• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Kripto Madenciliği

Kripto Madenciliği

14 April 14:26


Kripto madenciliği, dijital defterler arasında blok zinciri işlemlerini doğruluyor ve onaylıyor.

Kripto madenciliği, blok zinciri işlemlerini doğrulamak için düğümleri ve madencilik donanımlarını dağıtır.

Kripto madenciliğinde yeni bloklar oluşturmak için üst düzey Grafik İşlem Birimlerine (GPU) ve diğer madenci donanımlarına sahip bilgisayarlara ihtiyacınız var.

Birkaç kripto madenciliği yöntemi vardır.

Popüler kripto madenciliği yöntemleri, bireysel madencilik ve madencilik havuzlarıdır.

Kripto madenciliğinin sürdürülebilir bir iş girişimi olup olmadığı konusunda farklı görüşler var.

Geçmiş, kripto para madenciliğinin çok kazançlı olduğunu gösteriyor; günümüzde kar marjı düşmüştür.

Bir girişim olarak kripto madenciliğinin yasallığı da tartışmaya açıktır. Bazı düzenleyici kurumlar yasallığı hakkında net açıklamalar yaparken, diğerleri sessiz kaldı.

Kripto para madenciliği oldukça zahmetli bir süreçtir.

Sermaye yoğun, tam gelişmiş bir girişimdir. Ne kadar çok işlemi doğrulayabilirseniz, o kadar fazla kar elde edersiniz.

Bir dizi tanım, kripto madenciliği süreçlerini ve prosedürlerini açıklar.

Devam etmeden önce, bu tanımlardan bazılarını açıklayalım.


Kripto Madenciliği Nedir?



Kripto para birimi veya kripto madenciliği, bir blockchain dijital defterindeki işlemlerin doğrulanması ve onaylanmasıyla ilgili süreçler dizisidir.

Kripto madenciliği süreci, gelişmiş bilgi işlem gücüne sahip makinelerin kullanımını içerir.

Başka bir tanımda, kripto madenciliği, bir blok zinciri işlemini doğrulamak için düğümleri ve madencilik donanımlarını kullanır. Başarılı doğrulamadan sonra madenci, hesaplama çabası için ödüllendirilir.

Blockchain teknolojisi aracılığıyla kripto madenciliği, dağıtılmış dijital defterlerde birden fazla işlemi doğrulamak ve depolamak için bir dizi makine ve bağlı düğüm gerektirir.

Kripto madencilerinin temel işlevi, dağıtılmış dijital defterlere yeni işlemlerin kaydedilmesine izin vermek için yeni bloklar oluşturmaktır.

Ancak, tüm işlemlerde çifte harcama yapılmamasını sağlamaktan da sorumludurlar.

Kripto madenciliği, üst düzey Grafik İşlem Birimlerine (GPU) ve diğer madenci donanımlarına sahip bilgisayarlar gerektirir. Madenci olmak için bir süreliğine bir madencilik teçhizatı kiralayabilirsiniz ve ayrıca çevrimiçi olarak ücretsiz veya ücretli bir bulut madenciliği hizmeti de vardır.

Bu noktada kripto para madenciliğine başlayabileceğiniz çeşitli yöntemleri tartışacağız.


Kripto Madenciliği Yöntemleri



Bu, kripto madenciliği yöntemlerinin bir listesidir:

Madencilik Havuzları

Kripto madenciliği için madencilik havuzlarının kullanılması, hesaplama kaynaklarının birleşimini içerir. Madencilerin hesaplama kaynaklarını birleştirmesinin nedeni, blok zincirinde madencilik yapmak için blok bulma şansını arttırmaktır.

Her madenci, madencilik havuzuna çeşitli miktarlarda kaynak ve çaba harcar. Madencilik başarılı olursa, katkıda bulunan tüm madenciler ödülü buna göre paylaşacaktır.

Bir kripto madenciliği havuzu edinirseniz, çoğu, diğer madenciler ile oluşturmanıza ve işbirliği yapmanıza izin veren bir madencilik aracıyla birlikte gelir. Her ne kadar madenciler ve kripto meraklıları artık çevrimiçi madencilik havuzlarını oluşturmak için çevrimiçi olmayı ve diğer madencileri bulmayı tercih ediyor.

Uzmanlar, resmi kripto madenciliği havuzlarının rastgele çevrimiçi madencilik havuzlarından daha güvenilir olduğuna inanıyor. İlki, araçlarını sık sık yükseltir ve teknik destek sağlarken, ikincisinde geliştiriciyi tanımıyor bile olabilirsiniz.

Son olarak, madencilik havuzları geliştiricilerine ve ev sahibi şirketlere göre farklılık gösterir. Birini benimsemek istiyorsanız, güvenilirliği, karlılığı ve işlevselliği göz önünde bulundurmalısınız.

Bireysel Madencilik

Başka bir kripto para madenciliği yöntemi, bireysel madenciliktir - 2010'ların başında yaygın olan bireysel madenci yöntemi.

Bireysel bir madenci olmak nispeten kolaydır ve madenci donanımınız, güçlü bir internet bağlantınız ve kesintisiz bir güç kaynağınız varsa bu yardımcı olacaktır.

Bireysel bir madenci olarak, büyük şirketlerin ve kripto madenciliği için tasarlanmış özel tesislerin gücünden yararlanabilirsiniz.
Bireysel madenciler için çevrimiçi olarak kullanılabilen birkaç bulut madenciliği ana bilgisayarı vardır. Bu madencilik sunucularından bazıları ücretsiz, bazıları ise ücretli abonelik gerektiriyor.

Çoğu bireysel madenci, madencilik için yüksek kaliteli GPU'lara sahip bilgisayarları kullanmanıza izin verdiği için İş Kanıtı (POW) protokolünü kullanır.
Kripto para madenciliği, tam teşekküllü bir ticari girişimdir ve kar elde etmek için tamamen madenciliğe giren ticari kuruluşlar ve bireyler vardır.





Kripto Madenciliğinin Sürdürülebilirliği?



Kripto madenciliği hakkında sıkça sorulan bir soru, ne kadar sürdürülebilir olduğudur. Kripto madenciliği sürdürülebilir mi?

Bu soruyu cevaplamak için kripto madenciliğinin sürdürülebilir bir girişim olup olmadığını belirlemek için iki kritere bakacağız. Bunlar;

Karlılık: Kripto Madenciliği Karlı mı?

On yıl önce, bireysel bir madenci bir teçhizat satın alabilir ve evlerinin rahatlığında madencilik yapmaya devam edebilirdi.

Günümüzde, daha bireysel madenciler ve ticari madencilik şirketleri, önemli karlar elde etmeyi zorlaştırıyor.

Örneğin, 2009 yılında Bitcoin ilk madencisini 50BTC ile ödüllendirdi. Mayıs 2020'de bir madenci 6.25 BTC aldı.

Dağıttığınız madencilik donanımına ve konumunuza bağlı olarak madencilerin karı aynı değildir. Yine de, kar marjı madencilerin az olduğu zamanlara kıyasla düşmeye devam ediyor.

Madenciler için karı azaltmanın bir başka nedeni de, birkaç kuruluşun kripto madenciliği alanını kontrol ediyor olmasıdır.

Havuz madenciliğini ve ödüllerini kontrol eden bu kuruluşlardır. ABD Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu'na (NBER) göre, madencilerin yalnızca en tepedeki %10'u madencilik kapasitesinin %90'ını kontrol ediyor.

Yasallık: Kripto Madenciliği Yasal mı?

Çoğu Hükümet yetkilisi ve yargı yetkisi, kripto para birimlerini düzenleyen özel bir yasaya sahip değildir. Çoğu durumda, kripto piyasası, işlerini yöneten çok az veya hiç yasaya sahip olmayan “herkes için ücretsiz” bir girişimdir.

İsrail gibi bazı ülkeler kripto madenciliğini kurumlar vergisine tabi yasal bir iş olarak görüyor. Ancak Hindistan gibi ülkelerde madenciliğin yasal mı yoksa yasadışı mı olduğu konusunda belirsizlikler var.

Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) kapsamında, yasa, madencilerin para aktarıcılarını yöneten aynı yasalara tabi olması dışında, kripto madencilerini para aktarıcıları olarak kabul eder.



Sonuç



Blok zinciri ağına ve kripto piyasasına aşina olmayan çoğu insan kripto madenciliğinin yeni tokenler veya bloklar yaratmakla ilgili olduğunu düşünür.

Bununla birlikte, Kripto madenciliği, her kripto işleminin merkezinde yer alır. Bir gönderici bir belirteç gönderir ve bir alıcı onu alırsa, madencilik süreci işlemi doğrulayacak ve dağıtılmış bir deftere kaydedecektir.

İş kanıtı ve hisse kanıtı, kripto madenciliğinde protokollerdir ve her iki protokolün de işlemleri doğrulamak ve doğrulamak için çeşitli prosedürleri vardır.

Kripto madencisi olmakla ilgileniyorsanız, bireysel bir madenci olmaya veya bir madencilik havuzuna katılmaya karar verebilirsiniz.



Yazar: Valentine. A , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
BTC/USDT + 3.76%
ETH/USDT + 5.18%
GT/USDT + 1.70%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.