Açılışları Şifrelemek: FDV ve Token Ekonomisi Token Fiyatlarını Nasıl Etkiler?

Orta SeviyeJul 12, 2024
Bu makale, Tam Seçilmiş Değerleme (FDV) trend değişikliklerini tanıtırken, token'ların gerçek değerini değerlendirirken dolaşımdaki arzın önemini vurgulamaktadır. Ayrıca kullanıcıları teşvik etmek ve protokol benimsenmesini sağlamak için airdrop'ların etkinliğini analiz etmektedir.
Açılışları Şifrelemek: FDV ve Token Ekonomisi Token Fiyatlarını Nasıl Etkiler?

ana noktalar:

  • Son yıllar, farklı başlatma FDV'lerini gösteriyor: 2020, ortalama 140m dolar gördü (Defi protokolleri), 2021'de 1.4 milyar dolar (NFT'ler, oyun), ve 2022'de dip yaptı (L2'ler için 800m dolar). 2023 ve 2024 yükselişe geçti (2.4 milyar dolar ve 1 milyar dolar), alternatif L1'ler ve Solana projelerine yer vererek.
  • FDV, kısa vadeli piyasa şoklarını göz ardı eder; bu nedenle float (genelde mevcut arz) önemlidir. Düşük float (genelde mevcut arz) gibi yüksek FDV, düşük float (genelde mevcut arz) tokenları, dünya parası gibi ($800m vs. $34b FDV) gerçek değerlemeleri yanıltabilir.
  • airdrops, genellikle hızla likide edilen protokol benimsenmesi için tokenları dağıtır. İlk başta karlı olsa da, çoğu airdrop tokenı uzun vadede değer kaybeder, bonk gibi istisnalar dışında (~8x getiri).

giriş

kripto dünyasında en sık tartışılan konulardan biri, token arzının nasıl dağıtıldığı sistem olan tokenomics'in konusu. tokenomics, farklı paydaşları memnun etme ve proje'nin mevcut ve gelecekteki değerini koruma konusunda dengeleme görevini üstlenir.

kripto projeleri, kendi ekosistemlerinde belirli davranışları teşvik etmek için çeşitli tokenomics şemaları kullanır. Bir tokenin arzının bir kısmı halka açılır, böylece kullanıcılar bir projenin 'paylarını' sahip olabilir ve token fiyat keşfine gidebilir. Proje gelişimini teşvik etmek için bir tokenin arzının bir kısmı, genellikle uygun oranlarda ve halka açık piyasada işlem görmesinden önce, erken yatırımcılar ve takım üyeleri için kilitlenebilir. Bazı projeler, merkezi olmayan bir borsaya likidite sağlama, yönetişim tekliflerine oy verme veya katman 2'ye köprü kurma gibi önemli davranışlara dayanarak token ödülleri veren airdrop'lar bile kullanır.

bu haftanın state of the network sayısında, bir projenin token ekonomisinin farklı faktörlerine ve token değerlemesi ile on-chain aktivitesine olan etkilerine daldık.

tam seyreltilmiş değer (FDV) anlayışı

Token değerlemesinin nüanslarını anlamak için, yaygın olarak kullanılan bazı değerleme metriklerini açıklayacağız. Erken yatırımcılara, katkıda bulunanlara verilecek ve gelecekteki ihraç için kilitlenecek arzı saymadan, yalnızca dolaşımdaki token arzını kullanan bir varlığın dolaşımdaki piyasa değeri. Dolaşımdaki piyasa değeri, piyasanın bir tokenin mevcut değerlemesini nasıl algıladığını ölçer. Serbest dolaşım arzı, açık piyasalarda işlem yapmak için hazır olan tokenlerdir. Tamamen seyreltilmiş değerleme (FDV), tüm tokenler dolaşıma girdikten sonra bir varlığın piyasa değeridir, dolayısıyla "tamamen seyreltilmiş" terimi kullanılır. FDV, piyasanın bir tokenin gelecekteki değerlemesini nasıl algıladığının bir göstergesidir.

Lansmanda FDV, piyasanın yayınlandıktan sonra mevcut projelerin gelecekteki değerini nasıl ölçtüğüne dair bir ipucu bırakabilir. Aşağıda, projenin piyasaya çıkarıldığı yıla göre segmente edilmiş birkaç kripto token için lansmanda FDV için bir grafik bulunmaktadır.


Kaynak: coin metrics piyasa veri beslemesi, Ağ veri pro

2020'de piyasaya sürülen büyük tokenler, daha sonraki projelere kıyasla nispeten düşük bir medyan FDV'ye (140 milyon dolar) sahipti, ancak Uniswap, Aave gibi DeFi yazında doğan mavi çip protokollerinden ve Solana ve Avalanche gibi önde gelen L1'lerden oluşuyordu. Medyan lansman FDV, 2021'de ağırlıklı olarak Gods Unchained, Yield Guild Games ve Flow gibi NFT ve oyun projelerinden oluşan 1,4 milyar dolara sıçradı. Lansman FDV'si, ApeCoin'in lansmanı ve Optimism gibi erken L2 tokenlerinin başını çektiği 2022'de azaldı. 2023 ve 2024, Aptos ve Sui gibi yeni bir Alt L1 dalgası ve Jupiter ve Jito gibi Solana projelerinin yükselişini içeren lansman FDV'lerinde sırasıyla 2,4 milyar dolar ve 1 milyar dolara bir toparlanma gördü.

Tüm FDV'ler eşit şekilde değerlendirilmez.

FDV, uzun vadeli bir bakış açısıyla değeri ölçmek için kullanışlı olabilir, ancak likidite ve arz şoklarının etkisiyle ortaya çıkabilecek kısa vadeli piyasa dinamiklerini dikkate almadığı için önemli. Bu nedenle, FDV'yi halka sunulan arzla ilişkilendirmek önemlidir.

Bitcoin gibi toplam arzına göre yüksek floata sahip tokenlar oldukça likittir ve piyasa katılımcıları token çıkarma konusunda gelecekte arz şokları beklemiyorlar - çünkü tüm bitcoinlerin% 90'ından fazlası zaten çıkarılmış durumda. Toplam arzına göre düşük floata sahip tokenlar, fdv'nin büyük bir kısmının likit olmadığını ima eder. Bu nedenle, yüksek fdv ve düşük floata sahip tokenlar şişirilmiş ve illüzyonel bir toplam değerlemeyi temsil edebilir. Yüksek fdv düşük float bir tokenın aşırı bir örneği dünya parasıdır, piyasa değeri yaklaşık 800 milyon dolar, ancak fdv yaklaşık 34 milyar dolar - 50 kat fark.

genel olarak, token'ın arzının %5-15'i topluluğa açılmak üzere kilitlenirken, geri kalan arzı takım, yatırımcılar, vakıflar, hibeler veya diğer kilitleme etkinlikleri için kilitlenir şeklinde bir endüstri standardı gözlemledik. 2022'den önce başlatılan projeler genellikle daha çeşitli dağılımlara sahipti.


kaynak: coin metrics laboratuvarları

yüksek FDV ve düşük dolaşımdaki tokenler kripto topluluğu tarafından hor görülen konular haline geldi. Bir tarihi örnek, FTX'in tokeni FTT idi, bu token FTX tarafından kullanıldı.bilanço tablosunu şişirmekillikid hisselerini varlıkları olarak sayarak pasifleri karşılamak suretiyle sayarak, token projeleri yüksek FDV'ye sahip olarak piyasaya sürüldüğünde, düşük miktarda dolaşımda olanlar, erken yatırımcıları ve diğer iç çevreleri perakende kullanıcıların zararına zenginleşme aracı olarak eleştirildi. Bu durumun piyasa duyarlılığında nihilizme doğru bir değişime katkıda bulunmuş olabileceği, bu da büyük miktarda akışa neden olmuş olabilir.perakende likiditesini memecoinlere, genellikle erken aşamada halka daha fazla arz edilebilecek bir tedarik payına sahip olma eğilimindedir.

ancak düşük yüzdeler yalnızca durgun fiyat hareketlerinden sorumlu mu?


Kaynak: coin metrics piyasa veri beslemesi, Ağ veri pro

Genel olarak, lansmanda yüzen oranın, lansmandan 1 yıl sonra tokenin değerlenmesi üzerinde anlamlı bir etkisi olmadığını tespit ettik. Bu, genel olarak bizim gözlemlerimizle oldukça tutarlı.önceki bulgularücretsiz dolaşımdaki ani şokların fiyatlar üzerinde tutarlı bir yönlendirme etkisi olmadığını önermektedir.

airdroplar ve protokol faaliyeti

bazı protokoller, topluluğa token dağıtmak ve düşük bir dolaşıma sahip olma riskine karşı Gate.io risklerini azaltmak için airdropları kullanır. Airdroplar, protokolün büyümesini teşvik eden belirli istenen davranışlara dayalı olarak kullanıcılara token vererek protokolün erken kullanıcılarını ödüllendirir, erken kullanıcılara kripto teşvik çeklerine benzer. Daha önceki bir sotn'de şunu bulduk kiçoğu adres airdrop tokenlarını likidite ederAldıktan kısa bir süre sonra.

Hava damlaları güzel bir gelir sağlarken, çoğu hava damlası jetonunun uzun vadeli değeri kaybolur.


Kaynak: madeni para ölçütleri piyasa veri beslemesi

Bir hava atışı olarak ilk ticaret gününü referans noktası olarak kullanarak, token'ların sadece yaklaşık ⅓'ü ilk hava atışından bu yana değerini korumuştur. Şu ana kadar hava atışı yapılan token'ları tutmanın ortanca getirisi -61% getiriye sebep olurdu. Bununla birlikte, bonk gibi bazı hava atışı yapılan token'lar değer kazanmıştır (~8x).

token ödülleri sonuçta ağ etkinliğini başlatmanın sadece bir yoludur, ancak gerçek kullanıma yol açarlar mı? Gerçek ekonomik faaliyeti ölçmek zor olabilir çünkü her protokol farklı kullanımlara ve bu kullanımları ölçmek için farklı metriklere sahiptir. bir örnek olarak, katman 2 bir proje olan optimism'i alabilir ve bu ağa yatırılan miktarları kullanıcı etkinliğinin yaklaşık bir göstergesi olarak alabiliriz.


Kaynak: coin metrics’ network data pro, coin metrics labs

Havaleden hemen sonra iyimserliğin Gate.ioway köprüsüne yapılan mevduat çağrılarında büyük bir artış gördük. Faaliyet, genel kripto faaliyetindeki düşüşle aynı zamana denk geldiği için takip eden yıl azaldı. Kısacası, havaleler protokolün kullanımında kısa vadeli bir artış sağlayabilir, ancak gerçek, sürdürülebilir uzun vadeli büyüme yaratıp yaratamayacağı henüz görülmedi.

bir airdrop ipucu erken bir protokol kullanımını teşvik edebilir, ancak bu genellikle sürdürülen kullanıcı etkinliğine yol açmaz. buna ek olarak, airdrop farming'in ortaya çıkması, kullanıcıların protokol kurallarını oyunlaştırmak için zincir üzerinde gereksiz etkinlik üreterek token almayı umarak airdrop farming yoluyla faaliyet göstermesiyle karmaşıklaşıyor. Son zamanlarda airdrop farming giderek endüstrileşmiş durumda, çeşitli zincir dışı kimliklerin birkaç aktör tarafından sahte oluşturulmasıyla toplu olarak etkinlik üretmeyi hedefleyen sybil çiftlikleri ile. Bu, proje ekiplerinin ağa uzun vadeli çıkarı olmayan paralı askerlere ödül dağıtmasına neden olur.

Protokol ekipleri, sybils'e karşı mücadeleye başlamış ve sybils'lere karşı ödülleri belirlemek ve tutmak için yöntemler geliştirmiştir. Özellikle, layerzero, sybils'lerin hiçbir jeton almama riski ile kendi kendilerini tanımlamaları için bir kısmını riske atma fırsatı sunuyor. Eigenlayer ve layerzero'dan büyük hava damlalarının geleceği göz önüne alındığında, hava damlalarının amaçladığı sonuçlara ulaşıp ulaşmadığı veya projelerin tamamen onları terk edip etmediği henüz görülmüyor.

sonuç

Kripto, birçok pazar aktörünün motivasyonlarını açık bir şekilde ortaya koyduğu birçok açıdan görülebilir. Tokenomics, bu motivasyonları başarı ve protokollerin sürdürülebilirliğini geliştirmek için kullanma sanatı olarak görülebilir. Token arzının dağıtılması, davranışların teşvik edilmesi ve uzun vadeli değerin sağlanması, her proje tarafından farklı şekilde ele alınan hassas bir denge sağlar. Pazar güçleri evrimleştikçe ve yeni metalar ortaya çıktıkça, kullanıcıların ve takımların nasıl adapte olmaya devam edeceklerini görmek ilginç olacaktır.

ağ veri içgörüleri

özet vurgular


bitcoin günlük aktif adresleri haftalık %3 artarken, ethereum aktif adresleri %7 arttı.

coin metrics güncellemeleri

coin metrics takımından bu haftanın güncellemeleri:

uyarı:

  1. bu makale [den alıntıdırCoin metrics 'ağın durumu]. tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Victor ramirez, Matías andrade & Tanay ved]. bu yeniden basım konusunda itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate öğrenekibi ve durumu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yazarın kendi görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. makalelerin diğer dillere çevirileri Gate.io öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Açılışları Şifrelemek: FDV ve Token Ekonomisi Token Fiyatlarını Nasıl Etkiler?

Orta SeviyeJul 12, 2024
Bu makale, Tam Seçilmiş Değerleme (FDV) trend değişikliklerini tanıtırken, token'ların gerçek değerini değerlendirirken dolaşımdaki arzın önemini vurgulamaktadır. Ayrıca kullanıcıları teşvik etmek ve protokol benimsenmesini sağlamak için airdrop'ların etkinliğini analiz etmektedir.
Açılışları Şifrelemek: FDV ve Token Ekonomisi Token Fiyatlarını Nasıl Etkiler?

ana noktalar:

  • Son yıllar, farklı başlatma FDV'lerini gösteriyor: 2020, ortalama 140m dolar gördü (Defi protokolleri), 2021'de 1.4 milyar dolar (NFT'ler, oyun), ve 2022'de dip yaptı (L2'ler için 800m dolar). 2023 ve 2024 yükselişe geçti (2.4 milyar dolar ve 1 milyar dolar), alternatif L1'ler ve Solana projelerine yer vererek.
  • FDV, kısa vadeli piyasa şoklarını göz ardı eder; bu nedenle float (genelde mevcut arz) önemlidir. Düşük float (genelde mevcut arz) gibi yüksek FDV, düşük float (genelde mevcut arz) tokenları, dünya parası gibi ($800m vs. $34b FDV) gerçek değerlemeleri yanıltabilir.
  • airdrops, genellikle hızla likide edilen protokol benimsenmesi için tokenları dağıtır. İlk başta karlı olsa da, çoğu airdrop tokenı uzun vadede değer kaybeder, bonk gibi istisnalar dışında (~8x getiri).

giriş

kripto dünyasında en sık tartışılan konulardan biri, token arzının nasıl dağıtıldığı sistem olan tokenomics'in konusu. tokenomics, farklı paydaşları memnun etme ve proje'nin mevcut ve gelecekteki değerini koruma konusunda dengeleme görevini üstlenir.

kripto projeleri, kendi ekosistemlerinde belirli davranışları teşvik etmek için çeşitli tokenomics şemaları kullanır. Bir tokenin arzının bir kısmı halka açılır, böylece kullanıcılar bir projenin 'paylarını' sahip olabilir ve token fiyat keşfine gidebilir. Proje gelişimini teşvik etmek için bir tokenin arzının bir kısmı, genellikle uygun oranlarda ve halka açık piyasada işlem görmesinden önce, erken yatırımcılar ve takım üyeleri için kilitlenebilir. Bazı projeler, merkezi olmayan bir borsaya likidite sağlama, yönetişim tekliflerine oy verme veya katman 2'ye köprü kurma gibi önemli davranışlara dayanarak token ödülleri veren airdrop'lar bile kullanır.

bu haftanın state of the network sayısında, bir projenin token ekonomisinin farklı faktörlerine ve token değerlemesi ile on-chain aktivitesine olan etkilerine daldık.

tam seyreltilmiş değer (FDV) anlayışı

Token değerlemesinin nüanslarını anlamak için, yaygın olarak kullanılan bazı değerleme metriklerini açıklayacağız. Erken yatırımcılara, katkıda bulunanlara verilecek ve gelecekteki ihraç için kilitlenecek arzı saymadan, yalnızca dolaşımdaki token arzını kullanan bir varlığın dolaşımdaki piyasa değeri. Dolaşımdaki piyasa değeri, piyasanın bir tokenin mevcut değerlemesini nasıl algıladığını ölçer. Serbest dolaşım arzı, açık piyasalarda işlem yapmak için hazır olan tokenlerdir. Tamamen seyreltilmiş değerleme (FDV), tüm tokenler dolaşıma girdikten sonra bir varlığın piyasa değeridir, dolayısıyla "tamamen seyreltilmiş" terimi kullanılır. FDV, piyasanın bir tokenin gelecekteki değerlemesini nasıl algıladığının bir göstergesidir.

Lansmanda FDV, piyasanın yayınlandıktan sonra mevcut projelerin gelecekteki değerini nasıl ölçtüğüne dair bir ipucu bırakabilir. Aşağıda, projenin piyasaya çıkarıldığı yıla göre segmente edilmiş birkaç kripto token için lansmanda FDV için bir grafik bulunmaktadır.


Kaynak: coin metrics piyasa veri beslemesi, Ağ veri pro

2020'de piyasaya sürülen büyük tokenler, daha sonraki projelere kıyasla nispeten düşük bir medyan FDV'ye (140 milyon dolar) sahipti, ancak Uniswap, Aave gibi DeFi yazında doğan mavi çip protokollerinden ve Solana ve Avalanche gibi önde gelen L1'lerden oluşuyordu. Medyan lansman FDV, 2021'de ağırlıklı olarak Gods Unchained, Yield Guild Games ve Flow gibi NFT ve oyun projelerinden oluşan 1,4 milyar dolara sıçradı. Lansman FDV'si, ApeCoin'in lansmanı ve Optimism gibi erken L2 tokenlerinin başını çektiği 2022'de azaldı. 2023 ve 2024, Aptos ve Sui gibi yeni bir Alt L1 dalgası ve Jupiter ve Jito gibi Solana projelerinin yükselişini içeren lansman FDV'lerinde sırasıyla 2,4 milyar dolar ve 1 milyar dolara bir toparlanma gördü.

Tüm FDV'ler eşit şekilde değerlendirilmez.

FDV, uzun vadeli bir bakış açısıyla değeri ölçmek için kullanışlı olabilir, ancak likidite ve arz şoklarının etkisiyle ortaya çıkabilecek kısa vadeli piyasa dinamiklerini dikkate almadığı için önemli. Bu nedenle, FDV'yi halka sunulan arzla ilişkilendirmek önemlidir.

Bitcoin gibi toplam arzına göre yüksek floata sahip tokenlar oldukça likittir ve piyasa katılımcıları token çıkarma konusunda gelecekte arz şokları beklemiyorlar - çünkü tüm bitcoinlerin% 90'ından fazlası zaten çıkarılmış durumda. Toplam arzına göre düşük floata sahip tokenlar, fdv'nin büyük bir kısmının likit olmadığını ima eder. Bu nedenle, yüksek fdv ve düşük floata sahip tokenlar şişirilmiş ve illüzyonel bir toplam değerlemeyi temsil edebilir. Yüksek fdv düşük float bir tokenın aşırı bir örneği dünya parasıdır, piyasa değeri yaklaşık 800 milyon dolar, ancak fdv yaklaşık 34 milyar dolar - 50 kat fark.

genel olarak, token'ın arzının %5-15'i topluluğa açılmak üzere kilitlenirken, geri kalan arzı takım, yatırımcılar, vakıflar, hibeler veya diğer kilitleme etkinlikleri için kilitlenir şeklinde bir endüstri standardı gözlemledik. 2022'den önce başlatılan projeler genellikle daha çeşitli dağılımlara sahipti.


kaynak: coin metrics laboratuvarları

yüksek FDV ve düşük dolaşımdaki tokenler kripto topluluğu tarafından hor görülen konular haline geldi. Bir tarihi örnek, FTX'in tokeni FTT idi, bu token FTX tarafından kullanıldı.bilanço tablosunu şişirmekillikid hisselerini varlıkları olarak sayarak pasifleri karşılamak suretiyle sayarak, token projeleri yüksek FDV'ye sahip olarak piyasaya sürüldüğünde, düşük miktarda dolaşımda olanlar, erken yatırımcıları ve diğer iç çevreleri perakende kullanıcıların zararına zenginleşme aracı olarak eleştirildi. Bu durumun piyasa duyarlılığında nihilizme doğru bir değişime katkıda bulunmuş olabileceği, bu da büyük miktarda akışa neden olmuş olabilir.perakende likiditesini memecoinlere, genellikle erken aşamada halka daha fazla arz edilebilecek bir tedarik payına sahip olma eğilimindedir.

ancak düşük yüzdeler yalnızca durgun fiyat hareketlerinden sorumlu mu?


Kaynak: coin metrics piyasa veri beslemesi, Ağ veri pro

Genel olarak, lansmanda yüzen oranın, lansmandan 1 yıl sonra tokenin değerlenmesi üzerinde anlamlı bir etkisi olmadığını tespit ettik. Bu, genel olarak bizim gözlemlerimizle oldukça tutarlı.önceki bulgularücretsiz dolaşımdaki ani şokların fiyatlar üzerinde tutarlı bir yönlendirme etkisi olmadığını önermektedir.

airdroplar ve protokol faaliyeti

bazı protokoller, topluluğa token dağıtmak ve düşük bir dolaşıma sahip olma riskine karşı Gate.io risklerini azaltmak için airdropları kullanır. Airdroplar, protokolün büyümesini teşvik eden belirli istenen davranışlara dayalı olarak kullanıcılara token vererek protokolün erken kullanıcılarını ödüllendirir, erken kullanıcılara kripto teşvik çeklerine benzer. Daha önceki bir sotn'de şunu bulduk kiçoğu adres airdrop tokenlarını likidite ederAldıktan kısa bir süre sonra.

Hava damlaları güzel bir gelir sağlarken, çoğu hava damlası jetonunun uzun vadeli değeri kaybolur.


Kaynak: madeni para ölçütleri piyasa veri beslemesi

Bir hava atışı olarak ilk ticaret gününü referans noktası olarak kullanarak, token'ların sadece yaklaşık ⅓'ü ilk hava atışından bu yana değerini korumuştur. Şu ana kadar hava atışı yapılan token'ları tutmanın ortanca getirisi -61% getiriye sebep olurdu. Bununla birlikte, bonk gibi bazı hava atışı yapılan token'lar değer kazanmıştır (~8x).

token ödülleri sonuçta ağ etkinliğini başlatmanın sadece bir yoludur, ancak gerçek kullanıma yol açarlar mı? Gerçek ekonomik faaliyeti ölçmek zor olabilir çünkü her protokol farklı kullanımlara ve bu kullanımları ölçmek için farklı metriklere sahiptir. bir örnek olarak, katman 2 bir proje olan optimism'i alabilir ve bu ağa yatırılan miktarları kullanıcı etkinliğinin yaklaşık bir göstergesi olarak alabiliriz.


Kaynak: coin metrics’ network data pro, coin metrics labs

Havaleden hemen sonra iyimserliğin Gate.ioway köprüsüne yapılan mevduat çağrılarında büyük bir artış gördük. Faaliyet, genel kripto faaliyetindeki düşüşle aynı zamana denk geldiği için takip eden yıl azaldı. Kısacası, havaleler protokolün kullanımında kısa vadeli bir artış sağlayabilir, ancak gerçek, sürdürülebilir uzun vadeli büyüme yaratıp yaratamayacağı henüz görülmedi.

bir airdrop ipucu erken bir protokol kullanımını teşvik edebilir, ancak bu genellikle sürdürülen kullanıcı etkinliğine yol açmaz. buna ek olarak, airdrop farming'in ortaya çıkması, kullanıcıların protokol kurallarını oyunlaştırmak için zincir üzerinde gereksiz etkinlik üreterek token almayı umarak airdrop farming yoluyla faaliyet göstermesiyle karmaşıklaşıyor. Son zamanlarda airdrop farming giderek endüstrileşmiş durumda, çeşitli zincir dışı kimliklerin birkaç aktör tarafından sahte oluşturulmasıyla toplu olarak etkinlik üretmeyi hedefleyen sybil çiftlikleri ile. Bu, proje ekiplerinin ağa uzun vadeli çıkarı olmayan paralı askerlere ödül dağıtmasına neden olur.

Protokol ekipleri, sybils'e karşı mücadeleye başlamış ve sybils'lere karşı ödülleri belirlemek ve tutmak için yöntemler geliştirmiştir. Özellikle, layerzero, sybils'lerin hiçbir jeton almama riski ile kendi kendilerini tanımlamaları için bir kısmını riske atma fırsatı sunuyor. Eigenlayer ve layerzero'dan büyük hava damlalarının geleceği göz önüne alındığında, hava damlalarının amaçladığı sonuçlara ulaşıp ulaşmadığı veya projelerin tamamen onları terk edip etmediği henüz görülmüyor.

sonuç

Kripto, birçok pazar aktörünün motivasyonlarını açık bir şekilde ortaya koyduğu birçok açıdan görülebilir. Tokenomics, bu motivasyonları başarı ve protokollerin sürdürülebilirliğini geliştirmek için kullanma sanatı olarak görülebilir. Token arzının dağıtılması, davranışların teşvik edilmesi ve uzun vadeli değerin sağlanması, her proje tarafından farklı şekilde ele alınan hassas bir denge sağlar. Pazar güçleri evrimleştikçe ve yeni metalar ortaya çıktıkça, kullanıcıların ve takımların nasıl adapte olmaya devam edeceklerini görmek ilginç olacaktır.

ağ veri içgörüleri

özet vurgular


bitcoin günlük aktif adresleri haftalık %3 artarken, ethereum aktif adresleri %7 arttı.

coin metrics güncellemeleri

coin metrics takımından bu haftanın güncellemeleri:

uyarı:

  1. bu makale [den alıntıdırCoin metrics 'ağın durumu]. tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Victor ramirez, Matías andrade & Tanay ved]. bu yeniden basım konusunda itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate öğrenekibi ve durumu hızlı bir şekilde ele alacaklar.
  2. Sorumluluk reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yazarın kendi görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. makalelerin diğer dillere çevirileri Gate.io öğrenme ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!