Gerçek Dünya Varlıkları - Tüm varlıklar on-chain taşınacak

Orta SeviyeJun 12, 2024
Yazılım dünyayı yiyorsa, gerçek dünyadaki varlıkların tokenizasyon sermaye piyasalarını yutuyor demektir. Gerçek dünya varlıkları alanı, gerçek dünya varlıklarını on-chain koyarak blok zinciri teknolojisi için en umut verici kullanım durumlarından biri haline geldi. Gerçek dünya varlıklarının istikrarı ve değer önerisi ile blok zinciri teknolojisinin ve merkezi olmayan finansın yenilikçi özellikleri ve potansiyel verimliliği arasında köprü kurarak, bazı dikkate değer projeler için içgörüler ve açıklamalar sağlanmıştır.
Gerçek Dünya Varlıkları - Tüm varlıklar on-chain taşınacak

Alfa lütfen bültenine hoş geldiniz.

Kripto için tarihin önemli bir anındayız.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, ABD'nin kripto konusundaki duruşunda gerçek zamanlı olarak 180 derecelik bir değişime tanık olduk. Her şeye rağmen, sekiz Ethereum ETF'nin tamamı SEC tarafından onaylandı. Ek olarak, ABD Meclisi yalnızca kripto FIT21 tasarısını onaylamakla kalmadı, aynı zamanda Merkez Bankası bir Dijital Para Biriminin oluşturulmasını önlemek için yasa çıkardı. Ancak daha da çarpıcı olan şey, kriptonun yaklaşmakta olan ABD başkanlık kampanyasında önemli bir konu haline gelmeye başladığını görmek.

Dolayısıyla, büyük bir finans kurumuysanız, mesaj açıktır: Kripto ortadan kalkmıyor, bu yüzden geride kalmak istemiyorsanız ona aşina olsanız ve farklı kullanım durumlarını keşfetmeye başlasanız iyi olur.

Bu anlamda, gerçek dünyadaki varlık tokenizasyon sektörünün önünde büyük bir büyüme potansiyeli olduğunu düşünmek hiç akıllıca görünmüyor.

Peki bu eğilim tam olarak nedir, neden bu kadar çok yutturmaca yaratıyor ve bundan en iyi şekilde nasıl yararlanılır? Bu parçada keşfedeceğimiz şey bu.

Alfa dolu olacağı için bizi izlemeye devam edin.

RWA örneği

Yazılım dünyayı yiyorsa, gerçek dünyadaki varlık tokenizasyon sermaye piyasalarını yiyordur.

Son yıllarda, RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) sektörü, blok zinciri teknolojisinin en umut verici kullanım durumlarından biri olarak ve gerçek dünya varlıklarını on-chain getirerek ortaya çıkmıştır. RWA için durum basittir: gerçek dünya varlıklarının istikrarı ve değer önerisi ile blok zinciri teknolojisi ve DeFi yenilikçi özellikleri ve potansiyel verimlilikleri arasındaki boşluğu köprü (Merkezi Olmayan Finans).

Aslında, birçok kişi bu sektörü finanstaki yeni büyük şey olarak görüyor. Son zamanlarda, BlackRock ve Franklin Templeton gibi finans dünyasının en büyük isimlerinin bu alana derin bir ilgi gösterdiğine ve kendi tokenize fonlarını başlattığına bile tanık olduk.

Kaynak: Bloomberg

Teorik olarak, kolayca alınıp satılabilen herhangi bir gerçek dünya varlığı tokenize edilebilir ve on-chain getirilebilir. Bu, hem maddi hem de maddi olmayan duran varlıkların yanı sıra değiştirilebilir veya değiştirilemeyen varlıklar içerir. Aşağıda, bazılarının kapsamlı olmayan bir Liste bulunmaktadır.

Ama tokenizasyon neden bu kadar önemli?

Varlıkları on-chain getirmenin açık bir avantajı olmasaydı, RWA'lar bu kadar ilgi görmezdi, değil mi? Aşağıda tokenizasyon temel faydalarını açıklayan bir tablo bulabilirsiniz.

DeFi arkasındaki temel tez, blok zincirinin farklı varlıkları sorunsuz bir şekilde değiş tokuş etmek için daha iyi bir standart oluşturabileceğiydi. Bu anlamda, RWA'lar basitçe DeFi değer önerisini tanımak ve daha şeffaf, güvenli, adil ve açık olan yeni nesil pazarları inşa etmek için alınıp satılabilir her varlığa genişletmekle ilgilidir.

RWA metasını anlamak

Piyasaların tokenize edilmiş çağına giriyoruz. Yavaş ama emin adımlarla, tüm varlıklar on-chain hareket edecek ve küresel sermaye piyasalarında son 30 yılın statükosuna meydan okuyacak. Bu, özellikle DIT metasının bugün dünyayı şekillendiren iki trendin kesiştiği noktada olduğunu düşündüğümüzde geçerlidir: her şeyin finansallaşması ve dijitalleşmesi.

• Finansallaşma: Günümüzde finansın bir sınırı yoktur ve ekonomiler giderek daha sınırsız hale gelmekte, bireyler varlıkların mülkiyetini dünya çapındaki akranları arasında devretmektedir. Her şeyin bir piyasası var, her şeyin bir fiyatı var ve her şey alınıp satılabilir hale geliyor. Bu nedenle, daha verimli, daha şeffaf, adil ve açık piyasa mekanizmaları oluşturmak giderek daha mantıklı hale geliyor.

• Dijitalleşme: Dünya giderek dijitalleşiyor. Telefonlarımız, saatlerimiz ve yakında bağlı beyinlerimiz var. Bu anlamda, mantıksal ilerleme, varlıkların sahipliğinin kanıtlanmasının blok zinciri ağlarına taşınması gibi görünüyor.

Bu anlamda, RWA'nın bu iki trendi yakalamak için mükemmel bir konumda olduğunu hissediyor.

Ana zorluklar

Şüphesiz, gerçek dünyadaki varlıklar gerçekten ilginç özellikler on-chain. Ama aynı zamanda birçok zorluğu da beraberinde getiriyor. Bunlardan en önemlisi şu şekilde döner:

• Düzenleme: Şu anda, karmaşık bir düzenleyici ortamla karşılaşmadan tokenize edilmiş varlıklar için nerede bir pazar kurulacağına dair net bir cevap yok. Ancak, kripto algısı yıllar içinde gelişmeye devam ettikçe bu durum değişebilir.

• Likidite: Gerçek dünya varlıklarının likiditesi ve piyasa yapıcılığı için doğru piyasa yapısını sağlamak, özellikle 7/24 işlem yapan yüksek likiditeye sahip olmayan piyasalar için zor olabilir.

• Eğitim: Herkesin gerçek dünya varlıklarını blok zinciri teknolojisi olarak on-chain getirmenin gerçek değer önerisini anlaması long zaman alacaktır ve ilk başta bunun ödünleşimini kavramak zor olabilir.

RWA

USD sabitlenmiş sabit coinler

İtibari para destekli sabit coinler, gerçek dünyadaki varlık tokenizasyon ilk öldürücü kullanım durumuydu ve son yıllarda bu pazar büyük ölçüde büyüdü. Bugün, fiat destekli en büyük iki stablecoin (Circle'dan USDC ve Tether'den USDT), 2020'nin başında yaklaşık 5 milyar dolardan 130 milyar doların üzerinde bir kolektif piyasa değeri sahip.

Emtia destekli tokenler

Değerli metallerin tokenizasyon de RWA'ların bir başka popüler uygulaması olarak ortaya çıktı. Bazı örnekler, fiziksel altınla desteklenen tokenler olan Tether Gold (XAUT) veya PAX Gold'u (PAXG) içerir. Bu nispeten gelişmekte olan bir pazar olsa da, hızla büyüyor ve XAUT ve PAXG'nin piyasa değerleri toplu olarak yaklaşık 840 milyon dolar tutarında.

Tokenize edilmiş hazineler hızla büyüyor

RWA'lardaki son büyük eğilim, ABD Hazine tahvillerinin tokenizasyon oldu. 21co'dan alınan verilere dayanarak, bu alanın piyasa değerinin çok hızlı arttığını ve 1,3 milyar doların üzerine çıktığını not ediyoruz. Ancak dikkat edilmesi gereken daha ilginç olan şey, büyük TradFi kurumların bu pazara girmesidir. Örneğin, BENJI token tarafından temsil edilen Franklin Templeton, yaklaşık $370 milyon mevduat biriktirirken, BlackRock'un BUIDL tokeni şimdiden $380 milyonun üzerinde mevduat sağladı.

Bir sonraki bölümün başlangıcı

Bu tokenizasyon trend daha yeni başlıyor ve hızla büyümeye devam etmesi bekleniyor. Boston Consulting Group'a göre, küresel finansal varlıkların tokenizasyon 2030 yılına kadar 16 trilyon dolarlık bir pazar olacağı tahmin ediliyor ve nihayet yeni nesil pazarları inşa etmek için TradFi ile DeFi arasında hepimizin beklediği köprü olabilir.

İleriye baktığımızda, yalnızca saf finansal varlıkların değil, lüks saatlerden sanata ve gayrimenkule kadar neredeyse tüm kolayca para kazanılabilen varlıkların bir blok zincirinde tokenize edileceği bir gelecek tasavvur edebiliriz. Bu, finansın geleceğidir.

Bu fırsattan yararlanmak

Bunu okuduktan sonra, şimdi kendinize şu soruyu sorduğunuza eminim: "Tamam, anladım, ama portföyüm bu yeni trendden nasıl yararlanabilir?" Merak etme, arkanı kolladım ve senin için bir RWA izleme listesi hazırladım (+ sonunda bir BONUS).

Ama dalmadan önce, bir uyarı. Şu anda, kripto önemli düzeyde spekülasyon yaşıyor ve çok dikkatli olmak çok önemli. Yani her zaman olduğu gibi, aşağıdakiler tahmin değil; Onlar sadece fikirler. Veriler daha erişilebilir hale geldikçe ve zaman gürültüyü ayırdıkça fikirler çok değişiyor.

Bu kapsamlı bir Liste değil, sadece içine dalmayı başardığım ve dikkat etmeye değer olduğunu düşündüğüm projeler. Bu kategoride çok daha fazlası var ve açıkçası bir sürü projeyi kaçırdım.

RWA projeleri

Hazır mısınız? Şimdi izleme listesi'nize eklemek isteyebileceğiniz farklı projeleri inceleyelim:

TL; DR: Chainlink kısa süre önce ağı tanımlama şeklini "Zincir üzerinde küresel pazarların geleceğine öncülük etmek için evrensel platform" olarak güncelledi. Chainlink, gerçek dünya verileri ile blok zinciri arasında köprü görevi görerek, gerçek dünya varlıklarının tokenizasyon gerçeğe dönüştürmenin anahtarıdır.

Bu tweet'i bir süre önce aşağıya yazmıştım, ancak bugün her zamankinden daha doğru olmaya devam ediyor. Chainlink, Swift, DTCC ve bugün dünyanın en büyük bankalarından bazılarıyla aktif olarak çalışıyor. Bunlar abartılı ortaklıklar değil. Teknolojiyi kanıtlamak için çok gerçek pilotlar ve vaka çalışmaları zaten yapıldı ve RWA'ların on-chain tam ölçekli yerleşimini görmeniz an meselesi.

Chainlink uzun vadeli'de süper Boğa olmaya devam ediyorum.

2. Ondo Finans ($ONDO)

TL; DR: Ondo, piyasa verimliliğini, şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için yeni nesil finansal altyapıyı inşa ediyor. Bireysel ve nitelikli yatırımcıların on-chain USDY (ABD Hazine tahvilleri ile güvence altına alınan tokenize edilmiş bir tahvil) ve OUSG (short vadeli ABD Hazine tahvilleri) gibi ürünler aracılığıyla tahvil piyasalarına erişmesine olanak tanır.

İşte ONDO hakkında bilmeniz gereken birkaç şey:

ONDO, 2024'ün en iyi performans gösteren yeni tokeni oldu. Bu projenin çok ilginç olduğunu ve son zamanlarda çok fazla ivme kazandığını düşünüyorum. Ama şu anda biraz fazla abartılı ve aşırı değerli olabilir. Bununla birlikte, kesinlikle RWA izleme listesi eklemeye değer bir şeydir.

3. Pendle Finans ($PENDLE)

TL; DR: Pendle, kullanıcıların gelecekteki getirileri tokenize etmelerine ve satmalarına olanak tanıyan merkezi olmayan bir finans protokol. Kullanıcılara esnek ve dinamik verim yönetimi seçenekleri sunmak için yenilikçi bir tokenizasyon modeli çözümüdür.

Bu aynı zamanda puan toplamak için harika bir protokol.

4. TrueFi ($TRU)

TL; DR: TrueFi, on-chain kredisi için modüler bir altyapıdır ve borç verenleri, borç alanları ve portföy yöneticilerini TRU ABD Doları tarafından yönetilen akıllı sözleşmeler aracılığıyla birbirine bağlar.

5. Mantra Ağı ($OM)

TL; DR: Mantra, gerçek dünyadaki düzenleyici gerekliliklere uymayı amaçlayan, güvenlik öncelikli bir RWA katman 1 blok zinciridir.

Bu konu ile bu proje hakkında daha ayrıntılı bilgi edinin:

6. Polymesh Ağı ($POLYX)

TLDR: Mantraya benzer şekilde Polymesh, özellikle düzenlenmiş varlıklar için oluşturulmuş, kurumsal düzeyde izin verilen bir blok zinciridir.

Bu projenin neden önemli olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bu konuya göz atabilirsiniz:

7. Santrifüj ($CFG)

TL; DR: Santrifüj, gerçek dünya varlıklarının eksiksiz, çeşitlendirilmiş bir portföyünü tokenize etmek, yönetmek ve bunlara yatırım yapmak için hem altyapı hem de ekosistem sağlar. Varlık havuzları tamamen teminatlandırılmıştır, yatırımcıların yasal başvuru hakkı vardır ve protokol, yapılandırılmış kredi, gayrimenkul, ABD hazine tahvilleri, karbon kredileri, tüketici finansmanı ve daha fazlasını kapsayan varlıklar için havuzlarla varlık sınıfından bağımsızdır.

8. Alacakaranlık Ağı ($DUSK)

TL; DR: Dusk, gerçek dünyadaki varlık tokenizasyon odaklanan izinsiz, ZK dostu bir L1 blok zinciri protokol.

Burada Dusk'a daha fazla dalabilirsiniz.

9. Clearpool ($CPOOL)

TL; DR: Clearpool, teminatsız kurumsal likidite için ilk izinsiz piyasayı getirmekle ilgili merkezi olmayan bir finans ekosistemidir.

10. Çoklu Ticaret ($TRADE)

TL; DR: Burası gerçek dünya varlıkları için bir pazar yeri. Tüm zincirlerden tokenize edilmiş t-bonoları, kredi, hisse senetleri, gayrimenkul, emtiaların yanı sıra koleksiyon, sanat, IP, yaratıcı telif hakları, lüks malları tek bir platformda bir araya getirir.

BONUS: Bu trende maruz kalmanın en kolay yolu

Farklı projeleri araştırmak ve izlemek için çok fazla zaman harcamak istemiyorsanız, sizin için başka bir seçeneğim daha var: SwissBorg'dan RWA Teması.

Bunu, token seçiminin ve tahsisinin piyasa koşullarına bağlı olarak sizin için otomatik olarak yeniden dengelendiği bir RWA token sepeti olarak düşünün. Bu bir ETF gibi, ancak DIT sektörü için.

Bu, tüm DIT sektörüne sorunsuz ve tek bir tıklama ile maruz kalmanın bir yoludur.

İndir Swissborg


Ve bu senin alfan.


Abone olmak isterseniz kendi Telegram kanalım da var. Bedava.

Piyasa özetleri, DeFi ve airdrop fırsatları ve iyi okumalar dahil olmak üzere haftalık güncellemeler içerir.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [alpha lütfen] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [AYLO AND FLOW]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Gerçek Dünya Varlıkları - Tüm varlıklar on-chain taşınacak

Orta SeviyeJun 12, 2024
Yazılım dünyayı yiyorsa, gerçek dünyadaki varlıkların tokenizasyon sermaye piyasalarını yutuyor demektir. Gerçek dünya varlıkları alanı, gerçek dünya varlıklarını on-chain koyarak blok zinciri teknolojisi için en umut verici kullanım durumlarından biri haline geldi. Gerçek dünya varlıklarının istikrarı ve değer önerisi ile blok zinciri teknolojisinin ve merkezi olmayan finansın yenilikçi özellikleri ve potansiyel verimliliği arasında köprü kurarak, bazı dikkate değer projeler için içgörüler ve açıklamalar sağlanmıştır.
Gerçek Dünya Varlıkları - Tüm varlıklar on-chain taşınacak

Alfa lütfen bültenine hoş geldiniz.

Kripto için tarihin önemli bir anındayız.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, ABD'nin kripto konusundaki duruşunda gerçek zamanlı olarak 180 derecelik bir değişime tanık olduk. Her şeye rağmen, sekiz Ethereum ETF'nin tamamı SEC tarafından onaylandı. Ek olarak, ABD Meclisi yalnızca kripto FIT21 tasarısını onaylamakla kalmadı, aynı zamanda Merkez Bankası bir Dijital Para Biriminin oluşturulmasını önlemek için yasa çıkardı. Ancak daha da çarpıcı olan şey, kriptonun yaklaşmakta olan ABD başkanlık kampanyasında önemli bir konu haline gelmeye başladığını görmek.

Dolayısıyla, büyük bir finans kurumuysanız, mesaj açıktır: Kripto ortadan kalkmıyor, bu yüzden geride kalmak istemiyorsanız ona aşina olsanız ve farklı kullanım durumlarını keşfetmeye başlasanız iyi olur.

Bu anlamda, gerçek dünyadaki varlık tokenizasyon sektörünün önünde büyük bir büyüme potansiyeli olduğunu düşünmek hiç akıllıca görünmüyor.

Peki bu eğilim tam olarak nedir, neden bu kadar çok yutturmaca yaratıyor ve bundan en iyi şekilde nasıl yararlanılır? Bu parçada keşfedeceğimiz şey bu.

Alfa dolu olacağı için bizi izlemeye devam edin.

RWA örneği

Yazılım dünyayı yiyorsa, gerçek dünyadaki varlık tokenizasyon sermaye piyasalarını yiyordur.

Son yıllarda, RWA (Gerçek Dünya Varlıkları) sektörü, blok zinciri teknolojisinin en umut verici kullanım durumlarından biri olarak ve gerçek dünya varlıklarını on-chain getirerek ortaya çıkmıştır. RWA için durum basittir: gerçek dünya varlıklarının istikrarı ve değer önerisi ile blok zinciri teknolojisi ve DeFi yenilikçi özellikleri ve potansiyel verimlilikleri arasındaki boşluğu köprü (Merkezi Olmayan Finans).

Aslında, birçok kişi bu sektörü finanstaki yeni büyük şey olarak görüyor. Son zamanlarda, BlackRock ve Franklin Templeton gibi finans dünyasının en büyük isimlerinin bu alana derin bir ilgi gösterdiğine ve kendi tokenize fonlarını başlattığına bile tanık olduk.

Kaynak: Bloomberg

Teorik olarak, kolayca alınıp satılabilen herhangi bir gerçek dünya varlığı tokenize edilebilir ve on-chain getirilebilir. Bu, hem maddi hem de maddi olmayan duran varlıkların yanı sıra değiştirilebilir veya değiştirilemeyen varlıklar içerir. Aşağıda, bazılarının kapsamlı olmayan bir Liste bulunmaktadır.

Ama tokenizasyon neden bu kadar önemli?

Varlıkları on-chain getirmenin açık bir avantajı olmasaydı, RWA'lar bu kadar ilgi görmezdi, değil mi? Aşağıda tokenizasyon temel faydalarını açıklayan bir tablo bulabilirsiniz.

DeFi arkasındaki temel tez, blok zincirinin farklı varlıkları sorunsuz bir şekilde değiş tokuş etmek için daha iyi bir standart oluşturabileceğiydi. Bu anlamda, RWA'lar basitçe DeFi değer önerisini tanımak ve daha şeffaf, güvenli, adil ve açık olan yeni nesil pazarları inşa etmek için alınıp satılabilir her varlığa genişletmekle ilgilidir.

RWA metasını anlamak

Piyasaların tokenize edilmiş çağına giriyoruz. Yavaş ama emin adımlarla, tüm varlıklar on-chain hareket edecek ve küresel sermaye piyasalarında son 30 yılın statükosuna meydan okuyacak. Bu, özellikle DIT metasının bugün dünyayı şekillendiren iki trendin kesiştiği noktada olduğunu düşündüğümüzde geçerlidir: her şeyin finansallaşması ve dijitalleşmesi.

• Finansallaşma: Günümüzde finansın bir sınırı yoktur ve ekonomiler giderek daha sınırsız hale gelmekte, bireyler varlıkların mülkiyetini dünya çapındaki akranları arasında devretmektedir. Her şeyin bir piyasası var, her şeyin bir fiyatı var ve her şey alınıp satılabilir hale geliyor. Bu nedenle, daha verimli, daha şeffaf, adil ve açık piyasa mekanizmaları oluşturmak giderek daha mantıklı hale geliyor.

• Dijitalleşme: Dünya giderek dijitalleşiyor. Telefonlarımız, saatlerimiz ve yakında bağlı beyinlerimiz var. Bu anlamda, mantıksal ilerleme, varlıkların sahipliğinin kanıtlanmasının blok zinciri ağlarına taşınması gibi görünüyor.

Bu anlamda, RWA'nın bu iki trendi yakalamak için mükemmel bir konumda olduğunu hissediyor.

Ana zorluklar

Şüphesiz, gerçek dünyadaki varlıklar gerçekten ilginç özellikler on-chain. Ama aynı zamanda birçok zorluğu da beraberinde getiriyor. Bunlardan en önemlisi şu şekilde döner:

• Düzenleme: Şu anda, karmaşık bir düzenleyici ortamla karşılaşmadan tokenize edilmiş varlıklar için nerede bir pazar kurulacağına dair net bir cevap yok. Ancak, kripto algısı yıllar içinde gelişmeye devam ettikçe bu durum değişebilir.

• Likidite: Gerçek dünya varlıklarının likiditesi ve piyasa yapıcılığı için doğru piyasa yapısını sağlamak, özellikle 7/24 işlem yapan yüksek likiditeye sahip olmayan piyasalar için zor olabilir.

• Eğitim: Herkesin gerçek dünya varlıklarını blok zinciri teknolojisi olarak on-chain getirmenin gerçek değer önerisini anlaması long zaman alacaktır ve ilk başta bunun ödünleşimini kavramak zor olabilir.

RWA

USD sabitlenmiş sabit coinler

İtibari para destekli sabit coinler, gerçek dünyadaki varlık tokenizasyon ilk öldürücü kullanım durumuydu ve son yıllarda bu pazar büyük ölçüde büyüdü. Bugün, fiat destekli en büyük iki stablecoin (Circle'dan USDC ve Tether'den USDT), 2020'nin başında yaklaşık 5 milyar dolardan 130 milyar doların üzerinde bir kolektif piyasa değeri sahip.

Emtia destekli tokenler

Değerli metallerin tokenizasyon de RWA'ların bir başka popüler uygulaması olarak ortaya çıktı. Bazı örnekler, fiziksel altınla desteklenen tokenler olan Tether Gold (XAUT) veya PAX Gold'u (PAXG) içerir. Bu nispeten gelişmekte olan bir pazar olsa da, hızla büyüyor ve XAUT ve PAXG'nin piyasa değerleri toplu olarak yaklaşık 840 milyon dolar tutarında.

Tokenize edilmiş hazineler hızla büyüyor

RWA'lardaki son büyük eğilim, ABD Hazine tahvillerinin tokenizasyon oldu. 21co'dan alınan verilere dayanarak, bu alanın piyasa değerinin çok hızlı arttığını ve 1,3 milyar doların üzerine çıktığını not ediyoruz. Ancak dikkat edilmesi gereken daha ilginç olan şey, büyük TradFi kurumların bu pazara girmesidir. Örneğin, BENJI token tarafından temsil edilen Franklin Templeton, yaklaşık $370 milyon mevduat biriktirirken, BlackRock'un BUIDL tokeni şimdiden $380 milyonun üzerinde mevduat sağladı.

Bir sonraki bölümün başlangıcı

Bu tokenizasyon trend daha yeni başlıyor ve hızla büyümeye devam etmesi bekleniyor. Boston Consulting Group'a göre, küresel finansal varlıkların tokenizasyon 2030 yılına kadar 16 trilyon dolarlık bir pazar olacağı tahmin ediliyor ve nihayet yeni nesil pazarları inşa etmek için TradFi ile DeFi arasında hepimizin beklediği köprü olabilir.

İleriye baktığımızda, yalnızca saf finansal varlıkların değil, lüks saatlerden sanata ve gayrimenkule kadar neredeyse tüm kolayca para kazanılabilen varlıkların bir blok zincirinde tokenize edileceği bir gelecek tasavvur edebiliriz. Bu, finansın geleceğidir.

Bu fırsattan yararlanmak

Bunu okuduktan sonra, şimdi kendinize şu soruyu sorduğunuza eminim: "Tamam, anladım, ama portföyüm bu yeni trendden nasıl yararlanabilir?" Merak etme, arkanı kolladım ve senin için bir RWA izleme listesi hazırladım (+ sonunda bir BONUS).

Ama dalmadan önce, bir uyarı. Şu anda, kripto önemli düzeyde spekülasyon yaşıyor ve çok dikkatli olmak çok önemli. Yani her zaman olduğu gibi, aşağıdakiler tahmin değil; Onlar sadece fikirler. Veriler daha erişilebilir hale geldikçe ve zaman gürültüyü ayırdıkça fikirler çok değişiyor.

Bu kapsamlı bir Liste değil, sadece içine dalmayı başardığım ve dikkat etmeye değer olduğunu düşündüğüm projeler. Bu kategoride çok daha fazlası var ve açıkçası bir sürü projeyi kaçırdım.

RWA projeleri

Hazır mısınız? Şimdi izleme listesi'nize eklemek isteyebileceğiniz farklı projeleri inceleyelim:

TL; DR: Chainlink kısa süre önce ağı tanımlama şeklini "Zincir üzerinde küresel pazarların geleceğine öncülük etmek için evrensel platform" olarak güncelledi. Chainlink, gerçek dünya verileri ile blok zinciri arasında köprü görevi görerek, gerçek dünya varlıklarının tokenizasyon gerçeğe dönüştürmenin anahtarıdır.

Bu tweet'i bir süre önce aşağıya yazmıştım, ancak bugün her zamankinden daha doğru olmaya devam ediyor. Chainlink, Swift, DTCC ve bugün dünyanın en büyük bankalarından bazılarıyla aktif olarak çalışıyor. Bunlar abartılı ortaklıklar değil. Teknolojiyi kanıtlamak için çok gerçek pilotlar ve vaka çalışmaları zaten yapıldı ve RWA'ların on-chain tam ölçekli yerleşimini görmeniz an meselesi.

Chainlink uzun vadeli'de süper Boğa olmaya devam ediyorum.

2. Ondo Finans ($ONDO)

TL; DR: Ondo, piyasa verimliliğini, şeffaflığı ve erişilebilirliği artırmak için yeni nesil finansal altyapıyı inşa ediyor. Bireysel ve nitelikli yatırımcıların on-chain USDY (ABD Hazine tahvilleri ile güvence altına alınan tokenize edilmiş bir tahvil) ve OUSG (short vadeli ABD Hazine tahvilleri) gibi ürünler aracılığıyla tahvil piyasalarına erişmesine olanak tanır.

İşte ONDO hakkında bilmeniz gereken birkaç şey:

ONDO, 2024'ün en iyi performans gösteren yeni tokeni oldu. Bu projenin çok ilginç olduğunu ve son zamanlarda çok fazla ivme kazandığını düşünüyorum. Ama şu anda biraz fazla abartılı ve aşırı değerli olabilir. Bununla birlikte, kesinlikle RWA izleme listesi eklemeye değer bir şeydir.

3. Pendle Finans ($PENDLE)

TL; DR: Pendle, kullanıcıların gelecekteki getirileri tokenize etmelerine ve satmalarına olanak tanıyan merkezi olmayan bir finans protokol. Kullanıcılara esnek ve dinamik verim yönetimi seçenekleri sunmak için yenilikçi bir tokenizasyon modeli çözümüdür.

Bu aynı zamanda puan toplamak için harika bir protokol.

4. TrueFi ($TRU)

TL; DR: TrueFi, on-chain kredisi için modüler bir altyapıdır ve borç verenleri, borç alanları ve portföy yöneticilerini TRU ABD Doları tarafından yönetilen akıllı sözleşmeler aracılığıyla birbirine bağlar.

5. Mantra Ağı ($OM)

TL; DR: Mantra, gerçek dünyadaki düzenleyici gerekliliklere uymayı amaçlayan, güvenlik öncelikli bir RWA katman 1 blok zinciridir.

Bu konu ile bu proje hakkında daha ayrıntılı bilgi edinin:

6. Polymesh Ağı ($POLYX)

TLDR: Mantraya benzer şekilde Polymesh, özellikle düzenlenmiş varlıklar için oluşturulmuş, kurumsal düzeyde izin verilen bir blok zinciridir.

Bu projenin neden önemli olduğu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bu konuya göz atabilirsiniz:

7. Santrifüj ($CFG)

TL; DR: Santrifüj, gerçek dünya varlıklarının eksiksiz, çeşitlendirilmiş bir portföyünü tokenize etmek, yönetmek ve bunlara yatırım yapmak için hem altyapı hem de ekosistem sağlar. Varlık havuzları tamamen teminatlandırılmıştır, yatırımcıların yasal başvuru hakkı vardır ve protokol, yapılandırılmış kredi, gayrimenkul, ABD hazine tahvilleri, karbon kredileri, tüketici finansmanı ve daha fazlasını kapsayan varlıklar için havuzlarla varlık sınıfından bağımsızdır.

8. Alacakaranlık Ağı ($DUSK)

TL; DR: Dusk, gerçek dünyadaki varlık tokenizasyon odaklanan izinsiz, ZK dostu bir L1 blok zinciri protokol.

Burada Dusk'a daha fazla dalabilirsiniz.

9. Clearpool ($CPOOL)

TL; DR: Clearpool, teminatsız kurumsal likidite için ilk izinsiz piyasayı getirmekle ilgili merkezi olmayan bir finans ekosistemidir.

10. Çoklu Ticaret ($TRADE)

TL; DR: Burası gerçek dünya varlıkları için bir pazar yeri. Tüm zincirlerden tokenize edilmiş t-bonoları, kredi, hisse senetleri, gayrimenkul, emtiaların yanı sıra koleksiyon, sanat, IP, yaratıcı telif hakları, lüks malları tek bir platformda bir araya getirir.

BONUS: Bu trende maruz kalmanın en kolay yolu

Farklı projeleri araştırmak ve izlemek için çok fazla zaman harcamak istemiyorsanız, sizin için başka bir seçeneğim daha var: SwissBorg'dan RWA Teması.

Bunu, token seçiminin ve tahsisinin piyasa koşullarına bağlı olarak sizin için otomatik olarak yeniden dengelendiği bir RWA token sepeti olarak düşünün. Bu bir ETF gibi, ancak DIT sektörü için.

Bu, tüm DIT sektörüne sorunsuz ve tek bir tıklama ile maruz kalmanın bir yoludur.

İndir Swissborg


Ve bu senin alfan.


Abone olmak isterseniz kendi Telegram kanalım da var. Bedava.

Piyasa özetleri, DeFi ve airdrop fırsatları ve iyi okumalar dahil olmak üzere haftalık güncellemeler içerir.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [alpha lütfen] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [AYLO AND FLOW]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!