• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog GateChain – Bilmeniz Gereken Her Şey

GateChain – Bilmeniz Gereken Her Şey

23 March 15:07


GateChain, kurumsal sınıf güvenli ve verimli bir merkezi olmayan dijital varlık depolama, dağıtım ve ticaret ekosistemi oluşturan yeni nesil bir genel blok zinciridir. Dünyanın en eski ve en büyük borsalarından biri olan Gate.io tarafından kurulan ana fikir, EVM uyumlu, güvenli ve ölçeklenebilir bir blok zinciri oluşturmaktır.

GateChain'e Bakmak
GateChain ekosistemi, GateChain ana ağı, GateChain DEX, GT, cüzdanlar ve daha fazlası gibi öğeleri içerir. GateChain'in ana özellikleri aşağıdaki gibidir:

GateToken (GT): GT, işlem ücretlerini ödemek ve ağ içinde stake yapmak için kullanılır. Kullanıcılar ayrıca GT'yi saf bir ödeme jetonu olarak gönderebilir ve alabilir.

PoS: GateChain, ağ sağlığını korumak için hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizmasını kullanır.
Varlık Verme : Kullanıcılar kendi tokenlerini vermek için GateChain'i kullanabilirler.
Multi-Sig: Bir hesap birden fazla kişi tarafından paylaşılabilir. Bu hem kurumsal hem de aile kullanımı için uygundur.
Varlık Güvenli Depolama: Kasa hesabı sistemi ve takas mekanizması varlık hırsızlığına, özel anahtar kaybına ve anormal işlemlere karşı %100 güvenlik sağlar.

EVM Uyumluluğu: GateChain, Ethereum Virtual Machine (EVM) ile uyumludur. Bu, geliştiricilerin Ethereum dApp'lerini GateChain'e kolayca aktarabilmelerini sağlar. Ek olarak, GateChain kullanıcıları hem Ethereum hem de GateChain varlıkları için hesap desteğine sahiptir.

GateChain'in Avantajları Nelerdir?
GateChain kullanmanın birçok avantajı vardır:

Ultra düşük işlem ücretleri: GateChain, işlem başına yalnızca 0,0001 ABD doları, rakiplerinden önemli ölçüde daha düşük - Ethereum, Polygon, BSC ve Avalanche

İşlem hızı: Saniyede 2.745 işlemle GateChain, Ethereum'dan neredeyse 200 kat daha hızlı.

Güvenlik: Kasa hesabı sistemi, kullanıcıların gecikmeli işlemleri gerçekleştirmek için bir para çekme bekleme süresi ayarlamasına olanak tanır. Kasa hesabı ayrıca özel anahtar kaybını önlemek için bir takas mekanizması ve özel hırsızlığı önlemek için geri alınabilir bir işlem özelliği sağlar.

Yerel Yönetim: Kamuya açık ve açık PoS mekanizması, GateChain ekosisteminin tamamen merkezi olmayan olmasını sağlar.

Gate.io'dan Yararlanma: GateChain, Gate.io tarafından inşa edilmiştir. Geliştiriciler, hazır bir kitleden yararlanmak için Gate.io'nun 10 milyondan fazla kullanıcı tabanından yararlanabilir.
Zincirler arası yetenekler: GateChain, piyasadaki tüm akıllı zincirleri birbirine bağlayan merkezi olmayan bir ticaret platformu sağlar.

Cüzdan çeşitliliği: GateChain, kişisel kullanımdan profesyonel kullanım durumlarına kadar çeşitli cüzdan uygulamaları sunar. Bunlara komut satırı arayüzü cüzdanı, mobil cüzdan (Android/iOS), web cüzdanı, çoklu imza cüzdanı ve donanım cüzdanı dahildir.

Farklı ekosistem: GateChain halihazırda hem HipoDeFi hem de NFT Magic Box'a ev sahipliği yaparak geliştiricilere zengin bir DeFi ve NFT platformu sunuyor. Bir sonraki bölümde bu konuda daha fazlası.

GateChain Ekosistemi – DeFi + NFT
#1 HipoDeFi
HipoDeFi, tüm DeFi ihtiyaçlarınız için tek adresinizdir.
Her DeFi projesiyle ilgili gerçek zamanlı verileri bir araya getirerek kullanıcıların döviz oranlarını, getirileri, kredileri ve faiz oranlarını karşılaştırmasına olanak tanır. HipoDeFi'nin üç ana özelliği şunlardır:

Takas: Çoğu ana DEX toplayıcı ile uyumlu olan kullanıcılar, farklı zincirler ve platformlar arasında kolayca geçiş yapabilir.
Varlık Köprüsü: GateBridge, en popüler EVM uyumlu blok zincirleri arasında bir varlık köprüsüdür. Hızlı ve güvenli varlık aktarımı sağlar.

Tarım: İşlem ücreti dağıtımı yoluyla likidite sağlayın ve ödüller kazanın. Ayrıca, LP jetonlarınızı stake edin ve daha fazla ödül kazanın.
Ayrıca, Gatechain 2.0, kullanıcıların DeFi'yi keşfetmelerine ve en yeni ürünleri kolayca deneyimlemelerine olanak tanır.

#2 Sihirli Kutu
2021'de piyasaya sürülen NFT Magic Box, GateChain'in üzerine inşa edilmiş bir NFT pazar yeridir. Sihirli kutunun temel özellikleri aşağıdaki gibidir:

- Darp ücreti yok: Magic Box'ta NFT'leri basmak hiçbir ücrete tabi değildir. Bu, sanatçıların diğer faktörler yerine yaratmaya odaklanmasını sağlar.
- Düşük ücretler: GateCahin üzerine kurulu olması, platformu çok uygun fiyatlı hale getirir.
- Yüksek kaliteli işler: NFT Magic Box, Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve NBA efsanesi Allen Iverson gibi isimlerle ortaklık kurdu.
- Önce Sanatçı: Magic Box şimdiden 300.000'den fazla NFT bastı ve fon arayan gelecek vaat eden sanatçılar için INO (İlk NFT Teklifi) sunuyor.


Kapı Hibeleri Nelerdir?
Gate.io, geliştiricilerin uygulamalarını oluşturmalarını sağlamak için Hibe programı aracılığıyla GateChain'i aktif olarak dolduruyor. Geliştiricilerin, GateChain üzerinde geliştirip geliştirmediklerine bakılmaksızın, Hibelere hak kazanabileceklerine dikkat edilmelidir. Program tarafından sağlanan kaynaklar şunlardır:
- Fikri başlatmak için $10K - $100K tohum finansmanı turu.
- Gate.io Labs, Gate.io Startup ve sektör lideri VC'lerden ek finansman alın.
- Özel pazarlama ve İK faaliyetleri.
- Gate.io'da öncelikli listeleme
Gate.io'nun teknik destek ekibine erişim
- 100'ün üzerinde proje ile stratejik ortaklık fırsatları

Aşağıdaki başvuru türleri, Gate Grants'tan öncelikli olarak fon alacaktır:
- Merkezi Olmayan Değişim (DEX)
- Kredi sağlayıcılar.
- Türevler platformu.
- Verim toplayıcı
- Zincirler Arası Varlıklar
- Kahinler.

Sonuç
GateChain, ademi merkeziyetçilikten ödün vermeden verimsiz blok zinciri operasyonlarının karmaşık sorunlarını çözmek için oluşturuldu. GateChain, geliştiricilere, derin ancak çeşitli ekosistemi aracılığıyla çok çeşitli kullanım durumlarını yerine getiren uygulamalar oluşturma yetkisi veriyor.

Makale Kaynağı:dailycoin
Sorumluluk Reddi: Bu yazıda ifade edilen görüş ve görüşler yalnızca yazara aittir ve herhangi bir yatırım tavsiyesi teşkil etmez
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.