TON adlı “popüler olmayan genel zincir” TON'un çapraz ekolojik bağlantısını yeniden yorumlayın

Yeni BaşlayanMar 20, 2024
Makale, TON'un piyasa değerine göre ilk 20'de yer alan ancak işlem hacmi ve TVL açısından kötü performans sergileyen bir halka açık zincir olarak potansiyelini tartışıyor. Halka açık zincirler, Telegram'a dayalı ekosistem geliştirme ve içerikte yeni değer transferi formları gibi kavramları açıklayarak, TON'un Web3 alanında farklılaşmış deneyimini ve gelişme potansiyelini göstermektedir.
TON adlı “popüler olmayan genel zincir” TON'un çapraz ekolojik bağlantısını yeniden yorumlayın

giriş: klasik genel zincir kavramının ayrıştırılması

defillama ve coinmarketcap'teki rakamlar, ton'un uzun süredir en üst 20'de olmasına rağmen 24 saatlik işlem hacminin sürekli olarak en üst 100'ün ötesinde sıralanması nedeniyle ton'un bir 'devasa popüler olmayan halka açık zincir' olduğunu kesin bir şekilde göstermektedir. Sadece 53 milyon dolarlık yeni bir tüm zamanların en yüksek toplam değer kilitli (tvl) altında bile, ton, en üst 50 halka açık zincir arasına girmeyi başaramıyor. Mc/tvl değerlemesi ise ethereum'un 33 katı olan 293 ile daha da şaşırtıcı.

kaynak: defillama, coinmarketcap

Son birkaç ayda, geleneksel genel zincir kavramının Ethereum'dan rollup ve modülerlik ortaya çıkmasıyla ayrılmasına tanık olduk. Zincir meşruluğunun anlatısı zayıfladı ve piyasa, Blast'ın sadece "zincir" terimiyle ilişkilendirilmesini kabul ederken, aynı zamanda AO'nun bir ödünç ağının kılıfında gerçek bir genel zincir uygulamasını da tanıdı.

bu değişiklik, ton'un 'geleneksel olmayan' konumlandırması altında potansiyelini hızlandırdı. Piyasanın ton'a olan anlayışı artık onu TVL'ye dayalı klasik genel zincir anlatısına sınırlamıyor. Bunun yerine, günlük aktif kullanıcılar (DAU) ve aylık aktif kullanıcılar (MAU) gibi kullanıcı tarafına daha yakın ölçümler belki de dikkate alınmalıdır.

Son zamanlarda, Telegram kurucusu Durov, Financial Times'a Telegram'ın aylık aktif kullanıcılarının 900 milyonu aştığını, 30 milyar doların üzerinde bir değerlemeye sahip olduğunu ve bir halka arzı düşündüğünü söyledi. Meta'nın 3 milyar aylık aktif kullanıcısı ve 13 trilyon dolarlık piyasa değerine kıyasla, Telegram'ın değerlemesi sadece 1/40'tır. Ayrıca, Telegram'ın kullanıcı tabanı Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Orta Doğu'da yoğunlaşmış olup, büyük bir kısmı bireysel yatırımcılardan oluşmakta ve eşten eşe ödemeler için güçlü bir talep bulunmaktadır. Bu durum, onları web3'e dönüşüm için ideal bir grup haline getiriyor. Telegram'ın kendi büyümesiyle birlikte, TON'un 3-5 yıl içinde Telegram kullanıcılarının %30'unu başarılı bir şekilde çekebilmesi, değerlemesini etkili bir şekilde destekleyebilir.

Kaynak: defillama, coinmarketcap, nansen, token terminal

Telegram'a dayalı içerik paketleme ve değer transferi temelli web3 yaratma yeni paradigması

dağıtım modelini bölerken, telegram web2 artımlı pazarları açar.

birmakaleGeçen yıl, web3 yaratıcı ekonomisinin üç aşamasını belirledim. İlk aşama, web3 1.0, en basit 'blok zinciri' mantığına uydu ve merkezi içerik oluşturma artı web3 dağıtım modelini (nft'lerin öncelikle kullanıldığı biçimde) kullandı. Bu model, spekülatif araçlar yerine yaratıcı ortamlar olarak giderek artan bir şekilde kullanılan nft'lerle birlikte ana akım olarak kalmaya devam ediyor.

bu yılın başından beri, ton ekosistemini deneyimlemek beni giderek daha da fark ettirdi ki, dikkat odaklı trafik yolları alanında, nft'ler tarafından içerik/eşitlik/yönetişim açısından kapsanan işlevsellik, daha doğal olarak bir “kanal-reklam-ödeme” sistemiyle değiştirilebilir. friend.tech, bir zamanlar göz önünde olan bu yaklaşımın ara bir formunu temsil eder - grup sohbetlerini varlıklara paketlemek - ancak içeriği genişletmek zordur ve ekonomik modeli sürdürülebilirlikten yoksundur.

Birçok NFT ve sosyal finans (socialfi) projesinin varlıklarını uygulamalar için hala zorlanırken, Telegram'a dayalı TON ekosistemi, web2 geliştiricileri/yaratıcıları ve kullanıcılar için daha kullanıcı dostu bir ürün deneyimi ve değer ağı inşa etmiştir. Web3 dağıtım modelini web2 iş formları + ara yazılım cüzdanları + mevcut sosyal ağlarda web3 hesaplamalarına dönüştürerek, yaratıcılar ve kullanıcılar için anlayış ve operasyonel engelleri azaltırken, yaratıcıların gelir kaynaklarını (reklam geliri paylaşımı) zenginleştirir.

kaynak: lydia@mintgirişimler

içerikten hizmetlere doğru hareket ederken, ticaret botları web3 varlıklarının dönüşümünü kolaylaştırır.

web2’nin süper uygulaması WeChat, hizmet hesaplarını ve mini programları tanıtarak içerikten hizmetlere ekosistemini genişletti. Telegram, işletme hesaplarının ve hizmet odaklı botların tanıtılmasıyla mobil trafik giriş noktası olarak konumunu güçlendirerek benzer bir yaklaşım izliyor. Özellikle kripto kullanıcıları tarafından tercih edilen ticaret botları.

2023'ten beri ticaret bot sektörü hızlı bir gelişme yaşadı ve ayı piyasasında gerçek talep ve nakit akışına sahip az sayıda üründen biri oldu. Piyasanın boğa dönüşü yapmasıyla birlikte, bot sektörünün para kazanma etkisi daha da arttı ve muz tabancası ve unibot gibi üst protokoller günlük geliri 200.000 doları aşan gelirler elde etti. Şu anda, web sitelerinde ve discord'da birkaç tanesi dışında, çoğu ticaret botu telegram aracılığıyla etkileşimde bulunuyor.

.

kaynak: https://dune.com/whale_hunter/dex-trading-bot-wars

Mevcut aşamada, ticaret botları ve TON ticareti arasındaki ilişki önemli değil. Bunun yerine, ticaret botları genellikle Ethereum ve Solana'ya erişmek için Telegram'ın bot modüllerini kullanıyor. Ancak, ticaret botlarının popülaritesi TON ekosistemi içinde pazar eğitimine ve kullanıcı zihniyet gelişimine büyük ölçüde katkıda bulunuyor. Kripto kullanıcıları botlar gibi yeni etkileşim yöntemlerine alıştıkça, TON ekosistemi içindeki diğer ticaret dışı ürünleri deneyimlerken psikolojik sürtünme önemli ölçüde azalacaktır. Kapsamlı bir on-chain kimlik sistemi ve ödeme modülüyle birleştirildiğinde, TON teorik olarak tutarlı bir içerik paketleme ve değer transfer sistemi oluşturabilir.

pazar modeli keşfi: ton’un bot evreni ve mini uygulama mağazası

şu anda, ton ekosistemi içinde birçok ürün, bazen karmaşık bir canlı pazarı anımsatan canlı telegram grupları eşliğinde h5 web sayfalarıyla eşleştirilmiş basit telegram bot girişleri gibi görünüyor.

Meme projesi NotCoin'de, oyuncular puan kazanmak için sürekli olarak ekrandaki paralara tıklarlar. Ayrıca Telegram'ın kurucusu Durov gibi ünlülerin liderliğindeki ekiplere katılabilir veya arkadaşlarına "kırmızı zarflar" göndererek trafik çekebilirler. Akılsız oynanışı ve viral yayılımı ile Notcoin, bir hafta içinde 5 milyon oyuncuyu kendine çekti ve mevcut oyuncu sayısı 26 milyonu ve Twitter'da 1 milyon takipçiyi aştı. Ön ticarette, en yüksek işlem tutarıŞimdiye kadar 1100 ton için 100 milyon puan satın alındı (yaklaşık 4521u).

Kripto topluluğunun sevgilisi olarak, Ocak 2024'te piyasaya sürülen Farcaster'ın özellikleri, "dikkate değer bir yenilik" olarak övgüyle karşılandı. Bununla birlikte, trafik yoğunluğunun daha yüksek olduğu mobil cihazlarda performansı tatmin edici değildi. Kullanıcılar basit takas ve üretim işlemlerini gerçekleştirebilirken, hatta en basit mini oyunlar gibi daha karmaşık etkileşimler, telefon ekranının üçte birinden daha azını kaplayan küçük kare kutuda tamamlanması zor olan bir zorluk teşkil etti, bu da görsel keskinlik için önemli bir zorluk oluşturdu.

İlginç bir şekilde, genellikle gözden kaçan şey, Telegram ve TON arasındaki sorunsuz entegrasyondur. Bu, sohbet kutusundan yarı yerel bir uygulamaya neredeyse fark edilmez bir geçiş yapmıştır. Botlar aracılığıyla uygulamaları çağırma hızı, WeChat mini-programlarından bile daha hızlıdır.

Haziran 2015'te Telegram, arayüz stillerini özelleştirememe ve istemcinin sunucuyla doğrudan iletişim kurmaması gibi sınırlamaları olan bot özelliğini tanıttı. Bu işlevsellik üzerine inşa edilen ticaret botları, bağımsız uygulamalar değil, yanıt hızlarını sınırlayan ve aynı anda birden fazla etkileşimi yönetmeyi zorlaştıran proxy arayüzleriydi.

Nisan 2022'de, Telegram mini uygulamaları başlattı ve geliştiricilere tam kontrol sağlayarak doğrudan istemci-sunucu iletişimini mümkün kıldı. Mini uygulamalar daha kullanıcı dostu bir etkileşim ve daha güçlü bir bileşenliği sunar, cüzdanlar ve diğer altyapılarla sorunsuz bir şekilde entegre olur, çeşitli web3 ürünlerinin dağıtımı için uygundur ve tüm mobil web sayfalarını potansiyel olarak değiştirebilir.

Mini uygulamaların piyasaya sürülmesinin ardından, botlar kaybolmadı ancak “iletişim odalarına” dönüştü ve kullanıcı etkileşimi için ilk giriş noktası olarak hizmet etmeye ve birden fazla mini uygulamayı birbirine bağlamaya devam etti.

kaynak:@tonx_fans?source=post_page-----3aff329bf05a--------------------------------">ton x hayranları | ton kalp hayranları

kaynak: lydia

şu anda, bir bot veya mini uygulama dağıtmak özellikle zor değil. Kullanıcılar, telegram üzerinde soru-cevap formatında kendi botlarını hızlı bir şekilde kurabilirler.@botfatherkanal. Benzer şekilde, sanal sipariş vermek için bir mini uygulama kurma ve kullanma deneyimi yaşayabilirler.@durgerkingbot.

farklılaştırılmış on-chain deneyimi: ton ekosistemi vurguları

hafif oyun deneyimi

Genel kamu zincirlerinin artan performansına sahip olduğu bir dönemde, ethereum l2, solana veya bsc üzerinde bir oyun oynamak deneyimde önemli farklılıklar yaratmayabilir. Bununla birlikte, satranç veya diğer parti oyunları gibi güçlü sosyal özelliklere sahip bir oyun için, Telegram'da arkadaşlarla takımları sorunsuzca paylaşma veya çevrimiçi yabancılarla rastgele eşleşmeleri beklemenin deneyimi oldukça farklı olabilir.

başlangıçta bir mmorpg oyunu olan facebook'ta, tap fantasy web3'e geçiş yaptı ve bsc ve solana zincirlerinde 700.000'den fazla oyuncuyu cezbetti. 2023 ağustos'unda ton'un ekosistem lansman platformu tonup'ta ilk ido projesi olarak, tap fantasy'nin tokenı $mc yarım saat içinde tükendi. 2023 kasım'ında, tap fantasy resmi olarak pluto'nun web3 oyun kuluçka makinesi tarafından çıkarılan ton tabanlı yeni bir sürüm başlattı. üç ay içinde, oyuncu tabanı 600.000'i aştı ve üzerinde 16.000 on-chain oyuncu bulunmaktadır. İçeride iyi çalışan oyun ekonomisi nedeniyle, $mc'nin ton karşısında değişim oranı 0.2'den 1'e yükseldi.

pluto’nun yeni kuluçka altına alınmış oyunu, catizen, yapay zeka destekli bir metaverse kedi yetiştirme oyunudur. 7 Mart 2024 tarihinde kapalı beta testine başladı ve beş gün içinde 160.000'den fazla oyuncu ve 13.000 on-chain kullanıcısı bir araya geldi. Catizen aynı zamanda ton ekosistemi içinde önde gelen meme tokeni $fish ile ortaklık kurdu ve test aşamasının sona ermesinden sonra $fish sahiplerine hava atlayacak.

source: Fantastik TON sürümü gösterge paneli dokun

kaynak: Catizen kontrol paneli

sosyal yazılar ve memler

Bu döngüde yeni bir ihraç trendi olarak, btc'nin yazı ekosistemi çoklu zincir genişlemesine doğru trend oluşturuyor. Ton'daki yazı ekosisteminin gelişimi aynı zamanda telegram ön uç ve yerleşik cüzdanı entegre etmiş, etkileşim kolaylığını artırmış ve aynı zamanda anti-bilim amacını gerçekleştirmiştir.

  • $nano: ilk ton20 yazısı, ton ekosistemine 20 milyon etkileşim ve 36.000 benzersiz damga adresi getirdi.
  • $gram: telegram açık ağı'nın yerli jetonuna adını veren, sec tarafından durdurulan $gram, dağıtım, minting ve transfer için telegram mini uygulama ön uçlarını kullanan ilk jetondur.
  • $tonot: 61.000 benzersiz üretim adresi ve 57.000 sahibi ile $nano'nun elinde tuttuğu rekoru kırdı. Yazıtlar ve NFT jetonları arasında dönüştürmeyi destekler ve ürün yol haritası, oyun içi para birimi, DID ve staking madenciliği içerir.

meme varlıkları, “belirsiz bir açık zincir” olan ton üzerinde uzun süre boştu ve kripto kullanıcıları ton'u anlamak için bir pencere eksikliği yaşadılar, ta ki notcoin ivme kazanana kadar.

  • $not: notcoin, mart sonu veya nisan başında $not token'larını airdrop yapmaya hazırlanıyor. Ön ticaret, TON ekosistemindeki nft ticaret pazarı getgems'de gerçekleşecek.
  • $redo: protest etkinlikleri sırasında telegram kurucusu durov tarafından el çizimi bir eskizden esinlenerek, $redo şu anda ton ekosistemindeki en yüksek değerli meme'dir.
  • $fish: ton balığı, ton ekosistemindeki ilk sosyal meme olup, 18.000'den fazla sahibe sahiptir.
  • $tpet: ton balığı ekosisteminde bir meme, adil bir lansman 26 Mart'a kadar devam edecek. Ton pet: tik ton oyunu için ana jeton olarak hizmet verecek, $fish ve nft sahipleri için airdrop fırsatları olacak.

çoklu zincir likidite lansman platformu

xton, ton ekosisteminde çoklu zincir likiditesini tanıtan ton vakfı üyelerinden oluşan bir ekip tarafından ilk kez piyasaya sürülen lansman platformudur. xton, q1'de ana ağını ve jeton satışını başlatacak ve q2'de başlaması planlanan ilk proje ile uyumlu olarak ton ekosistemi, web2 sosyal devleri ve web3 evm dünyası arasındaki trafiği köprüleme fırsatına sahip olacaktır.

sonuç: birbirine bağlı bir geleceğe doğru

mart ayından bu yana, uzun bir süredir sessiz kalan TON coin fiyatı, telegram'ın reklam gelirlerini işlemek için TON'u kullanacağını duyurması, Binance'ın U tabanlı sözleşmeleri listelemesi ve telegram'ın bir halka arz arayışında olması gibi haberlere tepki olarak hızla yükseldi. Ayrıca, on-chain etkinliği belirgin bir şekilde arttı.


kaynak: https://www.tonstat.com/

Ton'un 2018'deki başlangıcından beri yol haritasına geri dönüp bakıldığında, telegram tarafından başlatılmasından topluluğa devredilmesine, ilk çapraz zincir köprüsünün lansmanından altyapısının kademeli olarak iyileştirilmesine kadar, ton ekosisteminin direnci ve canlılığı unutulmaz bir izlenim bırakıyor. 2024 yılında ton, stabilcoin'ler, çapraz zincir köprüleri ve gelişim için Asya pazarına odaklanacak. Farklı bölgeleri, ekosistemleri ve uygulamaları birbirine bağlayan gerçekten açık bir ağ haline gelen ton'u görmeyi dört gözle bekliyoruz ve herkesin söz verilen eski geleceğe bir bakış atmasını sağlıyor.

*bu makaledeki tüm veriler 13 mart 2024 tarihine kadar doğrudur.

uyarı:

  1. bu makale şuradan yeniden basıldı [techflowpost], tüm telif hakları orijinal yazarına aittir[lydia wu]. bu yeniden basım konusunda itirazlarınız varsa lütfen iletişime geçin.Gate.io öğrenekip ve sorunu zamanında çözecekler.
  2. sorumluluk reddi: bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarın görüşleri olup herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri, Gate.io öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilmiş makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.

TON adlı “popüler olmayan genel zincir” TON'un çapraz ekolojik bağlantısını yeniden yorumlayın

Yeni BaşlayanMar 20, 2024
Makale, TON'un piyasa değerine göre ilk 20'de yer alan ancak işlem hacmi ve TVL açısından kötü performans sergileyen bir halka açık zincir olarak potansiyelini tartışıyor. Halka açık zincirler, Telegram'a dayalı ekosistem geliştirme ve içerikte yeni değer transferi formları gibi kavramları açıklayarak, TON'un Web3 alanında farklılaşmış deneyimini ve gelişme potansiyelini göstermektedir.
TON adlı “popüler olmayan genel zincir” TON'un çapraz ekolojik bağlantısını yeniden yorumlayın

giriş: klasik genel zincir kavramının ayrıştırılması

defillama ve coinmarketcap'teki rakamlar, ton'un uzun süredir en üst 20'de olmasına rağmen 24 saatlik işlem hacminin sürekli olarak en üst 100'ün ötesinde sıralanması nedeniyle ton'un bir 'devasa popüler olmayan halka açık zincir' olduğunu kesin bir şekilde göstermektedir. Sadece 53 milyon dolarlık yeni bir tüm zamanların en yüksek toplam değer kilitli (tvl) altında bile, ton, en üst 50 halka açık zincir arasına girmeyi başaramıyor. Mc/tvl değerlemesi ise ethereum'un 33 katı olan 293 ile daha da şaşırtıcı.

kaynak: defillama, coinmarketcap

Son birkaç ayda, geleneksel genel zincir kavramının Ethereum'dan rollup ve modülerlik ortaya çıkmasıyla ayrılmasına tanık olduk. Zincir meşruluğunun anlatısı zayıfladı ve piyasa, Blast'ın sadece "zincir" terimiyle ilişkilendirilmesini kabul ederken, aynı zamanda AO'nun bir ödünç ağının kılıfında gerçek bir genel zincir uygulamasını da tanıdı.

bu değişiklik, ton'un 'geleneksel olmayan' konumlandırması altında potansiyelini hızlandırdı. Piyasanın ton'a olan anlayışı artık onu TVL'ye dayalı klasik genel zincir anlatısına sınırlamıyor. Bunun yerine, günlük aktif kullanıcılar (DAU) ve aylık aktif kullanıcılar (MAU) gibi kullanıcı tarafına daha yakın ölçümler belki de dikkate alınmalıdır.

Son zamanlarda, Telegram kurucusu Durov, Financial Times'a Telegram'ın aylık aktif kullanıcılarının 900 milyonu aştığını, 30 milyar doların üzerinde bir değerlemeye sahip olduğunu ve bir halka arzı düşündüğünü söyledi. Meta'nın 3 milyar aylık aktif kullanıcısı ve 13 trilyon dolarlık piyasa değerine kıyasla, Telegram'ın değerlemesi sadece 1/40'tır. Ayrıca, Telegram'ın kullanıcı tabanı Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Orta Doğu'da yoğunlaşmış olup, büyük bir kısmı bireysel yatırımcılardan oluşmakta ve eşten eşe ödemeler için güçlü bir talep bulunmaktadır. Bu durum, onları web3'e dönüşüm için ideal bir grup haline getiriyor. Telegram'ın kendi büyümesiyle birlikte, TON'un 3-5 yıl içinde Telegram kullanıcılarının %30'unu başarılı bir şekilde çekebilmesi, değerlemesini etkili bir şekilde destekleyebilir.

Kaynak: defillama, coinmarketcap, nansen, token terminal

Telegram'a dayalı içerik paketleme ve değer transferi temelli web3 yaratma yeni paradigması

dağıtım modelini bölerken, telegram web2 artımlı pazarları açar.

birmakaleGeçen yıl, web3 yaratıcı ekonomisinin üç aşamasını belirledim. İlk aşama, web3 1.0, en basit 'blok zinciri' mantığına uydu ve merkezi içerik oluşturma artı web3 dağıtım modelini (nft'lerin öncelikle kullanıldığı biçimde) kullandı. Bu model, spekülatif araçlar yerine yaratıcı ortamlar olarak giderek artan bir şekilde kullanılan nft'lerle birlikte ana akım olarak kalmaya devam ediyor.

bu yılın başından beri, ton ekosistemini deneyimlemek beni giderek daha da fark ettirdi ki, dikkat odaklı trafik yolları alanında, nft'ler tarafından içerik/eşitlik/yönetişim açısından kapsanan işlevsellik, daha doğal olarak bir “kanal-reklam-ödeme” sistemiyle değiştirilebilir. friend.tech, bir zamanlar göz önünde olan bu yaklaşımın ara bir formunu temsil eder - grup sohbetlerini varlıklara paketlemek - ancak içeriği genişletmek zordur ve ekonomik modeli sürdürülebilirlikten yoksundur.

Birçok NFT ve sosyal finans (socialfi) projesinin varlıklarını uygulamalar için hala zorlanırken, Telegram'a dayalı TON ekosistemi, web2 geliştiricileri/yaratıcıları ve kullanıcılar için daha kullanıcı dostu bir ürün deneyimi ve değer ağı inşa etmiştir. Web3 dağıtım modelini web2 iş formları + ara yazılım cüzdanları + mevcut sosyal ağlarda web3 hesaplamalarına dönüştürerek, yaratıcılar ve kullanıcılar için anlayış ve operasyonel engelleri azaltırken, yaratıcıların gelir kaynaklarını (reklam geliri paylaşımı) zenginleştirir.

kaynak: lydia@mintgirişimler

içerikten hizmetlere doğru hareket ederken, ticaret botları web3 varlıklarının dönüşümünü kolaylaştırır.

web2’nin süper uygulaması WeChat, hizmet hesaplarını ve mini programları tanıtarak içerikten hizmetlere ekosistemini genişletti. Telegram, işletme hesaplarının ve hizmet odaklı botların tanıtılmasıyla mobil trafik giriş noktası olarak konumunu güçlendirerek benzer bir yaklaşım izliyor. Özellikle kripto kullanıcıları tarafından tercih edilen ticaret botları.

2023'ten beri ticaret bot sektörü hızlı bir gelişme yaşadı ve ayı piyasasında gerçek talep ve nakit akışına sahip az sayıda üründen biri oldu. Piyasanın boğa dönüşü yapmasıyla birlikte, bot sektörünün para kazanma etkisi daha da arttı ve muz tabancası ve unibot gibi üst protokoller günlük geliri 200.000 doları aşan gelirler elde etti. Şu anda, web sitelerinde ve discord'da birkaç tanesi dışında, çoğu ticaret botu telegram aracılığıyla etkileşimde bulunuyor.

.

kaynak: https://dune.com/whale_hunter/dex-trading-bot-wars

Mevcut aşamada, ticaret botları ve TON ticareti arasındaki ilişki önemli değil. Bunun yerine, ticaret botları genellikle Ethereum ve Solana'ya erişmek için Telegram'ın bot modüllerini kullanıyor. Ancak, ticaret botlarının popülaritesi TON ekosistemi içinde pazar eğitimine ve kullanıcı zihniyet gelişimine büyük ölçüde katkıda bulunuyor. Kripto kullanıcıları botlar gibi yeni etkileşim yöntemlerine alıştıkça, TON ekosistemi içindeki diğer ticaret dışı ürünleri deneyimlerken psikolojik sürtünme önemli ölçüde azalacaktır. Kapsamlı bir on-chain kimlik sistemi ve ödeme modülüyle birleştirildiğinde, TON teorik olarak tutarlı bir içerik paketleme ve değer transfer sistemi oluşturabilir.

pazar modeli keşfi: ton’un bot evreni ve mini uygulama mağazası

şu anda, ton ekosistemi içinde birçok ürün, bazen karmaşık bir canlı pazarı anımsatan canlı telegram grupları eşliğinde h5 web sayfalarıyla eşleştirilmiş basit telegram bot girişleri gibi görünüyor.

Meme projesi NotCoin'de, oyuncular puan kazanmak için sürekli olarak ekrandaki paralara tıklarlar. Ayrıca Telegram'ın kurucusu Durov gibi ünlülerin liderliğindeki ekiplere katılabilir veya arkadaşlarına "kırmızı zarflar" göndererek trafik çekebilirler. Akılsız oynanışı ve viral yayılımı ile Notcoin, bir hafta içinde 5 milyon oyuncuyu kendine çekti ve mevcut oyuncu sayısı 26 milyonu ve Twitter'da 1 milyon takipçiyi aştı. Ön ticarette, en yüksek işlem tutarıŞimdiye kadar 1100 ton için 100 milyon puan satın alındı (yaklaşık 4521u).

Kripto topluluğunun sevgilisi olarak, Ocak 2024'te piyasaya sürülen Farcaster'ın özellikleri, "dikkate değer bir yenilik" olarak övgüyle karşılandı. Bununla birlikte, trafik yoğunluğunun daha yüksek olduğu mobil cihazlarda performansı tatmin edici değildi. Kullanıcılar basit takas ve üretim işlemlerini gerçekleştirebilirken, hatta en basit mini oyunlar gibi daha karmaşık etkileşimler, telefon ekranının üçte birinden daha azını kaplayan küçük kare kutuda tamamlanması zor olan bir zorluk teşkil etti, bu da görsel keskinlik için önemli bir zorluk oluşturdu.

İlginç bir şekilde, genellikle gözden kaçan şey, Telegram ve TON arasındaki sorunsuz entegrasyondur. Bu, sohbet kutusundan yarı yerel bir uygulamaya neredeyse fark edilmez bir geçiş yapmıştır. Botlar aracılığıyla uygulamaları çağırma hızı, WeChat mini-programlarından bile daha hızlıdır.

Haziran 2015'te Telegram, arayüz stillerini özelleştirememe ve istemcinin sunucuyla doğrudan iletişim kurmaması gibi sınırlamaları olan bot özelliğini tanıttı. Bu işlevsellik üzerine inşa edilen ticaret botları, bağımsız uygulamalar değil, yanıt hızlarını sınırlayan ve aynı anda birden fazla etkileşimi yönetmeyi zorlaştıran proxy arayüzleriydi.

Nisan 2022'de, Telegram mini uygulamaları başlattı ve geliştiricilere tam kontrol sağlayarak doğrudan istemci-sunucu iletişimini mümkün kıldı. Mini uygulamalar daha kullanıcı dostu bir etkileşim ve daha güçlü bir bileşenliği sunar, cüzdanlar ve diğer altyapılarla sorunsuz bir şekilde entegre olur, çeşitli web3 ürünlerinin dağıtımı için uygundur ve tüm mobil web sayfalarını potansiyel olarak değiştirebilir.

Mini uygulamaların piyasaya sürülmesinin ardından, botlar kaybolmadı ancak “iletişim odalarına” dönüştü ve kullanıcı etkileşimi için ilk giriş noktası olarak hizmet etmeye ve birden fazla mini uygulamayı birbirine bağlamaya devam etti.

kaynak:@tonx_fans?source=post_page-----3aff329bf05a--------------------------------">ton x hayranları | ton kalp hayranları

kaynak: lydia

şu anda, bir bot veya mini uygulama dağıtmak özellikle zor değil. Kullanıcılar, telegram üzerinde soru-cevap formatında kendi botlarını hızlı bir şekilde kurabilirler.@botfatherkanal. Benzer şekilde, sanal sipariş vermek için bir mini uygulama kurma ve kullanma deneyimi yaşayabilirler.@durgerkingbot.

farklılaştırılmış on-chain deneyimi: ton ekosistemi vurguları

hafif oyun deneyimi

Genel kamu zincirlerinin artan performansına sahip olduğu bir dönemde, ethereum l2, solana veya bsc üzerinde bir oyun oynamak deneyimde önemli farklılıklar yaratmayabilir. Bununla birlikte, satranç veya diğer parti oyunları gibi güçlü sosyal özelliklere sahip bir oyun için, Telegram'da arkadaşlarla takımları sorunsuzca paylaşma veya çevrimiçi yabancılarla rastgele eşleşmeleri beklemenin deneyimi oldukça farklı olabilir.

başlangıçta bir mmorpg oyunu olan facebook'ta, tap fantasy web3'e geçiş yaptı ve bsc ve solana zincirlerinde 700.000'den fazla oyuncuyu cezbetti. 2023 ağustos'unda ton'un ekosistem lansman platformu tonup'ta ilk ido projesi olarak, tap fantasy'nin tokenı $mc yarım saat içinde tükendi. 2023 kasım'ında, tap fantasy resmi olarak pluto'nun web3 oyun kuluçka makinesi tarafından çıkarılan ton tabanlı yeni bir sürüm başlattı. üç ay içinde, oyuncu tabanı 600.000'i aştı ve üzerinde 16.000 on-chain oyuncu bulunmaktadır. İçeride iyi çalışan oyun ekonomisi nedeniyle, $mc'nin ton karşısında değişim oranı 0.2'den 1'e yükseldi.

pluto’nun yeni kuluçka altına alınmış oyunu, catizen, yapay zeka destekli bir metaverse kedi yetiştirme oyunudur. 7 Mart 2024 tarihinde kapalı beta testine başladı ve beş gün içinde 160.000'den fazla oyuncu ve 13.000 on-chain kullanıcısı bir araya geldi. Catizen aynı zamanda ton ekosistemi içinde önde gelen meme tokeni $fish ile ortaklık kurdu ve test aşamasının sona ermesinden sonra $fish sahiplerine hava atlayacak.

source: Fantastik TON sürümü gösterge paneli dokun

kaynak: Catizen kontrol paneli

sosyal yazılar ve memler

Bu döngüde yeni bir ihraç trendi olarak, btc'nin yazı ekosistemi çoklu zincir genişlemesine doğru trend oluşturuyor. Ton'daki yazı ekosisteminin gelişimi aynı zamanda telegram ön uç ve yerleşik cüzdanı entegre etmiş, etkileşim kolaylığını artırmış ve aynı zamanda anti-bilim amacını gerçekleştirmiştir.

  • $nano: ilk ton20 yazısı, ton ekosistemine 20 milyon etkileşim ve 36.000 benzersiz damga adresi getirdi.
  • $gram: telegram açık ağı'nın yerli jetonuna adını veren, sec tarafından durdurulan $gram, dağıtım, minting ve transfer için telegram mini uygulama ön uçlarını kullanan ilk jetondur.
  • $tonot: 61.000 benzersiz üretim adresi ve 57.000 sahibi ile $nano'nun elinde tuttuğu rekoru kırdı. Yazıtlar ve NFT jetonları arasında dönüştürmeyi destekler ve ürün yol haritası, oyun içi para birimi, DID ve staking madenciliği içerir.

meme varlıkları, “belirsiz bir açık zincir” olan ton üzerinde uzun süre boştu ve kripto kullanıcıları ton'u anlamak için bir pencere eksikliği yaşadılar, ta ki notcoin ivme kazanana kadar.

  • $not: notcoin, mart sonu veya nisan başında $not token'larını airdrop yapmaya hazırlanıyor. Ön ticaret, TON ekosistemindeki nft ticaret pazarı getgems'de gerçekleşecek.
  • $redo: protest etkinlikleri sırasında telegram kurucusu durov tarafından el çizimi bir eskizden esinlenerek, $redo şu anda ton ekosistemindeki en yüksek değerli meme'dir.
  • $fish: ton balığı, ton ekosistemindeki ilk sosyal meme olup, 18.000'den fazla sahibe sahiptir.
  • $tpet: ton balığı ekosisteminde bir meme, adil bir lansman 26 Mart'a kadar devam edecek. Ton pet: tik ton oyunu için ana jeton olarak hizmet verecek, $fish ve nft sahipleri için airdrop fırsatları olacak.

çoklu zincir likidite lansman platformu

xton, ton ekosisteminde çoklu zincir likiditesini tanıtan ton vakfı üyelerinden oluşan bir ekip tarafından ilk kez piyasaya sürülen lansman platformudur. xton, q1'de ana ağını ve jeton satışını başlatacak ve q2'de başlaması planlanan ilk proje ile uyumlu olarak ton ekosistemi, web2 sosyal devleri ve web3 evm dünyası arasındaki trafiği köprüleme fırsatına sahip olacaktır.

sonuç: birbirine bağlı bir geleceğe doğru

mart ayından bu yana, uzun bir süredir sessiz kalan TON coin fiyatı, telegram'ın reklam gelirlerini işlemek için TON'u kullanacağını duyurması, Binance'ın U tabanlı sözleşmeleri listelemesi ve telegram'ın bir halka arz arayışında olması gibi haberlere tepki olarak hızla yükseldi. Ayrıca, on-chain etkinliği belirgin bir şekilde arttı.


kaynak: https://www.tonstat.com/

Ton'un 2018'deki başlangıcından beri yol haritasına geri dönüp bakıldığında, telegram tarafından başlatılmasından topluluğa devredilmesine, ilk çapraz zincir köprüsünün lansmanından altyapısının kademeli olarak iyileştirilmesine kadar, ton ekosisteminin direnci ve canlılığı unutulmaz bir izlenim bırakıyor. 2024 yılında ton, stabilcoin'ler, çapraz zincir köprüleri ve gelişim için Asya pazarına odaklanacak. Farklı bölgeleri, ekosistemleri ve uygulamaları birbirine bağlayan gerçekten açık bir ağ haline gelen ton'u görmeyi dört gözle bekliyoruz ve herkesin söz verilen eski geleceğe bir bakış atmasını sağlıyor.

*bu makaledeki tüm veriler 13 mart 2024 tarihine kadar doğrudur.

uyarı:

  1. bu makale şuradan yeniden basıldı [techflowpost], tüm telif hakları orijinal yazarına aittir[lydia wu]. bu yeniden basım konusunda itirazlarınız varsa lütfen iletişime geçin.Gate.io öğrenekip ve sorunu zamanında çözecekler.
  2. sorumluluk reddi: bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarın görüşleri olup herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri, Gate.io öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilmiş makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya çalınması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!