Kripto Tepe Noktasını Belirlemek İçin En İyi 10 Gösterge

Yeni BaşlayanSep 06, 2024
Bu hikayede, genellikle kolayca fark edilmesine rağmen sıklıkla gözden kaçırılan veya yanlış anlaşılan zirveyi işaret eden gerçek göstergeleri mizahi bir şekilde keşfediyoruz.
Kripto Tepe Noktasını Belirlemek İçin En İyi 10 Gösterge

Kripto para bir kez daha gündemde olduğundan, yatırımcılar fiyatlar hızla yükselirken ne zaman endişelenmeye başlamaları gerektiğini bilmeleri gerekecek.

2013'ten bu yana geçmiş kayıtlar ve fiyat hareketlerine göre değerlendirildiğinde, kripto piyasasının muhtemelen hala balon bölgesine şişmeye ve sürdürülemez seviyelere ulaşmaya daha fazla zamanı olduğu görülmektedir.

Cevaplanmamış tek soru, sonraki düşüş trendini tetikleyecek olayın hangisi olacağıdır (muhtemelen 2025'te başlayacak).

Bu hikayede, genellikle kolayca fark edilmesine rağmen sıklıkla gözden kaçırılan veya yanlış anlaşılan zirve sinyallerini mizahi bir şekilde keşfediyoruz.

YouTube ve Twitter'da gördüğünüz güvenilmez teknik analizleri unutun çünkü çoğu sözde "uzman" sadece tahmin yapıyor.

Piyasa bugün, yerine getirilecek bir parabol ile son itme aşamasından bir adım önce.

Yıldızlar bir kez daha uyum sağladı, ancak fiyatların yükselmesini beklerken, kaçınılmaz fiyat çöküşü için de kendimizi hazırlamalıyız.

Kısacası, tek amacımız yaklaşan balon patlamadan önce coşkuyu tanımak ve karlı bir şekilde çıkmaktır.

Sürüş heyecan verici olabilir, ancak bu oyunu kazanmanın anahtarı, kazançları koruyarak ne zaman çıkılacağını bilmektir!

Geçmiş Başarılı Tahminler

2022'de, dip noktayı doğru bir şekilde tahmin eden temel göstergeleri belirten iki hikaye yayınladım ve tahminlerim kusursuzdu, her gösterge beklenildiği gibi gerçekleşti.

Bu hikayede, daha fazla düşüş öngördük ve gerçekten de sadece 3/10 gösterge yerine getirildiğinde, fiyatlar tüm yıl boyunca düşmeye devam etti.

Aralık 2022'de, 10 göstergenin 8'i giriş noktasını işaret etti ve 2023'e gelindiğinde kalan iki gösterge ortaya çıktı ve büyük bir piyasa toparlanmasına yol açtı. Birçok kişi paniklerken, diğerleri düşüşten faydalandı.

Çoğu panik yaparken, diğerleri sokaktaki kanı satın alıyordu.

Hakim düşüncenin aksine, kripto yatırımınız hakkında endişelenmeye ne zaman başlayacağınız konusunda size rehberlik etmek için buradayım. Göstergeler kırmızı renkte yanıp sönmeye başlar başlamaz yeni bir hikaye takip edecek. Bu nedenle, henüz zirveyi kesinlikle tahmin etmesem de, ileride olacaklara hazırlıklı olmak akıllıca olacaktır.

Yani, lafı uzatmadan, yeni balonun patlamak üzere olduğu zaman dikkat edilmesi gereken en iyi 10 gösterge burada, ve hype treninden inme zamanı geldi.

Piyasada Zirve Belirtilerinin İlk 10'u

1. Kripto TV'de Büyük Ölçüde Tanıtıldı

TV şovları, finansal haberler ve web siteleri birdenbire kripto paralara ilgi duymaya başlayacak.

Kripto para fiyatlarıyla ilgili raporların yoğunluğu artacak.

Ancak, spekülasyon faktörünün ötesinde, gerçek benimsenme minimaldir, yalnızca bir avuç kripto para birimi gerçekçi kullanım durumları ve hedefler peşindedir.

Ana akım medya kapsamı arttığında, bu bir uyarı işaretidir. Bu genellikle piyasanın aşırı ısındığını ve özellikle artan tanıtımın bir dalgası yeni yatırımcı çektiğinde yakında çökebileceğini gösterir.

Finansal bilgi içermeyen eğlence programları, izleyici çeken bir trend haline gelen kripto para birimlerini tartışmaya başlayacak.

Kripto balonu, tekrar ana akım haline geldikten sonra iki veya üç aydan daha uzun süre sürmeyecek.

Bunu 2013, 2017 ve 2021'de de gördük. Aynısı 2024'ün sonlarında ve 2025'in başlarında da olacak.

Henüz yutturmaca aşamasında değiliz, bu yüzden endişelenmeden önce medyanın daha fazla odaklanmasını izleyin.

2. Ünlüler ve Etkileyiciler Kripto Parayı Kitlesel Olarak Destekliyor

Ünlüler ve sosyal medya etkileyicileri, şüpheli finansal önerileri konusunda tutarlı bir şekilde karşı göstergeler olarak hareket ederler.

Bu konuda tezimi 2021'in başlarında yayınladım, 2017 olaylarını analiz ederek (ancak sonraki yıllarda çok daha fazlası gelişti):

Ünlüler ve Kripto - Felaket için Bir Tarif

Leo Messi, Kim Kardashian, Paris Hilton ve daha fazlası!

medium.com

Ünlüler ile etkileyiciler arasında, kripto para fiyatları üzerindeki etkileri ve tanıtım faaliyetlerinin tahmini sonuçları açısından pek fark yoktur.

Twitter, TikTok ve Instagram'ın yanı sıra, şüpheli kripto paralar ve platformları tanıtan üst düzey Twitch yayıncılarını da bulacaksınız.

Bu onaylamalar piyasanın zirvesine yaklaştıkça meydana gelecek ve bu üst düzey yayıncıların çoğu bu tanıtımlar için bile gerçek ilgi göstermeyecekler, hatta bu tür promosyonlar için aldıkları tazminatı dahi açıklamayacaklar.

Ünlüler, etkileyiciler ve yayıncılar arasındaki ortak nokta, aniden kripto para birimlerini tanıtmaya başlayan kişilerin, kripto para birimlerinin varoluş nedenlerini tamamen anlamamalarıdır.

3. Dolandırıcılık Artıyor

Geleneksel olarak, herhangi bir piyasa zirvesine yaklaştıkça, dolandırıcılık her yönüyle taşacak.

Dolandırıcılar çabalarını maksimize edecek ve milyarlarca dolar değerindeki kripto para birimleri, piyasadaki fonların büyük bir yüzdesini likide ederek piyasadan çekilecek ve piyasanın likiditesini etkileyecek.

Klonlanmış borsa web siteleri, kapsamlı olta kampanyaları ve milyarlarca dolarla çıkıp kaçan sahte projeler veya Ponzi şemaları gibi tüm türden dolandırıcılık ortaya çıkacaktır.

Artık 'Bitcoin Satın Al' değil, bunun birkaç nedeni var; ancak bu hikayede incelemeyeceğiz.

Buradaki ana nokta, bu grafik birkaç hafta geriden geliyor olmasıdır. Bu, mevcut kripto ilgisini yansıtmaz ancak gerçek ilginin yaklaşık bir hafta gerisinde kalır.

İşte grafik ve nasıl yorumlanacağı:

2021'deki gibi parabolik bir yükseliş trendi fark ettiğimizde, bu zaten yatırım yapmış olanlar için harika bir haber ancak yeni alıcılar için yüksek risk sinyali vermektedir.

Bu piyasanın doğasıdır ve hangi tarafta olmak istediğinize siz karar verirsiniz.

Bu aşamada, grafik erken yatırımcıların ödüllerini kazandığını, yeni gelenlerin ise önemli finansal riskler aldığını gösteriyor.

Mani evresi, şüpheli finansal kararlar vermek yerine satış yapmanın zamanıdır.

Öfori içindeyken tetikte mutlu olmalı ve hızlı ve kararlı bir şekilde hareket etmelisiniz.

Satış stratejileri değişebilir, ancak yatırımdan tamamen çıkmak çoğu durumda ideal olmayabilir.

5. Perakende FOMO

Büyük perakende FOMO'su, piyasa zirvelerinin güvenilir bir göstergesidir.

FOMO, yetersiz yatırım kararlarına yol açan insan psikolojisidir.

FOMO "kısaltılabilir"dir, ancak piyasalar uzun süre irrasyonel kalabileceğinden dikkatli olun.

6. Fiyatlar Gerçeküstü Seviyelerde Yükseliyor (Parabolü Bekliyor)

Hepiniz bunu satın almaktan kaçınmanız gerektiğini biliyorsunuz:

Ancak, en yüksek hacimler her zaman en üstte zirve yapar.

Bu, potansiyel yatırımcıların çoğunun (genellikle perakende yatırımcıların hedef kitlesi) satın alacağı zamandır.

Bu arada, daha önce satın alan akıllı para hızlı bir şekilde nakde dönüşecek, ancak aynı zamanda kontrol ettikleri tüm haber ve yayınlar hala olumlu görünecek.

7. Kripto Bir Sosyal Statü Sembolü Haline Geliyor

Kripto sahibi olmak, sosyal prestijin bir sembolü haline geliyor.

Sosyal medyada kripto şapka, kıyafet ve aksesuar takan insanları göreceksiniz.

Kripto moda olarak görülmeye başladığında, genellikle piyasanın temel analizlerden ziyade sosyal duygularla hareket ettiği anlamına gelir ve potansiyel bir zirveyi işaret eder.

Kripto kesinlikle bir sosyal prestij sembolü değildir, bu yüzden aniden bir sembol haline geldiğinde, "onu terk etmeye" hazır olun.

8. Borsalar Arızaları Yaşıyor

Piyasa faaliyetinin arttığı dönemlerde, büyük kripto borsaları, web sitelerini aynı anda kullanmaya çalışan çok sayıda kullanıcı nedeniyle kesintiler yaşayacaktır.

Bu tür bir faaliyet artışı, herkesin ya alım yapmak ya da satmak için acele ettiği piyasa zirvelerine yakın zamanlarda meydana gelir.

Bu gösterge piyasanın aşırı uzatılmış olabileceğini gösterirken, bu tek başına bir ayı piyasasının başlangıcını işaret etmez, ancak diğer göstergelerle birlikte düşünülmelidir.

9. Döngü Pozisyonu

Yarılanma, saati ayarlayan şeydir ve boğa koşusunun bu kadar çabuk sona ermesi olası olmaz. Yarılanmanın olumlu etkisinin ortadan kalkması 12 ila 18 ay sürer.

Fiyatlar aniden yukarı yönlü olarak değişebilir ve parabol herhangi bir zamanda 2024'ün kalan dört ayında başlayabilir.

Bunun yanında, fiyatlar herhangi bir noktada çökebilir, ancak bu çöküşler hızlı bir şekilde toparlanır ve bu, parabolun neredeyse kesin olduğunun bir göstergesidir.

Bugüne kadar her boğa koşusu, yatırımcıların erken aşamada yatırımlarından korkmalarına neden olan bu anları yaşadı. Borsalar, volatiliteden milyarlarca dolar kazanıyor, bu nedenle anlık çöküşler kaçınılmazdır.

Ayu piyasa şu anda hiçbir şey değil, 2024'te bile neredeyse imkansız, her piyasa döngüsünün karlılığının düşmesine rağmen, sınırlarına ulaştığında.

Muhtemelen, burada tartıştığımız tüm bu göstergelerin alarm çalmaya başlaması için Q1 2025 en olası zaman.

Bu hikayenin düşük değer içerdiğini ve tamamen profesyonel olmayan bir tavsiye olduğunu düşünüyorsanız, asla göz ardı etmemeniz gereken bir başka sağlam gösterge daha vardır:

10. Kuaförün Kripto Satın Aldı

Herhangi bir meslekle ilgili sorunum yok, kuaför de önemli bir meslek ama bak, eğer tüm diğer göstergeleri kaçırdıysan, kendini bir balonun içinde yaşadığını göremiyorsan, kuaförün senin tek ihtiyacın ve son göstergen olacak.

Yani, fiyatlar uzun bir süre boyunca devam ederken, kuaför ziyaretlerinizi sık sık yapmayı unutmayın, örneğin ayda bir kez.

Ancak sonuçları garanti etmediği sürece, tartışmaya başlayan saç stilisti olmalıdır.

Sonuç

İşte gerçekleşen tahminlerimden biri daha (2021):

Zirveden sonra, Bitcoin dramatik bir şekilde çökecek ve başka bir iki yıllık ayı piyasası gelecek.

Parabolik trendin sona erdiği görünüyor, devam ederse bir sonraki sefer bitecek, ama ben görmüyorum.

2024'e kadar belki de tekrar ulaşılmayacak bir zirvenin yerleştiğini görüyorum.

— Pantera (03–03–2022)

Kripto yatırımınızla ilgili rahatsız olmanız için tek bir göstergeye güvenmek yeterli değildir.

Genellikle, alarm vermek için bir kombinasyonu göstergelere ihtiyacımız var.

Ancak, son gösterge (10), kendi başına önemli bir uyarı işlevi gösterebilir.

Ayrıca dikkate değer olan, bu göstergelerin hiçbirinin şu anda piyasanın zirvesinde olduğunu göstermediğidir. Muhtemelen bir balon varken, patlamadan önce büyüme için hala çok fazla alan var.

Yukarıda belirtilen göstergelerin hiçbiri şu anda kırmızı yanmıyor.

Bull runın burada durmayacağı ve parabolün gerçekleşmeyeceği neredeyse hiç olasılık olmadığı için 0/10'a sahibiz.

Birçok veya tüm göstergelerin ortaya çıkmasını fark ettiğinizde, muhtemelen çok geç olacak, bu yüzden hangi kripto etkileyicileri takip ettiğinize dikkat etmeye çalışın.

Henüz endişelenmeye başlamayın, ancak sizi makul yatırımlara yönlendirecek gerçek göstergeleri incelemeye dikkat edin.

Şu anda tüm düşüşleri izliyoruz, faiz yavaşça yükseliyor ve yukarıdaki göstergelerin hiçbiri satış sinyali vermiyor.

Ancak, son derece kendinden emin olmak muhtemelen gözden kaçırdığım on birinci gösterge. Bu nedenle, gözlemleyebileceğimiz tüm analizler ve işaretlere rağmen, herhangi bir zamanda şeyler yanlış gidebilir ve bununla etkin bir şekilde riskimizi yönetmekten başka yapabileceğimiz pek bir şey yoktur.

Dikkat:

  1. Bu makaleden alıntılanmıştır [Kripto Kiosk], Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [@panterabch?source=post_page-----8f9ad79a9278--------------------------------">Pantera]. Bu yeniden basım hakkında itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin.Gate Öğren“Gate Öğren”) ekibi ve hızlı bir şekilde işleyecekler.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler ve düşünceler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmamaktadır.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Kripto Tepe Noktasını Belirlemek İçin En İyi 10 Gösterge

Yeni BaşlayanSep 06, 2024
Bu hikayede, genellikle kolayca fark edilmesine rağmen sıklıkla gözden kaçırılan veya yanlış anlaşılan zirveyi işaret eden gerçek göstergeleri mizahi bir şekilde keşfediyoruz.
Kripto Tepe Noktasını Belirlemek İçin En İyi 10 Gösterge

Kripto para bir kez daha gündemde olduğundan, yatırımcılar fiyatlar hızla yükselirken ne zaman endişelenmeye başlamaları gerektiğini bilmeleri gerekecek.

2013'ten bu yana geçmiş kayıtlar ve fiyat hareketlerine göre değerlendirildiğinde, kripto piyasasının muhtemelen hala balon bölgesine şişmeye ve sürdürülemez seviyelere ulaşmaya daha fazla zamanı olduğu görülmektedir.

Cevaplanmamış tek soru, sonraki düşüş trendini tetikleyecek olayın hangisi olacağıdır (muhtemelen 2025'te başlayacak).

Bu hikayede, genellikle kolayca fark edilmesine rağmen sıklıkla gözden kaçırılan veya yanlış anlaşılan zirve sinyallerini mizahi bir şekilde keşfediyoruz.

YouTube ve Twitter'da gördüğünüz güvenilmez teknik analizleri unutun çünkü çoğu sözde "uzman" sadece tahmin yapıyor.

Piyasa bugün, yerine getirilecek bir parabol ile son itme aşamasından bir adım önce.

Yıldızlar bir kez daha uyum sağladı, ancak fiyatların yükselmesini beklerken, kaçınılmaz fiyat çöküşü için de kendimizi hazırlamalıyız.

Kısacası, tek amacımız yaklaşan balon patlamadan önce coşkuyu tanımak ve karlı bir şekilde çıkmaktır.

Sürüş heyecan verici olabilir, ancak bu oyunu kazanmanın anahtarı, kazançları koruyarak ne zaman çıkılacağını bilmektir!

Geçmiş Başarılı Tahminler

2022'de, dip noktayı doğru bir şekilde tahmin eden temel göstergeleri belirten iki hikaye yayınladım ve tahminlerim kusursuzdu, her gösterge beklenildiği gibi gerçekleşti.

Bu hikayede, daha fazla düşüş öngördük ve gerçekten de sadece 3/10 gösterge yerine getirildiğinde, fiyatlar tüm yıl boyunca düşmeye devam etti.

Aralık 2022'de, 10 göstergenin 8'i giriş noktasını işaret etti ve 2023'e gelindiğinde kalan iki gösterge ortaya çıktı ve büyük bir piyasa toparlanmasına yol açtı. Birçok kişi paniklerken, diğerleri düşüşten faydalandı.

Çoğu panik yaparken, diğerleri sokaktaki kanı satın alıyordu.

Hakim düşüncenin aksine, kripto yatırımınız hakkında endişelenmeye ne zaman başlayacağınız konusunda size rehberlik etmek için buradayım. Göstergeler kırmızı renkte yanıp sönmeye başlar başlamaz yeni bir hikaye takip edecek. Bu nedenle, henüz zirveyi kesinlikle tahmin etmesem de, ileride olacaklara hazırlıklı olmak akıllıca olacaktır.

Yani, lafı uzatmadan, yeni balonun patlamak üzere olduğu zaman dikkat edilmesi gereken en iyi 10 gösterge burada, ve hype treninden inme zamanı geldi.

Piyasada Zirve Belirtilerinin İlk 10'u

1. Kripto TV'de Büyük Ölçüde Tanıtıldı

TV şovları, finansal haberler ve web siteleri birdenbire kripto paralara ilgi duymaya başlayacak.

Kripto para fiyatlarıyla ilgili raporların yoğunluğu artacak.

Ancak, spekülasyon faktörünün ötesinde, gerçek benimsenme minimaldir, yalnızca bir avuç kripto para birimi gerçekçi kullanım durumları ve hedefler peşindedir.

Ana akım medya kapsamı arttığında, bu bir uyarı işaretidir. Bu genellikle piyasanın aşırı ısındığını ve özellikle artan tanıtımın bir dalgası yeni yatırımcı çektiğinde yakında çökebileceğini gösterir.

Finansal bilgi içermeyen eğlence programları, izleyici çeken bir trend haline gelen kripto para birimlerini tartışmaya başlayacak.

Kripto balonu, tekrar ana akım haline geldikten sonra iki veya üç aydan daha uzun süre sürmeyecek.

Bunu 2013, 2017 ve 2021'de de gördük. Aynısı 2024'ün sonlarında ve 2025'in başlarında da olacak.

Henüz yutturmaca aşamasında değiliz, bu yüzden endişelenmeden önce medyanın daha fazla odaklanmasını izleyin.

2. Ünlüler ve Etkileyiciler Kripto Parayı Kitlesel Olarak Destekliyor

Ünlüler ve sosyal medya etkileyicileri, şüpheli finansal önerileri konusunda tutarlı bir şekilde karşı göstergeler olarak hareket ederler.

Bu konuda tezimi 2021'in başlarında yayınladım, 2017 olaylarını analiz ederek (ancak sonraki yıllarda çok daha fazlası gelişti):

Ünlüler ve Kripto - Felaket için Bir Tarif

Leo Messi, Kim Kardashian, Paris Hilton ve daha fazlası!

medium.com

Ünlüler ile etkileyiciler arasında, kripto para fiyatları üzerindeki etkileri ve tanıtım faaliyetlerinin tahmini sonuçları açısından pek fark yoktur.

Twitter, TikTok ve Instagram'ın yanı sıra, şüpheli kripto paralar ve platformları tanıtan üst düzey Twitch yayıncılarını da bulacaksınız.

Bu onaylamalar piyasanın zirvesine yaklaştıkça meydana gelecek ve bu üst düzey yayıncıların çoğu bu tanıtımlar için bile gerçek ilgi göstermeyecekler, hatta bu tür promosyonlar için aldıkları tazminatı dahi açıklamayacaklar.

Ünlüler, etkileyiciler ve yayıncılar arasındaki ortak nokta, aniden kripto para birimlerini tanıtmaya başlayan kişilerin, kripto para birimlerinin varoluş nedenlerini tamamen anlamamalarıdır.

3. Dolandırıcılık Artıyor

Geleneksel olarak, herhangi bir piyasa zirvesine yaklaştıkça, dolandırıcılık her yönüyle taşacak.

Dolandırıcılar çabalarını maksimize edecek ve milyarlarca dolar değerindeki kripto para birimleri, piyasadaki fonların büyük bir yüzdesini likide ederek piyasadan çekilecek ve piyasanın likiditesini etkileyecek.

Klonlanmış borsa web siteleri, kapsamlı olta kampanyaları ve milyarlarca dolarla çıkıp kaçan sahte projeler veya Ponzi şemaları gibi tüm türden dolandırıcılık ortaya çıkacaktır.

Artık 'Bitcoin Satın Al' değil, bunun birkaç nedeni var; ancak bu hikayede incelemeyeceğiz.

Buradaki ana nokta, bu grafik birkaç hafta geriden geliyor olmasıdır. Bu, mevcut kripto ilgisini yansıtmaz ancak gerçek ilginin yaklaşık bir hafta gerisinde kalır.

İşte grafik ve nasıl yorumlanacağı:

2021'deki gibi parabolik bir yükseliş trendi fark ettiğimizde, bu zaten yatırım yapmış olanlar için harika bir haber ancak yeni alıcılar için yüksek risk sinyali vermektedir.

Bu piyasanın doğasıdır ve hangi tarafta olmak istediğinize siz karar verirsiniz.

Bu aşamada, grafik erken yatırımcıların ödüllerini kazandığını, yeni gelenlerin ise önemli finansal riskler aldığını gösteriyor.

Mani evresi, şüpheli finansal kararlar vermek yerine satış yapmanın zamanıdır.

Öfori içindeyken tetikte mutlu olmalı ve hızlı ve kararlı bir şekilde hareket etmelisiniz.

Satış stratejileri değişebilir, ancak yatırımdan tamamen çıkmak çoğu durumda ideal olmayabilir.

5. Perakende FOMO

Büyük perakende FOMO'su, piyasa zirvelerinin güvenilir bir göstergesidir.

FOMO, yetersiz yatırım kararlarına yol açan insan psikolojisidir.

FOMO "kısaltılabilir"dir, ancak piyasalar uzun süre irrasyonel kalabileceğinden dikkatli olun.

6. Fiyatlar Gerçeküstü Seviyelerde Yükseliyor (Parabolü Bekliyor)

Hepiniz bunu satın almaktan kaçınmanız gerektiğini biliyorsunuz:

Ancak, en yüksek hacimler her zaman en üstte zirve yapar.

Bu, potansiyel yatırımcıların çoğunun (genellikle perakende yatırımcıların hedef kitlesi) satın alacağı zamandır.

Bu arada, daha önce satın alan akıllı para hızlı bir şekilde nakde dönüşecek, ancak aynı zamanda kontrol ettikleri tüm haber ve yayınlar hala olumlu görünecek.

7. Kripto Bir Sosyal Statü Sembolü Haline Geliyor

Kripto sahibi olmak, sosyal prestijin bir sembolü haline geliyor.

Sosyal medyada kripto şapka, kıyafet ve aksesuar takan insanları göreceksiniz.

Kripto moda olarak görülmeye başladığında, genellikle piyasanın temel analizlerden ziyade sosyal duygularla hareket ettiği anlamına gelir ve potansiyel bir zirveyi işaret eder.

Kripto kesinlikle bir sosyal prestij sembolü değildir, bu yüzden aniden bir sembol haline geldiğinde, "onu terk etmeye" hazır olun.

8. Borsalar Arızaları Yaşıyor

Piyasa faaliyetinin arttığı dönemlerde, büyük kripto borsaları, web sitelerini aynı anda kullanmaya çalışan çok sayıda kullanıcı nedeniyle kesintiler yaşayacaktır.

Bu tür bir faaliyet artışı, herkesin ya alım yapmak ya da satmak için acele ettiği piyasa zirvelerine yakın zamanlarda meydana gelir.

Bu gösterge piyasanın aşırı uzatılmış olabileceğini gösterirken, bu tek başına bir ayı piyasasının başlangıcını işaret etmez, ancak diğer göstergelerle birlikte düşünülmelidir.

9. Döngü Pozisyonu

Yarılanma, saati ayarlayan şeydir ve boğa koşusunun bu kadar çabuk sona ermesi olası olmaz. Yarılanmanın olumlu etkisinin ortadan kalkması 12 ila 18 ay sürer.

Fiyatlar aniden yukarı yönlü olarak değişebilir ve parabol herhangi bir zamanda 2024'ün kalan dört ayında başlayabilir.

Bunun yanında, fiyatlar herhangi bir noktada çökebilir, ancak bu çöküşler hızlı bir şekilde toparlanır ve bu, parabolun neredeyse kesin olduğunun bir göstergesidir.

Bugüne kadar her boğa koşusu, yatırımcıların erken aşamada yatırımlarından korkmalarına neden olan bu anları yaşadı. Borsalar, volatiliteden milyarlarca dolar kazanıyor, bu nedenle anlık çöküşler kaçınılmazdır.

Ayu piyasa şu anda hiçbir şey değil, 2024'te bile neredeyse imkansız, her piyasa döngüsünün karlılığının düşmesine rağmen, sınırlarına ulaştığında.

Muhtemelen, burada tartıştığımız tüm bu göstergelerin alarm çalmaya başlaması için Q1 2025 en olası zaman.

Bu hikayenin düşük değer içerdiğini ve tamamen profesyonel olmayan bir tavsiye olduğunu düşünüyorsanız, asla göz ardı etmemeniz gereken bir başka sağlam gösterge daha vardır:

10. Kuaförün Kripto Satın Aldı

Herhangi bir meslekle ilgili sorunum yok, kuaför de önemli bir meslek ama bak, eğer tüm diğer göstergeleri kaçırdıysan, kendini bir balonun içinde yaşadığını göremiyorsan, kuaförün senin tek ihtiyacın ve son göstergen olacak.

Yani, fiyatlar uzun bir süre boyunca devam ederken, kuaför ziyaretlerinizi sık sık yapmayı unutmayın, örneğin ayda bir kez.

Ancak sonuçları garanti etmediği sürece, tartışmaya başlayan saç stilisti olmalıdır.

Sonuç

İşte gerçekleşen tahminlerimden biri daha (2021):

Zirveden sonra, Bitcoin dramatik bir şekilde çökecek ve başka bir iki yıllık ayı piyasası gelecek.

Parabolik trendin sona erdiği görünüyor, devam ederse bir sonraki sefer bitecek, ama ben görmüyorum.

2024'e kadar belki de tekrar ulaşılmayacak bir zirvenin yerleştiğini görüyorum.

— Pantera (03–03–2022)

Kripto yatırımınızla ilgili rahatsız olmanız için tek bir göstergeye güvenmek yeterli değildir.

Genellikle, alarm vermek için bir kombinasyonu göstergelere ihtiyacımız var.

Ancak, son gösterge (10), kendi başına önemli bir uyarı işlevi gösterebilir.

Ayrıca dikkate değer olan, bu göstergelerin hiçbirinin şu anda piyasanın zirvesinde olduğunu göstermediğidir. Muhtemelen bir balon varken, patlamadan önce büyüme için hala çok fazla alan var.

Yukarıda belirtilen göstergelerin hiçbiri şu anda kırmızı yanmıyor.

Bull runın burada durmayacağı ve parabolün gerçekleşmeyeceği neredeyse hiç olasılık olmadığı için 0/10'a sahibiz.

Birçok veya tüm göstergelerin ortaya çıkmasını fark ettiğinizde, muhtemelen çok geç olacak, bu yüzden hangi kripto etkileyicileri takip ettiğinize dikkat etmeye çalışın.

Henüz endişelenmeye başlamayın, ancak sizi makul yatırımlara yönlendirecek gerçek göstergeleri incelemeye dikkat edin.

Şu anda tüm düşüşleri izliyoruz, faiz yavaşça yükseliyor ve yukarıdaki göstergelerin hiçbiri satış sinyali vermiyor.

Ancak, son derece kendinden emin olmak muhtemelen gözden kaçırdığım on birinci gösterge. Bu nedenle, gözlemleyebileceğimiz tüm analizler ve işaretlere rağmen, herhangi bir zamanda şeyler yanlış gidebilir ve bununla etkin bir şekilde riskimizi yönetmekten başka yapabileceğimiz pek bir şey yoktur.

Dikkat:

  1. Bu makaleden alıntılanmıştır [Kripto Kiosk], Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [@panterabch?source=post_page-----8f9ad79a9278--------------------------------">Pantera]. Bu yeniden basım hakkında itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin.Gate Öğren“Gate Öğren”) ekibi ve hızlı bir şekilde işleyecekler.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler ve düşünceler yalnızca yazarına aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmamaktadır.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!