Blok Zinciri Birlikte Çalışabilirlik & Zincir Soyutlama: Derinlemesine Birbirine Dolanmış, Ama Aynı Değil

İleri SeviyeAug 22, 2024
Bu makale, birlikte çalışabilirlik teknolojisinin sorunsuz zincir bağımsız deneyimler elde etmek için temel bir unsur olarak nasıl hizmet ettiğini ve zincir soyutlamasının birlikte çalışabilirlik çözümlerini geliştirmek için nasıl kullanıldığını araştırıyor. Başlangıçta, kullanıcı tercihlerine dayanarak en ucuz, en hızlı ve en likit köprüleri seçen bir köprü toplayıcı olan Bungee, zincir soyutlamanın parçalanmayı ele almadaki kritik rolünü ve Web3 kullanıcı deneyimini geliştirmeyi fark etti. Bu, zincir bağımsız uygulamalar geliştirmek için modüler ve ölçeklenebilir bir koordinasyon protokolü olan Socket 2.0'nin geliştirilmesine yol açtı. Birlikte çalışabilirlik ve zincir soyutlama farklı kavramlar olsa da, birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Zincir soyutlama, Web3'te bir sonraki evrimsel adım olarak sağlamlaştıkça, birlikte çalışabilirlik çözümleri yeni ve yaratıcı katkılar yapacak ve olumlu bir uçan tekerlek etkisi yaratacaktır.
Blok Zinciri Birlikte Çalışabilirlik & Zincir Soyutlama: Derinlemesine Birbirine Dolanmış, Ama Aynı Değil

İlk akıllı sözleşme ağları ortaya çıktığından beri, blok zinciri birlikte çalışabilirlik sektörü, kullanıcıların farklı blok zincirlerinin standartlarına, mimarilerine ve ekonomik yapılarına bakılmaksızın serbestçe çoklu zincir manzarasında dolaşmasına izin verme amacıyla ortaya çıktı.

Bu arada, daha iyi blok zincirleri inşa etmek ve mevcut olanları ölçeklendirmek yarışı durmadı. Bu durum, bir panorama oluşturduğu için:

  • Blok zincirleri hiç olmadığı kadar hızlı ve ucuz, sürekli olarak başlatılıyor ve büyüyor.
  • L2'ler/L3'ler aracılığıyla modüler ölçeklenebilirlik, Web3 yol haritası ve kültürüne tamamen entegre edilmiştir - yan etkileriyle birlikte.parçalanma.
  • Birlikte Çalışabilirlik ve çapraz zincir teknolojileriBlok zincirlerini birbirine bağlamayı hedefliyor, ancak Web3'ün daha büyük kullanıcı deneyimi sorununu bağımsız olarak ele almada başarısız oluyor.
  • Zincir soyutlaması, modüler bir ekosistemi sınır tanımayan bir haline getirmek için en iyi çözüm olarak ortaya çıkar, birden fazla zincirle etkileşimde bulunmanın karmaşıklıklarını soyutlar.

Blok zincirlerinin evrimi. Mevcut hızla genişleyen modüler paradigmadaki bazı ekosistemler kaçınılmaz olarak izole olur.

Web3 bir paradigma değişimi yaşarken, zincir soyutlama çözümlerinin kullanıcıların kolayca (çoğu zaman habersizce) zincirler arasında hareket edebildiği sınırsız, birleşik bir ekosistem yaratma hedefine sahip olduğu düşünülüyor. Peki, bunlar birlikte çalışabilirlik ve zincirler arası çözümlerden nasıl farklılık gösterir?

Bu makale, her iki kavram arasındaki derin ilişkiyi ve zaman içindeki evrimlerini kapsamlı bir şekilde ele alırken sadece bunu cevaplamak için burada.

Blok Zinciri Birlikte Çalışabilirlik ve zincir soyutlamasını açıklamak

İki terim genellikle karıştırılır, örneğin blok zinciri birlikte çalışabilirlik ve zincir soyutlama, önemli olan her ikisini de net bir şekilde tanımlamak ve dar bir şekilde tanımlamaktır:

Birlikte Çalışabilirlik

"Birlikte Çalışabilirlik" terimi genellikle Web3'te geniş bir şekilde kullanılır ve tanıtımda belirtildiği gibi genellikle farklı şeyler ifade eder. Bu terim altında sınıflandırılan tüm farklı çözümleri içerecek kadar geniş bir tanım sunmak, aynı zamanda sınırlarını net bir şekilde belirlemek için aşağıdakini kullanabiliriz:

Birlikte Çalışabilirlik çözümleri: Bir zincirin bir veya daha fazla başka zincirle etkileşimini kolaylaştıran farklı bileşenleri ve teknolojileri ifade eder. Bu çözümler, kullanıcı odaklı veya geliştirici odaklı olabilir ve dApps içinde veya bağımsız ürünler olarak zincirler arası kullanımı kolaylaştırabilir.

Bu nedenle, blok zinciri birlikte çalışabilirlik çözümleri aynı zamanda basit iletişim temelleri şeklinde de olabilir veya birçoğu mevcut Web3 paradigmında kritik hale gelen bazılarıyla birlikte oldukça karmaşık ürünlere dönüştürülebilir. Bunlar arasında yer alan eksik bir liste şunları içerir:

  • Blok zinciri köprüleri, zincirler arasında varlık transferini kolaylaştırır.
  • Birlikte çalışabilirlik protokolleri, kullanıcıların bir zincirdeki varlıkları başka bir zincirdeki varlıklarla değiştirmesine olanak tanır.
  • Keyfi Mesaj Köprüleri (KMK), blok zincirlerinin mesaj alışverişi yapmasına izin veren protokollerdir. AMB'ler, geliştiricilerin dApp'ler ve diğer ürünler veya altyapılar arasında birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmak için kullanılır.

DEX'ler temelindeki özel birlikte çalışabilirlik protokolleri (örn. ThorChain (ThorZinciri))

Zincir soyutlaması

Önceki makalelerimizden hızlı bir özet olarak, ChA, Web3'ün parçalanmasının devam eden sorununa ekosistemin organik bir yanıtıdır. “Birden çok zincirle etkileşimde bulunmak için gereken manuel süreçlerden muaf bir kullanıcı deneyimi” olarak tanımlanır ve tam olarak uygulanması için teknoloji yığını boyunca birden çok katmanlı teknolojinin bulunması gerekmektedir. Aşağıda gösterildiği gibi:

Üçzincir soyutlamasının katmanları, her birinin çözdüğü sorunlarla birlikte.

💡

Daha derin bir şekilde zincir soyutlamasına dair içgörüler için, sitemizi ziyaret edebilirsinizZincir Soyutlama sayfasını öğrenin.

Birlikte çalışabilirlik ve zincir soyutlama çözümleri arasındaki ilişki

Birlikte çalışabilirlik teknolojilerinin zincir soyutlaması deneyimini mümkün kılan temel unsurlardan biri olduğu konusunda kapsamlı bir şekilde yazdık.

Birlikte çalışabilirlik çözümleri, büyük ölçüde, Cha'nın üzerine kurulduğu temel taştır. Köprüler, mesajlaşma protokolleri ve diğer çözümler tarafından atılan temeller olmadan, basitleştirilmiş çok zincirli akışlar hakkında düşünmek imkansız olurdu. Bu nedenle, bugün "zincir soyutlama" olarak bildiğimiz dikeyin, kısmen, birlikte çalışabilirlik çözümlerini gelişmiş bir çoklu zincir deneyiminin hizmetine sunmanın bir sonucu olduğunu söyleyebiliriz.

Bu aynı zamanda neden blok zinciri birlikte çalışabilirliğini (hesap soyutlama ve niyetlerle birlikte) Web3'ün kullanıcı deneyimini iyileştirmenin temel teknolojilerinden biri olarak ve ChA devriminin ana itici gücü olarak değerlendirdiğimiz bir konudur:

Hesap soyutlaması ve birlikte çalışabilirlik ile birlikteniyetler, birlikte çalışabilirlik çözümleri, Web3'ün karmaşıklıklarını soyutlamayı hedefler ve sürtünmesiz bir geleceğe yol açar.

ChA'yı mümkün kılmak için blok zinciri birlikte çalışabilirlik çözümlerinden yararlanma

Burada, birlikte çalışabilirliğin ChA çözümlerini oluşturmak için nasıl kullanıldığını keşfetmek faydalıdır. Bunun için, entegrasyon derinliği çerçevemizi tekrar ziyaret edebiliriz.

Bu çerçeve, herhangi bir dereceye kadar "çok zincirli etkileşim için gerekli manuel süreçleri ortadan kaldırma" deneyimine ulaşan herhangi bir bileşenin bir zincir soyutlama çözümü olarak kabul edilebileceği fikrine dayanmaktadır. Bu nedenle, zincirler arası mesajlaşma çözümleri gibi birlikte çalışabilirlik teknolojileri, zincir soyutlama yığınının bir parçası olmaya devam eder, ancak öncelikle, kullanıcı deneyiminin birden fazla alanında zincir soyutlamasını sağlamak için bunlardan yararlanan "daha derin" entegrasyonlarda uygulanır.

Birlikte Çalışabilirlik çözümleri, daha derin uygulamaların oluşturulmasını kolaylaştıran ChA yığınının tabanında bulunmaktadır.

Blok Zinciri Birlikte Çalışabilirlik: Zincir soyutlama uygulamalarına doğru evrim

Bu makalede ana mesajı elde etmek için şimdi iki ana noktayı ele alalım:

  • Daha önce vurgulandığı gibi, zincir soyutlama, birlikte çalışabilirlik çözümlerini geliştirilmiş çoklu zincir deneyiminin hizmetine sunar.
  • Birlikte çalışabilirlik çözümleri endüstride giderek daha yaygın olarak kullanıldıkça, sağlayıcılarının geliştiriciler ve son kullanıcılar için birleştirilebilir, karmaşık çözümler sunma çabalarına tanık olabiliriz - diğer bir deyişle, daha derin bir Blok Zinciri çözümleri sunma çabası.

Sonraki, örneğin, durumda görülebilir Stargate, bir ürünüdürKatman Sıfır. LayerZero’nun ilk canlı ürünü, çapraz zincirli dApp'ler oluşturmak için kullanılacak düşük seviyeli iletişim ilkelidir. Bu protokolü piyasaya sürdükten sonra LZ'nin arkasındaki ekip, bu ilkelere tamamen birleştirilebilir bir çapraz zincir köprüleme çözümü oluşturmak için harekete geçmeye karar verdi, türünün ilk örneği. Tam bir birleştirilebilirliği sayesinde, bu köprü, temel ve orkestrasyon çözümü arasında bir ara nokta olarak kabul edilebilir, ChA deneyimi için gereken daha karmaşık sorunları çözer.

YıldızGate köprüsü, daha derin ChA özelliklerine ulaşmak için birlikte çalışabilirlik çözümlerini kullanarak, blok zincirlerinin köprüleme üçlemasını çözdü.

Bunun başka bir örneği Soket'tir. Başlangıçta blok zinciri birlikte çalışabilirlik ve köprüleme için kullanılan SoketLL ve SoketDL olarak adlandırılan bir çapraz zincir Likidite Katmanı ve Veri Katmanıydı. Sonunda, Soket ürün tekliflerini birleştirdi.Bungee. Bungee, aslında kullanıcının tercihlerine göre mevcut en ucuz/en hızlı/en likit köprüyü seçen bir köprü birleştiricisidir. Daha sonra, zincir soyutlamasının parçalanmayla başa çıkmak ve Web3 kullanıcı deneyiminin gelişmesi için vazgeçilmez olduğunu fark ettiklerinde, inşa etmeye başladılar Soket 2.0Geliştiricilerin zincir bağımsız uygulamaları oluşturmak için modüler ve genişletilebilir bir orkestrasyon zinciri soyutlama protokolü.

Değişen gelgitler

Yukarıdaki örnekler, Web3'te büyüyen bir trend olmasını beklediğimiz şeyi göstermektedir: birlikte çalışabilirlik çözümlerinin çok zincirli deneyimin merkezine aşamalı olarak yerleştirilmesi ve aşağıdakileri amaçlayan yaratıcı uygulamaların doğuşu Verilen bir alanda ChA uygulamak.

Bu aynı zamanda birlikte çalışabilirlik çözümlerinin hedefleriyle de uyumludur, çünkü temel kullanım durumları belirlendikten sonra, genişleme için iki yol vardır:

  1. Ekosistemin daha büyük bir payını ele geçirme (örneğin daha fazla zincir/protokol entegrasyonuyla).
  2. Daha derin düzeylere ulaşarak zincir soyutlaması entegrasyonları.

Sonuç olarak, zincir soyutlaması hızlandıkça ve birlikte çalışabilirlik çözümleri Web3 deneyiminde bir standart haline gelmeye başladıkça, sadece sonrakinin ChA altyapısını üretmeye aktif olarak çalışmaya devam etmesini bekleyebiliriz.

Sonuç

Birlikte çalışabilirlik ve blok zinciri soyutlama çözümleri aynı olmasa da, bu iki kavram çok yakından ilişkilidir. Yakınlaştırarak bakarsak, bunların çoklu zincir etkileşimlerinin evriminde farklı aşamaları temsil ettiğini ve endüstri geliştikçe aynı yönde hareket ettiklerini görebiliriz.

ChA kendini Web3'ün sonraki evrimsel adımı olarak sağlamlaştırdıkça, birlikte çalışabilirlik çözümleri yalnızca ona katkıda bulunmanın yeni, yaratıcı yollarını bulacak ve olumlu bir uçan çark etkisi yaratacaktır.

Sonuçta, bu sadece gerçek anlamda sınır tanımayan, sürtünmesiz bir Web3 ekosistemine yol açabilir.

Dikkat:

  1. Bu makale [blog], Orijinal Başlığı İllet'Blockchain Birlikte Çalışabilirliği ve Zincir Soyutlaması: Derinden İç İçe, Ama Aynı Değil', Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [Carlos Maximiliano Cano]. Bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçiniz Gate Öğrenekip, ve bunu hızlı bir şekilde halledecekler.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Blok Zinciri Birlikte Çalışabilirlik & Zincir Soyutlama: Derinlemesine Birbirine Dolanmış, Ama Aynı Değil

İleri SeviyeAug 22, 2024
Bu makale, birlikte çalışabilirlik teknolojisinin sorunsuz zincir bağımsız deneyimler elde etmek için temel bir unsur olarak nasıl hizmet ettiğini ve zincir soyutlamasının birlikte çalışabilirlik çözümlerini geliştirmek için nasıl kullanıldığını araştırıyor. Başlangıçta, kullanıcı tercihlerine dayanarak en ucuz, en hızlı ve en likit köprüleri seçen bir köprü toplayıcı olan Bungee, zincir soyutlamanın parçalanmayı ele almadaki kritik rolünü ve Web3 kullanıcı deneyimini geliştirmeyi fark etti. Bu, zincir bağımsız uygulamalar geliştirmek için modüler ve ölçeklenebilir bir koordinasyon protokolü olan Socket 2.0'nin geliştirilmesine yol açtı. Birlikte çalışabilirlik ve zincir soyutlama farklı kavramlar olsa da, birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Zincir soyutlama, Web3'te bir sonraki evrimsel adım olarak sağlamlaştıkça, birlikte çalışabilirlik çözümleri yeni ve yaratıcı katkılar yapacak ve olumlu bir uçan tekerlek etkisi yaratacaktır.
Blok Zinciri Birlikte Çalışabilirlik & Zincir Soyutlama: Derinlemesine Birbirine Dolanmış, Ama Aynı Değil

İlk akıllı sözleşme ağları ortaya çıktığından beri, blok zinciri birlikte çalışabilirlik sektörü, kullanıcıların farklı blok zincirlerinin standartlarına, mimarilerine ve ekonomik yapılarına bakılmaksızın serbestçe çoklu zincir manzarasında dolaşmasına izin verme amacıyla ortaya çıktı.

Bu arada, daha iyi blok zincirleri inşa etmek ve mevcut olanları ölçeklendirmek yarışı durmadı. Bu durum, bir panorama oluşturduğu için:

  • Blok zincirleri hiç olmadığı kadar hızlı ve ucuz, sürekli olarak başlatılıyor ve büyüyor.
  • L2'ler/L3'ler aracılığıyla modüler ölçeklenebilirlik, Web3 yol haritası ve kültürüne tamamen entegre edilmiştir - yan etkileriyle birlikte.parçalanma.
  • Birlikte Çalışabilirlik ve çapraz zincir teknolojileriBlok zincirlerini birbirine bağlamayı hedefliyor, ancak Web3'ün daha büyük kullanıcı deneyimi sorununu bağımsız olarak ele almada başarısız oluyor.
  • Zincir soyutlaması, modüler bir ekosistemi sınır tanımayan bir haline getirmek için en iyi çözüm olarak ortaya çıkar, birden fazla zincirle etkileşimde bulunmanın karmaşıklıklarını soyutlar.

Blok zincirlerinin evrimi. Mevcut hızla genişleyen modüler paradigmadaki bazı ekosistemler kaçınılmaz olarak izole olur.

Web3 bir paradigma değişimi yaşarken, zincir soyutlama çözümlerinin kullanıcıların kolayca (çoğu zaman habersizce) zincirler arasında hareket edebildiği sınırsız, birleşik bir ekosistem yaratma hedefine sahip olduğu düşünülüyor. Peki, bunlar birlikte çalışabilirlik ve zincirler arası çözümlerden nasıl farklılık gösterir?

Bu makale, her iki kavram arasındaki derin ilişkiyi ve zaman içindeki evrimlerini kapsamlı bir şekilde ele alırken sadece bunu cevaplamak için burada.

Blok Zinciri Birlikte Çalışabilirlik ve zincir soyutlamasını açıklamak

İki terim genellikle karıştırılır, örneğin blok zinciri birlikte çalışabilirlik ve zincir soyutlama, önemli olan her ikisini de net bir şekilde tanımlamak ve dar bir şekilde tanımlamaktır:

Birlikte Çalışabilirlik

"Birlikte Çalışabilirlik" terimi genellikle Web3'te geniş bir şekilde kullanılır ve tanıtımda belirtildiği gibi genellikle farklı şeyler ifade eder. Bu terim altında sınıflandırılan tüm farklı çözümleri içerecek kadar geniş bir tanım sunmak, aynı zamanda sınırlarını net bir şekilde belirlemek için aşağıdakini kullanabiliriz:

Birlikte Çalışabilirlik çözümleri: Bir zincirin bir veya daha fazla başka zincirle etkileşimini kolaylaştıran farklı bileşenleri ve teknolojileri ifade eder. Bu çözümler, kullanıcı odaklı veya geliştirici odaklı olabilir ve dApps içinde veya bağımsız ürünler olarak zincirler arası kullanımı kolaylaştırabilir.

Bu nedenle, blok zinciri birlikte çalışabilirlik çözümleri aynı zamanda basit iletişim temelleri şeklinde de olabilir veya birçoğu mevcut Web3 paradigmında kritik hale gelen bazılarıyla birlikte oldukça karmaşık ürünlere dönüştürülebilir. Bunlar arasında yer alan eksik bir liste şunları içerir:

  • Blok zinciri köprüleri, zincirler arasında varlık transferini kolaylaştırır.
  • Birlikte çalışabilirlik protokolleri, kullanıcıların bir zincirdeki varlıkları başka bir zincirdeki varlıklarla değiştirmesine olanak tanır.
  • Keyfi Mesaj Köprüleri (KMK), blok zincirlerinin mesaj alışverişi yapmasına izin veren protokollerdir. AMB'ler, geliştiricilerin dApp'ler ve diğer ürünler veya altyapılar arasında birlikte çalışabilirliği kolaylaştırmak için kullanılır.

DEX'ler temelindeki özel birlikte çalışabilirlik protokolleri (örn. ThorChain (ThorZinciri))

Zincir soyutlaması

Önceki makalelerimizden hızlı bir özet olarak, ChA, Web3'ün parçalanmasının devam eden sorununa ekosistemin organik bir yanıtıdır. “Birden çok zincirle etkileşimde bulunmak için gereken manuel süreçlerden muaf bir kullanıcı deneyimi” olarak tanımlanır ve tam olarak uygulanması için teknoloji yığını boyunca birden çok katmanlı teknolojinin bulunması gerekmektedir. Aşağıda gösterildiği gibi:

Üçzincir soyutlamasının katmanları, her birinin çözdüğü sorunlarla birlikte.

💡

Daha derin bir şekilde zincir soyutlamasına dair içgörüler için, sitemizi ziyaret edebilirsinizZincir Soyutlama sayfasını öğrenin.

Birlikte çalışabilirlik ve zincir soyutlama çözümleri arasındaki ilişki

Birlikte çalışabilirlik teknolojilerinin zincir soyutlaması deneyimini mümkün kılan temel unsurlardan biri olduğu konusunda kapsamlı bir şekilde yazdık.

Birlikte çalışabilirlik çözümleri, büyük ölçüde, Cha'nın üzerine kurulduğu temel taştır. Köprüler, mesajlaşma protokolleri ve diğer çözümler tarafından atılan temeller olmadan, basitleştirilmiş çok zincirli akışlar hakkında düşünmek imkansız olurdu. Bu nedenle, bugün "zincir soyutlama" olarak bildiğimiz dikeyin, kısmen, birlikte çalışabilirlik çözümlerini gelişmiş bir çoklu zincir deneyiminin hizmetine sunmanın bir sonucu olduğunu söyleyebiliriz.

Bu aynı zamanda neden blok zinciri birlikte çalışabilirliğini (hesap soyutlama ve niyetlerle birlikte) Web3'ün kullanıcı deneyimini iyileştirmenin temel teknolojilerinden biri olarak ve ChA devriminin ana itici gücü olarak değerlendirdiğimiz bir konudur:

Hesap soyutlaması ve birlikte çalışabilirlik ile birlikteniyetler, birlikte çalışabilirlik çözümleri, Web3'ün karmaşıklıklarını soyutlamayı hedefler ve sürtünmesiz bir geleceğe yol açar.

ChA'yı mümkün kılmak için blok zinciri birlikte çalışabilirlik çözümlerinden yararlanma

Burada, birlikte çalışabilirliğin ChA çözümlerini oluşturmak için nasıl kullanıldığını keşfetmek faydalıdır. Bunun için, entegrasyon derinliği çerçevemizi tekrar ziyaret edebiliriz.

Bu çerçeve, herhangi bir dereceye kadar "çok zincirli etkileşim için gerekli manuel süreçleri ortadan kaldırma" deneyimine ulaşan herhangi bir bileşenin bir zincir soyutlama çözümü olarak kabul edilebileceği fikrine dayanmaktadır. Bu nedenle, zincirler arası mesajlaşma çözümleri gibi birlikte çalışabilirlik teknolojileri, zincir soyutlama yığınının bir parçası olmaya devam eder, ancak öncelikle, kullanıcı deneyiminin birden fazla alanında zincir soyutlamasını sağlamak için bunlardan yararlanan "daha derin" entegrasyonlarda uygulanır.

Birlikte Çalışabilirlik çözümleri, daha derin uygulamaların oluşturulmasını kolaylaştıran ChA yığınının tabanında bulunmaktadır.

Blok Zinciri Birlikte Çalışabilirlik: Zincir soyutlama uygulamalarına doğru evrim

Bu makalede ana mesajı elde etmek için şimdi iki ana noktayı ele alalım:

  • Daha önce vurgulandığı gibi, zincir soyutlama, birlikte çalışabilirlik çözümlerini geliştirilmiş çoklu zincir deneyiminin hizmetine sunar.
  • Birlikte çalışabilirlik çözümleri endüstride giderek daha yaygın olarak kullanıldıkça, sağlayıcılarının geliştiriciler ve son kullanıcılar için birleştirilebilir, karmaşık çözümler sunma çabalarına tanık olabiliriz - diğer bir deyişle, daha derin bir Blok Zinciri çözümleri sunma çabası.

Sonraki, örneğin, durumda görülebilir Stargate, bir ürünüdürKatman Sıfır. LayerZero’nun ilk canlı ürünü, çapraz zincirli dApp'ler oluşturmak için kullanılacak düşük seviyeli iletişim ilkelidir. Bu protokolü piyasaya sürdükten sonra LZ'nin arkasındaki ekip, bu ilkelere tamamen birleştirilebilir bir çapraz zincir köprüleme çözümü oluşturmak için harekete geçmeye karar verdi, türünün ilk örneği. Tam bir birleştirilebilirliği sayesinde, bu köprü, temel ve orkestrasyon çözümü arasında bir ara nokta olarak kabul edilebilir, ChA deneyimi için gereken daha karmaşık sorunları çözer.

YıldızGate köprüsü, daha derin ChA özelliklerine ulaşmak için birlikte çalışabilirlik çözümlerini kullanarak, blok zincirlerinin köprüleme üçlemasını çözdü.

Bunun başka bir örneği Soket'tir. Başlangıçta blok zinciri birlikte çalışabilirlik ve köprüleme için kullanılan SoketLL ve SoketDL olarak adlandırılan bir çapraz zincir Likidite Katmanı ve Veri Katmanıydı. Sonunda, Soket ürün tekliflerini birleştirdi.Bungee. Bungee, aslında kullanıcının tercihlerine göre mevcut en ucuz/en hızlı/en likit köprüyü seçen bir köprü birleştiricisidir. Daha sonra, zincir soyutlamasının parçalanmayla başa çıkmak ve Web3 kullanıcı deneyiminin gelişmesi için vazgeçilmez olduğunu fark ettiklerinde, inşa etmeye başladılar Soket 2.0Geliştiricilerin zincir bağımsız uygulamaları oluşturmak için modüler ve genişletilebilir bir orkestrasyon zinciri soyutlama protokolü.

Değişen gelgitler

Yukarıdaki örnekler, Web3'te büyüyen bir trend olmasını beklediğimiz şeyi göstermektedir: birlikte çalışabilirlik çözümlerinin çok zincirli deneyimin merkezine aşamalı olarak yerleştirilmesi ve aşağıdakileri amaçlayan yaratıcı uygulamaların doğuşu Verilen bir alanda ChA uygulamak.

Bu aynı zamanda birlikte çalışabilirlik çözümlerinin hedefleriyle de uyumludur, çünkü temel kullanım durumları belirlendikten sonra, genişleme için iki yol vardır:

  1. Ekosistemin daha büyük bir payını ele geçirme (örneğin daha fazla zincir/protokol entegrasyonuyla).
  2. Daha derin düzeylere ulaşarak zincir soyutlaması entegrasyonları.

Sonuç olarak, zincir soyutlaması hızlandıkça ve birlikte çalışabilirlik çözümleri Web3 deneyiminde bir standart haline gelmeye başladıkça, sadece sonrakinin ChA altyapısını üretmeye aktif olarak çalışmaya devam etmesini bekleyebiliriz.

Sonuç

Birlikte çalışabilirlik ve blok zinciri soyutlama çözümleri aynı olmasa da, bu iki kavram çok yakından ilişkilidir. Yakınlaştırarak bakarsak, bunların çoklu zincir etkileşimlerinin evriminde farklı aşamaları temsil ettiğini ve endüstri geliştikçe aynı yönde hareket ettiklerini görebiliriz.

ChA kendini Web3'ün sonraki evrimsel adımı olarak sağlamlaştırdıkça, birlikte çalışabilirlik çözümleri yalnızca ona katkıda bulunmanın yeni, yaratıcı yollarını bulacak ve olumlu bir uçan çark etkisi yaratacaktır.

Sonuçta, bu sadece gerçek anlamda sınır tanımayan, sürtünmesiz bir Web3 ekosistemine yol açabilir.

Dikkat:

  1. Bu makale [blog], Orijinal Başlığı İllet'Blockchain Birlikte Çalışabilirliği ve Zincir Soyutlaması: Derinden İç İçe, Ama Aynı Değil', Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [Carlos Maximiliano Cano]. Bu yeniden basım ile ilgili itirazlarınız varsa, lütfen iletişime geçiniz Gate Öğrenekip, ve bunu hızlı bir şekilde halledecekler.

  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılmaktadır. Belirtilmediği sürece, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!