Tek Bir Makalede En İyi 10 Bitcoin NFT'sini Anlamak

Yeni BaşlayanFeb 26, 2024
Son zamanlarda Bitcoin NFT'leri yeni tartışmalara yol açtı ve BTC zinciri NFT'lerinin aylık satış hacmi 880 milyon doları aştı. Popüler Bitcoin NFT projeleri hızla arttı ve yazıtların inanılmaz popülaritesi Bitcoin NFT ekosisteminin gelişimini bir kez daha hızlandırdı.
Tek Bir Makalede En İyi 10 Bitcoin NFT'sini Anlamak

Ordinals nedir?

Ordinaller, NFT'leri Bitcoin ekosistemine tanıtmayı amaçlayan Bitcoin NFT'leri içinde önemli bir protokoldür. Ordinals protokolünün iki temel bileşeni Ordinals sayı teorisi ve Yazıt'tır. Basitçe ifade etmek gerekirse, rakamlar Bitcoin'in en küçük birimi olan "satoshis "e sıra numaraları atamak ve işlemlerde bu satoshis'lerin harcanmasını izlemek için kullanılan bir protokoldür. Yazıt, Ethereum NFT'lerindeki Minting'e benzer şekilde, herhangi bir varlığın numarasından sonra bir "satoshi "ye sabit bir tanımlayıcı olarak eklenmesini ifade eder. Bitcoin çekirdek katılımcısı Casey Rodarmor tarafından Ordinals 0.4.0 protokolünün yayınlanmasıyla, NFT'ler resmi olarak Bitcoin ana ağına getirildi.

Bitcoin NFT'leri nedir?

Bilindiği üzere, Bitcoin ağı şu anda yalnızca BTC'ler arasındaki transferleri desteklemektedir. Ancak Ordinals protokolü Bitcoin'in en küçük değer birimi olan "satoshi "ye dayalı bir yöntem getirmiştir. Ordinals protokolü resim, metin, bağlantı vb. gibi rastgele içeriklerin bir "satoshi "ye yazılmasına izin verir ve her satoshi'yi işaretler ve numaralandırır. Bitcoin ağında bir transfer işlemi gerçekleştiğinde, bir "satoshi" A hesabından B hesabına aktarılır, yani "satoshi" içindeki içerik de aktarılır. Her "satoshi" işaretlenip numaralandırıldığından, içine yazılan içerik de işaretlenip numaralandırılır ve "satoshi" bir ölçü biriminden bir NFT birimine dönüşür. Bu da Ordinals protokolünün Bitcoin sisteminin kullanım alanını etkili bir şekilde genişlettiğini göstermektedir.

BTC Zinciri NFT Piyasa Değeri Sıralaması (Kaynak: https://magiceden.io/, 18 Şubat 2024)

En İyi 10 Bitcoin NFT Sıralaması

Bit Eşlem

Piyasa değeri 3.300 BTC (yaklaşık 172,5 milyon $) olan Bitmap, Bitcoin ekosistemindeki ilk metaverse projedir. Öncelikle sanal arazilerin birincil piyasa satışı için Ordinals üzerinde önerilen açık kaynaklı standart bir protokole dayanmaktadır. Sandbox'a benzer şekilde, arazisi sayısız benzer proje inşa edebilir. Ancak Bitmap'i diğerlerinden ayıran şey, bloklara bağlanması ve doğal olarak kıtlık yaratmasıdır. Bitmap'in azlığı, ait olduğu blokların sıralamasından kaynaklanmaktadır.

Bitcoin NFT işlem hacmi sıralamasında ise Bitmap zirvede yer alıyor. Şu anda Bitmap'in taban fiyatı 0,004 BTC ve Bitmap'in Magiceden platformundaki toplam satış hacmi 495,684 BTC'ye ulaştı ki bu oldukça etkileyici ve uzun süredir İlk 10'da istikrarlı bir şekilde yer alıyor.

Bitmap NFT Serisi (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/bitmap)

NodeMonkes

Node Monkeys olarak da bilinen NodeMonkes, şu anda 1.800 BTC'lik (yaklaşık 92,7 milyon $) bir piyasa değerine sahiptir. Bitcoin'deki ilk yerel 10K PFP serisidir ve kenarlıksız tasarımıyla piyasanın dikkatini çekerek diğer piksel sanatı karakterlerinden oldukça farklı görünmesini sağlar. NodeMonkes, ince tanımlanmış özellikler yerine soyutluğu tercih eder.

NodeMonkes ekibi bir keresinde 5 milyon dolarlık bir VC yatırımını reddederek Free Mint projesinde ısrar etmiş ve bu da piyasada hararetli tartışmalara yol açmıştı. Lansmanından bu yana, projenin toplam işlem hacmi 1.400 bitcoini aştı ve en son taban fiyatı 0,176 BTC oldu.

NodeMonkes Resmi Web Sitesi (Kaynak: https://nodemonkes.com/send-nodes/3)

RSIC METAPROTOKOLÜ

RSIC, Rune ödül sistemleri için tutulan NFT'lere atıfta bulunan Rune Spesifik Yazı Devreleri anlamına gelir. RSIC şu anda 1.700 BTC'lik (yaklaşık 86,9 milyon $) bir piyasa değerine ve 21.000 NFT'ye (%10'u proje ekibi tarafından ayrılmıştır) sahiptir. RSIC'e sahip oyuncular bunu Runes token madenciliği yapmak için kullanır ve özü, oyuncuların runeleri elde etmek için RSIC tokenlerini yönettiği ve işlettiği dijital bir oyundur. Bu rünler gelecekte bir noktada Bitcoin ağına "yazılacaktır". RSIC yazıtları, yazıtları oyunla birleştirerek blok zinciri teknolojisinde yeni oyun modları ve uygulamaları bulma girişimini temsil etmektedir.

RSIC proje ekibi, ebeveyn-çocuk yazıtlarını, Metaprotokol alanlarını, özyinelemeli yazıtları, blok verilerini çağıran JavaScript yazıtlarını ve tüm yayınlama süreci boyunca Rune protokolünün dağıtımını ve dağıtımını kullanarak teknik açıdan çok yetkin. Magic Eden verilerine göre, RSIC METAPROTOCOL taban fiyatı şu anda 0,079 BTC olup, toplam işlem hacmi 469,52 BTC'dir.

RSIC Serisi NFT (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/rsic)

Ordinal Maxi Biz

Piyasa değeri 1.600 BTC (yaklaşık 82,8 milyon $) olan Ordinal Maxi Biz (OMB) projesi, özellikle tarihi ve kültürel önemi nedeniyle popüler olan Blok 9'da yer alan ilk PFP projesidir. Toplam OMB arzı 2.100'dür ve üç seriye ayrılmıştır: Mavi gözler, Kırmızı gözler ve en son Yeşil gözler.

OMB, eski bir Wall Street profesyoneli olan zk-Shark tarafından kuruldu ve Wall Street kripto para sektörünün projeye önemli katılımını vurguladı. Bu yazı itibariyle OMB'nin taban fiyatı 0,51 BTC olup, toplam işlem hacmi 720 BTC'yi aşmakta ve 1.200'den fazla holding adresi bulunmaktadır.

Ordinals Maxi Biz NFT serisi (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/omb)

Bitcoin Kurbağaları

En eski Bitcoin Ordinals NFT projelerinden biri olan Bitcoin Frogs, 1.400 BTC (yaklaşık 72,9 milyon $) piyasa değerine sahiptir. Proje, başka bir ihraç olmaksızın Bitcoin üzerinde kalıcı olarak tutulan 10.000 parçadan oluşmaktadır. Başlangıçta 0,01 BTC (yaklaşık 300 $) olarak fiyatlandırılan Bitcoin Frogs'un işlem hacmi 1.000 BTC'yi (yaklaşık 40 milyon $) aştı ve bir noktada Bored Apes Yacht Club'ı (BAYC) geçerek hacim bakımından blockchain endüstrisinin en büyük NFT serisi haline geldi.

Deezy Labs'tan Vibegawd ve Bitcoin Frogs için 10.000 sanat eseri yaratan anonim sanatçı Frogtoshi'den Deezy Labs, projenin lansmanını yıldırım ödeme teknolojisi ile destekledi. Resmi topluluk, haftalık yarışmalar ve hediyelerle ve sahip etkileşimi ve iletişimi için özel bir Discord kanalıyla aktif olmaya devam ediyor.

Bitboin Frogs serisi (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/bitcoin-frogs)

OnChainMonkey (OCM)

Değeri 770 BTC (yaklaşık 40,1 milyon $) olan OnChainMonkey, Bitcoin üzerine yazılmış 10.000 PFP NFT'den oluşan ilk koleksiyondur ve zincir üzerinde tam dağıtım için yalnızca 0,798 ETH kullanılarak akıllı sözleşme kodu aracılığıyla görüntüler oluşturulmuştur. Şu anda OnChainMonkey, Magic Eden piyasasında toplam 9,29 BTC'lik bir işlem hacmine sahip olup en son taban fiyatı 0,088 BTC ve 1.700'den fazla sahibi bulunmaktadır.

OnChainMonkey ekibi, Twitter ve NBC'de eski iş geliştirme direktörü olan Amanda Terry ve Zoom'un ilk yatırımcısı ve Canva ve Dapper Labs gibi 20'den fazla halka açık şirketin ilk destekçisi olan yatırımcı Dan Scheinman da dahil olmak üzere kapsamlı blok zinciri deneyimine sahiptir.

OnChainMonkey'in Sora Ventures liderliğinde CTAI Ventures, Bitcoin Frontier Fund, UTXO Management, London Real Ventures, Peach XYZ ve diğerlerinin katılımıyla 5 milyon dolar fon sağladığı bildirildi. Proje, tanınırlığı ve piyasa ilgisini artırmak için OnChainMonkey NFT sahiplerine airdrop ödülleri dağıtarak $KARMA tokenini başlattı.

OnChainMonkey (Kaynak: https://onchainmonkey.com/collection/ocm-genesis)

Bitcoin Kuklaları

Mevcut piyasa değeri 680 BTC (yaklaşık 35,4 milyon $) olan Bitcoin Puppets, 10.001 görsel programlama dili kuklasından oluşan bir koleksiyondur. Lansman, InscribeNow darphane platformunun çökmesine ve ödeme onaylarının tıkanmasına neden olan yoğun bir talep gördü ve ikincil piyasanın maksimum fiyat artışı %800'ü aştı. Taban fiyat o zamandan beri 0,0068 BTC olarak ayarlanmıştır.

12 yaşında bir çocuk tarafından MS Paint kullanılarak yaratılan Bitcoin Kuklaları sadece kukla değil, aynı zamanda temel aletler ve tutkuyla yapılmış 777 el yapımı kuklayı içeren bir absürdlük temsilidir. Sanatın ötesinde, resmi açıklamada başka kullanımlar için herhangi bir niyet belirtilmiyor.

Bitcoin Kuklaları (Kaynak: https://ordpuppetinuundoxxedmillionaires.com/)

Ordinal Punks

Ordinal Punks, ilk Ethereum NFT'si CryptoPunks'a bir övgü olarak 192x192 piksel PFP'ler oluşturmak için açık kaynaklı bir algoritma kullanılarak oluşturulan 425 BTC (yaklaşık 22,1 milyon $) piyasa değerine sahiptir. Toplam 100 benzersiz tasarım çıkarıldı ve hepsi sadece 0,01 BTC'lik bir basım fiyatıyla sadece bir günde basıldı.

Ordinal Punk için ilk işlem fiyatı 0,07 BTC iken, en son taban fiyat 4,75 BTC olmuştur. Ordinal Punks'ın az bulunurluğu piyasanın ilgisini çekmiş ve çok sayıda NFT sanatçısı ve meraklısını cezbetmiştir. Bunlar arasında en çok rağbet gören parça olan Ordinal Punk 78, 50 BTC (yaklaşık 1,3 milyon $) gibi şaşırtıcı bir fiyata ulaştı.

Ordinal Punks NFT serisi (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/opunk)

Mineral

Şu anda Mineral, 379,6 BTC (yaklaşık 19,8 milyon $) piyasa değerine sahiptir ve 415 benzersiz NFT içeren RWA (Gerçek Dünya Varlığı) yazıtları için Katman 2 ağ DeFi tasarımını benimseyen ilk şirkettir. Mineral, BRC-20/BRC-420 standartları kullanılarak oluşturulur ve sahiplerinin stake etme yoluyla periyodik olarak BTC faizi kazanmalarına olanak tanır. BTC ve yazıtların gerçek değerini ortaya çıkarmak için gerçek dünya madenciliğinin gücünden yararlanır.

Mineral, ZK-EVM uyumlu bir Katman 2 ağı üzerine inşa edilmiştir ve verimli ve güvenli DeFi uygulamaları için güvenlik ve tam merkeziyetsizlik sağlar. Yakında, kârlılığı korurken kullanıcı kazancını en üst düzeye çıkarmak için bir hisseden kazanca modelini, çoklu ödül mekanizmalarını ve bir çark etkisini destekleyecektir. Mineral için mevcut taban fiyat 0,0118 BTC'dir.

Maden işletme modeli (Kaynak: https://www.mner.club/)

Bitcoin Punkları

Bitcoin Punks 310 BTC (yaklaşık 16,2 milyon $) piyasa değerine sahiptir ve Bitcoin ana ağında Ordinals protokolüne dayanan ve 10.000 benzersiz 8-bit piksel tarzı karakter avatarı içeren bir NFT projesidir.

Bitcoin Punks aynı zamanda ünlü Ethereum NFT projesi Crypto Punks'ın tüm baytlarını Opensea'da alım satım desteği ile Bitcoin blok zinciri ağına mükemmel bir şekilde taşımak için Ordinals'ı kullanan ilk projedir. Yetkililer, Bitcoin Ordinals'a yüklenen her bir görüntünün hash değerlerini doğrulayarak bunları orijinal 10.000 punk görüntüsüyle karşılaştırdı. Bitcoin Punks için bağlantılar, Ordinals protokolünde karşılık gelen hash değeri de dahil olmak üzere yazının ilk görünümü olmalıdır.

Bitcoin Punks NFT serisi (Kaynak: https://bitcoinpunks.com/)

Bitcoin NFT Gelecekteki Gelişimi

Daha Büyük Blok Alanı

Ordinals protokolünün piyasaya sürülmesinin ardından Bitcoin ağının günlük ortalama blok büyüklüğü iki milyonu aşarak üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin ağında NFT'lere olan ilgi devam ederse, blok alanını genişletmek için bir talep olabilir. Bu nedenle, Bitcoin ağını genişletme kavramı bu popülerlik nedeniyle yeniden ortaya çıkabilir.

NFT Market

Şu anda, Bitcoin ağı NFT'leri için OpenSea gibi kapsamlı bir üst düzey ikincil ticaret piyasası bulunmamaktadır. Bitcoin ağında NFT'lerin basılması tam düğüm operasyon programları aracılığıyla tamamlanırken, alım, satım ve transfer Bitcoin adres işlemlerine dayanır. Kullanıcılar ayrıca sezgisel ve anlaşılması kolay bir ticaret arayüzünden yoksundur ve bir ticaret piyasasının yokluğunu vurgulamaktadır.

Etki Alanları ve Diğer Altyapılar

BTC zincirinde NFT arayan kullanıcılar kaçınılmaz olarak halihazırda kullanılan adreslerle uğraşırlar, ancak Ethereum adresleri gibi Bitcoin adresleri de uzun ve dağınıktır. Belirli adresleri bulmak için ENS gibi etki alanı hizmetlerinin kullanılması gerekir. btc.us web sitesi zaten .btc ile alan adı hizmetleri sunuyor sonekine sahiptir, ancak bir alan adı kaydettirmek için STX jetonlarının ödenmesi gerekir. Bitcoin zinciri NFT'lerinin popülaritesi artmaya devam ederse, NFT ekranlarına olan talep daha da güçlenecek ve alan hizmetleri görüntüleme ve erişimi kolaylaştırabilecektir. Bitcoin ağındaki yüksek ücretler ve akıllı sözleşmelerin eksikliği, zincirindeki Layer2 projeleri için daha fazla geliştirme fırsatı da getiriyor.

Sonuç

Bitcoin NFT'lerinin gelişmesiyle birlikte, kaçınılmaz olarak yeni fırsatlar ve sıcak noktalar ortaya çıkacaktır. Bitcoin NFT'lerinin ve Ordinals'ın mevcut durumu hala erken aşamalarında olup, popüler NFT işlerini Bitcoin'in olanaklarını göstermek için en temsili ve fikir birliğine dayalı zincir üzerinde hantal bir şekilde yürütmektedir. Ethereum ağındaki NFT'lerin hacmi ve değeri ile karşılaştırıldığında, Bitcoin ağı mutlak bir trafik avantajına ve gelişme potansiyeline sahiptir. Bitcoin NFT'lerini birlikte inşa etme arayışında, fırsatlar ve tuzaklar vardır ve bu fırsatları keşfederken dikkatli olunması tavsiye edilir.

Yazar: Grace
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Edward、KOWEI、Elisa、Ashley、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Tek Bir Makalede En İyi 10 Bitcoin NFT'sini Anlamak

Yeni BaşlayanFeb 26, 2024
Son zamanlarda Bitcoin NFT'leri yeni tartışmalara yol açtı ve BTC zinciri NFT'lerinin aylık satış hacmi 880 milyon doları aştı. Popüler Bitcoin NFT projeleri hızla arttı ve yazıtların inanılmaz popülaritesi Bitcoin NFT ekosisteminin gelişimini bir kez daha hızlandırdı.
Tek Bir Makalede En İyi 10 Bitcoin NFT'sini Anlamak

Ordinals nedir?

Ordinaller, NFT'leri Bitcoin ekosistemine tanıtmayı amaçlayan Bitcoin NFT'leri içinde önemli bir protokoldür. Ordinals protokolünün iki temel bileşeni Ordinals sayı teorisi ve Yazıt'tır. Basitçe ifade etmek gerekirse, rakamlar Bitcoin'in en küçük birimi olan "satoshis "e sıra numaraları atamak ve işlemlerde bu satoshis'lerin harcanmasını izlemek için kullanılan bir protokoldür. Yazıt, Ethereum NFT'lerindeki Minting'e benzer şekilde, herhangi bir varlığın numarasından sonra bir "satoshi "ye sabit bir tanımlayıcı olarak eklenmesini ifade eder. Bitcoin çekirdek katılımcısı Casey Rodarmor tarafından Ordinals 0.4.0 protokolünün yayınlanmasıyla, NFT'ler resmi olarak Bitcoin ana ağına getirildi.

Bitcoin NFT'leri nedir?

Bilindiği üzere, Bitcoin ağı şu anda yalnızca BTC'ler arasındaki transferleri desteklemektedir. Ancak Ordinals protokolü Bitcoin'in en küçük değer birimi olan "satoshi "ye dayalı bir yöntem getirmiştir. Ordinals protokolü resim, metin, bağlantı vb. gibi rastgele içeriklerin bir "satoshi "ye yazılmasına izin verir ve her satoshi'yi işaretler ve numaralandırır. Bitcoin ağında bir transfer işlemi gerçekleştiğinde, bir "satoshi" A hesabından B hesabına aktarılır, yani "satoshi" içindeki içerik de aktarılır. Her "satoshi" işaretlenip numaralandırıldığından, içine yazılan içerik de işaretlenip numaralandırılır ve "satoshi" bir ölçü biriminden bir NFT birimine dönüşür. Bu da Ordinals protokolünün Bitcoin sisteminin kullanım alanını etkili bir şekilde genişlettiğini göstermektedir.

BTC Zinciri NFT Piyasa Değeri Sıralaması (Kaynak: https://magiceden.io/, 18 Şubat 2024)

En İyi 10 Bitcoin NFT Sıralaması

Bit Eşlem

Piyasa değeri 3.300 BTC (yaklaşık 172,5 milyon $) olan Bitmap, Bitcoin ekosistemindeki ilk metaverse projedir. Öncelikle sanal arazilerin birincil piyasa satışı için Ordinals üzerinde önerilen açık kaynaklı standart bir protokole dayanmaktadır. Sandbox'a benzer şekilde, arazisi sayısız benzer proje inşa edebilir. Ancak Bitmap'i diğerlerinden ayıran şey, bloklara bağlanması ve doğal olarak kıtlık yaratmasıdır. Bitmap'in azlığı, ait olduğu blokların sıralamasından kaynaklanmaktadır.

Bitcoin NFT işlem hacmi sıralamasında ise Bitmap zirvede yer alıyor. Şu anda Bitmap'in taban fiyatı 0,004 BTC ve Bitmap'in Magiceden platformundaki toplam satış hacmi 495,684 BTC'ye ulaştı ki bu oldukça etkileyici ve uzun süredir İlk 10'da istikrarlı bir şekilde yer alıyor.

Bitmap NFT Serisi (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/bitmap)

NodeMonkes

Node Monkeys olarak da bilinen NodeMonkes, şu anda 1.800 BTC'lik (yaklaşık 92,7 milyon $) bir piyasa değerine sahiptir. Bitcoin'deki ilk yerel 10K PFP serisidir ve kenarlıksız tasarımıyla piyasanın dikkatini çekerek diğer piksel sanatı karakterlerinden oldukça farklı görünmesini sağlar. NodeMonkes, ince tanımlanmış özellikler yerine soyutluğu tercih eder.

NodeMonkes ekibi bir keresinde 5 milyon dolarlık bir VC yatırımını reddederek Free Mint projesinde ısrar etmiş ve bu da piyasada hararetli tartışmalara yol açmıştı. Lansmanından bu yana, projenin toplam işlem hacmi 1.400 bitcoini aştı ve en son taban fiyatı 0,176 BTC oldu.

NodeMonkes Resmi Web Sitesi (Kaynak: https://nodemonkes.com/send-nodes/3)

RSIC METAPROTOKOLÜ

RSIC, Rune ödül sistemleri için tutulan NFT'lere atıfta bulunan Rune Spesifik Yazı Devreleri anlamına gelir. RSIC şu anda 1.700 BTC'lik (yaklaşık 86,9 milyon $) bir piyasa değerine ve 21.000 NFT'ye (%10'u proje ekibi tarafından ayrılmıştır) sahiptir. RSIC'e sahip oyuncular bunu Runes token madenciliği yapmak için kullanır ve özü, oyuncuların runeleri elde etmek için RSIC tokenlerini yönettiği ve işlettiği dijital bir oyundur. Bu rünler gelecekte bir noktada Bitcoin ağına "yazılacaktır". RSIC yazıtları, yazıtları oyunla birleştirerek blok zinciri teknolojisinde yeni oyun modları ve uygulamaları bulma girişimini temsil etmektedir.

RSIC proje ekibi, ebeveyn-çocuk yazıtlarını, Metaprotokol alanlarını, özyinelemeli yazıtları, blok verilerini çağıran JavaScript yazıtlarını ve tüm yayınlama süreci boyunca Rune protokolünün dağıtımını ve dağıtımını kullanarak teknik açıdan çok yetkin. Magic Eden verilerine göre, RSIC METAPROTOCOL taban fiyatı şu anda 0,079 BTC olup, toplam işlem hacmi 469,52 BTC'dir.

RSIC Serisi NFT (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/rsic)

Ordinal Maxi Biz

Piyasa değeri 1.600 BTC (yaklaşık 82,8 milyon $) olan Ordinal Maxi Biz (OMB) projesi, özellikle tarihi ve kültürel önemi nedeniyle popüler olan Blok 9'da yer alan ilk PFP projesidir. Toplam OMB arzı 2.100'dür ve üç seriye ayrılmıştır: Mavi gözler, Kırmızı gözler ve en son Yeşil gözler.

OMB, eski bir Wall Street profesyoneli olan zk-Shark tarafından kuruldu ve Wall Street kripto para sektörünün projeye önemli katılımını vurguladı. Bu yazı itibariyle OMB'nin taban fiyatı 0,51 BTC olup, toplam işlem hacmi 720 BTC'yi aşmakta ve 1.200'den fazla holding adresi bulunmaktadır.

Ordinals Maxi Biz NFT serisi (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/omb)

Bitcoin Kurbağaları

En eski Bitcoin Ordinals NFT projelerinden biri olan Bitcoin Frogs, 1.400 BTC (yaklaşık 72,9 milyon $) piyasa değerine sahiptir. Proje, başka bir ihraç olmaksızın Bitcoin üzerinde kalıcı olarak tutulan 10.000 parçadan oluşmaktadır. Başlangıçta 0,01 BTC (yaklaşık 300 $) olarak fiyatlandırılan Bitcoin Frogs'un işlem hacmi 1.000 BTC'yi (yaklaşık 40 milyon $) aştı ve bir noktada Bored Apes Yacht Club'ı (BAYC) geçerek hacim bakımından blockchain endüstrisinin en büyük NFT serisi haline geldi.

Deezy Labs'tan Vibegawd ve Bitcoin Frogs için 10.000 sanat eseri yaratan anonim sanatçı Frogtoshi'den Deezy Labs, projenin lansmanını yıldırım ödeme teknolojisi ile destekledi. Resmi topluluk, haftalık yarışmalar ve hediyelerle ve sahip etkileşimi ve iletişimi için özel bir Discord kanalıyla aktif olmaya devam ediyor.

Bitboin Frogs serisi (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/bitcoin-frogs)

OnChainMonkey (OCM)

Değeri 770 BTC (yaklaşık 40,1 milyon $) olan OnChainMonkey, Bitcoin üzerine yazılmış 10.000 PFP NFT'den oluşan ilk koleksiyondur ve zincir üzerinde tam dağıtım için yalnızca 0,798 ETH kullanılarak akıllı sözleşme kodu aracılığıyla görüntüler oluşturulmuştur. Şu anda OnChainMonkey, Magic Eden piyasasında toplam 9,29 BTC'lik bir işlem hacmine sahip olup en son taban fiyatı 0,088 BTC ve 1.700'den fazla sahibi bulunmaktadır.

OnChainMonkey ekibi, Twitter ve NBC'de eski iş geliştirme direktörü olan Amanda Terry ve Zoom'un ilk yatırımcısı ve Canva ve Dapper Labs gibi 20'den fazla halka açık şirketin ilk destekçisi olan yatırımcı Dan Scheinman da dahil olmak üzere kapsamlı blok zinciri deneyimine sahiptir.

OnChainMonkey'in Sora Ventures liderliğinde CTAI Ventures, Bitcoin Frontier Fund, UTXO Management, London Real Ventures, Peach XYZ ve diğerlerinin katılımıyla 5 milyon dolar fon sağladığı bildirildi. Proje, tanınırlığı ve piyasa ilgisini artırmak için OnChainMonkey NFT sahiplerine airdrop ödülleri dağıtarak $KARMA tokenini başlattı.

OnChainMonkey (Kaynak: https://onchainmonkey.com/collection/ocm-genesis)

Bitcoin Kuklaları

Mevcut piyasa değeri 680 BTC (yaklaşık 35,4 milyon $) olan Bitcoin Puppets, 10.001 görsel programlama dili kuklasından oluşan bir koleksiyondur. Lansman, InscribeNow darphane platformunun çökmesine ve ödeme onaylarının tıkanmasına neden olan yoğun bir talep gördü ve ikincil piyasanın maksimum fiyat artışı %800'ü aştı. Taban fiyat o zamandan beri 0,0068 BTC olarak ayarlanmıştır.

12 yaşında bir çocuk tarafından MS Paint kullanılarak yaratılan Bitcoin Kuklaları sadece kukla değil, aynı zamanda temel aletler ve tutkuyla yapılmış 777 el yapımı kuklayı içeren bir absürdlük temsilidir. Sanatın ötesinde, resmi açıklamada başka kullanımlar için herhangi bir niyet belirtilmiyor.

Bitcoin Kuklaları (Kaynak: https://ordpuppetinuundoxxedmillionaires.com/)

Ordinal Punks

Ordinal Punks, ilk Ethereum NFT'si CryptoPunks'a bir övgü olarak 192x192 piksel PFP'ler oluşturmak için açık kaynaklı bir algoritma kullanılarak oluşturulan 425 BTC (yaklaşık 22,1 milyon $) piyasa değerine sahiptir. Toplam 100 benzersiz tasarım çıkarıldı ve hepsi sadece 0,01 BTC'lik bir basım fiyatıyla sadece bir günde basıldı.

Ordinal Punk için ilk işlem fiyatı 0,07 BTC iken, en son taban fiyat 4,75 BTC olmuştur. Ordinal Punks'ın az bulunurluğu piyasanın ilgisini çekmiş ve çok sayıda NFT sanatçısı ve meraklısını cezbetmiştir. Bunlar arasında en çok rağbet gören parça olan Ordinal Punk 78, 50 BTC (yaklaşık 1,3 milyon $) gibi şaşırtıcı bir fiyata ulaştı.

Ordinal Punks NFT serisi (Kaynak: https://magiceden.io/ordinals/marketplace/opunk)

Mineral

Şu anda Mineral, 379,6 BTC (yaklaşık 19,8 milyon $) piyasa değerine sahiptir ve 415 benzersiz NFT içeren RWA (Gerçek Dünya Varlığı) yazıtları için Katman 2 ağ DeFi tasarımını benimseyen ilk şirkettir. Mineral, BRC-20/BRC-420 standartları kullanılarak oluşturulur ve sahiplerinin stake etme yoluyla periyodik olarak BTC faizi kazanmalarına olanak tanır. BTC ve yazıtların gerçek değerini ortaya çıkarmak için gerçek dünya madenciliğinin gücünden yararlanır.

Mineral, ZK-EVM uyumlu bir Katman 2 ağı üzerine inşa edilmiştir ve verimli ve güvenli DeFi uygulamaları için güvenlik ve tam merkeziyetsizlik sağlar. Yakında, kârlılığı korurken kullanıcı kazancını en üst düzeye çıkarmak için bir hisseden kazanca modelini, çoklu ödül mekanizmalarını ve bir çark etkisini destekleyecektir. Mineral için mevcut taban fiyat 0,0118 BTC'dir.

Maden işletme modeli (Kaynak: https://www.mner.club/)

Bitcoin Punkları

Bitcoin Punks 310 BTC (yaklaşık 16,2 milyon $) piyasa değerine sahiptir ve Bitcoin ana ağında Ordinals protokolüne dayanan ve 10.000 benzersiz 8-bit piksel tarzı karakter avatarı içeren bir NFT projesidir.

Bitcoin Punks aynı zamanda ünlü Ethereum NFT projesi Crypto Punks'ın tüm baytlarını Opensea'da alım satım desteği ile Bitcoin blok zinciri ağına mükemmel bir şekilde taşımak için Ordinals'ı kullanan ilk projedir. Yetkililer, Bitcoin Ordinals'a yüklenen her bir görüntünün hash değerlerini doğrulayarak bunları orijinal 10.000 punk görüntüsüyle karşılaştırdı. Bitcoin Punks için bağlantılar, Ordinals protokolünde karşılık gelen hash değeri de dahil olmak üzere yazının ilk görünümü olmalıdır.

Bitcoin Punks NFT serisi (Kaynak: https://bitcoinpunks.com/)

Bitcoin NFT Gelecekteki Gelişimi

Daha Büyük Blok Alanı

Ordinals protokolünün piyasaya sürülmesinin ardından Bitcoin ağının günlük ortalama blok büyüklüğü iki milyonu aşarak üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bitcoin ağında NFT'lere olan ilgi devam ederse, blok alanını genişletmek için bir talep olabilir. Bu nedenle, Bitcoin ağını genişletme kavramı bu popülerlik nedeniyle yeniden ortaya çıkabilir.

NFT Market

Şu anda, Bitcoin ağı NFT'leri için OpenSea gibi kapsamlı bir üst düzey ikincil ticaret piyasası bulunmamaktadır. Bitcoin ağında NFT'lerin basılması tam düğüm operasyon programları aracılığıyla tamamlanırken, alım, satım ve transfer Bitcoin adres işlemlerine dayanır. Kullanıcılar ayrıca sezgisel ve anlaşılması kolay bir ticaret arayüzünden yoksundur ve bir ticaret piyasasının yokluğunu vurgulamaktadır.

Etki Alanları ve Diğer Altyapılar

BTC zincirinde NFT arayan kullanıcılar kaçınılmaz olarak halihazırda kullanılan adreslerle uğraşırlar, ancak Ethereum adresleri gibi Bitcoin adresleri de uzun ve dağınıktır. Belirli adresleri bulmak için ENS gibi etki alanı hizmetlerinin kullanılması gerekir. btc.us web sitesi zaten .btc ile alan adı hizmetleri sunuyor sonekine sahiptir, ancak bir alan adı kaydettirmek için STX jetonlarının ödenmesi gerekir. Bitcoin zinciri NFT'lerinin popülaritesi artmaya devam ederse, NFT ekranlarına olan talep daha da güçlenecek ve alan hizmetleri görüntüleme ve erişimi kolaylaştırabilecektir. Bitcoin ağındaki yüksek ücretler ve akıllı sözleşmelerin eksikliği, zincirindeki Layer2 projeleri için daha fazla geliştirme fırsatı da getiriyor.

Sonuç

Bitcoin NFT'lerinin gelişmesiyle birlikte, kaçınılmaz olarak yeni fırsatlar ve sıcak noktalar ortaya çıkacaktır. Bitcoin NFT'lerinin ve Ordinals'ın mevcut durumu hala erken aşamalarında olup, popüler NFT işlerini Bitcoin'in olanaklarını göstermek için en temsili ve fikir birliğine dayalı zincir üzerinde hantal bir şekilde yürütmektedir. Ethereum ağındaki NFT'lerin hacmi ve değeri ile karşılaştırıldığında, Bitcoin ağı mutlak bir trafik avantajına ve gelişme potansiyeline sahiptir. Bitcoin NFT'lerini birlikte inşa etme arayışında, fırsatlar ve tuzaklar vardır ve bu fırsatları keşfederken dikkatli olunması tavsiye edilir.

Yazar: Grace
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): Edward、KOWEI、Elisa、Ashley、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!