Metis'teki ilk LSD platformu olan ENKI'nin detaylı açıklaması

Yeni BaşlayanFeb 28, 2024
Bu makale, Metis'teki ilk ve en büyük likidite stake protokolü olan ENKI'yi, katılım yöntemlerini ve airdrop beklentilerini tanıtmaktadır.
Metis'teki ilk LSD platformu olan ENKI'nin detaylı açıklaması

Metis Sequencer'ın topluluk testlerinin ikinci çeyreği başlarken, piyasa dikkatini Metis ekosistemine çevirdi. Resmi topluluk rehberinde Enki, 2. Sezonda tanıtılan ilk kişi olarak yer alıyor ve önemi apaçık ortada. Bu makalede, Metis'teki bu ilk LSD platformuna daha yakından bakalım.

ENKI, Metis'teki ilk likidite stake protokolü

ENKI, Metis Sequencer düğüm ekosistemine katılımı basitleştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlayan, sıradan yatırımcıların Metis Sequencer düğümlerini stake ederek ödüller kazanmasına olanak tanıyan Metis'teki ilk ve en büyük likidite stake protokolüdür. Aynı zamanda, Metis'te pasif gelir için güvenli, basitleştirilmiş ve DeFi merkezli bir platform sağlar.

ENKI, geleneksel Metis Sequencer node staking'in karmaşıklığını ve sınırlamalarını çözerek, sıradan kullanıcıların ne kadar Metis'e sahip olduklarına bakılmaksızın, Metis ekosisteminin büyümesine ve birleştirilebilirliğine katkıda bulunan Metis Sequencer node staking'e katılabilmeleri için fırsatlar sunar.

Örneğin, Metis Sequencer node'unu çalıştırmak için Ethereum üzerinde stake ederken aşağıdaki durumlar ortaya çıkabilir:

  • Sıradan kullanıcılar katılamaz;
  • En az 2.000 METIS jetonu gereklidir;
  • Likidite kilitlendi;
  • Düğüm sunucusu kurulumu ve yönetimi gerektirir.

Ancak ENKI kitlesel benimsemeyi mümkün kılıyor:

  • Herhangi bir eşik yoktur, tüm kullanıcılar katılabilir;
  • METIS miktar sınırlaması yoktur;
  • Likidite ticaret, borç verme ve diğer faaliyetler için serbestçe kullanılabilir;
  • Düğüm sunucuları kurmaya veya yönetmeye gerek yoktur.

Sıralayıcı düğümünde stake etmek ve Metis ekosistemine yeni kullanıcılar kazandırmakla ilgilenen kullanıcılar için ENKI'nin varlığının önemli etkileri vardır.

ENKI'nin Metis Sequencer Node Staking

İlk olarak ENKI, Lido'nun stETH ve wstETH ve Frax'ın frxETH ve sfrxETH modellerine benzer şekilde eMetis (ENKI Metis) ve seMetis olmak üzere ikili bir token modeli benimser. Bunlar arasında eMetis bir stabilcoin görevi görür ve Metis ile gevşek bir şekilde bağlantılıdır. Metis Sequencer node staking'den yararlanır ve Metis ekosisteminin birleştirilebilirliğini artırır. seMetis, eMetis'in stake getirilerini biriktirebilen bir sürümüdür. Metis sıralayıcı düğümleri tarafından elde edilen kârın çoğu seMetis sahiplerine dağıtılmaktadır.

Kullanıcılar seMetis için eMetis stake ederek, seMetis'i tekrar eMetis'e dönüştürürken kullanabilecekleri ödüller ile stake avantajları kazanabilirler. Çalışma prensibi aşağıdaki şekilde gösterilmiştir:

Staking adımına özel olarak, kullanıcıların öncelikle Metis'i eMetis'e dönüştürmesi gerekir. Mint arayüzüne geldikten sonra, dönüştürmek istediğiniz miktarı girin ve ENKI Metis Minter 'a Metis gönderin. Minter, Metis'i 1:1 oranında verimli bir şekilde eMetis'e dönüştürerek değerin tam olarak korunmasını sağlar.

EMetis'i satın aldıktan sonra, kullanıcılar bunları seMetis'e yatırabilirler. Bu stake etme süreci, kullanıcıların kazanç biriktirmesine olanak tanır ve Metis sıralayıcı düğümlerinden elde edilen kârlar öncelikle seMetis sahiplerine dağıtılır.

Tokenomics

$ENKI, sahiplerine karar verme gücü veren ve sahiplerinin ücret yapıları, protokol yükseltmeleri ve genel ekosistem gelişimi konusunda oylamaya katılmalarına olanak tanıyan protokolün yerel yönetişim tokenıdır. EMetis'in stake volanında, $ENKI da stake ödüllerinin artırılmasında rol oynar. Proje ekibi, ENKI'nin ekosistemin tüm yönlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve gelecekte $ENKI'ye sadece bir yönetişim belirteci olmak yerine daha fazla yetki verileceğini ve kullanıcı teşviklerini ENKI'nin uzun vadeli başarısıyla tutarlı tutmaya çalışacağını vaat ediyor.

Öngörülen maksimum ENKI token arzı 10 milyondur. Maksimum arzın ötesindeki herhangi bir artışın 28 günlük bir zaman kısıtlamasına tabi olacağı unutulmamalıdır. Maksimum arzda herhangi bir değişiklik yapılmadan önce ENKI, şeffaflık ve adaleti sağlamak için bir topluluk yönetişimi oylaması başlatacaktır.

Proje belgelerine göre, ENKI'nin ilk dağıtım planı aşağıdaki gibidir:

  • 10 veya 1 milyon ENKI, pazarlama, ortaklar ve ilk topluluk destekçileri de dahil olmak üzere yaratma planının Fantezi aşaması için kullanılacaktır.
  • 90 veya 9 milyon ENKI zaman içinde çeşitli şekillerde piyasaya sürülecek ve daha fazla ayrıntı yakında Litepaper'da duyurulacak.

ENKI ekibi ayrıca önemli bir açıklama yaptı: ekip herhangi bir token tahsis hissesine sahip olmayacak, fon toplamayacak ve token sürümünün tüm aşamaları adil bir lansman şeklinde yürütülecek.

Yol Haritası

Resmi web sitesinde gösterilen yol haritasına göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde ENKI, yerel token $ENKI'nin piyasaya sürülmesi gibi birçok önemli etkinlik de dahil olmak üzere, sunumunun son adımı olarak halka açık bir sürüm ve müteakip ürün yükseltmeleri gerçekleştirecek. ENKI'nin Şubat ayında hangi büyük yükseltmeleri karşılayacağına bir göz atalım:

ENKI Genesis Projesi--Fantezi

Bu yıl 8 Şubat'ta ENKİ, Genesis Plan Fantasy'yi resmen başlattı. Bu, ENKI tokenomikleri, airdroplar ve NFT'ler de dahil olmak üzere yatırımcıların en çok bilmek istediği olayları kapsayan bir köşe taşı programıdır.

Testnet testinde, Vest kullanıcılar için kaçınılmaz bir özelliktir ve staking token olarak ENKI'nin kullanılmasını gerektirir. Çoğu proje, ana ağ piyasaya sürüldükten sonra tokenleri piyasaya sürme eğilimindedir ve ENKI tokeninin zaten pratik değeri vardır, bu nedenle proje ekibi ENKI resmi olarak ana ağa dağıtılmadan önce "Fantasy" Genesis planını başlatmaya karar verdi. Plan, bir dizi piyasa faaliyeti aracılığıyla erken destekçilerin katılımını artırmayı ve ENKI tokenlerinin %10'luk (1 milyon) ilk partisini teşvik olarak serbest bırakmayı amaçlamaktadır. Bu hamle aynı zamanda, kalan %90'lık token serbest bırakma planı belirlenmeden önce ENKI'nin piyasa dolaşımının bu %10'luk dilim içerisinde kontrol edilmesini sağlamak içindir.

Aşama 1 - Erken Pazar Faaliyetleri ve Testnet (Halihazırda Başladı)

  • Toplumsal Katılım ve Bilgi Yarışması Misyonu: 25.000 ENKI tahsis edilmiştir (toplamın %0,25'i).
  • Testnet faaliyetlerine katılım: 25.000 ENKI tahsis edilmiştir (toplamın %0,25'i).
  • Testnet Bug Bounty ve Pazarlama İşbirliği: 100.000 ENKI tahsis edin (toplamın %1'i).
  • Ekolojik ortak airdrop: Metis'teki ekolojik ortak topluluğunun sadık kullanıcılarını ödüllendirmek için 100.000 ENKI (toplamın %1'i) tahsis edilir (likidite madenciliği gibi).

Yukarıdaki etkinliklere katılan tüm kullanıcılar, ilk aşamadan sonra Metis ana ağında bir erken destekçi NFT'si basmaya hak kazanacak ve bu, sonraki airdrop'lar için bir kupon görevi görecektir.

Aşama 2 - Metis ana ağına dağıtımdan sonra (henüz başlamadı)

  • Metis staking airdrop: 200.000 ENKI tahsis edin (toplam miktarın %2'sine karşılık gelir) ve ENKI protokolünde Metis stake eden kullanıcılar için stake oranına göre airdrop yapın.
  • Stake faaliyetlerini davet edin: 400.000 ENKI tahsis edin (toplamın %4'ü). eMetis veya seMetis sahibi kullanıcılar bu etkinliğe katılabilecek ve özel bir davetçi NFT'si basabilecek ve benzersiz bir davet kodu alabileceklerdir. Bu davet kodu aracılığıyla stake yapan kullanıcılar, her davetlinin davet edenin puanlarını artırmasına yardımcı olmak için stake havuzuna en az 0,1 Metis katkıda bulunması koşuluyla, davet edenin NFT'sine airdrop puanları ekleyecektir. Puan hesaplama kuralı aşağıdaki gibidir: Puan = 100 Toplam davetli sayısı + 200 Dav etlilerin toplam bahis miktarı. Etkinlikten sonra, airdrop jetonları airdrop puanlarının oranına göre dağıtılacaktır. Davetçinin NFT'si aynı zamanda airdrop'u almak için bir kupon olarak kullanılacaktır.
  • ENKI Likidite Teşviki: 150.000 ENKI tahsis edin (toplamın %1,5'i), spesifik detaylar duyurulacaktır.

Genel olarak Enki, sıradan kullanıcılara Metis Sequencer node staking'e katılma fırsatı sunarak $METIS node staking'in karşılaştığı yüksek eşik sorununu azaltmakla kalmaz, aynı zamanda Metis ekosisteminin birleştirilebilirliğine ve büyümesine yeni bir canlılık katarak METIS'in staking oranını iyileştirir ve METIS'in fiyat performansına fayda sağlar. ENKI'nin sürekli olarak geliştirilmesi ve iyileştirilmesi ve yol haritasında vaat edilen her adımın sürekli olarak tamamlanmasıyla, Enki'nin Metis ekosisteminde önemli bir rol oynamasını dört gözle bekliyoruz. Bekleyelim ve görelim.

Sorumluluk Reddi:

  1. Bu makale[techflow]'dan yeniden basılmıştır, Tüm telif hakları orijinal yazar[Deep Tide TechFlow]'a aittir. Bu baskıya itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, onlar bu konuyu derhal ele alacaklardır.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirisi Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Metis'teki ilk LSD platformu olan ENKI'nin detaylı açıklaması

Yeni BaşlayanFeb 28, 2024
Bu makale, Metis'teki ilk ve en büyük likidite stake protokolü olan ENKI'yi, katılım yöntemlerini ve airdrop beklentilerini tanıtmaktadır.
Metis'teki ilk LSD platformu olan ENKI'nin detaylı açıklaması

Metis Sequencer'ın topluluk testlerinin ikinci çeyreği başlarken, piyasa dikkatini Metis ekosistemine çevirdi. Resmi topluluk rehberinde Enki, 2. Sezonda tanıtılan ilk kişi olarak yer alıyor ve önemi apaçık ortada. Bu makalede, Metis'teki bu ilk LSD platformuna daha yakından bakalım.

ENKI, Metis'teki ilk likidite stake protokolü

ENKI, Metis Sequencer düğüm ekosistemine katılımı basitleştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlayan, sıradan yatırımcıların Metis Sequencer düğümlerini stake ederek ödüller kazanmasına olanak tanıyan Metis'teki ilk ve en büyük likidite stake protokolüdür. Aynı zamanda, Metis'te pasif gelir için güvenli, basitleştirilmiş ve DeFi merkezli bir platform sağlar.

ENKI, geleneksel Metis Sequencer node staking'in karmaşıklığını ve sınırlamalarını çözerek, sıradan kullanıcıların ne kadar Metis'e sahip olduklarına bakılmaksızın, Metis ekosisteminin büyümesine ve birleştirilebilirliğine katkıda bulunan Metis Sequencer node staking'e katılabilmeleri için fırsatlar sunar.

Örneğin, Metis Sequencer node'unu çalıştırmak için Ethereum üzerinde stake ederken aşağıdaki durumlar ortaya çıkabilir:

  • Sıradan kullanıcılar katılamaz;
  • En az 2.000 METIS jetonu gereklidir;
  • Likidite kilitlendi;
  • Düğüm sunucusu kurulumu ve yönetimi gerektirir.

Ancak ENKI kitlesel benimsemeyi mümkün kılıyor:

  • Herhangi bir eşik yoktur, tüm kullanıcılar katılabilir;
  • METIS miktar sınırlaması yoktur;
  • Likidite ticaret, borç verme ve diğer faaliyetler için serbestçe kullanılabilir;
  • Düğüm sunucuları kurmaya veya yönetmeye gerek yoktur.

Sıralayıcı düğümünde stake etmek ve Metis ekosistemine yeni kullanıcılar kazandırmakla ilgilenen kullanıcılar için ENKI'nin varlığının önemli etkileri vardır.

ENKI'nin Metis Sequencer Node Staking

İlk olarak ENKI, Lido'nun stETH ve wstETH ve Frax'ın frxETH ve sfrxETH modellerine benzer şekilde eMetis (ENKI Metis) ve seMetis olmak üzere ikili bir token modeli benimser. Bunlar arasında eMetis bir stabilcoin görevi görür ve Metis ile gevşek bir şekilde bağlantılıdır. Metis Sequencer node staking'den yararlanır ve Metis ekosisteminin birleştirilebilirliğini artırır. seMetis, eMetis'in stake getirilerini biriktirebilen bir sürümüdür. Metis sıralayıcı düğümleri tarafından elde edilen kârın çoğu seMetis sahiplerine dağıtılmaktadır.

Kullanıcılar seMetis için eMetis stake ederek, seMetis'i tekrar eMetis'e dönüştürürken kullanabilecekleri ödüller ile stake avantajları kazanabilirler. Çalışma prensibi aşağıdaki şekilde gösterilmiştir:

Staking adımına özel olarak, kullanıcıların öncelikle Metis'i eMetis'e dönüştürmesi gerekir. Mint arayüzüne geldikten sonra, dönüştürmek istediğiniz miktarı girin ve ENKI Metis Minter 'a Metis gönderin. Minter, Metis'i 1:1 oranında verimli bir şekilde eMetis'e dönüştürerek değerin tam olarak korunmasını sağlar.

EMetis'i satın aldıktan sonra, kullanıcılar bunları seMetis'e yatırabilirler. Bu stake etme süreci, kullanıcıların kazanç biriktirmesine olanak tanır ve Metis sıralayıcı düğümlerinden elde edilen kârlar öncelikle seMetis sahiplerine dağıtılır.

Tokenomics

$ENKI, sahiplerine karar verme gücü veren ve sahiplerinin ücret yapıları, protokol yükseltmeleri ve genel ekosistem gelişimi konusunda oylamaya katılmalarına olanak tanıyan protokolün yerel yönetişim tokenıdır. EMetis'in stake volanında, $ENKI da stake ödüllerinin artırılmasında rol oynar. Proje ekibi, ENKI'nin ekosistemin tüm yönlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve gelecekte $ENKI'ye sadece bir yönetişim belirteci olmak yerine daha fazla yetki verileceğini ve kullanıcı teşviklerini ENKI'nin uzun vadeli başarısıyla tutarlı tutmaya çalışacağını vaat ediyor.

Öngörülen maksimum ENKI token arzı 10 milyondur. Maksimum arzın ötesindeki herhangi bir artışın 28 günlük bir zaman kısıtlamasına tabi olacağı unutulmamalıdır. Maksimum arzda herhangi bir değişiklik yapılmadan önce ENKI, şeffaflık ve adaleti sağlamak için bir topluluk yönetişimi oylaması başlatacaktır.

Proje belgelerine göre, ENKI'nin ilk dağıtım planı aşağıdaki gibidir:

  • 10 veya 1 milyon ENKI, pazarlama, ortaklar ve ilk topluluk destekçileri de dahil olmak üzere yaratma planının Fantezi aşaması için kullanılacaktır.
  • 90 veya 9 milyon ENKI zaman içinde çeşitli şekillerde piyasaya sürülecek ve daha fazla ayrıntı yakında Litepaper'da duyurulacak.

ENKI ekibi ayrıca önemli bir açıklama yaptı: ekip herhangi bir token tahsis hissesine sahip olmayacak, fon toplamayacak ve token sürümünün tüm aşamaları adil bir lansman şeklinde yürütülecek.

Yol Haritası

Resmi web sitesinde gösterilen yol haritasına göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde ENKI, yerel token $ENKI'nin piyasaya sürülmesi gibi birçok önemli etkinlik de dahil olmak üzere, sunumunun son adımı olarak halka açık bir sürüm ve müteakip ürün yükseltmeleri gerçekleştirecek. ENKI'nin Şubat ayında hangi büyük yükseltmeleri karşılayacağına bir göz atalım:

ENKI Genesis Projesi--Fantezi

Bu yıl 8 Şubat'ta ENKİ, Genesis Plan Fantasy'yi resmen başlattı. Bu, ENKI tokenomikleri, airdroplar ve NFT'ler de dahil olmak üzere yatırımcıların en çok bilmek istediği olayları kapsayan bir köşe taşı programıdır.

Testnet testinde, Vest kullanıcılar için kaçınılmaz bir özelliktir ve staking token olarak ENKI'nin kullanılmasını gerektirir. Çoğu proje, ana ağ piyasaya sürüldükten sonra tokenleri piyasaya sürme eğilimindedir ve ENKI tokeninin zaten pratik değeri vardır, bu nedenle proje ekibi ENKI resmi olarak ana ağa dağıtılmadan önce "Fantasy" Genesis planını başlatmaya karar verdi. Plan, bir dizi piyasa faaliyeti aracılığıyla erken destekçilerin katılımını artırmayı ve ENKI tokenlerinin %10'luk (1 milyon) ilk partisini teşvik olarak serbest bırakmayı amaçlamaktadır. Bu hamle aynı zamanda, kalan %90'lık token serbest bırakma planı belirlenmeden önce ENKI'nin piyasa dolaşımının bu %10'luk dilim içerisinde kontrol edilmesini sağlamak içindir.

Aşama 1 - Erken Pazar Faaliyetleri ve Testnet (Halihazırda Başladı)

  • Toplumsal Katılım ve Bilgi Yarışması Misyonu: 25.000 ENKI tahsis edilmiştir (toplamın %0,25'i).
  • Testnet faaliyetlerine katılım: 25.000 ENKI tahsis edilmiştir (toplamın %0,25'i).
  • Testnet Bug Bounty ve Pazarlama İşbirliği: 100.000 ENKI tahsis edin (toplamın %1'i).
  • Ekolojik ortak airdrop: Metis'teki ekolojik ortak topluluğunun sadık kullanıcılarını ödüllendirmek için 100.000 ENKI (toplamın %1'i) tahsis edilir (likidite madenciliği gibi).

Yukarıdaki etkinliklere katılan tüm kullanıcılar, ilk aşamadan sonra Metis ana ağında bir erken destekçi NFT'si basmaya hak kazanacak ve bu, sonraki airdrop'lar için bir kupon görevi görecektir.

Aşama 2 - Metis ana ağına dağıtımdan sonra (henüz başlamadı)

  • Metis staking airdrop: 200.000 ENKI tahsis edin (toplam miktarın %2'sine karşılık gelir) ve ENKI protokolünde Metis stake eden kullanıcılar için stake oranına göre airdrop yapın.
  • Stake faaliyetlerini davet edin: 400.000 ENKI tahsis edin (toplamın %4'ü). eMetis veya seMetis sahibi kullanıcılar bu etkinliğe katılabilecek ve özel bir davetçi NFT'si basabilecek ve benzersiz bir davet kodu alabileceklerdir. Bu davet kodu aracılığıyla stake yapan kullanıcılar, her davetlinin davet edenin puanlarını artırmasına yardımcı olmak için stake havuzuna en az 0,1 Metis katkıda bulunması koşuluyla, davet edenin NFT'sine airdrop puanları ekleyecektir. Puan hesaplama kuralı aşağıdaki gibidir: Puan = 100 Toplam davetli sayısı + 200 Dav etlilerin toplam bahis miktarı. Etkinlikten sonra, airdrop jetonları airdrop puanlarının oranına göre dağıtılacaktır. Davetçinin NFT'si aynı zamanda airdrop'u almak için bir kupon olarak kullanılacaktır.
  • ENKI Likidite Teşviki: 150.000 ENKI tahsis edin (toplamın %1,5'i), spesifik detaylar duyurulacaktır.

Genel olarak Enki, sıradan kullanıcılara Metis Sequencer node staking'e katılma fırsatı sunarak $METIS node staking'in karşılaştığı yüksek eşik sorununu azaltmakla kalmaz, aynı zamanda Metis ekosisteminin birleştirilebilirliğine ve büyümesine yeni bir canlılık katarak METIS'in staking oranını iyileştirir ve METIS'in fiyat performansına fayda sağlar. ENKI'nin sürekli olarak geliştirilmesi ve iyileştirilmesi ve yol haritasında vaat edilen her adımın sürekli olarak tamamlanmasıyla, Enki'nin Metis ekosisteminde önemli bir rol oynamasını dört gözle bekliyoruz. Bekleyelim ve görelim.

Sorumluluk Reddi:

  1. Bu makale[techflow]'dan yeniden basılmıştır, Tüm telif hakları orijinal yazar[Deep Tide TechFlow]'a aittir. Bu baskıya itirazınız varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, onlar bu konuyu derhal ele alacaklardır.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve fikirler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirisi Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!