Ölçeklenebilirlik, Paralellik ve Cross-Chain Zorluklarıyla Başa Çıkan L2 Protokolü

Orta SeviyeJul 24, 2024
Fuel, modüler blok zincirlerinde en hızlı yürütme katmanıdır, maksimum güvenlik ve merkezsiz uygulamalar için en yüksek esnek işlem kapasitesini sunar. Bir yürütme katmanı olarak, Ethereum ve Celestia gibi diğer blok zinciri katmanlarıyla esnek bir şekilde yapılandırılabilir. Bu modüler ve çoklu blok zinciri yapılandırması, esnekliğini ve ölçeklenebilirliğini artırır.
Ölçeklenebilirlik, Paralellik ve Cross-Chain Zorluklarıyla Başa Çıkan L2 Protokolü

fuel, ethereum içinde düşük maliyetli, yüksek işlem kapasiteli değer transfer işlemlerine yönelik, izin gerektirmeyen ve güvene dayalı ikinci katmanlı bir modüler yürütme protokolüdür.

Şu anda, geleneksel monolitik katman 1 (l1) blok zinciri mimarileri büyük hacimli eşzamanlı işlemleri işlemede zayıf performans sergiliyor, bu da darboğazlara, işlem gecikmelerine ve yüksek ücretlere neden oluyor. Ayrıca, geleneksel mimariler, cross-chain uyumluluğunu başarma konusunda teknik zorluklar ve sınırlamalarla karşı karşıya.

daha canlı bir şekilde ifade etmek gerekirse, bugün kullanılan genel amaçlı hesaplama sistemleri veya monolitik l1 mimarileri eski bir kara yoluna benzer. bir zamanlar küçük bir köy için yeterli olan bu yol, köy hızla büyüyüp canlı bir şehre dönüştüğünde artan araç ve yaya trafiğini karşılayamamaya başladı. Şimdi, bu yol sık sık tıkanıklıklarla karşılaşmakla kalmaz, aynı zamanda bakımı ve genişletilmesi de giderek zorlaşır.

bu karmaşık ortam, artan trafik, yayalardan oluşan akışlar ve çeşitli seyahat talepleriyle karşı karşıya olan modern bir şehir ulaşım sistemiyle benzerdir. Sadece yolları genişletmek artık yeterli değil; gereken şey, otoyolları, metro hatlarını, otobüs sistemlerini ve yayaların yollarını içeren verimli çok katmanlı bir ulaşım ağıdır, hepsi sorunsuz bir şekilde bağlantılı olarak çalışır.

Ölçeklenebilirliği sağlarken, etkili paralel işleme, durum yönetimi ve zincirler arası uyumluluğu sağlamak için tasarlanmış yakıt gibi çözümler, şehrin sürekli değişen trafik taleplerine esnek bir şekilde uyum sağlayabilen daha modern bir ulaşım sistemi önermektedir; böylece her kullanıcı hızlı ve güvenli bir şekilde hedefine ulaşabilir.

Bu nedenle, toplama merkezli bir geleceği gerçekleştirmek için, Ethereum toplama ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış bir mimari gereklidir. Fuel'in tasarımı, Bitcoin'in UTXO modelini, Solana'nın paralelliğini, Ethereum'un güvenliğini, Move'un varlık odaklı tasarımını ve Cosmos'un birlikte çalışabilirliğini ve sanal makine özelleştirmesini birleştirerek nihai Ethereum Rollup işletim sistemini oluşturuyor.

Basit terimlerle söylemek gerekirse, Fuel mevcut blockchain tasarım paradigmalarından farklı bir benimsiyor. Fuel, yürütme katmanını modülerleştirerek, durum büyümesini en aza indirerek uzun vadeli ölçeklenebilirlik sağlıyor. Ayrıca, Ethereum Sanal Makinesi'nin (EVM) sınırlamalarını aşan FuelVM ve yeni bir programlama dili olan Sway'i tanıtıyor. Fuel'un tasarımı, yüksek şekillendirilebilir rollup'lar için bir yürütme ortamı sağlamayı amaçlamaktadır, yüksek optimize edilmiş bir rollup tasarımı tarafından desteklenmektedir.

ana özellikler:

fuelvm: Fuel, verimli işlem gerçekleştirmeyi ve EVM sınırlamalarını aşan yerleşik güvenlik önlemlerini destekleyen yeni FuelVM'yi tanıttı. FuelVM, tüm sözleşme çağrılarının küresel belleği paylaşabildiği ve depolama alanı olmadan sözleşmeler arası veri iletimine olanak tanıyan küresel olarak paylaşılan bir bellek mimarisi kullanır. FuelVM, kullanıcıların bir işlemde yer alan sözleşmeleri belirlemesine olanak tanıyarak, sanal makinenin çekişmeli olmayan durum erişim işlemlerini yürütürken diğer işlemleri gerçekleştirmesini sağlayarak tamamen paralel işleme sağlar. Ek olarak, FuelVM, işlem kodları aracılığıyla UTXO tabanlı yerel varlıkların basılmasına izin veren yerel bir varlık sistemini destekler ve çok boyutlu bir kaynak fiyatlandırma modelini benimser, blok yardımcı programını optimize eder ve ağ ademi merkeziyetçiliğini teşvik eder.

modüler blockchain yapısı:Fuel, ölçeklenebilirlik ve esneklik sağlamak için modüler bir blok zinciri mimarisini kullanır ve bu da onu gelecek nesil blok zinciri uygulamaları için ileriye dönük bir çözüm haline getirir.

Yakıt, bir yürütme katmanı olarak, ethereum ve celestia gibi diğer blok zinciri katmanları ile esnek bir şekilde yapılandırılabilmektedir. Örneğin, ethereum üzerinde umut verici bir rollup olarak işlev görebilir. Bu modüler ve çoklu blok zinciri yapılandırması, esnekliğini ve ölçeklenebilirliğini artırır.

  1. utxo model

fuel, geleneksel hesap modelinden farklı olan bitcoin'in harcanmamış işlem çıkışı (utxo) modelini kullanır. Utxo modelinde cüzdan veya hesap yoktur; bunun yerine her utxo belirli miktarda jetonu temsil eder. İşlemler önceden oluşturulmuş utxoları tüketir ve yeni utxolar oluşturur. Yakıtın utxo modeli, yalnızca jeton transferlerini değil, aynı zamanda akıllı sözleşmelerin durumunu da temsil eden daha esnek bir yapıya sahiptir. Her sözleşme utxosu, sözleşmenin durumunu ve bakiyesini taşır ve benzersiz bir sözleşme kimliği tarafından tanımlanır. Bu model, uygun yürütme sırasını sağlamak için katı erişim listeleri oluşturarak işlemlerin paralel yürütülmesine olanak tanır, bu da işlem işleme verimliliğini artırır.

Paralel işlem: Fuel'in mimarisi, sıkı erişim listelerinin kullanımıyla bağımsız işlemlerin paralel işlemesini destekleyerek işlem hızını önemli ölçüde artırır.

sway programlama dili: fuel ekibi tarafından geliştirilen sway programlama dili, rust üzerine inşa edilmiş olup solidity'den özellikler içermektedir. sway, fuel'in yüksek hesaplama ortamı için basitleştirilmiş bir geliştirme deneyimi sunar. güvenli ve verimli akıllı sözleşme kodu yazmak için geliştiricilere rust'ın sözdizimini devralan sway, üst düzey sözleşme depolama ve blok zinciri mekanizmalarını içerir, daha güvenli bir programlama ortamı sağlar. ayrıca, fuel ekibi sway'i desteklemek için bir paket yöneticisi, vscode uzantısı, test altyapısı ve blok gezginini içeren sway araç zinciri geliştirdi.

betikler ve önekler: Yakıt, betikleri ve önekleri destekler, böylece tek bir işlem içinde birden fazla sözleşmenin çağrılmasını ve durum şişmesini azaltarak koşullar aracılığıyla utxo erişilebilirliğini belirler.

hesap soyutlama: utxoların ve özniteliklerin kullanımıyla, fuel durumsuz hesap soyutlaması gerçekleştirir, programlanabilir işlem doğrulama koşullarına izin verir.

Bu geliştirici dostu teknolojiler temelinde, çok sayıda ekip yakıt üzerinde projeler inşa ediyor.

elix

elix, verimli ticaret ve düşük kayma sunmaya odaklanan merkezi olmayan bir borsadır (dex). ekip, yoğun likidite havuzlarına dayalı olarak kullanıcıların ideal koşullar altında ticaret yapmalarını sağlamak için curve üzerindeki yoğun likidite havuzları gibi kurulmuş mekanizmaların prensiplerinden yararlanmıştır. Fuel'i kullanarak, elix paralel işleme kullanabilir, bu da daha hızlı işlem hızları ve gelişmiş güvenlik ile sonuçlanır.

kıvılcım

spark, kapsamlı hizmet paketiyle finansal hizmetleri devrimleştirmeyi hedefleyen fuel ağı üzerine inşa edilmiş bir defi süper uygulamadır. Spark v1, çeşitli varlıkların depozitosunu destekleyen ve işlem esnekliğini ve risk yönetimini sağlamak için karmaşık likidasyon protokolleri uygulayan bir çoklu teminat çapraz marj sistemi sunar. Spark, 2000 tps'ye kadar olan uzun vadeli ve kısa vadeli sürekli kontratları destekler ve sipariş defteriyle ilişkili olmayan etkileşimler için kapsamlı bir SDK ve API sunarak entegrasyon ve yenilik sağlar. Fuel'ün yüksek işlem kapasitesi ve güvenliği sayesinde Spark, sofistike finansal hizmetleri sunar.

acumen protokol

Acumen, açık finans uygulamalarını mümkün kılmak için algoritmik olarak belirlenen oranları kullanan merkezi olmayan bir faiz oranı protokolüdür. Kripto para birimlerini geleneksel finansla birleştirerek, defi kullanıcılarına çekici, istikrarlı ve bağlantısız getiriler sunarken, KOBİ'lerin ve girişimcilerin gelişebileceği adil bir ortam oluşturur. Modüler bir yürütme katmanı olarak, Fuel, büyük hacimlerde borç ve varlık tokenizasyonu işlemlerinin işlenmesinde platformun performansını ve güvenliğini sağlayan Acumen'in blok zinciri altyapısını sağlar.

gök gürültüsü

thunder, tek bir işlemde minimum ücretlerle toplu işlemleri kolaylaştırmak üzere tasarlanmış bir nft pazarıdır. Deneyimli nft tacirleri için bu pazar, paralelleştirme tarafından etkinleştirilen hızlı işlemlerle sorunsuz bir ticaret deneyimi sunar.

Yaklaşan yakıt ana ağı başlatması için hazırlık olarak, yakıt, 8 Temmuz'da yakıt puanları programını tanıttı. Bu girişim, topluluğu etkileşime sokmayı ve ana ağa sorunsuz bir geçiş sağlamayı amaçlamaktadır.

katılımcılar, yakıt puanları programı portalı aracılığıyla uygun varlıkları önceden depozito akıllı sözleşmeye yatırabilirler. Bu varlıklar, yakıt ana ağı başlatılana kadar Ethereum'daki yakıt önceden depozito akıllı sözleşmesinde depolanacaktır. Yatırım yaptıktan sonra, katılımcılar yatırdıkları varlıkların USD değerine göre günlük olarak yakıt puanları kazanacaklar.

Katılımcılar, günlük olarak yatırılan varlık değerinin her doları için 1.5 ila 3 puan kazanabilir, yatırılan varlık türüne bağlı olarak. Örneğin, eth yatırma işlemi, kullanıcılara eth başına günlük 1.5 puan kazandırır. Varlıkların USD değeri, defillama api gibi bir fiyat oracle tarafından saatlik olarak belirlenir ve puanlar bu değere göre hesaplanır. Örneğin, bir kullanıcı 1 eth yatırırken eth'nin fiyatı 3.500 dolar ise, kullanıcı saatte 3500 × 1.5 / 24 = 218.75 puan kazanır.

Noktalar portalla izlenebilir, erken yatırımcılar daha fazla puan kazanır. Şu anda kabul edilen varlıklar arasında eth, weth, eeth, reth, rseth, wbeth, usdt, usdc, usde, susde, ezeth ve steth bulunmaktadır. Farklı varlıklar için puan çarpanı değişebilir, özel bilgiler x platformunda fuel ağı tarafından yayınlanır. Fuel ana ağı lansmanından sonra katılımcıların önceden yatırdıkları varlıkları ana ağa 14 gün içinde köprü kurmaları gerekmektedir, aksi takdirde puanları elinden alınacaktır.

Genel olarak, yakıt, özellikle sermaye desteği, yeni katman-2 jeton modellerinin uygulanması ve ana ağın olumlu görünümü ile uzun vadeli yatırımcıların dikkatini çekmeye değer. Yakıtın ekosistem gelişimi ve sürekli finansman programları yeni fikirleri ve yaratıcılığı teşvik ederek, ekosistemi bu erken aşamada nispeten refah haline getiriyor. Bununla birlikte, ana ağ henüz başlatılmadığından, yakıtın rekabetçi rollup pazarındaki performansının ne olacağı henüz görülmeye devam ediyor. Gelecekteki gelişmeleri göz önünde bulunduralım.

feragatname

  1. bu makale [tarafından yeniden yayınlandıChain Tea House], orijinal başlık “fuel: solving scalability, parallelism, and cross-chain issues - what’s the background of this unreleased l2 protocol?” ve telif hakkı orijinal yazar [茶馆小二儿]'e aittir. yeniden yayınla ilgili herhangi bir itiraz varsa lütfen iletişime geçin Gate öğrenilgili prosedürlere göre işleyecek olan takım.

  2. bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. diğer dil sürümleri makale Gate öğrenme ekibi tarafından çevrilmiş ve bahsedilmeden kopyalanmamalı, dağıtılmamalı veya kopyalanmamalıdır

Ölçeklenebilirlik, Paralellik ve Cross-Chain Zorluklarıyla Başa Çıkan L2 Protokolü

Orta SeviyeJul 24, 2024
Fuel, modüler blok zincirlerinde en hızlı yürütme katmanıdır, maksimum güvenlik ve merkezsiz uygulamalar için en yüksek esnek işlem kapasitesini sunar. Bir yürütme katmanı olarak, Ethereum ve Celestia gibi diğer blok zinciri katmanlarıyla esnek bir şekilde yapılandırılabilir. Bu modüler ve çoklu blok zinciri yapılandırması, esnekliğini ve ölçeklenebilirliğini artırır.
Ölçeklenebilirlik, Paralellik ve Cross-Chain Zorluklarıyla Başa Çıkan L2 Protokolü

fuel, ethereum içinde düşük maliyetli, yüksek işlem kapasiteli değer transfer işlemlerine yönelik, izin gerektirmeyen ve güvene dayalı ikinci katmanlı bir modüler yürütme protokolüdür.

Şu anda, geleneksel monolitik katman 1 (l1) blok zinciri mimarileri büyük hacimli eşzamanlı işlemleri işlemede zayıf performans sergiliyor, bu da darboğazlara, işlem gecikmelerine ve yüksek ücretlere neden oluyor. Ayrıca, geleneksel mimariler, cross-chain uyumluluğunu başarma konusunda teknik zorluklar ve sınırlamalarla karşı karşıya.

daha canlı bir şekilde ifade etmek gerekirse, bugün kullanılan genel amaçlı hesaplama sistemleri veya monolitik l1 mimarileri eski bir kara yoluna benzer. bir zamanlar küçük bir köy için yeterli olan bu yol, köy hızla büyüyüp canlı bir şehre dönüştüğünde artan araç ve yaya trafiğini karşılayamamaya başladı. Şimdi, bu yol sık sık tıkanıklıklarla karşılaşmakla kalmaz, aynı zamanda bakımı ve genişletilmesi de giderek zorlaşır.

bu karmaşık ortam, artan trafik, yayalardan oluşan akışlar ve çeşitli seyahat talepleriyle karşı karşıya olan modern bir şehir ulaşım sistemiyle benzerdir. Sadece yolları genişletmek artık yeterli değil; gereken şey, otoyolları, metro hatlarını, otobüs sistemlerini ve yayaların yollarını içeren verimli çok katmanlı bir ulaşım ağıdır, hepsi sorunsuz bir şekilde bağlantılı olarak çalışır.

Ölçeklenebilirliği sağlarken, etkili paralel işleme, durum yönetimi ve zincirler arası uyumluluğu sağlamak için tasarlanmış yakıt gibi çözümler, şehrin sürekli değişen trafik taleplerine esnek bir şekilde uyum sağlayabilen daha modern bir ulaşım sistemi önermektedir; böylece her kullanıcı hızlı ve güvenli bir şekilde hedefine ulaşabilir.

Bu nedenle, toplama merkezli bir geleceği gerçekleştirmek için, Ethereum toplama ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış bir mimari gereklidir. Fuel'in tasarımı, Bitcoin'in UTXO modelini, Solana'nın paralelliğini, Ethereum'un güvenliğini, Move'un varlık odaklı tasarımını ve Cosmos'un birlikte çalışabilirliğini ve sanal makine özelleştirmesini birleştirerek nihai Ethereum Rollup işletim sistemini oluşturuyor.

Basit terimlerle söylemek gerekirse, Fuel mevcut blockchain tasarım paradigmalarından farklı bir benimsiyor. Fuel, yürütme katmanını modülerleştirerek, durum büyümesini en aza indirerek uzun vadeli ölçeklenebilirlik sağlıyor. Ayrıca, Ethereum Sanal Makinesi'nin (EVM) sınırlamalarını aşan FuelVM ve yeni bir programlama dili olan Sway'i tanıtıyor. Fuel'un tasarımı, yüksek şekillendirilebilir rollup'lar için bir yürütme ortamı sağlamayı amaçlamaktadır, yüksek optimize edilmiş bir rollup tasarımı tarafından desteklenmektedir.

ana özellikler:

fuelvm: Fuel, verimli işlem gerçekleştirmeyi ve EVM sınırlamalarını aşan yerleşik güvenlik önlemlerini destekleyen yeni FuelVM'yi tanıttı. FuelVM, tüm sözleşme çağrılarının küresel belleği paylaşabildiği ve depolama alanı olmadan sözleşmeler arası veri iletimine olanak tanıyan küresel olarak paylaşılan bir bellek mimarisi kullanır. FuelVM, kullanıcıların bir işlemde yer alan sözleşmeleri belirlemesine olanak tanıyarak, sanal makinenin çekişmeli olmayan durum erişim işlemlerini yürütürken diğer işlemleri gerçekleştirmesini sağlayarak tamamen paralel işleme sağlar. Ek olarak, FuelVM, işlem kodları aracılığıyla UTXO tabanlı yerel varlıkların basılmasına izin veren yerel bir varlık sistemini destekler ve çok boyutlu bir kaynak fiyatlandırma modelini benimser, blok yardımcı programını optimize eder ve ağ ademi merkeziyetçiliğini teşvik eder.

modüler blockchain yapısı:Fuel, ölçeklenebilirlik ve esneklik sağlamak için modüler bir blok zinciri mimarisini kullanır ve bu da onu gelecek nesil blok zinciri uygulamaları için ileriye dönük bir çözüm haline getirir.

Yakıt, bir yürütme katmanı olarak, ethereum ve celestia gibi diğer blok zinciri katmanları ile esnek bir şekilde yapılandırılabilmektedir. Örneğin, ethereum üzerinde umut verici bir rollup olarak işlev görebilir. Bu modüler ve çoklu blok zinciri yapılandırması, esnekliğini ve ölçeklenebilirliğini artırır.

  1. utxo model

fuel, geleneksel hesap modelinden farklı olan bitcoin'in harcanmamış işlem çıkışı (utxo) modelini kullanır. Utxo modelinde cüzdan veya hesap yoktur; bunun yerine her utxo belirli miktarda jetonu temsil eder. İşlemler önceden oluşturulmuş utxoları tüketir ve yeni utxolar oluşturur. Yakıtın utxo modeli, yalnızca jeton transferlerini değil, aynı zamanda akıllı sözleşmelerin durumunu da temsil eden daha esnek bir yapıya sahiptir. Her sözleşme utxosu, sözleşmenin durumunu ve bakiyesini taşır ve benzersiz bir sözleşme kimliği tarafından tanımlanır. Bu model, uygun yürütme sırasını sağlamak için katı erişim listeleri oluşturarak işlemlerin paralel yürütülmesine olanak tanır, bu da işlem işleme verimliliğini artırır.

Paralel işlem: Fuel'in mimarisi, sıkı erişim listelerinin kullanımıyla bağımsız işlemlerin paralel işlemesini destekleyerek işlem hızını önemli ölçüde artırır.

sway programlama dili: fuel ekibi tarafından geliştirilen sway programlama dili, rust üzerine inşa edilmiş olup solidity'den özellikler içermektedir. sway, fuel'in yüksek hesaplama ortamı için basitleştirilmiş bir geliştirme deneyimi sunar. güvenli ve verimli akıllı sözleşme kodu yazmak için geliştiricilere rust'ın sözdizimini devralan sway, üst düzey sözleşme depolama ve blok zinciri mekanizmalarını içerir, daha güvenli bir programlama ortamı sağlar. ayrıca, fuel ekibi sway'i desteklemek için bir paket yöneticisi, vscode uzantısı, test altyapısı ve blok gezginini içeren sway araç zinciri geliştirdi.

betikler ve önekler: Yakıt, betikleri ve önekleri destekler, böylece tek bir işlem içinde birden fazla sözleşmenin çağrılmasını ve durum şişmesini azaltarak koşullar aracılığıyla utxo erişilebilirliğini belirler.

hesap soyutlama: utxoların ve özniteliklerin kullanımıyla, fuel durumsuz hesap soyutlaması gerçekleştirir, programlanabilir işlem doğrulama koşullarına izin verir.

Bu geliştirici dostu teknolojiler temelinde, çok sayıda ekip yakıt üzerinde projeler inşa ediyor.

elix

elix, verimli ticaret ve düşük kayma sunmaya odaklanan merkezi olmayan bir borsadır (dex). ekip, yoğun likidite havuzlarına dayalı olarak kullanıcıların ideal koşullar altında ticaret yapmalarını sağlamak için curve üzerindeki yoğun likidite havuzları gibi kurulmuş mekanizmaların prensiplerinden yararlanmıştır. Fuel'i kullanarak, elix paralel işleme kullanabilir, bu da daha hızlı işlem hızları ve gelişmiş güvenlik ile sonuçlanır.

kıvılcım

spark, kapsamlı hizmet paketiyle finansal hizmetleri devrimleştirmeyi hedefleyen fuel ağı üzerine inşa edilmiş bir defi süper uygulamadır. Spark v1, çeşitli varlıkların depozitosunu destekleyen ve işlem esnekliğini ve risk yönetimini sağlamak için karmaşık likidasyon protokolleri uygulayan bir çoklu teminat çapraz marj sistemi sunar. Spark, 2000 tps'ye kadar olan uzun vadeli ve kısa vadeli sürekli kontratları destekler ve sipariş defteriyle ilişkili olmayan etkileşimler için kapsamlı bir SDK ve API sunarak entegrasyon ve yenilik sağlar. Fuel'ün yüksek işlem kapasitesi ve güvenliği sayesinde Spark, sofistike finansal hizmetleri sunar.

acumen protokol

Acumen, açık finans uygulamalarını mümkün kılmak için algoritmik olarak belirlenen oranları kullanan merkezi olmayan bir faiz oranı protokolüdür. Kripto para birimlerini geleneksel finansla birleştirerek, defi kullanıcılarına çekici, istikrarlı ve bağlantısız getiriler sunarken, KOBİ'lerin ve girişimcilerin gelişebileceği adil bir ortam oluşturur. Modüler bir yürütme katmanı olarak, Fuel, büyük hacimlerde borç ve varlık tokenizasyonu işlemlerinin işlenmesinde platformun performansını ve güvenliğini sağlayan Acumen'in blok zinciri altyapısını sağlar.

gök gürültüsü

thunder, tek bir işlemde minimum ücretlerle toplu işlemleri kolaylaştırmak üzere tasarlanmış bir nft pazarıdır. Deneyimli nft tacirleri için bu pazar, paralelleştirme tarafından etkinleştirilen hızlı işlemlerle sorunsuz bir ticaret deneyimi sunar.

Yaklaşan yakıt ana ağı başlatması için hazırlık olarak, yakıt, 8 Temmuz'da yakıt puanları programını tanıttı. Bu girişim, topluluğu etkileşime sokmayı ve ana ağa sorunsuz bir geçiş sağlamayı amaçlamaktadır.

katılımcılar, yakıt puanları programı portalı aracılığıyla uygun varlıkları önceden depozito akıllı sözleşmeye yatırabilirler. Bu varlıklar, yakıt ana ağı başlatılana kadar Ethereum'daki yakıt önceden depozito akıllı sözleşmesinde depolanacaktır. Yatırım yaptıktan sonra, katılımcılar yatırdıkları varlıkların USD değerine göre günlük olarak yakıt puanları kazanacaklar.

Katılımcılar, günlük olarak yatırılan varlık değerinin her doları için 1.5 ila 3 puan kazanabilir, yatırılan varlık türüne bağlı olarak. Örneğin, eth yatırma işlemi, kullanıcılara eth başına günlük 1.5 puan kazandırır. Varlıkların USD değeri, defillama api gibi bir fiyat oracle tarafından saatlik olarak belirlenir ve puanlar bu değere göre hesaplanır. Örneğin, bir kullanıcı 1 eth yatırırken eth'nin fiyatı 3.500 dolar ise, kullanıcı saatte 3500 × 1.5 / 24 = 218.75 puan kazanır.

Noktalar portalla izlenebilir, erken yatırımcılar daha fazla puan kazanır. Şu anda kabul edilen varlıklar arasında eth, weth, eeth, reth, rseth, wbeth, usdt, usdc, usde, susde, ezeth ve steth bulunmaktadır. Farklı varlıklar için puan çarpanı değişebilir, özel bilgiler x platformunda fuel ağı tarafından yayınlanır. Fuel ana ağı lansmanından sonra katılımcıların önceden yatırdıkları varlıkları ana ağa 14 gün içinde köprü kurmaları gerekmektedir, aksi takdirde puanları elinden alınacaktır.

Genel olarak, yakıt, özellikle sermaye desteği, yeni katman-2 jeton modellerinin uygulanması ve ana ağın olumlu görünümü ile uzun vadeli yatırımcıların dikkatini çekmeye değer. Yakıtın ekosistem gelişimi ve sürekli finansman programları yeni fikirleri ve yaratıcılığı teşvik ederek, ekosistemi bu erken aşamada nispeten refah haline getiriyor. Bununla birlikte, ana ağ henüz başlatılmadığından, yakıtın rekabetçi rollup pazarındaki performansının ne olacağı henüz görülmeye devam ediyor. Gelecekteki gelişmeleri göz önünde bulunduralım.

feragatname

  1. bu makale [tarafından yeniden yayınlandıChain Tea House], orijinal başlık “fuel: solving scalability, parallelism, and cross-chain issues - what’s the background of this unreleased l2 protocol?” ve telif hakkı orijinal yazar [茶馆小二儿]'e aittir. yeniden yayınla ilgili herhangi bir itiraz varsa lütfen iletişime geçin Gate öğrenilgili prosedürlere göre işleyecek olan takım.

  2. bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. diğer dil sürümleri makale Gate öğrenme ekibi tarafından çevrilmiş ve bahsedilmeden kopyalanmamalı, dağıtılmamalı veya kopyalanmamalıdır
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!