• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Bir ICO_nun Ne Olduğunu Anlamak

Bir ICO_nun Ne Olduğunu Anlamak

03 March 12:35


[TL; DR]



Bir İlk Para Teklifi (ICO), bir şirketin (çoğunlukla yeni kurulan bir şirketin) biraz yeni bir kripto para birimi satarak sermaye elde etmeye çalıştığı bir olaydır.

ICO, bir kripto para biriminin İlk Halka Arzın (IPO) versiyonudur.

ICO'lar karlı veya aldatıcı olabilir; başarı garantisi yoktur.

ICO'lar düzenlenmemiştir, bu nedenle yatırımcıların bunları incelerken ve finanse ederken dikkatli ve öngörülü olmaları gerekir.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Her şirket daha fazla para kazanma fırsatı için rekabet eder.

Yaptıkları popüler bir şey, ilgili kamu üyelerinin satın almak için öne çıkmaları için hisselerini bir borsada "sunmak". Böyle bir sürece İlk Halka Arz (IPO) denir.

Bir İlk Para Teklifi (ICO), kripto para biriminin halka arz eşdeğeridir.

Bu, makalenin özüne yol açar - bir ICO ne anlama gelir?


Bir ICO Anlamı



Bir ICO, yatırımcıların söz konusu kriptonun değerinin artmasını umarak satın aldığı, nispeten yeni bir kripto para birimi veya bir tür hizmet satarak çoğunlukla başlangıç şirketlerinin sermaye elde etmeye çalıştığı bir süreçtir.

Bu yatırımcılar, şirket tarafından verilen kripto jetonlarını almak için bir ICO satın alabilirler. Bu tokenler, önceden piyasaya sürülen kripto için değerli olabilir veya şirketin bir bölümünü sembolize edebilir.

Bununla birlikte, bir ICO'nun bir kripto para biriminin başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesine yol açacağına dair kesin bir kesinlik yoktur. Bazı ICO'lar yatırımcıları için muazzam getiriler sağlarken, birçoğunun dolandırıcılık olduğu ortaya çıktı veya ne yazık ki başarısız oldu.

Her blok zinciri uygulamasında olduğu gibi, ICO'lar aracıları sermaye artırma prosedüründen çıkarır ve şirket ile potansiyel yatırımcılar arasında doğrudan temas kurar. Bu onun en faydalı özelliğidir.

ICO dünyası, bir teknoloji-buluş-finans-hukuk-karşılaşma endüstrisidir. Bir ICO kurarken her alandaki bilgileri uygulamak, sofistike bir çaba olduğu için çok önemlidir.

Bir ICO, madeni parası için sermayeyi etkin bir şekilde artırmak için blok zinciri teknolojisinin faydalı özelliklerinden yararlanır.

Ama bu süreç nasıl işliyor?


Bir ICO Nasıl Çalışır



Bu, bir ICO'nun nasıl çalıştığının sıralı bir listesidir.

Yatırım hedeflerinin belirlenmesi
Bir ICO'nun ana amacı, şirketin sermayesini artırmaktır. Bu nedenle ilk adımları, fon yaratma kampanyalarının hedeflerini belirlemek ve olası yatırımcılar için şirket veya proje hakkında ilgili materyalleri formüle etmektir.

jeton üretimi
Token, blok zincirindeki bir varlığın temsilidir. Bunlar takas edilebilir (takas edilebilir) veya takas edilemez olabilir. Bir şirkette sermaye hissesi sağlamazlar; bunun yerine, şirket tarafından kurulan bir ürün veya hizmetteki hisse. Tanımlanmış blok zinciri platformları kullanılarak geliştirilirler.

Tanıtım kampanyası
Bir şirket olarak, olası yatırımcıları cezbetmek için ICO'nuzu tanıtmak çok önemlidir. En geniş yatırımcı erişimini sağlamak için genellikle çevrimiçi olarak gerçekleştirilirler. Ancak şu anda, Facebook ve Google gibi birçok büyük çevrimiçi platform, ICO'ların reklamını yasaklıyor.

İlk teklif
Son adım, jetonları yatırımcılara sunmaktır. Teklif, çeşitli turlarda yapılandırılabilir. Şirket daha sonra yeni bir ürün veya hizmet başlatmak için ICO'dan elde edilen geliri kullanabilir. Aynı zamanda yatırımcılar, bu ürün veya hizmetten kar elde etmek için elde edilen tokenleri kullanmayı veya değerinin artmasını bekleyebilirler.

Herhangi bir şirket bir ICO kurmadan önce, ICO'lar çeşitli biçimlerde mevcut olduğundan, nasıl yapılandırılacağına karar vermelidir. Bazıları:

• Statik arz ve sabit fiyat: Bir şirket, ICO'da satın alınan her bir tokenin önceden belirlenmiş bir fiyatı olduğunu ve tüm token arzının sabit olduğunu öne süren belirli bir fonlama limiti belirleyebilir.
• Statik arz ve dinamik fiyat: Bir ICO, statik bir token koleksiyonuna ve dinamik bir fonlama hedefine sahip olabilir. Bunun anlamı, ICO'da elde edilen fon miktarının token başına genel fiyatı tanımlamasıdır.
• Dinamik arz ve sabit fiyat: Bazı ICO'lar dinamik bir jeton arzını elinde tutar, ancak sabit bir fiyat, yani elde edilen fon miktarının tahsilatı belirlediği anlamına gelir.

Şirket, ICO'yu yapılandırmanın yanı sıra bir "beyaz kağıt" da oluşturuyor. Sunmayı planladığı bir ürün hakkında detaylı bilgi veren bilgilendirici bir rehber ve aynı zamanda bir tanıtım aracıdır.

Bir teknik incelemede yer alan; bir ürünün neleri içerdiği, karşılaması gereken ihtiyaç, ihtiyaç duyduğu miktar, kurucuların elinde tutacağı token miktarı, ödeme şekli kabul edilebilir, ICO'nun süresi.

Gerekli teknolojiye ve gerekli fonlara erişimi olması koşuluyla herkes bir ICO başlatabilir. ICO'ların başlatılmasının iki yolu (tipi) vardır.


Tip ICO.



Aşağıda özetlendiği gibi iki ana ICO türü vardır:

Özel ICO
Özel ilk madeni para tekliflerinde sürece yalnızca sınırlı sayıda yatırımcı katılabilir. Tipik olarak, yalnızca akredite yatırımcılar (finansal kurumlar ve yüksek net değerli insanlar) özel ICO'lara girebilir ve bir şirket minimum yatırım tutarı seçebilir.

Genel ICO
Halka açık ilk madeni para teklifleri, halkı hedefleyen bir tür kitle fonlamasıdır. Halka arz, neredeyse herkes yatırımcı olabileceğinden, demokratikleştirilmiş bir yatırım şeklidir.


Sonuç



Bir ICO, özellikle yeni başlayanlar olmak üzere kripto (veya blok zinciri) şirketleri için önemli bir faaliyettir.

Yatırımları garanti altına almak için madeni paralarında kamu ve özel ilgi yaratabilecekleri önde gelen bir reklam aracıdır.

Yatırımcılar için, bir kripto şirketine erken yatırım yapmak akıllıca bir hareket, özellikle de madeni para zamanla astronomik olarak değer kazanıyorsa.

Olumsuz tarafı, ICO'lar herhangi bir saygın finansal otorite tarafından %100 denetlenmiyor. Ve herkes böyle bir etkinlik düzenleyebileceğinden, bir ICO'nun geçerliliğinin garantisi yoktur.

Yüksek profilli hileli ICO vakaları olmuştur. Bir boks efsanesi olan Floyd Mayweather Jr ve bir müzisyen olan DJ Khaled, 2017 yılında Centra Tech'i tanıttı. Sonunda mahkemede bir sahtekarlık olarak reddedildi ve iki destekçi yetkililerle özel olarak anlaşmak zorunda kaldı. Centra Tech sahipleri, ICO dolandırıcılığı nedeniyle 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bir ICO'nun ne kadar yasal olduğunu belirlemek için teknik incelemeyi ve şirketi incelemelisiniz. Herhangi bir karara yardımcı olacağından, sağlam bir kripto para birimi anlayışına sahip olmak da önemlidir.



Yazar: Valentine. A , Gate.io Araştırmacısı
Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

ETF'ler, ETP'ler, ETN'ler nedir?
'Kilim' Nedir ve Onlardan Nasıl Kaçınılır?
Merkezileştirilmiş ve Merkezi Olmayan Hedge Fonları
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.