Mobil Mesajlaşma Web3 Kitlesel Kabulü Getirebilir Mi?

Orta SeviyeAug 06, 2024
Mobil iletişim araçlarının blok zincir teknolojisiyle entegrasyonu, düzenleyici engellerin azalması ve kurumsal ilginin artmasıyla birlikte genişleme potansiyeli artarken, para sistemini demokratikleştirme yolunda önemli bir ilerleme temsil ediyor. WhatsApp-Novi, Telegram-TON gibi gelişmeler ve Kaia'nın Asya pazarındaki potansiyeli, kullanıcıların blok zincir teknolojisini günlük hayatlarına sorunsuz bir şekilde entegre edebileceklerini gösteriyor ve finansal işlemler için yeni bir paradigma başlatıyor.
Mobil Mesajlaşma Web3 Kitlesel Kabulü Getirebilir Mi?

Özetle; Kısacası

  • Blockchain teknolojisinin mobil mesajlaşma uygulamalarıyla entegrasyonu, para sisteminin demokratikleştirilmesi açısından önemli bir ilerleme temsil etmektedir. Düzenleyici engellerin gevşemesi ve kurumsal ilginin artmasıyla genişleme potansiyeli artmaktadır.
  • WhatsApp-Novi ve Telegram-TON gibi çabalar, bu alandaki devam eden çabaları göstermektedir. Line ve Kakao'nun blok zincir projelerinin entegrasyonu olan Kaia, Asya pazarında önemli potansiyele sahiptir.
  • Bu girişimler ilerledikçe, kullanıcılar finansal işlemler için yeni bir paradigma getirecek olan blok zincir teknolojisini günlük hayatlarına sorunsuz bir şekilde entegre edebilecekler.

1. Blok zincir teknolojisinin genişlemesi, 'para sistemi'nin kitleler tarafından benimsenmesi

Daha önce raporlarımızda belirtildiği gibi, blok zinciri teknolojisi başlangıçta merkezi finansal sistemlerin doğasında bulunan sınırlamaları ele almak için geliştirildi ve tüm katılımcılar tarafından şeffaf bir şekilde yönetilen otonom bir "para sistemi" kurmayı amaçladı. Bu çerçeve, blok zincirinin yalnızca bir yatırım aracı olarak hizmet etmekten ziyade gerçek bir ödeme aracı olarak potansiyelini vurgular. Bununla birlikte, blok zinciri tabanlı ödeme sistemlerinin yaygın olarak benimsenmesi engellenmiştir
düzenleyici zorluklar ve işletmelerden yetersiz destek.


Kaynak: Grab, Tiger Araştırma

Yine de, çeşitli düzenleyici kurumlar tarafından sınırlı deneysel benimseme sonrasında blok zinciri teknolojisine ilgi gösteren şirketlerin sayısı artıyor, bu da düzenleyici engellerin kademeli olarak hafiflemesine katkıda bulunmuştur. Örneğin, Grab Bitcoin, Ethereum ve USDC dahil olmak üzere beş kripto para biriminde ön ödemeyi desteklemeyi mümkün kılmıştır. Benzer şekilde, şirketler Gate gibi. VizeveShopify benzer girişimleri de araştırıyor. Bu yalnızca ilk aşamayı işaret eder ve "para birimi sisteminin" daha geniş kabul görmesi için önemli bir ölçeklendirme gereklidir.

Bu genişlemeye yönelik en umut verici platformlardan biri mobil mesajlaşma uygulamalarıdır. Bu uygulamalar zaten geniş kullanıcı tabanlarına sahiptir ve basit ödemeleri destekler. Eğer blok zincir teknolojisi sistemlerine başarıyla entegre edilebilirse, güçlü ağ etkileri tarafından yönlendirilen hızlı ölçeklendirme bekleyebiliriz.

2. Mobil Mesajlaşma Uygulamalarındaki Ödeme Hizmetleri

2.1. Mobil ödeme hizmetlerinin ortaya çıkışı

Finansal ödeme alanı hızla gelişiyor ve nakitten kartlara ve şimdi de mobil ödemelere geçiyor. Şirketler, kullanıcılar için finansal işlemlerin kullanışlılığını artırmak için basitleştirilmiş ödeme hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler ödeme sürecini kolaylaştırır ve kullanıcıların çevrimiçi veya çevrimdışı hızlı ve kolay bir şekilde işlem yapmalarını sağlar. Ödeme bilgilerini önceden depolayarak ve satın alma sırasında yalnızca basit bir kimlik doğrulama gerektirerek, bu sistemler kullanıcı kolaylığını maksimum düzeye çıkarır.


Kaynak: Boğaz Araştırma

Büyüyen talebe yanıt olarak, dünya genelinde birçok şirket basit ödeme hizmetleri başlatıyor. Bu hizmetler, 1) mobil mesajlaşma uygulamaları, 2) mobil telefon üreticileri, 3) fintech ve finansal şirketler ve 4) diğer perakendeciler gibi çeşitli endüstrilerde bulunabilir. Özellikle, tüketicilerin alışveriş ve ödemeler için mobil cihazlara olan bağımlılığı arttıkça, basit ödeme sistemleri pazarı genişlemeye devam ediyor.

2.2. Mobil mesajlaşma ve ödeme hizmetlerini birleştirme

Mobil mesajlaşma uygulamaları, yüksek kullanım sıklığı ve sosyal ağ etkileri nedeniyle diğer endüstrilerden ayrılırlar. SimilarWeb, WhatsApp, günlük 122.1 milyon aktif kullanıcıya (DAUs) sahiptir ve abonelerinin %90'ından fazlası günlük olarak kullanmaktadır. Bu yüksek kullanım sıklığı diğer platformlarda da bulunabilir, bu da kullanıcıların bu uygulamalar aracılığıyla entegre ödeme hizmetlerini benimseme ve kullanma olasılığını artırır.

Ayrıca, mobil mesajlaşma uygulamalarındaki sosyal ağlar, tanıdıklarla ilişkiler üzerine kuruludur ve bu da yüksek bir güven seviyesi yaratır. Bu güvene dayalı dinamik, kullanıcıdan kullanıcıya işlemlerde para göndermeyi ve ödemeleri daha sezgisel hale getirir. Bilinen kişilerle işlem yapmanın psikolojik güvenliği, kolay ödeme hizmetlerine geçişi teşvik edebilir.

Farklı Asya ülkeleri, Güney Kore'de KakaoTalk, Çin'de WeChat ve Japonya ile Tayland'da Line gibi farklı mobil mesajlaşma uygulamalarını tercih etmektedir. Bu yerelleştirilmiş mesajlaşma platformları, yerel kullanıcı özelliklerinin ve gerekli altyapı sağlayıcılarının derin anlayışlarını kullanarak bölgeye özgü ödeme hizmetleri geliştirmek için iyi bir konumdadır.

Kripto para ödemelerinin mobil mesajlaşma destekli ödeme sistemlerine entegrasyonu, büyük kullanıcı tabanlarının güçlü ağ etkileri tarafından hızlı genişlemeyi daha da hızlandırabilir. Asya merkezli mesajlaşma platformu işletmecileri, yerel kurumsal finansal sistem hakkında deneyime ve bilgiye sahiptir, bu da onlara kripto ödemeleri daha hızlı ve uygun süreçle benimsemelerine olanak sağlayacaktır.

3. Mevcut Büyük Ölçekli Mesajlaşma Uygulamaları İle Blok Zinciri Uygulaması

Büyük ölçekli mesajlaşma platformları ile blockchain teknolojisinin entegrasyonu henüz birçok şirket tarafından başarısızlıkla araştırılmıştır. Bu durum, teknik karmaşıklıkların, düzenleyici zorlukların ve kullanıcı kabulü sorunlarının bir kombinasyonundan kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, bu alandaki ilgi ve yatırımlar devam etmekte olup birçok şirket çeşitli yaklaşımlar denemektedir. Aşağıdaki bölümde, bu girişimlerin bazı önde gelen örneklerini inceleyecek ve zorlukları, sonuçları ve geleceklerini kapsayacağız.

3.1. Başarısızlık: WhatsApp - Novi (Diem Projesi)


Kaynak: Diem

Meta (eski adıyla Facebook), WhatsApp üzerinden kripto para ödemelerini Novi adlı bir dijital cüzdan projesiyle sunmaya çalıştı. Proje başlangıçta kendi stabilcoin'i Libra'yı (daha sonra yeniden adlandırıldıDiemAncak, birden fazla ülkenin düzenleyici endişeleri ve Visa ve Mastercard gibi büyük ortakların çekilmesi gibi önemli engellerle karşılaştı. Bu sorunlara ek olarak, Facebook'un gizlilik uygulamalarına olan güvenin azalması da vardı. Sonuç olarak, 2022'nin başlarında Meta Diem projesini tamamen durdurdu.

3.2. Devam eden: Telegram - TON

Telegram, Gate.io tarafından başlatılan bir blockchain projesi olan TON(Açık Ağ). Telegram kendisi 2020 Mayıs ayında düzenleyici sorunlardan dolayı projeden çekildi, ancak TON topluluğu bağımsız olarak geliştirmeye devam etti ve bu da TON'un şu an bağımsız bir blockchain ağı olarak faaliyet göstermesine yol açtı. Telegram resmen TON'la herhangi bir ilişkisi olmadığını belirtse de, ağ hala Telegram ekosistemiyle yakından bağlantılıdır. Son zamanlarda TON, Telegram içinde bir cüzdan botu aracılığıyla kripto para ticaretini tanıttı ve bu da blockchain teknolojisini mesajlaşma platformuna dolaylı olarak entegre etti.


Kaynak: TON Cüzdanı, Tiger Araştırma

TON'un uygulama oyunlarıyla organik entegrasyonu, blok zinciri teknolojisinin bir mesajlaşma platformuyla birleştirilerek kullanıcı deneyimini nasıl geliştirebileceğini göstermektedir. Telegram'ın geniş kullanıcı tabanı ile TON'un blok zinciri yeteneklerinin sinerjisi, kullanıcıların oyunlar aracılığıyla sorunsuz bir şekilde blok zinciri teknolojisiyle etkileşimde bulunmasına olanak tanır.

Bu doğal maruziyet, blok zincir tabanlı hizmetlerin daha geniş kabulüne ve yenilikçi oyun ekonomilerinin oluşturulmasına yol açabilir. TON'un başarısı, blok zincir teknolojisini benimsemeyi amaçlayan diğer mesajlaşma platformları için bir model olarak hizmet veriyor ve günlük aktivitelere nasıl entegre edilebileceğini gösteriyor.

3.3. Yakında: Kaia - Line/Kakao

Son zamanlarda, Line'ın Finschia'sı ve Kakao'nun Klaytn'ı, iki büyük teknoloji şirketinin blockchain projelerini birleştirmeye yönelik yenilikçi bir girişim olan "Kaia" adlı yeni bir marka başlattı.


Kaynak: Hat

Line ve Kakao, bağımsız blockchain projelerini sürdürüyor ve mesajlaşma uygulamalarına bazı kripto tabanlı finansal sistemleri zaten entegre etmiş durumdalar. Line, Finschia Chain'i geliştirmiştir ve işletmektedir. BitmaxJaponya'da düzenleyici onayını alan ve Line uygulaması aracılığıyla erişilebilen bir kripto para borsası olan Gate.io. Kakao, çeşitli hizmetler sunmak için Klaytn blok zincirini geliştirdi ve Klaytn tabanlı dijital varlıkları depolamak ve transfer etmek için KakaoTalk içinde 'Klip' adlı Klaytn cüzdan hizmetini işletiyor.

Bu projeler henüz erken aşamalarda olsa da, iki şirketin geçmiş miraslarının ve varlıklarının birleşimi, geniş kullanıcı tabanları ve teknik yetenekleri göz önüne alındığında, onlara iyi bir başarı şansı veriyor. İki proje arasındaki bu birleşme, özellikle Asya pazarındaki güçlü yönlerinden yararlanarak, blok zinciri ve mesajlaşma hizmetlerinin entegrasyonunda bir sonraki adım olabilir.


Kaynak: Klaytn

Her iki şirketin blockchain projeleri erken aşamalarda olsa da, büyük kullanıcı tabanları, teknik uzmanlık ve güçlü piyasa varlıkları başarı potansiyeli için yüksek bir potansiyel sunmaktadır. Kaia markası altında birleşme, özellikle Asya pazarında daha güçlü ve rekabetçi bir blockchain platformu oluşturmak için bu güçlü yanları kullanmayı hedeflemektedir. Line ve Kakao'nun Japonya ve Güney Kore'deki geniş kullanıcı tabanları, Kaia'yı Asya blockchain endüstrisinde potansiyel bir öncü güç haline getirmektedir.

4. Sonuç

Line ve Kakao, bağımsız olarak blockchain girişimlerine başladı ve kripto para tabanlı finansal sistemleri mesajlaşma platformlarına entegre etti. Line, Finschia Token'ı kullanarak Finschia Chain'i tanıttı ve işletiyor.Bitmaxkripto para birimi borsası, Japonya'da düzenleyici onayı almış ve Line uygulaması aracılığıyla erişilebilir durumda olan Gate.io. Bu arada, Kakao Klaytn blok zincirini geliştirdi ve Klaytn tabanlı dijital varlıkları saklamak ve transfer etmek için kullanıcılara imkan sunan Klaytn cüzdan hizmeti de dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunmaktadır.

WhatsApp-Novi, Telegram-TON ve Line ve Kakao'nun Kaia girişimi gibi örnekler, bu entegrasyonun hem zorluklarını hem de potansiyelini göstermektedir. Özellikle, Kaia projesi Asya blok zinciri pazarında baskın bir konum için umut vadeder. Bu yöndeki devam eden çabaların, blok zinciri teknolojisinin demokratikleşmesine ve "para sistemi"nin evrimine önemli ölçüde katkıda bulunması beklenmektedir, bu da kullanıcıların günlük etkinlikleri sırasında blok zincirini sorunsuz bir şekilde deneyimlemelerine ve potansiyel olarak finansal işlemleri dönüştürmelerine olanak tanır.

Kullanım Koşulları

Tiger Research, raporlarının adil kullanımına izin verir. 'Adil kullanım', belirli içeriğin ticari değerini zedelemedikçe, kamu yararı amaçları için kullanımına geniş ölçüde izin veren bir prensiptir. Kullanım adil kullanım amacıyla uyumluysa, raporlar önceden izin almadan kullanılabilir. Bununla birlikte, Tiger Research raporlarından alıntı yapılırken, 1) 'Tiger Research' kaynak olarak açıkça belirtilmeli, 2)Tiger Research logosu, ve 3) raporun orijinal bağlantısını dahil etmek. Malzeme yeniden yapılandırılarak yayınlanacaksa, ayrı müzakereler gereklidir. Raporların izinsiz kullanımı yasal işlemlere yol açabilir.

Feragatname:

  1. Bu makale [ kaynaklıdırTiger Araştırma Raporları]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Tiger Araştırma Raporları]. Eğer bu yeniden basım ile ilgili itirazınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate Learnekip ve onlar hızlı bir şekilde bununla ilgilenecekler.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın kendi görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Mobil Mesajlaşma Web3 Kitlesel Kabulü Getirebilir Mi?

Orta SeviyeAug 06, 2024
Mobil iletişim araçlarının blok zincir teknolojisiyle entegrasyonu, düzenleyici engellerin azalması ve kurumsal ilginin artmasıyla birlikte genişleme potansiyeli artarken, para sistemini demokratikleştirme yolunda önemli bir ilerleme temsil ediyor. WhatsApp-Novi, Telegram-TON gibi gelişmeler ve Kaia'nın Asya pazarındaki potansiyeli, kullanıcıların blok zincir teknolojisini günlük hayatlarına sorunsuz bir şekilde entegre edebileceklerini gösteriyor ve finansal işlemler için yeni bir paradigma başlatıyor.
Mobil Mesajlaşma Web3 Kitlesel Kabulü Getirebilir Mi?

Özetle; Kısacası

  • Blockchain teknolojisinin mobil mesajlaşma uygulamalarıyla entegrasyonu, para sisteminin demokratikleştirilmesi açısından önemli bir ilerleme temsil etmektedir. Düzenleyici engellerin gevşemesi ve kurumsal ilginin artmasıyla genişleme potansiyeli artmaktadır.
  • WhatsApp-Novi ve Telegram-TON gibi çabalar, bu alandaki devam eden çabaları göstermektedir. Line ve Kakao'nun blok zincir projelerinin entegrasyonu olan Kaia, Asya pazarında önemli potansiyele sahiptir.
  • Bu girişimler ilerledikçe, kullanıcılar finansal işlemler için yeni bir paradigma getirecek olan blok zincir teknolojisini günlük hayatlarına sorunsuz bir şekilde entegre edebilecekler.

1. Blok zincir teknolojisinin genişlemesi, 'para sistemi'nin kitleler tarafından benimsenmesi

Daha önce raporlarımızda belirtildiği gibi, blok zinciri teknolojisi başlangıçta merkezi finansal sistemlerin doğasında bulunan sınırlamaları ele almak için geliştirildi ve tüm katılımcılar tarafından şeffaf bir şekilde yönetilen otonom bir "para sistemi" kurmayı amaçladı. Bu çerçeve, blok zincirinin yalnızca bir yatırım aracı olarak hizmet etmekten ziyade gerçek bir ödeme aracı olarak potansiyelini vurgular. Bununla birlikte, blok zinciri tabanlı ödeme sistemlerinin yaygın olarak benimsenmesi engellenmiştir
düzenleyici zorluklar ve işletmelerden yetersiz destek.


Kaynak: Grab, Tiger Araştırma

Yine de, çeşitli düzenleyici kurumlar tarafından sınırlı deneysel benimseme sonrasında blok zinciri teknolojisine ilgi gösteren şirketlerin sayısı artıyor, bu da düzenleyici engellerin kademeli olarak hafiflemesine katkıda bulunmuştur. Örneğin, Grab Bitcoin, Ethereum ve USDC dahil olmak üzere beş kripto para biriminde ön ödemeyi desteklemeyi mümkün kılmıştır. Benzer şekilde, şirketler Gate gibi. VizeveShopify benzer girişimleri de araştırıyor. Bu yalnızca ilk aşamayı işaret eder ve "para birimi sisteminin" daha geniş kabul görmesi için önemli bir ölçeklendirme gereklidir.

Bu genişlemeye yönelik en umut verici platformlardan biri mobil mesajlaşma uygulamalarıdır. Bu uygulamalar zaten geniş kullanıcı tabanlarına sahiptir ve basit ödemeleri destekler. Eğer blok zincir teknolojisi sistemlerine başarıyla entegre edilebilirse, güçlü ağ etkileri tarafından yönlendirilen hızlı ölçeklendirme bekleyebiliriz.

2. Mobil Mesajlaşma Uygulamalarındaki Ödeme Hizmetleri

2.1. Mobil ödeme hizmetlerinin ortaya çıkışı

Finansal ödeme alanı hızla gelişiyor ve nakitten kartlara ve şimdi de mobil ödemelere geçiyor. Şirketler, kullanıcılar için finansal işlemlerin kullanışlılığını artırmak için basitleştirilmiş ödeme hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler ödeme sürecini kolaylaştırır ve kullanıcıların çevrimiçi veya çevrimdışı hızlı ve kolay bir şekilde işlem yapmalarını sağlar. Ödeme bilgilerini önceden depolayarak ve satın alma sırasında yalnızca basit bir kimlik doğrulama gerektirerek, bu sistemler kullanıcı kolaylığını maksimum düzeye çıkarır.


Kaynak: Boğaz Araştırma

Büyüyen talebe yanıt olarak, dünya genelinde birçok şirket basit ödeme hizmetleri başlatıyor. Bu hizmetler, 1) mobil mesajlaşma uygulamaları, 2) mobil telefon üreticileri, 3) fintech ve finansal şirketler ve 4) diğer perakendeciler gibi çeşitli endüstrilerde bulunabilir. Özellikle, tüketicilerin alışveriş ve ödemeler için mobil cihazlara olan bağımlılığı arttıkça, basit ödeme sistemleri pazarı genişlemeye devam ediyor.

2.2. Mobil mesajlaşma ve ödeme hizmetlerini birleştirme

Mobil mesajlaşma uygulamaları, yüksek kullanım sıklığı ve sosyal ağ etkileri nedeniyle diğer endüstrilerden ayrılırlar. SimilarWeb, WhatsApp, günlük 122.1 milyon aktif kullanıcıya (DAUs) sahiptir ve abonelerinin %90'ından fazlası günlük olarak kullanmaktadır. Bu yüksek kullanım sıklığı diğer platformlarda da bulunabilir, bu da kullanıcıların bu uygulamalar aracılığıyla entegre ödeme hizmetlerini benimseme ve kullanma olasılığını artırır.

Ayrıca, mobil mesajlaşma uygulamalarındaki sosyal ağlar, tanıdıklarla ilişkiler üzerine kuruludur ve bu da yüksek bir güven seviyesi yaratır. Bu güvene dayalı dinamik, kullanıcıdan kullanıcıya işlemlerde para göndermeyi ve ödemeleri daha sezgisel hale getirir. Bilinen kişilerle işlem yapmanın psikolojik güvenliği, kolay ödeme hizmetlerine geçişi teşvik edebilir.

Farklı Asya ülkeleri, Güney Kore'de KakaoTalk, Çin'de WeChat ve Japonya ile Tayland'da Line gibi farklı mobil mesajlaşma uygulamalarını tercih etmektedir. Bu yerelleştirilmiş mesajlaşma platformları, yerel kullanıcı özelliklerinin ve gerekli altyapı sağlayıcılarının derin anlayışlarını kullanarak bölgeye özgü ödeme hizmetleri geliştirmek için iyi bir konumdadır.

Kripto para ödemelerinin mobil mesajlaşma destekli ödeme sistemlerine entegrasyonu, büyük kullanıcı tabanlarının güçlü ağ etkileri tarafından hızlı genişlemeyi daha da hızlandırabilir. Asya merkezli mesajlaşma platformu işletmecileri, yerel kurumsal finansal sistem hakkında deneyime ve bilgiye sahiptir, bu da onlara kripto ödemeleri daha hızlı ve uygun süreçle benimsemelerine olanak sağlayacaktır.

3. Mevcut Büyük Ölçekli Mesajlaşma Uygulamaları İle Blok Zinciri Uygulaması

Büyük ölçekli mesajlaşma platformları ile blockchain teknolojisinin entegrasyonu henüz birçok şirket tarafından başarısızlıkla araştırılmıştır. Bu durum, teknik karmaşıklıkların, düzenleyici zorlukların ve kullanıcı kabulü sorunlarının bir kombinasyonundan kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, bu alandaki ilgi ve yatırımlar devam etmekte olup birçok şirket çeşitli yaklaşımlar denemektedir. Aşağıdaki bölümde, bu girişimlerin bazı önde gelen örneklerini inceleyecek ve zorlukları, sonuçları ve geleceklerini kapsayacağız.

3.1. Başarısızlık: WhatsApp - Novi (Diem Projesi)


Kaynak: Diem

Meta (eski adıyla Facebook), WhatsApp üzerinden kripto para ödemelerini Novi adlı bir dijital cüzdan projesiyle sunmaya çalıştı. Proje başlangıçta kendi stabilcoin'i Libra'yı (daha sonra yeniden adlandırıldıDiemAncak, birden fazla ülkenin düzenleyici endişeleri ve Visa ve Mastercard gibi büyük ortakların çekilmesi gibi önemli engellerle karşılaştı. Bu sorunlara ek olarak, Facebook'un gizlilik uygulamalarına olan güvenin azalması da vardı. Sonuç olarak, 2022'nin başlarında Meta Diem projesini tamamen durdurdu.

3.2. Devam eden: Telegram - TON

Telegram, Gate.io tarafından başlatılan bir blockchain projesi olan TON(Açık Ağ). Telegram kendisi 2020 Mayıs ayında düzenleyici sorunlardan dolayı projeden çekildi, ancak TON topluluğu bağımsız olarak geliştirmeye devam etti ve bu da TON'un şu an bağımsız bir blockchain ağı olarak faaliyet göstermesine yol açtı. Telegram resmen TON'la herhangi bir ilişkisi olmadığını belirtse de, ağ hala Telegram ekosistemiyle yakından bağlantılıdır. Son zamanlarda TON, Telegram içinde bir cüzdan botu aracılığıyla kripto para ticaretini tanıttı ve bu da blockchain teknolojisini mesajlaşma platformuna dolaylı olarak entegre etti.


Kaynak: TON Cüzdanı, Tiger Araştırma

TON'un uygulama oyunlarıyla organik entegrasyonu, blok zinciri teknolojisinin bir mesajlaşma platformuyla birleştirilerek kullanıcı deneyimini nasıl geliştirebileceğini göstermektedir. Telegram'ın geniş kullanıcı tabanı ile TON'un blok zinciri yeteneklerinin sinerjisi, kullanıcıların oyunlar aracılığıyla sorunsuz bir şekilde blok zinciri teknolojisiyle etkileşimde bulunmasına olanak tanır.

Bu doğal maruziyet, blok zincir tabanlı hizmetlerin daha geniş kabulüne ve yenilikçi oyun ekonomilerinin oluşturulmasına yol açabilir. TON'un başarısı, blok zincir teknolojisini benimsemeyi amaçlayan diğer mesajlaşma platformları için bir model olarak hizmet veriyor ve günlük aktivitelere nasıl entegre edilebileceğini gösteriyor.

3.3. Yakında: Kaia - Line/Kakao

Son zamanlarda, Line'ın Finschia'sı ve Kakao'nun Klaytn'ı, iki büyük teknoloji şirketinin blockchain projelerini birleştirmeye yönelik yenilikçi bir girişim olan "Kaia" adlı yeni bir marka başlattı.


Kaynak: Hat

Line ve Kakao, bağımsız blockchain projelerini sürdürüyor ve mesajlaşma uygulamalarına bazı kripto tabanlı finansal sistemleri zaten entegre etmiş durumdalar. Line, Finschia Chain'i geliştirmiştir ve işletmektedir. BitmaxJaponya'da düzenleyici onayını alan ve Line uygulaması aracılığıyla erişilebilen bir kripto para borsası olan Gate.io. Kakao, çeşitli hizmetler sunmak için Klaytn blok zincirini geliştirdi ve Klaytn tabanlı dijital varlıkları depolamak ve transfer etmek için KakaoTalk içinde 'Klip' adlı Klaytn cüzdan hizmetini işletiyor.

Bu projeler henüz erken aşamalarda olsa da, iki şirketin geçmiş miraslarının ve varlıklarının birleşimi, geniş kullanıcı tabanları ve teknik yetenekleri göz önüne alındığında, onlara iyi bir başarı şansı veriyor. İki proje arasındaki bu birleşme, özellikle Asya pazarındaki güçlü yönlerinden yararlanarak, blok zinciri ve mesajlaşma hizmetlerinin entegrasyonunda bir sonraki adım olabilir.


Kaynak: Klaytn

Her iki şirketin blockchain projeleri erken aşamalarda olsa da, büyük kullanıcı tabanları, teknik uzmanlık ve güçlü piyasa varlıkları başarı potansiyeli için yüksek bir potansiyel sunmaktadır. Kaia markası altında birleşme, özellikle Asya pazarında daha güçlü ve rekabetçi bir blockchain platformu oluşturmak için bu güçlü yanları kullanmayı hedeflemektedir. Line ve Kakao'nun Japonya ve Güney Kore'deki geniş kullanıcı tabanları, Kaia'yı Asya blockchain endüstrisinde potansiyel bir öncü güç haline getirmektedir.

4. Sonuç

Line ve Kakao, bağımsız olarak blockchain girişimlerine başladı ve kripto para tabanlı finansal sistemleri mesajlaşma platformlarına entegre etti. Line, Finschia Token'ı kullanarak Finschia Chain'i tanıttı ve işletiyor.Bitmaxkripto para birimi borsası, Japonya'da düzenleyici onayı almış ve Line uygulaması aracılığıyla erişilebilir durumda olan Gate.io. Bu arada, Kakao Klaytn blok zincirini geliştirdi ve Klaytn tabanlı dijital varlıkları saklamak ve transfer etmek için kullanıcılara imkan sunan Klaytn cüzdan hizmeti de dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunmaktadır.

WhatsApp-Novi, Telegram-TON ve Line ve Kakao'nun Kaia girişimi gibi örnekler, bu entegrasyonun hem zorluklarını hem de potansiyelini göstermektedir. Özellikle, Kaia projesi Asya blok zinciri pazarında baskın bir konum için umut vadeder. Bu yöndeki devam eden çabaların, blok zinciri teknolojisinin demokratikleşmesine ve "para sistemi"nin evrimine önemli ölçüde katkıda bulunması beklenmektedir, bu da kullanıcıların günlük etkinlikleri sırasında blok zincirini sorunsuz bir şekilde deneyimlemelerine ve potansiyel olarak finansal işlemleri dönüştürmelerine olanak tanır.

Kullanım Koşulları

Tiger Research, raporlarının adil kullanımına izin verir. 'Adil kullanım', belirli içeriğin ticari değerini zedelemedikçe, kamu yararı amaçları için kullanımına geniş ölçüde izin veren bir prensiptir. Kullanım adil kullanım amacıyla uyumluysa, raporlar önceden izin almadan kullanılabilir. Bununla birlikte, Tiger Research raporlarından alıntı yapılırken, 1) 'Tiger Research' kaynak olarak açıkça belirtilmeli, 2)Tiger Research logosu, ve 3) raporun orijinal bağlantısını dahil etmek. Malzeme yeniden yapılandırılarak yayınlanacaksa, ayrı müzakereler gereklidir. Raporların izinsiz kullanımı yasal işlemlere yol açabilir.

Feragatname:

  1. Bu makale [ kaynaklıdırTiger Araştırma Raporları]. Tüm telif hakları orijinal yazarına aittir [Tiger Araştırma Raporları]. Eğer bu yeniden basım ile ilgili itirazınız varsa, lütfen iletişime geçin Gate Learnekip ve onlar hızlı bir şekilde bununla ilgilenecekler.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın kendi görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalelerin diğer dillere çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!