Siyasi bağlılıklarınızı "kripto yanlısı" olanlara göre seçmeyin.

Orta SeviyeAug 07, 2024
Bu makale, sadece kripto para birimleri konusundaki tutumlarına dayanarak hangi partilere ve adaylara destek verileceğine karar verme eğilimine karşı çıkıyor. Kripto para biriminin sadece teknoloji ve para olmadığını vurguluyor; daha da önemlisi, özgürlük ve merkezsizleşme ruhunu temsil etmektedir.
Siyasi bağlılıklarınızı "kripto yanlısı" olanlara göre seçmeyin.

Son birkaç yılda, “crypto” politika açısından giderek daha önemli bir konu haline gelmiş ve çeşitli yargı bölgelerinin, çeşitli yollarla blockchain işleri yapan çeşitli aktörleri düzenleyen yasaları düşündüğü bir döneme girdik. Bu, Kripto Varlıklar Piyasaları Düzenlemesi (MiCA)AB'de,İngiltere'de stabil kripto paraları düzenlemeye yönelik çabalar, ve karmaşık karışımımevzuatve ABD'de gördüğümüz SEC tarafından denetim yoluyla düzenleme girişimleri. Bu tasarıların çoğu, benim görüşüme göre, çoğunlukla makul, ancak hükümetlerin bu gibi aşırı adımlar deneyeceği korkuları var.Hemen hemen tüm coin'leri menkul kıymet olarak işlem yapmakveyakendine barındırılan cüzdanları yasaklamaBu korkuların ardından, kripto alanında daha aktif siyasi bir rol üstlenme eğilimi giderek artıyor ve siyasi partilere ve adaylara karşı neredeyse tamamen onların "kripto"ya hoşgörülü ve dostça olup olmadığına bağlı olarak destek veriliyor.

Bu yazıda, bu trende karşı çıkıyorum ve özellikle bu şekilde karar vermenin, ilk olarak sizi kripto alanına getiren değerlere karşı yüksek bir risk taşıdığını savunuyorum.

2018'de Vladimir Putin ile ben. O zaman, Rus hükümetinde birçok kişi "kripto para birimlerine açık olmaya" istekli olduklarını ifade etti.

“Kripto” sadece kripto para birimleri ve blockchainler değildir.

Kripto alanında sık sık "para"nın merkeziyetine aşırı odaklanma eğilimi vardır ve en önemli siyasi konunun para (veya isterseniz "jetonlar") tutma ve harcama özgürlüğü olduğu düşünülür. Burada önemli bir mücadele verilmesi gerektiğine katılıyorum: modern dünyada önemli bir şey yapabilmek için paraya ihtiyacınız var, bu yüzden eğer birinin para erişimini kapatabilirseniz, siyasi muhalefeti keyfi olarak engelleyebilirsiniz. Özel olarak para harcama hakkı, @whatbitcoindid/privacy-and-zcash-with-zooko-wilcox-85d66f4dd639">Zooko yorulmak bilmeden savunduğu şey, benzer şekilde önemlidir. Jeton çıkarabilme yeteneği, insanların gerçekten kolektif ekonomik güce sahip ve şeyler yapabilen dijital organizasyonlar oluşturma yeteneklerini önemli ölçüde artırabilir. Ancak, neredeyse yalnızca kripto para birimleri ve blok zincirlerine odaklanmak daha zor savunulabilir ve önemli olan, aslında kriptonun yaratıcılığı olan ideoloji değildi.

Kripto'nun aslında yaratıcısı olan şeydi kriptopank hareketi, genellikle bireysel özgürlükleri korumanın ve geliştirmenin bir yolu olarak özgür ve açık teknolojiyi savunan çok daha geniş bir techno-libertarian ethos vardı. 2000'lerde, ana tema, kurumsal lobiler tarafından itilen kısıtlayıcı telif yasalarıyla mücadeleydi (ör. RIAAveMPAA) internetin etiketlediğiMAFIAA". Çok fazla öfke yaratan ünlü bir hukuk davasıydı Capitol Records, Inc. v. Thomas-Rasset, bir dosya paylaşım ağı üzerinden 24 şarkıyı yasadışı olarak indirdiği için davalı 222.000 dolar tazminat ödemeye zorlandığı yerdi. Mücadelenin ana silahları torrent ağları, şifreleme ve internet anonimleştirme idi. Erken öğrenilen merkezsizleştirme öneminin bir dersi. Açıkça siyasi açıklamalardan birinde açıklandığı gibi,Satoshi tarafından yapıldı:

[Kullanım zorunluluklarının zayıflıklarının uzun bir açıklaması elided.]

Kriptografi ile siyasi problemlere çözüm bulamazsınız.

Evet, ama büyük bir savaşı kazanabilir ve birkaç yıl boyunca özgürlük alanında yeni bir bölge kazanabiliriz.

Hükümetler, Napster gibi merkezi kontrol edilen ağların başlarını kesmekte iyidir, ancak Gnutella ve Tor gibi saf P2P ağları kendi ayakları üzerinde duruyor gibi görünüyor.

Bitcoin, internet ödemeleri alanında o ruhun bir uzantısı olarak görülüyordu. Hatta bir dönem, "Gate.io'nun erken bir eşdeğeri bile vardı.regen kültür“: Bitcoin, çevrimiçi ödeme yapmanın inanılmaz kolay bir yolu olduğu için, sanatçıları çalışmaları için kısıtlayıcı telif hakkı yasalarına dayanmadan tazmin etmek için kullanılabileceği gibi, bu konuda kendi katkıda bulundum: 2011 yılında Bitcoin Weekly için makaleler yazarken, yazdığım iki yeni makalenin ilk paragrafını yayınladığımız bir mekanizma geliştirdim ve bu şekilde kalanı "fidye için" tut, belirli bir BTC miktarına ulaşıldığında herkese açık bir adrese yapılan toplam bağışlar yayınlanır.

Tüm bunların amacı, ilk etapta blok zincirlerini ve kripto para birimini yaratan zihniyeti bağlamsallaştırmaktır: özgürlük önemlidir, merkezi olmayan ağlar özgürlüğü korumada iyidir ve para, bu tür ağların uygulanabileceği önemli bir alandır - ancak birkaçı arasında önemli bir alandır. Ve aslında, merkezi olmayan ağlara hiç ihtiyaç duyulmayan birkaç önemli alan daha vardır: bunun yerine, sadece doğru kriptografi uygulamasına ve bire bir iletişime ihtiyacınız vardır. Özellikle ödeme özgürlüğünün diğer tüm özgürlüklerin merkezinde yer aldığı fikri daha sonra ortaya çıkan bir şeydir - bir alaycı, bunun "sayının artmasını" haklı çıkarmak için geriye dönük olarak oluşturulmuş bir ideoloji olduğunu söyleyebilir.

En az birkaç başka teknolojik özgürlüğü, kripto jetonlarla şeyler yapma özgürlüğü kadar "temel" olarak düşünebilirim.

  • İletişimin özgürlüğü ve gizliliği: Bu, şifreli mesajlaşma ve takma ad kullanma gibi konuları kapsar.Zero-bilgi kanıtlarıaynı zamanda önemli doğruluk iddialarını (örneğin, bir ileti gerçek bir insandan gönderildiği) sağlarken, takma adı koruyabilirdi ve bu nedenle sıfır bilgi kanıtlarının kullanım durumlarını desteklemek burada da önemlidir.
  • Özgürlük ve gizlilik dostu dijital kimlik: burada bazı blockchain uygulamaları var, özellikle merkezi olmayan bir şekilde iptal etmeye ve 'olumsuz bir şeyi kanıtlama' konusunda çeşitli kullanım durumlarına izin verme konusunda, ancak gerçekçi olarak karma, imzalar ve sıfır bilgi kanıtları on kat daha fazla kullanılır.
  • Düşünce özgürlüğü ve gizliliği: Bu, gelecek birkaç on yılda daha da önemli hale gelecek, çünkü etkinliklerimizin daha da fazlası yapay zeka etkileşimleri aracılığıyla daha derin ve derin bir şekilde yapılır hale geldikçe. Önemli bir değişiklik olmazsa, varsayılan yol, düşüncelerimizin giderek daha fazlasının doğrudan aracılı ve merkezi yapay zeka şirketlerinin sunucuları tarafından okunacak olmasıdır.
  • Bilgiye yüksek kaliteli erişim: İnsanların çekişmeli bir ortamda önemli konular hakkında yüksek kaliteli görüşler oluşturmasına yardımcı olan sosyal teknolojiler. Ben şahsen öyleyim tahmin piyasalarında ve Topluluk Notlarında yükselişe geçti; çözümlere farklı bir bakış açınız olabilir, ancak konunun önemli olduğu nokta budur.

Ve yukarıdaki liste sadece teknoloji. Blok zinciri uygulamalarına katılmak ve inşa etmek için insanları motive eden hedefler genellikle teknolojinin dışında da etkileri olabilir: özgürlükten endişe duyuyorsanız, hükümetin istediğiniz türde bir aile sahibi olma özgürlüğünüzü saygı duymasını isteyebilirsiniz. Daha verimli ve adil ekonomiler inşa etmekle ilgileniyorsanız, konutlardaki bu durumun sonuçları. Ve benzeri.

Asıl noktam şu: Eğer bu makalenin ilk paragrafını geçip okumaya istekli biriyseniz, sadece kripto olduğu için değil, daha derin yatan hedefler nedeniyle kripto dünyasındasınız. Kripto-olarak-kripto değil, o derin yatan hedeflerle ve bunların ima ettiği tüm politika sonuçlarıyla durun.

Günümüzdeki “pro-kripto” girişimler, en azından bugün için, bu şekilde düşünmüyorlar:


The “key bills” that StandWithCryptoiz sürüyor. Siyasetçileri hiçbir şekilde kriptografi ve kripto para biriminin ötesindeki teknoloji ile ilgili özgürlükler konusunda yargılamak için hiçbir girişimde bulunulmuyor.

Bir politikacı kripto para ticaret özgürlüğünü destekliyorsa, ancak yukarıdaki konular hakkında hiçbir şey söylememişse, o zaman kripto para ticaret özgürlüğünü destekleyen temel düşünce süreci benimkinden (ve muhtemelen sizinkinden) çok farklıdır. Bu da gelecekte önem vereceğiniz konularda onların sizden farklı sonuçlara ulaşma olasılığının yüksek riskini ima eder.

Kripto ve uluslararasıcılık

Ethereum düğüm haritası, kaynak ethernodes.org

Benim ve birçok siberyeninin her zaman değer verdiği sosyal ve siyasi bir sebep, uluslararasıcılıktır. Uluslararasıcılık, devletçi eşitlikçi politikaların temel bir kör noktası olmuştur: Ulusal olarak “İşçileri korumaya çalışmak için” çeşitli kısıtlayıcı ekonomi politikaları uygularlar, ancak genellikle küresel eşitsizliğin üçte ikisinin gerçeğine neredeyse hiç veya hiç dikkat etmezler.ülkeler arasında, ülkeler içinde değilSon zamanlarda yerli işçileri korumak için popüler bir strateji olan tarifeler, ne yazık ki genellikle diğer ülkelerdeki işçilerin masraflarına yol açsa da, bu hedefe ulaşmada başarılı olmaktadır. İnternetin temel özgürleştirici yönlerinden biri, teoride en zengin ve en yoksul ulkeler arasında ayrım yapmamasıdır. Hemen hemen herkesin temel internet erişimine sahip olduğu bir noktaya geldiğimizde, daha eşit erişimli ve küreselleşmiş bir dijital toplumumuz olabilir. Kripto para birimleri bu idealleri para ve ekonomik etkileşim dünyasına genişletmektedir. Bu, küresel ekonomiyi düzleştirme konusunda önemli bir katkı potansiyeline sahiptir ve ben şahsen buna çok sayıda örnek gördüm.

Ancak uluslararasıcılık için 'kripto' önemliyse, politikacıları da dış dünyaya ne kadar önem verdiklerine göre değerlendirmeliyim. Belirli örnekler vermek istemiyorum, ancak birçoğunun bu ölçütte başarısız olduğu açıktır.

Bazen, bu hatta “kripto endüstrisi”ne kadar uzanıyor. Son zamanlarda EthCC'ye katılırken, Schengen vizesi almak onlar için çok daha zor hale geldiği için gelemeyeceklerini söyleyen birkaç arkadaşımdan mesajlar aldım. Vize erişilebilirliği, etkinlikler için konum belirlerken ana endişelerden biridir.Devcon; ABD de bu ölçekte kötü puan alıyor. Kripto endüstrisi benzersiz bir şekilde uluslararasıdır, bu nedenle göçmenlik hukuku kripto hukuktur. Hangi politikacılar ve hangi ülkeler bunun farkında?

Crypto-dostu şu anda, beş yıl sonra crypto-dostu anlamına gelmez

Eğer bir politikacının kripto dostu olduğunu görüyorsanız, yapabileceğiniz şeylerden biri, beş yıl önce kripto ile ilgili görüşlerini aramaktır. Benzer şekilde, beş yıl önce şifreli mesajlaşma konusundaki görüşlerini arayın. Özellikle, "özgürlüğü desteklemek" ile "şirketleri desteklemek" arasında uyumsuzluk olan bir konu bulmaya çalışın; 2000'lerin telif savaşları buna iyi bir örnektir. Bu, gelecekteki görüşlerinde hangi tür değişikliklerin olabileceği konusunda iyi bir rehber olabilir.

Merkezsizlik ve hızlanma arasındaki farklılık

Bir ayrışmanın gerçekleşebileceği bir yol, merkezileştirme ve hızlandırmanın hedeflerinin ayrışması durumunda olabilir. Geçen yıl, biranket serisitemel olarak insanlara, yapay zeka bağlamında bu iki özelliğin hangisini daha çok değer verdiklerini sormak.

  • Feragatname:

Bu makale [ tarafından yeniden basılmıştır.vitalik )], Özgün Başlık‘Siyasi bağlılıklarınızı “kripto yanlısı” olanlara dayandırmanın karşısında' başlığına ileterek, Bu yeniden basımıyla ilgili itirazınız varsa lütfen iletişime geçin Gate Learn“Gate Learn” ekibi ve hızlı bir şekilde işleyecekler.

Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

Makalelerin çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Sık sık, düzenleme zararlıdır.her ikisi Ademi merkeziyetçilik ve hızlanma: endüstrileri daha konsantre hale getirir ve onları yavaşlatır. En zararlı kripto düzenlemelerinin çoğu ("her şeyde zorunlu KYC") kesinlikle bu yönde ilerliyor. Ancak, bu hedeflerin birbirinden ayrılma olasılığı her zaman vardır. Yapay zeka için bu tartışmalı bir şekilde zaten gerçekleşiyor. Ademi merkeziyetçilik odaklı bir yapay zeka stratejisi, tüketici donanımı üzerinde çalışan daha küçük modellere odaklanır ve gizlilik ve merkezi kontrol distopyasıTüm yapay zekanın tüm eylemlerimizi gören merkezi sunuculara dayandığı ve operatörlerinin önyargılarının AI'nın çıktılarını kaçınamadığımız bir şekilde şekillendirdiği yerde. Daha küçük modellere odaklanan bir stratejinin avantajı, daha küçük modellerin yetenekleri bakımından daha sınırlı ve daha çok araç benzeri ve daha az bağımsız birimler olma olasılıklarının daha yüksek olması nedeniyle daha fazla AI güvenliği dostu olmasıdır. Akselerasyon odaklı bir AI stratejisi ise, küçük çiplerde çalışan en küçük mikro modellerden her şeye kadar her şeyden heyecanlıdır.7-trilyon dolarlık kümelerSam Altman'ın hayalleri.

Şimdilik söyleyebileceğim kadarıyla, kripto para dünyasında henüz görmedik.oBüyük bir ayrılma bu şekilde gerçekleşse de, bir gün olabileceği çok olası hissettiriyor. Bugün bir "pro-kripto" politikacı görürseniz, altta yatan değerlerini keşfetmeye değer ve bir çatışma ortaya çıkarsa hangi tarafı öncelikli olarak belirleyeceklerine bakın.

Otoriterlere göre "kripto-dostu" ne anlama geliyor

Otoriter hükümetlere özgü, dikkatli olunması gereken bir 'kripto-dostu' tarz vardır. Buna en iyi örnek, tahmin edileceği gibi modern Rusya'dır.

Son dönemde Rus hükümetinin kripto para birimleriyle ilgili politikası oldukça basit ve iki yönlüdür:

  1. Ne zaman bizkullanımı kripto, bu bize kaçınmamıza yardımcı olur başkalarınınkısıtlamalar, bu iyi.
  2. Ne zaman senkripto kullan, bu onu daha zor hale getirirbizisizi kısıtlamak veya gözetlemekUkrayna'ya 30 dolar bağış yapmak için sizi 9 yıl hapse sokabilirler., bu yüzden kötü.

İşte her tür Rus hükümeti eyleminin örnekleri:

Bunun bir diğer önemli sonucu da, eğer bir politikacı bugün kripto yanlısıysa, ancak ya kendileri çok güç arayan ya da olan birine yalakalık yapmaya istekli bir kişiyse, o zaman kripto savunuculuklarının bundan on yıl sonra nasıl görünebileceğidir. Onlar ya da emdikleri kişi gerçekten gücü pekiştirirse, neredeyse kesinlikle olacaktır. Ayrıca, "daha iyi olmalarına yardımcı olmak" için tehlikeli aktörlere yakın durma stratejisinin geri teperdahaçoğu zaman.

Ancak [siyasetçi] 'nin sadece kripto para birimi yanlısı olması değil, tüm platformu ve bakış açısı nedeniyle sevdim! Bu nedenle, neden kripto duruşlarına karşı coşkulu olmamalıyım?

Politika oyunu sadece "kim gelecek seçimi kazanacak" gibi basit bir şey değildir ve sözleriniz ve eylemlerinizin etkilediği birçok kaldıraç vardır. Özellikle,kamuya açık bir şekilde "pro-kripto" adayları desteklediğinizi izlenimi vererek sadece "pro-kripto" oldukları için desteklediğinizi gösterirseniz, politikacıların sizin desteğinizi alabilmek için yapmaları gereken tek şeyin "kripto"yi desteklemek olduğunu anlamalarına yardımcı oluyorsunuz. Bu, politikacıların desteğinizi almak için yapmaları gereken tek şeyin "kripto"yi desteklemek olduğunu anlamalarına yardımcı oluyor.. Şifreli mesajlaşmayı yasaklamayı da destekleseler, güç arayan bir narsist olsalar veya Çinli veya Hintli arkadaşınızın bir sonraki kripto konferansına katılmasını daha da zorlaştıran yasaları destekleseler bile, politikacıların yapması gereken tek şey size kolaylıkla coin ticareti yapmanızı sağlamaktır.

Yerel olarak çalışan StableDiffusion 3 olan “Bir hapishane hücresinde altın paralarla jonglör yapan biri”

Milyonlarca doları bağışlamaya hazır milyonlarca takipçisi olan biri ya da sadece sıradan biri olun, Gate.io size uygun bir çözüm sunar.uzakdaha onurlu teşvik eğimleri üzerinde yardımcı olabileceğiniz.

Bir politikacı kripto para yanlısıysa sormamız gereken temel soru: Doğru nedenler için mi içindeler?Onların 21. yüzyılda teknoloji, siyaset ve ekonominin nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda sizinle aynı vizyona sahip olduklarına inanıyor musunuz? Onların iyi, olumlu bir vizyonu var mı, yakın dönem endişeleri gibi “kötü diğer kabileyi yok et” gibi konuların ötesine geçen bir vizyonları var mı? Eğer varsa, harika: onları desteklemelisiniz ve onları desteklediğiniz için net bir şekilde ortaya koymalısınız. Eğer yoksa, ya tamamen uzak durun ya da daha iyi güçlerle aynı hizada olun.

Not:

  1. Bu makale [Vitalik Buterin'in web sitesi], telif hakkı orijinal yazarına aittir [Vitalik Buterin], eğer yeniden basım hakkında herhangi bir itirazınız varsa, lütfen iletişime geçin, Gate Öğrenekip ve ekip, ilgili prosedürlere göre en kısa sürede işlemleri halledecektir.

  2. Dikkat: Bu makalede ifade edilen görüşler sadece yazarın kişisel görüşlerini yansıtmaktadır ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmaz.

  3. Makalenin diğer dil versiyonları Gate Learn ekibi tarafından çevrilir ve bahsedilmez.Gate.io, çevrilen makale çoğaltılamaz, dağıtılamaz veya kopyalanamaz.

Siyasi bağlılıklarınızı "kripto yanlısı" olanlara göre seçmeyin.

Orta SeviyeAug 07, 2024
Bu makale, sadece kripto para birimleri konusundaki tutumlarına dayanarak hangi partilere ve adaylara destek verileceğine karar verme eğilimine karşı çıkıyor. Kripto para biriminin sadece teknoloji ve para olmadığını vurguluyor; daha da önemlisi, özgürlük ve merkezsizleşme ruhunu temsil etmektedir.
Siyasi bağlılıklarınızı "kripto yanlısı" olanlara göre seçmeyin.

Son birkaç yılda, “crypto” politika açısından giderek daha önemli bir konu haline gelmiş ve çeşitli yargı bölgelerinin, çeşitli yollarla blockchain işleri yapan çeşitli aktörleri düzenleyen yasaları düşündüğü bir döneme girdik. Bu, Kripto Varlıklar Piyasaları Düzenlemesi (MiCA)AB'de,İngiltere'de stabil kripto paraları düzenlemeye yönelik çabalar, ve karmaşık karışımımevzuatve ABD'de gördüğümüz SEC tarafından denetim yoluyla düzenleme girişimleri. Bu tasarıların çoğu, benim görüşüme göre, çoğunlukla makul, ancak hükümetlerin bu gibi aşırı adımlar deneyeceği korkuları var.Hemen hemen tüm coin'leri menkul kıymet olarak işlem yapmakveyakendine barındırılan cüzdanları yasaklamaBu korkuların ardından, kripto alanında daha aktif siyasi bir rol üstlenme eğilimi giderek artıyor ve siyasi partilere ve adaylara karşı neredeyse tamamen onların "kripto"ya hoşgörülü ve dostça olup olmadığına bağlı olarak destek veriliyor.

Bu yazıda, bu trende karşı çıkıyorum ve özellikle bu şekilde karar vermenin, ilk olarak sizi kripto alanına getiren değerlere karşı yüksek bir risk taşıdığını savunuyorum.

2018'de Vladimir Putin ile ben. O zaman, Rus hükümetinde birçok kişi "kripto para birimlerine açık olmaya" istekli olduklarını ifade etti.

“Kripto” sadece kripto para birimleri ve blockchainler değildir.

Kripto alanında sık sık "para"nın merkeziyetine aşırı odaklanma eğilimi vardır ve en önemli siyasi konunun para (veya isterseniz "jetonlar") tutma ve harcama özgürlüğü olduğu düşünülür. Burada önemli bir mücadele verilmesi gerektiğine katılıyorum: modern dünyada önemli bir şey yapabilmek için paraya ihtiyacınız var, bu yüzden eğer birinin para erişimini kapatabilirseniz, siyasi muhalefeti keyfi olarak engelleyebilirsiniz. Özel olarak para harcama hakkı, @whatbitcoindid/privacy-and-zcash-with-zooko-wilcox-85d66f4dd639">Zooko yorulmak bilmeden savunduğu şey, benzer şekilde önemlidir. Jeton çıkarabilme yeteneği, insanların gerçekten kolektif ekonomik güce sahip ve şeyler yapabilen dijital organizasyonlar oluşturma yeteneklerini önemli ölçüde artırabilir. Ancak, neredeyse yalnızca kripto para birimleri ve blok zincirlerine odaklanmak daha zor savunulabilir ve önemli olan, aslında kriptonun yaratıcılığı olan ideoloji değildi.

Kripto'nun aslında yaratıcısı olan şeydi kriptopank hareketi, genellikle bireysel özgürlükleri korumanın ve geliştirmenin bir yolu olarak özgür ve açık teknolojiyi savunan çok daha geniş bir techno-libertarian ethos vardı. 2000'lerde, ana tema, kurumsal lobiler tarafından itilen kısıtlayıcı telif yasalarıyla mücadeleydi (ör. RIAAveMPAA) internetin etiketlediğiMAFIAA". Çok fazla öfke yaratan ünlü bir hukuk davasıydı Capitol Records, Inc. v. Thomas-Rasset, bir dosya paylaşım ağı üzerinden 24 şarkıyı yasadışı olarak indirdiği için davalı 222.000 dolar tazminat ödemeye zorlandığı yerdi. Mücadelenin ana silahları torrent ağları, şifreleme ve internet anonimleştirme idi. Erken öğrenilen merkezsizleştirme öneminin bir dersi. Açıkça siyasi açıklamalardan birinde açıklandığı gibi,Satoshi tarafından yapıldı:

[Kullanım zorunluluklarının zayıflıklarının uzun bir açıklaması elided.]

Kriptografi ile siyasi problemlere çözüm bulamazsınız.

Evet, ama büyük bir savaşı kazanabilir ve birkaç yıl boyunca özgürlük alanında yeni bir bölge kazanabiliriz.

Hükümetler, Napster gibi merkezi kontrol edilen ağların başlarını kesmekte iyidir, ancak Gnutella ve Tor gibi saf P2P ağları kendi ayakları üzerinde duruyor gibi görünüyor.

Bitcoin, internet ödemeleri alanında o ruhun bir uzantısı olarak görülüyordu. Hatta bir dönem, "Gate.io'nun erken bir eşdeğeri bile vardı.regen kültür“: Bitcoin, çevrimiçi ödeme yapmanın inanılmaz kolay bir yolu olduğu için, sanatçıları çalışmaları için kısıtlayıcı telif hakkı yasalarına dayanmadan tazmin etmek için kullanılabileceği gibi, bu konuda kendi katkıda bulundum: 2011 yılında Bitcoin Weekly için makaleler yazarken, yazdığım iki yeni makalenin ilk paragrafını yayınladığımız bir mekanizma geliştirdim ve bu şekilde kalanı "fidye için" tut, belirli bir BTC miktarına ulaşıldığında herkese açık bir adrese yapılan toplam bağışlar yayınlanır.

Tüm bunların amacı, ilk etapta blok zincirlerini ve kripto para birimini yaratan zihniyeti bağlamsallaştırmaktır: özgürlük önemlidir, merkezi olmayan ağlar özgürlüğü korumada iyidir ve para, bu tür ağların uygulanabileceği önemli bir alandır - ancak birkaçı arasında önemli bir alandır. Ve aslında, merkezi olmayan ağlara hiç ihtiyaç duyulmayan birkaç önemli alan daha vardır: bunun yerine, sadece doğru kriptografi uygulamasına ve bire bir iletişime ihtiyacınız vardır. Özellikle ödeme özgürlüğünün diğer tüm özgürlüklerin merkezinde yer aldığı fikri daha sonra ortaya çıkan bir şeydir - bir alaycı, bunun "sayının artmasını" haklı çıkarmak için geriye dönük olarak oluşturulmuş bir ideoloji olduğunu söyleyebilir.

En az birkaç başka teknolojik özgürlüğü, kripto jetonlarla şeyler yapma özgürlüğü kadar "temel" olarak düşünebilirim.

  • İletişimin özgürlüğü ve gizliliği: Bu, şifreli mesajlaşma ve takma ad kullanma gibi konuları kapsar.Zero-bilgi kanıtlarıaynı zamanda önemli doğruluk iddialarını (örneğin, bir ileti gerçek bir insandan gönderildiği) sağlarken, takma adı koruyabilirdi ve bu nedenle sıfır bilgi kanıtlarının kullanım durumlarını desteklemek burada da önemlidir.
  • Özgürlük ve gizlilik dostu dijital kimlik: burada bazı blockchain uygulamaları var, özellikle merkezi olmayan bir şekilde iptal etmeye ve 'olumsuz bir şeyi kanıtlama' konusunda çeşitli kullanım durumlarına izin verme konusunda, ancak gerçekçi olarak karma, imzalar ve sıfır bilgi kanıtları on kat daha fazla kullanılır.
  • Düşünce özgürlüğü ve gizliliği: Bu, gelecek birkaç on yılda daha da önemli hale gelecek, çünkü etkinliklerimizin daha da fazlası yapay zeka etkileşimleri aracılığıyla daha derin ve derin bir şekilde yapılır hale geldikçe. Önemli bir değişiklik olmazsa, varsayılan yol, düşüncelerimizin giderek daha fazlasının doğrudan aracılı ve merkezi yapay zeka şirketlerinin sunucuları tarafından okunacak olmasıdır.
  • Bilgiye yüksek kaliteli erişim: İnsanların çekişmeli bir ortamda önemli konular hakkında yüksek kaliteli görüşler oluşturmasına yardımcı olan sosyal teknolojiler. Ben şahsen öyleyim tahmin piyasalarında ve Topluluk Notlarında yükselişe geçti; çözümlere farklı bir bakış açınız olabilir, ancak konunun önemli olduğu nokta budur.

Ve yukarıdaki liste sadece teknoloji. Blok zinciri uygulamalarına katılmak ve inşa etmek için insanları motive eden hedefler genellikle teknolojinin dışında da etkileri olabilir: özgürlükten endişe duyuyorsanız, hükümetin istediğiniz türde bir aile sahibi olma özgürlüğünüzü saygı duymasını isteyebilirsiniz. Daha verimli ve adil ekonomiler inşa etmekle ilgileniyorsanız, konutlardaki bu durumun sonuçları. Ve benzeri.

Asıl noktam şu: Eğer bu makalenin ilk paragrafını geçip okumaya istekli biriyseniz, sadece kripto olduğu için değil, daha derin yatan hedefler nedeniyle kripto dünyasındasınız. Kripto-olarak-kripto değil, o derin yatan hedeflerle ve bunların ima ettiği tüm politika sonuçlarıyla durun.

Günümüzdeki “pro-kripto” girişimler, en azından bugün için, bu şekilde düşünmüyorlar:


The “key bills” that StandWithCryptoiz sürüyor. Siyasetçileri hiçbir şekilde kriptografi ve kripto para biriminin ötesindeki teknoloji ile ilgili özgürlükler konusunda yargılamak için hiçbir girişimde bulunulmuyor.

Bir politikacı kripto para ticaret özgürlüğünü destekliyorsa, ancak yukarıdaki konular hakkında hiçbir şey söylememişse, o zaman kripto para ticaret özgürlüğünü destekleyen temel düşünce süreci benimkinden (ve muhtemelen sizinkinden) çok farklıdır. Bu da gelecekte önem vereceğiniz konularda onların sizden farklı sonuçlara ulaşma olasılığının yüksek riskini ima eder.

Kripto ve uluslararasıcılık

Ethereum düğüm haritası, kaynak ethernodes.org

Benim ve birçok siberyeninin her zaman değer verdiği sosyal ve siyasi bir sebep, uluslararasıcılıktır. Uluslararasıcılık, devletçi eşitlikçi politikaların temel bir kör noktası olmuştur: Ulusal olarak “İşçileri korumaya çalışmak için” çeşitli kısıtlayıcı ekonomi politikaları uygularlar, ancak genellikle küresel eşitsizliğin üçte ikisinin gerçeğine neredeyse hiç veya hiç dikkat etmezler.ülkeler arasında, ülkeler içinde değilSon zamanlarda yerli işçileri korumak için popüler bir strateji olan tarifeler, ne yazık ki genellikle diğer ülkelerdeki işçilerin masraflarına yol açsa da, bu hedefe ulaşmada başarılı olmaktadır. İnternetin temel özgürleştirici yönlerinden biri, teoride en zengin ve en yoksul ulkeler arasında ayrım yapmamasıdır. Hemen hemen herkesin temel internet erişimine sahip olduğu bir noktaya geldiğimizde, daha eşit erişimli ve küreselleşmiş bir dijital toplumumuz olabilir. Kripto para birimleri bu idealleri para ve ekonomik etkileşim dünyasına genişletmektedir. Bu, küresel ekonomiyi düzleştirme konusunda önemli bir katkı potansiyeline sahiptir ve ben şahsen buna çok sayıda örnek gördüm.

Ancak uluslararasıcılık için 'kripto' önemliyse, politikacıları da dış dünyaya ne kadar önem verdiklerine göre değerlendirmeliyim. Belirli örnekler vermek istemiyorum, ancak birçoğunun bu ölçütte başarısız olduğu açıktır.

Bazen, bu hatta “kripto endüstrisi”ne kadar uzanıyor. Son zamanlarda EthCC'ye katılırken, Schengen vizesi almak onlar için çok daha zor hale geldiği için gelemeyeceklerini söyleyen birkaç arkadaşımdan mesajlar aldım. Vize erişilebilirliği, etkinlikler için konum belirlerken ana endişelerden biridir.Devcon; ABD de bu ölçekte kötü puan alıyor. Kripto endüstrisi benzersiz bir şekilde uluslararasıdır, bu nedenle göçmenlik hukuku kripto hukuktur. Hangi politikacılar ve hangi ülkeler bunun farkında?

Crypto-dostu şu anda, beş yıl sonra crypto-dostu anlamına gelmez

Eğer bir politikacının kripto dostu olduğunu görüyorsanız, yapabileceğiniz şeylerden biri, beş yıl önce kripto ile ilgili görüşlerini aramaktır. Benzer şekilde, beş yıl önce şifreli mesajlaşma konusundaki görüşlerini arayın. Özellikle, "özgürlüğü desteklemek" ile "şirketleri desteklemek" arasında uyumsuzluk olan bir konu bulmaya çalışın; 2000'lerin telif savaşları buna iyi bir örnektir. Bu, gelecekteki görüşlerinde hangi tür değişikliklerin olabileceği konusunda iyi bir rehber olabilir.

Merkezsizlik ve hızlanma arasındaki farklılık

Bir ayrışmanın gerçekleşebileceği bir yol, merkezileştirme ve hızlandırmanın hedeflerinin ayrışması durumunda olabilir. Geçen yıl, biranket serisitemel olarak insanlara, yapay zeka bağlamında bu iki özelliğin hangisini daha çok değer verdiklerini sormak.

  • Feragatname:

Bu makale [ tarafından yeniden basılmıştır.vitalik )], Özgün Başlık‘Siyasi bağlılıklarınızı “kripto yanlısı” olanlara dayandırmanın karşısında' başlığına ileterek, Bu yeniden basımıyla ilgili itirazınız varsa lütfen iletişime geçin Gate Learn“Gate Learn” ekibi ve hızlı bir şekilde işleyecekler.

Sorumluluk Reddi: Bu makalede yer alan görüşler yalnızca yazarın görüşleridir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.

Makalelerin çevirileri, Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Belirtilmedikçe, çevrilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya kopyalanması yasaktır.

Sık sık, düzenleme zararlıdır.her ikisi Ademi merkeziyetçilik ve hızlanma: endüstrileri daha konsantre hale getirir ve onları yavaşlatır. En zararlı kripto düzenlemelerinin çoğu ("her şeyde zorunlu KYC") kesinlikle bu yönde ilerliyor. Ancak, bu hedeflerin birbirinden ayrılma olasılığı her zaman vardır. Yapay zeka için bu tartışmalı bir şekilde zaten gerçekleşiyor. Ademi merkeziyetçilik odaklı bir yapay zeka stratejisi, tüketici donanımı üzerinde çalışan daha küçük modellere odaklanır ve gizlilik ve merkezi kontrol distopyasıTüm yapay zekanın tüm eylemlerimizi gören merkezi sunuculara dayandığı ve operatörlerinin önyargılarının AI'nın çıktılarını kaçınamadığımız bir şekilde şekillendirdiği yerde. Daha küçük modellere odaklanan bir stratejinin avantajı, daha küçük modellerin yetenekleri bakımından daha sınırlı ve daha çok araç benzeri ve daha az bağımsız birimler olma olasılıklarının daha yüksek olması nedeniyle daha fazla AI güvenliği dostu olmasıdır. Akselerasyon odaklı bir AI stratejisi ise, küçük çiplerde çalışan en küçük mikro modellerden her şeye kadar her şeyden heyecanlıdır.7-trilyon dolarlık kümelerSam Altman'ın hayalleri.

Şimdilik söyleyebileceğim kadarıyla, kripto para dünyasında henüz görmedik.oBüyük bir ayrılma bu şekilde gerçekleşse de, bir gün olabileceği çok olası hissettiriyor. Bugün bir "pro-kripto" politikacı görürseniz, altta yatan değerlerini keşfetmeye değer ve bir çatışma ortaya çıkarsa hangi tarafı öncelikli olarak belirleyeceklerine bakın.

Otoriterlere göre "kripto-dostu" ne anlama geliyor

Otoriter hükümetlere özgü, dikkatli olunması gereken bir 'kripto-dostu' tarz vardır. Buna en iyi örnek, tahmin edileceği gibi modern Rusya'dır.

Son dönemde Rus hükümetinin kripto para birimleriyle ilgili politikası oldukça basit ve iki yönlüdür:

  1. Ne zaman bizkullanımı kripto, bu bize kaçınmamıza yardımcı olur başkalarınınkısıtlamalar, bu iyi.
  2. Ne zaman senkripto kullan, bu onu daha zor hale getirirbizisizi kısıtlamak veya gözetlemekUkrayna'ya 30 dolar bağış yapmak için sizi 9 yıl hapse sokabilirler., bu yüzden kötü.

İşte her tür Rus hükümeti eyleminin örnekleri:

Bunun bir diğer önemli sonucu da, eğer bir politikacı bugün kripto yanlısıysa, ancak ya kendileri çok güç arayan ya da olan birine yalakalık yapmaya istekli bir kişiyse, o zaman kripto savunuculuklarının bundan on yıl sonra nasıl görünebileceğidir. Onlar ya da emdikleri kişi gerçekten gücü pekiştirirse, neredeyse kesinlikle olacaktır. Ayrıca, "daha iyi olmalarına yardımcı olmak" için tehlikeli aktörlere yakın durma stratejisinin geri teperdahaçoğu zaman.

Ancak [siyasetçi] 'nin sadece kripto para birimi yanlısı olması değil, tüm platformu ve bakış açısı nedeniyle sevdim! Bu nedenle, neden kripto duruşlarına karşı coşkulu olmamalıyım?

Politika oyunu sadece "kim gelecek seçimi kazanacak" gibi basit bir şey değildir ve sözleriniz ve eylemlerinizin etkilediği birçok kaldıraç vardır. Özellikle,kamuya açık bir şekilde "pro-kripto" adayları desteklediğinizi izlenimi vererek sadece "pro-kripto" oldukları için desteklediğinizi gösterirseniz, politikacıların sizin desteğinizi alabilmek için yapmaları gereken tek şeyin "kripto"yi desteklemek olduğunu anlamalarına yardımcı oluyorsunuz. Bu, politikacıların desteğinizi almak için yapmaları gereken tek şeyin "kripto"yi desteklemek olduğunu anlamalarına yardımcı oluyor.. Şifreli mesajlaşmayı yasaklamayı da destekleseler, güç arayan bir narsist olsalar veya Çinli veya Hintli arkadaşınızın bir sonraki kripto konferansına katılmasını daha da zorlaştıran yasaları destekleseler bile, politikacıların yapması gereken tek şey size kolaylıkla coin ticareti yapmanızı sağlamaktır.

Yerel olarak çalışan StableDiffusion 3 olan “Bir hapishane hücresinde altın paralarla jonglör yapan biri”

Milyonlarca doları bağışlamaya hazır milyonlarca takipçisi olan biri ya da sadece sıradan biri olun, Gate.io size uygun bir çözüm sunar.uzakdaha onurlu teşvik eğimleri üzerinde yardımcı olabileceğiniz.

Bir politikacı kripto para yanlısıysa sormamız gereken temel soru: Doğru nedenler için mi içindeler?Onların 21. yüzyılda teknoloji, siyaset ve ekonominin nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda sizinle aynı vizyona sahip olduklarına inanıyor musunuz? Onların iyi, olumlu bir vizyonu var mı, yakın dönem endişeleri gibi “kötü diğer kabileyi yok et” gibi konuların ötesine geçen bir vizyonları var mı? Eğer varsa, harika: onları desteklemelisiniz ve onları desteklediğiniz için net bir şekilde ortaya koymalısınız. Eğer yoksa, ya tamamen uzak durun ya da daha iyi güçlerle aynı hizada olun.

Not:

  1. Bu makale [Vitalik Buterin'in web sitesi], telif hakkı orijinal yazarına aittir [Vitalik Buterin], eğer yeniden basım hakkında herhangi bir itirazınız varsa, lütfen iletişime geçin, Gate Öğrenekip ve ekip, ilgili prosedürlere göre en kısa sürede işlemleri halledecektir.

  2. Dikkat: Bu makalede ifade edilen görüşler sadece yazarın kişisel görüşlerini yansıtmaktadır ve herhangi bir yatırım tavsiyesi oluşturmaz.

  3. Makalenin diğer dil versiyonları Gate Learn ekibi tarafından çevrilir ve bahsedilmez.Gate.io, çevrilen makale çoğaltılamaz, dağıtılamaz veya kopyalanamaz.

Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!