Vadeli İşlem Riskinden Korunma: Kapsamlı Bir Kılavuz

Yeni BaşlayanSep 26, 2023
Geleneksel yatırımlarla karşılaştırıldığında, vadeli işlem arbitrajı genellikle daha istikrarlı getiriler ve daha düşük riskler sağlar. Performansı fiyat dalgalanmalarından etkilenmez. Piyasa değişikliklerinden bağımsız olarak, pozitif getiri sağlayan arbitraj yapılabilir. Vadeli arbitraj riski inanılmaz derecede düşük olsa da, anapara kaybına yol açabilecek iki senaryo hala mevcuttur. Genel olarak, yatırım getirisi oranı yüksek bir strateji olmaya devam ediyor.
Vadeli İşlem Riskinden Korunma: Kapsamlı Bir Kılavuz

1. Spot Vadeli İşlem Arbitrajı Nedir?

Spot vadeli işlem arbitrajının özü, fonlama oranının yakalanmasında yatmaktadır. Spot vadeli işlem arbitrajındaki "spot vadeli işlemler", sürekli sözleşmeden fonlama ücretini kazanmak için zıt yönlerde, eşit miktarlarda iki eşzamanlı işlemi ima eden ve spot ve kalıcı sözleşmelerdeki kar ve zararları mahsup eden sürekli spot vadeli işlem işlemlerini ifade eder. işlemler. Spot vadeli işlem arbitrajı, fiyat riskinden korunmaya yönelik bir ticaret stratejisidir; bu, fiyat değişikliklerinin getirileri etkilemeyeceği anlamına gelir. Nispeten düşük riskli bir stratejidir.

1.1 Finansman Ücreti Nedir?

Finansman ücreti, kalıcı sözleşmelerde bir uzlaşma mekanizmasıdır. Süresiz sözleşmelerde teslimat olmadığından, spot vadeli işlem spreadini istikrara kavuşturmak için başka mekanizmalar kullanılır ve bu mekanizma fonlama ücretidir. Basit bir ifadeyle, fonlama ücreti, sözleşmenin uzun tarafının, boğalar ve ayılar arasındaki duyarlılığı dengelemek için kısa tarafa ödediği maliyettir.

Fonlama Ücretinin Hesaplanması:

Fonlama Ücreti = Pozisyon Değeri * Fonlama Oranı

Fonlama Oranı Hakkında:

Fonlama oranı mekanizmasının prensibi, sürekli sözleşmenin bir tarafının katılımcılarının ve sermayesinin fazla olması durumunda karşı tarafa katılımcı sayısını ve yatırımı artırmayı teşvik etmek için karşı tarafa belirli bir fonlama faizi ödenmesi gerektiğidir. Genellikle boğalar ve ayılar arasında güçlü taraf, zayıf tarafa ödeme yapar. Şu anda çoğu piyasa senaryosunda, uzun taraf fonlama ücretini kısa tarafa ödemektedir ve kısa tarafa ödenen fonların yüzdesi fonlama oranıdır.

Fonlama oranı, borsanın algoritmasından türetilen mevcut boğa ve ayı durumuna göre belirlenir ve her borsanın farklı bir algoritması vardır. İşte Gate.io'nun fonlama oranının detayları:

https://www.gate.io/fee

https://www.gate.io/help/futures/futures_logic/27569

2. Arbitraj Nasıl Yapılır?

Gate.io platformu, aynı zamanda piyasanın en istikrarlı ve yaygın senaryosu olan, uzun tarafın kısa tarafa ücret ödediği senaryo kapsamında spot vadeli işlem arbitrajını desteklemektedir.

Spot varlıklarda eşdeğer bir değer tutarken (sürekli) sözleşmeleri (1X) kısaltarak, sözleşmeler ve spot varlıklar her sekiz saatte bir fonlama oranı kazanırken birbirlerini dengeleyebilir ve koruyabilirler. Gate.io'daki fonlama oranı kuralları şunlardır: fonlama oranı her dakika hesaplanır ve bir süre (8 saat) boyunca ortalama değer, nihai fonlama oranı olarak alınır. Her fonlama faiz döneminde (8 saat) güncel fonlama oranı uygulanır. Fonlama ücreti, konum değeri bu zaman damgalarına dayalı olacak şekilde UTC 0:00, 8:00 ve 16:00 olmak üzere günde üç kez belirlenir.

3. Arbitraj Getirilerini Etkileyen Faktörler

Arbitraj getirileri formülüne dayanmaktadır: Arbitraj Getirileri = Fonlama Ücreti (Pozisyon Değeri x Fonlama Oranı) - Spot İşlem Ücreti - Sözleşmeli İşlem Ücreti. Ayrıca fonlama oranı spot sözleşme prim endeksinden de etkilenmektedir. Bu nedenle, arbitraj getirilerini etkileyen son faktörler arasında fonlama oranı, işlem oranı ve spot vadeli işlem prim endeksi yer almaktadır.

Fonlama Oranı

Dolayısıyla fonlama oranı ne kadar yüksek olursa, aynı pozisyon koşulları altında arbitraj getirisi de o kadar yüksek olur.

İşlem Oranı (Sözleşme ve Spot)

Fonlama oranına ek olarak, kullanıcılardan açtıkları her ek spot uzun veya açık sözleşme için bir işlem ücreti alınır. Farklı kripto para birimlerinin farklı işlem ücretleri vardır. Arbitraj getirisi formülüne göre, kullanıcının işlem para birimi ve işlem sayısı, sonuçta arbitraj kârını etkileyecek olan karşılık gelen bir işlem oranıyla sonuçlanacaktır. Gate.io'daki her bir kripto para biriminin işlem ücretlerine ilişkin ayrıntılar için lütfen şu adrese bakın: https://www.gate.io/fee

Sözleşmeli ve Spot Arasındaki Fiyat Farkı

Fonlama oranının hesaplanmasında temel olarak fiyatlama para birimi ile uzlaşma para birimi arasındaki faiz oranı farkının yanı sıra iç işlem fiyatı ile dış spot fiyat (yani prim endeksi) arasındaki fiyat farkı da dikkate alındığından, sözleşme ve spot, fonlama oranının hesaplama sonucunu etkileyerek nihai arbitraj getirilerini, yani fonlama ücretini etkileyecektir.

4. Spot Vadeli İşlem Arbitrajı için Kripto Para Birimleri Nasıl Seçilir?

Pozitif fonlama oranı, ne kadar yüksek olursa o kadar iyi

Fonlama ücreti = Pozisyon Değeri * Fonlama Oranı'na göre, fonlama oranı ne kadar yüksek olursa, nihai fonlama ücreti (arbitraj getirisi) de o kadar yüksek olur.

Sözleşmeler ve spot arasında çok küçük fiyat farkı

Sözleşmeler ve spot arasında küçük bir fiyat farkı olan kripto para birimlerini seçin. Pozisyon açarken hafif fiyat farkı olan vadeli işlemler ve spotlardan oluşan bir kombinasyon seçebilirsiniz. Bu, yatırım maliyetini kontrol edebilir ve daha sonra sözleşmeler ve spotlar arasında bir fiyat dönüm noktası oluştuğunda, vadeli işlemler ve spotlar arasındaki büyük temel farktan kaynaklanan fonlama ücretini (arbitraj getirisi) elde edebilirsiniz.

Düşük işlem oranlarına sahip kripto para birimleri

Kullanıcılar, bir noktada uzun pozisyon aldıklarında veya bir sözleşmede kısa pozisyon açtıklarında bir işlem ücreti aldığından, kullanıcılar için arbitraj getirisi, işlem para biriminden ve işlem sayısından etkilenecektir. Bu nedenle, işlem oranı ne kadar düşük olursa kullanıcılar o kadar fazla kar elde edebilir.

5. Spot Vadeli İşlem Arbitrajı Örnek Olay İncelemesi

Spot vadeli işlem arbitrajının nasıl çalıştığına örnek olarak BTC spot ve kalıcı sözleşmelerini ele alalım. Piyasa fonlama oranının %0,1 olması ve değişmemesi durumunda, arbitrajcılar spot ve kısa süreli kalıcı sözleşmeler satın alacak. Mevcut BTC fiyatının 5000 USDT olduğunu varsayarsak, bir yatırımcı 10.000 USDT yatırımla spot vadeli işlem arbitrajı gerçekleştiriyor ve stratejiyi 365 gün boyunca çalıştırıyor.

Öncelikle toplam fon (10.000 USDT) iki kısma ayrılıyor. Bir BTC satın alınır (5000 USDT karşılığında) ve ardından bir BTC, kalıcı sözleşme piyasasında 5000 USDT ile (kaldıraçsız) kısa pozisyon alır.

İkinci olarak, kalıcı sözleşmenin açığa satışının ardından açığa satış yapan kişi her 8 saatte bir 5 USDT tutarında bir fonlama ücreti alır.
(1_5000_0,1%=5USDT)

Üçüncüsü, bu stratejinin işleyişi sırasında yatırımcı 1095 kez (365_3=1095; günde üç kez) getiri elde edebilir. Yıllık getiri oranı %16,425'e (1642,5/10000_100%) ulaşabilir.

Kullanıcılar, Spot Vadeli İşlemler arbitraj stratejisini kullanarak, spot ve sözleşmeleri kendileri satın alarak değil, Gate.io'nun niceliksel kopya ticareti yardımıyla kolayca para kazanabilirler.

6. Spot Vadeli İşlemler Arbitraj İşlemlerine İlişkin Esaslar

Web'de: Kantitatif Kopya Ticareti > Kantitatif Strateji > Yeni Strateji Oluştur > Sabit Uzun Vadeli Yatırım Karları bölümü > Spot Vadeli İşlem Arbitrajı > Strateji Oluştur > Parametreleri Yapılandır > Oluştur'a tıklayın



Uygulamada: Kantitatif Kopya Ticaretine gidin > Strateji Şablonlarına tıklayın > Spot Vadeli İşlem Arbitrajını seçin > Parametreleri ayarlayın




Terminoloji Açıklaması:

Çoklu Kaldıraç: Bu, 1X ila 3X aralığında ayarlanabilen, kalıcı bir sözleşmede açığa satış yaparken kaldıraç katını ifade eder.

Güncel Spot Vadeli İşlem Farkı: Değişken olan ve emirlerin açılması ve kapanması için referans veri görevi gören, piyasadaki gerçek spot vadeli işlem spreadidir.

Spot-Vadeli İşlemler Spread Kontrolü: Spot ve vadeli işlem sözleşmelerinin nihai işlem ortalama fiyatı ile emir fiyatı arasındaki sapmanın belirli bir orantısal aralıkta parametre belirleme yoluyla kontrol edilmesi anlamına gelir. Tipik olarak bir sayfa, mevcut spot-vadeli vadeli spread farkını gösterir. Kullanıcılar bu rakama göre spot vadeli işlem spread kontrolünün değerini ayarlayabilir. Pozisyonun düzgün açılmasını kolaylaştırmak için spot vadeli işlem spread kontrolünün değerinin genel olarak mevcut spot vadeli işlem farkı farkından daha düşük olması gerekir. Spot vadeli işlem spread değeri kullanıcı girişi değerinden aşırı derecede saparsa, otomatik pozisyon kapatmayı tetikleyebilir. (Kripto piyasasındaki önemli dalgalanmalar nedeniyle, bir sözleşmenin nihai işlem fiyatı genellikle bir yatırımcının işlem yaptığı sırada emir fiyatından farklılık gösterir. Şu anda, spot ve vadeli işlemler arasındaki fiyat değişikliklerinin derecesi, spot vadeli işlemler spread kontrolü yoluyla kontrol edilebilmektedir.)

7. Spot Vadeli İşlem Arbitrajına İlişkin Hususların Açıklanması

Spot-Vadeli işlem arbitraj stratejisi her ne kadar düşük riskli yapısıyla bilinse de tamamen risksiz bir yatırım yöntemi değildir. Bazı aşırı durumlarda yatırımcılar için kayıplara neden olabilir. Birincil riskler şunları içerir:

Faiz oranlarının yönündeki değişiklikler

Çoğu durumda, sözleşme piyasasında uzun tarafın kısa tarafa bir fonlama ücreti ödemesi söz konusu olsa da, kısa tarafın uzun tarafa ödeme yaptığı durumlar da vardır. Bu gibi durumlarda faiz geliri elde etmek yerine faiz giderine katlanırsınız. İyi haber şu ki Gate.io'daki faiz oranlarının yönü çok istikrarlı ve nadiren değişiklik oluyor. Faiz oranlarındaki değişimlerden kaynaklanan ara sıra oluşan kayıplar bir sonraki fonlama ücretinde telafi edilebilmektedir.

Likidasyon

Spot Vadeli İşlemler arbitraj stratejisi, pozisyon oluşturmak için kaldıraç kullanımını içeren kalıcı sözleşmelerin kullanılmasını gerektirir. Bir para biriminin fiyatı önemli bir değişiklik yaşadığında pozisyonunuz tasfiye edilebilir. Bu riski azaltmak için Gate.io, Spot Vadeli İşlemler arbitraj stratejilerinde kaldıraç kullanımını sınırlandırır. Kullanıcılar pozisyon açarken maksimum 3 kat kaldıraç kullanabilirler.

8. Sonuç

Geleneksel yatırımlarla karşılaştırıldığında, vadeli işlem arbitrajı genellikle daha istikrarlı getiriler ve daha düşük riskler sağlar. Performansı fiyat dalgalanmalarından etkilenmez. Piyasa değişimlerinden bağımsız olarak, pozitif getiri sağlayan arbitraj yapılabilir. Vadeli arbitraj riski inanılmaz derecede düşük olsa da, anapara kaybına yol açabilecek iki senaryo hala mevcuttur. Genel olarak, yatırım getirisi oranı yüksek bir strateji olmaya devam ediyor.

Yazar: 量化团队
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): KOWEI、Hugo、Ashley He、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.

Vadeli İşlem Riskinden Korunma: Kapsamlı Bir Kılavuz

Yeni BaşlayanSep 26, 2023
Geleneksel yatırımlarla karşılaştırıldığında, vadeli işlem arbitrajı genellikle daha istikrarlı getiriler ve daha düşük riskler sağlar. Performansı fiyat dalgalanmalarından etkilenmez. Piyasa değişikliklerinden bağımsız olarak, pozitif getiri sağlayan arbitraj yapılabilir. Vadeli arbitraj riski inanılmaz derecede düşük olsa da, anapara kaybına yol açabilecek iki senaryo hala mevcuttur. Genel olarak, yatırım getirisi oranı yüksek bir strateji olmaya devam ediyor.
Vadeli İşlem Riskinden Korunma: Kapsamlı Bir Kılavuz

1. Spot Vadeli İşlem Arbitrajı Nedir?

Spot vadeli işlem arbitrajının özü, fonlama oranının yakalanmasında yatmaktadır. Spot vadeli işlem arbitrajındaki "spot vadeli işlemler", sürekli sözleşmeden fonlama ücretini kazanmak için zıt yönlerde, eşit miktarlarda iki eşzamanlı işlemi ima eden ve spot ve kalıcı sözleşmelerdeki kar ve zararları mahsup eden sürekli spot vadeli işlem işlemlerini ifade eder. işlemler. Spot vadeli işlem arbitrajı, fiyat riskinden korunmaya yönelik bir ticaret stratejisidir; bu, fiyat değişikliklerinin getirileri etkilemeyeceği anlamına gelir. Nispeten düşük riskli bir stratejidir.

1.1 Finansman Ücreti Nedir?

Finansman ücreti, kalıcı sözleşmelerde bir uzlaşma mekanizmasıdır. Süresiz sözleşmelerde teslimat olmadığından, spot vadeli işlem spreadini istikrara kavuşturmak için başka mekanizmalar kullanılır ve bu mekanizma fonlama ücretidir. Basit bir ifadeyle, fonlama ücreti, sözleşmenin uzun tarafının, boğalar ve ayılar arasındaki duyarlılığı dengelemek için kısa tarafa ödediği maliyettir.

Fonlama Ücretinin Hesaplanması:

Fonlama Ücreti = Pozisyon Değeri * Fonlama Oranı

Fonlama Oranı Hakkında:

Fonlama oranı mekanizmasının prensibi, sürekli sözleşmenin bir tarafının katılımcılarının ve sermayesinin fazla olması durumunda karşı tarafa katılımcı sayısını ve yatırımı artırmayı teşvik etmek için karşı tarafa belirli bir fonlama faizi ödenmesi gerektiğidir. Genellikle boğalar ve ayılar arasında güçlü taraf, zayıf tarafa ödeme yapar. Şu anda çoğu piyasa senaryosunda, uzun taraf fonlama ücretini kısa tarafa ödemektedir ve kısa tarafa ödenen fonların yüzdesi fonlama oranıdır.

Fonlama oranı, borsanın algoritmasından türetilen mevcut boğa ve ayı durumuna göre belirlenir ve her borsanın farklı bir algoritması vardır. İşte Gate.io'nun fonlama oranının detayları:

https://www.gate.io/fee

https://www.gate.io/help/futures/futures_logic/27569

2. Arbitraj Nasıl Yapılır?

Gate.io platformu, aynı zamanda piyasanın en istikrarlı ve yaygın senaryosu olan, uzun tarafın kısa tarafa ücret ödediği senaryo kapsamında spot vadeli işlem arbitrajını desteklemektedir.

Spot varlıklarda eşdeğer bir değer tutarken (sürekli) sözleşmeleri (1X) kısaltarak, sözleşmeler ve spot varlıklar her sekiz saatte bir fonlama oranı kazanırken birbirlerini dengeleyebilir ve koruyabilirler. Gate.io'daki fonlama oranı kuralları şunlardır: fonlama oranı her dakika hesaplanır ve bir süre (8 saat) boyunca ortalama değer, nihai fonlama oranı olarak alınır. Her fonlama faiz döneminde (8 saat) güncel fonlama oranı uygulanır. Fonlama ücreti, konum değeri bu zaman damgalarına dayalı olacak şekilde UTC 0:00, 8:00 ve 16:00 olmak üzere günde üç kez belirlenir.

3. Arbitraj Getirilerini Etkileyen Faktörler

Arbitraj getirileri formülüne dayanmaktadır: Arbitraj Getirileri = Fonlama Ücreti (Pozisyon Değeri x Fonlama Oranı) - Spot İşlem Ücreti - Sözleşmeli İşlem Ücreti. Ayrıca fonlama oranı spot sözleşme prim endeksinden de etkilenmektedir. Bu nedenle, arbitraj getirilerini etkileyen son faktörler arasında fonlama oranı, işlem oranı ve spot vadeli işlem prim endeksi yer almaktadır.

Fonlama Oranı

Dolayısıyla fonlama oranı ne kadar yüksek olursa, aynı pozisyon koşulları altında arbitraj getirisi de o kadar yüksek olur.

İşlem Oranı (Sözleşme ve Spot)

Fonlama oranına ek olarak, kullanıcılardan açtıkları her ek spot uzun veya açık sözleşme için bir işlem ücreti alınır. Farklı kripto para birimlerinin farklı işlem ücretleri vardır. Arbitraj getirisi formülüne göre, kullanıcının işlem para birimi ve işlem sayısı, sonuçta arbitraj kârını etkileyecek olan karşılık gelen bir işlem oranıyla sonuçlanacaktır. Gate.io'daki her bir kripto para biriminin işlem ücretlerine ilişkin ayrıntılar için lütfen şu adrese bakın: https://www.gate.io/fee

Sözleşmeli ve Spot Arasındaki Fiyat Farkı

Fonlama oranının hesaplanmasında temel olarak fiyatlama para birimi ile uzlaşma para birimi arasındaki faiz oranı farkının yanı sıra iç işlem fiyatı ile dış spot fiyat (yani prim endeksi) arasındaki fiyat farkı da dikkate alındığından, sözleşme ve spot, fonlama oranının hesaplama sonucunu etkileyerek nihai arbitraj getirilerini, yani fonlama ücretini etkileyecektir.

4. Spot Vadeli İşlem Arbitrajı için Kripto Para Birimleri Nasıl Seçilir?

Pozitif fonlama oranı, ne kadar yüksek olursa o kadar iyi

Fonlama ücreti = Pozisyon Değeri * Fonlama Oranı'na göre, fonlama oranı ne kadar yüksek olursa, nihai fonlama ücreti (arbitraj getirisi) de o kadar yüksek olur.

Sözleşmeler ve spot arasında çok küçük fiyat farkı

Sözleşmeler ve spot arasında küçük bir fiyat farkı olan kripto para birimlerini seçin. Pozisyon açarken hafif fiyat farkı olan vadeli işlemler ve spotlardan oluşan bir kombinasyon seçebilirsiniz. Bu, yatırım maliyetini kontrol edebilir ve daha sonra sözleşmeler ve spotlar arasında bir fiyat dönüm noktası oluştuğunda, vadeli işlemler ve spotlar arasındaki büyük temel farktan kaynaklanan fonlama ücretini (arbitraj getirisi) elde edebilirsiniz.

Düşük işlem oranlarına sahip kripto para birimleri

Kullanıcılar, bir noktada uzun pozisyon aldıklarında veya bir sözleşmede kısa pozisyon açtıklarında bir işlem ücreti aldığından, kullanıcılar için arbitraj getirisi, işlem para biriminden ve işlem sayısından etkilenecektir. Bu nedenle, işlem oranı ne kadar düşük olursa kullanıcılar o kadar fazla kar elde edebilir.

5. Spot Vadeli İşlem Arbitrajı Örnek Olay İncelemesi

Spot vadeli işlem arbitrajının nasıl çalıştığına örnek olarak BTC spot ve kalıcı sözleşmelerini ele alalım. Piyasa fonlama oranının %0,1 olması ve değişmemesi durumunda, arbitrajcılar spot ve kısa süreli kalıcı sözleşmeler satın alacak. Mevcut BTC fiyatının 5000 USDT olduğunu varsayarsak, bir yatırımcı 10.000 USDT yatırımla spot vadeli işlem arbitrajı gerçekleştiriyor ve stratejiyi 365 gün boyunca çalıştırıyor.

Öncelikle toplam fon (10.000 USDT) iki kısma ayrılıyor. Bir BTC satın alınır (5000 USDT karşılığında) ve ardından bir BTC, kalıcı sözleşme piyasasında 5000 USDT ile (kaldıraçsız) kısa pozisyon alır.

İkinci olarak, kalıcı sözleşmenin açığa satışının ardından açığa satış yapan kişi her 8 saatte bir 5 USDT tutarında bir fonlama ücreti alır.
(1_5000_0,1%=5USDT)

Üçüncüsü, bu stratejinin işleyişi sırasında yatırımcı 1095 kez (365_3=1095; günde üç kez) getiri elde edebilir. Yıllık getiri oranı %16,425'e (1642,5/10000_100%) ulaşabilir.

Kullanıcılar, Spot Vadeli İşlemler arbitraj stratejisini kullanarak, spot ve sözleşmeleri kendileri satın alarak değil, Gate.io'nun niceliksel kopya ticareti yardımıyla kolayca para kazanabilirler.

6. Spot Vadeli İşlemler Arbitraj İşlemlerine İlişkin Esaslar

Web'de: Kantitatif Kopya Ticareti > Kantitatif Strateji > Yeni Strateji Oluştur > Sabit Uzun Vadeli Yatırım Karları bölümü > Spot Vadeli İşlem Arbitrajı > Strateji Oluştur > Parametreleri Yapılandır > Oluştur'a tıklayın



Uygulamada: Kantitatif Kopya Ticaretine gidin > Strateji Şablonlarına tıklayın > Spot Vadeli İşlem Arbitrajını seçin > Parametreleri ayarlayın




Terminoloji Açıklaması:

Çoklu Kaldıraç: Bu, 1X ila 3X aralığında ayarlanabilen, kalıcı bir sözleşmede açığa satış yaparken kaldıraç katını ifade eder.

Güncel Spot Vadeli İşlem Farkı: Değişken olan ve emirlerin açılması ve kapanması için referans veri görevi gören, piyasadaki gerçek spot vadeli işlem spreadidir.

Spot-Vadeli İşlemler Spread Kontrolü: Spot ve vadeli işlem sözleşmelerinin nihai işlem ortalama fiyatı ile emir fiyatı arasındaki sapmanın belirli bir orantısal aralıkta parametre belirleme yoluyla kontrol edilmesi anlamına gelir. Tipik olarak bir sayfa, mevcut spot-vadeli vadeli spread farkını gösterir. Kullanıcılar bu rakama göre spot vadeli işlem spread kontrolünün değerini ayarlayabilir. Pozisyonun düzgün açılmasını kolaylaştırmak için spot vadeli işlem spread kontrolünün değerinin genel olarak mevcut spot vadeli işlem farkı farkından daha düşük olması gerekir. Spot vadeli işlem spread değeri kullanıcı girişi değerinden aşırı derecede saparsa, otomatik pozisyon kapatmayı tetikleyebilir. (Kripto piyasasındaki önemli dalgalanmalar nedeniyle, bir sözleşmenin nihai işlem fiyatı genellikle bir yatırımcının işlem yaptığı sırada emir fiyatından farklılık gösterir. Şu anda, spot ve vadeli işlemler arasındaki fiyat değişikliklerinin derecesi, spot vadeli işlemler spread kontrolü yoluyla kontrol edilebilmektedir.)

7. Spot Vadeli İşlem Arbitrajına İlişkin Hususların Açıklanması

Spot-Vadeli işlem arbitraj stratejisi her ne kadar düşük riskli yapısıyla bilinse de tamamen risksiz bir yatırım yöntemi değildir. Bazı aşırı durumlarda yatırımcılar için kayıplara neden olabilir. Birincil riskler şunları içerir:

Faiz oranlarının yönündeki değişiklikler

Çoğu durumda, sözleşme piyasasında uzun tarafın kısa tarafa bir fonlama ücreti ödemesi söz konusu olsa da, kısa tarafın uzun tarafa ödeme yaptığı durumlar da vardır. Bu gibi durumlarda faiz geliri elde etmek yerine faiz giderine katlanırsınız. İyi haber şu ki Gate.io'daki faiz oranlarının yönü çok istikrarlı ve nadiren değişiklik oluyor. Faiz oranlarındaki değişimlerden kaynaklanan ara sıra oluşan kayıplar bir sonraki fonlama ücretinde telafi edilebilmektedir.

Likidasyon

Spot Vadeli İşlemler arbitraj stratejisi, pozisyon oluşturmak için kaldıraç kullanımını içeren kalıcı sözleşmelerin kullanılmasını gerektirir. Bir para biriminin fiyatı önemli bir değişiklik yaşadığında pozisyonunuz tasfiye edilebilir. Bu riski azaltmak için Gate.io, Spot Vadeli İşlemler arbitraj stratejilerinde kaldıraç kullanımını sınırlandırır. Kullanıcılar pozisyon açarken maksimum 3 kat kaldıraç kullanabilirler.

8. Sonuç

Geleneksel yatırımlarla karşılaştırıldığında, vadeli işlem arbitrajı genellikle daha istikrarlı getiriler ve daha düşük riskler sağlar. Performansı fiyat dalgalanmalarından etkilenmez. Piyasa değişimlerinden bağımsız olarak, pozitif getiri sağlayan arbitraj yapılabilir. Vadeli arbitraj riski inanılmaz derecede düşük olsa da, anapara kaybına yol açabilecek iki senaryo hala mevcuttur. Genel olarak, yatırım getirisi oranı yüksek bir strateji olmaya devam ediyor.

Yazar: 量化团队
Çevirmen: Piper
İnceleyen(ler): KOWEI、Hugo、Ashley He、Joyce
* Bilgiler, Gate.io tarafından sunulan veya onaylanan finansal tavsiye veya başka herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir ve bu tip bir durumu teşkil etmemektedir.
* Bu makale Gate.io kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz, aktarılamaz veya kopyalanamaz. Aykırı davranışlar, Telif Hakkı Yasasının ihlalidir ve yasal işleme tabi olabilir.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!