• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Kripto Para Birimleri Finansal Krizi Nasıl Tetikleyebilir?

Kripto Para Birimleri Finansal Krizi Nasıl Tetikleyebilir?

01 April 11:24


Kripto piyasası, çok az veya hiç düzenleme olmaksızın üstel bir büyümeye tanık olmaya devam ediyor.

Piyasa merkezi değildir ve yatırımcılar için düşük giriş seviyesi gereksinimleri vardır.

Bazı uzmanlar kripto para birimlerinin bir finansal krizi tetikleyebileceğine inanıyor.

Bir finansal kriz meydana gelirse, ekonomi bir erime ve çöküş yaşayacaktır.

Bir mali krize ilişkin bazı işaretler, azalan GSYİH, artan borç oranı ve işsizlik vb.

Örneğin, ABD'de mali krize yol açan 2008 konut krizi gibi geçmişteki olaylar nedeniyle, kripto piyasası şu anda aynı modeli izliyor.


Kripto para birimlerinin katlanarak büyümesi ve yaygın olarak kabul görmesi uzmanlar için bir endişe kaynağıdır.

Kripto para birimi, toplam kullanıcı sayısı, toplam jeton sayısı ve bunların ilgili piyasa değerleri, toplam cüzdan sayısı vb. gibi pano genelinde yüksek rakamlar yayınlıyor.

Kripto piyasası merkezi değildir ve blockchain dijital varlıklarını elde etmek için giriş gereksinimi minimumdur. Sonuç olarak, birçok yatırımcı kaynaklarını çeşitli kripto para birimleri elde etmek için çekiyor.

Finansal sistemdeki bir sektör, düzenlenmemiş bir alanda hızlı bir şekilde büyüyorsa, önemli bir endişe ve dikkat gerektirir.

Kripto para piyasasının katlanarak büyümesiyle uzmanlar, bunun bir finansal krizi tetikleyebileceğine inanıyor.

Blockchain uygulamaları değişkendir ve fiyat düzeltmelerine karşı savunmasızdır ve bir kriz sırasında gelgiti dengeleyecek düzenleyici bir organları yoktur.

Blockchain cüzdanındaki Bitcoin ve Ethereum'a bir bakış, en önemli iki kripto varlığının Kasım 2021 ile Ocak 2022 arasında %30'dan fazla düştüğünü gösteriyor.

Kripto para birimlerinin fiyatındaki ve değerindeki sert düşüşten birçok dış faktör sorumludur. Uzmanlar, önemli kripto para birimlerinin bu kadar keskin düşüşlere tanık olmaya devam etmesi durumunda bir finansal krizin yakın olduğuna inanıyor.

Tarihe bakıldığında, 2008 mali krizine neden olan konut ipoteği piyasası ile kripto piyasasındaki mevcut eğilim arasında bir benzerlik olduğu görülüyor.

Bir finansal krizin neleri gerektirdiğini ve bir ekonominin finansal krize doğru ilerlediğini gösteren göstergeleri belirlemek yerinde olacaktır.


Finansal Kriz Nedir?





Mali kriz ciddi bir ekonomik çöküştür. Bir ekonomi bir mali kriz yaşadığında, varlıkların fiyatları düşer; finansal kurumlar likidite sıkıntısı ile karşı karşıya kalırken, borçlar artmaya devam ediyor.

Bir finansal kriz, önemli bir finansal varlığın ani değer kaybıyla karakterize edilir. Borsa çöküşü, döviz krizi, emlak veya petrol çöküşü olabilir.

Bankacılık sektörü gibi bir sektörde çok sayıda mudinin panikleyip bankadan fonlarını çektiği bir finansal kriz meydana gelebilir.

Yaygın/ülke çapında bir mali kriz olabilir. Bu finansal kriz biçimi, bir ülkedeki ekonominin tüm sektörlerini etkiler.

Finansal krizler, kripto piyasasının tanık olduğu ekonomik patlama dönemlerinin öncesinde aynı modeli izliyor.

Popüler bir örnek, 2008 Küresel mali krizidir. 2008 Küresel mali krizi, bu konu başlığı için bir referans noktasıdır.

Uzmanlar, bir finansal krizi öngörmenin zor olduğu görüşünde. Çoğu zaman, varsayım ve spekülasyona dayanır.

Özetle, finansal kriz çoğunlukla ekonomik durgunluğa yol açmakta ve kriz ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının (GSYİH) %50 oranında düşmesine neden olmaktadır.

Uzmanların kripto para birimlerinin bir finansal krizi tetikleyebileceğine nasıl inandığına bakalım.


Kripto Para Birimleri Finansal Krizi Nasıl Tetikleyebilir



Kripto para piyasası, beş yıl içinde 16 milyar dolardan 2,3 trilyon dolara kadar bir büyüme oranına tanık oldu. Uzmanlar, bu üstel büyümenin muhtemelen bir finansal krize yol açacağını söylüyor.

Bunun nedeni, 2008 yılında subprime ipotek piyasasının küresel mali krizden önce katlanarak büyümesidir. 2008 küresel mali krizinden önce de aynı olaylar kripto piyasasında meydana geldi.

Ayrıca, devlet kurumları ve düzenleyici kurumlar, kripto para birimlerini yasal değişim aracı olarak benimser.

Kripto piyasasının merkezi olmadığını bilmek önemlidir; bu varlıkların değerindeki artış ve düşüş, kayıt dışı piyasa güçlerine dayanmaktadır. Hükümet blok zinciri varlıklarını benimsemek istiyorsa, bir düzenleme şekli olmalıdır.

Bitcoin veya ethereum'u yasal bir değişim biçimi olarak benimseyen bir ekonomi hayal edin; Başlangıçta, kripto para birimi fiyat ve değerde bir artış yaşayabilir. Ancak fiyat düştüğünde böyle bir ekonomiyi doğrudan etkileyecek ve bir finansal krize yol açacaktır.

Uzmanlar, kripto para biriminin çok küçük ve diğer finansal piyasalardan kopuk olduğu konusunda güçlü görüşlere sahip olsalar da, henüz bir finansal krize neden olma riski taşımıyorlar; bu uzmanlar hala yatırımcıların ve finansal düzenleyicilerin büyüyen kripto pazarına karşı dikkatli olmalarını istiyor.


Sonuç



Kripto para biriminin temel özelliklerinden biri istikrarsızlığında yatmaktadır. Kripto piyasası değişkendir ve madeni paraların fiyatları sürekli dalgalanma halindedir. Geçmişte bunun birçok pratik senaryosunu gördük ve şu anda Bitcoin ile bir bütünüz.

24 saatten kısa bir süre içinde, şimdiye kadar kazanılan önemli kripto varlıkları agresif bir şekilde düşebilir ve bunun tersi de olabilir.

Blockchain varlıklarının düzenlemelere sahip olmaması, onları değişken hale getiriyor ve yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, kripto varlıklarının içsel değerden yoksun olduğuna inanıyor ve bu da yatırımcıların kolayca zarar etmelerini kolaylaştırıyor.

Bir finansal krizin meydana gelmesi zor ve bir dizi olay gerektirse de, kripto piyasasındaki yatırımcı nüfusu artmaya devam ederse, piyasadaki bir kriz genel ekonomiyi etkileyebilir.

Bu nedenle, merkez bankalarının ve mali düzenleyicilerin, yakın bir mali krizden kaçınmak için mali sektörü düzenlemek için önlemler alması uygundur.



Yazar: Valentine. A , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.