• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Gate.io Podcast_i | Haftalık Altcoin Haberleri | Ternoa_nın sponsorluğunda

Gate.io Podcast_i | Haftalık Altcoin Haberleri | Ternoa_nın sponsorluğunda

07 March 16:08


Giriş:



Altcoin Haber Podcast'lerine tekrar hoş geldiniz. Ben Serhat.Bu program ile, DeFi, Metaverse, NFT'ler ve Big Tech'deki en son manşetlerden bazılarını tarafsız bir bakış açısı ile sizlere sunacağız. Bu program güncel olaylar hakkında tarafsız bir duruş sergileyen ve gizlilik endişelerini destekleyen merkezi bir borsa olan Gate.io tarafından hazırlandı. Ayrıca, DeFi hakkında bilmeniz gereken önemli konular hakkında en iyi makalelerden ve videolardan bazılarına sahiptir.

Programa başlamadan önce, bu podcast'te sunulan bilgiler, kripto alanındaki en son gelişmelerden haberdar olmanıza yardımcı olmak içindir ve burada sunulan hiçbir bilgi finansal tavsiye değildir. Bu podcast'te yer verdiğim haberlerin orijinal kaynağı sizin takdirinize bağlı olacaktır. Size nasıl uyanık kalacağınızı ve kendi araştırmanızı nasıl yapacağınızı öğretirken bu podcast'e bağlı kalın.

Ancak, en son haberlere geçmeden önce, bu podcast veya youtube kanalına abone olduğunuzdan emin olun ve kripto alanı hakkında hiçbir bilgiyi kaçırmamak için bildirimlerinizi açmayı unutmayın!

Ve şimdi arkadaşlar Daha fazla lafı uzatmadan

Bugünün manşetlerinde



- Singapur'un En Büyük Bankası, Perakende Yatırımcılar için Kripto Para Birimi Ticaret Masası Başlatacak
- Salesforce çalışanları NFT tutkusunu protesto ediyor
- Tüm Afrika'daki Perakendecilere ve Tüccarlara Cardano (ADA) Ödemeleri Geliyor
- ABD Başkanı Biden'ın bu hafta kripto para birimlerini düzenlemek için bir hükümet stratejisi yayınlaması bekleniyor.
- Elon Musk: Tesla Drive-In için Dogecoin ile ödemeyi Kabul etti
- Sony ve Manchester City FC, Metaverse'deki ilk Futbol Stadyumunu oluşturacak
- 18.36 milyon Ethereum adresi 2021'de ağa katıldı


Haber Güncellemeleri




Singapur'un En Büyük Bankası, Perakende Yatırımcılar için Kripto Para Birimi Ticaret Masası Başlatacak


DBS Bank, 2022'nin sonuna kadar perakende yatırımcılara hitap eden bir alım satım teklifi başlatmayı planlıyor.

DBS Bank, Singapurlu çok uluslu bir bankacılık ve finansal hizmetler veren ve varlıkları bakımından Güneydoğu Asya'daki en büyük bankadır.

DBS Bank CEO'su Piyush Gupta, bankanın dördüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında bu planı açıkladı. Bankanın, mantıklı bir şekilde akredite yatırımcı tabanının ötesine geçmenin ve genişlemenin yolları üzerinde çalışmaya ve denemeye başladığını açıkladı. Bunlar, dolandırıcılık için uygunluk ve ölçme potansiyeli hakkında doğru yaklaşım ve mekanizmayı içerir.

Gupta, DBS'nin yılın ilk yarısında mevcut müşteri tabanı için perakende odaklı dijital varlık alım satım platformuna kolay erişilebilirliğe odaklanacağını da belirtti.

Şu andan itibaren, kullanıcıların kripto siparişi vermek için bir çağrı yoluyla bir bankacıyla iletişime geçmeleri gerekiyor. DBS, aracılara bağlı kalmadan anında online para yatırma ve işlemleri kolaylaştırarak, süreci online ve self servis hale getirmeyi amaçlamaktadır.

DBS, dijital varlıkları sağlayıcılar ve özel cüzdanlar arasında nasıl aktarabileceğiniz gibi platformla ilgili ek ayrıntıları henüz açıklamadı. Ancak banka, kripto temposuna uyması için masanın işlem saatlerini 7/24 olacak şekilde genişletti.

2021'in başlarında DBS, Singapur'un en büyük türev ve varlık borsası SGX tarafından desteklenen profesyonel yatırımcılar için dijital varlık alım satım masasını, DBS Digital Exchange'i (DDEx) başlattı. DDEx'in 2021 yılının 4. çeyreğindeki ticaret hacmi, önceki üç çeyreğin iki katından fazlaydı. Toplamda, tam yıllık işlem hacmi yaklaşık 819 milyon dolardı.

Şu anda platform, dört kripto para birimi – Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve Ripple (XRP) ve dört fiat para birimi – SGD, USD, HKD ve YEN ile değişim hizmetleri sunmaktadır. DBS, bu yıl daha fazla dijital varlık ve token eklemeyi planladığını söyledi.

Kaynak:
https://cryptopotato.com/singapores-largest-bank-to-launch-a-cryptocurrency-trading-desk-for-retail-investors/
https://www.coindesk.com/business/2022/02/14/dbs-plans-to-launch-retail-digital-assets-trading-desk-by-year-end/


Salesforce çalışanları NFT tutkusunu protesto ediyor


Salesforce, Şubat ayı başlarında çalışanlarına NFT ile ilgili bir dizi girişim planladığını söyledi. Bununla birlikte, dünya çapında 400'den fazla çalışan, NFT'lerin çevresel etkisi hakkında endişelerini dile getiren bir açık mektup imzaladı.

Salesforce'un NFT planı, insanların NFT'ler oluşturmasına ve bunları pazar yerlerinde listelemesine yardımcı olabilecek bir NFT Bulutu başlatmayı içermektedir. Çalışanlar, NFT bulutunun şirketin güven, müşteri başarısı, yenilikçilik, eşitlik ve sürdürülebilirliğe atıfta bulunan "temel değerlerini" ihlal ettiğini söylüyor.

Salesforce, kendisini sürdürülebilir iş alanında lider olarak konumlandırıyor. Ancak NFT, tokenlerle ilişkili blok zinciri faaliyetlerini sürdürmek için çok fazla enerji harcar.

Salesforce çalışanları, NFT'nin finansal varlıklarının "düzenlenmemiş, oldukça spekülatif" doğasından endişe duyuyor. Çalışanlar, "NFT alanındaki dolandırıcılık ve dolandırıcılık miktarı çok büyük" diye belirtti. Ocak ayında, kendisini "dünyanın ilk ve en büyük NFT pazarı" olarak nitelendiren OpenSea, ücretsiz mint araçları ile basılan NFT'lerin "%80'inden fazlasının" "intihal eserler, sahte koleksiyonlar ve spam" olduğunu itiraf etti.

Bir Salesforce sözcüsü, şirketin çalışanların geri bildirimlerini memnuniyetle karşıladığını ve önümüzdeki hafta çalışanlarla bir dinleme oturumu düzenleyeceğini söyledi.

Salesforce, NFT ile ilgili bir tür girişimi açıklayan ve çalışanların tepkisi ile karşılaşan ilk şirket değildi. Şubat ayının başlarında, Ubisoft çalışanları da şirketin NFT planlarına aktif olarak karşı çıkıyorlardı.

Önde gelen bir blockchain analitik şirketi olan Chainalysis'in Ocak 2022 tarihli bir raporunda, NFT'lerin popülaritesi geçtiğimiz yıl içinde patlama yaşadı, 2021'de NFT'lerle ilişkili Ethereum akıllı sözleşme türlerine en az 44.2 milyar dolarlık kripto gönderildiğini buldu. İlk NFT düşüşü sırasında 23 milyon dolar kazanan Adidas gibi büyük şirketler de bu çılgınlıktan para kazanıyor..

Kaynak:
https://www.engadget.com/salesfore-employees-protest-nft-ambitions-153913396.html
https://mashable.com/article/salesforce-employees-protest-nft-plans


Tüm Afrika'daki Perakendecilere ve Tüccarlara Cardano (ADA) Ödemeleri Geliyor


COTI, küresel tüccarların ve perakendecilerin mal ve hizmetlerin ödemesi için Cardano'yu (ADA) kabul etmelerini sağlamak üzere World Mobile ile bir ortaklık duyurdu.

COTI ve ADA Pay hakkında
COTI, fiyat istikrarlı coinler oluşturmak için optimize edilmiş dünyanın ilk platformudur. Geçen yıl ADA Pay'e merkezi olmayan sabit para ödemeleri getirmek için Cardano'nun sabit para merkezi Ardana ile ortaklık kurdu. Ve bu ödeme girişimi, Afrika'da başlayıp tüm gelişmemiş bölgelere yayılarak ADA Pay'de yürütülecek.

Nisan 2021'de Cardano Shelly ana ağında piyasaya sürülen ADA Pay, tüccarların Cardano'nun yerel tokeni olan ADA'da ödeme kabul etmelerini sağlayan Cardano'nun ödeme ağ geçididir. Çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK'lar) ve hayır kurumları tarafından benimsenmiş, şimdiye kadar 100.000 ADA'nın üzerinde bağış toplanmıştır.

COTI, ADA'yı ödemeler için kullanma yeteneğinin yanı sıra, Cardano blok zincirindeki ilk algoritmik stabilcoini, token sembolü $DJED'i World Mobile ekosistemine entegre edeceğini açıkladı.

COTI İş Geliştirme Başkanı Yair Testa, bu ortaklığın ADA Pay'in entegrasyonuyla başlayacağını ve stabilcoin platformunun yerel tokeni olan $DJED ve $COTI'nin entegrasyonuna genişleme potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

World Mobile Hakkında
World Mobile, blockchain üzerine kurulu ilk mobil ağ operatörüdür. Ortaklık kapsamında, World Mobile ağına bağlı işletmeler Cardano ödemelerini kabul etmek için ADA Pay platformunu kullanabilir.
World Mobile'a göre, ağları tüm işlemlerini Cardano blok zincirindeki yerleşim katmanında ve ayrıca bir Cardano yan zinciri olan World Mobile Chain'de işleyecek.
World Mobile'ın ilk kullanım örneği Doğu Afrika'da ve önümüzdeki yıllarda milyonları çevrimiçi hale getirmeyi hedefliyor. World Mobile'ın CBO’su Charles Barnett, bu işbirliğinin daha iyi ve daha bağlantılı teknoloji meraklısı bir Afrika'yı teşvik ederken ADA Pay'i Afrika'nın geri kalanına ve dünyaya getirmede etkili olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:
https://www.engadget.com/salesfore-employees-protest-nft-ambitions-153913396.html
https://medium.com/cotinetwork/coti-and-world-mobile-are-partnering-up-to-find-ways-to-connect-the-unconnected-7fa048f2e8d8


ABD Başkanı Biden'ın bu hafta kripto para birimlerini düzenlemek için bir hükümet stratejisi yayınlaması bekleniyor.


Kripto Para Birimleri Düzenlemesi Üzerine Başkanlık Eylemi
Bu hafta kripto dünyası üzerinde büyük bir etki yaratabilir. Yahoo Finance'e göre, Biden'ın önümüzdeki günlerde bir kripto para birimi düzenlemesi yürütme emri çıkarması bekleniyor. Bu Başkanlık eylemi, kripto para biriminin benimsenmesine ilişkin düzenleme stratejilerini içermeli ve aynı zamanda merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) gelişimini de etkileyebilir. Emrin yayınlanacağı gün henüz belli değil, ancak mevcut Ukrayna-Rusya siyasi durumu nedeniyle ertelenebilir..

Şüphecilik ve İyimserlik Yoluyla
Son birkaç ay boyunca birçok ülke kripto para birimleri alanını analiz etmeye başladı: bazıları El Salvador'un yaptığı gibi kripto para birimlerini benimsemeye ve düzenlemeye başlıyor, diğerleri de son zamanlardaki IMF açıklamalarından etkilendiği için şüpheci görünüyor. Dijital para birimleri, ülkelerin finansal istikrarı ve bütünlüğü için bir risk, aynı zamanda tüketicinin korunması için bir tehdit olarak görülüyor.

Biden'ın Yürütme Kararına Genel Bakış
Bu nedenle, Ocak 2022'de yayınlanan Federal Rezerv raporundan ortaya çıkana göre ABD, kripto para biriminin benimsenmesi konusunda yeni bir yön alıyor gibi görünüyor.

Bu yüzden Beyaz Saray, CBDC'nin gelişimini de teşvik etmek için kripto düzenlemesi üzerinde bir hükümet stratejisi geliştirme niyetinde olabilir. Bununla birlikte, bir karar vermeden önce Biden, dijital para birimlerinin benimsenmesiyle ilgili riskleri ve tehlikeleri bildirmek için birkaç kurumu görevlendirerek yeni dijital finans alanının büyümesi konusunda netlik elde etmek istiyor. Daha fazla analiz, tüketiciler, işletmeler ve yatırımcılar için koruma garantilerini içerecektir. Bu soruşturmalar Federal Rezerv, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonları ve diğerleri gibi devlet kurumları tarafından yürütülecektir.

Sonuçlar?
Kesinlikle, Biden tarafından verilen herhangi bir emir, yalnızca ABD'deki kripto para birimlerinin geleceğini etkilemekle kalmayacak, aynı zamanda şu anda kendi para birimlerini dijital olarak geliştirmeyi düşünen diğer ülkelerle işbirliğini de teşvik edebilir.

Yararlı Bağlantılar :
-https://www.pcgamer.com/president-biden-wants-to-know-more-about-cryptocurrencies-before-creating-a-digital-dollar/
-https://finance.yahoo.com/news/biden-order-on-crypto-oversight-expected-next-week-source-says-173452499.html
-https://news.bitcoin.com/us-president-biden-issue-executive-order-on-crypto/


Elon Musk: Tesla Drive-In için Dogecoin ile ödemeyi Kabul etti


Tesla, Malları İçin DogeCoin Ödemelerini Kabul Ediyor
Elon Musk ve Dogecoin kripto alanında ilgi odağı olmaya devam ediyor.

14 Ocak 2022'de Elon Musk, Twitter'da birçok Tesla ticari ürününün en popüler meme coinlerden biri olan Dogecoin aracılığıyla satın alınabileceğini duyurdu.

Dogecoin'in bir ödeme yöntemi olarak kabulü, Elon Musk'ın 19 Ocak 2022 Cuma günü yayınlanan tweetinden ortaya çıktığı gibi, yalnızca otomobil şirketinin web sitesinde bulunan ticari ürünlerle durmuş gibi görünmüyor.

Tesla Drive-In Dogecoin ile ödemeleri kabul ediyor
Haber, 19 yaşındaki Tesla Konsolu geliştiricisi (Tesla'nın ilk uygulama mağazası) Ryan Zohoury ile Tesla'nın CEO'su Elon Musk arasındaki bir dizi tweet'ten ortaya çıktı.

Genç yaratıcı, tüm coşkusunu vurgulayarak yeni SuperChargers açılışından bazı karelerini Twitter'da paylaştı. Elon Musk, Zohoury'nin gönderilerine hemen yanıt verdi ve Hollywood bölgesinde fütürist bir arabalı restoran açma niyetini açıkladı ve milyarder tarafından ikinci bir gönderide belirtildiği gibi, ödemeler DogeCoin ile de yapılabilir.

Yine de, bazı kullanıcılar Musk'tan açıklaması hakkında daha fazla ayrıntı istiyor, çünkü DogeCoin'deki ödemelerin gelecekteki restoran tarafından mı yoksa yalnızca yeni Santa Monica'nın Tesla şarj istasyonu tarafından mı kabul edileceğini belirtmemiş. Bu nedenle, Musk'ın açıklamasında hala çok az netlik var.

Tesla'nın DogeCoin Geleceği Üzerindeki Etkisi
Geçen hafta sonu gördüğümüz gibi, kripto piyasası önemli bir düşüş yaşadı: Bitcoin şu anda 37.704 dolar değerinde. DogeCoin, tweetlerin trend olmaya başlamasından yarım saatten kısa bir süre içinde 0.1417 dolardan 0.1450 dolara anormal bir yükseliş görse de, şu anda büyük düşüşün ardından 0.13'te işlem görüyor. Olayın Elon Musk'ın duyurusunun bir sonucu olup olmadığını söylemek zor, ancak CEO'nun devam eden desteğinin ve Tesla'nın meme-coin'in ödeme yöntemi olarak kullanılmasıyla ilgili diğer stratejilerinin DogeCoin'e çok fazla dikkat çekmesi çok muhtemel.

Kullanışlı bağlantılar:

-https://news.bitcoin.com/elon-musk-dogecoin-accepted-teslas-new-futuristic-diner-drive-in-theater/

-https://indianexpress.com/article/technology/crypto/tesla-to-accept-dogecoin-as-payment-for-supercharging-station-says-elon-musk-7781371/


Sony ve Manchester City FC, Metaverse'deki ilk Futbol Stadyumunu oluşturacak


Manchester City'nin kripto dünyasına ilgisi yeni değil:
Ünlü İngiliz futbol kulübü Manchester City FC, birçok yenilikçi ortaklığa katılarak her zaman teknolojik gelişimin destekçisi olmuştur. Takımın kripto para birimlerine olan ilgisi yeni bir şey değil, aslında Manchester City, taraftarlarına, kullanıcıların kulübün kararlarını etkilemesine, VIP ödülleri almasına, promosyonlara, oyunlara ve diğer bonuslara erişmesine izin veren taraftar tokenlerine yatırım yapma imkanı sunuyor..

Sony & Manchester City Ortaklığı
Son zamanlarda, İngiliz kulübünün imzaladığı ana işbirliklerinden biri, kesinlikle tanınmış Japon teknoloji şirketi Sony ile üç yıllık ortaklıktır. İşbirliğinin amacı, taraftarların metaverse içinde kulüp ve birbirleriyle etkileşime girmesine olanak tanıyan uluslararası bir dijital topluluk Manchester City metaverse'inin kalbi, Etihad Stadyumu'nun sanal kopyasını.oluşturmaktır.
Etihad Stadyumu & Hawk-Eye Teknoloji

Japon şirketin geliştiricileri, arenanın proje tasarımına başlamak için şimdiden stadyumun haritasını çıkarmaya başladılar. Stadyumun oluşturulması için Manchester City, Sony grubunun bir şirketi olan Hawk-Eye tarafından oluşturulan görüntüleri ve iskelet izleme teknolojilerini kullanacak.

Böylece amaç, Citizens taraftarlarına Manchester'da değilken favori takımlarının canlı maçlarını evlerinin rahatlığında izleme fırsatı sunabilecek metaverse'de bir merkez oluşturmaktır..

Nuria Tarre, Manchester City Futbol Grubu CMO'sunun metaverse projesiyle ilgili açıklaması
Spor maçlarına doğrudan metaverse'de katılmayı düşünmek neredeyse ütopik olsa da, işler hızlandırılmış gelişimin keyfini çıkarmaya başlayabilir gibi görünüyor. Şehir Futbol Grubu Pazarlama ve Taraftar Etkileşim Sorumlusu Nuria Tarre'nin belirttiği gibi, İngiliz takımı metaverse'yi stadyuma ulaşamayan taraftarların favori takımlarının maçına katılma, yeniden yaratma deneyiminin keyfini çıkarmaları için bir fırsat olarak değerlendirmek istiyor. tam eşleşme ve özgür açı seçimi sağlama: her kullanıcı oyunu herhangi bir açıdan izlemeyi seçebilir.

Diğer Futbol takımları, Manchester City'nin daha dijital bir spor deneyimine yönelimini takip edecek mi?
Bu girişimle City, dünyada metaverse'de sanal bir stadyum inşa eden ilk futbol takımı olacak ve hayranlarına hem hizmet akışı hem de sanal dünyada markalı malzeme satın alma fırsatı sağlayacak.
Gittikçe daha fazla takımın taraftarlarına taraftar tokenleri satın alma fırsatı sunmaya devam ettiğini düşünürsek, örnekler PSG, Juventus, Barcelona ve diğerleridir, futbol dünyasının metaverse ile düşündüğümüzden daha erken bütünleşeceğini varsaymaya başlayabiliriz.

Kullanışlı bağlantılar::
-https://www.mancity.com/news/club/manchester-city-sony-partnership
-https://inews.co.uk/sport/football/man-city-world-first-football-stadium-metaverse-1469810
-https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/liverpool-man-city-23154090


Sponsor Özeti


Coin Capsule (Eski adı ile ternoa)
Ethereum derin dalışına devam etmeden önce, size bugünün sponsoru, Ternoa blok zinciri olarak da bilinen Coin Capsule'den bahsetmeliyim.

Ternoa'nın kurucusu Mickael Canu, bu blok zinciri, anılarını çocuklarına yıllar sonra aktarma yeteneği vermek amacıyla yarattı. Bu nedenle, ana özelliği, kullanıcıları NFT'leri gizli tutma haklarından vazgeçmeden anılar yaratmaya teşvik etmek için uygun bir şekilde 'zaman kapsülü' olarak adlandırılmıştır.

Bu görevin büyük bir anahtarı, iletilecek veriler için araç olarak NFT'leri dahil ederek kullanıcılara tamamen merkezi olmayan ve tamamen güvenli bir veri işleme biçimi sunmaktı. Mevcut bir NFT'de saklanan verilere ve dosyalara yalnızca sahibi erişebilir ve bu da Ternoa kullanıcılarına tam gözetim altındayken özel içerik oluşturma yeteneği verir.

Ternoa'nın ana rakipleri, her ikisi de uzun sürmeyebilecek veri depolama hizmetlerine sahip merkezi varlıklar olan iCloud ve Google Drive'dır. Bu nedenle, araç olarak bir NFT kullanarak uzun vadeli veri depolama ve verilerin güvenli iletimini sunan, türünün tek örneği bir veri depolama hizmeti oluşturdular.

Ternoa ekibi ağlarını ana ağa getirmek için çalışırken, test ağlarındaki istatistikler, yaklaşık 230K NFT basmış olan toplam 1,9 milyon blokla şimdiden umut vaat ediyor. Şu anda Ternoa blok zincirinde çalışan 195 düğüm var ve $CAPS tokeninin günlük işlem hacmi yaklaşık 350.000 $ civarında.

$CAPS tokeni, 3 Mayıs 2021'deki IEO'dan bu yana 4 kat artışla 0.057'de işlem görüyor, ancak 0.232'deki zirvesinden %75 düştü. İlgili kaynakları aşağıdaki açıklamada bulabilirsiniz, her zaman kendi araştırmanızı yapmayı unutmayın.


Derin Dalış




18.36 milyon Ethereum adresi 2021'de ağa katıldı


Giriş:
Hiç şüphe yok ki Ethereum, akıllı sözleşmeleri bir sonraki seviyeye taşımak için zemin hazırladı ve insanların yaşam koşullarını iyileştirebilecek yüzlerce yeni uygulamanın kapılarını açtı. Kuruluşundan bu yana, teknoloji ve benimseme açısından sürekli ve tutarlı bir gelişme gösterdi ve en azından şimdilik (neredeyse) tartışmasız DeFi kralı olmasına yol açtı. Zincir üstü analitik platformu Defi Llama'ya göre, Ethereum'un şu anda TVL'de 124.24 milyar doları var. Kripto para piyasasının henüz tam olgunluğuna ulaşmadığını düşündüğünüzde şaşırtıcı rakamlar! Gerçekte, hala erken bir aşamada, bu nedenle, özellikle Ethereum'un doğrudan rakiplerinin giderek daha verimli hale geldiğini düşündüğümüzde, büyümek için çok yeri var. Aslında, daha birçok yatırım şirketi, amacı DeFi ve genel olarak akıllı sözleşme ortamını çeşitlendirmek olan büyüyen blok zinciri projelerine odaklanıyor. Savaş muhtemelen yeni başladı.

Gelişme:
Yine son rakamlardan bahsetmişken, Ethereum ağı 2021'de sıfırdan büyük bir bakiye ile 18.36 milyon adres kazanmış görünüyor. Bu, ayda 1.53 milyon yeni adres gibi şaşırtıcı bir büyüme oranına dönüşüyor. Ancak Ethereum ağının gerçek kullanım eğilimini anlamak için çok ilginç bir gerçek, ağdaki aktif adreslerin oranında bir azalma olduğudur. 25 Nisan'da %1.66 ile zirveye ulaştılar, ancak o zamandan beri 15 Şubat'ta %0.86'ya düştü, -%48.19 (neredeyse yarısı!). Aktivitedeki bu düşüşün nedenleri, tamamen teknik olanlardan başlayıp spekülatif olanlara kadar çok olabilir. Bazılarını tespit etmeye çalışalım.

Teknik faktörler.
Her şeyden önce, son iki yılın Ethereum için temel olduğunu kanıtladığını söylemeliyiz: “eski” Proof of Work’ten “yeni” Proof of Stake’e uzun zamandır beklenen geçiş, oldukça karmaşık ve hassas bir yoldur. Periyodik güncellemeler ve yeni özelliklerin eklenmesi, sonunda Ethereum'u daha ölçeklenebilir hale getirmeyi ve sonuç olarak blok zinciri Trilemma'yı çözmeyi amaçlıyor. Aralık 2020'den bu yana, ETH sahiplerine doğrulayıcı olma ve bu nedenle 32 ETH yatırarak ağ konsensüs algoritmasına katılma fırsatı verildi. Bu fonlar, Proof of Stake'e geçiş tamamlanana kadar kilitli kaldığından, küresel TVL'de bir ağırlıkları var, ancak portföylerde gerçekten “aktif bir parça” olarak kabul edilmiyorlar..

Gaz ücretleri.
Bu, Ethereum'da DeFi ile etkileşime girerken dikkate alınması gereken çok önemli bir faktördür. Bir ağ ne kadar çok kullanılırsa, blokları doğrulamak için işlem ücretinin maliyetinin artma şansı o kadar artar. Bu, yüksek düzeyde ölçeklenebilir olmayan blok zincirlerle uğraşırken karşılaşılan klasik sorundur. DeFi'nin var olmasının temel nedenlerinden biri kuşkusuz finans dünyasını ayrım gözetmeksizin herkes için erişilebilir kılmaktır. Geleneksel bankaların aksine, DeFi protokolleri, insanların bir dizi finansal araca (ödünç alma veya borç verme varlıkları gibi) aracılar olmadan hızlı ve ucuz bir şekilde erişmelerine olanak tanır. Bu nedenle ücret maliyetleri konusu hafife alınmaması gereken bir konudur. DeFi'nin anlamlı olmaya devam etmesi için, blok zinciri protokolleri, işlemleri nispeten düşük maliyetle sağlayacak kadar ölçeklenebilir olmalıdır. Basit bir token takasına (en iyi ihtimalle) 30 ila 40 dolar arasında harcamak pek mantıklı değil, değil mi?
Son aylarda ve yıllarda Ethereum gaz ücretlerinin maliyetindeki baş döndürücü artış, büyük olasılıkla küçük ve orta ölçekli kullanıcıları platformlarında çalışmaktan vazgeçerek alternatif çözümler düşünmeye teşvik etti..

Doğrudan Rakipler.
Alternatif çözümler, bazı durumlarda Ethereum üzerinde geliştirilen protokollerde zaten var olan ürünleri yenileyerek ve geliştirerek ışık hızında gelişiyor.
Binance, Mayıs 2020'de BSC'sini piyasaya sürdüğünde, kendisini "yüksek düzeyde ölçeklenebilir", "verimli" ve hepsinden önemlisi "ihmal edilebilir ücretli" bir çözüm olarak tanıtarak Ethereum blok zincirine nasıl karşı çıkmaya çalıştığı hemen fark edildi. O dönemin en çok tartışılan konularından biri, BSC ve Ethereum arasındaki karşılaştırmalara ve ilkinin ikincisini geçersiz kılma şansı olup olmadığına odaklandı. BSC şu anda TVL için yaklaşık 13 milyar dolar ile üçüncü sırada yer alıyor ve Terra'nın büyüyen blok zincirini geride bırakıyor.
Terra şu anda yaklaşık 16 milyar dolar ve “yalnızca” 18 aktif protokol ile TVL için ikinci sırada yer alıyor (Ethereum 534 ve BSC 313'e sahip). Amacı, merkezi olmayan bir para sistemi oluşturmak ve LUNA tokeni ile merkezi olmayan UST sabit parası arasındaki içsel ilişkiye dayalı olarak birçok farklı kullanım durumunu buna bağlamak olan Terra ekosistemi çok ilginç.
Diğer önemli rakipler, Polkadot ve Algorand gibi yeni ürünleri test edip piyasaya sürerek DeFi hiyerarşisinde tırmanmaya çalışıyor.


Tüm Bölümü dinlemek için :
https://www.gate.io/tr/podcast
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.