ERC7527 Yorumu: Yeni Bir Merkezi Olmayan Fiyatlama Modeli

Orta SeviyeJul 17, 2024
Bu makale, ERC7527'nin prensipleri ve protokol ayrıntılarına derinlemesine bir giriş sunmakta, sürekli fiyatlandırma modelinin işletme prensiplerini ve önemli avantajlarını daha ayrıntılı bir şekilde açıklamaktadır. Ayrıca, ERC7527'nin programlanabilirliği ve bileşilebilirliğinden türetilen genişletilmiş uygulamaları da araştırmaktadır.
ERC7527 Yorumu: Yeni Bir Merkezi Olmayan Fiyatlama Modeli

genel bakış

Erken aşama fikirlerini veya uygulamalarını fiyatlandırmak ve yatırıma katılmak, merkezi olmayan dünyada önemli bir zorluktur. ERC7527, prim odaklı uzlaşma temelli merkezi olmayan bir fiyatlandırma paradigması önermektedir ve para yaratmanın kredi oluşturma kavramını takip etmektedir.

bu makalede, erc7527'nin prensiplerine ve protokol ayrıntılarına derinlemesine ineceğiz, sürekli fiyatlandırma modelinin işleyiş prensiplerini ve önemli avantajlarını daha da açıklayacağız. ayrıca, erc7527'nin programlanabilirliği ve birleştirilebilirliğinden türetilen genişletilmiş uygulamaları keşfedeceğiz.

erc7527

Bir önceki makalede, yaygın zincir üstü fiyatlandırma modellerini tanıttık ve ERC7527'nin matematiksel gösterimi de dahil olmak üzere benzersiz sürekli fiyatlandırma modeline kısaca değindik. Ancak, önceki makale ERC7527'ye yalnızca basit bir genel bakış sağladı. Bu bölümde ERC7527'nin prensiplerine ve protokol detaylarına odaklanacağız.

erc7527, erc7527 jetonlarını ihraç ederek uygulamaların fiyatlandırması için yeni bir paradigmaya tanıtır. erc7527 jetonlarının fiyatı, uygulamanın piyasa değerini etkin bir şekilde nicelendirir (uygulama piyasa değeri = erc7527 fiyatı × miktar). Bu yaklaşım, uygulama fiyatlandırmasını erc7527 jetonlarına dönüştürür.

erc7527 jetonlarının fiyatlandırması, iki ana bölümden oluşur:

alıntı: erc7527, dış alım (wrap) ve satış (unwrap) alıntıları için arayüzler sağlar, geliştiricilere bu işlevselliği kendileri uygulamaları için izin verir.

fiyatlandırma: erc7527'nin Foamm (fonksiyonel oracle otomatik piyasa yapıcısı), wrap aracılığıyla iç likidite ekleyerek satın alma fiyatlandırması sağlar veya unwrap aracılığıyla iç likidite çıkararak satış fiyatlandırması sağlar. Bu yaklaşım, harici likidite sağlayıcılarına dayanmaz.

Erc7527 tokenları için alıntı satın alma ve fiyatlandırma konusunda, Erc7527 geniş programlanabilirlik sunar. Özellikle, kullanıcılar alıntıları almak için işlevleri çağırabilirler:

erc7527'de geliştiriciler, kullanıcılar aradığında teklifler sunmak için geliştirme süreci sırasında bir teklif modeli tasarlamaları gerekmektedir.getwraporaclemevcut teklifi almak için, kullanıcılar teklifleri fiyatlara dönüştürmek için likiditeyi erc7527 havuzuna enjekte etmeyi seçebilirler. özellikle, kullanıcılar , kullanabilirler.sarmakFoamm içinde likidite enjekte etmek için fonksiyon:

erc7527 tokenlerinin satış teklifleri ve fiyatlandırması için, erc7527 foamm ile oluşturulmuş havuzları kullanarak satış teklifinden fiyatlandırmaya dönüşümü kolaylaştırır. Kullanıcılar bu havuzları varlık yok etmek veya iç likiditeyi çıkarmak için kullanabilirler. Ancak, bu havuzlara likidite sağlayan kişilerle ilgili önemli bir sorun ortaya çıkar.

daha önce belirtildiği gibi, foamm, sargı işlemleri yoluyla iç likidite ekler, bu da havuzlar içinde likiditenin temel kaynağı olarak hizmet eder. erc7527, kullanıcıların varlık satın aldıklarında ödedikleri likiditeyi havuzlara enjekte etmek için foamm kullanır, bu da çıkış likiditesi olarak hizmet eder.

geliştiriciler, sadece satış fiyatını sağlamaları gerektiği için havuzlarda zaten likidite bulunmaktadır. bu nedenle, satış teklifi etkili bir şekilde satış fiyatı olarak hizmet eder. özellikle, geliştiricilerin satış teklifini kolaylaştırmak için aşağıdaki işlevi uygulamaları gerekmektedir:

geliştiriciler havuzlardaki likiditeye dayalı olarak keyfi satış teklifi fonksiyonları oluşturabilir. Satış teklifinin havuzlar içindeki likidite dengesini koruduğundan emin olmak önemlidir. KullanıcılargetunwraporacleERC7527 tokenlarının mevcut satış tekliflerini herhangi bir zamanda almak için çağrıda bulunabilirler. Ayrıca, Foamm'ın çağrısını yapmayı seçebilirler.açmakerc7527 jetonlarını imha etmek ve havuzda alıntılanan miktara eşdeğer jetonlar almak için işlev

erc7527 ile etkileşimde bulunan kullanıcılar için iki temel eylem bulunmaktadır:

çağrıgetwraporacleGeçerli alış teklifini almak için bir işlev. Uygunsa, çağırın.sarmaklikidite sağlamak ve erc7527 jetonları almak.

aramagetunwraporaclemevcut satış fiyatını almak için işlevi alın. uygunsa çağrı yapınaçmakHavuzdan satış fiyatına eşdeğer tokenları çekmek için tutulan erc7527 tokenlarını yok etmek.

her iki fonksiyon da değerlerle dönerfiyatveücretseçenekler.fiyat wrap veya unwrap işlemleri için gereken jeton miktarını temsil eder, ücretişlem ücretini belirtir. Kullanıcılar bu işlemler için ücret ödemek zorundadır ve belirli kullanıcılar tarafından talep edilebilir ücretler.

erc7527, erc20 jetonları gibi kendi jeton adresine sahiptir ve belirli alanları tanımlar.

Yukarıdaki yapı, erc7527'nin temel özelliklerini tanımlar.para birimierc7527 token üretmek için kullanıcıların sağladığı sembolü temsil eder,primerc7527 tokenlarının ilk fiyatını belirtir.ücret alan kişisarma ve çözme etkileşimler sırasında ücretleri alan adresi belirtirken, nane ücreti yüzdesiveyanma ücretisarın ve sarmalama işlemleri için ücret oranlarını belirtin.

erc7527 jetonları dalgalanma özellikleriyle birlikte prim sunar. terim fiyatyukarıdaki işlev tanımlamalarında, özellikle içinde kullanılır.varlıkstruct temsil etmekprim.

erc7527 üç ayrı modüle ayrılmıştır:

uygulama: erc7527 jetonlarının dağıtıldığı sözleşme adresi. erc7527'deki bir uygulama sözleşmesi erc721metadata gibi arabirimleri devralmalıdır. açığa çıkar.basıveyanmakHavuz çağrıları için yalnızca arayüzler, kötü niyetli bastırma işlemini engelleyerek ve havuz likidite dengesini sağlayarak.

ajans: bu sözleşme, önceden bahsedilen havuzlar ve köpük etkileşimleri için temel arayüz olarak hareket eder. önceden bahsedilen fonksiyonlar gibigetwraporacle, sarmak, getunwraporacle, ve açmakBurada uygulanmıştır. Ajans sözleşmesi, kullanıcıların sarma işlemleri sırasında enjekte ettikleri jetonları sarmadan sonra kullanmak üzere depolar ve sarma işlemleri sırasında erc7527 jeton likidasyonunu kolaylaştırır.

fabrika: kullanıcıların erc7527 jetonlarını dağıtmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir uygulama ve ajans sözleşmelerinin dağıtımını basitleştirmek için tasarlanmış bir yardımcı sözleşme.

bu bileşenler arasındaki ilişkiler aşağıdaki diyagramda gösterilmiştir:

erc7527'de, uygulama ve ajans sözleşmeleri karşılıklı bağlantı ilişkisini sürdürür. Kod perspektifinden bakıldığında, naneveyanmakUygulamanın işlevleri yalnızca ajans tarafından çağrılabilir. Erc7527 ayrıca, bir uygulama verildiğinde ajans adresini sorgulamayı kolaylaştırmak için bir dizi işlev tanımlar.ajansalık almakfonksiyon), ve bir ajans verildiğinde uygulama adresini sorgulamastrateji alfonksiyon).

Likidite açısından bakıldığında, uygulama içindeki her ERC7527 belirteci bir havuzda likiditeye karşılık gelir. Bu, havuzun likidite dengesini sağlar.

Bu merkezi olmayan fiyatlandırma çözümü, ERC7527 jetonlarını kullanarak devrim niteliğinde bir yenilik temsil ediyor. Uygulamaların jeton ihraçları üzerine inşa edilebileceği yeni bir paradigmaya tanıtılıyor. Erken aşama uygulamalar için geliştiriciler, ERC7527'nin fabrikasını kullanarak doğrudan ERC7527 jetonları dağıtabilirler.

kullanıcılar erken aşama yatırımlara çağrı yaparak katılabilirlersarmakfonksiyon, erc7527 jetonlarını basmak veya yatırımlarını sonlandırmak için çağrı yapmakaçmakGeliştiriciler için işlev. ERC7527 jetonlarının fiyatı, erken aşama uygulamaları için etkili bir değerleme sağlar. Uygulamalar büyüdükçe ve daha fazla ERC7527 jeton sahibi katıldıkça, uygulamanın değeri artar ve hem ERC7527 jeton sahipleri hem de uygulama geliştiricileri için teşvikler sağlar.

sürekli alıntı modeli

Önceki bölümde, erc7527'nin işletme prensiplerini detaylı bir şekilde tartıştık, ancak satın alma teklifi modelinin yapısını detaylandırmadık. erc7527, satın alma teklifi modelini sağlar.getwraporacleArayüz burada, alıntı modelinin özel uygulaması tamamen geliştiriciye bağlıdır. Bu bölümde, erc7527 için daha genel bir alıntı modeli öneriyoruz.

erc7527 için alış teklifi, hem mikro hem de makro perspektifleri dikkate almalıdır:

makro perspektiften bakıldığında, erc7527 jetonlarının fiyatının, elde tutulan erc7527 jetonlarının sayısının artmasıyla birlikte artmasını bekliyoruz. özellikle de, şu anda elde edilen fiyatgetwraporaclefiyatlandırmadan düşük olmamalıdır (veya “son alım işlem fiyatı”).

ERC7527 tokenlerinin fiyatındaki artış, sahip olunan ERC7527 tokenlerinin sayısındaki artışla birlikte ilginç bir sonuçla sonuçlanacaktır: ERC7527 tokenlerinin kendileri bir kredi genişletme mekanizmasına sahip olacaktır. Özellikle, ERC7527 tokenlerinin piyasa değeri TPL'yi (Kilitli Toplam Premium) aşabilir. Bu kredi genişletme mekanizması, ERC7527 tokenlerinin her sahibinin kredi büyümesi elde etmesini sağlayacaktır.

Önceki tartışmada, doğrudan satın alma işlem fiyatını düşürmeye yol açan açma satış işlemi hakkında bahsetmedik. Satışın alıntıyı düşürdüğü bir düzeni uygulamak için basit bir yığın tabanlı sistem kullanabiliriz, aşağıdaki gibi:

erc7527'de, tüm geçmiş fiyatlandırmalar bir yığına depolanır. Her yeni fiyat (yeni fiyat) oluşturulduğunda yığının üstüne itilir. Alıntı teklifi modeli, alıntı teklifini belirlemek için yığındaki en son fiyata dayanır.

Bir kullanıcı sattığında, en son alış fiyatı (yeni fiyat) doğrudan satış fiyatı olarak kullanılır. Likidite ajansdan kullanıcıya aktarılır ve fiyat yığınından çıkarılır. Bu noktada, alıntı modeli hala alıntıyı sağlamak için yığında en son fiyat (fiyat2) üzerine güvenmektedir. Yeni fiyattan daha düşük olan fiyat2 olduğu için alıntı modeli, sarma işleminden sonra dışarıdan daha düşük bir alıntı sağlayacaktır. Bununla birlikte, bu yığın tabanlı satış alıntısı temel bir yaklaşımdır.

Mikroskobik düzeyde, fiyat ayarlama mekanizması benzer bir Hollanda açık artırması gibi bir fiyat teklifi modeline dahil edilmelidir. Hollanda açık artırması, işlem olmaması durumunda fiyatı otomatik olarak düşürerek zamanı teklif modeline dahil eder. Ancak, Hollanda açık artırması bekleyen bir oyun çıkmazı nedeniyle zamanla fiyatların kaçınılmaz olarak düşmesine neden olan ciddi bir sorunla karşı karşıyadır, bunun sonucunda sürekli fiyat düşüşleri olur. Mikroskobik düzeyde sağlam bir fiyat teklifi modeli, bir zaman faktörünü dahil etmeli ve yukarı ve aşağı hareketli fazları içermelidir.

özetle, iyi bir teklif modeli aşağıdaki gereksinimleri karşılamalıdır:

Alış teklifi, makro düzeyde alış teklifi ve fiyatları arttırmak için ERC7527 token sahipliği arttıkça kurulan fiyatın altında olmamalıdır.

Özel teklif işlevi, bir zaman faktörünü içermeli ve hem yukarı hem aşağı fazları olmalıdır.

Ek olarak, alıntı modelinin uygulamaların büyüme eğilimlerini tatmin etmesini hedefliyoruz:

Erken aşamada yüksek büyüme potansiyeli

daha sonraki aşamalarda nispeten istikrarlı bir büyüme

Çözümü sonraki bölümlerde detaylandıracağız.

Başlangıçta, makro düzeyde gereksinimleri, fiyatlandırma (pn-1) 'i teklif modeli içinde bir faktör olarak dahil ederek kolayca karşılayabiliriz. Mikroskobik talepler için işlevi segmentlere ayırarak sorunları çözebiliriz. Sonuçta, aşağıdaki teklif işlevine ulaşabiliriz:

bu fiyatlandırma fonksiyonundaki parametrelerin belirli anlamları, önceki makalede verilen girişte bulunabilir. burada, bu fiyatlandırma fonksiyonunun grafiğini doğrudan sunuyoruz:

Yukarıdaki grafikte, x-ekseni son işlemden bu yana geçen zaman aralıklarını temsil eder ve y-ekseni mevcut teklifin son işlem fiyatına oranını temsil eder. Fiyatın son işlem fiyatının altına düştüğü durumlarda, fiyatlandırma modelinin sadece makro gereksinimleri karşılamak için son işlem fiyatını teklif ettiği dikkate değerdir.

Görsel olarak, yukarıdaki fiyatlandırma modelinde Hollanda açık artırmasına benzer şekilde hem erken bir yükseliş evresi hem de daha sonra iniş evresi gözlemliyoruz, fiyatlandırma modelinin mikro gereksinimlerini etkili bir şekilde karşılıyor. Yükseliş evresinin erken aşamalarında, ERC7527'nin sürekli döküm işlemi altında tutarlı fiyat değişiklikleri olmadan varlıkların artmasını önlemek için fiyatlarda bir sıçrama görüyoruz.

yukarıdaki fiyatlandırma modelini simüle etmek için bir ortam oluşturuyoruz ve simülasyon sonuçları aşağıdaki gibidir:

Simülasyon mum çubuğu tablosunda, ilk sütun erc7527 jetonunun fiyat trendini temsil ederken, ikinci sütun wrap işlemleriyle artan ve unwrap işlemleriyle azalan erc7527 jetonunun mevcut sahipliğini gösterir. Kod perspektifinden bakıldığında, ikinci sütun aslında uygulamanın toplam arzını alır.toplam arzfonksiyon. üçüncü sütun, sarınma ve açma işlemlerinin sayısını gösterir, yeşil çizgi sarınma işlemlerini temsil ederken kırmızı çizgi açma işlemlerini temsil eder.

Grafik, bazı havuzların erken işletme dinamiklerini göstermektedir. Başlangıçta, yetersiz uzlaşma veya diğer faktörlerden dolayı kullanıcılar giriş yapar ve çıkar, bu da fiyatlandırmayı uzun bir süre boyunca başlangıç fiyatı etrafında dalgalanmaya neden olur. Sonunda, olumlu gelişmeler alıcıları çeker, ancak erken kullanıcıların satışı fiyatı başlangıç seviyesine geri döndürür. Erc7527 token sahiplerinin sayısı arttıkça, fiyat dalgalanmaları içinde yukarı doğru salınır.

Bu basit simülasyon sayesinde, sürekli fiyatlandırma modelinin önemli bir avantajını gözlemliyoruz: kullanıcı satın alma işlemleri, fiyatlandırma sürecini doğrudan etkileyerek, iki ERC7527 tokeninin aynı mum çubuğu kalıplarını sergilemesini pek olası kılmıyor. Bu, sistemin stratejik etkileşimlerinin karmaşıklığını büyük ölçüde artırır.

aşağıdaki grafik, belirli fiyat değişikliklerini göstermektedir, burada 'b' alışı (wrap) ve 's' satışı (unwrap) gösterir. makroskobik olarak, her alış işleminin gerçekleşme fiyatı önceki işlem fiyatının altına düşmezken, her satış işlemi önceden belirlenmiş bir alış fiyatı kullanır ve grafikte belirli bir simetriye yol açar.

Daha önce açıklanan fiyatlandırma modelinin makro ve mikro gereksinimlerini etkili bir şekilde ele aldık, aynı zamanda fiyatlandırmada “erken aşama yüksek büyüme” desenini de karşıladık. Sonraki olarak, yeni bir zorlukla karşılaşmamız gerekiyor: uygulama geliştirme sonraki aşamalarında fiyatlandırmada sağlam bir büyüme nasıl elde edilir. Erken dönemdeki hızlı fiyat artışları, uygulamanın erken yüksek büyümesiyle uyumludur. Orta ve geç dönemlerde, fiyatlandırmanın uygulamanın istikrarlı gelişimiyle uyumlu olması gerektiğinden, bu sonraki aşamalarda sağlam bir büyümeyi destekleyen bir fiyatlandırma sistemi oluşturmamız gerekiyor.

Bu sorunu çözmek için, sorunu segmentasyon yoluyla ele almaya karar verdik. Özellikle, erken aşamalarda yüksek büyüme fiyatlandırma sistemini uygulayacağız ve daha sonra stabil büyüme fiyatlandırma sistemine geçeceğiz. Burada tartışılan iki aşamalı segmentasyonun ötesinde, geliştiriciler belirli ihtiyaçlarına göre farklı segmentler uygulayabilirler, örneğin erken, orta ve geç aşamalar için farklı büyüme fonksiyonları kullanarak.

Uygulamada, hala erken aşamayla tutarlı bir fiyatlandırma fonksiyonu kullanıyoruz, ancak bazı parametreleri ayarladık. Değiştirilmiş fiyatlandırma fonksiyonu eğrisi aşağıda gösterilmiştir:

erken aşama fiyatlandırma fonksiyonuna kıyasla, daha sonraki aşama fiyatlandırma fonksiyonundaki artış hızının başlangıç ​​oranının daha düşük olduğunu gözlemliyoruz. grafikteki x ekseni hala birim olarak son işleminden bu yana geçen süre aralıklarını kullanır, ancak bu aralıkların erken aşama fiyatlandırma fonksiyonunda kullanılanlardan daha kısa olduğunu unutmamız önemlidir.

0'dan 20.000'e kadar arzın arttığı dönemde erc7527 jetonlarının fiyat değişikliklerini simüle etmeye çalıştık ve aşağıdaki mum grafiği elde edildi.

yukarıdaki mum grafik için belirlenen başlangıç fiyatı 0.1 idi. Arz 20.000'e ulaştığında, fiyat başlangıç ​​0.1'den 300'e yükseldi ve %3000 arttı.

Tabii ki, tüm uygulamaların başarılı bir yol izlediğini söylemek mümkün değil. Aşağıdaki mum grafiği, erken güçlü büyüme sırasında fiyat dalgalanmalarını ve ardından ani bir krizle kullanıcı çekilmelerini göstermektedir.

Yukarıdaki durumlar, uygulamaların büyüme modellerine uyum sağlayan önerdiğimiz fiyatlandırma modelimizin etkinliğini göstermektedir. Bu avantajlar, erken yüksek büyüme ve daha sonra istikrarlı büyüme aşamaları için farklı parametreli fiyatlandırma fonksiyonları kullanarak yapılandırılmış bir segmente edilmiş fiyatlandırma modelinin kullanımından kaynaklanmaktadır.

Ayrıca, fiyatlandırma işlevi sürekli olduğundan, kullanıcılar beklenen teklifleri tahmin edebilir ve bu özellikler kullanıcı eylemlerine göre değişebilir. Bu dinamik etkileşim, yalnızca kullanıcılar ve fiyatlandırma modeli arasındaki bir oyunu değil, aynı zamanda kullanıcıların kendi aralarındaki bir oyunu da içerir. Kullanıcılar arası etkileşimler oldukça karmaşıktır ve risksiz getiri elde etmek için bu fiyatlandırma modelinde bir stratejiye tersine mühendislik yapmayı zorlaştırır.

genişletilmiş uygulamalar

Bu bölümde, ERC7527'nin birkaç genişletilmiş uygulamasını tartışacağız:

  1. erc7527, yapay zeka uygulamaları için bir teşvik katmanı olarak.
  2. ERC7527, özellikle borç vermede diğer uygulamalar için atomik bir oracle olarak.

ai uygulama teşvik katmanı

AI uygulamaları yeni bir teşvik katmanı gerektirir ve erc7527, bu uygulamalar için sistemli bir teşvik katmanı sağlayabilir. Bu katmanın temel varlığı olarak erc7527 tokeni hizmet verir.

Yapay zeka uygulama geliştirmenin erken aşamalarında, ERC7527 jetonlarını dağıtmak uygulamayı fiyatlandırır, pazar tarafından tanınan bir değerlendirme oluşturur. Kullanıcılar, sarmal işlemler aracılığıyla ERC7527 jetonlarını edinerek yapay zeka uygulamalarına doğrudan yatırım yapabilirler.

Pazar değeri açısından, yapay zeka uygulamaları büyüdükçe ve sahip olunan ERC7527 jeton miktarı arttıkça, hem yapay zeka uygulamalarının geliştiricileri hem de ERC7527 jetonlarına sahip olanlar, piyasa değerindeki artıştan büyük ölçüde fayda sağlar.

Yapay zeka uygulamaları, temettü önlemleri yoluyla kullanıcıları daha fazla teşvik edebilir. Kullanıcıların, doğrudan Ethereum'un katmanındaki hizmetler için ödeme yapmak için jeton kullanmalarını isteyebilirler, hatta teknoloji yetkilisi bile olsa bile, kendileri yapamaz mı? kullanıcıların DID'ye girmesiyle

Kullanıcılar ERC7527 token'lere sahip olduklarında, ERC7527 token'leri için bir ERC6551 hesabı dağıtmak için Ethereum ana ağındaki ERC6551 fabrika sözleşmesini kullanabilirler. Daha sonra, ana ağda dağıtılan ERC6551 köprüleme sözleşmesiyle etkileşim kurmak için bu ERC6551 hesabını kullanabilirler. Köprüleme sözleşmesi, kullanıcı için ikinci katmanda bir ERC6551 hesabı dağıtmak için Ethereum Katman İki'deki ERC6551 fabrika sözleşmesini çağırarak zincirler arası etkileşimleri kolaylaştırır.

erc6551 için çapraz zincir uygulaması basit bir yaklaşıma sahiptir ve geliştiriciler erc6551mirror deposundaki kodlara başvurabilir. Bu depo, erc6551 için çapraz zincir işlemlerini gerçekleştirmek için chainlink ccip kullanır.

Erc6551 çapraz zincir süreci tamamlandığında, kullanıcılar erc6551 hesaplarını kullanarak kar payı sözleşmesinden ödülleri çekebilirler.

Atom Kahini

erc7615, genel sözleşmeler arasında atomik etkileşimler için basit bir itme protokolünü tanımlayan ilginç bir erc'dir. Bu basit itme protokolü atomik oraklar oluşturabilir ve kredi anlaşmaları gibi protokollerin geliştirilmesindeki karmaşıklığı önemli ölçüde azaltabilir. erc7615'in işletim prensibi aşağıdaki gibidir:

Bir kullanıcı (müşteri) gönderen sözleşmede (yayımcı) belirli işlevleri çağırdığında, gönderen sözleşme herhangi bir abone sözleşmesi olup olmadığını kontrol eder. Varsa, bazı içerikleri göndermek için abone sözleşmesindeki exec işlevini çağırır. Bu sürecin temel özelliği atomikliktir. Abone olan sözleşme, gönderilen verileri işlerken sorunlarla karşılaşırsa, push sözleşmesinin işlevini çağıran işlem (yani, diyagramdaki Call somefunc(...) işlemi) doğrudan hata verir.

erc7527'de, erc7527 tarafından sağlanan satış fiyatının etkili bir şekilde likidasyon fiyatı olduğunu birkaç kez belirttik. erc7527 jetonunun sahibi olan herkes, bu satış fiyatından ajansın likiditesini çekebilir. Bu nedenle, erc7527'nin satış fiyatını kredi protokollerine iterek, kredi protokolü içinde likidasyonu uygulayabilir miyiz?

cevap evet. üstelik, satış fiyatlarının erc7527 tutarı arttıkça makroskobik olarak arttığı sürekli fiyatlandırma modelinin özelliği nedeniyle, borç verme protokolleri erc7527 sarma işlemleriyle ilgilenmek zorunda değiller, ancak fiyat düşüşlerine neden olabilecek açma işlemleriyle ilgili olarak sadece açma işlemleriyle ilgilenmelidir.

unwrap fonksiyonu içinde erc7615 itme bildirimlerini gömebiliriz, doğrudan sarmalanmış erc7527 token'ın mevcut satış fiyatını kredi protokolüne itebiliriz. Kredi protokolü, sarmalanan fiyat ile itme bildirimini aldığında, bu fiyatlandırma bilgisine dayalı olarak erc7527 token'la teminatlandırılan pozisyonları likide edebilir.

bir kredi pozisyonu likiditeye dönüştürülmesi gerektiğinde, kredi protokolü, kredi pozisyonunu kapatmak için erc7527 ajansından likidite çekmek için açma işlemleri gerçekleştirebilir.

Heyecan verici bir şekilde, yukarıdaki işlemler atomiktir. Ödünç verme protokolü içinde tasfiye başarısız olursa, erc7527'nin açma işlemi de başarısız olur. Bu, ödünç verme protokolünün tamamen temerrüde karşı riski önlediği anlamına gelir.

Aslında, herhangi bir protokol satış fiyatı push bildirimlerini ERC7527'den alabilir. Bu, geliştiricilerin varlık fiyatlandırması elde etmek ve diğer işlemleri daha fazla tamamlamak için yalnızca bir ERC7615 alıcı arabirimi uygulaması gerektiği anlamına gelir.

erc7527 içinde, erc7527 jetonları sözleşme düzeyinde erc721'den miras aldığı için geliştiriciler erc7527 jetonlarını başka yollarla güçlendirebilirler. Kullanıcılar doğrudan bir teminat sözleşmesine erc7527 transferi gibi geleneksel teminat düzenlemelerini kullandığında, erc7527 jetonlarıyla ilişkili diğer hakları kaybederler. Bu nedenle, erc7527 jetonları varlık transferi gerektirmeyen yeni bir teminat düzenlemesine ihtiyaç duyar.

erc7615'in itme mekanizması temel alınarak, böyle bir teminat düzenlemesi tasarlanabilir. Özellikle, erc7527 ajans sözleşmesindeki unwrap fonksiyonu ile teminat sözleşmesi arasında bir itme ilişkisi kurulmalıdır. Teminat veren kullanıcılar, erc7527 teminat sözleşmesiyle etkileşime geçerek erc7527 jetonlarını teminat olarak gönderebilirler.

Bu noktada, ERC7527 tokenleri rehin sözleşmesinden temettü alabilir. Kullanıcılar rehinli ERC7527 tokenlerini açtıklarında, acente sözleşmesi bu mesajı rehin sözleşmesine göndermek için ERC7615'i kullanır ve daha sonra belirtilen ERC7527 tokenlerinin rehin durumunu serbest bırakır ve nihai tasfiyeyi tamamlar.

Bu süreçte, erc7615, rehin sisteminin likidasyon bütünlüğünü sağlayarak, yok edilmiş erc7527 jetonlarının rehin ödülleri alamayacaklarından emin olur.

feragat:

  1. bu makale [den alıntıdırPANews]. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [区块链骑士]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate öğren takım ve derhal halledecekler.
  2. sorumluluk reddi: bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri Gate.io öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

ERC7527 Yorumu: Yeni Bir Merkezi Olmayan Fiyatlama Modeli

Orta SeviyeJul 17, 2024
Bu makale, ERC7527'nin prensipleri ve protokol ayrıntılarına derinlemesine bir giriş sunmakta, sürekli fiyatlandırma modelinin işletme prensiplerini ve önemli avantajlarını daha ayrıntılı bir şekilde açıklamaktadır. Ayrıca, ERC7527'nin programlanabilirliği ve bileşilebilirliğinden türetilen genişletilmiş uygulamaları da araştırmaktadır.
ERC7527 Yorumu: Yeni Bir Merkezi Olmayan Fiyatlama Modeli

genel bakış

Erken aşama fikirlerini veya uygulamalarını fiyatlandırmak ve yatırıma katılmak, merkezi olmayan dünyada önemli bir zorluktur. ERC7527, prim odaklı uzlaşma temelli merkezi olmayan bir fiyatlandırma paradigması önermektedir ve para yaratmanın kredi oluşturma kavramını takip etmektedir.

bu makalede, erc7527'nin prensiplerine ve protokol ayrıntılarına derinlemesine ineceğiz, sürekli fiyatlandırma modelinin işleyiş prensiplerini ve önemli avantajlarını daha da açıklayacağız. ayrıca, erc7527'nin programlanabilirliği ve birleştirilebilirliğinden türetilen genişletilmiş uygulamaları keşfedeceğiz.

erc7527

Bir önceki makalede, yaygın zincir üstü fiyatlandırma modellerini tanıttık ve ERC7527'nin matematiksel gösterimi de dahil olmak üzere benzersiz sürekli fiyatlandırma modeline kısaca değindik. Ancak, önceki makale ERC7527'ye yalnızca basit bir genel bakış sağladı. Bu bölümde ERC7527'nin prensiplerine ve protokol detaylarına odaklanacağız.

erc7527, erc7527 jetonlarını ihraç ederek uygulamaların fiyatlandırması için yeni bir paradigmaya tanıtır. erc7527 jetonlarının fiyatı, uygulamanın piyasa değerini etkin bir şekilde nicelendirir (uygulama piyasa değeri = erc7527 fiyatı × miktar). Bu yaklaşım, uygulama fiyatlandırmasını erc7527 jetonlarına dönüştürür.

erc7527 jetonlarının fiyatlandırması, iki ana bölümden oluşur:

alıntı: erc7527, dış alım (wrap) ve satış (unwrap) alıntıları için arayüzler sağlar, geliştiricilere bu işlevselliği kendileri uygulamaları için izin verir.

fiyatlandırma: erc7527'nin Foamm (fonksiyonel oracle otomatik piyasa yapıcısı), wrap aracılığıyla iç likidite ekleyerek satın alma fiyatlandırması sağlar veya unwrap aracılığıyla iç likidite çıkararak satış fiyatlandırması sağlar. Bu yaklaşım, harici likidite sağlayıcılarına dayanmaz.

Erc7527 tokenları için alıntı satın alma ve fiyatlandırma konusunda, Erc7527 geniş programlanabilirlik sunar. Özellikle, kullanıcılar alıntıları almak için işlevleri çağırabilirler:

erc7527'de geliştiriciler, kullanıcılar aradığında teklifler sunmak için geliştirme süreci sırasında bir teklif modeli tasarlamaları gerekmektedir.getwraporaclemevcut teklifi almak için, kullanıcılar teklifleri fiyatlara dönüştürmek için likiditeyi erc7527 havuzuna enjekte etmeyi seçebilirler. özellikle, kullanıcılar , kullanabilirler.sarmakFoamm içinde likidite enjekte etmek için fonksiyon:

erc7527 tokenlerinin satış teklifleri ve fiyatlandırması için, erc7527 foamm ile oluşturulmuş havuzları kullanarak satış teklifinden fiyatlandırmaya dönüşümü kolaylaştırır. Kullanıcılar bu havuzları varlık yok etmek veya iç likiditeyi çıkarmak için kullanabilirler. Ancak, bu havuzlara likidite sağlayan kişilerle ilgili önemli bir sorun ortaya çıkar.

daha önce belirtildiği gibi, foamm, sargı işlemleri yoluyla iç likidite ekler, bu da havuzlar içinde likiditenin temel kaynağı olarak hizmet eder. erc7527, kullanıcıların varlık satın aldıklarında ödedikleri likiditeyi havuzlara enjekte etmek için foamm kullanır, bu da çıkış likiditesi olarak hizmet eder.

geliştiriciler, sadece satış fiyatını sağlamaları gerektiği için havuzlarda zaten likidite bulunmaktadır. bu nedenle, satış teklifi etkili bir şekilde satış fiyatı olarak hizmet eder. özellikle, geliştiricilerin satış teklifini kolaylaştırmak için aşağıdaki işlevi uygulamaları gerekmektedir:

geliştiriciler havuzlardaki likiditeye dayalı olarak keyfi satış teklifi fonksiyonları oluşturabilir. Satış teklifinin havuzlar içindeki likidite dengesini koruduğundan emin olmak önemlidir. KullanıcılargetunwraporacleERC7527 tokenlarının mevcut satış tekliflerini herhangi bir zamanda almak için çağrıda bulunabilirler. Ayrıca, Foamm'ın çağrısını yapmayı seçebilirler.açmakerc7527 jetonlarını imha etmek ve havuzda alıntılanan miktara eşdeğer jetonlar almak için işlev

erc7527 ile etkileşimde bulunan kullanıcılar için iki temel eylem bulunmaktadır:

çağrıgetwraporacleGeçerli alış teklifini almak için bir işlev. Uygunsa, çağırın.sarmaklikidite sağlamak ve erc7527 jetonları almak.

aramagetunwraporaclemevcut satış fiyatını almak için işlevi alın. uygunsa çağrı yapınaçmakHavuzdan satış fiyatına eşdeğer tokenları çekmek için tutulan erc7527 tokenlarını yok etmek.

her iki fonksiyon da değerlerle dönerfiyatveücretseçenekler.fiyat wrap veya unwrap işlemleri için gereken jeton miktarını temsil eder, ücretişlem ücretini belirtir. Kullanıcılar bu işlemler için ücret ödemek zorundadır ve belirli kullanıcılar tarafından talep edilebilir ücretler.

erc7527, erc20 jetonları gibi kendi jeton adresine sahiptir ve belirli alanları tanımlar.

Yukarıdaki yapı, erc7527'nin temel özelliklerini tanımlar.para birimierc7527 token üretmek için kullanıcıların sağladığı sembolü temsil eder,primerc7527 tokenlarının ilk fiyatını belirtir.ücret alan kişisarma ve çözme etkileşimler sırasında ücretleri alan adresi belirtirken, nane ücreti yüzdesiveyanma ücretisarın ve sarmalama işlemleri için ücret oranlarını belirtin.

erc7527 jetonları dalgalanma özellikleriyle birlikte prim sunar. terim fiyatyukarıdaki işlev tanımlamalarında, özellikle içinde kullanılır.varlıkstruct temsil etmekprim.

erc7527 üç ayrı modüle ayrılmıştır:

uygulama: erc7527 jetonlarının dağıtıldığı sözleşme adresi. erc7527'deki bir uygulama sözleşmesi erc721metadata gibi arabirimleri devralmalıdır. açığa çıkar.basıveyanmakHavuz çağrıları için yalnızca arayüzler, kötü niyetli bastırma işlemini engelleyerek ve havuz likidite dengesini sağlayarak.

ajans: bu sözleşme, önceden bahsedilen havuzlar ve köpük etkileşimleri için temel arayüz olarak hareket eder. önceden bahsedilen fonksiyonlar gibigetwraporacle, sarmak, getunwraporacle, ve açmakBurada uygulanmıştır. Ajans sözleşmesi, kullanıcıların sarma işlemleri sırasında enjekte ettikleri jetonları sarmadan sonra kullanmak üzere depolar ve sarma işlemleri sırasında erc7527 jeton likidasyonunu kolaylaştırır.

fabrika: kullanıcıların erc7527 jetonlarını dağıtmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir uygulama ve ajans sözleşmelerinin dağıtımını basitleştirmek için tasarlanmış bir yardımcı sözleşme.

bu bileşenler arasındaki ilişkiler aşağıdaki diyagramda gösterilmiştir:

erc7527'de, uygulama ve ajans sözleşmeleri karşılıklı bağlantı ilişkisini sürdürür. Kod perspektifinden bakıldığında, naneveyanmakUygulamanın işlevleri yalnızca ajans tarafından çağrılabilir. Erc7527 ayrıca, bir uygulama verildiğinde ajans adresini sorgulamayı kolaylaştırmak için bir dizi işlev tanımlar.ajansalık almakfonksiyon), ve bir ajans verildiğinde uygulama adresini sorgulamastrateji alfonksiyon).

Likidite açısından bakıldığında, uygulama içindeki her ERC7527 belirteci bir havuzda likiditeye karşılık gelir. Bu, havuzun likidite dengesini sağlar.

Bu merkezi olmayan fiyatlandırma çözümü, ERC7527 jetonlarını kullanarak devrim niteliğinde bir yenilik temsil ediyor. Uygulamaların jeton ihraçları üzerine inşa edilebileceği yeni bir paradigmaya tanıtılıyor. Erken aşama uygulamalar için geliştiriciler, ERC7527'nin fabrikasını kullanarak doğrudan ERC7527 jetonları dağıtabilirler.

kullanıcılar erken aşama yatırımlara çağrı yaparak katılabilirlersarmakfonksiyon, erc7527 jetonlarını basmak veya yatırımlarını sonlandırmak için çağrı yapmakaçmakGeliştiriciler için işlev. ERC7527 jetonlarının fiyatı, erken aşama uygulamaları için etkili bir değerleme sağlar. Uygulamalar büyüdükçe ve daha fazla ERC7527 jeton sahibi katıldıkça, uygulamanın değeri artar ve hem ERC7527 jeton sahipleri hem de uygulama geliştiricileri için teşvikler sağlar.

sürekli alıntı modeli

Önceki bölümde, erc7527'nin işletme prensiplerini detaylı bir şekilde tartıştık, ancak satın alma teklifi modelinin yapısını detaylandırmadık. erc7527, satın alma teklifi modelini sağlar.getwraporacleArayüz burada, alıntı modelinin özel uygulaması tamamen geliştiriciye bağlıdır. Bu bölümde, erc7527 için daha genel bir alıntı modeli öneriyoruz.

erc7527 için alış teklifi, hem mikro hem de makro perspektifleri dikkate almalıdır:

makro perspektiften bakıldığında, erc7527 jetonlarının fiyatının, elde tutulan erc7527 jetonlarının sayısının artmasıyla birlikte artmasını bekliyoruz. özellikle de, şu anda elde edilen fiyatgetwraporaclefiyatlandırmadan düşük olmamalıdır (veya “son alım işlem fiyatı”).

ERC7527 tokenlerinin fiyatındaki artış, sahip olunan ERC7527 tokenlerinin sayısındaki artışla birlikte ilginç bir sonuçla sonuçlanacaktır: ERC7527 tokenlerinin kendileri bir kredi genişletme mekanizmasına sahip olacaktır. Özellikle, ERC7527 tokenlerinin piyasa değeri TPL'yi (Kilitli Toplam Premium) aşabilir. Bu kredi genişletme mekanizması, ERC7527 tokenlerinin her sahibinin kredi büyümesi elde etmesini sağlayacaktır.

Önceki tartışmada, doğrudan satın alma işlem fiyatını düşürmeye yol açan açma satış işlemi hakkında bahsetmedik. Satışın alıntıyı düşürdüğü bir düzeni uygulamak için basit bir yığın tabanlı sistem kullanabiliriz, aşağıdaki gibi:

erc7527'de, tüm geçmiş fiyatlandırmalar bir yığına depolanır. Her yeni fiyat (yeni fiyat) oluşturulduğunda yığının üstüne itilir. Alıntı teklifi modeli, alıntı teklifini belirlemek için yığındaki en son fiyata dayanır.

Bir kullanıcı sattığında, en son alış fiyatı (yeni fiyat) doğrudan satış fiyatı olarak kullanılır. Likidite ajansdan kullanıcıya aktarılır ve fiyat yığınından çıkarılır. Bu noktada, alıntı modeli hala alıntıyı sağlamak için yığında en son fiyat (fiyat2) üzerine güvenmektedir. Yeni fiyattan daha düşük olan fiyat2 olduğu için alıntı modeli, sarma işleminden sonra dışarıdan daha düşük bir alıntı sağlayacaktır. Bununla birlikte, bu yığın tabanlı satış alıntısı temel bir yaklaşımdır.

Mikroskobik düzeyde, fiyat ayarlama mekanizması benzer bir Hollanda açık artırması gibi bir fiyat teklifi modeline dahil edilmelidir. Hollanda açık artırması, işlem olmaması durumunda fiyatı otomatik olarak düşürerek zamanı teklif modeline dahil eder. Ancak, Hollanda açık artırması bekleyen bir oyun çıkmazı nedeniyle zamanla fiyatların kaçınılmaz olarak düşmesine neden olan ciddi bir sorunla karşı karşıyadır, bunun sonucunda sürekli fiyat düşüşleri olur. Mikroskobik düzeyde sağlam bir fiyat teklifi modeli, bir zaman faktörünü dahil etmeli ve yukarı ve aşağı hareketli fazları içermelidir.

özetle, iyi bir teklif modeli aşağıdaki gereksinimleri karşılamalıdır:

Alış teklifi, makro düzeyde alış teklifi ve fiyatları arttırmak için ERC7527 token sahipliği arttıkça kurulan fiyatın altında olmamalıdır.

Özel teklif işlevi, bir zaman faktörünü içermeli ve hem yukarı hem aşağı fazları olmalıdır.

Ek olarak, alıntı modelinin uygulamaların büyüme eğilimlerini tatmin etmesini hedefliyoruz:

Erken aşamada yüksek büyüme potansiyeli

daha sonraki aşamalarda nispeten istikrarlı bir büyüme

Çözümü sonraki bölümlerde detaylandıracağız.

Başlangıçta, makro düzeyde gereksinimleri, fiyatlandırma (pn-1) 'i teklif modeli içinde bir faktör olarak dahil ederek kolayca karşılayabiliriz. Mikroskobik talepler için işlevi segmentlere ayırarak sorunları çözebiliriz. Sonuçta, aşağıdaki teklif işlevine ulaşabiliriz:

bu fiyatlandırma fonksiyonundaki parametrelerin belirli anlamları, önceki makalede verilen girişte bulunabilir. burada, bu fiyatlandırma fonksiyonunun grafiğini doğrudan sunuyoruz:

Yukarıdaki grafikte, x-ekseni son işlemden bu yana geçen zaman aralıklarını temsil eder ve y-ekseni mevcut teklifin son işlem fiyatına oranını temsil eder. Fiyatın son işlem fiyatının altına düştüğü durumlarda, fiyatlandırma modelinin sadece makro gereksinimleri karşılamak için son işlem fiyatını teklif ettiği dikkate değerdir.

Görsel olarak, yukarıdaki fiyatlandırma modelinde Hollanda açık artırmasına benzer şekilde hem erken bir yükseliş evresi hem de daha sonra iniş evresi gözlemliyoruz, fiyatlandırma modelinin mikro gereksinimlerini etkili bir şekilde karşılıyor. Yükseliş evresinin erken aşamalarında, ERC7527'nin sürekli döküm işlemi altında tutarlı fiyat değişiklikleri olmadan varlıkların artmasını önlemek için fiyatlarda bir sıçrama görüyoruz.

yukarıdaki fiyatlandırma modelini simüle etmek için bir ortam oluşturuyoruz ve simülasyon sonuçları aşağıdaki gibidir:

Simülasyon mum çubuğu tablosunda, ilk sütun erc7527 jetonunun fiyat trendini temsil ederken, ikinci sütun wrap işlemleriyle artan ve unwrap işlemleriyle azalan erc7527 jetonunun mevcut sahipliğini gösterir. Kod perspektifinden bakıldığında, ikinci sütun aslında uygulamanın toplam arzını alır.toplam arzfonksiyon. üçüncü sütun, sarınma ve açma işlemlerinin sayısını gösterir, yeşil çizgi sarınma işlemlerini temsil ederken kırmızı çizgi açma işlemlerini temsil eder.

Grafik, bazı havuzların erken işletme dinamiklerini göstermektedir. Başlangıçta, yetersiz uzlaşma veya diğer faktörlerden dolayı kullanıcılar giriş yapar ve çıkar, bu da fiyatlandırmayı uzun bir süre boyunca başlangıç fiyatı etrafında dalgalanmaya neden olur. Sonunda, olumlu gelişmeler alıcıları çeker, ancak erken kullanıcıların satışı fiyatı başlangıç seviyesine geri döndürür. Erc7527 token sahiplerinin sayısı arttıkça, fiyat dalgalanmaları içinde yukarı doğru salınır.

Bu basit simülasyon sayesinde, sürekli fiyatlandırma modelinin önemli bir avantajını gözlemliyoruz: kullanıcı satın alma işlemleri, fiyatlandırma sürecini doğrudan etkileyerek, iki ERC7527 tokeninin aynı mum çubuğu kalıplarını sergilemesini pek olası kılmıyor. Bu, sistemin stratejik etkileşimlerinin karmaşıklığını büyük ölçüde artırır.

aşağıdaki grafik, belirli fiyat değişikliklerini göstermektedir, burada 'b' alışı (wrap) ve 's' satışı (unwrap) gösterir. makroskobik olarak, her alış işleminin gerçekleşme fiyatı önceki işlem fiyatının altına düşmezken, her satış işlemi önceden belirlenmiş bir alış fiyatı kullanır ve grafikte belirli bir simetriye yol açar.

Daha önce açıklanan fiyatlandırma modelinin makro ve mikro gereksinimlerini etkili bir şekilde ele aldık, aynı zamanda fiyatlandırmada “erken aşama yüksek büyüme” desenini de karşıladık. Sonraki olarak, yeni bir zorlukla karşılaşmamız gerekiyor: uygulama geliştirme sonraki aşamalarında fiyatlandırmada sağlam bir büyüme nasıl elde edilir. Erken dönemdeki hızlı fiyat artışları, uygulamanın erken yüksek büyümesiyle uyumludur. Orta ve geç dönemlerde, fiyatlandırmanın uygulamanın istikrarlı gelişimiyle uyumlu olması gerektiğinden, bu sonraki aşamalarda sağlam bir büyümeyi destekleyen bir fiyatlandırma sistemi oluşturmamız gerekiyor.

Bu sorunu çözmek için, sorunu segmentasyon yoluyla ele almaya karar verdik. Özellikle, erken aşamalarda yüksek büyüme fiyatlandırma sistemini uygulayacağız ve daha sonra stabil büyüme fiyatlandırma sistemine geçeceğiz. Burada tartışılan iki aşamalı segmentasyonun ötesinde, geliştiriciler belirli ihtiyaçlarına göre farklı segmentler uygulayabilirler, örneğin erken, orta ve geç aşamalar için farklı büyüme fonksiyonları kullanarak.

Uygulamada, hala erken aşamayla tutarlı bir fiyatlandırma fonksiyonu kullanıyoruz, ancak bazı parametreleri ayarladık. Değiştirilmiş fiyatlandırma fonksiyonu eğrisi aşağıda gösterilmiştir:

erken aşama fiyatlandırma fonksiyonuna kıyasla, daha sonraki aşama fiyatlandırma fonksiyonundaki artış hızının başlangıç ​​oranının daha düşük olduğunu gözlemliyoruz. grafikteki x ekseni hala birim olarak son işleminden bu yana geçen süre aralıklarını kullanır, ancak bu aralıkların erken aşama fiyatlandırma fonksiyonunda kullanılanlardan daha kısa olduğunu unutmamız önemlidir.

0'dan 20.000'e kadar arzın arttığı dönemde erc7527 jetonlarının fiyat değişikliklerini simüle etmeye çalıştık ve aşağıdaki mum grafiği elde edildi.

yukarıdaki mum grafik için belirlenen başlangıç fiyatı 0.1 idi. Arz 20.000'e ulaştığında, fiyat başlangıç ​​0.1'den 300'e yükseldi ve %3000 arttı.

Tabii ki, tüm uygulamaların başarılı bir yol izlediğini söylemek mümkün değil. Aşağıdaki mum grafiği, erken güçlü büyüme sırasında fiyat dalgalanmalarını ve ardından ani bir krizle kullanıcı çekilmelerini göstermektedir.

Yukarıdaki durumlar, uygulamaların büyüme modellerine uyum sağlayan önerdiğimiz fiyatlandırma modelimizin etkinliğini göstermektedir. Bu avantajlar, erken yüksek büyüme ve daha sonra istikrarlı büyüme aşamaları için farklı parametreli fiyatlandırma fonksiyonları kullanarak yapılandırılmış bir segmente edilmiş fiyatlandırma modelinin kullanımından kaynaklanmaktadır.

Ayrıca, fiyatlandırma işlevi sürekli olduğundan, kullanıcılar beklenen teklifleri tahmin edebilir ve bu özellikler kullanıcı eylemlerine göre değişebilir. Bu dinamik etkileşim, yalnızca kullanıcılar ve fiyatlandırma modeli arasındaki bir oyunu değil, aynı zamanda kullanıcıların kendi aralarındaki bir oyunu da içerir. Kullanıcılar arası etkileşimler oldukça karmaşıktır ve risksiz getiri elde etmek için bu fiyatlandırma modelinde bir stratejiye tersine mühendislik yapmayı zorlaştırır.

genişletilmiş uygulamalar

Bu bölümde, ERC7527'nin birkaç genişletilmiş uygulamasını tartışacağız:

  1. erc7527, yapay zeka uygulamaları için bir teşvik katmanı olarak.
  2. ERC7527, özellikle borç vermede diğer uygulamalar için atomik bir oracle olarak.

ai uygulama teşvik katmanı

AI uygulamaları yeni bir teşvik katmanı gerektirir ve erc7527, bu uygulamalar için sistemli bir teşvik katmanı sağlayabilir. Bu katmanın temel varlığı olarak erc7527 tokeni hizmet verir.

Yapay zeka uygulama geliştirmenin erken aşamalarında, ERC7527 jetonlarını dağıtmak uygulamayı fiyatlandırır, pazar tarafından tanınan bir değerlendirme oluşturur. Kullanıcılar, sarmal işlemler aracılığıyla ERC7527 jetonlarını edinerek yapay zeka uygulamalarına doğrudan yatırım yapabilirler.

Pazar değeri açısından, yapay zeka uygulamaları büyüdükçe ve sahip olunan ERC7527 jeton miktarı arttıkça, hem yapay zeka uygulamalarının geliştiricileri hem de ERC7527 jetonlarına sahip olanlar, piyasa değerindeki artıştan büyük ölçüde fayda sağlar.

Yapay zeka uygulamaları, temettü önlemleri yoluyla kullanıcıları daha fazla teşvik edebilir. Kullanıcıların, doğrudan Ethereum'un katmanındaki hizmetler için ödeme yapmak için jeton kullanmalarını isteyebilirler, hatta teknoloji yetkilisi bile olsa bile, kendileri yapamaz mı? kullanıcıların DID'ye girmesiyle

Kullanıcılar ERC7527 token'lere sahip olduklarında, ERC7527 token'leri için bir ERC6551 hesabı dağıtmak için Ethereum ana ağındaki ERC6551 fabrika sözleşmesini kullanabilirler. Daha sonra, ana ağda dağıtılan ERC6551 köprüleme sözleşmesiyle etkileşim kurmak için bu ERC6551 hesabını kullanabilirler. Köprüleme sözleşmesi, kullanıcı için ikinci katmanda bir ERC6551 hesabı dağıtmak için Ethereum Katman İki'deki ERC6551 fabrika sözleşmesini çağırarak zincirler arası etkileşimleri kolaylaştırır.

erc6551 için çapraz zincir uygulaması basit bir yaklaşıma sahiptir ve geliştiriciler erc6551mirror deposundaki kodlara başvurabilir. Bu depo, erc6551 için çapraz zincir işlemlerini gerçekleştirmek için chainlink ccip kullanır.

Erc6551 çapraz zincir süreci tamamlandığında, kullanıcılar erc6551 hesaplarını kullanarak kar payı sözleşmesinden ödülleri çekebilirler.

Atom Kahini

erc7615, genel sözleşmeler arasında atomik etkileşimler için basit bir itme protokolünü tanımlayan ilginç bir erc'dir. Bu basit itme protokolü atomik oraklar oluşturabilir ve kredi anlaşmaları gibi protokollerin geliştirilmesindeki karmaşıklığı önemli ölçüde azaltabilir. erc7615'in işletim prensibi aşağıdaki gibidir:

Bir kullanıcı (müşteri) gönderen sözleşmede (yayımcı) belirli işlevleri çağırdığında, gönderen sözleşme herhangi bir abone sözleşmesi olup olmadığını kontrol eder. Varsa, bazı içerikleri göndermek için abone sözleşmesindeki exec işlevini çağırır. Bu sürecin temel özelliği atomikliktir. Abone olan sözleşme, gönderilen verileri işlerken sorunlarla karşılaşırsa, push sözleşmesinin işlevini çağıran işlem (yani, diyagramdaki Call somefunc(...) işlemi) doğrudan hata verir.

erc7527'de, erc7527 tarafından sağlanan satış fiyatının etkili bir şekilde likidasyon fiyatı olduğunu birkaç kez belirttik. erc7527 jetonunun sahibi olan herkes, bu satış fiyatından ajansın likiditesini çekebilir. Bu nedenle, erc7527'nin satış fiyatını kredi protokollerine iterek, kredi protokolü içinde likidasyonu uygulayabilir miyiz?

cevap evet. üstelik, satış fiyatlarının erc7527 tutarı arttıkça makroskobik olarak arttığı sürekli fiyatlandırma modelinin özelliği nedeniyle, borç verme protokolleri erc7527 sarma işlemleriyle ilgilenmek zorunda değiller, ancak fiyat düşüşlerine neden olabilecek açma işlemleriyle ilgili olarak sadece açma işlemleriyle ilgilenmelidir.

unwrap fonksiyonu içinde erc7615 itme bildirimlerini gömebiliriz, doğrudan sarmalanmış erc7527 token'ın mevcut satış fiyatını kredi protokolüne itebiliriz. Kredi protokolü, sarmalanan fiyat ile itme bildirimini aldığında, bu fiyatlandırma bilgisine dayalı olarak erc7527 token'la teminatlandırılan pozisyonları likide edebilir.

bir kredi pozisyonu likiditeye dönüştürülmesi gerektiğinde, kredi protokolü, kredi pozisyonunu kapatmak için erc7527 ajansından likidite çekmek için açma işlemleri gerçekleştirebilir.

Heyecan verici bir şekilde, yukarıdaki işlemler atomiktir. Ödünç verme protokolü içinde tasfiye başarısız olursa, erc7527'nin açma işlemi de başarısız olur. Bu, ödünç verme protokolünün tamamen temerrüde karşı riski önlediği anlamına gelir.

Aslında, herhangi bir protokol satış fiyatı push bildirimlerini ERC7527'den alabilir. Bu, geliştiricilerin varlık fiyatlandırması elde etmek ve diğer işlemleri daha fazla tamamlamak için yalnızca bir ERC7615 alıcı arabirimi uygulaması gerektiği anlamına gelir.

erc7527 içinde, erc7527 jetonları sözleşme düzeyinde erc721'den miras aldığı için geliştiriciler erc7527 jetonlarını başka yollarla güçlendirebilirler. Kullanıcılar doğrudan bir teminat sözleşmesine erc7527 transferi gibi geleneksel teminat düzenlemelerini kullandığında, erc7527 jetonlarıyla ilişkili diğer hakları kaybederler. Bu nedenle, erc7527 jetonları varlık transferi gerektirmeyen yeni bir teminat düzenlemesine ihtiyaç duyar.

erc7615'in itme mekanizması temel alınarak, böyle bir teminat düzenlemesi tasarlanabilir. Özellikle, erc7527 ajans sözleşmesindeki unwrap fonksiyonu ile teminat sözleşmesi arasında bir itme ilişkisi kurulmalıdır. Teminat veren kullanıcılar, erc7527 teminat sözleşmesiyle etkileşime geçerek erc7527 jetonlarını teminat olarak gönderebilirler.

Bu noktada, ERC7527 tokenleri rehin sözleşmesinden temettü alabilir. Kullanıcılar rehinli ERC7527 tokenlerini açtıklarında, acente sözleşmesi bu mesajı rehin sözleşmesine göndermek için ERC7615'i kullanır ve daha sonra belirtilen ERC7527 tokenlerinin rehin durumunu serbest bırakır ve nihai tasfiyeyi tamamlar.

Bu süreçte, erc7615, rehin sisteminin likidasyon bütünlüğünü sağlayarak, yok edilmiş erc7527 jetonlarının rehin ödülleri alamayacaklarından emin olur.

feragat:

  1. bu makale [den alıntıdırPANews]. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [区块链骑士]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate öğren takım ve derhal halledecekler.
  2. sorumluluk reddi: bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri Gate.io öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!