• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Audius:En Büyük Web 3.0 Akışlı Müzik Platformu

Audius:En Büyük Web 3.0 Akışlı Müzik Platformu

07 March 11:28


Özet



1. Dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip merkezi olmayan bir müzik akışı platformu olan Audius, kullanıcıların tüm müzikleri ücretsiz olarak dinlemelerine ve indirmelerine veya platforma kendileri müzik yüklemelerine olanak tanır.
2. Audius, gelirin çoğunu müzik yaratıcılarına ve gelirin küçük bir kısmını ağ düğüm operatörlerine aktararak, müzik yaratmanın karar verme gücünü profesyonel müzisyenlere ve kullanıcılara geri veriyor.
3. Audius'taki müzik ve resim verileri, Audius'un yönetimini merkezi olmayan ve şeffaf hale getirmeye yardımcı olan IPFS teknolojisine dayalı merkezi olmayan bir ağda depolanır.
4. $AUDIO belirteci üç amaç için oluşturulmuştur: ağ düğümlerinin güvenliğini sağlamak, yönetim belirteçleri olarak kullanılmak ve ekonomik teşvikler sağlamak.
5. Audius, AUDIO ile ilgili token ekonomik sistemine ek olarak NFT toplama işlevini de destekler.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Audius Tanıtımı



Audius, Ethereum ve Solana üzerine inşa edilmiştir. 2018'de proje tanıtım belgesini yayınladı. Ve ana ağı ve jetonu $AUDIO, Ekim 2020'de yayına girdi. Şu anda, kullanıcıların temel bilgileri Ethereum ve Solana'da saklanıyor, ancak bunun Solana'ya taşınması için planlar var.

Dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip merkezi olmayan bir müzik akışı platformu olan Audius, kullanıcıların tüm müzikleri ücretsiz olarak dinlemelerine ve indirmelerine veya platforma kendileri müzik yüklemelerine olanak tanır. Audius, zengin müzik kaynakları sağlayarak birçok ünlü müzisyeni kendine çekmiştir. Ayrıca, arayüzü temiz ve reklamsız, mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Müzik yaratıcılarını endüstrinin merkezine koyma ve endüstriyi merkezi olmayan ve şeffaf hale getirmeye odaklanma temel felsefesiyle Audius, aracı olmak yerine bir toplayıcı olarak hareket ederek müzik yaratıcılarını ve hayranlarını tek bir yerde bir araya getirmek istiyor. merkezi olmayan teknoloji.


Kripto endüstrisi son yıllarda tüm hızıyla gelişmesine rağmen, bu aşamada pazar eşiği hala yüksek. Tipik olmayan bir blok zinciri projesi olarak Audius, pazar konumlandırmasının ve hedef müşterilerinin farkındadır. Ürün tasarımı açısından Audius, blok zinciri teknolojisini müzik endüstrisine kabaca uygulayarak ve kendi kendini ilan eden web3 startup'larının çoğunluğunu takip ederek kötüye kullanmak yerine, müzik endüstrisinin kendi gelişim mantığından yola çıkıyor ve gelenekselin sorunlarını çözmeye çalışıyor. müzik endüstrisi. Ardından Audius, bu rahatsız edici sorunları çözmek için kullanılması gereken blok zincir teknolojisini ve çözümlerini benimser.


Akış Modu + Yerel Yönetim



Geleneksel müzik platformları esas olarak akışlı müzik modelini benimser. Müzisyenler, müzik eserlerini Spotify, Apple Music, QQ Music gibi Web2.0 platformlarında yayınlayarak, eser platformda çalındığında sabit bir gelir elde edebilirler.

Audius için bu konuda önemli bir değişiklik yapılmadı, yani Audius stream modeliyle devam etti ve müzik yapımcıları ve müzikseverler için avantajlarını artırdı. Plak şirketleri, müzisyenler ve sıradan kullanıcılar, Audius'un çok sayıda müzisyeni hızla çekmesine yardımcı olan bu modeli tanıdı. Kullanıcı sayısı ve aylık aktif kullanıcı sayısı da günlük olarak katlandı.


Bu arada Audius da çok dikkat çekici bir atılım yaptı. Geleneksel müzik endüstrisi, büyük plak şirketleri ve müzik platformlarının neredeyse tekelindeydi. Şirketlere ve platformlara bağlı olarak müzisyenler ve kullanıcılar hem gelir hem de telif hakları konusunda dezavantajlı durumdaydı. Ancak, Audius bu geleneği bozdu ve gelirin çoğunu müzik yaratıcılarına ve gelirin küçük bir kısmını ağ düğüm operatörlerine aktardı ve müzik yaratmanın karar verme gücünü profesyonel müzisyenlere ve kullanıcılara geri verdi.

Audius'taki müzik ve resim verileri, temelde, Audius'un yönetimini merkezi olmayan ve şeffaf hale getirmeye yardımcı olan IPFS teknolojisine dayalı olarak oluşturulmuş merkezi olmayan bir ağda depolanır. Böylece, müzik yaratıcıları ve sıradan kullanıcılar gerçekten bağlantılıdır ve müzisyenlerin harika müzik eserlerinin kullanıcılar tarafından doğrudan takdir edilmesini sağlar.


$AUDIO Dayalı Token Ekonomisi



Blockchain teknolojisi, geleneksel müzik endüstrisini büyük ölçüde değiştirecek. Kripto endüstrisinin en önemli özellikleri olan ademi merkeziyetçilik ve hakların teyidi, token ekonomisinin başarılmasını gerektirir. Yerel simgesi AUDIO, müzik endüstrisinin modelini yeniden şekillendirebilir ve daha verimli ve makul bir endüstri modeli oluşturarak müzik endüstrisini sağlam bir şekilde teşvik edebilir.


Yönetişim belirteci $AUDIO, 1 milyar adetlik bir başlangıç teklifiyle Ekim 2020'de piyasaya sürüldü. Bunların %5,5'i topluluğa, %17,8'i platform fonlarına, %40,6'sı proje ekiplerine ve %36'sı yatırım kuruluşlarına tahsis edilmiştir. Temmuz 2026'da maksimum 1 milyara ulaşana kadar kademeli olarak serbest bırakılacaklar. AUDIO, dünya rekoru toplam miktarına ek olarak, her yıl ek bir %7 yayınlayacak.

Token $AUDIO, Audius platformunda üç açıdan rol oynar.

Birincisi, ağ düğümlerinin güvenliğini korumaktır. Yukarıda belirtildiği gibi, Audius'un içerik verileri, IPFS'ye dayalı dağıtılmış merkezi olmayan ağda depolanır. Bu arada, tüm Audius düğüm operatörleri, operasyon nitelikleri elde etmek için $AUDIO jetonlarını stake etmelidir. Bu, düğümlerin çalışması üzerindeki kontrolü güçlendirir, böylece düğüm çalışma mekanizmasını korur ve güvenliği etkin bir şekilde sağlar.

İkincisi, bir yönetim belirteci olarak kullanılıyor. Blok zinciri ağ kodunun değiştirilmesi vb. gibi platformun alt katmanını içeren bu büyük kararlar için, düğümlerin teklifleri başlatması ve resmi oyları geçmesi gerekir. Oylamaya toplam stake edilen AUDIO tokenlerinin %5'inden fazlası katılırsa ve destek oranı %50'nin üzerindeyse, teklif onaylanacaktır.

Üçüncüsü, kullanıcı davranışını etkilemek için ekonomik teşvikler sağlamaktır. Token stake etme açısından, AUDIO her yıl toplam tutarının %7'sini ekleyecek ve bu yeni tokenlar düğümler için stake geliri olarak kullanılacak; Kullanıcı katılımı ile ilgili olarak, kullanıcılar sosyal medya hesaplarını doğrular ve bir şarkı yayınlarsa, belirli miktarda jeton ödülü alabilirler. Ayrıca platformun en iyi kullanıcıları ve şarkıları da ödül alacak. Kullanıcılara rütbe unvanları verilecek ve tutulan AUDIO miktarına göre farklı derecelerde ayrıcalıklar sunulacak. 10'dan fazla SES'e sahip kullanıcılar Bronz, 100'den fazla SES'e sahip kullanıcılar Gümüş olarak tanımlanır.

AUDIO ile ilgili token ekonomik sistemi dışında Audius, NFT toplama işlevini de destekler. 100'den fazla SES belirtecine sahip gümüş seviye kullanıcılar, sahip oldukları tüm NFT'leri platformda görüntüleyebilir. Ayrıca Audius, platformdaki NFT koleksiyonlarıyla uyumlu olması için OpenSea ve SuperRare gibi diğer NFT platformlarıyla da işbirliği yapmayı planlıyor.


Sonuç



Web 3.0, Web 2.0 çağında her sektörü dönüştürüyor. Audius, Web 3.0 müzik endüstrisinde liderdir. Bir neslin müzik dinleme şeklini değiştirmek kolay bir iş değil. Ancak Audius gibi merkezi olmayan bir platform, bizi eşit ve yaratıcı müzik ortamına sahip bir geleceğe götürüyor ki bu da dört gözle beklenecek bir şey.



Yazar: Ashley. H , Gate.io Araştırmacısı; Çevirmen: Sedir. W
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi içermemektedir.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

NFT'nin Yıllık İncelemesi(Bölüm Ⅱ): Metaverse'e Doğru Hareket
Müzik NFT Platformu:Kripto Alanında Bir Sonraki Hotspot
Tencent, Çin'in İlk Sanal Müzik Konserini Başlattı TMELAND: Tech Giants'ın Metaverse Endüstrisine Girişi
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.