• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog BTC veya ETH: Hangisi Daha İyi Uzun Vadeli Yatırım?

BTC veya ETH: Hangisi Daha İyi Uzun Vadeli Yatırım?

04 April 11:59

Bitcoin (BTC), blok zincir teknolojisi aracılığıyla işlemler ve alım-satım için merkezi olmayan ve açık kaynaklı bir dijital para birimidir.

Ethereum ayrıca, Ether'in para birimi (ETH) ile işlemler ve diğer çevrimiçi işlevler için merkezi olmayan bir dijital platformdur.


Bitcoin en yüksek piyasa değerine sahiptir ve onu Ethereum takip eder.

Hr iki para biriminin de birçok benzerliği vardır ve yatırım yapmaya değerdir.

Blockchain, dijital varlığınızı kullanarak kimlik doğrulamanızı ve işlem yapmanızı sağlayan sofistike ve çok yönlü bir teknolojidir. Blockchain, merkezi bir platformda Bitcoin ve Ethereum gibi para birimlerine güç sağlar.

Bu noktada BTC ve ETH'nin ne olduğuna bakmak gerekiyor.



BTC nedir?



Bitcoin, kriptografiyi kullanan dijital bir para birimidir. Bitcoin, ödeme yapmak ve almak için kullanabileceğiniz değiştirilebilir bir dijital varlıktır. BTC'nizi blok zinciri cüzdanınızda saklamanızı sağlayan güvenli bir depolama ve iletim sistemine sahiptir.

Bitcoin şu anda en yüksek piyasa değerine sahip bir numaralı kripto para birimini elinde tutuyor. Tek bir Bitcoin birimi şu anda blok zinciri ağında 44.119.30 dolarda bulunuyor.



ETH nedir?



ETH, ethereum blok zincirindeki işlemler için bir token olan Ether'in kısaltmasıdır.

Ethereum, blok zinciri ağı üzerinden işlemlere izin veren merkezi olmayan bir dijital para birimidir.

Ethereum, anonim ve bağımsız olarak çalışan açık kaynaklı bir blok zinciri platformudur.

Bu dijital para birimi ilk olarak 2013 yılında Vitalik Buterin tarafından tasarlandı. Ekibinin diğer üyeleri arasında Gavin Wood, Joseph Lubin, Anthony Di Lorio ve Charles Hoskinson yer alıyor.

Temmuz 2015'e kadar tüm düzenlemeler yapıldı ve Ethereum platformu yayına girdi. O zamandan beri, çalışma kanıtı mekanizmasından hisse kanıtı kanıtına yükseltmeye devam etti. Bir Ethereum, 1ETH, şu anda blok zinciri ağında 3.112,2 dolar alışverişinde bulunuyor.


BTC ve ETH arasındaki benzerlikler



Bu, Bitcoin ve Ethereum arasındaki benzerliklerin bir listesidir.

Bitcoin (BTC), blockchain ağındaki bir numaralı dijital varlıktır ve onu Ether (eth) takip eder.

Her iki kripto para birimi de değiştirilebilir ve ödeme yapmak ve almak için kullanılabilir. Bir P2P ödeme sistemi aracılığıyla bunları kâğıt paraya dönüştürebilir ve geleneksel banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

Ethereum ve Bitcoin tokenleri merkezi değildir ve her ikisi de hükümet düzenlemesi altında veya herhangi bir ülkenin merkez bankası tarafından kontrol edilmez.

Her iki dijital varlığın da piyasa fiyatının yükselişi ve düşüşü, bir hükümet veya kurum tarafından değil, piyasa güçleri tarafından belirlenir.

Ethereum ve Bitcoin üzerindeki işlemler, blok zinciri olarak bilinen dağıtılmış bir defter teknolojisi aracılığıyla gerçekleştirilir.

Şu anda hem ethereum hem de Bitcoin, iş kanıtı mekanizması adı verilen bir fikir birliği protokolü kullanıyor. İş kanıtı mekanizması, madencilik ağlarının düğümlerinin tüm işlem bilgileri üzerinde anlaşmaya varmasına izin verir.

Mekanizma, cüzdanınızın saldırısını önlemeye ve blok zinciri ağında depolanan işlem ayrıntılarına yardımcı olur.

Her ne kadar 2022 yılına kadar Ethereum'un dijital para biriminin Proof-of-stake mekanizmasına geçtiğini görecek tam yükseltmesini başlatması bekleniyor.

Benzerlikler, her iki dijital para biriminin yakın bir karşılaştırmasını sağlar. Daha yakından bir bakış, daha iyi uzun vadeli tutarlılığı belirlememizi sağlayacaktır ve buna yatırım yapılmalıdır.



BTC veya ETH: Hangisi daha iyi bir uzun vadeli yatırımdır?



İki kripto para biriminden hangisinin uzun vadeli daha iyi bir yatırım olduğunu anlamak için mantıklı bir sonuca varmadan önce bazı temel ölçütleri ve istatistikleri göz önünde bulundurmak gerekir. Bu metrikler;


Piyasa Kapitalizasyonu

29 Kasım 2021 itibariyle, Bitcoin'in piyasa değeri 1 dolardı. 08 trilyon ve tüm dijital para piyasasının %48'inden fazlasını oluşturuyor. Bu istatistikler, Bitcoin'in tartışmasız bir şekilde bir numara olduğunu ve en önemli kripto para birimi pazar payına sahip olduğunu gösteriyor.

Aynı dönemde (Kasım 2021), dolaşımda toplam 18.886.912 BTC birimi vardı ve bunların tümü toplam 2,25 trilyon doların üzerindeydi.

Aynı dönemde Ethereum, piyasa değerini 528 milyar dolara koyuyor ve kripto para birimi pazar payının %23.4'ünü oluşturuyor. İncelenen bu dönemde, dolaşımda 118.545.259 birim ETH vardı.

Yukarıdaki istatistikler, Ethereum'a kıyasla dolaşımda daha az Bitcoin olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, BTC'nin piyasa değeri, ETH'ninkinden çok daha fazladır.


Gaz/işlem Ücreti

Ethereum tabanlı işlemler, blok zinciri ağında Bitcoin içeren işlemlerden daha hızlıdır. Ancak, daha hızlı işlem otomatik olarak yüksek bir gaz ücretine dönüşür. Kripto para işlemleri sırasında alınan gaz ücreti, işleme dahil olanları telafi etmek için kullanılır.

Yüksek gaz ücretinin, ethereum işlemlerinin tükettiği yüksek ağdan kaynaklandığına dair yaygın bir inanış var. Ve onu daha hızlı bir işlem yapan aynı yüksek ağdır.

Daha az işlem yapanlar, büyük işlem yapanlardan daha fazla gaz ücreti öderler. Örneğin, çevrimiçi bir kullanıcı, “Ethereum'a bakarken önemli olan bir şey, birinin 40$'a mal olan bir ürün için 35$ (ücret olarak) ödemek istemeyeceğidir." dedi.

Bu nedenle, kripto para biriminden hangisinin uzun vadeli daha iyi bir yatırım olduğuna bakarken, gaz ücretini göz önünde bulundurmalısınız. Bununla birlikte, ETH 2 yükseltmesi tamamen işlevsel hale geldiğinde, büyük olasılıkla gaz ücretlerinde bir düşüş olacaktır.


Üstel Büyümeler

Bitcoin ilk olarak 2009 yılında alınıp satıldı ve 1 sente satıldı. Kasım 2021'de, bir BTC birimi tüm zamanların en yüksek değeri olan 69.000 $ değerindeydi (o zamandan beri düştü).

Öte yandan Ethereum, 2015 yılında piyasaya çıkışında 3 dolardan işlem gördü ve Kasım 2021'e kadar 4.891 dolarlık rekor bir seviyeye ulaştı.

İlk çıkışından bu yana (bireysel) performanslarına bir bakış, ethereumun yedi yıllık rekor bir sürede yaklaşık 1000 kat arttığını gösteriyor. Bu performans, blockchain teknolojisinde yalnızca ethereum'a özgüdür.



Sonuç



2009 yılında Bitcoin ile başlayan ve 2015 yılında Ethereum ile başlayan kripto para piyasası, artık blockchain teknolojisi ile işlem yapabileceğiniz 20'den fazla farklı dijital para birimine sahip.

Yatırımcılar olarak, BTC altın para olarak kabul edilirken ve dijital piyasadaki en değerli varlık olmaya devam ederken, ETH gümüş para olarak kabul edilir ve birim maliyeti daha düşüktür.

Bir birim ETH'yi yaklaşık 3000$'a, bir BTC takımı ise yaklaşık 40.000$'a alabilirsiniz. Bu nedenle, her iki para birimi de uzun vadeli yatırım için yiyecek olsa da, kendi değerinizi ve karınızı en üst düzeye çıkarmak için karşılayabileceğinizi düşünmelisiniz. uzun koşu.


Yazar: Valentine. Bir Gate.io Araştırmacısı

Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

BTC/USDT + 6.12%
ETH/USDT + 7.34%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.