• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Red Bull NFT'ye ve Metaverse'e Girdi – Resmi Olarak Ticari Marka Başvurusu Yaptı

Red Bull NFT'ye ve Metaverse'e Girdi – Resmi Olarak Ticari Marka Başvurusu Yaptı

31 March 11:15


1.Red Bull, yalnızca Tezos blok zincirinde kendi NFT hayran belirteçlerini başlatmak için bir ticari marka başvurusunda bulundu.

2. Hayranlar sanal ekstrem spor etkinliklerine katılabilecek ve girebilecekler.

3Web 3, şirketin iş hedefine ve Formula 1'in verimli enerji sağlama beklentisine uygun olduğu için Red Bull için iyi bir seçim.

Son aylarda, NFT ve Metaverse, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliğin bir karışımını tanımlamak için giderek daha fazla kullanılan terimler haline geldi.

Avusturya'dan popüler bir marka olan Red Bull ve Red Bull enerji içeceklerinin üreticisi, Web3 alanına yatırım yapmaya hazır birçok şirketten biridir. NFT'lerin ve meta verinin yükselişinin ortasında şirket, 3 Mart'ta meta veriye genişleme ve markalı NFT'ler sunma planlarını oluşturmak için bir ticari marka başvurusunda bulunduktan sonra dev hamleyi yaptı.

Duyuru, metaverse için lisanslı bir ticari marka avukatı olan Michael Kondoudis'in Twitter kolunda tweet atmasından sonra geldi. Red Bull'un hem sanal hem de kripto para birimi olan NFT multimedya sunmayı planladığını açıkladı. Teklif, giyim, içecek ve spor malzemeleri şeklindeki NFT'lerin yanı sıra sanal bir ortamda bir dizi başka ürün arasında finansal değişim hizmetlerini içerecek.

Red Bull çoğunlukla enerji içecekleri ile ilişkilendirilse de, şirket futbol, basketbol gibi gerçek hayattaki spor etkinliklerinin yanı sıra NASCAR, Formula 1, snowboard, paraşütle atlama, uçurum dalışı ve daha pek çok ekstrem sporun en büyük sponsorlarından biri olmaya devam ediyor. Dolayısıyla bu, Red Bull'u çok çeşitli spor hayranlarına sanal alemde gerçek bir düşüş deneyimi sunma konusunda daha iyi bir konuma getiriyor.



Çoğunluğa atlamaktan daha fazlası



Niyetlerini bildirerek Red Bull, NFT ve metaverse endüstrisine giren en son şirketlerden biri haline geldi. Bu zamandan önce, çeşitli sektörlerdeki markaların da web3 trendine girmek için ticari marka başvuruları yaptığını gördük. Örneğin, son birkaç ayda Victoria's Secret, Nike, Walmart, L'Oreal, NYSE ve daha yakın zamanda McDonald's gibi şirketler – hepsi web 3 alanına girme niyetlerini duyurdular.

Giderek artan sayıda şirketin web 3'ü keşfetmek ve potansiyel olarak uygulamak için adımlar attığını görüyor olmamız bize geçmişi hatırlatıyor. Tarih bize, internetin gittiği yönü tam olarak anlamak için ne kadar uzun süre oyalanırsanız, yetişmenin o kadar zorlaştığını öğretti.

Kondoudis'e göre, “Metaverse gerçektir ve işletmelerin buna göre plan yapması gerekiyor. İşletmelerin artık bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak etmesine gerek yok. Bu sadece bir zaman meselesi."

Red Bull gibi tanınmış bir marka için en son teknolojinin bir parçası olmak, çoğunluğa atlamaktan daha fazlasıdır. Mayıs 2021'in başlarında Red Bull Formula 1 yarış ekibi, bir NFT deneyimi geliştirmek için Tezos Blockchain ile ortaklık kurdu. Anlaşmanın bir parçası olarak Tezos logosu Red Bull F1 sürücülerinin kasklarında, tişörtlerinde ve süper arabalarında görülebilir.


Tezos Blockchain, Red Bull için uygun



Yüzeyin ötesine bakan Red Bull ekibi, yeni teknolojinin şirket hedeflerine nasıl fayda sağlayabileceğini ve aynı zamanda iş modellerine mükemmel bir şekilde uyum sağlayabileceğini dikkatle inceledi.

Red Bull Racing takım patronu ve CEO'su Christian Horner, "Kendi kendini geliştirmek üzere tasarlanan Tezos'un blok zinciri teknolojisinin en ileri noktasında kalabilmesi, onu Red Bull Racing Honda için doğal bir uyum haline getiriyor." dedi.

Horner, işbirliğinin en önemli kısmının Tezos'un enerji verimli tasarımının Red Bull'un uzun vadeli gelecekteki çevresel hedeflerine nasıl uyacağı olduğuna inanıyor. Göreceli olarak, bu tasarım aynı zamanda Formula 1'in düşük etkili metodolojiyi değerli bir varlık haline getiren karbon nötrlüğüne yönelik hamleleriyle de uyumludur.


NFT ve Metaverse marka olarak Red Bull için neden önemli



Değişmez tokenlerle veya yaygın olarak NFT olarak adlandırıldığı şekliyle başlayalım. Elbette, iyi nedenlerle manşetlere çıkan en yeni yeniliklerden biri haline geldi. Birçok proje için NFT, hatıra olarak hizmet edebilecek bir şeyin ötesindedir. Aksine, şirketlerin iş yapma şeklini büyük ölçüde etkileyebilecek, sahip olmaya değer bir şeydir.

Red Bull ile ilgili olarak, Mayıs 2021'de Tezos blockchain ile çok yıllı ortaklık kararı, COVID-19 pandemisi nedeniyle F1 Grand Prix etkinliğine fiziksel olarak katılamayan hayranlar için yeni bir katılım şekli sağlamak. Değeri olan her şey için NFT, Red Bull taraftarlarını takıma bağlamanın benzersiz ve yenilikçi yoludur.


Sonuç



Metaverse endüstrisinin hızla büyüdüğü gerçeğini kimse inkar edemez. Gittikçe daha fazla ana akım şirketin büyük olasılıkla maymun olacağını bekleyebiliriz. Bu, görünüşe göre, endüstrinin öngörülebilir gelecekte burada kalacağını belirleyecek ve doğrulayacaktır. Red Bull, Web 3.0'da değer gören ve büyük olasılıkla devreye girecek olan büyük şirketler listesinden bir başka şirket.



Yazar: Noah , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.