• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Kripto ve Blockchain Kitle Fonlamayı Nasıl Değiştiriyor?

Kripto ve Blockchain Kitle Fonlamayı Nasıl Değiştiriyor?

14 April 14:48


Blockchain teknolojisinin başta finans sektörü olmak üzere tüm sektörler üzerindeki etkisi abartılamaz.

Blockchain teknolojisi, merkezi olmayan bir platform aracılığıyla tüm işlemleri takip etmenizi sağlar.

Kripto ve Blockchain'in Crowdfunding'e entegrasyonu, projelerin daha da yükselmesine yardımcı oldu.

Kitle fonlaması, yatırımcıların fonlarını bir projeye veya bir startupın lansmanına çekmeleri için kaynak sağlamak olarak tanımlanır.

Artık kripto para biriminizle bir girişime yatırım yapabilirsiniz.

Kitle fonlaması için blok zinciri platformunu kullanmak, sizin ve yatırımcınızın projeyi izlemesini ve hayatın her kesiminden bağış almanızı sağlar.

Blockchain, genel olarak günümüz ekonomisinin paha biçilmez bir yönü haline geldi. Blockchain tarafından geliştirilen uygulamaların devralmadığı sektörde bir istisna yoktur.

Blockchain teknolojisi, işlemlerinizi takip etme, bunları güvence altına alma ve bu işlemleri merkezi olmayan bir platformda herkese açık olarak doğrulama gücü verir.

Bugün, kripto varlıkların yanı sıra blockchain teknolojisi, platform hızlı ve şeffaf özelliklerinden yararlanmanıza izin verdiği için başta finans sektörü olmak üzere eski yöntemleri bozuyor.

Bu aksaklıklardan biri çevrimiçi Kitle Fonlamasıdır. Kitle fonlaması için blok zinciri teknolojisinin kullanılmasının sayısız avantajı vardır ve projenin başarısını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olacaktır.

Blockchain geliştiricileri, kitle fonlaması uygulama geliştirmelerinde Blockchain kullanmaya başladığından beri, sektör benzeri görülmemiş bir başarıya tanık oldu.

Bazı okuyucularımız Crowdfunding'in ne anlama geldiğini ve kripto ve Blockchain'in bu sektördeki anlatıyı nasıl değiştirdiğini merak ediyor olsa da, meraklarını gidermek için ayrıntılı açıklamalar yapmakta fayda var.




Kitle Fonlaması Nedir



Kitle fonlaması, bir girişim veya proje için kaynak bulma uygulamasıdır. Kitle fonlaması, birkaç kişinin bir projeye katkıda bulunmasını sağlayan tüm faaliyetleri ve araçları içerir.

Kitle Fonlaması'nda fonları bir veya iki yatırımcı yerine mümkün olduğunca çok kişiden sağlarsınız. Birkaç kişi bir girişim için sermayeye katkıda bulunduğunda, bu basitçe kitle fonlamasıdır.

Kitle fonlaması teknoloji alanında yeni değil. Birkaç startup ve geliştirici, ürünlerini ve hizmetlerini finanse etmek için çevrimiçi olarak birkaç kişiden fon sağladı.

Hangisini seçerseniz seçin, bir projeyi finanse etmek için çevrimiçi olarak insanlardan fon talep ettiğinizde, Kitle Fonlaması ile meşgul olursunuz.
Kitle fonlamasına katılmanın birkaç yolu vardır. Popüler Kitle Fonlaması türlerinden bazıları şunlardır;

Eşler arası

Eşler arası Kitle Fonlaması türü ücretsiz bir bağış değildir ve her zaman başlangıç fonuna katkıda bulunan tüm bireylerin belirli bir kâr veya fayda elde edeceği konusunda bir anlaşma vardır.

Fonlarınızı bir startup'a yatırırsanız, belirli bir tarihte, aynı zamanda borç kitle fonlaması olarak da adlandırılan bir kâr elde edersiniz.

Özsermaye

Kitle fonlamasının özkaynak türü kendiliğinden açıklayıcıdır ve tüm yatırımlar varlıklara dayalıdır.

Bir girişime yatırım yaptığınızda, bir varlığa hak kazanır ve ortak sahip olursunuz. Aksi karar verene kadar böyle bir girişimde ortak olmaya devam edeceksiniz.

Uzmanlar, Equity crowdfunding'in blok zinciri uygulamaları oluşturmak için kaynak sağlamanın en uygun yolu olduğuna inanıyor.

Bağış

Bu tür Kitle Fonlaması kesinlikle bağış esasına dayalıdır ve başlangıçta bir ödül veya pay alma hakkınız yoktur.

Girişimin lansmanına bağışta bulunduğunuzda, proje ile herhangi bir ilişkiniz veya ortaklığınız kalmaz ve projeyi herhangi bir ödül veya finansal getiri olmadan sadece desteklersiniz.

Bir girişimin veya projenin benimsediği Kitle Fonlaması türü ne olursa olsun, asıl amaç, tahmini hedeflerini karşılamak ve aşmak için yeterli fon elde etmektir.

İleriye dönük olarak, kripto ve Blockchain'in Crowdfunding'deki anlatıyı nasıl değiştirdiğine bir göz atalım.


Kripto ve Blok Zincirinin Kitle Fonlamasına Etkisi



İstatistikler, blok zincir teknolojilerinin gelecekte gelişeceğini göstermiştir. Blockchain uygulamaları, olumlu etkilerle tüm sektörlerde çığır açmaya ve hakim olmaya devam etti.

Örneğin, Finances online, “Şubat 2021 itibariyle blok zinciri işlemlerinin toplam miktarının 620 milyon dolar olarak tahmin edildiğini” bildirdi.

Kitle fonlaması uygulaması, Blockchain ve kripto para birimlerinin olumlu etkisine bir istisna değildir.
bazıları şunlardır;

Yerel Yönetim

Blok zinciri geliştiricileri, platformun merkezi olmayan özelliğinden yararlanır. Blockchain teknolojisi tarafından oluşturulan ve desteklenen tüm uygulamalar merkezi değildir.

Ademi merkeziyetçilik, eşler arası işlemleri kolaylıkla sağlar. Başlangıç geliştiricileri, üçüncü taraf bir platforma ihtiyaç duymadan doğrudan yatırımcılardan fon toplayabilir.

Ademi merkeziyetçilik, doğrudan fon sağlamayı kolaylaştırır ve yatırımcılara görünürlüğünüzü artırır ve gereksiz darboğazları ortadan kaldırır.

İlk Madeni Para Teklifleri
Kriptonun Kitle Fonlaması üzerindeki önemli etkilerinden biri İlk madeni para teklifleridir.

Bu Kitle Fonlaması biçimi, madeni parasıyla bir blok zincir uygulaması geliştirmeyi ve yatırımcıları bu parayı satın almaya teşvik etmeyi gerektirir. Belirteci satın alarak, başlangıçta hisse satın alıyorlar.

Fiat şeklinde fon almak yerine, yatırımcılar kripto para birimlerinde bağış yapacak veya proje için bir kripto varlık oluşturabilirsiniz ve tüm bağışlar o token olacaktır.

Evrensel Kabul Edilebilirlik

Blockchain ve kriptonun Crowdfunding'e getirdiği avantajlardan biri, platformun evrensel olarak kabul edilebilirliğidir.
Blockchain teknolojisi kalıcıdır. BT'nin geleceğidir ve görünürlüğü ve şeffaflığı onu diğer yazılım geliştirme platformları arasında öne çıkarmıştır.
Projeniz blockchain teknolojisi ile hayata geçtiğinde, her internet kullanıcısı tarafından görülebilir hale gelir. İnternet bağlantısı olan herhangi bir yatırımcı, bağış toplama kampanyasını kolayca kontrol edebilir ve bağış yapabilir.


Sonuç


Blockchain teknolojisinin tüm sektörleri ele geçirdiği bir haber değil ve bilgi teknolojisinin geleceği olarak görülüyor.

Bu makale, Kitle Fonlaması'nın bir istisna olmadığını göstermektedir. Çoğu finansal hizmet ve operasyon, blockchain teknolojisinde bir araç olan dijital defteri benimsemiştir.

Kickstarter, Crowdfunder ve Indiegogo gibi şirketler, sermaye artırmak ve başarı kaydetmek için Crowdfunding'i kullandı. Ancak, toplanan sermaye beklentilerinin altında kaldı.

Uzmanlar, kripto ve Blockchain'i Crowdfunding'e dahil etmenin bağış yapmayı, yatırımcı bulmayı ve şeffaflığı sağlamayı kolaylaştıracağına inanıyor.

Blok zinciri destekli kitle fonlaması projeleri ile projenin Gerçekliğinden şüphe etmenize gerek yok; fonlamanın nasıl gittiğini sürekli olarak izleyebilir ve başarılı bir başlangıç olduğundan emin olabilirsiniz.



Yazar: Valentine. A , Gate.io Araştırmacı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi içermemektedir.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
BTC/USDT + 4.36%
ETH/USDT + 5.60%
GT/USDT + 2.53%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.