• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Kriptoda Teknik Analiz ve Temel Analiz

Kriptoda Teknik Analiz ve Temel Analiz

14 April 13:41


Kriptoda piyasa analizi, kripto piyasasındaki çevreyi ve kritik belirleyicileri anlamayı içerir.

Dijital bir varlığa yatırım yapmaya ve herhangi bir dijital varlığın koleksiyoncusu olmaya karar vermeden önce araştırma ve fizibilite çalışması yapmanız gerekir.

Dijital bir varlığa yatırım yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken kripto para biriminde iki temel kritik ve farklı analiz vardır.

Teknik analiz, bir kripto para birimine yatırım yapmadan önce geçmiş piyasa trendini ve fiyat hareketlerini analiz etmeyi gerektiren bir piyasa analizi şeklidir.

Temel analiz, bir dijital varlığın değerini etkileyebilecek tüm sosyal, ekonomik ve politik faktörleri inceler.

Kriptoya yatırım yapmadan önce her iki analiz türünü de dikkate almak önemlidir.

Blockchain teknolojisinin nasıl çalıştığına dair kısa bir bilgi ve anlayışa sahip olmak için pazar analizine başlamak çok önemlidir. Bunlar teknik ve temel analizlerdir ve her ikisi de farklı prosedürler ve ölçümler gerektirir.

Bu noktada teknik ve temel analizin neyi gerektirdiğini anlamak önemlidir. Hadi gidelim.


Temel Analiz Nedir?



Temel analiz, blok zinciri teknolojisindeki belirteçlerin sağlam ve kapsamlı bir analizidir. Gerçek dünyadaki kamu hizmetlerini, finansal durumu ve dijital varlıkların kullanıcı topluluğunu inceler.

Temel analiz, bir kripto para biriminin düşük veya yüksek fiyatlı olup olmadığına karar vermenizi sağlar.

Kripto para yatırımcısı olarak, uğraşmayı düşündüğünüz piyasanın temel analizini yapmalısınız.

Temel analiz, bir dijital varlığın (yatırım yapmayı düşündüğünüz) değerini etkileyebilecek tüm faktörleri belirlemenizi sağlayacaktır.

Bu analiz, yakın ve uzak gelecekte dijital varlığı etkileyebilecek ekonomik, politik ve sosyal faktörleri inceleyecektir.

Temel analiz, “para gelecekte daha değerli olacak mı?” gibi sorulara ayrıntılı cevaplar veriyor. “Daha uzun süre tutmaya değer mi?”

Bu soruların cevapları, hangi dijital para birimine yatırım yapacağınız konusunda size yol gösterecektir.

Temel analiz yapmak, bir kripto para biriminin talebini ve arzını etkileyen ölçümlerin belirlenmesine yardımcı olacaktır. Bu ölçümler, bir dijital varlığın değerinde neden sürekli bir düşüş veya artış olduğuna işaret ediyor.

Şimdi ikinci analiz türünü ele alıyoruz.


Teknik analiz nedir?



Teknik analiz, blok zincirindeki dijital varlık fiyat hareketini ve ticaret hacmini belirleyen sayıları ve istatistikleri inceler.

Yatırımcının, bir dijital varlığın yatırım yapmaya değer olup olmadığını belirlemek için geçmiş piyasa trendini ve fiyat hareketini belirlediği bir yatırım prosedürüdür.

Geçmiş piyasa eğilimi ve fiyat hareketi, teknik analizin dikkate aldığı temel bilgilerdir.

Tarih esastır; Geçmişte bir kripto para biriminin nasıl çalıştığını bilmiyorsanız, ona yatırım yapmanız tavsiye edilmez. Bu nedenle teknik analiz çok önemlidir.

Teknik analizle uğraşanlar, dijital bir varlığın geçmiş eğilimlerini belirlemek için çizelgeler, grafikler ve matematiksel denklemler kullanan uzmanlardır.

Dijital bir varlığın yıllar içindeki fiyat artış ve düşüşünün temsili, bir al veya sat sinyalini destekleyecek ve ayrıca artışın düşüşe göre düşük mü yoksa tam tersi mi olduğunu gösterecektir.

Teknik ve temel analizin neyi gerektirdiğini ve iki piyasa analizinin nasıl gerçekleştirileceğini inceledikten sonra, iki temel piyasa analizi arasındaki farkları belirlemek yerinde olacaktır.


Temel Analiz ve Teknik Analiz Arasındaki Farklar


Teknik analiz, geçmiş eğilimlerin ve fiyat hareketlerinin belirlenmesini gerektirdiğinden, blok zincirinde daha uzun süredir bulunan dijital varlıklar için en uygunudur.

Birkaç yıl önce tanıtılan bir kripto para birimi üzerinde teknik analiz yaparsanız detaylı bilgiye sahip olamazsınız.

Buna karşılık, temel analiz, blok zincirindeki nispeten yeni bir dijital varlık için en uygunudur. Bu analiz sadece şirketin içsel değerlerini veya token geliştiricisini inceleyecektir.

Temel analiz, dijital varlığın geliştiricisine, iyi bir geçmişe sahip olup olmadıkları, güvenilir ve onlara yatırım yapmak için değerli olup olmadığı hakkında bir fikir verecektir.

Örneğin bir yatırımcı, sırasıyla 2009 ve 2011 yıllarında piyasaya sürülen Bitcoin (BTC) ve Litecoin (LTC) gibi dijital varlıklar üzerinde teknik analiz yaparken, EOS ve Binance coin (BNB) gibi kripto para birimleri üzerinde temel analiz yapılmalıdır. ) sırasıyla 2017 ve 2018 yıllarında kurulmuştur.

Temel analiz daha az teknik gerektirir. Doğru bir temel analiz yapmak için kripto piyasasında uzman olmanıza gerek yok.

Bu dijital varlıkların geliştiricileri, temel bilgilerine ve finansal verilerine internet üzerinden sahiptir; Sadece onları gözden geçirebilir ve kripto para birimlerinin yatırım yapmaya değer olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Teknik analiz ise blockchain varlıklarında deneyim gerektirir. Teknik bir analist olarak denklemleri, çizelgeleri ve grafikleri analiz etmelisiniz.

Piyasa trendini, düşüşünü ve kripto para birimi değerinin yükselişini belirlemeden ve açıklamadan önce yüksek düzeyde matematiksel uzmanlığa ihtiyacınız var. Ayrıca, geçmiş eğilimleri kullanarak belirtecin bir süre boyunca nasıl adil olacağını tahmin etmek için denklemleri hesaplamanız gerekir.


Sonuç



Kripto para piyasası istikrarsız. Geliştiricilerin geçmiş ve şimdiki eğilimlerini belirlemeden bir jetona yatırım yapmaya karar vermezsiniz.

Çoğu yatırımcı, doğru tahminler sağlamak için teknik ve temel analizleri birleştirmeyi tercih eder. Ancak, analiz tekniklerinden herhangi birini kullanabileceğiniz bazı istisnai senaryolar vardır.

Her iki analiz de mükemmel bir yatırım rehberi sunmasa da, güvenilir bilgi sağlar ve blok zincirine yatırım yapmak için dijital bir varlık seçerken güvenilir olabilir.



Yazar: Valentine A. Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
BTC/USDT + 6.36%
ETH/USDT + 6.39%
GT/USDT + 2.90%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.