangi bir risk taşımaz. Flaş krediler, farklı borsalar arasındaki fiyat eşitsizlikleri üzerinde kar marjları yapmalarına izin verdiği için sözde arbitraj ile çalışan tüccarlar için çok faydalıdır.

Aave'nin temelini oluşturan tüm mekanizmayı korumak için Güvenlik Modülü adı verilen bir güvenlik cihazı kurulmuştur. Tüm sahiplerinin teşvik karşılığında fonlarını yatırarak katılabileceği, içinde AAVE belirteçleri bulunan akıllı sözleşmeye dayalı bir para yatırma havuzu bulunmaktadır. Güvenlik Modülünün ana rolü, protokolü, Aave Protokolünde likidite sağlayıcılar için bir açık durumuna neden olan beklenmedik fon kayıplarına (Açıklık Olayları) karşı korumaktır. Bu olaylardan herhangi biri meydana gelirse, Güvenlik Modülündeki AAVE, açığı kapatmak için gereken varlıklar karşılığında satılacaktır.

Kaynak: aavenomics

AAVE belirteci nedir?

AAVE, Aave ağına güç sağlayan bir ERC-20 belirtecidir. Maksimum arzı 16 milyon adettir ve bunların 14,1'i (%88) halihazırda dolaşımdadır (Eylül 2022). Başlangıçta, DeFi projesi ETHLend olarak adlandırılırken token LEND olarak adlandırılıyordu. Daha sonra, 2020'de Aave olarak yeniden markalaşmanın ardından, LEND tokeni AAVE'ye taşındı. Geçişin bir parçası olarak AAVE, 1 jeton başına 100 LEND oranında kullanılabilirdi.

AAVE belirtecinin iki ana işlevi vardır: yardımcı program belirteci ve yönetişim .

AAVE sahipleri, protokolün güvenliğine katkıda bulunmak için belirteci stake edebilir ve bu da onları aynı belirteçlerle ödüllendirir. Buna ek olarak, kredileri için teminat olarak yerli token kullanan borçlular normalden daha az ücret öderler.

Yönetişim işleviyle ilgili olarak, her AAVE sahibi oylama sürecine katılma hakkına sahiptir. Aslında, Aave aynı zamanda bir DAO (Merkezi Olmayan Otonom Organizasyon) olduğu için, protokolle ilgili bazı kararların token sahiplerine devredildiği anlamına gelir. Bu seçmenler, sistem parametrelerini ve Güvenlik Modülünü etkileyebilecek değişiklikleri önerebilir ve oylayabilir. Bu yönetişim sisteminde, bir AAVE bir oya eşittir.

Aave Ekosistemi

Aave, DeFi endüstrisindeki birçok kişiye kesinlikle ilham vermiş bir projedir. Aynı zamanda türünün tek örneği ve şimdiye kadar oluşturulmuş ilk DeFi projelerinden biri. Aave'nin herhangi bir 'paralel' projesi yoktur, ancak yakın zamanda diğer ağları platformuna entegre ederek birlikte çalışabilirliğini genişletmiştir.

En önemli entegrasyon, 2021'de başlatılan Polygon ağı ile olan entegrasyondur. Polygon, güvendiği zincirleri iyileştirmek ve ölçeklenebilirliğini artırmak amacıyla tasarlanan Ethereum'dan bir katman 2 yan zinciridir. Polygon, Ethereum'dan paralel ve bağımsız hareket eder, ancak ara sıra kontrol noktaları aracılığıyla onunla temasa geçer, böylece Ethereum ağının çalışmasını kontrol etmesine izin verir. Özetle, Polygon ve Ethereum ağları, birincisi ikincisinin işlevselliğini yavaşlatmadan birlikte çalışır.

Layer-2 Polygon, Aave uygulamasının ölçeklenebilirlik açısından daha verimli olmasını sağlayarak, TPS (Saniye Başına İşlem) sayısını önemli ölçüde artırır ve gaz ücretlerinin maliyetini önemli ölçüde azaltır. Bu, platformun daha fazla sermaye çekmesini sağladı. Aslında, yan zincir, kullanıcıların MATIC tokeni ve WBTC, WETH ve stablecoin'ler dahil ek varlıklarla ticaret yapmak için Polygon Aave pazarına girmesine izin verecek. Ek olarak entegrasyon, varlıkların Polygon'un yan zincirine ihraç edilebilmesi için bir 'köprü' içerir.

AAVE İyi Bir Yatırım mı?

Aave, bugün var olan en iyi performans gösteren ve en basit DeFi platformlarından biridir. Bu DApp'teki hacim miktarı, kullanıcı dostu bir arayüzden oluştuğu ve Ethereum blok zincirine dayanması ve büyük güvenlik mevduatı fonu ( Güvenlik Modülü). Ayrıca platformun güvenliği, onu denetleyen çok sayıda şirket tarafından garanti edilmektedir. Aslında, 17 BT güvenlik şirketi, güvenliklerini kararlaştırmak için platformdaki Akıllı Sözleşmelerin kontrolüne katıldı.

Aave'nin diğer blok zincirleriyle entegre olabilmesi, sistem içindeki hacimlerde gözle görülür bir artış sağlayan Polygon entegrasyonunun gösterdiği gibi, gelecekte yalnızca kullanıcı sayısını artırabilir.

AAVE'ye Nasıl Sahip Olunur?

AAVE'ye sahip olmanın bir yolu, merkezi bir kripto borsasından geçmektir, bu nedenle ilk adım bir Gate.io hesabı oluşturmak ve KYC sürecini tamamlamaktır. Hesabınıza para ekledikten sonra, spot veya türev piyasada AAVE satın almak için adımları inceleyin.

Aave'den Haberler

Aave protokolü tarafından 9 Eylül 2022'de yayınlanan bir tweet'e göre, Aave şirketi üyelerine sıkı çalışmalarının karşılığı olarak 16,28 milyon dolar tazminat ödenmesi planına yeşil ışık yakıldı. Finansman, AAVE belirteçleri, Dai (DAI), Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve diğerlerinin bir kombinasyonundan oluşacaktır. Tazminat, protokol için riskleri sınırlarken sermaye verimliliğini artırmaya odaklanacak olan Aave protokolünün V3'ünü oluşturmak için geliştiriciler tarafından yapılan işi ifade eder.

Bu güncellemenin duyurusu, bazı kripto balinalarının dikkatini çekmesiyle kripto topluluğu üzerinde bir etki yarattı. Hatta son zamanlarda AAVE'deki 'balina' adreslerinin sayısı arttı. AAVE madeni paralarının %55'i şu anda bin ila bir milyon jetonlu adreslerde tutuluyor ki bu gelecek için çok ilginç bir rakam.

Yararlı Referanslar

Aave ile ilgili en son güncellemeler için şu adresi ziyaret edebilirsiniz:

AAVE'de Harekete Geçin

AAVE fiyatını bugün kontrol edin ve en sevdiğiniz döviz çiftleriyle işlem yapmaya başlayın.

Yazar: Mauro F.
Çevirmen: binyu
İnceleyen(ler): Hugo、Edward、Ashely、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!