• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Arbitraj Ticareti Nedir?

Arbitraj Ticareti Nedir?

19 April 18:44


Arbitraj ticareti, kâr elde etmenin temeli olarak piyasa verimsizliklerinden yararlanan düşük riskli bir ticaret stratejisi olarak kabul edilir. Piyasa verimsizlikleri, bir varlığın farklı piyasalardaki değerindeki değişikliklerle ilgilidir. Aynı varlığın her yerde aynı değere sahip olması gerekse de, bu her zaman böyle değildir ve bu, arbitraj tüccarlarının veya arbitrajcıların girdiği yerdir. Arbitrajcılar, bu küçük fiyat farklılıklarından yararlanarak bir fırsat yaratır… makalenin gövdesinde daha fazla bilgi edinin.

Arbitraj ticareti, fiyatlardaki küçük farklılıklardan kar elde etmek için bir varlığın farklı piyasalarda veya farklı koşullar altında alınıp satılmasıdır. Farklı pazarlarda veya çevrimiçi borsalarda (kripto para birimlerine atıfta bulunuyorsa) bir varlığın fiyatındaki kısaca mevcut varyasyonlardan kâr elde etmek için yararlanan bir ticaret şeklidir.

Bir arbitrajcının karşılaştığı en büyük sorun, fırsatları görme ve hızlı bir şekilde ticaret yapma yeteneğidir, çünkü diğer tüccarlar muhtemelen aynı fiyat farkını görecek ve harekete geçmek için acele edecek ve kâr penceresini yalnızca bunu gerçekleştirmek için hızlı hareket edebilenlere açık bırakacaktır. Bazı tüccarlar, piyasayı izlemek ve varlıkları saniyenin çok küçük bir bölümünde ticaret yapmak için algoritmalar veya botlar kullanır. Öte yandan, düşük risk düşük kâr getirir, yani bir tüccarın değerli bir arbitraj ticaretine sahip olması için gereken sermaye genellikle çok yüksektir.


ARBİTRAJ TİCARETİ TÜRÜ




Tüccarlar tarafından çeşitli piyasa ortamlarında kar elde etmek için kullanılan farklı arbitraj stratejileri vardır. Bu makalede, her biri farklı bir pazar sektöründen iki tanesi tartışılacaktır.


BİRLEŞME ARBITRAJI



Birleşme veya risk arbitrajı, genellikle adlandırıldığı gibi, kurumsal bir etkinliğin sunduğu verimsizliklerden kazanç sağlamak için fırsat odaklı bir ticaret stratejisidir. İki şirketin birleşmesinden yararlanmayı planlayan bir arbitrajcı, birleşme veya devralma tamamlanmadan ilgili şirketlerin hisse senetlerini satın alacaktır. Bunun nedeni, anlaşmanın tamamlanmama olasılığının yarattığı belirsizlik nedeniyle bu tür hisse senetlerinin fiyatlarının düşmeye mahkum olmasıdır. Birleşmeden önce satın alınan hisse senetleri daha sonra anlaşma kesinleştiğinde yeniden satılır. Birleşme arbitrajı, anlaşmanın tamamlanması garanti edilmediğinden riskleriyle birlikte gelir.


ÜÇGEN TAHKİM




Kripto para birimleri dünyasındaki piyasa tutarsızlıklarına değinen üçgen arbitraj, bir kazanç için ilkini geri satın almak için bir döngüde üç jetonu birbiriyle değiştirmek için kullanılan bir ticaret stratejisidir. Bitcoin ile başlayan bir döngü oluşturarak ve Ethereum ile takas ederek, Ethereum ile Litecoin takas ederek ve son olarak Bitcoin'i Litecoin ile geri satın alarak, tüccar sadece Bitcoin ile diğer madeni paraların her biri arasındaki fiyat farkı Ethereum ve diğer madeni paralar arasındaki fiyat farkı farklıysa kâr eder. Litecoin .


TİCARETİNDEKİ RİSKLER



Arbitraj ticaretinin düşük riskli olduğuna inanılıyor, ancak yine de minimum risklerle geliyor. Arbitraj ticaretinde yer alan sorunlardan birkaçı, uygulamaya dayalı, politik olarak teşvik edilen veya sosyal olarak teşvik edilen riskler vb. olabilir.

SOSYAL OLARAK KAYNAKLANAN RİSKLER: Kripto para birimleri söz konusu olduğunda, varlıkların oynaklığını artıracak ve fiyatların öngörülemez bir şekilde dalgalanmasına neden olacak bir kriz veya toplumsal aksaklıklar sırasında aşağı yönlü piyasalar sorunu olabilir.

UYGULAMA RİSKLERİ: Bir arbitrajcı olarak, hızlı kararlar ve hatta işlemlerin daha hızlı yürütülmesi, kâr elde etmek için birincil gereksinimlerdir. Diğer arbitrajcıların rekabeti göz önüne alındığında, bir tüccar, fiyatlardaki değişiklikler eşitlenmeden önce bir ticareti bitiremeyebilir. Kazanç olabilmesi için, tüccarın piyasadan düşük bir fiyattan satın alması ve sınırlı bir süre içinde piyasada yüksek bir fiyatla satması gerekir.

SİYASİ OLARAK KAYNAKLANAN RİSKLER: Bir birleşme için, arbitraj politikası, kârın gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda belirleyici bir faktör olabilir. Politika, bir şirketin bir başka şirketle birleşmesinin veya devralınmasının sonuçlandırılmasını etkileyebilir ve bu da hisse senetlerini zaten satın almış olacakları için tüccar için bir kayba neden olabilir.


KAPANIŞ DÜŞÜNCESİ.



Arbitraj ticareti, fiyatların uzun süreler boyunca hiçbir zaman standart değerden önemli ölçüde sapmamasını sağladığından, sürekli piyasa verimliliği için çok faydalıdır. Değerli hale getirmek için yüksek sermaye gereksinimleri nedeniyle büyük firmalar tarafından yaygın olarak benimsenmiştir.



Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
BTC/USDT + 6.39%
ETH/USDT + 7.40%
LTC/USDT + 3.64%
GT/USDT + 2.99%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.