Dencun'a Yükseltmeden Sonra, Ethereum Geçmiş Verilerin Long Vadeli Depolama ve Erişim Sorunları Nasıl Ele Alınacak?

İleri SeviyeJun 24, 2024
Yapay zeka, küresel teknolojik gelişmede ana akım trend haline geldikçe, blok zinciri teknolojisi ile entegrasyonu da gelecekteki bir yön olarak görülüyor. Bu eğilim, geçmiş verilere erişim ve bu verilerin analizine yönelik artan bir talebe yol açmıştır. Bu bağlamda, EWM benzersiz avantajlarını ortaya koymaktadır. ChainFeeds araştırmacısı 0xNatalie, makalesinde EWM kavramını, veri işleme iş akışını ve kullanım alanlarını detaylandırıyor.
Dencun'a Yükseltmeden Sonra, Ethereum Geçmiş Verilerin Long Vadeli Depolama ve Erişim Sorunları Nasıl Ele Alınacak?

Ethereum State Data Enflasyon Sorunu ve Çözümleri

Ethereum'ın ağ popülaritesi ve uygulama talebi arttıkça, geçmiş durum verileri hızla genişliyor. Bu sorunu çözmek için Ethereum, ilk tam düğümlerden hafif istemcilere aşamalı olarak gelişti ve son zamanlarda, topluluk içinde Pectra yükseltmesi hakkındaki tartışmalar, geçmiş sona erme mekanizmaları aracılığıyla bazı geçmiş verileri periyodik olarak temizleme önerilerini içeriyor.

Ethereum'in long vadeli hedeflerinden biri, verileri farklı blok zincirleri arasında dağıtmak için parçalama uygulamak ve bireysel zincirler üzerindeki yükü azaltmaktır. Dencun yükseltmesinde uygulanan EIP-4844, Ethereum ağında tam parçalamaya doğru önemli bir adımı işaret ediyor. EIP-4844, "bloblar" adı verilen geçici veri türlerini tanıtarak Rollup'ların Ethereum ana zincirine daha düşük maliyetle daha fazla veri göndermesini sağlar. Depolama taleplerini yönetmek için blob verileri, depolamadan yaklaşık 18 gün sonra konsensüs katmanı düğümlerinden silinir.

Ethereum'ın kendi iyileştirmelerine ek olarak, Celestia, Aviil ve EigenDA gibi projeler de veri yönetimini geliştirmek için çözümler geliştiriyor. Blok zincirlerinin gerçek zamanlı operasyonlarını ve ölçeklenebilirliğini iyileştiren etkili short vadeli Veri Kullanılabilirliği (DA) çözümleri sağlarlar. Ancak bu çözümler, kullanıcı kimlik doğrulama verilerinin long süreli depolanmasına dayanan dApp'ler veya yapay zeka modeli eğitimine ihtiyaç duyanlar gibi geçmiş verilere long süreli erişim gerektiren uygulamaları ele almaz.

Ethereum ekosisteminde long vadeli veri depolama zorluğunun üstesinden gelmek için EthStorage, Pinax ve Covalent gibi projeler çözümler önermektedir. EthStorage, Rollup'lar için long vadeli DA sunarak uzun süreler boyunca veri erişilebilirliği sağlar. Pinax, The Graph ve StreamingFast, blob veri paketlerinin long süreli depolanması ve alınmasına yönelik çözümler üzerinde işbirliği yapıyor. Covalent'in Ethereum Wayback Machine (EWM) yalnızca long vadeli bir veri depolama çözümü olarak hizmet etmekle kalmaz, aynı zamanda akıllı sözleşme dahili durumlarının, işlem sonuçlarının, olay günlüklerinin ve daha fazlasının derinlemesine incelenmesini sağlayarak veri sorgulama ve analizini kolaylaştırır.

Yapay zeka, küresel teknolojik gelişmede ana akım bir trend haline geldikçe, blok zinciri teknolojisi ile entegrasyonu gelecekteki bir yön olarak görülüyor. Bu eğilim, geçmiş verilere erişim ve bu verilerin analizine yönelik artan bir talebe yol açmıştır. Bu bağlamda EWM, Ethereum geçmiş veriler için arşivleme ve işleme yetenekleri sağlayarak, kullanıcıların karmaşık veri yapılarını almalarına ve akıllı sözleşmeler üzerinde ayrıntılı analiz ve sorgulama yapmalarına olanak tanıyarak benzersiz avantajlarını ortaya koymaktadır.

Ethereum Wayback Machine (EWM) Tanıtımı

Ethereum Wayback Machine (EWM), Ethereum ile ilgili geçmiş verileri korumak ve erişilebilir ve doğrulanabilir hale getirmek için Wayback Machine konseptinden ilham alıyor. Wayback Machine, İnternet Arşivi tarafından oluşturulan, internet tarihini kaydetmeyi ve korumayı amaçlayan bir dijital arşiv projesidir. Bu araç, kullanıcıların bir web sitesinin arşivlenmiş sürümlerini zaman içinde farklı noktalarda görüntülemesine olanak tanıyarak, insanların web sitesi içeriğindeki geçmiş değişiklikleri anlamalarına yardımcı olur.

Tarihsel veriler, yalnızca teknik mimarisini desteklemekle kalmayıp aynı zamanda ekonomik modellerinin temel taşı olarak hizmet eden blok zincirinin varlığı için temeldir. Blok Zinciri başlangıçta halka açık ve değişmez bir tarihsel kayıt sağlamak için tasarlandı. Örneğin, Bitcoin, her işlemin geçmişini kaydeden, şeffaflık ve güvenlik sağlayan değişmez, merkezi olmayan bir defter oluşturmak için oluşturuldu.

Geçmiş verilere olan talep çok çeşitli senaryoları kapsar, ancak şu anda verimli ve doğrulanabilir depolama yöntemlerinin eksikliği vardır. EWM, blob verileri de dahil olmak üzere verileri kalıcı olarak depolayabilen long vadeli bir Veri Kullanılabilirliği (DA) çözümü olarak hizmet vererek, durum sona erme ve veri parçalamadan kaynaklanan geçmiş veri erişilebilirliği sorunlarını ele alır. EWM, karmaşık veri yapısı sorgularını destekleyerek, Ethereum üzerindeki geçmiş verilerin arşivlenmesine ve long vadeli erişilebilirliğinin sağlanmasına odaklanır.

Daha sonra, EWM'nin benzersiz veri işleme iş akışı ile bu hedefe nasıl ulaştığını inceleyeceğiz.

EWM'nin Veri İşleme İş Akışı: Çıkarma, İyileştirme ve İndeksleme

Covalent, kullanıcılara blok zinciri verileri için erişim ve sorgulama hizmetleri sağlayan bir platformdur. Blok zinciri verilerini yakalar ve dizine ekler, güvenilir depolama ve hızlı erişim sağlamak için ağdaki birden çok düğümde depolar. Covalent, verileri işlemek için Ethereum Wayback Machine'i (EWM) kullanır ve blok zinciri geçmiş verilerine sürekli erişilebilirlik sağlar. EWM veri işleme iş akışı üç temel adımdan oluşur: Ayıklama ve Dışa Aktarma, İyileştirme ve İndeksleme ve Sorgulama.

  1. Çıkarma ve Dışa Aktarma: Bu, geçmiş işlem verilerinin blok zinciri ağından doğrudan çıkarılmasını içeren sürecin ilk adımıdır. Bu adım, Blok Numune Üreticileri (BSP) olarak bilinen uzman kuruluşlar tarafından gerçekleştirilir. BSP'lerin birincil görevi, blok zinciri verilerinin orijinal anlık görüntüleri olan "blok örnekleri" oluşturmak ve korumaktır. Bu blok örnekleri, veri bütünlüğünü ve doğruluğunu korumak için çok önemli olan blok zinciri geçmiş durumlarının kanonik temsilleri olarak hizmet eder. Oluşturulduktan sonra, bu blok örnekleri dağıtılmış sunuculara (IPFS üzerine kurulu) yüklenir ve ProofChain sözleşmesi kullanılarak yayınlanır ve doğrulanır. Bu, veri güvenliğini sağlar ve başkalarına verilerin güvenli bir şekilde korunduğunu bildirir.
  2. İyileştirme: Veri ayıklama işleminden sonra, Blok Sonuç Üreticileri (BRP) verileri iyileştirir. BRP'ler ham verileri daha kullanışlı formlara dönüştürür. Blok zinciri verilerine erişmenin geleneksel yöntemleri genellikle sınırlı bilgi sağlar ve karmaşık veri yapılarını sorgulamaya elverişli değildir. BRP'ler, verileri yeniden yürüterek ve dönüştürerek, dahili sözleşme durumları ve işlem yürütme yolları gibi daha ayrıntılı bilgiler sunabilir. Ayrıca, BRP'ler, işlenmiş verileri önceden işleyerek ve depolayarak, her sorgu veya veri analizi için tam düğümleri yeniden çalıştırma ihtiyacını önemli ölçüde azaltır, böylece sorgu hızını artırır ve depolama ve hesaplama maliyetlerini azaltır. Böylece, orijinal "blok numuneler", sorgulanması ve analiz edilmesi daha kolay olan "blok sonuçlarına" dönüştürülür. Bu süreç yalnızca Kovalent ağın performansını artırmakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla veri sorgulama ve analiz olanaklarını da genişletir.
  3. İndeksleme ve Sorgulama: Son olarak, Sorgu Operatörleri, işlenen verileri araması kolay konumlarda düzenler ve depolar. API kullanıcı isteklerine bağlı olarak, API sorgularına yanıt vermek için hem geçmiş hem de gerçek zamanlı verilerin kullanılabilmesini sağlamak için veriler dağıtılmış sunuculardan alınır. Bu, kullanıcıların Covalent ağında depolanan blok zinciri verilerine etkin bir şekilde erişmesini ve bunları kullanmasını sağlar.

Covalent, Ethereum, Polygon, Solana ve diğerleri gibi birden çok blok zincirinden geçmiş verilerin alınmasını destekleyen birleşik bir GoldRush API sağlar. Bu GoldRush API, geliştiricilere ERC20 token bakiyelerini ve NFT verilerini tek bir aramayla almalarına olanak tanıyan kapsamlı bir veri çözümü sunar. Bu kripto para birimi geliştirme sürecini basitleştirir ve Rainbow ve Zerion gibi cüzdanları NFT. Ek olarak, API aracılığıyla DA (Veri Kullanılabilirliği) verilerine erişmek, kredi puanlarının (Krediler) tüketilmesini gerektirir. Farklı istek türleri (ör. A Sınıfı, B Sınıfı, C Sınıfı) her kategori için belirli kredi maliyetleriyle kategorilere ayrılır. Bu gelir modeli operatör ağını destekler.

Geleceğe Bakış Yapay

zeka hızla ilerledikçe, yapay zekayı blok zinciri ile entegre etme eğilimi giderek daha belirgin hale geliyor. Blok Zinciri teknolojisi, yapay zekaya değişmez ve dağıtılmış bir doğrulanmış veri kaynağı sağlayarak veri şeffaflığını ve güvenilirliğini artırır, böylece yapay zeka modellerini veri analizi ve karar vermede daha kesin ve güvenilir hale getirir. Yapay zeka, algoritmaları optimize etmek, eğilimleri tahmin etmek ve karmaşık görevleri ve işlemleri doğrudan yürütmek için blok zinciri veri analizinden yararlanarak merkezi olmayan uygulamaların (dApp'ler) verimliliğini önemli ölçüde artırır ve maliyetleri azaltır. EWM aracılığıyla yapay zeka modelleri, on-chain tümü bütünlüğü ve doğrulanabilirliği koruyan çok çeşitli yapılandırılmış Web3 veri kümelerine erişim kazanır. EWM, yapay zeka modelleri ve blok zinciri arasında bir köprü görevi görerek yapay zeka geliştiricileri için veri alımını ve kullanımını büyük ölçüde kolaylaştırır.

Şu anda, bazı AI projeleri Covalent ile entegre edilmiştir:

  • SmartWhales: Yapay zeka teknolojisini kullanarak Copy-Trading yatırım stratejilerini optimize eden bir platform. Kopya ticareti, başarılı ticaret modellerini ve stratejilerini belirlemek için geçmiş verileri analiz etmeye dayanır. Covalent, kapsamlı ve ayrıntılı blok zinciri veri kümeleri sağlayarak SmartWhales'in kullanıcılara belirli piyasa koşulları altında etkili stratejiler önermek için geçmiş ticaret davranışlarını ve sonuçlarını analiz etmesine olanak tanır.
  • BotFi: Covalent'in verilerini entegre ederek piyasa trendlerini analiz eden ve ticaret stratejilerini otomatikleştiren DeFi bir ticaret botu. Piyasa değişikliklerine göre alım satım işlemlerini otomatik olarak yürütür.
  • Laika AI: Kapsamlı on-chain analizi için yapay zekayı kullanır. Laika AI, yapay zeka modellerini güçlendirmek için Covalent'in yapılandırılmış blok zinciri verilerini entegre ederek kullanıcılara karmaşık on-chain veri analizinde yardımcı olur.
  • Entendre Finance: Gerçek zamanlı içgörüler ve tahmine dayalı analitik sunan otomatik DeFi varlık yönetimi. Yapay zekası, dijital varlık varlıklarını izleme ve yönetme ve belirli ticaret stratejilerini yürütme gibi varlık yönetimi görevlerini basitleştirmek ve otomatikleştirmek için Covalent'in yapılandırılmış verilerinden yararlanır.

EWM, değişen taleplere göre sürekli olarak kendini geliştirmekte ve yükseltmektedir. Kovalent mühendisi Pranay Valson, gelecekte EWM'nin protokol özelliklerini Polygon ve Arbitrum gibi diğer destek blok zincirlerini de kapsayacak şekilde genişleteceğini belirtti. EWM ayrıca daha geniş uyumluluk ve uygulama elde etmek için BSP çatallarını Nethermind ve Besu gibi Ethereum istemcilere entegre etmeyi planlıyor. Buna ek olarak, EWM, beacon ağı üzerinde blob işlemlerini gerçekleştirirken, veri depolama ve alma verimliliğini artırmak ve böylece depolama maliyetlerini azaltmak için KZG taahhütlerini kullanacaktır.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [ChainFeeds Research] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [0XNATALIE]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.

Dencun'a Yükseltmeden Sonra, Ethereum Geçmiş Verilerin Long Vadeli Depolama ve Erişim Sorunları Nasıl Ele Alınacak?

İleri SeviyeJun 24, 2024
Yapay zeka, küresel teknolojik gelişmede ana akım trend haline geldikçe, blok zinciri teknolojisi ile entegrasyonu da gelecekteki bir yön olarak görülüyor. Bu eğilim, geçmiş verilere erişim ve bu verilerin analizine yönelik artan bir talebe yol açmıştır. Bu bağlamda, EWM benzersiz avantajlarını ortaya koymaktadır. ChainFeeds araştırmacısı 0xNatalie, makalesinde EWM kavramını, veri işleme iş akışını ve kullanım alanlarını detaylandırıyor.
Dencun'a Yükseltmeden Sonra, Ethereum Geçmiş Verilerin Long Vadeli Depolama ve Erişim Sorunları Nasıl Ele Alınacak?

Ethereum State Data Enflasyon Sorunu ve Çözümleri

Ethereum'ın ağ popülaritesi ve uygulama talebi arttıkça, geçmiş durum verileri hızla genişliyor. Bu sorunu çözmek için Ethereum, ilk tam düğümlerden hafif istemcilere aşamalı olarak gelişti ve son zamanlarda, topluluk içinde Pectra yükseltmesi hakkındaki tartışmalar, geçmiş sona erme mekanizmaları aracılığıyla bazı geçmiş verileri periyodik olarak temizleme önerilerini içeriyor.

Ethereum'in long vadeli hedeflerinden biri, verileri farklı blok zincirleri arasında dağıtmak için parçalama uygulamak ve bireysel zincirler üzerindeki yükü azaltmaktır. Dencun yükseltmesinde uygulanan EIP-4844, Ethereum ağında tam parçalamaya doğru önemli bir adımı işaret ediyor. EIP-4844, "bloblar" adı verilen geçici veri türlerini tanıtarak Rollup'ların Ethereum ana zincirine daha düşük maliyetle daha fazla veri göndermesini sağlar. Depolama taleplerini yönetmek için blob verileri, depolamadan yaklaşık 18 gün sonra konsensüs katmanı düğümlerinden silinir.

Ethereum'ın kendi iyileştirmelerine ek olarak, Celestia, Aviil ve EigenDA gibi projeler de veri yönetimini geliştirmek için çözümler geliştiriyor. Blok zincirlerinin gerçek zamanlı operasyonlarını ve ölçeklenebilirliğini iyileştiren etkili short vadeli Veri Kullanılabilirliği (DA) çözümleri sağlarlar. Ancak bu çözümler, kullanıcı kimlik doğrulama verilerinin long süreli depolanmasına dayanan dApp'ler veya yapay zeka modeli eğitimine ihtiyaç duyanlar gibi geçmiş verilere long süreli erişim gerektiren uygulamaları ele almaz.

Ethereum ekosisteminde long vadeli veri depolama zorluğunun üstesinden gelmek için EthStorage, Pinax ve Covalent gibi projeler çözümler önermektedir. EthStorage, Rollup'lar için long vadeli DA sunarak uzun süreler boyunca veri erişilebilirliği sağlar. Pinax, The Graph ve StreamingFast, blob veri paketlerinin long süreli depolanması ve alınmasına yönelik çözümler üzerinde işbirliği yapıyor. Covalent'in Ethereum Wayback Machine (EWM) yalnızca long vadeli bir veri depolama çözümü olarak hizmet etmekle kalmaz, aynı zamanda akıllı sözleşme dahili durumlarının, işlem sonuçlarının, olay günlüklerinin ve daha fazlasının derinlemesine incelenmesini sağlayarak veri sorgulama ve analizini kolaylaştırır.

Yapay zeka, küresel teknolojik gelişmede ana akım bir trend haline geldikçe, blok zinciri teknolojisi ile entegrasyonu gelecekteki bir yön olarak görülüyor. Bu eğilim, geçmiş verilere erişim ve bu verilerin analizine yönelik artan bir talebe yol açmıştır. Bu bağlamda EWM, Ethereum geçmiş veriler için arşivleme ve işleme yetenekleri sağlayarak, kullanıcıların karmaşık veri yapılarını almalarına ve akıllı sözleşmeler üzerinde ayrıntılı analiz ve sorgulama yapmalarına olanak tanıyarak benzersiz avantajlarını ortaya koymaktadır.

Ethereum Wayback Machine (EWM) Tanıtımı

Ethereum Wayback Machine (EWM), Ethereum ile ilgili geçmiş verileri korumak ve erişilebilir ve doğrulanabilir hale getirmek için Wayback Machine konseptinden ilham alıyor. Wayback Machine, İnternet Arşivi tarafından oluşturulan, internet tarihini kaydetmeyi ve korumayı amaçlayan bir dijital arşiv projesidir. Bu araç, kullanıcıların bir web sitesinin arşivlenmiş sürümlerini zaman içinde farklı noktalarda görüntülemesine olanak tanıyarak, insanların web sitesi içeriğindeki geçmiş değişiklikleri anlamalarına yardımcı olur.

Tarihsel veriler, yalnızca teknik mimarisini desteklemekle kalmayıp aynı zamanda ekonomik modellerinin temel taşı olarak hizmet eden blok zincirinin varlığı için temeldir. Blok Zinciri başlangıçta halka açık ve değişmez bir tarihsel kayıt sağlamak için tasarlandı. Örneğin, Bitcoin, her işlemin geçmişini kaydeden, şeffaflık ve güvenlik sağlayan değişmez, merkezi olmayan bir defter oluşturmak için oluşturuldu.

Geçmiş verilere olan talep çok çeşitli senaryoları kapsar, ancak şu anda verimli ve doğrulanabilir depolama yöntemlerinin eksikliği vardır. EWM, blob verileri de dahil olmak üzere verileri kalıcı olarak depolayabilen long vadeli bir Veri Kullanılabilirliği (DA) çözümü olarak hizmet vererek, durum sona erme ve veri parçalamadan kaynaklanan geçmiş veri erişilebilirliği sorunlarını ele alır. EWM, karmaşık veri yapısı sorgularını destekleyerek, Ethereum üzerindeki geçmiş verilerin arşivlenmesine ve long vadeli erişilebilirliğinin sağlanmasına odaklanır.

Daha sonra, EWM'nin benzersiz veri işleme iş akışı ile bu hedefe nasıl ulaştığını inceleyeceğiz.

EWM'nin Veri İşleme İş Akışı: Çıkarma, İyileştirme ve İndeksleme

Covalent, kullanıcılara blok zinciri verileri için erişim ve sorgulama hizmetleri sağlayan bir platformdur. Blok zinciri verilerini yakalar ve dizine ekler, güvenilir depolama ve hızlı erişim sağlamak için ağdaki birden çok düğümde depolar. Covalent, verileri işlemek için Ethereum Wayback Machine'i (EWM) kullanır ve blok zinciri geçmiş verilerine sürekli erişilebilirlik sağlar. EWM veri işleme iş akışı üç temel adımdan oluşur: Ayıklama ve Dışa Aktarma, İyileştirme ve İndeksleme ve Sorgulama.

  1. Çıkarma ve Dışa Aktarma: Bu, geçmiş işlem verilerinin blok zinciri ağından doğrudan çıkarılmasını içeren sürecin ilk adımıdır. Bu adım, Blok Numune Üreticileri (BSP) olarak bilinen uzman kuruluşlar tarafından gerçekleştirilir. BSP'lerin birincil görevi, blok zinciri verilerinin orijinal anlık görüntüleri olan "blok örnekleri" oluşturmak ve korumaktır. Bu blok örnekleri, veri bütünlüğünü ve doğruluğunu korumak için çok önemli olan blok zinciri geçmiş durumlarının kanonik temsilleri olarak hizmet eder. Oluşturulduktan sonra, bu blok örnekleri dağıtılmış sunuculara (IPFS üzerine kurulu) yüklenir ve ProofChain sözleşmesi kullanılarak yayınlanır ve doğrulanır. Bu, veri güvenliğini sağlar ve başkalarına verilerin güvenli bir şekilde korunduğunu bildirir.
  2. İyileştirme: Veri ayıklama işleminden sonra, Blok Sonuç Üreticileri (BRP) verileri iyileştirir. BRP'ler ham verileri daha kullanışlı formlara dönüştürür. Blok zinciri verilerine erişmenin geleneksel yöntemleri genellikle sınırlı bilgi sağlar ve karmaşık veri yapılarını sorgulamaya elverişli değildir. BRP'ler, verileri yeniden yürüterek ve dönüştürerek, dahili sözleşme durumları ve işlem yürütme yolları gibi daha ayrıntılı bilgiler sunabilir. Ayrıca, BRP'ler, işlenmiş verileri önceden işleyerek ve depolayarak, her sorgu veya veri analizi için tam düğümleri yeniden çalıştırma ihtiyacını önemli ölçüde azaltır, böylece sorgu hızını artırır ve depolama ve hesaplama maliyetlerini azaltır. Böylece, orijinal "blok numuneler", sorgulanması ve analiz edilmesi daha kolay olan "blok sonuçlarına" dönüştürülür. Bu süreç yalnızca Kovalent ağın performansını artırmakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla veri sorgulama ve analiz olanaklarını da genişletir.
  3. İndeksleme ve Sorgulama: Son olarak, Sorgu Operatörleri, işlenen verileri araması kolay konumlarda düzenler ve depolar. API kullanıcı isteklerine bağlı olarak, API sorgularına yanıt vermek için hem geçmiş hem de gerçek zamanlı verilerin kullanılabilmesini sağlamak için veriler dağıtılmış sunuculardan alınır. Bu, kullanıcıların Covalent ağında depolanan blok zinciri verilerine etkin bir şekilde erişmesini ve bunları kullanmasını sağlar.

Covalent, Ethereum, Polygon, Solana ve diğerleri gibi birden çok blok zincirinden geçmiş verilerin alınmasını destekleyen birleşik bir GoldRush API sağlar. Bu GoldRush API, geliştiricilere ERC20 token bakiyelerini ve NFT verilerini tek bir aramayla almalarına olanak tanıyan kapsamlı bir veri çözümü sunar. Bu kripto para birimi geliştirme sürecini basitleştirir ve Rainbow ve Zerion gibi cüzdanları NFT. Ek olarak, API aracılığıyla DA (Veri Kullanılabilirliği) verilerine erişmek, kredi puanlarının (Krediler) tüketilmesini gerektirir. Farklı istek türleri (ör. A Sınıfı, B Sınıfı, C Sınıfı) her kategori için belirli kredi maliyetleriyle kategorilere ayrılır. Bu gelir modeli operatör ağını destekler.

Geleceğe Bakış Yapay

zeka hızla ilerledikçe, yapay zekayı blok zinciri ile entegre etme eğilimi giderek daha belirgin hale geliyor. Blok Zinciri teknolojisi, yapay zekaya değişmez ve dağıtılmış bir doğrulanmış veri kaynağı sağlayarak veri şeffaflığını ve güvenilirliğini artırır, böylece yapay zeka modellerini veri analizi ve karar vermede daha kesin ve güvenilir hale getirir. Yapay zeka, algoritmaları optimize etmek, eğilimleri tahmin etmek ve karmaşık görevleri ve işlemleri doğrudan yürütmek için blok zinciri veri analizinden yararlanarak merkezi olmayan uygulamaların (dApp'ler) verimliliğini önemli ölçüde artırır ve maliyetleri azaltır. EWM aracılığıyla yapay zeka modelleri, on-chain tümü bütünlüğü ve doğrulanabilirliği koruyan çok çeşitli yapılandırılmış Web3 veri kümelerine erişim kazanır. EWM, yapay zeka modelleri ve blok zinciri arasında bir köprü görevi görerek yapay zeka geliştiricileri için veri alımını ve kullanımını büyük ölçüde kolaylaştırır.

Şu anda, bazı AI projeleri Covalent ile entegre edilmiştir:

  • SmartWhales: Yapay zeka teknolojisini kullanarak Copy-Trading yatırım stratejilerini optimize eden bir platform. Kopya ticareti, başarılı ticaret modellerini ve stratejilerini belirlemek için geçmiş verileri analiz etmeye dayanır. Covalent, kapsamlı ve ayrıntılı blok zinciri veri kümeleri sağlayarak SmartWhales'in kullanıcılara belirli piyasa koşulları altında etkili stratejiler önermek için geçmiş ticaret davranışlarını ve sonuçlarını analiz etmesine olanak tanır.
  • BotFi: Covalent'in verilerini entegre ederek piyasa trendlerini analiz eden ve ticaret stratejilerini otomatikleştiren DeFi bir ticaret botu. Piyasa değişikliklerine göre alım satım işlemlerini otomatik olarak yürütür.
  • Laika AI: Kapsamlı on-chain analizi için yapay zekayı kullanır. Laika AI, yapay zeka modellerini güçlendirmek için Covalent'in yapılandırılmış blok zinciri verilerini entegre ederek kullanıcılara karmaşık on-chain veri analizinde yardımcı olur.
  • Entendre Finance: Gerçek zamanlı içgörüler ve tahmine dayalı analitik sunan otomatik DeFi varlık yönetimi. Yapay zekası, dijital varlık varlıklarını izleme ve yönetme ve belirli ticaret stratejilerini yürütme gibi varlık yönetimi görevlerini basitleştirmek ve otomatikleştirmek için Covalent'in yapılandırılmış verilerinden yararlanır.

EWM, değişen taleplere göre sürekli olarak kendini geliştirmekte ve yükseltmektedir. Kovalent mühendisi Pranay Valson, gelecekte EWM'nin protokol özelliklerini Polygon ve Arbitrum gibi diğer destek blok zincirlerini de kapsayacak şekilde genişleteceğini belirtti. EWM ayrıca daha geniş uyumluluk ve uygulama elde etmek için BSP çatallarını Nethermind ve Besu gibi Ethereum istemcilere entegre etmeyi planlıyor. Buna ek olarak, EWM, beacon ağı üzerinde blob işlemlerini gerçekleştirirken, veri depolama ve alma verimliliğini artırmak ve böylece depolama maliyetlerini azaltmak için KZG taahhütlerini kullanacaktır.

Yasal Uyarı:

  1. Bu makale [ChainFeeds Research] adresinden yeniden basılmıştır. Tüm telif hakları orijinal yazara aittir [0XNATALIE]. Bu yeniden baskıya itirazlar varsa, lütfen Gate Learn ekibiyle iletişime geçin, derhal ilgileneceklerdir.
  2. Sorumluluk Reddi: Bu makalede ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez.
  3. Makalenin diğer dillere çevirileri Gate Learn ekibi tarafından yapılır. Bahsedilmediği sürece, tercüme edilen makalelerin kopyalanması, dağıtılması veya intihal edilmesi yasaktır.
Şimdi Başlayın
Kaydolun ve
100 USD
değerinde Kupon kazanın!