• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog MasterCard Kendi Metaverse_ini mi Oluşturuyor? Son Zamanlarda Alınan Patentlerin Dağılımı

MasterCard Kendi Metaverse_ini mi Oluşturuyor? Son Zamanlarda Alınan Patentlerin Dağılımı

28 April 23:33



Mastercard kendi meta veri deposunu mu yaratıyor? Patent başvuru numarası 97346112 incelendiği zaman, MasterCard'ın çevrimiçi bir pazardan tam teşekküllü bir yazılıma ve bir çevrimiçi topluluğa ev sahipliği yapmaya kadar kendi meta veri tabanını yaratmaya çalıştığını ayrıntılarıyla anlattığı görülmektedir.

Sanal dünyalarda MasterCard logosu ve sloganı: USPTO ile başvuru numarası 97346083, MasterCard'ın ünlü kırmızı ve sarı logosunun yapılacak işlemlerin sanal görüntülerinde kullanılmasının yanı sıra ses dağıtımına odaklanan NFT ürünlerinde “Paha biçilmez” (Priceless) sloganına yer vermektedir.




Metaverse etkinliklerinde ve eğitim sağlayıcısı olarak MasterCard: 97346012 numaralı başvuruda, "Eğlence ve eğitim hizmetleri[...]" için MasterCard logosunun ve slogan görüntülerinin kullanılmasını gerektirir ibaresi yer almaktadır.

MasterCard'ın NFT pazarına ilişkin ayrıntılar: Başvuru numarası 97346029 en ilginç ayrıntılar: "Metaverse ve diğer sanal dünyalarda kuponlar, indirimler, reklamlar, ödüller, teşvikler ve sadakat programları aracılığıyla başkalarının mal ve hizmetlerini tanıtmak." İbareleri yer almaktadır.

Son zamanalar da onaylanmış MasterCard kripto patentleri:

  • 19 Nisan'da onaylanan blok zinciri kullanan bir çoklu hesap kontrol sistemi.

  • 14 Nisan'da onaylanan blok zinciri ve konum uyumlu kontrol yoluyla kullanıcı kimlik doğrulama sistemi.


11 Nisan'da MasterCard, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) ile işletmesi için on beş yeni patent kaydettirdiği için kripto dünyasında ve ana akım medyada manşetlere çıkmıştı. Patent tescili, MasterCard için standart dışı olmayan bir aktivite olmasına rağmen, özellikle bir şey insanların dikkatini çekti; patentler tamamen NFT'ler ve metaverse hizmetleriyle ilgiliydi.

Bu makalede, benzer tescillerin birleştirilmiş dökümünde en alakalı patentleri ve bunların MasterCard'ın işi için ne anlama gelebileceğini ve şirket ve kripto geleceği için niyetlerini inceleyeceğiz.


MasterCard kendi Metaverse’ini mi yaratıyor?



USPTO'ya sunulan en iddialı patent olan 97346112 başvuru numarası, MasterCard'ın kendi metaverse'ini yaratmaya çalıştığı ayrıntılarını veriyor. Bize inanmıyor musunuz? İşte Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi resmî web sitelerinde aranabilecek UPSTO dosyasından alınan doğrudan tanımlama alıntısı:

“Eğlence hizmetleri ve eğitim hizmetleri, yani kullanıcıların eğlence, eğitim, ağ oluşturma, alışveriş, boş zaman veya eğlence amaçlı etkileşimde bulunabilecekleri sanal ortamlar sağlamak; dijital varlıklar, değiştirilemez tokenlar - non-fungible tokens- (NFT'ler), meta veri kaynakları ve sanal dünyalar için çevrimiçi bir topluluk oluşturmak ve barındırmak; Meta veri deposunda ve diğer sanal cihazlarda erişim ve kullanım için değiştirilemez tokenlar - non-fungible tokens- (NFT'ler), dijital animasyonlu ve animasyonsuz tasarımların ve karakterlerin, avatarların ve sanal ürünlerin yaratılması, üretilmesi ve değiştirilmesi için çevrimiçi indirilemeyen yazılımlar sağlamak dünyalar.”

MasterCard'ın gerçekten kendi tam teşekküllü Metaverse'ini yaratma arzusunu gösterdiği bu başvurusundan anlaşılmaktadır. MasterCard, eğlence ve eğitimden çevrimiçi bir pazar yerine ve hatta kendi tarayıcı tabanlı yazılımına kadar, kendi Metaverse'ine yaratama konusunda oldukça hevesli görünüyor. Görünüşe göre Decentraland, Sandbox ve diğerlerine gelecek platformlarına güçlü bir kurumsal rakip geliyor.



Sanal alemlerde MasterCard logosu ve sloganı





Bu senaryoda görselin herhangi bir yerinde, bir alım satım işlemini ima eden bir MasterCard logosu belirebilir.

Kaynak: Wired


USPTO ile başvuru numarası 97346083, MasterCard'ın ünlü kırmızı ve sarı logosunun “Sanal kredi kartı, sanal banka kartı, sanal ön ödemeli kart ve sanal ödeme kartı işlemlerinin meta veri tabanında ve diğer sanal dünyalarda işlenmesinde[...]” kullanım ayrıntılarını verirmektedir. Özellikle logoya atıfta bulundukları için, neye benzeyeceğine dair sağlam bir resim elde edebiliriz; Belirli bir ürünü satın alan kullanıcılarla Decentraland ve Sandbox gibi Metaverse'leri düşünün ve birisi MasterCard kullandığında, işlemin tamamlandığını belirtmek için ticaret sırasında logosu 3D olarak açılır. Oldukça anlaşılır!


MasterCard “Priceless” Sloganı




97346060 numaralı başvuru için, MasterCard'ın 1997'den beri şirkette aktif olan “Paha biçilmez” yani “Priceless” sloganına odaklanılıyor. Bu patent ile şirket, sloganı “Değiştirilemeyen tokenlar (NFT'ler) ile doğrulanmış indirilebilir müzik dosyalarında öne çıkarmak istemekte ; değiştirilemez tokenlar (NFT'ler) tarafından kimliği doğrulanmış resim, metin, ses ve video içeren indirilebilir multimedya dosyalarını kapsamakta.


Buradaki asıl sor şudur: neden logoya değil de slogana özel dikkat çekilmekte? Ve eğer ses dosyalarına odaklanmışsa, bu sloganın sesli bir not şeklinde karşımıza çıkacağı anlamına mı geliyor? Henüz hiçbir şey somut olmadığı için olasılıklar sonsuz olsa da kök nedeni belirtmek için “Paha biçilmez” kelimesinin kısaca ortaya çıktığı NFT borsalarını hayal etmek nispeten daha kolaydır. MasterCard'ın neden logosunu buna dahil etmemiş olduğu hala bir muamma olarak gizemini korumakta.



Metaverse Etkinlikleri Sağlayan ve Eğitim Veren Birim Olarak MasterCard



Bunun gibi bir reklam, yakında en sevdiğiniz Metaverse platformunda boy gösterecek.

Kaynak: European Sponsorship Association


97346012 numaralı başvuru, aralarında en basiti gibi görünüyor; "Eğlence ve eğitim hizmetleri, yani metaverse ve diğer dijital dünyalarda kültürel etkinlikler, konserler, spor etkinlikleri, festivaller ve ödül gösterileri alanlarında eğlence ve eğitim bilgileri sağlamak" için MasterCard logosunun ve slogan görüntülerinin kullanılmasını gerektirir. MasterCard'ın mevcut en çeşitli etkinlikler için bir sponsor olarak geçmişi göz önüne alındığında, şirketin metaverse etkinliklerine özel yer ayırmak istemesi hiçte şaşırtıcı görünmemektedir.



Bu patenti daha ilginç kılan şey, MasterCard'ın dijital dünyada eğitici bir içerik sağlayıcı olma arzusudur. Tüm olasılıkları kapsayan stratejik bir ifade olabilir mi, yoksa MasterCard gerçekten NFT'ler ve Metaverse ile ilgili bazı eğitim projeleri mi hazırlıyor? Bize bu durumu zaman gösterecek.



MasterCard'ın NFT Pazarıyla İlgili Ayrıntıları



Metaverse fikri daha önce MasterCard patentlerinde belirtilmiş olsa da 97346029 başvuru numarası altındaki patent, bunun gerçekte nasıl görüneceği hakkında daha ayrıntılı bilgi veriyor. Tanımlama başlığına göre, MasterCard, “indirilebilir dijital ürünlerin ve değiştirilemez tokenler (NFT'ler) tarafından kimliği doğrulanmış medyanın alıcıları ve satıcıları; Kuponlar, indirimler, reklamlar, ödüller, teşvikler ve sadakat programları aracılığıyla meta veri tabanında ve diğer sanal dünyalarda başkalarının mal ve hizmetlerini tanıtmak.” gibi hizmetler sunmayı amaçlıyor.

Bu ayrıntılar göz önüne alındığında, MasterCard, NFT pazarını nasıl kullanacaklarına dair gerçekten hiçbir masraftan tasarruf etmediği görülüyor. Patent kaydında detaylandırılan fikirler arasında, kuponların, indirimlerin ve sadakat programlarının NFT biçiminde kullanılması, kripto dünyasında daha önce hiç görülmemiş yeni bir teknoloji olabilir. Ayrıca, MasterCard kredi ve banka kartlarının kendilerinin sanal dünyalardaki satın almalar için NFT token adresleri şeklini alıp almayacağı sorusunu da gündeme getiriyor. Anlatılanlar biraz kafa karıştırıcı görünüyor, o yüzden bekleyelim ve şirketin bundan sonra ne yapacağını izleyelim.


Yakın Zamanda Onaylanmış Mastercard Kripto Patentleri



MasterCard 19 Nisan gibi yakın bir tarihte USPTO tarafından onaylanan birkaç patente imza attı.


Patent numarası 11308460: Blockchain üzerinden çoklu hesap kontrolü ve işleme

19 Nisan'da alınan bu yeni patent sayesinde, MasterCard artık özel ve blok zinciri tabanlı çoklu hesap kontrol sisteminin haklarına sahiptir. Şirket, yaklaşık dört yıl önce Eylül 2018'de patent başvurusunda bulunduktan sonra patenti aldığından bu sistemle ilgili daha fazla ayrıntı henüz açıklanmadı.


Patent numarası 11301459: Veri yerelleştirme uyumlu blok zinciri işleme ve depolama için yöntem ve sistem

Önceki patente benzer şekilde ve 14 Nisan'da onaylandı, MasterCard artık yerelleştirme uyumluluğuna dayalı bir blok zinciri işleme sisteminin haklarına sahip. Bunun gerçek dünya uygulamalarına nasıl uyacağını henüz görmedik, ancak görünüşe göre MasterCard, blok zinciri erişilebilirliği ve coğrafi yerelleştirilmiş kimlik doğrulama süreçlerinin bir karışımı üzerinde çalışıyor.



Yazar: Gate.io Araştırmacı: Victor Bastos Çevirmen: Baturalp BALCI

* Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.


BTC/USDT + 2.69%
ETH/USDT + 5.66%
GT/USDT + 2.39%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.