• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Kaldıraçlı tokenler ile marj ticareti arasındaki fark nedir?

Kaldıraçlı tokenler ile marj ticareti arasındaki fark nedir?

09 March 11:41
What is the difference between leveraged tokens and margin trading?

Kaldıraçlı token ürünleri, sürekli sözleşmelerle korunmakta ve yönetilmektedir. Sermaye yönetimi optimizasyonu yöntemi ile kullanıcıların fiili kaldıraç giderleri ve riskleri bir dereceye kadar azaltılacaktır. Yatırım yaparken, kaldıraç veya marj üzerinden satın alma stratejisi, esasen borç para alarak getirilerinizi (veya kayıplarınızı) artırmaktır. Marj ticareti genellikle daha karmaşıktır ve yatırımcı tarafında aktif yönetim gerektirir. Kaldıraçlı tokenler ise ticaret dışında herhangi bir şey yapmanızı gerektirmeyen basit bir alternatiftir. Bu yazımızda, kaldıraçlı tokenlar ile marjin arasındaki farklardan uygulamalı alım satım işlemlerinden bahsedeceğiz.

Her şeyden önce, kaldıraçlı tokenlar, dayanak varlığın yükselişini ve düşüşünü artırarak karı büyütmeye çalışır ve kaldıraç, fiyat değişikliklerine yansır. Bununla birlikte, marj ticareti, kâr veya zararları büyütmek için fonların ödünç alınmasını marjin miktarına yükseltir, tüccarlara daha fazla sermaye sağlayarak pozisyonlarından yararlanmalarına izin verir. Kaldıraç, yatırımcının elinde bulundurduğu kripto miktarına bağlıdır.

İkincisi, kaldıraçlı token ürünleri marj veya kripto borçlanması gerektirmez ve tasfiye riski yoktur. Kaldıraçlı belirteçler için sözleşme işlemlerinin işlem ücretleri, fonlama ücretleri ve pozisyon açarken fiyat farklılıklarından kaynaklanan sürtünme giderleri vb. dahil olmak üzere kaldıraçlı belirteçlerin ticaretinden kaynaklanan tüm maliyetler dahil olmak üzere günlük %0,1 yönetim ücreti alınacaktır. Marj ticareti için, piyasa olumsuz bir yönde hareket ederse, bir tüccarın varlıkları ödünç aldığı fonu tam olarak karşılayamayabilir. Bunun olmasını önlemek için protokol, belirli bir tasfiye oranına ulaşmadan pozisyonunuzu tasfiye edecektir.

Son olarak, kaldıraç tokenları ile marj ticareti arasındaki en büyük fark, kaldıraçlı tokenlerin belirli bir kaldıracı korumak için belirli bir eşiğe ulaştıklarında kendilerini periyodik olarak yeniden dengeleyecekleridir.

Kaldıraçlar daha yüksek karlar getirebilir, ancak aynı zamanda daha yüksek riskler de getirebilir. Farklı finansal ürünler, tüccarlar için kaldıraçlı maruz kalma sağlamanın çok farklı yollarına sahip olabilir. Kaldıraçla işlem yapmadan önce, kullanıcılar dağıtılan modellere dikkat etmeli ve kendi kapsamlı araştırmalarını yapmalıdır.

the difference between leveraged tokens and margin trading

Nerede ticaret yapılır?

Marj ticareti:

UYGULAMA:ana sayfa - ticaret - tokeni seçin

homepage - trade - choose the token

Web sitesi:Ana sayfa - Ticaret - Marjin Ticareti ve tokeni seçin

Homepage - Trade - Margin Trading and choose the token

Kaldıraçlı token alım satım:
APP:ana sayfa - piyasalar - ETF - jetonu seçin

homepage - markets - ETF - choose the token

Web sitesi: https://www.gate.io/etf#more

Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.