Pencil Protokolünü Anlama

Yeni BaşlayanJun 17, 2024
Pencil Protocol, Gate Labs, OKX Ventures, Animoca Brands, Presto Labs ve diğerlerinin yatırımlarıyla desteklenen Scroll tabanlı bir Launchpad platformudur. Bir marka yükseltmesinin ardından, LaunchPad, Staking ve Vaults varlık yönetiminin çeşitli yönlerini optimize etti ve ekosistemini aktif olarak genişleten yeni bir Pencils puan sistemi sunmaya hazırlanıyor.
Pencil Protokolünü Anlama

About Scroll

ZKSync, Linea ve StarkNet gibi ağların ekosistemlerini aktif olarak genişletmesiyle ZK-Rollup alanı oldukça rekabetçidir. ZK teknolojisini kullanan bir başka Katman 2 ağı olan Scroll da önemli adımlar atıyor. Son zamanlarda, Scroll'un Kilitlenen Toplam Değer (TVL) istikrarlı bir şekilde artıyor ve bu da onu Katman 2 alanındaki en hızlı büyüyen ekosistemlerden biri haline getiriyor. Scroll'un avantajı, Ethereum uygulamaların Katman 2 ağına neredeyse sorunsuz bir şekilde taşınmasına izin veren ZKEVM eşdeğerinde yatmaktadır. Şu anda Scroll üzerine 100'den fazla ekosistem projesi inşa edilmiştir.

Scroll, EVM eşdeğerliğine ve kapsamlı ademi merkeziyetçiliğe sahiptir ve ZK-Rollup yarışında öne çıkmasını sağlar. Sequoia China, OKX Ventures, IOSG Ventures ve Qiming Venture Partners gibi önde gelen kurumların katılımıyla Polychain Capital liderliğindeki fonlama'de başarılı bir şekilde 80 milyon dolar topladı ve şirkete 4 milyar dolar değer biçti. Dune'un veri panosuna göre, Scroll'un TVL istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederek 218 milyon dolara ulaştı.


Kaynak: Dune

Pencil Protocol Hakkında

Eskiden Penpad olarak bilinen Pencil Protocol, Scroll ekosistemindeki ilk Launchpad platformu olarak ortaya çıktı. Mevcut LaunchPad ekosistem temeli üzerine inşa edilen Pencil Protocol, kapsamlı bir yeniden markalaşma girişiminden geçti ve Pencil Protocol Staking, Vaults ve Shop dahil olmak üzere bir dizi yenilikçi özellik sundu.

Scroll tarafından aktif olarak desteklenen bir proje olan Pencil Protocol, erişimini getiri toplayıcılara ve RWA'lara doğru genişletiyor. Son Sezon 2 Lansman etkinliği, 4.000'den fazla kullanıcının staking'e katılması ve 3 milyon doları aşan bir TVL (Kilitlenen Toplam Değer) ile şaşırtıcı bir şekilde %250 fazla talebe tanık oldu.

Pencil Protocol ile etkileşim kurmak, kullanıcıların Scroll ekosisteminde gelecek vaat eden erken aşama projelerine erişmelerini sağlar. Scroll ekosistemi olgunlaştıkça ve geliştikçe, bu kullanıcılar önemli ödüller kazanmaya devam ediyor.

Project Background

Pencil Protocol 2023 yılında kuruldu ve bu Nisan ayında Gate Labs, OKX Ventures, kripto yatırım kurumu Animoca Brands, Presto Labs ve Scroll kurucu ortağı Sandy Peng'den stratejik yatırımlar aldı. Scroll ekosistemindeki ilk Launchpad projesi olarak, Scroll yetkililerinden önemli destek aldı ve şu anda yaklaşık 250 milyon dolarlık tahmini bir piyasa dışı değerlemeye sahip.

Pencil Protocol'ün Özellikleri

Pencil Protocol, Scroll üzerine inşa edilmiş yeni bir konsept Launchpad platformudur. İnşaatçılara ZK çözümleri için kapsamlı bir araç seti sağlamak için Scroll'un yerel işlevlerinden yararlanır, geliştiriciler ve yeni topluluklar için en son teknoloji ve destek sunar. Temel özellikler şunları içerir:

  • "İnsanlığın Kanıtı" Girişi: Pencil Protocol, kullanıcı işlem gizliliğine ve on-chain kimlikleri üzerinde kullanıcı kontrolüne öncelik verir. Sağlam ZK teknolojisini kullanmak, DApp'lere KYC (Müşterini Tanı) ve AML (Kara Para Aklamayla Mücadele) düzenlemelerine bağlı kalırken kullanıcı gizliliğini sağlayan güvenli ve güvenilir bir oturum açma yöntemi sunar. Pencil Protocol, gerçek dünyadaki sosyal medya, e-posta doğrulama sistemleri ve hatta cihaz biyometrik teknolojisi ile entegre olmak için Scroll'un ölçeklenebilirliğinden yararlanarak hesap özgünlük sağlar ve bot spam'ini etkili bir şekilde önler.
  • Uyumluluk ZK Teknolojisi Aracılığıyla: Pencil Protocol, Web3 projelerinin gerçek dünya uygulamaları ve hizmetleriyle entegrasyonunu kolaylaştırarak kullanıcı gizliliği ve uyumluluk araçlarına odaklanır. Örneğin, Pencil Protocol, yasa dışı fon transferlerini tespit etmek ve önlemek için bir "Para Yatırma Yöneticisi" ve "Filtre" özelliği içerir. Projelerin Teller ve Handler akıllı sözleşmeler aracılığıyla varlık depolama ve yürütmeyi ayırmasını sağlayarak raporlama süreçlerini basitleştirir. Esasen Pencil Protocol, Web3 projeleri için güvenlik ve uyumluluk güvenceleri sağlar.
  • Hesap Soyutlama Desteği: Pencil Protocol, geliştiricilerin DApp'lerinde hesap soyutlama özellikleri kullanmalarına olanak tanır. Geliştiriciler, kullanıcı hesaplarını akıllı sözleşmeler olarak ele alarak uygulamalarına karmaşık mantık ve otomasyon getirebilir. Bu özellik, daha dinamik kullanıcı etkileşimleri, MPC (Çok Taraflı Hesaplama) güvenlik işlevleri ve daha kullanıcı dostu bir deneyim sağlar. Hesap soyutlama, on-chain gizliliğini ve uyumluluğunu artırmak için diğer ZK özellikleriyle de birleştirilebilir.

ZK teknolojisi ile desteklenen Pencil Protocol, projelerin ve ekiplerin çeşitli LaunchPad ihtiyaçlarını desteklemek için modüler bir yaklaşım sunar. Ayrıca insanlık kanıtı, hesap soyutlama, ZK ve EVM aracılığıyla ölçeklenebilirlik, gizlilik ve gerçek dünya uygulamalarıyla entegrasyon özelliklerine sahiptir.

About Pencils Protocol

Pencil Protocol'ün en son aşaması, Launchpad ve staking arasındaki sinerjiye odaklanarak tüm Scroll ekosistemine hizmet etmek için farklı işlevler arasında dinamik etkileşimler sağlar. Pencil Protocol'ün yeniliği, ekosistem içindeki sermaye akışını optimize ederek çeşitli fonlar ve projeler arasında sorunsuz entegrasyon ve etkileşim sağlar.

Pencil Protocol, birden fazla varlığı destekleyen bir açık artırma platformu ve getiri toplayıcıdır. Kullanıcılar, BTC/BTC türevleri, ETH/ETH türevleri, sabit paralar ve Pencil Protocol platform tokenleri dahil olmak üzere çeşitli varlıkları Stake edebilir. Resmi verilere göre Pencil Protocol, 3,21 milyon dolar değerinde 1.098,4 ETH stake etti.


Kaynak: Kalemler Protokolü

Yukarıda belirtilen varlıklara ek olarak, Scroll ekosistemindeki diğer yüksek kaliteli ERC-20 varlıkları da kademeli olarak eklenecektir. Kullanıcılar Pencil Protocol'de varlık Stake ettiklerinde pETH, pWBTC veya başka herhangi bir "pToken" alacaklar. Bir pToken, esasen temel alınan stake edilen tokenin bir sertifikasını temsil eden bir "stake sertifikası" olarak anlaşılabilir. Bu tokenler ERC-20 tokenler olduğundan, kullanıcılar temel token ödüllerinin yanı sıra DeFi havuzlarında ek getiri elde edebilirler.

Pencil Protocol, ilk pToken likidite havuzlarını teşvik etmek ve başarılı bir şekilde piyasaya sürülmelerini sağlamak için ekosistem ortağı DEX'lerle işbirliği yapacak. Ek olarak, erken aktif staking katılımcıları Pencils Protocol, Scroll ve diğer Scroll ekosistem protokollerinden birden fazla ödül puanı alacaklardır. Daha sonraki aşamalarda, iki yeni ana özellik tanıtılacak: Staking ve Liquid Staking'ı kapsayan LSD ve reLSD ve Likidite Vaults.

Pencil Protocol'de Kullanıcı Katılım Yolu Liquid Stake

Kullanıcıları Liquid Stake kasasına yatırma ETH veya diğer varlıkları alır ve kullanıcının havuzdaki ETH payını temsil eden pETH alır. pToken'lara sahip kullanıcılar, bunları Pencil Protocol kasalarında likidite madenciliğine katılmak gibi DeFi faaliyetler için kullanabilir. Orijinal ETH çekerken, kullanıcılar yatırdıklarından daha fazla ETH alacaklardır (yani, anapara ETH artı stake geliri).


Kaynak: @PencilsProtocol"">medium.com/@PencilsProtocol

Pencils Ödül Puanları

Yeniden markalaşmanın ardından Pencil Protocol, Pencils adlı yeni bir puan sistemi tanıttı. Kalemler, Pencil Protocol ekosisteminin çekirdeği olacak ve kullanıcıların ürün özelliklerini kullanırken kilidini açmasına ve ödüller almasına yardımcı olacak. Ek olarak, Pencils, Pencil Protocol Launchpad'deki kullanıcılara fayda sağlayacak ve onları güçlendirecektir.

Pencils Puan Kazanma Yolları:

  1. Desteklenen Varlıkları Staking Ederek Kalem Kazanın: Kullanıcılar, desteklenen varlıkları stake ederek Kalem kazanabilirler.
  2. Kurşun Kalem Kullanarak Kotayı Artırın: Kullanıcılar, Kurşun Kalem kullanarak kotalarını artırabilir ve yüksek kaliteli projelere katılma şanslarını artırabilir.
  3. Likidite Madenciliği Ödüllerini Artırın: Pencil Protocol Vault'ta kullanıcılar, kaldıracı artırmak ve likidite madenciliği ödüllerini artırmak için Kalemleri kullanabilir.
  4. Özel Sınırlı Üretim Ürünler ve Hizmetler: Kullanıcılar, Pencil Protocol ürün mağazasından özel sınırlı sayıda ürün ve hizmetler almak için Pencil harcayabilir.


Source: @PencilsProtocol"">medium.com/@PencilsProtocol

Sonuç

Yeni Layer2 pist TVL dalgasının yeni zirvelere ulaşmasıyla birlikte, Scroll'un teknik ve tamamen merkezi olmayan avantajları da değerini önemli ölçüde artıracaktır. Scroll'un kurucu ortağı Sandy Peng'in Pencil Protocol'e yaptığı yatırım, Scroll'un ekosisteminin Pencil Protocol'e yaptığı vurguyu temsil ediyor.

Pencil Protocol bir yıldan az bir süredir kurulmuş olmasına ve hala erken aşamalarında olmasına rağmen, Launchpad oldukça kazançlı bir parkurdur. Erken katılım, iyi bir ilk hamle avantajı sağlayabilir. Scroll ekosisteminin yeni boğa pazarında yeni bir patlama yaşaması bekleniyor. Scroll ekosistemi yükseldikçe, Pencil Protocol de büyük yatırımcılar için stratejik bir düzen haline gelecektir.

Yazar: Grace
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): KOWEI、Wayne、Elisa、Ashley、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Pencil Protokolünü Anlama

Yeni BaşlayanJun 17, 2024
Pencil Protocol, Gate Labs, OKX Ventures, Animoca Brands, Presto Labs ve diğerlerinin yatırımlarıyla desteklenen Scroll tabanlı bir Launchpad platformudur. Bir marka yükseltmesinin ardından, LaunchPad, Staking ve Vaults varlık yönetiminin çeşitli yönlerini optimize etti ve ekosistemini aktif olarak genişleten yeni bir Pencils puan sistemi sunmaya hazırlanıyor.
Pencil Protokolünü Anlama

About Scroll

ZKSync, Linea ve StarkNet gibi ağların ekosistemlerini aktif olarak genişletmesiyle ZK-Rollup alanı oldukça rekabetçidir. ZK teknolojisini kullanan bir başka Katman 2 ağı olan Scroll da önemli adımlar atıyor. Son zamanlarda, Scroll'un Kilitlenen Toplam Değer (TVL) istikrarlı bir şekilde artıyor ve bu da onu Katman 2 alanındaki en hızlı büyüyen ekosistemlerden biri haline getiriyor. Scroll'un avantajı, Ethereum uygulamaların Katman 2 ağına neredeyse sorunsuz bir şekilde taşınmasına izin veren ZKEVM eşdeğerinde yatmaktadır. Şu anda Scroll üzerine 100'den fazla ekosistem projesi inşa edilmiştir.

Scroll, EVM eşdeğerliğine ve kapsamlı ademi merkeziyetçiliğe sahiptir ve ZK-Rollup yarışında öne çıkmasını sağlar. Sequoia China, OKX Ventures, IOSG Ventures ve Qiming Venture Partners gibi önde gelen kurumların katılımıyla Polychain Capital liderliğindeki fonlama'de başarılı bir şekilde 80 milyon dolar topladı ve şirkete 4 milyar dolar değer biçti. Dune'un veri panosuna göre, Scroll'un TVL istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederek 218 milyon dolara ulaştı.


Kaynak: Dune

Pencil Protocol Hakkında

Eskiden Penpad olarak bilinen Pencil Protocol, Scroll ekosistemindeki ilk Launchpad platformu olarak ortaya çıktı. Mevcut LaunchPad ekosistem temeli üzerine inşa edilen Pencil Protocol, kapsamlı bir yeniden markalaşma girişiminden geçti ve Pencil Protocol Staking, Vaults ve Shop dahil olmak üzere bir dizi yenilikçi özellik sundu.

Scroll tarafından aktif olarak desteklenen bir proje olan Pencil Protocol, erişimini getiri toplayıcılara ve RWA'lara doğru genişletiyor. Son Sezon 2 Lansman etkinliği, 4.000'den fazla kullanıcının staking'e katılması ve 3 milyon doları aşan bir TVL (Kilitlenen Toplam Değer) ile şaşırtıcı bir şekilde %250 fazla talebe tanık oldu.

Pencil Protocol ile etkileşim kurmak, kullanıcıların Scroll ekosisteminde gelecek vaat eden erken aşama projelerine erişmelerini sağlar. Scroll ekosistemi olgunlaştıkça ve geliştikçe, bu kullanıcılar önemli ödüller kazanmaya devam ediyor.

Project Background

Pencil Protocol 2023 yılında kuruldu ve bu Nisan ayında Gate Labs, OKX Ventures, kripto yatırım kurumu Animoca Brands, Presto Labs ve Scroll kurucu ortağı Sandy Peng'den stratejik yatırımlar aldı. Scroll ekosistemindeki ilk Launchpad projesi olarak, Scroll yetkililerinden önemli destek aldı ve şu anda yaklaşık 250 milyon dolarlık tahmini bir piyasa dışı değerlemeye sahip.

Pencil Protocol'ün Özellikleri

Pencil Protocol, Scroll üzerine inşa edilmiş yeni bir konsept Launchpad platformudur. İnşaatçılara ZK çözümleri için kapsamlı bir araç seti sağlamak için Scroll'un yerel işlevlerinden yararlanır, geliştiriciler ve yeni topluluklar için en son teknoloji ve destek sunar. Temel özellikler şunları içerir:

  • "İnsanlığın Kanıtı" Girişi: Pencil Protocol, kullanıcı işlem gizliliğine ve on-chain kimlikleri üzerinde kullanıcı kontrolüne öncelik verir. Sağlam ZK teknolojisini kullanmak, DApp'lere KYC (Müşterini Tanı) ve AML (Kara Para Aklamayla Mücadele) düzenlemelerine bağlı kalırken kullanıcı gizliliğini sağlayan güvenli ve güvenilir bir oturum açma yöntemi sunar. Pencil Protocol, gerçek dünyadaki sosyal medya, e-posta doğrulama sistemleri ve hatta cihaz biyometrik teknolojisi ile entegre olmak için Scroll'un ölçeklenebilirliğinden yararlanarak hesap özgünlük sağlar ve bot spam'ini etkili bir şekilde önler.
  • Uyumluluk ZK Teknolojisi Aracılığıyla: Pencil Protocol, Web3 projelerinin gerçek dünya uygulamaları ve hizmetleriyle entegrasyonunu kolaylaştırarak kullanıcı gizliliği ve uyumluluk araçlarına odaklanır. Örneğin, Pencil Protocol, yasa dışı fon transferlerini tespit etmek ve önlemek için bir "Para Yatırma Yöneticisi" ve "Filtre" özelliği içerir. Projelerin Teller ve Handler akıllı sözleşmeler aracılığıyla varlık depolama ve yürütmeyi ayırmasını sağlayarak raporlama süreçlerini basitleştirir. Esasen Pencil Protocol, Web3 projeleri için güvenlik ve uyumluluk güvenceleri sağlar.
  • Hesap Soyutlama Desteği: Pencil Protocol, geliştiricilerin DApp'lerinde hesap soyutlama özellikleri kullanmalarına olanak tanır. Geliştiriciler, kullanıcı hesaplarını akıllı sözleşmeler olarak ele alarak uygulamalarına karmaşık mantık ve otomasyon getirebilir. Bu özellik, daha dinamik kullanıcı etkileşimleri, MPC (Çok Taraflı Hesaplama) güvenlik işlevleri ve daha kullanıcı dostu bir deneyim sağlar. Hesap soyutlama, on-chain gizliliğini ve uyumluluğunu artırmak için diğer ZK özellikleriyle de birleştirilebilir.

ZK teknolojisi ile desteklenen Pencil Protocol, projelerin ve ekiplerin çeşitli LaunchPad ihtiyaçlarını desteklemek için modüler bir yaklaşım sunar. Ayrıca insanlık kanıtı, hesap soyutlama, ZK ve EVM aracılığıyla ölçeklenebilirlik, gizlilik ve gerçek dünya uygulamalarıyla entegrasyon özelliklerine sahiptir.

About Pencils Protocol

Pencil Protocol'ün en son aşaması, Launchpad ve staking arasındaki sinerjiye odaklanarak tüm Scroll ekosistemine hizmet etmek için farklı işlevler arasında dinamik etkileşimler sağlar. Pencil Protocol'ün yeniliği, ekosistem içindeki sermaye akışını optimize ederek çeşitli fonlar ve projeler arasında sorunsuz entegrasyon ve etkileşim sağlar.

Pencil Protocol, birden fazla varlığı destekleyen bir açık artırma platformu ve getiri toplayıcıdır. Kullanıcılar, BTC/BTC türevleri, ETH/ETH türevleri, sabit paralar ve Pencil Protocol platform tokenleri dahil olmak üzere çeşitli varlıkları Stake edebilir. Resmi verilere göre Pencil Protocol, 3,21 milyon dolar değerinde 1.098,4 ETH stake etti.


Kaynak: Kalemler Protokolü

Yukarıda belirtilen varlıklara ek olarak, Scroll ekosistemindeki diğer yüksek kaliteli ERC-20 varlıkları da kademeli olarak eklenecektir. Kullanıcılar Pencil Protocol'de varlık Stake ettiklerinde pETH, pWBTC veya başka herhangi bir "pToken" alacaklar. Bir pToken, esasen temel alınan stake edilen tokenin bir sertifikasını temsil eden bir "stake sertifikası" olarak anlaşılabilir. Bu tokenler ERC-20 tokenler olduğundan, kullanıcılar temel token ödüllerinin yanı sıra DeFi havuzlarında ek getiri elde edebilirler.

Pencil Protocol, ilk pToken likidite havuzlarını teşvik etmek ve başarılı bir şekilde piyasaya sürülmelerini sağlamak için ekosistem ortağı DEX'lerle işbirliği yapacak. Ek olarak, erken aktif staking katılımcıları Pencils Protocol, Scroll ve diğer Scroll ekosistem protokollerinden birden fazla ödül puanı alacaklardır. Daha sonraki aşamalarda, iki yeni ana özellik tanıtılacak: Staking ve Liquid Staking'ı kapsayan LSD ve reLSD ve Likidite Vaults.

Pencil Protocol'de Kullanıcı Katılım Yolu Liquid Stake

Kullanıcıları Liquid Stake kasasına yatırma ETH veya diğer varlıkları alır ve kullanıcının havuzdaki ETH payını temsil eden pETH alır. pToken'lara sahip kullanıcılar, bunları Pencil Protocol kasalarında likidite madenciliğine katılmak gibi DeFi faaliyetler için kullanabilir. Orijinal ETH çekerken, kullanıcılar yatırdıklarından daha fazla ETH alacaklardır (yani, anapara ETH artı stake geliri).


Kaynak: @PencilsProtocol"">medium.com/@PencilsProtocol

Pencils Ödül Puanları

Yeniden markalaşmanın ardından Pencil Protocol, Pencils adlı yeni bir puan sistemi tanıttı. Kalemler, Pencil Protocol ekosisteminin çekirdeği olacak ve kullanıcıların ürün özelliklerini kullanırken kilidini açmasına ve ödüller almasına yardımcı olacak. Ek olarak, Pencils, Pencil Protocol Launchpad'deki kullanıcılara fayda sağlayacak ve onları güçlendirecektir.

Pencils Puan Kazanma Yolları:

  1. Desteklenen Varlıkları Staking Ederek Kalem Kazanın: Kullanıcılar, desteklenen varlıkları stake ederek Kalem kazanabilirler.
  2. Kurşun Kalem Kullanarak Kotayı Artırın: Kullanıcılar, Kurşun Kalem kullanarak kotalarını artırabilir ve yüksek kaliteli projelere katılma şanslarını artırabilir.
  3. Likidite Madenciliği Ödüllerini Artırın: Pencil Protocol Vault'ta kullanıcılar, kaldıracı artırmak ve likidite madenciliği ödüllerini artırmak için Kalemleri kullanabilir.
  4. Özel Sınırlı Üretim Ürünler ve Hizmetler: Kullanıcılar, Pencil Protocol ürün mağazasından özel sınırlı sayıda ürün ve hizmetler almak için Pencil harcayabilir.


Source: @PencilsProtocol"">medium.com/@PencilsProtocol

Sonuç

Yeni Layer2 pist TVL dalgasının yeni zirvelere ulaşmasıyla birlikte, Scroll'un teknik ve tamamen merkezi olmayan avantajları da değerini önemli ölçüde artıracaktır. Scroll'un kurucu ortağı Sandy Peng'in Pencil Protocol'e yaptığı yatırım, Scroll'un ekosisteminin Pencil Protocol'e yaptığı vurguyu temsil ediyor.

Pencil Protocol bir yıldan az bir süredir kurulmuş olmasına ve hala erken aşamalarında olmasına rağmen, Launchpad oldukça kazançlı bir parkurdur. Erken katılım, iyi bir ilk hamle avantajı sağlayabilir. Scroll ekosisteminin yeni boğa pazarında yeni bir patlama yaşaması bekleniyor. Scroll ekosistemi yükseldikçe, Pencil Protocol de büyük yatırımcılar için stratejik bir düzen haline gelecektir.

Yazar: Grace
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): KOWEI、Wayne、Elisa、Ashley、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!