Mahzenler ve Mağaralar: CHEDAO Tarafından Uyandırılan Uyuyan Dev

Orta SeviyeNov 26, 2023
Bu makale, Crypts and Caverns'in (C&C) geçmişini ve prosedürel olarak oluşturulmuş bir harita NFT projesi olarak Lootverse'in zenginleştirilmesindeki rolünü gözden geçirmektedir. CHEDAO'nun C&C'yi satın alma nedenlerini araştırıyor, uyarlanabilir harita oluşturma yeteneklerindeki potansiyeli vurguluyor ve dinamik NFT ve dijital varlık ortamındaki umut verici beklentileri vurguluyor.
Mahzenler ve Mağaralar: CHEDAO Tarafından Uyandırılan Uyuyan Dev

Özet

Bu makale, prosedürel olarak oluşturulmuş bir harita NFT projesi olarak Lootverse'in zenginleştirilmesinde Kriptolar ve Mağaraların (C&C) tarihini ve rolünü kapsamlı bir şekilde gözden geçirmektedir. CHEDAO'nun C&C'yi satın alma motivasyonlarını inceliyor ve uyarlanabilir üretken haritalama kapasitelerinde gördükleri muazzam potansiyeli vurguluyor. CHEDAO, harita gerektiren zincir üstü oyunlar için yaygın olarak benimsenen bir standart haline getirmek amacıyla C&C'yi Lootverse ve ötesinde entegre etmeyi planlıyor. Makale ayrıca, CHEDAO'nun liderliği altında yenilenen ivmeyi memnuniyetle karşılayan ve temel değerlerinin korunmasını ümit eden ilk C&C topluluğu üyelerinden gelen geri bildirimleri de takip ediyor. Genel olarak, C&C yeni bir döneme girerken topluluk odaklı zincir üstü oyun vaadini araştırıyor.

C&C sorumluluğunu üstlenen CHEDAO yeniden ilgi görüyor

Zincir üzerinde prosedürel olarak oluşturulmuş iddialı bir NFT harita projesi olan Crypts and Caverns (C&C), yakın zamanda CHEDAO tarafından satın alındı. Bu heyecan verici el değişimi, Lootverse topluluğu genelinde dikkatlerin yeniden C&C'ye odaklanmasına neden oldu. Birçoğu C&C'nin ne olduğuna, neyi başarmayı hedeflediğine ve CHEDAO'nun vizyonuna nasıl uyduğuna yeniden bakıyor. Bu yenilenen ilgi, C&C'nin kökleriyle yeniden bağlantı kurma ve gelecekteki potansiyelini yeniden inceleme fırsatları sunuyor.

C&C nedir ve Lootverse'in tarihi

Lootverse, Loot projesinden doğan, sürekli genişleyen yaratıcı bir evrendir. Dom Hoffman tarafından Ağustos 2021'de oluşturulan Loot (Loot projesinin ikinci yıl dönümü yakında geliyor!), rastgele fantastik donanıma sahip 8.000 metin tabanlı NFT'den oluşuyordu. Görünüşte basit olmasına rağmen, NFT topluluğu içinde sonsuz yaratıcılığı ve hayal gücünü ateşledi. İnsanlar Loot'un ima ettiği dünyayı temel alarak genişletmeler, hikayeler, oyunlar, sanat eserleri ve daha fazlasını yaratmaya başladı. Lootverse, tüm bu türev çalışmaları kapsayarak açık bir meta veri tabanı oluşturur.

Lootverse'te birçok etkili türev proje ortaya çıktı.

Aşağıdaki resimde FOX, Power ve Giants gibi toplam 16 düzeni (ülkeyi) kapsayan bölge Atlası (Dünya Haritası) gösterilmektedir. Tüm bu uluslar Loot meta verilerinden türetilmiştir. Atlas, karmaşık siyasi ortamı ve çeşitli ulusları açısından Game of Thrones evreniyle çarpıcı bir benzerlik taşıyor. Ayrıca Realms, Loot, Genesis Adventurers, Crypts ve Caverns gibi NFT projeleri, bu ulusların Atlas'taki temel ayarlarına bağlı kalıyor.

Realms, NFT'ler olarak temsil edilen toprakları ve krallıkları rastgele oluşturur. Lootverse için makro oyun ortamları sunar. Diyarlara sahip olan oyuncular yapılar inşa edebilir, kaynak toplayabilir ve diğerlerine karşı savaş açabilir. Bu, strateji oyunu ve çatışma için bir zemin sağlar. Çekirdek topraklar ve bölgeler olan Realms, Lootverse maceraperestlerinin keşfedip fethetmesi için alanlar yaratır.

Loot, tüm Lootverse'i ateşleyen orijinal projedir. Metin tabanlı NFT'ler olarak rastgele oluşturulmuş 8.000 donanımdan oluşur. Görünüşte basit olmasına rağmen, bu şifreli öğeler sonsuz olasılıkları ateşliyor. Loot, temel bileşenleri sağlar ve diğer projelerin genişletmeler ve türevlerle üzerine inşa edebileceği daha geniş bir dünyayı ima eder. Lootverse'in ortaya çıktığı çekirdek DNA'dır.

Genesis Adventurers, Lootverse'te seviyelendirilmiş maceracı karakterler yaratmak için bilgiden, nadirlikten ve diğer mekaniklerden yararlanıyor. Karmaşık arka plan hikayeleri oluşturmak için orijinal Yağma sözleşmesinin daha derin anlamını yorumluyor. Genesis Adventurers, geliştirilmiş karakterleri aracılığıyla dünyaya kimlik, ilerleme ve zenginlik katıyor. İleri düzey maceracılar olarak Genesis, Lootverse için daha karmaşık hikaye anlatımı ve oynanış olanaklarının kilidini açıyor.

Threepwave tarafından oluşturulan Crypts and Caverns, zincir üzerinde zindan haritaları oluşturur. Her haritanın düzeni, kapıları, ilgi çekici noktaları ve diğer unsurları rastgele oluşturulur ve tamamen zincir üzerinde saklanır. Bu harita verileri oyunlar tarafından metin, 2D veya 3D formatlarında yorumlanabilir. Crypts and Caverns, bu 'tohumları' sağlayarak oyun yaratıcılarının rastgele zindanları kolayca dahil etmelerine olanak tanır. Proje, Heroes ve LootMMO gibi oyunların, Loot öğeleri ve karakterleri üzerine hızlı bir şekilde Rogue benzeri zindan oynanışı oluşturmasını sağladı. Özellikle Heroes, bir yıl önce C&C'yi temel Lootverse temasının ötesine entegre ederek C&C'nin çok yönlülüğünün bir göstergesi haline geldi. Heroes, C&C ile prosedürel olarak zindanlar oluşturarak ve kahramanları, eşyaları ve mekaniği birleştirerek, çeşitli zincir üstü oyunlar için temel bir ilkel olarak C&C'nin potansiyelini gösterdi. Bu şekilde Crypts and Caverns, Lootverse'e maceraların gerçekleşmesi için rastgele ama yapılandırılmış ortamlar olan 'yerler' ekler.

Kriptler ve Mağaralar, Lootverse'te önemli bir boşluğu dolduruyor. Loot öğeleri sağlarken ve Genesis Adventurers karakterleri yaratırken, Lootverse hâlâ maceraların gerçekleşeceği ortam ve ortamlardan yoksundu. Bu, Crypts ve Caverns'in zarif bir şekilde doldurduğu boşluktur. Rastgele oluşturulmuş, tamamen zincire bağlı haritalar, oyun geliştiricileri için sınırsız olanaklar yaratır.

Haritalar aynı zamanda son derece şekillendirilebilir. Veriler zincir üzerinde standart bir şekilde depolanır ve herhangi bir projenin Crypts ve Caverns haritalarına erişmesine ve bunların üzerinde derleme yapmasına olanak tanır. LootMMO gibi oyunların bu haritaları entegre etmesiyle bu fikrin hayata geçtiğini zaten görüyoruz. Daha fazla yaratıcı Crypts ve Caverns üzerine geliştirme yapma potansiyelinin farkına vardıkça, ortaya çıkabilecek oyun deneyimlerinin de bir sınırı kalmayacak. Hayatta kalma, zindanda gezinme, bulmaca çözme, rol yapma ve daha fazlasını birleştiren oyunların tümü Crypts ve Caverns temellerinden yararlanabilir.

Loot'un Lootverse için yaratıcı bir kıvılcım oluşturması gibi, Crypts ve Caverns de temel bir yapı taşı, yani maceralar için rastgele seçilmiş alanlar sağlıyor. Bu, Loot'un açık, üretken ve şekillendirilebilir değerlerine mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Crypts and Caverns, Lootverse'in geniş potansiyelini somut oyun deneyimlerine dönüştürmeye yardımcı oluyor. Henüz ilk günler, ancak hayal gücü ve Crypts ve Caverns gibi projelerin sağladığı bazı temel parçalarla ilgi çekici bir metaverse yaratmanın geleceği açık görünüyor. Bugün mevcut yapboz parçalarını kullanarak bundan sonra hangi yaratıcı beyinlerin inşa edileceğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Crypts and Caverns bu hayallerin gerçeğe dönüşmesine yardımcı olacak.

Bahsi geçen dört NFT projesi, Lootverse hakkında temel bir dünya görüşünü şekillendiriyor, ancak Lootverse'i hayata geçirmek için sağlam bir oyun geliştirme çerçevesi şarttır. Bu çerçeve DOJO'dur.

Dojo , Kahire ile oluşturulmuş açık kaynaklı, kanıtlanabilir bir oyun motoru ve araç zinciridir. Türünün ilk örneği olan Dojo, zincir üstü oyunlar için büyük bir dönüm noktasını temsil ediyor. Çığır açan kanıtlanmış sistemleri, doğrulanabilir RNG (Rastgele Sayı Oluşturucu) ve özel girişler gibi tamamen yeni oyun olanakları sağlar. Dojo, geliştiricilerin hızlı bir şekilde yüksek kaliteli blockchain oyunları oluşturmasına yardımcı olmak için ECS, ağ oluşturma, araçlar ve daha fazlası gibi temel altyapıyı sağlar. Dojo ile kripto oyunlarında gerçek sahiplik ve birlikte çalışabilirlik vaadi nihayet gerçeğe dönüşebilir. Dojo, ölçeklenebilir ve uygun maliyetli hesaplamayı kolaylaştırarak, daha önce mümkün olmayan oyun karmaşıklığının kilidini açar. Topluluk liderliğindeki açık kaynaklı bir proje olan Dojo, zincir üstü oyun geliştiricileri için izinsiz inovasyonu teşvik ediyor. Günümüzde birçok Lootverse deneyimine güç veren Dojo, oyuncuların sahip olduğu yeni nesil oyun evrenlerini zincirler halinde güçlendirmeyi amaçlıyor.

DOJO oyun motorunun devreye girmesiyle oyun geliştirme süreçleri basitleştirilecek. Ayrıca Lootverse'in temel projelerini geliştirmeye ve onun temel çerçevesini oluşturmaya kendimizi adadık. Bu, geliştiricilerin gelecekte DOJO'yu kullanarak Lootverse'in çerçevesiyle uyumlu oyunlar oluşturmasının önünü açıyor.

C&C'nin mevcut durumu, topluluğu ve ilk sahiplerinin bakış açıları

Kuruluşundan yıllar sonra, C&C artık onun vizyoner öncülünü hâlâ takdir eden yerleşik ve sadık sahiplerden oluşan bir topluluğa sahip. İlk sahipleri, Lootverse ve zincir üzerinde birlikte çalışabilirlik açısından muazzam potansiyelinden bahsediyor. Ancak ilerlemenin durması yorgunluğa yol açtı ve birçok kişi başlangıçta verilen sözün tam anlamıyla gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak etti.

Yine de CHEDAO'nun satın alınmasıyla ilgili haberlerin ardından heyecan yeniden alevlendi. Topluluk temkinli bir iyimserlik içinde, bunun yenilenmiş bir gelişmeye işaret edeceğini umuyor ancak önceki çalışmaların bir kenara atılmasını istemiyor. Projenin uyarlanabilir haritalama modüllerine ilişkin temel vizyonunu korumak için birçok ses desteği. Ticari amaçlar yerine yaratıcı uygulamalara önem veriyorlar.

Genel olarak, C&C topluluğu içinde, CHEDAO kapsamında yeniden canlanan beklentiler konusunda heyecan var ve bu heyecan, kendilerini katılmaya ilk çeken kurucu idealleri destekleme yönündeki güçlü istekle dengeleniyor. Onların içgörüleri ileriye giden yolu çizme konusunda değerli bir bakış açısı sağlıyor.

CHEDAO neden C&C ve topluluğun geri bildiriminin sorumluluğunu üstlendi?

C&C'nin ilk sahipleriyle yapılan görüşmelere dayanarak, katılım için öne sürdükleri temel motivasyon, Realms Eternum ile vaat edilen entegrasyondur. Bu, topluluğun C&C'nin Realms Autonomous World'de uygulanabilirliğine dair umudunu ortaya koyuyor. İlerleme durduğunda hayal kırıklığına yol açtı.

CHEDAO, teklifinde C&C'nin muazzam potansiyeline ve güçlü topluluğuna olan inancını dile getirdi. C&C'yi satın almanın temel motivasyonları şunları içerir: faydayı göstermek için tamamen zincir üzerinde bir C&C oyunu geliştirmek; çok yönlü bir C&C haritalama modülü oluşturmak için işbirliği yapmak; topluluk yönetimi sorumluluklarını üstlenmek; ve C&C'nin oyun entegrasyonlarını genişletmek için ortaklıklar kurmak.

CHEDAO'nun kapsayıcı vizyonu, topluluk özerkliğinin mümkün kıldığı zincir üstü bir ekosistem inşa etmektir. CHEDAO, C&C'nin üretken haritalama yeteneklerinden yararlanarak inşa ettiği otonom dünyaları zenginleştirebilir ve böylece vizyonunu hızlandırabilir.

C&C topluluğu CHEDAO'nun projeyi yeniden canlandırma önerisini büyük ölçüde memnuniyetle karşıladı. CHEDAO'nun kaynaklarının C&C'nin potansiyelini daha da büyük ölçekte ortaya çıkarabileceğini umuyorlar. Bu geçiş boyunca toplumla yakın temasın ve katılımın sürdürülmesi hayati önem taşıyacaktır.

Yağma ve Diyarlarda C&C'nin Uygulama Beklentileri

Loot, algoritmik olarak oluşturulmuş sanal öğelerden oluşan çantalarıyla çığır açan yeni bir NFT sanat ve koleksiyon biçimine öncülük etti. Loot, topluluk yaratıcılığının yönlendirdiği, işbirliğine dayalı bir zincir üstü dünya tasavvur ederek olağanüstü bir hayal gücü sergiledi.

Oyun, sanat, moda ve ötesinde bir dizi türev projeyi ateşleyen 'Lootverse'in doğuşuna yol açtı. Açıklığa ve topluluk özerkliğine yaptığı vurgu, blockchain teknolojisinin merkezi olmayan değerlerini somutlaştırıyordu.

Realms, Loot'un arkasındaki konseptleri temel alarak, İlimden oyuna kadar çeşitli deneyimleri kapsayan geniş, özerk bir dünya inşa etti. Realms, paylaşılan karakterler, varlıklar ve ortamlar aracılığıyla diğer Lootverse girişimleriyle sıkı bir entegrasyon sağladı.

Diyarlar, geliştirici ve inşaatçı yaratıcılığını harekete geçirerek deneyler için gerekli araçları ve koşulları sağladı. Aynı zamanda kalıcı zincir üstü dünyanın inşasına katılımı sağlayarak topluluk coşkusunu da teşvik etti. İşbirliği ve büyüme ruhu, katılımcı bir ekosistemi teşvik etti.

Prosedürel olarak oluşturulmuş bir harita NFT projesi olan Crypts and Caverns, Loot ve Realms'in zincir üstü dünyasına sorunsuz bir şekilde entegre olur. C&C, öngörülemeyen ve benzersiz haritalara katkıda bulunarak bu ortamları yeni olanaklarla zenginleştiriyor. C&C, CHEDAO ve diğerleri tarafından bağımsız olarak geliştirilen oyunlara da entegre edilebilir ve böylece projeler genelinde çok yönlülük sergilenebilir.

Loot, topluluk odaklı bir ekosistem tasarladı, Realms bunu işbirliğine dayalı özerk bir dünyaya genişletti ve C&C, dünya inşasını zenginleştirmek için uyarlanabilir şekillendirilebilir parçalar sunuyor. Aralarındaki sinerji, zincir üstü oyunlarda katılımcı ekonominin ve yaratıcılığın evrimini yeni sınırlara doğru ilerletiyor.

CHEDAO'nun C&C için sonraki planları

Yol Haritası

CHEDAO, C&C'nin potansiyelini tam olarak açığa çıkarmak için gelecekte üç yönde gelişmeyi planlıyor.

'Realmpire' Yönü

C&C üretken haritalarını Realms'in temel oyun döngüsüne sorunsuz bir şekilde entegre etmek için Realms ekibiyle derin bir işbirliği sürdürülecek. Bu, C&C'yi Lootverse projelerinde amiral gemisini güçlendiren önemli bir bileşen olarak güçlendirecek.

Bu gelişim doğrultusunda C&C, Loot Survivor'un harita versiyonunun geliştirilmesinin yanı sıra yıl sonuna kadar Realms Eternum'a entegre olacak (Daha fazla ayrıntı için Realms Hibe Başvurumuzu inceleyin).

Loot Survivor'ın harita versiyonu:

Loot Survivor, Lootverse'te çok önemli bir role sahip ve Realms ile önemli bir bağlantıyı paylaşıyor. Bu bağlamda, Loot Survivor'da C&C ile entegrasyonu başlatma ve ardından Realms'e ve daha geniş Lootverse'e genişleme kararı doğal bir ilerleme olarak ortaya çıkıyor.

Burada CC NFT'leri Survivor'a entegre ettikten sonra ortaya çıkan spesifik bir oyun senaryosunun gösterimini bulabilirsiniz.

İşlevselliğe Genel Bakış

Loot Survivor'daki keşif öncesinde, C&C NFT'ye sahip oyuncular girecekleri bir harita seçebilirken, C&C NFT'ye sahip olmayan oyuncular orijinal oyun sürecini takip edecek.

Bir harita seçildiğinde haritanın keşifleri nasıl etkileyeceğine ilişkin bilgiler görüntülenecektir. Buna çeşitli çıktılar, tetikleyici olayların olasılıkları veya ek bonus katsayıları dahildir.

Kaynak Hakkında

LOOT SURVIVORS'taki arama olaylarını, kaynak getirilerini, karşılaşma senaryolarını ve kaçış durumlarını kapsayan C&C NFT'nin veri yapısıyla uyumlu hale getireceğiz. Örneğin:

  1. 0 - Taş Tapınak (%30) → XP(8,15) Düşman_1(seviye)
  2. 1 - Dağın Derinleri (%25) → XP(10,20) Düşman_2(seviye)
  3. 2 - Çöl Vahası (%20) → XP(2,6) Düşman_4(seviye)
  4. 3 - Orman Harabeleri (%12) → XP(25,50) Enemy_5(seviye)
  5. 4 - Sualtı Kalesi (%7) → XP(35,60) Enemy_9(seviye)
  6. 5 - Kor'un Parıltısı (%5) → XP(50.100) Enemy_10(seviye)
  7. Ödül1 (%12) → HP(1,20)
  8. Ödül2 (%40) → SİLAH(X,Y)

Özetle, karşılaşılan düşman türlerini ve seviyelerini kapsayan farklı türlere, değişen çıktı bonus katsayıları atanacaktır.

Keşif Hakkında

Keşif sonuçlarına harita bilgisini dahil edeceğiz.

Örneğin: XXX'te (harita adı) XXX (canavar adı) ile karşılaşıldı.

Ayrıca her haritaya benzersiz açıklamalar ekleyerek Loot Survivor'ın anlatımını geliştireceğiz. Bu, haritada meydana gelen özel olayları ve bunların etkilerini kapsayacaktır.

'Lootverse' Yönü

C&C'nin uyarlanabilirliğini vurgulamak için Realms'in ötesinde Loot temasına odaklanan diğer oyun deneyimlerinin aktif gelişimi. C&C entegrasyonu bu yeni oyun evrenlerini zenginleştirecek ve çeşitli Lootverse türevlerindeki varlığını genişletecek.

Bu doğrultuda C&C'nin yıl sonuna kadar Loot temalı 5 oyuna entegre olması planlanıyor. Gelecek yıla baktığımızda bu rakamın önemli ölçüde artarak potansiyel olarak 20-40 maça ulaşması bekleniyor.

Son plana uygun olarak C&C, Loot eşyaları ve $LORDS entegrasyonunun yanı sıra DevilCell'e de entegre olacak (daha fazla ayrıntı için Realms Hibe Başvurumuzu inceleyin). Bu planın 2023 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Şeytan Hücresi:

DevilCell oyununun geliştirme sürecinin üç aşamada tamamlanması planlanıyor. İlk versiyonda DevilCell, C&C'yi oyun haritası olarak entegre edecek ve ilk versiyon, Eylül 2023'te oyun testi için ayarlanacak. İkinci versiyon ganimet öğelerini entegre edecek, üçüncü versiyon ise $LORD'u entegre edecek.

Aşağıda DevilCell'deki C&C, Loot öğeleri ve $LORDS işlevlerinin kısa açıklamaları bulunmaktadır.

Oyun içi C&C kullanımı

Kullanıcılar oyunun başında kendi hücrelerini oluşturarak başlarlar. Bu hücreler, CC NFT'ler tarafından temsil edilen zindan haritası boyunca manevra yaparak kaynak elde eder, rekabet eder, çoğalır ve çeşitli etkinliklere katılır.

Oyun içi yağma öğeleri kullanımı

Diğer oyunlarda karakterlerin ganimet öğelerini nasıl donatabildiğine benzer şekilde DevilCell'de de her hücre ganimet öğeleriyle donatılabilir. Farklı yağma öğelerinin hücreler üzerinde çeşitli olumlu etkileri vardır. Örneğin, bazı öğeler bir hücrenin sağlığını artırarak daha uzun bir yaşam süresine yol açabilir, bir hücrenin kaçma yeteneğini geliştirecek şekilde çevikliğini geliştirebilir veya bir hücrenin saldırı yeteneklerini artırarak diğer hücrelerle yapılan savaşların sonuçlarını etkileyebilir.

Oyun içi $LORDS kullanımı

DevilCell'de, oyuncuların kendi hücrelerini satışa sunarak (alıcı olarak hareket ederek) diğer oyuncuların sahip olduğu hücrelerle üreme yapabilecekleri bir hücre pazarı bulunmaktadır. Hücrelerini listeleyen oyuncular, diğer oyuncuların (satıcı olarak hareket ederek) sahip olduğu hücreler için belirli özellik koşulları belirleyebilir. Koşullar karşılanırsa, listelenen hücreye sahip olan oyuncu (satıcı), hücresini üreme için kullanabilir. Ortaya çıkan yavru hücre, onu listeleyen oyuncuya (alıcı) aittir ve üreme operasyonunun yakıt maliyeti, hücreyi sağlayan oyuncu tarafından karşılanır. Liste fiyatına karşılık gelen token katılımcıya (satıcıya) gider. $LORD bu pazarda dolaşımdaki para birimi olarak hizmet verecek.

'C&C Dönemi' Yönü

C&C'nin Loot temasından tamamen farklı oyun projelerine entegre edilmesi, otonom dünya inşası için genelleştirilmiş ve genişletilebilir bir haritalama ilkesi olarak C&C'nin daha geniş uygulanabilirliğinden faydalanacaktır. Bu doğrultuda C&C, entegrasyonu daha çeşitli harici oyunlara yönlendirecek.

Bu doğrultuda C&C'nin yıl sonuna kadar aralarında Heroes ve Cellula'nın da bulunduğu, Loot temalı olmayan 5 oyuna entegre edilmesi bekleniyor. Gelecek yıl bu sayının 30-60 oyuna çıkması bekleniyor.

Bu hedefe daha iyi ulaşmak için C&C'yi gelişmiş bir harita düzenleyiciye dönüştürmeye devam edeceğiz. Bu geliştirme, C&C'yi yalnızca Dojo ile değil aynı zamanda Mud ve gelecekte potansiyel olarak diğer oyun motorlarıyla da uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor. Öte yandan geliştirici topluluğunu da güçlü bir şekilde genişleteceğiz. Örneğin çeşitli türde bağışlar, hackathonlar, oyun yarışmalarının yanı sıra çevrimiçi/çevrimdışı konferanslar ve daha fazlasını düzenlemeyi planlıyoruz.

Genel Hedefimiz

Realmpire, Lootverse, C&C Era'yı kapsayan kapsamlı hedefimiz bu yıl sonuna kadar toplam 10 oyuna entegrasyon sağlamak ve bu sayıyı gelecek yılın sonunda 50-100 oyuna çıkarmak.

CHEDAO, bu üç yönü takip ederek C&C'nin çok yönlülüğünü Lootverse ve ötesindeki zincir üstü oyunlara dahil ederek göstermeyi hedefliyor. Bu onların özerk bir dünya vizyonuna doğru ilerleyecektir. Diğer planlar arasında oyun yaratıcıları için esnek bir haritalama modülü olarak C&C'yi optimize etmek için işbirliği yapmak yer alıyor. Topluluk odaklı ahlakını onurlandırırken araç kitlerini genişleterek amaç, geliştiricilere C&C gibi üretken NFT'lerin mümkün kıldığı sürükleyici dünyalar inşa etme yetkisi vermektir. Bu entegrasyon süreci boyunca sürekli topluluk katılımı ve katılımcı tasarım çok önemli olacaktır. CHEDAO, zorluklara rağmen C&C gibi şekillendirilebilir NFT'lerin tüm potansiyelini ortaya çıkarmaya kararlıdır.

Topluluk odaklı zincir üstü oyunların geleceği parlak.

CHEDAO, başlangıçta Loot teması ve C&C etrafında yoğunlaşan başarılı bir geliştirici ekosistemi oluşturmayı ve geliştiricilere C&C'yi içeren Loot temalı oyun deneyimleri oluşturma olanağı sağlamayı öngörüyor. Nihai vizyon, C&C'nin bir bütün olarak zincir içi oyun genelinde üretken haritalama için standart haline gelmesidir - uzun vadede CHEDAO, prosedür haritalarına ihtiyaç duyan çoğu zincir içi oyunun, C&C ile ilgili olmayanlar bile benimseyebilmesini amaçlamaktadır. Yağma. Bu, CHEDAO'nun, zincir üstü oyun alanında yeni nesil topluluk odaklı inovasyonu güçlendirmek için C&C gibi şekillendirilebilir NFT ilkellerinin tüm potansiyelini açığa çıkarmaya yönelik daha geniş hedefini gerçekleştirecek.

Topluluk Çağrısından Önemli Noktalar

CHEDAO kısa süre önce 31 Temmuz 2023 saat 14:00 UTC'de Crypts and Caverns üyeleriyle doğrudan diyalog başlatan ilgi çekici bir topluluk çağrısına ev sahipliği yaptı.

CHEDAO, ilk inananlar için derin takdirlerini ifade etti ve oyun entegrasyonu ve StarkNet'in C&C için köprü oluşturma planlarındaki ilerlemeyi paylaştı. Esnek bir haritalama modülü olarak C&C'nin gelişimini desteklemek bir önceliktir.

CHEDAO dışında diğer önemli katılımcılar da düşüncelerini paylaştı.

Luke ve Yao kendilerini ve projelerini tanıtıyorlar. Luke, C&C gibi özerk dünyalar için temel bir altyapı görevi gören, güvenilmez bir aktarma ağı olan Web3MQ'dan bahsediyor. Bu dünyalardaki kullanıcılar arasında kesintisiz ve güvenilir etkileşimler sağlamayı amaçlamaktadırlar. Yao, kripto projeleri için bir topluluk ve yönetim araçları ( Metaforo) oluşturmaya odaklanıyor ve merkezi olmayan oyunlarda topluluk yönetiminin önemini vurguluyor.

Taylor, C&C ile olan yolculuğunu anlatıyor. Herhangi bir zindan oyununun bir parçası olabileceği için başlangıçta evrenselliği nedeniyle C&C'ye ilgi duyduğunu açıkladı. Projeye lansmanından bu yana verdiği destekten ve C&C'nin daha geniş ganimet ekosistemine entegre olduğunu görme arzusundan bahsediyor. Taylor ayrıca Damien ve Rex'in şirket işletme ve oyun başlatma konusundaki deneyimleriyle C&C'nin kontrolünü üstlenmek için iyi bir konumda olduklarına inandığını da ortaya koyuyor. C&C'nin ve bölge ekosistemine katkılarının bölge bağışı yoluyla dünyaya yayılmasından bahsediyor. Sonuçta Damien ve Rex'in C&C'nin gelişimine daha fazla katkıda bulunabilme becerisine olan güvenini ifade ediyor.

Soru-Cevap bölümünde topluluk düşündürücü sorular yöneltti:

S1: 'Oyun içindeki haritaları nasıl bağlayacaksınız?'
Cevap1: 'CHEDAO, entegre haritalar çıkarmak için C&C verilerini alan bir harita oluşturma modülü tasarlıyor. Bu hafta daha fazla güncelleme gelecek.'

S2: 'Hangi oyun türleri üretken haritalara en uygun olabilir?'
Cevap2: 'CHEDAO şu anda daha az zincir içi yoğunluk gerektiren gerçek zamanlı strateji oyunları için potansiyel görüyor. Ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.'

S3: 'Geliştirici olmayanlar nasıl katkıda bulunabilir?'
Cevap3: 'CHEDAO oyun tasarımı geri bildirimini, topluluk yönetimini, tanıtımı ve daha fazlasını memnuniyetle karşıladı.'

S4: 'Kapalı döngü haritalarında çıkışların bulunmaması sorunu nasıl çözülür?'
Cevap4: 'Yeni kapılar gibi harita özelliklerinin eklenmesi harika bir öneri.'

Topluluk üyeleri, C&C'nin CHEDAO kapsamında yeniden canlanan beklentilerinden duydukları heyecanı dile getirerek, kaynakların vaadini tam olarak yerine getirebileceğini umdular. Temel değerlerin korunmasına da vurgu yapıldı.

Her iki taraf da düzenli güncellemeler ve iletişimle canlı bir C&C ekosistemi üzerinde işbirliği yapma sözü verdi. Çağrı, momentumun yeniden sağlanmasına yönelik umut verici adımlar attı.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [AW_Research] kaynağından çoğaltılmıştır ve telif hakkı orijinal yazara [eater_apple] aittir. Çoğaltılmaya itiraz olması durumunda lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; ekip bunu ilgili prosedürlere göre derhal işleme alacaktır.
  2. Yasal Uyarı: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazarın kişisel görüşlerini temsil eder ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dil versiyonları Gate Learn ekibi tarafından çevrilmiştir. Gate.io'dan bahsetmeden tercüme edilen makalelerin kopyalanması, yayılması veya intihal yapılmasına izin verilmez.

Mahzenler ve Mağaralar: CHEDAO Tarafından Uyandırılan Uyuyan Dev

Orta SeviyeNov 26, 2023
Bu makale, Crypts and Caverns'in (C&C) geçmişini ve prosedürel olarak oluşturulmuş bir harita NFT projesi olarak Lootverse'in zenginleştirilmesindeki rolünü gözden geçirmektedir. CHEDAO'nun C&C'yi satın alma nedenlerini araştırıyor, uyarlanabilir harita oluşturma yeteneklerindeki potansiyeli vurguluyor ve dinamik NFT ve dijital varlık ortamındaki umut verici beklentileri vurguluyor.
Mahzenler ve Mağaralar: CHEDAO Tarafından Uyandırılan Uyuyan Dev

Özet

Bu makale, prosedürel olarak oluşturulmuş bir harita NFT projesi olarak Lootverse'in zenginleştirilmesinde Kriptolar ve Mağaraların (C&C) tarihini ve rolünü kapsamlı bir şekilde gözden geçirmektedir. CHEDAO'nun C&C'yi satın alma motivasyonlarını inceliyor ve uyarlanabilir üretken haritalama kapasitelerinde gördükleri muazzam potansiyeli vurguluyor. CHEDAO, harita gerektiren zincir üstü oyunlar için yaygın olarak benimsenen bir standart haline getirmek amacıyla C&C'yi Lootverse ve ötesinde entegre etmeyi planlıyor. Makale ayrıca, CHEDAO'nun liderliği altında yenilenen ivmeyi memnuniyetle karşılayan ve temel değerlerinin korunmasını ümit eden ilk C&C topluluğu üyelerinden gelen geri bildirimleri de takip ediyor. Genel olarak, C&C yeni bir döneme girerken topluluk odaklı zincir üstü oyun vaadini araştırıyor.

C&C sorumluluğunu üstlenen CHEDAO yeniden ilgi görüyor

Zincir üzerinde prosedürel olarak oluşturulmuş iddialı bir NFT harita projesi olan Crypts and Caverns (C&C), yakın zamanda CHEDAO tarafından satın alındı. Bu heyecan verici el değişimi, Lootverse topluluğu genelinde dikkatlerin yeniden C&C'ye odaklanmasına neden oldu. Birçoğu C&C'nin ne olduğuna, neyi başarmayı hedeflediğine ve CHEDAO'nun vizyonuna nasıl uyduğuna yeniden bakıyor. Bu yenilenen ilgi, C&C'nin kökleriyle yeniden bağlantı kurma ve gelecekteki potansiyelini yeniden inceleme fırsatları sunuyor.

C&C nedir ve Lootverse'in tarihi

Lootverse, Loot projesinden doğan, sürekli genişleyen yaratıcı bir evrendir. Dom Hoffman tarafından Ağustos 2021'de oluşturulan Loot (Loot projesinin ikinci yıl dönümü yakında geliyor!), rastgele fantastik donanıma sahip 8.000 metin tabanlı NFT'den oluşuyordu. Görünüşte basit olmasına rağmen, NFT topluluğu içinde sonsuz yaratıcılığı ve hayal gücünü ateşledi. İnsanlar Loot'un ima ettiği dünyayı temel alarak genişletmeler, hikayeler, oyunlar, sanat eserleri ve daha fazlasını yaratmaya başladı. Lootverse, tüm bu türev çalışmaları kapsayarak açık bir meta veri tabanı oluşturur.

Lootverse'te birçok etkili türev proje ortaya çıktı.

Aşağıdaki resimde FOX, Power ve Giants gibi toplam 16 düzeni (ülkeyi) kapsayan bölge Atlası (Dünya Haritası) gösterilmektedir. Tüm bu uluslar Loot meta verilerinden türetilmiştir. Atlas, karmaşık siyasi ortamı ve çeşitli ulusları açısından Game of Thrones evreniyle çarpıcı bir benzerlik taşıyor. Ayrıca Realms, Loot, Genesis Adventurers, Crypts ve Caverns gibi NFT projeleri, bu ulusların Atlas'taki temel ayarlarına bağlı kalıyor.

Realms, NFT'ler olarak temsil edilen toprakları ve krallıkları rastgele oluşturur. Lootverse için makro oyun ortamları sunar. Diyarlara sahip olan oyuncular yapılar inşa edebilir, kaynak toplayabilir ve diğerlerine karşı savaş açabilir. Bu, strateji oyunu ve çatışma için bir zemin sağlar. Çekirdek topraklar ve bölgeler olan Realms, Lootverse maceraperestlerinin keşfedip fethetmesi için alanlar yaratır.

Loot, tüm Lootverse'i ateşleyen orijinal projedir. Metin tabanlı NFT'ler olarak rastgele oluşturulmuş 8.000 donanımdan oluşur. Görünüşte basit olmasına rağmen, bu şifreli öğeler sonsuz olasılıkları ateşliyor. Loot, temel bileşenleri sağlar ve diğer projelerin genişletmeler ve türevlerle üzerine inşa edebileceği daha geniş bir dünyayı ima eder. Lootverse'in ortaya çıktığı çekirdek DNA'dır.

Genesis Adventurers, Lootverse'te seviyelendirilmiş maceracı karakterler yaratmak için bilgiden, nadirlikten ve diğer mekaniklerden yararlanıyor. Karmaşık arka plan hikayeleri oluşturmak için orijinal Yağma sözleşmesinin daha derin anlamını yorumluyor. Genesis Adventurers, geliştirilmiş karakterleri aracılığıyla dünyaya kimlik, ilerleme ve zenginlik katıyor. İleri düzey maceracılar olarak Genesis, Lootverse için daha karmaşık hikaye anlatımı ve oynanış olanaklarının kilidini açıyor.

Threepwave tarafından oluşturulan Crypts and Caverns, zincir üzerinde zindan haritaları oluşturur. Her haritanın düzeni, kapıları, ilgi çekici noktaları ve diğer unsurları rastgele oluşturulur ve tamamen zincir üzerinde saklanır. Bu harita verileri oyunlar tarafından metin, 2D veya 3D formatlarında yorumlanabilir. Crypts and Caverns, bu 'tohumları' sağlayarak oyun yaratıcılarının rastgele zindanları kolayca dahil etmelerine olanak tanır. Proje, Heroes ve LootMMO gibi oyunların, Loot öğeleri ve karakterleri üzerine hızlı bir şekilde Rogue benzeri zindan oynanışı oluşturmasını sağladı. Özellikle Heroes, bir yıl önce C&C'yi temel Lootverse temasının ötesine entegre ederek C&C'nin çok yönlülüğünün bir göstergesi haline geldi. Heroes, C&C ile prosedürel olarak zindanlar oluşturarak ve kahramanları, eşyaları ve mekaniği birleştirerek, çeşitli zincir üstü oyunlar için temel bir ilkel olarak C&C'nin potansiyelini gösterdi. Bu şekilde Crypts and Caverns, Lootverse'e maceraların gerçekleşmesi için rastgele ama yapılandırılmış ortamlar olan 'yerler' ekler.

Kriptler ve Mağaralar, Lootverse'te önemli bir boşluğu dolduruyor. Loot öğeleri sağlarken ve Genesis Adventurers karakterleri yaratırken, Lootverse hâlâ maceraların gerçekleşeceği ortam ve ortamlardan yoksundu. Bu, Crypts ve Caverns'in zarif bir şekilde doldurduğu boşluktur. Rastgele oluşturulmuş, tamamen zincire bağlı haritalar, oyun geliştiricileri için sınırsız olanaklar yaratır.

Haritalar aynı zamanda son derece şekillendirilebilir. Veriler zincir üzerinde standart bir şekilde depolanır ve herhangi bir projenin Crypts ve Caverns haritalarına erişmesine ve bunların üzerinde derleme yapmasına olanak tanır. LootMMO gibi oyunların bu haritaları entegre etmesiyle bu fikrin hayata geçtiğini zaten görüyoruz. Daha fazla yaratıcı Crypts ve Caverns üzerine geliştirme yapma potansiyelinin farkına vardıkça, ortaya çıkabilecek oyun deneyimlerinin de bir sınırı kalmayacak. Hayatta kalma, zindanda gezinme, bulmaca çözme, rol yapma ve daha fazlasını birleştiren oyunların tümü Crypts ve Caverns temellerinden yararlanabilir.

Loot'un Lootverse için yaratıcı bir kıvılcım oluşturması gibi, Crypts ve Caverns de temel bir yapı taşı, yani maceralar için rastgele seçilmiş alanlar sağlıyor. Bu, Loot'un açık, üretken ve şekillendirilebilir değerlerine mükemmel bir şekilde uyum sağlar. Crypts and Caverns, Lootverse'in geniş potansiyelini somut oyun deneyimlerine dönüştürmeye yardımcı oluyor. Henüz ilk günler, ancak hayal gücü ve Crypts ve Caverns gibi projelerin sağladığı bazı temel parçalarla ilgi çekici bir metaverse yaratmanın geleceği açık görünüyor. Bugün mevcut yapboz parçalarını kullanarak bundan sonra hangi yaratıcı beyinlerin inşa edileceğini görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Crypts and Caverns bu hayallerin gerçeğe dönüşmesine yardımcı olacak.

Bahsi geçen dört NFT projesi, Lootverse hakkında temel bir dünya görüşünü şekillendiriyor, ancak Lootverse'i hayata geçirmek için sağlam bir oyun geliştirme çerçevesi şarttır. Bu çerçeve DOJO'dur.

Dojo , Kahire ile oluşturulmuş açık kaynaklı, kanıtlanabilir bir oyun motoru ve araç zinciridir. Türünün ilk örneği olan Dojo, zincir üstü oyunlar için büyük bir dönüm noktasını temsil ediyor. Çığır açan kanıtlanmış sistemleri, doğrulanabilir RNG (Rastgele Sayı Oluşturucu) ve özel girişler gibi tamamen yeni oyun olanakları sağlar. Dojo, geliştiricilerin hızlı bir şekilde yüksek kaliteli blockchain oyunları oluşturmasına yardımcı olmak için ECS, ağ oluşturma, araçlar ve daha fazlası gibi temel altyapıyı sağlar. Dojo ile kripto oyunlarında gerçek sahiplik ve birlikte çalışabilirlik vaadi nihayet gerçeğe dönüşebilir. Dojo, ölçeklenebilir ve uygun maliyetli hesaplamayı kolaylaştırarak, daha önce mümkün olmayan oyun karmaşıklığının kilidini açar. Topluluk liderliğindeki açık kaynaklı bir proje olan Dojo, zincir üstü oyun geliştiricileri için izinsiz inovasyonu teşvik ediyor. Günümüzde birçok Lootverse deneyimine güç veren Dojo, oyuncuların sahip olduğu yeni nesil oyun evrenlerini zincirler halinde güçlendirmeyi amaçlıyor.

DOJO oyun motorunun devreye girmesiyle oyun geliştirme süreçleri basitleştirilecek. Ayrıca Lootverse'in temel projelerini geliştirmeye ve onun temel çerçevesini oluşturmaya kendimizi adadık. Bu, geliştiricilerin gelecekte DOJO'yu kullanarak Lootverse'in çerçevesiyle uyumlu oyunlar oluşturmasının önünü açıyor.

C&C'nin mevcut durumu, topluluğu ve ilk sahiplerinin bakış açıları

Kuruluşundan yıllar sonra, C&C artık onun vizyoner öncülünü hâlâ takdir eden yerleşik ve sadık sahiplerden oluşan bir topluluğa sahip. İlk sahipleri, Lootverse ve zincir üzerinde birlikte çalışabilirlik açısından muazzam potansiyelinden bahsediyor. Ancak ilerlemenin durması yorgunluğa yol açtı ve birçok kişi başlangıçta verilen sözün tam anlamıyla gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak etti.

Yine de CHEDAO'nun satın alınmasıyla ilgili haberlerin ardından heyecan yeniden alevlendi. Topluluk temkinli bir iyimserlik içinde, bunun yenilenmiş bir gelişmeye işaret edeceğini umuyor ancak önceki çalışmaların bir kenara atılmasını istemiyor. Projenin uyarlanabilir haritalama modüllerine ilişkin temel vizyonunu korumak için birçok ses desteği. Ticari amaçlar yerine yaratıcı uygulamalara önem veriyorlar.

Genel olarak, C&C topluluğu içinde, CHEDAO kapsamında yeniden canlanan beklentiler konusunda heyecan var ve bu heyecan, kendilerini katılmaya ilk çeken kurucu idealleri destekleme yönündeki güçlü istekle dengeleniyor. Onların içgörüleri ileriye giden yolu çizme konusunda değerli bir bakış açısı sağlıyor.

CHEDAO neden C&C ve topluluğun geri bildiriminin sorumluluğunu üstlendi?

C&C'nin ilk sahipleriyle yapılan görüşmelere dayanarak, katılım için öne sürdükleri temel motivasyon, Realms Eternum ile vaat edilen entegrasyondur. Bu, topluluğun C&C'nin Realms Autonomous World'de uygulanabilirliğine dair umudunu ortaya koyuyor. İlerleme durduğunda hayal kırıklığına yol açtı.

CHEDAO, teklifinde C&C'nin muazzam potansiyeline ve güçlü topluluğuna olan inancını dile getirdi. C&C'yi satın almanın temel motivasyonları şunları içerir: faydayı göstermek için tamamen zincir üzerinde bir C&C oyunu geliştirmek; çok yönlü bir C&C haritalama modülü oluşturmak için işbirliği yapmak; topluluk yönetimi sorumluluklarını üstlenmek; ve C&C'nin oyun entegrasyonlarını genişletmek için ortaklıklar kurmak.

CHEDAO'nun kapsayıcı vizyonu, topluluk özerkliğinin mümkün kıldığı zincir üstü bir ekosistem inşa etmektir. CHEDAO, C&C'nin üretken haritalama yeteneklerinden yararlanarak inşa ettiği otonom dünyaları zenginleştirebilir ve böylece vizyonunu hızlandırabilir.

C&C topluluğu CHEDAO'nun projeyi yeniden canlandırma önerisini büyük ölçüde memnuniyetle karşıladı. CHEDAO'nun kaynaklarının C&C'nin potansiyelini daha da büyük ölçekte ortaya çıkarabileceğini umuyorlar. Bu geçiş boyunca toplumla yakın temasın ve katılımın sürdürülmesi hayati önem taşıyacaktır.

Yağma ve Diyarlarda C&C'nin Uygulama Beklentileri

Loot, algoritmik olarak oluşturulmuş sanal öğelerden oluşan çantalarıyla çığır açan yeni bir NFT sanat ve koleksiyon biçimine öncülük etti. Loot, topluluk yaratıcılığının yönlendirdiği, işbirliğine dayalı bir zincir üstü dünya tasavvur ederek olağanüstü bir hayal gücü sergiledi.

Oyun, sanat, moda ve ötesinde bir dizi türev projeyi ateşleyen 'Lootverse'in doğuşuna yol açtı. Açıklığa ve topluluk özerkliğine yaptığı vurgu, blockchain teknolojisinin merkezi olmayan değerlerini somutlaştırıyordu.

Realms, Loot'un arkasındaki konseptleri temel alarak, İlimden oyuna kadar çeşitli deneyimleri kapsayan geniş, özerk bir dünya inşa etti. Realms, paylaşılan karakterler, varlıklar ve ortamlar aracılığıyla diğer Lootverse girişimleriyle sıkı bir entegrasyon sağladı.

Diyarlar, geliştirici ve inşaatçı yaratıcılığını harekete geçirerek deneyler için gerekli araçları ve koşulları sağladı. Aynı zamanda kalıcı zincir üstü dünyanın inşasına katılımı sağlayarak topluluk coşkusunu da teşvik etti. İşbirliği ve büyüme ruhu, katılımcı bir ekosistemi teşvik etti.

Prosedürel olarak oluşturulmuş bir harita NFT projesi olan Crypts and Caverns, Loot ve Realms'in zincir üstü dünyasına sorunsuz bir şekilde entegre olur. C&C, öngörülemeyen ve benzersiz haritalara katkıda bulunarak bu ortamları yeni olanaklarla zenginleştiriyor. C&C, CHEDAO ve diğerleri tarafından bağımsız olarak geliştirilen oyunlara da entegre edilebilir ve böylece projeler genelinde çok yönlülük sergilenebilir.

Loot, topluluk odaklı bir ekosistem tasarladı, Realms bunu işbirliğine dayalı özerk bir dünyaya genişletti ve C&C, dünya inşasını zenginleştirmek için uyarlanabilir şekillendirilebilir parçalar sunuyor. Aralarındaki sinerji, zincir üstü oyunlarda katılımcı ekonominin ve yaratıcılığın evrimini yeni sınırlara doğru ilerletiyor.

CHEDAO'nun C&C için sonraki planları

Yol Haritası

CHEDAO, C&C'nin potansiyelini tam olarak açığa çıkarmak için gelecekte üç yönde gelişmeyi planlıyor.

'Realmpire' Yönü

C&C üretken haritalarını Realms'in temel oyun döngüsüne sorunsuz bir şekilde entegre etmek için Realms ekibiyle derin bir işbirliği sürdürülecek. Bu, C&C'yi Lootverse projelerinde amiral gemisini güçlendiren önemli bir bileşen olarak güçlendirecek.

Bu gelişim doğrultusunda C&C, Loot Survivor'un harita versiyonunun geliştirilmesinin yanı sıra yıl sonuna kadar Realms Eternum'a entegre olacak (Daha fazla ayrıntı için Realms Hibe Başvurumuzu inceleyin).

Loot Survivor'ın harita versiyonu:

Loot Survivor, Lootverse'te çok önemli bir role sahip ve Realms ile önemli bir bağlantıyı paylaşıyor. Bu bağlamda, Loot Survivor'da C&C ile entegrasyonu başlatma ve ardından Realms'e ve daha geniş Lootverse'e genişleme kararı doğal bir ilerleme olarak ortaya çıkıyor.

Burada CC NFT'leri Survivor'a entegre ettikten sonra ortaya çıkan spesifik bir oyun senaryosunun gösterimini bulabilirsiniz.

İşlevselliğe Genel Bakış

Loot Survivor'daki keşif öncesinde, C&C NFT'ye sahip oyuncular girecekleri bir harita seçebilirken, C&C NFT'ye sahip olmayan oyuncular orijinal oyun sürecini takip edecek.

Bir harita seçildiğinde haritanın keşifleri nasıl etkileyeceğine ilişkin bilgiler görüntülenecektir. Buna çeşitli çıktılar, tetikleyici olayların olasılıkları veya ek bonus katsayıları dahildir.

Kaynak Hakkında

LOOT SURVIVORS'taki arama olaylarını, kaynak getirilerini, karşılaşma senaryolarını ve kaçış durumlarını kapsayan C&C NFT'nin veri yapısıyla uyumlu hale getireceğiz. Örneğin:

  1. 0 - Taş Tapınak (%30) → XP(8,15) Düşman_1(seviye)
  2. 1 - Dağın Derinleri (%25) → XP(10,20) Düşman_2(seviye)
  3. 2 - Çöl Vahası (%20) → XP(2,6) Düşman_4(seviye)
  4. 3 - Orman Harabeleri (%12) → XP(25,50) Enemy_5(seviye)
  5. 4 - Sualtı Kalesi (%7) → XP(35,60) Enemy_9(seviye)
  6. 5 - Kor'un Parıltısı (%5) → XP(50.100) Enemy_10(seviye)
  7. Ödül1 (%12) → HP(1,20)
  8. Ödül2 (%40) → SİLAH(X,Y)

Özetle, karşılaşılan düşman türlerini ve seviyelerini kapsayan farklı türlere, değişen çıktı bonus katsayıları atanacaktır.

Keşif Hakkında

Keşif sonuçlarına harita bilgisini dahil edeceğiz.

Örneğin: XXX'te (harita adı) XXX (canavar adı) ile karşılaşıldı.

Ayrıca her haritaya benzersiz açıklamalar ekleyerek Loot Survivor'ın anlatımını geliştireceğiz. Bu, haritada meydana gelen özel olayları ve bunların etkilerini kapsayacaktır.

'Lootverse' Yönü

C&C'nin uyarlanabilirliğini vurgulamak için Realms'in ötesinde Loot temasına odaklanan diğer oyun deneyimlerinin aktif gelişimi. C&C entegrasyonu bu yeni oyun evrenlerini zenginleştirecek ve çeşitli Lootverse türevlerindeki varlığını genişletecek.

Bu doğrultuda C&C'nin yıl sonuna kadar Loot temalı 5 oyuna entegre olması planlanıyor. Gelecek yıla baktığımızda bu rakamın önemli ölçüde artarak potansiyel olarak 20-40 maça ulaşması bekleniyor.

Son plana uygun olarak C&C, Loot eşyaları ve $LORDS entegrasyonunun yanı sıra DevilCell'e de entegre olacak (daha fazla ayrıntı için Realms Hibe Başvurumuzu inceleyin). Bu planın 2023 sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Şeytan Hücresi:

DevilCell oyununun geliştirme sürecinin üç aşamada tamamlanması planlanıyor. İlk versiyonda DevilCell, C&C'yi oyun haritası olarak entegre edecek ve ilk versiyon, Eylül 2023'te oyun testi için ayarlanacak. İkinci versiyon ganimet öğelerini entegre edecek, üçüncü versiyon ise $LORD'u entegre edecek.

Aşağıda DevilCell'deki C&C, Loot öğeleri ve $LORDS işlevlerinin kısa açıklamaları bulunmaktadır.

Oyun içi C&C kullanımı

Kullanıcılar oyunun başında kendi hücrelerini oluşturarak başlarlar. Bu hücreler, CC NFT'ler tarafından temsil edilen zindan haritası boyunca manevra yaparak kaynak elde eder, rekabet eder, çoğalır ve çeşitli etkinliklere katılır.

Oyun içi yağma öğeleri kullanımı

Diğer oyunlarda karakterlerin ganimet öğelerini nasıl donatabildiğine benzer şekilde DevilCell'de de her hücre ganimet öğeleriyle donatılabilir. Farklı yağma öğelerinin hücreler üzerinde çeşitli olumlu etkileri vardır. Örneğin, bazı öğeler bir hücrenin sağlığını artırarak daha uzun bir yaşam süresine yol açabilir, bir hücrenin kaçma yeteneğini geliştirecek şekilde çevikliğini geliştirebilir veya bir hücrenin saldırı yeteneklerini artırarak diğer hücrelerle yapılan savaşların sonuçlarını etkileyebilir.

Oyun içi $LORDS kullanımı

DevilCell'de, oyuncuların kendi hücrelerini satışa sunarak (alıcı olarak hareket ederek) diğer oyuncuların sahip olduğu hücrelerle üreme yapabilecekleri bir hücre pazarı bulunmaktadır. Hücrelerini listeleyen oyuncular, diğer oyuncuların (satıcı olarak hareket ederek) sahip olduğu hücreler için belirli özellik koşulları belirleyebilir. Koşullar karşılanırsa, listelenen hücreye sahip olan oyuncu (satıcı), hücresini üreme için kullanabilir. Ortaya çıkan yavru hücre, onu listeleyen oyuncuya (alıcı) aittir ve üreme operasyonunun yakıt maliyeti, hücreyi sağlayan oyuncu tarafından karşılanır. Liste fiyatına karşılık gelen token katılımcıya (satıcıya) gider. $LORD bu pazarda dolaşımdaki para birimi olarak hizmet verecek.

'C&C Dönemi' Yönü

C&C'nin Loot temasından tamamen farklı oyun projelerine entegre edilmesi, otonom dünya inşası için genelleştirilmiş ve genişletilebilir bir haritalama ilkesi olarak C&C'nin daha geniş uygulanabilirliğinden faydalanacaktır. Bu doğrultuda C&C, entegrasyonu daha çeşitli harici oyunlara yönlendirecek.

Bu doğrultuda C&C'nin yıl sonuna kadar aralarında Heroes ve Cellula'nın da bulunduğu, Loot temalı olmayan 5 oyuna entegre edilmesi bekleniyor. Gelecek yıl bu sayının 30-60 oyuna çıkması bekleniyor.

Bu hedefe daha iyi ulaşmak için C&C'yi gelişmiş bir harita düzenleyiciye dönüştürmeye devam edeceğiz. Bu geliştirme, C&C'yi yalnızca Dojo ile değil aynı zamanda Mud ve gelecekte potansiyel olarak diğer oyun motorlarıyla da uyumlu hale getirmeyi amaçlıyor. Öte yandan geliştirici topluluğunu da güçlü bir şekilde genişleteceğiz. Örneğin çeşitli türde bağışlar, hackathonlar, oyun yarışmalarının yanı sıra çevrimiçi/çevrimdışı konferanslar ve daha fazlasını düzenlemeyi planlıyoruz.

Genel Hedefimiz

Realmpire, Lootverse, C&C Era'yı kapsayan kapsamlı hedefimiz bu yıl sonuna kadar toplam 10 oyuna entegrasyon sağlamak ve bu sayıyı gelecek yılın sonunda 50-100 oyuna çıkarmak.

CHEDAO, bu üç yönü takip ederek C&C'nin çok yönlülüğünü Lootverse ve ötesindeki zincir üstü oyunlara dahil ederek göstermeyi hedefliyor. Bu onların özerk bir dünya vizyonuna doğru ilerleyecektir. Diğer planlar arasında oyun yaratıcıları için esnek bir haritalama modülü olarak C&C'yi optimize etmek için işbirliği yapmak yer alıyor. Topluluk odaklı ahlakını onurlandırırken araç kitlerini genişleterek amaç, geliştiricilere C&C gibi üretken NFT'lerin mümkün kıldığı sürükleyici dünyalar inşa etme yetkisi vermektir. Bu entegrasyon süreci boyunca sürekli topluluk katılımı ve katılımcı tasarım çok önemli olacaktır. CHEDAO, zorluklara rağmen C&C gibi şekillendirilebilir NFT'lerin tüm potansiyelini ortaya çıkarmaya kararlıdır.

Topluluk odaklı zincir üstü oyunların geleceği parlak.

CHEDAO, başlangıçta Loot teması ve C&C etrafında yoğunlaşan başarılı bir geliştirici ekosistemi oluşturmayı ve geliştiricilere C&C'yi içeren Loot temalı oyun deneyimleri oluşturma olanağı sağlamayı öngörüyor. Nihai vizyon, C&C'nin bir bütün olarak zincir içi oyun genelinde üretken haritalama için standart haline gelmesidir - uzun vadede CHEDAO, prosedür haritalarına ihtiyaç duyan çoğu zincir içi oyunun, C&C ile ilgili olmayanlar bile benimseyebilmesini amaçlamaktadır. Yağma. Bu, CHEDAO'nun, zincir üstü oyun alanında yeni nesil topluluk odaklı inovasyonu güçlendirmek için C&C gibi şekillendirilebilir NFT ilkellerinin tüm potansiyelini açığa çıkarmaya yönelik daha geniş hedefini gerçekleştirecek.

Topluluk Çağrısından Önemli Noktalar

CHEDAO kısa süre önce 31 Temmuz 2023 saat 14:00 UTC'de Crypts and Caverns üyeleriyle doğrudan diyalog başlatan ilgi çekici bir topluluk çağrısına ev sahipliği yaptı.

CHEDAO, ilk inananlar için derin takdirlerini ifade etti ve oyun entegrasyonu ve StarkNet'in C&C için köprü oluşturma planlarındaki ilerlemeyi paylaştı. Esnek bir haritalama modülü olarak C&C'nin gelişimini desteklemek bir önceliktir.

CHEDAO dışında diğer önemli katılımcılar da düşüncelerini paylaştı.

Luke ve Yao kendilerini ve projelerini tanıtıyorlar. Luke, C&C gibi özerk dünyalar için temel bir altyapı görevi gören, güvenilmez bir aktarma ağı olan Web3MQ'dan bahsediyor. Bu dünyalardaki kullanıcılar arasında kesintisiz ve güvenilir etkileşimler sağlamayı amaçlamaktadırlar. Yao, kripto projeleri için bir topluluk ve yönetim araçları ( Metaforo) oluşturmaya odaklanıyor ve merkezi olmayan oyunlarda topluluk yönetiminin önemini vurguluyor.

Taylor, C&C ile olan yolculuğunu anlatıyor. Herhangi bir zindan oyununun bir parçası olabileceği için başlangıçta evrenselliği nedeniyle C&C'ye ilgi duyduğunu açıkladı. Projeye lansmanından bu yana verdiği destekten ve C&C'nin daha geniş ganimet ekosistemine entegre olduğunu görme arzusundan bahsediyor. Taylor ayrıca Damien ve Rex'in şirket işletme ve oyun başlatma konusundaki deneyimleriyle C&C'nin kontrolünü üstlenmek için iyi bir konumda olduklarına inandığını da ortaya koyuyor. C&C'nin ve bölge ekosistemine katkılarının bölge bağışı yoluyla dünyaya yayılmasından bahsediyor. Sonuçta Damien ve Rex'in C&C'nin gelişimine daha fazla katkıda bulunabilme becerisine olan güvenini ifade ediyor.

Soru-Cevap bölümünde topluluk düşündürücü sorular yöneltti:

S1: 'Oyun içindeki haritaları nasıl bağlayacaksınız?'
Cevap1: 'CHEDAO, entegre haritalar çıkarmak için C&C verilerini alan bir harita oluşturma modülü tasarlıyor. Bu hafta daha fazla güncelleme gelecek.'

S2: 'Hangi oyun türleri üretken haritalara en uygun olabilir?'
Cevap2: 'CHEDAO şu anda daha az zincir içi yoğunluk gerektiren gerçek zamanlı strateji oyunları için potansiyel görüyor. Ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç var.'

S3: 'Geliştirici olmayanlar nasıl katkıda bulunabilir?'
Cevap3: 'CHEDAO oyun tasarımı geri bildirimini, topluluk yönetimini, tanıtımı ve daha fazlasını memnuniyetle karşıladı.'

S4: 'Kapalı döngü haritalarında çıkışların bulunmaması sorunu nasıl çözülür?'
Cevap4: 'Yeni kapılar gibi harita özelliklerinin eklenmesi harika bir öneri.'

Topluluk üyeleri, C&C'nin CHEDAO kapsamında yeniden canlanan beklentilerinden duydukları heyecanı dile getirerek, kaynakların vaadini tam olarak yerine getirebileceğini umdular. Temel değerlerin korunmasına da vurgu yapıldı.

Her iki taraf da düzenli güncellemeler ve iletişimle canlı bir C&C ekosistemi üzerinde işbirliği yapma sözü verdi. Çağrı, momentumun yeniden sağlanmasına yönelik umut verici adımlar attı.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [AW_Research] kaynağından çoğaltılmıştır ve telif hakkı orijinal yazara [eater_apple] aittir. Çoğaltılmaya itiraz olması durumunda lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin; ekip bunu ilgili prosedürlere göre derhal işleme alacaktır.
  2. Yasal Uyarı: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazarın kişisel görüşlerini temsil eder ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dil versiyonları Gate Learn ekibi tarafından çevrilmiştir. Gate.io'dan bahsetmeden tercüme edilen makalelerin kopyalanması, yayılması veya intihal yapılmasına izin verilmez.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!