RWA'nın Geleceği: RWA'ların Geleceği: Sağda Lisanslı Uyumluluk, Solda Perakende Token'lar ve Stok Token Ürünlerin Entegrasyonu

Orta SeviyeJun 11, 2024
2023 Hong Kong Web3 Konferansı'ndan ve yeni sanal varlık düzenlemelerinin getirilmesinden, özellikle Tip 7 lisanslı sanal varlık alım satım platformlarının ve güvenlik belirteci düzenlemelerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, birçok kişi Hong Kong'un RWA için merkezi merkez olacağına inanıyor.
RWA'nın Geleceği: RWA'ların Geleceği: Sağda Lisanslı Uyumluluk, Solda Perakende Token'lar ve Stok Token Ürünlerin Entegrasyonu

Çoklu Kutuplaşmanın Arka Planı

Son zamanlarda, kripto dünyası BTC yükseliş ve düşüş, Rune ve Stone tokenlerindeki artış ve meme-coin'lerin etrafındaki vızıltı gibi sıcak konularla manzara oldukça aktifti. Ek olarak, Bitcoin ETF'leri etrafındaki tartışmalar büyük ilgi gördü.

Uluslararası alanda devam eden Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin çatışmaları, Suudi Arabistan ve Slovakya'daki son suikastlar ve İran cumhurbaşkanının helikopterinin düşmesi gibi konular 2024'ün kaosuna katkıda bulunuyor.

Çin ve ABD'nin ayrışması bir gerçektir ve uluslararası çatışmalardaki eğilimler çok kutupluluğa doğru bir hareketi vurgulamaktadır. Bu değişim, küresel para sisteminin yeniden yapılandırılmasına yol açacaktır. Küreselleşme yerini çok kutuplu bir bölgesel stratejiye bıraktıkça, dijital para birimleri kaçınılmaz olarak fiziksel dünyayla bağlantılı olarak çok önemli hale gelecektir.

Bu arada, özellikle Wall Street'teki daha geleneksel kurumlar, tokenizasyon gelecekteki eğilimini tartışıyor. Gelecek, fiziksel dünyanın tokenize edildiğini görecek. Bununla birlikte, bu gelecek zaman gerektirir ve kapsayıcı nüfusların bu sisteme yaygınlaştırılması, eğitimi ve dönüşümü RWA'nın fiilen ortaya çıkmasını gerektirir. RWA yolu, merkezi geleneksel finans, merkezi olmayan yerel tokenizasyon ve potansiyel olarak daha yeni ve daha radikal yaklaşımların tokenizasyon içerir.

Bitcoin ETF'lerin gelişim ivmesi zaten RWA yolunun yönünü gösteriyor. Yalnızca fiziksel dünyadaki finansal kurumlar ve endüstriyel sermaye ile bağlantı kurarak ölçekte önemli değişiklikler ve yeni artan kullanıcılar elde edilebilir. Rune ve memecoin'in trendlerini takip eden birçok kişi, bir sonraki sürdürülebilir sıcak konunun RWA pisti olacağına inanıyor.

ROOTDATA'nın DIT izleme projesi Liste'ne göre, mevcut projelerin çoğu, geleneksel finansal ürünleri getiri sağlayan teminat varlıkları olarak kullanan DeFi ürün modellerine odaklanıyor ve orijinal RWA tokenize edilmiş ürünlerden yoksun.

Şekil1. ROOTDATA'nın DIT İzleme Projeleri

2023 Hong Kong Web3 Konferansı'ndan ve yeni sanal varlık düzenlemelerinin getirilmesinden, özellikle Tip 7 lisanslı sanal varlık alım satım platformlarının ve güvenlik belirteci düzenlemelerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, birçok kişi Hong Kong'un RWA için temel merkez olacağına inanıyor.

Anakara fonları geçiş yaparken, menkul kıymet firmalarından, fonlardan ve sigorta sermayesinden gelen yüksek kaliteli kurumsal varlıkların ve kaynakların bolluğu nedeniyle bu yöne doğru doğal bir iyimserlik var. Bu nedenle, geçen yıldan bu yana Hong Kong'daki lisanslı brokerler, varlık yönetimi şirketleri ve borsalar ve hatta offshore borsaları ile yakın ilgi ve iletişim var. Bununla birlikte, gerçeklik yüksek beklentileri karşılamıyor - "ideal dolu, ancak gerçeklik zayıf."

Hong Kong'da RWA için gelecekteki bir stratejiyi özetledik: "Kurumlar için Uyumluluk, perakende için belirteçler ve hisse senedi ve jeton ürünlerini birbirine bağlamak."

Lisanslı ve uyumlu RWA'lar, finansal ürünlerin tokenizasyon için lisanslı borsalara güvenir ve esas olarak borç veya öz sermaye tasarımlarına odaklanır. Bunlar muhafazakar ve geleneksel finansal kurumlara ve düzenleyici modellere meyilli olacak, öncelikle kurumsal piyasayı (2B) hedefleyecek, orta üretim ölçekli ancak zayıf likiditeye sahip, kurumsal finansman özelliklerini temsil edecek.

Offshore RWA borsalarına veya alternatif yatırım OTC, Swap borsalarına dayanan lisanssız ve uyumlu RWA'lar, fiziksel varlıkları tokenize edecek, öz sermaye tasarımlarından kaçınacak ve geleneksel menkul kıymetler düzenlemesini atlamak için yerel token modellerini entegre edecektir. Bunlar esas olarak esnek üretim ölçeği ile perakende piyasasını (2C) hedefleyecek, likidite peşinde koşmak için token ekonomik modellerinden yararlanacak ve perakende yatırım (spekülatif) özelliklerini temsil edecek.

Hong Kong'un RWA'sının başarısı şurada yatıyor:

2B pazarından 2C pazarına dönüşüm nasıl sağlanır?

Bu, yetenekle ilgili değil, geleneksel finans kurumlarının ve kazanılmış çıkar gruplarının ademi merkeziyetçiliğe veya devrim yaratmaya istekli olup olmadığıyla ilgilidir. Mevcut Hong Kong Web3 ekosistemi, yüksek sesle tanıtılmasına rağmen, esasen düzenleyici kurumlar ve geleneksel finansal çıkar grupları arasında bir güç mücadelesidir. Örneğin, gelecek vaat eden bir RWA ürünü olan mevcut Hong Kong Bitcoin spot ETF, lisanslı sanal varlık borsalarına verilmediği, ancak geleneksel HKEX'te kaldığı için kötü sonuçlandı, eski finansal oyuncular pastayı bölerek düşük ticaret hacim ve minimum ekosistem sürüşü ile sonuçlandı.

Devrim veya yenilik olmadan, Hong Kong'un lisanslı ve uyumlu DIT ürünleri aynı şekilde sonuçlanacaktır. Lisanslı sanal varlık borsaları, RWA ürün işlemleri ve itfaları için yalnızca OTC olacak ve çekirdek hala brokerlerin, varlık yönetiminin ve kurumsal pazarların çıkarlarına ait olacaktır.

İlke 1: DIT ürün tasarımı daha fazla yeniliğe sahip olabilir. Şu anda geleneksel finansal ürünler olarak paketlenmiş ve daha sonra tokenize edilmiş olsalar da, oyunların oyunda oynandığı ancak teşviklerin finansta olduğu GameFi'e benzer şekilde OTC veya ATS'de daha da yenilenebilirler. Menkul kıymet ürünü tokenizasyon likiditeden yoksun olabilir, bu nedenle dışarıdan likidite teşvikleri oluşturulabilir.

Lisanslı Uyumluluk Muhafazakar Yaklaşım

Hong Kong'da RWA (veya STO) için lisanslı uyumluluğun muhafazakarlığı sizi şaşırtabilir. Birçoğu, borsa lisansların verilmesi ve düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle hızlı bir şekilde hareket etmeye başlayabileceğini varsayıyor.

Ancak gerçek daha temkinli. Hong Kong'un lisanslı uyumluluğu kapsamında token üretimi menkul kıymetler için, varlık paketinin önce Tip 9 varlık yönetimi lisansı gerektiren bir fon ihraç etmesi gerekir. Ardından, RWA ürünlerinin düzenlenmesi ve sigortalanması, dağıtım için Hong Kong finans kurumlarıyla işbirliği yapan bir Tip 1 aracılık lisansına (genellikle menkul kıymet firmaları tarafından tutulur) ihtiyaç duyar. Genellikle öz sermayeye dayalı DIT ürünleri, Tip 7 lisanslı bir borsa üzerinde işlem görmelidir. Hong Kong'daki lisanssız borsaların listeleme güvenlik belirteçleri kademeli olarak kısıtlanır.

Birçoğu Hong Kong RWA/STO üretim süreciyle ilgileniyor. İşte ayrıntılı bir döküm:

  1. Bir proje tarafı olarak, varlık sahibiyseniz veya varlık sahibine hizmet veren üçüncü bir tarafsanız, ilk adım, Tip 1 aracılık lisansına sahip deneyimli bir menkul kıymetler firması bulmaktır (finansman kanalları ve PI kaynakları için gereklidir). Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'nun yönergelerine dayalı olarak basit veya karmaşık varlık paketi tasarımını tartışın. Basit tasarımlar borca dayalıdır, karmaşık tasarımlar ise ABS veya GYO'lar gibidir ve ayrıntılı düzenleyici rehberlik bekler.
  2. Ürün yapısı, SPV, Fon yapısı vb. hakkında hukuki görüşler için kripto işletme lisanslarına sahip bir hukuk firmasına ihtiyacınız var. Varlık değerleme raporları için bir muhasebe firmasına ihtiyaç vardır ve kurumsal bir kredi borç modeli ise, uluslararası kabul görmüş bir derecelendirme kuruluşunun kredi derecelendirme raporu gereklidir.
  3. Yasal gerekliliklere göre, DIT temel ürününün, Tip 9 varlık yönetimi lisansı kullanarak varlık paketi veya kredi borcu için bir fon ihraç etmesi gerekir. Kapalı uçlu bir fon (kayıt dosyalama için) veya açık uçlu bir fon (daha fazla düzenleyici gereklilik) olabilir. Bir dizi üretim planı varsa, üretim sırasında fon için bir şemsiye yapı hazırlayın. Lisans kendi kendine tutulabilir. Bir RWA fiziksel varlık (%100 dijital varlık değil) fonu olarak, yükseltilmemiş bir Tip 9 lisansı olabilir. Değilse, yatırım yöneticisi olarak bir Tip 9 varlık yönetimi kurumu bulun. Düzenleyici tanınma için yükseltilmiş bir Tip 9 lisansı tercih edilir.
  4. RWA'yı tokenize etmek, esasen menkul kıymet tokenizasyon çekirdeği olan fon ürününü tokenize etmektir. Halka açık bir zincir platformu (şu anda genellikle Ethereum) seçin ve bir dijital cüzdan belirleyin. Fon ürününü üretim ölçeğine, minimum paya, minimum işlem tutarına vb. göre tokenize edin ve kılavuzlar ve müşteri hizmetleri web siteleri hazırlayın. Bu teknik çalışma en az zorlayıcı olabilir.
  5. En zorlu kısım kurumsal pazar dağılımıdır. Bu, aracı kurumun aracılık işindeki yeteneklerini, olgun dağıtım kanallarını, PI müşteri gruplarını, sık sık tanıtım turlarını ve sigortalama veya dağıtım için Hong Kong finans kurumlarıyla işbirliğini ve OTC piyasası ve blok ticaretini test eder. Unutmayın, DIT ürünlerinin özü, önceden düzenlenmiş taahhüt ve dağıtım gerektiren kurumsal finansmandır.
  6. Fon tokenizasyon ve yüklenim tamamlandıktan sonra, tokenler lisanslı bir borsa listelenebilir. Lisanslı borsalar yalnızca tokenlerin listeleme inceler. İlgili hizmetleri sağlamak için genellikle Tip 1, Tip 9 ve güven lisanslarına sahiptirler. listeleme sonrası, dağıtım ve sigortalama kurumları, bir dizi işlem ve dijital varlık saklama, müteakip abonelik ve itfa ve RWA ürün yatırımı ve ticareti (şu anda PI müşterilerle sınırlıdır) işlemlerini gerçekleştirir.
  7. Düzenleyici yönergelere göre, başlangıçta yalnızca PI yatırıma izin verilir. Perakende pazarına erişim, şu anda belirtilmemiş olan belirli koşulların karşılanmasını gerektirir. Borsa veya perakende yatırımcı koruma perspektifi ile karşılaştırma, holding adreslerinin sayısı, likidite, piyasa fiyatı ve net değer istikrarı gibi gereksinimleri ortaya koymaktadır.
  8. Son adım, borsa'in RWA ürünleri için perakende ikincil piyasasını açması ve perakende yatırımına izin vermesidir. Sadece burada uyumlu bir DIT ürünü gerçek başarıya ulaşır, ancak bu aşamaya ulaşmak long bir yolculuktur.

Perakende Belirteçlerin Yerel Modu

Sanal varlık borsalarının ve güvenlik tokenizasyon lisanslı uyumluluk modunun aksine, nispeten agresif veya yenilikçi bir yerel belirteç modu vardır. Bu mod, ortak hukuk alternatif yatırım düzenlemelerine dayanır, öz sermayeye dayalı tasarımlardan kaçınır ve fiziksel varlıkları veya fiziksel varlıkların dijital sertifikalarını doğrudan tokenize eder. Bu menkul kıymet dışı tokenler, token ekonomik modellerinden ödünç alınan üretim modellerle offshore RWA borsalarında veya alternatif yatırım OTC, Swap borsalarında verilir. Ölçek büyük veya küçük olabilir, perakende pazarını doğal likidite ile hedefleyebilir, piyasa değerini yönetmek için nakit akışını veya piyasa faaliyetlerini birleştirebilir.

Lisanssız borsa modları, başka bir makalede tartışılacak olan RWA varlık üretim, ticaret, kaldıraç ve türevler ve likidite gibi karmaşık yönleri içerir. Güvenlikle ilgili olmayan RWA belirteci ürün tasarımına kısa bir genel bakış aşağıda verilmiştir.

İlke 2: Gerçek dünya platformuna odaklanan, fiziksel varlıklara değil, platform yönetişimine veya hizmet tokenlerine karşılık gelen DIT ürünleri tasarlayın.

  1. Güvenlikle ilgili olmayan RWA ürünleri, fiziksel varlıklara karşılık gelmemeli veya varlık haklarıyla eşleşmemelidir. Destek varlıkları fiziksel varlıklar veya haklar olabilir, ancak tokenizasyon platform tabanlı veya yardımcı program tabanlıdır. Bu, özellikle geleneksel varlık menkul kıymetleştirme deneyimi olmayanlar için karmaşıktır.
  2. Perakende tokenlerin yerel modu, Kripto Fonları (erken Capital ve daha sonra Yapıcı) ile birlikte menkul kıymet olmayan RWA tokenlerine ve alternatif yatırım borsalarına odaklanır. Örneğin, HashKey'in lisanslı STO/RWA ürünleri ölçeklendirilmemiştir, ancak perakende token modunun DIT piyasası, bir offshore uluslararası istasyon Liste + Tokenizasyon departmanı + Sermaye + Fon (Yapıcı) kombinasyonunu kullanabilir.
  3. Gerçek dünyadaki endüstri zinciri ekosistemlerini dijital ve on-chain sürece entegre ederek DAO, topluluk veya düğüm modelleri aracılığıyla perakende ve kurumsal katılımı teşvik edin. 2C modeli, topluluk oluşturma, ürün tartışmaları ve düğüm konsensüsü ile başlar ve erkenden konsensüsün bir parçası haline gelir.
  4. Daha önce tanıtılan hisse senedi coin bağlantı modeli, Bitcoin veya Bitcoin spot ETF'ler gibi sanal varlıklarla bağlantılı kurumsal hisse senetlerini kullanarak geleneksel finansal hisse senetlerini ve sanal varlıkları birbirine bağlamayı ve artan sanal varlık değerlerinin yanı sıra hisse senedi değerlerini yükseltmeyi içerir.
  5. Yerel token modu kombinasyonu: RWA NFT + FT + meme-coin. Likidite token airdrop'ları için çapa görevi gören perakende kimlik ve dijital haklar sertifikaları için NFT'leri kullanın. RWA uygulama senaryoları ve teşviki için öz sermaye veya temettü ST'lerini likidite veya yönetişim yardımcı programı FT'lerine değiştirin. RWA anlatılarını marka veya IP franchise'ı ile birleştirin ve token medya trafiğini anlatıyı coin lider bir mem haline getirin.
  6. DIT nakit akışının tokenizasyonu, nakit akışının SPV veya akıllı sözleşmeler yoluyla bir likidite havuzu yapılandırılması, sürekli likidite yönetimi için özel bir Yapıcı Fonu veya Likidite takas havuzu oluşturulması.
  7. RWA token'leri satın almak için CB kullanarak, borsada işlem gören şirketler tarafından ana işlerine veya varlık paketlerine dayalı olarak verilen RWA varlık tokenlerini ekleyerek, hisse senedi coin ürün bağlantısı yükseltildi. Bu tokenler, şirket hisse senetlerini, sanal varlık yatırımlarını ve RWA token üretimi birleştirerek hisse senedi (gerçek finansal varlıklar) ile airdrop yapılabilir (hediye edilebilir). Bu, kısmi yüklenim için dönüştürülebilir tahviller kullanır ve işletme nakit akışının bir kısmı RWA token likidite havuzlarına ayrılır, şirket hisse senetlerini veya opsiyonları RWA token sahiplerine airdrop yapar/satar. Bu karşılıklı değer ve kullanıcı büyümesi yaklaşımı, ilgi varsa bir Sohbet Odasında veya canlı oturumda tartışılabilir.

İlke 3: DIT'nin sınırlı ve sınırsız alanı tokenizasyon.

RWA belirteci ilkesi: "Tercihen işe yaramaz ama kulağa yararlı geliyor, genellikle kullanılmıyor."

  1. DIT varlıklarına kullanışlılık ve alan açısından bakıldığında, bazı uygun DIT varlık kategorileri şunları içerir:
  • Durian, agarwood vb. gibi finansal emtia dijital sertifikaları.
  • AI bilgi işlem gücü, özellikle #DePIN dağıtılmış bilgi işlem ve uç bilgi işlem ile birleştirilmiştir.
  • Yeşil enerji, #DePIN yenilenebilir enerji ekosistemleri ve karbon kredileri ile birleştirildi.
  • Akış ve idol ekonomisi perspektifinden müzik ve spor hayran ekosistemleri.
  • Yeni içerik platformu modelleri, ağırlıklı olarak kültürel ve film IP franchise'ları, içerik dağıtımı, Watch2Earn, vb.

Sonuç olarak, RWA'nın geleceği, potansiyel olarak tartışılan modların ötesinde umut vericidir. Makalenin uzunluğu nedeniyle, bir Sohbet Odasında veya canlı oturumda daha ayrıntılı tartışmalar gerçekleşebilir. İster lisanslı uyumlu borsaların RWA ürünleri, ister alternatif yatırım borsalarının RWA token'leri veya borsada işlem gören şirketlerle birlikte olsun, işin özü en enerjik varlıkları, fonları ve insanları takip etmektir. Veri ve geliştirme ETF Bitcoin noktaya bakıldığında, RWA'nın neden bir sonraki sürdürülebilir ve long vadeli sıcak yol olabileceği netleşiyor!

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [theblockbeats] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [叶开]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

RWA'nın Geleceği: RWA'ların Geleceği: Sağda Lisanslı Uyumluluk, Solda Perakende Token'lar ve Stok Token Ürünlerin Entegrasyonu

Orta SeviyeJun 11, 2024
2023 Hong Kong Web3 Konferansı'ndan ve yeni sanal varlık düzenlemelerinin getirilmesinden, özellikle Tip 7 lisanslı sanal varlık alım satım platformlarının ve güvenlik belirteci düzenlemelerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, birçok kişi Hong Kong'un RWA için merkezi merkez olacağına inanıyor.
RWA'nın Geleceği: RWA'ların Geleceği: Sağda Lisanslı Uyumluluk, Solda Perakende Token'lar ve Stok Token Ürünlerin Entegrasyonu

Çoklu Kutuplaşmanın Arka Planı

Son zamanlarda, kripto dünyası BTC yükseliş ve düşüş, Rune ve Stone tokenlerindeki artış ve meme-coin'lerin etrafındaki vızıltı gibi sıcak konularla manzara oldukça aktifti. Ek olarak, Bitcoin ETF'leri etrafındaki tartışmalar büyük ilgi gördü.

Uluslararası alanda devam eden Rusya-Ukrayna ve İsrail-Filistin çatışmaları, Suudi Arabistan ve Slovakya'daki son suikastlar ve İran cumhurbaşkanının helikopterinin düşmesi gibi konular 2024'ün kaosuna katkıda bulunuyor.

Çin ve ABD'nin ayrışması bir gerçektir ve uluslararası çatışmalardaki eğilimler çok kutupluluğa doğru bir hareketi vurgulamaktadır. Bu değişim, küresel para sisteminin yeniden yapılandırılmasına yol açacaktır. Küreselleşme yerini çok kutuplu bir bölgesel stratejiye bıraktıkça, dijital para birimleri kaçınılmaz olarak fiziksel dünyayla bağlantılı olarak çok önemli hale gelecektir.

Bu arada, özellikle Wall Street'teki daha geleneksel kurumlar, tokenizasyon gelecekteki eğilimini tartışıyor. Gelecek, fiziksel dünyanın tokenize edildiğini görecek. Bununla birlikte, bu gelecek zaman gerektirir ve kapsayıcı nüfusların bu sisteme yaygınlaştırılması, eğitimi ve dönüşümü RWA'nın fiilen ortaya çıkmasını gerektirir. RWA yolu, merkezi geleneksel finans, merkezi olmayan yerel tokenizasyon ve potansiyel olarak daha yeni ve daha radikal yaklaşımların tokenizasyon içerir.

Bitcoin ETF'lerin gelişim ivmesi zaten RWA yolunun yönünü gösteriyor. Yalnızca fiziksel dünyadaki finansal kurumlar ve endüstriyel sermaye ile bağlantı kurarak ölçekte önemli değişiklikler ve yeni artan kullanıcılar elde edilebilir. Rune ve memecoin'in trendlerini takip eden birçok kişi, bir sonraki sürdürülebilir sıcak konunun RWA pisti olacağına inanıyor.

ROOTDATA'nın DIT izleme projesi Liste'ne göre, mevcut projelerin çoğu, geleneksel finansal ürünleri getiri sağlayan teminat varlıkları olarak kullanan DeFi ürün modellerine odaklanıyor ve orijinal RWA tokenize edilmiş ürünlerden yoksun.

Şekil1. ROOTDATA'nın DIT İzleme Projeleri

2023 Hong Kong Web3 Konferansı'ndan ve yeni sanal varlık düzenlemelerinin getirilmesinden, özellikle Tip 7 lisanslı sanal varlık alım satım platformlarının ve güvenlik belirteci düzenlemelerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, birçok kişi Hong Kong'un RWA için temel merkez olacağına inanıyor.

Anakara fonları geçiş yaparken, menkul kıymet firmalarından, fonlardan ve sigorta sermayesinden gelen yüksek kaliteli kurumsal varlıkların ve kaynakların bolluğu nedeniyle bu yöne doğru doğal bir iyimserlik var. Bu nedenle, geçen yıldan bu yana Hong Kong'daki lisanslı brokerler, varlık yönetimi şirketleri ve borsalar ve hatta offshore borsaları ile yakın ilgi ve iletişim var. Bununla birlikte, gerçeklik yüksek beklentileri karşılamıyor - "ideal dolu, ancak gerçeklik zayıf."

Hong Kong'da RWA için gelecekteki bir stratejiyi özetledik: "Kurumlar için Uyumluluk, perakende için belirteçler ve hisse senedi ve jeton ürünlerini birbirine bağlamak."

Lisanslı ve uyumlu RWA'lar, finansal ürünlerin tokenizasyon için lisanslı borsalara güvenir ve esas olarak borç veya öz sermaye tasarımlarına odaklanır. Bunlar muhafazakar ve geleneksel finansal kurumlara ve düzenleyici modellere meyilli olacak, öncelikle kurumsal piyasayı (2B) hedefleyecek, orta üretim ölçekli ancak zayıf likiditeye sahip, kurumsal finansman özelliklerini temsil edecek.

Offshore RWA borsalarına veya alternatif yatırım OTC, Swap borsalarına dayanan lisanssız ve uyumlu RWA'lar, fiziksel varlıkları tokenize edecek, öz sermaye tasarımlarından kaçınacak ve geleneksel menkul kıymetler düzenlemesini atlamak için yerel token modellerini entegre edecektir. Bunlar esas olarak esnek üretim ölçeği ile perakende piyasasını (2C) hedefleyecek, likidite peşinde koşmak için token ekonomik modellerinden yararlanacak ve perakende yatırım (spekülatif) özelliklerini temsil edecek.

Hong Kong'un RWA'sının başarısı şurada yatıyor:

2B pazarından 2C pazarına dönüşüm nasıl sağlanır?

Bu, yetenekle ilgili değil, geleneksel finans kurumlarının ve kazanılmış çıkar gruplarının ademi merkeziyetçiliğe veya devrim yaratmaya istekli olup olmadığıyla ilgilidir. Mevcut Hong Kong Web3 ekosistemi, yüksek sesle tanıtılmasına rağmen, esasen düzenleyici kurumlar ve geleneksel finansal çıkar grupları arasında bir güç mücadelesidir. Örneğin, gelecek vaat eden bir RWA ürünü olan mevcut Hong Kong Bitcoin spot ETF, lisanslı sanal varlık borsalarına verilmediği, ancak geleneksel HKEX'te kaldığı için kötü sonuçlandı, eski finansal oyuncular pastayı bölerek düşük ticaret hacim ve minimum ekosistem sürüşü ile sonuçlandı.

Devrim veya yenilik olmadan, Hong Kong'un lisanslı ve uyumlu DIT ürünleri aynı şekilde sonuçlanacaktır. Lisanslı sanal varlık borsaları, RWA ürün işlemleri ve itfaları için yalnızca OTC olacak ve çekirdek hala brokerlerin, varlık yönetiminin ve kurumsal pazarların çıkarlarına ait olacaktır.

İlke 1: DIT ürün tasarımı daha fazla yeniliğe sahip olabilir. Şu anda geleneksel finansal ürünler olarak paketlenmiş ve daha sonra tokenize edilmiş olsalar da, oyunların oyunda oynandığı ancak teşviklerin finansta olduğu GameFi'e benzer şekilde OTC veya ATS'de daha da yenilenebilirler. Menkul kıymet ürünü tokenizasyon likiditeden yoksun olabilir, bu nedenle dışarıdan likidite teşvikleri oluşturulabilir.

Lisanslı Uyumluluk Muhafazakar Yaklaşım

Hong Kong'da RWA (veya STO) için lisanslı uyumluluğun muhafazakarlığı sizi şaşırtabilir. Birçoğu, borsa lisansların verilmesi ve düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle hızlı bir şekilde hareket etmeye başlayabileceğini varsayıyor.

Ancak gerçek daha temkinli. Hong Kong'un lisanslı uyumluluğu kapsamında token üretimi menkul kıymetler için, varlık paketinin önce Tip 9 varlık yönetimi lisansı gerektiren bir fon ihraç etmesi gerekir. Ardından, RWA ürünlerinin düzenlenmesi ve sigortalanması, dağıtım için Hong Kong finans kurumlarıyla işbirliği yapan bir Tip 1 aracılık lisansına (genellikle menkul kıymet firmaları tarafından tutulur) ihtiyaç duyar. Genellikle öz sermayeye dayalı DIT ürünleri, Tip 7 lisanslı bir borsa üzerinde işlem görmelidir. Hong Kong'daki lisanssız borsaların listeleme güvenlik belirteçleri kademeli olarak kısıtlanır.

Birçoğu Hong Kong RWA/STO üretim süreciyle ilgileniyor. İşte ayrıntılı bir döküm:

  1. Bir proje tarafı olarak, varlık sahibiyseniz veya varlık sahibine hizmet veren üçüncü bir tarafsanız, ilk adım, Tip 1 aracılık lisansına sahip deneyimli bir menkul kıymetler firması bulmaktır (finansman kanalları ve PI kaynakları için gereklidir). Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu'nun yönergelerine dayalı olarak basit veya karmaşık varlık paketi tasarımını tartışın. Basit tasarımlar borca dayalıdır, karmaşık tasarımlar ise ABS veya GYO'lar gibidir ve ayrıntılı düzenleyici rehberlik bekler.
  2. Ürün yapısı, SPV, Fon yapısı vb. hakkında hukuki görüşler için kripto işletme lisanslarına sahip bir hukuk firmasına ihtiyacınız var. Varlık değerleme raporları için bir muhasebe firmasına ihtiyaç vardır ve kurumsal bir kredi borç modeli ise, uluslararası kabul görmüş bir derecelendirme kuruluşunun kredi derecelendirme raporu gereklidir.
  3. Yasal gerekliliklere göre, DIT temel ürününün, Tip 9 varlık yönetimi lisansı kullanarak varlık paketi veya kredi borcu için bir fon ihraç etmesi gerekir. Kapalı uçlu bir fon (kayıt dosyalama için) veya açık uçlu bir fon (daha fazla düzenleyici gereklilik) olabilir. Bir dizi üretim planı varsa, üretim sırasında fon için bir şemsiye yapı hazırlayın. Lisans kendi kendine tutulabilir. Bir RWA fiziksel varlık (%100 dijital varlık değil) fonu olarak, yükseltilmemiş bir Tip 9 lisansı olabilir. Değilse, yatırım yöneticisi olarak bir Tip 9 varlık yönetimi kurumu bulun. Düzenleyici tanınma için yükseltilmiş bir Tip 9 lisansı tercih edilir.
  4. RWA'yı tokenize etmek, esasen menkul kıymet tokenizasyon çekirdeği olan fon ürününü tokenize etmektir. Halka açık bir zincir platformu (şu anda genellikle Ethereum) seçin ve bir dijital cüzdan belirleyin. Fon ürününü üretim ölçeğine, minimum paya, minimum işlem tutarına vb. göre tokenize edin ve kılavuzlar ve müşteri hizmetleri web siteleri hazırlayın. Bu teknik çalışma en az zorlayıcı olabilir.
  5. En zorlu kısım kurumsal pazar dağılımıdır. Bu, aracı kurumun aracılık işindeki yeteneklerini, olgun dağıtım kanallarını, PI müşteri gruplarını, sık sık tanıtım turlarını ve sigortalama veya dağıtım için Hong Kong finans kurumlarıyla işbirliğini ve OTC piyasası ve blok ticaretini test eder. Unutmayın, DIT ürünlerinin özü, önceden düzenlenmiş taahhüt ve dağıtım gerektiren kurumsal finansmandır.
  6. Fon tokenizasyon ve yüklenim tamamlandıktan sonra, tokenler lisanslı bir borsa listelenebilir. Lisanslı borsalar yalnızca tokenlerin listeleme inceler. İlgili hizmetleri sağlamak için genellikle Tip 1, Tip 9 ve güven lisanslarına sahiptirler. listeleme sonrası, dağıtım ve sigortalama kurumları, bir dizi işlem ve dijital varlık saklama, müteakip abonelik ve itfa ve RWA ürün yatırımı ve ticareti (şu anda PI müşterilerle sınırlıdır) işlemlerini gerçekleştirir.
  7. Düzenleyici yönergelere göre, başlangıçta yalnızca PI yatırıma izin verilir. Perakende pazarına erişim, şu anda belirtilmemiş olan belirli koşulların karşılanmasını gerektirir. Borsa veya perakende yatırımcı koruma perspektifi ile karşılaştırma, holding adreslerinin sayısı, likidite, piyasa fiyatı ve net değer istikrarı gibi gereksinimleri ortaya koymaktadır.
  8. Son adım, borsa'in RWA ürünleri için perakende ikincil piyasasını açması ve perakende yatırımına izin vermesidir. Sadece burada uyumlu bir DIT ürünü gerçek başarıya ulaşır, ancak bu aşamaya ulaşmak long bir yolculuktur.

Perakende Belirteçlerin Yerel Modu

Sanal varlık borsalarının ve güvenlik tokenizasyon lisanslı uyumluluk modunun aksine, nispeten agresif veya yenilikçi bir yerel belirteç modu vardır. Bu mod, ortak hukuk alternatif yatırım düzenlemelerine dayanır, öz sermayeye dayalı tasarımlardan kaçınır ve fiziksel varlıkları veya fiziksel varlıkların dijital sertifikalarını doğrudan tokenize eder. Bu menkul kıymet dışı tokenler, token ekonomik modellerinden ödünç alınan üretim modellerle offshore RWA borsalarında veya alternatif yatırım OTC, Swap borsalarında verilir. Ölçek büyük veya küçük olabilir, perakende pazarını doğal likidite ile hedefleyebilir, piyasa değerini yönetmek için nakit akışını veya piyasa faaliyetlerini birleştirebilir.

Lisanssız borsa modları, başka bir makalede tartışılacak olan RWA varlık üretim, ticaret, kaldıraç ve türevler ve likidite gibi karmaşık yönleri içerir. Güvenlikle ilgili olmayan RWA belirteci ürün tasarımına kısa bir genel bakış aşağıda verilmiştir.

İlke 2: Gerçek dünya platformuna odaklanan, fiziksel varlıklara değil, platform yönetişimine veya hizmet tokenlerine karşılık gelen DIT ürünleri tasarlayın.

  1. Güvenlikle ilgili olmayan RWA ürünleri, fiziksel varlıklara karşılık gelmemeli veya varlık haklarıyla eşleşmemelidir. Destek varlıkları fiziksel varlıklar veya haklar olabilir, ancak tokenizasyon platform tabanlı veya yardımcı program tabanlıdır. Bu, özellikle geleneksel varlık menkul kıymetleştirme deneyimi olmayanlar için karmaşıktır.
  2. Perakende tokenlerin yerel modu, Kripto Fonları (erken Capital ve daha sonra Yapıcı) ile birlikte menkul kıymet olmayan RWA tokenlerine ve alternatif yatırım borsalarına odaklanır. Örneğin, HashKey'in lisanslı STO/RWA ürünleri ölçeklendirilmemiştir, ancak perakende token modunun DIT piyasası, bir offshore uluslararası istasyon Liste + Tokenizasyon departmanı + Sermaye + Fon (Yapıcı) kombinasyonunu kullanabilir.
  3. Gerçek dünyadaki endüstri zinciri ekosistemlerini dijital ve on-chain sürece entegre ederek DAO, topluluk veya düğüm modelleri aracılığıyla perakende ve kurumsal katılımı teşvik edin. 2C modeli, topluluk oluşturma, ürün tartışmaları ve düğüm konsensüsü ile başlar ve erkenden konsensüsün bir parçası haline gelir.
  4. Daha önce tanıtılan hisse senedi coin bağlantı modeli, Bitcoin veya Bitcoin spot ETF'ler gibi sanal varlıklarla bağlantılı kurumsal hisse senetlerini kullanarak geleneksel finansal hisse senetlerini ve sanal varlıkları birbirine bağlamayı ve artan sanal varlık değerlerinin yanı sıra hisse senedi değerlerini yükseltmeyi içerir.
  5. Yerel token modu kombinasyonu: RWA NFT + FT + meme-coin. Likidite token airdrop'ları için çapa görevi gören perakende kimlik ve dijital haklar sertifikaları için NFT'leri kullanın. RWA uygulama senaryoları ve teşviki için öz sermaye veya temettü ST'lerini likidite veya yönetişim yardımcı programı FT'lerine değiştirin. RWA anlatılarını marka veya IP franchise'ı ile birleştirin ve token medya trafiğini anlatıyı coin lider bir mem haline getirin.
  6. DIT nakit akışının tokenizasyonu, nakit akışının SPV veya akıllı sözleşmeler yoluyla bir likidite havuzu yapılandırılması, sürekli likidite yönetimi için özel bir Yapıcı Fonu veya Likidite takas havuzu oluşturulması.
  7. RWA token'leri satın almak için CB kullanarak, borsada işlem gören şirketler tarafından ana işlerine veya varlık paketlerine dayalı olarak verilen RWA varlık tokenlerini ekleyerek, hisse senedi coin ürün bağlantısı yükseltildi. Bu tokenler, şirket hisse senetlerini, sanal varlık yatırımlarını ve RWA token üretimi birleştirerek hisse senedi (gerçek finansal varlıklar) ile airdrop yapılabilir (hediye edilebilir). Bu, kısmi yüklenim için dönüştürülebilir tahviller kullanır ve işletme nakit akışının bir kısmı RWA token likidite havuzlarına ayrılır, şirket hisse senetlerini veya opsiyonları RWA token sahiplerine airdrop yapar/satar. Bu karşılıklı değer ve kullanıcı büyümesi yaklaşımı, ilgi varsa bir Sohbet Odasında veya canlı oturumda tartışılabilir.

İlke 3: DIT'nin sınırlı ve sınırsız alanı tokenizasyon.

RWA belirteci ilkesi: "Tercihen işe yaramaz ama kulağa yararlı geliyor, genellikle kullanılmıyor."

  1. DIT varlıklarına kullanışlılık ve alan açısından bakıldığında, bazı uygun DIT varlık kategorileri şunları içerir:
  • Durian, agarwood vb. gibi finansal emtia dijital sertifikaları.
  • AI bilgi işlem gücü, özellikle #DePIN dağıtılmış bilgi işlem ve uç bilgi işlem ile birleştirilmiştir.
  • Yeşil enerji, #DePIN yenilenebilir enerji ekosistemleri ve karbon kredileri ile birleştirildi.
  • Akış ve idol ekonomisi perspektifinden müzik ve spor hayran ekosistemleri.
  • Yeni içerik platformu modelleri, ağırlıklı olarak kültürel ve film IP franchise'ları, içerik dağıtımı, Watch2Earn, vb.

Sonuç olarak, RWA'nın geleceği, potansiyel olarak tartışılan modların ötesinde umut vericidir. Makalenin uzunluğu nedeniyle, bir Sohbet Odasında veya canlı oturumda daha ayrıntılı tartışmalar gerçekleşebilir. İster lisanslı uyumlu borsaların RWA ürünleri, ister alternatif yatırım borsalarının RWA token'leri veya borsada işlem gören şirketlerle birlikte olsun, işin özü en enerjik varlıkları, fonları ve insanları takip etmektir. Veri ve geliştirme ETF Bitcoin noktaya bakıldığında, RWA'nın neden bir sonraki sürdürülebilir ve long vadeli sıcak yol olabileceği netleşiyor!

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [theblockbeats] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [叶开]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!