• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Solscan Nasıl Kullanılır

Solscan Nasıl Kullanılır

29 March 14:39


Bilgileri basitleştiren ve karar vermek için ihtiyacınız olan doğru araçları sağlayan bir platformunuz olması çok rahatlatıcıdır. Solscan'ın Solana cüzdan sahibi kullanıcılar için yaptığı tam olarak budur. Solscan, Solana işlemleri hakkında bilgi sağlamanın yanı sıra, Solana blok zincirinde gerçekleşen her etkinliği yakalayıp raporladığı için size derinlemesine bilgi verir.

Solscan, 2021 yılında Long Vuong tarafından oluşturuldu. Solana blok zincirine odaklanan bir blok gezginidir. Solana Explorer eskiden ana blok gezginiydi; ancak Solscan, Solana Explorer'dan çok daha fazla özellik sunar. Bu nedenle, Solana kullanıcıları arasında kullanım ve popülerlik açısından Solana Explorer'ın yerini alıyor.


Solscan'ın kullanımlarından bazıları şunlardır:
- Solana blok zincirindeki işlemleri kontrol etme

- Solana ile satın alınan NFT'lerin doğrulanması.

- Solana ekosisteminde tanınan jetonlar hakkında bilgi alma.

Solscan'da bulunan veriler ve bilgiler, kullanıcıların Solana ekosisteminde gerçekleşen etkinlikleri anlamalarına yardımcı olur. Bu yazıda, Solscan'ın farklı amaçları için nasıl kullanılacağını tartışacağız.


İşlemler ve Adresler Nasıl Kontrol Edilir



Solscan'da her Solscan işlemi için bilgi alabilirsiniz. Ana sayfada, tamamlanan her yeni işlem bloğunun verileri sürekli olarak güncellenir. Her Solana işlemi için, bir dize olan (rakamlar ve harflerden oluşan) bir işlem kimliği vardır. İşlemin dize imzasını biliyorsanız, arama çubuğuna girin ve bu işlemle ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgileri ortaya çıkarır.

İşlem ayrıntılarına genel bakış, işlem kimliğini, blok numarasını, zaman damgasını, işlemin sonucunu, göndericinin adresini, gaz ücretini ve eklemek istediğiniz diğer açıklamaları içerir. Bu özellik, bir işlemin doğasını doğrulamanıza yardımcı olur. Bir işlemin başarılı mı yoksa beklemede mi olduğundan emin olmak için Solscan'ı kullanmanız yeterlidir. İşlem Solscan'da görünmüyorsa, işlemin hiç gerçekleşmediği anlamına gelir.

Solana cüzdanı hakkında bilgi almak için Solscan'ı da kullanabilirsiniz. Cüzdan adresini arama çubuğuna girdiğinizde, hesap ayrıntılarına genel bir bakış sunulur. Cüzdanın bakiyesini, cüzdanın işlem geçmişini ve cüzdandaki jetonları görebilirsiniz.

Solscan ayrıca size hesabınızla ilgili bir genel bakış da sağlayabilir. SOL Bakiyeniz ve her jetonun belirli bir miktarıyla SPL Bakiyeniz gibi genel bilgileri alabilirsiniz.


Solscan NFT'ler Nasıl Kontrol Edilir



Solscan'ın kullanımlarından biri NFT'leri kontrol etmek içindir. Solscan, Solana'da bulunan her NFT koleksiyonuna erişmenizi sağlar, ayrıca Solana'yı içeren her NFT ticareti hakkında size bilgi verir. Ana sayfadaki NFT düğmesine tıkladığınızda, bir NFT panosu açılır. NFT panosu, Solana için satılan her bir NFT hakkında bilgi içerir.

Pano ayrıca Solana ekosistemindeki her NFT koleksiyonu hakkında bilgi içerir. Bu gösterge panosunda her NFT koleksiyonu için Solana pazarı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Solscan NFT Kontrol Paneli


Jeton



Solscan ayrıca size Solana blok zincirinde bulunan Jetonlar hakkında bilgi sağlar. Ana sayfadaki Solana sekmesine tıklayarak, jetonlarla ilgili bilgilere genel bakışa erişebilirsiniz. Token adı ve kodu, sahip sayısı, tokenin gerçek zamanlı fiyatı ve tokenin piyasa değeri mevcuttur.

Her bir token için, tokenlar ile gerçekleştirilen işlemler hakkında bilgi alabilirsiniz. Token sahipleri hakkında da Solscan'dan bilgi alabilirsiniz.


Tanım Panosu



Solana blok zincirinde Raydium, Orca, Aldrin, Step ve Orca olmak üzere beş Defi platformu vardır. Toplam Kilitli Değer (TVL) ile ilgili bilgileri Defi'den alabilirsiniz. Her Defi platformu için toplam 24 saat hacim ve toplam 24 saat işlem. Solscan, her platform için tüm belirteç çiftleri için bilgi sağlar.


Sonuç



Bir dahaki sefere Solana cüzdanınızı içeren bir işlemi doğrulamanız veya Solana'yı kullanarak NFT satın almanız gerektiğinde, Solscan'ı ziyaret etmeniz yeterlidir. Solscan'ı kullanmak için platforma kaydolmanız gerekir. Solscan, 10 Solana hesabını izlemenize ve bir ayda 300 bildirim e-postası almanıza olanak tanır.
Solscan, onu Solana ekosisteminin kritik bir parçası yapan harika bir kullanıcı deneyimine sahiptir.



Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.