• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Tarihin En Büyük Bitcoin Çöküşleri

Tarihin En Büyük Bitcoin Çöküşleri

02 March 12:46


[TL:DR]



1. Bitcoin söz konusu olduğunda, aşırı oynaklığın bir şekilde normal olduğu kanıtlanmıştır.
2. Bugüne kadar yedi büyük Bitcoin piyasası çöküşü yaşandı.
3. Bitcoin alanında %30 veya daha fazla piyasa düzeltmeleri tipiktir.
4. Bitcoin , tarihi boyunca tipik olarak büyük piyasa çöküşlerinden kurtuldu.


5 ödül puanı almak için formu doldurun→


Bitcoin : Aşırı Oynaklığın Normal Olduğu Yer



On üç yaşındaki Bitcoin , borsa standartlarına göre bir genç. Bununla birlikte, dünyanın en büyük kripto para birimi, 2009 yılının başlarında piyasaya sürülmesinden bu yana çok renkli ve değişken bir tarihe sahip. Bu nispeten kısa sürede, Bitcoin sayısız çöküş yaşadı ve bu düşüşlerden bazıları, herhangi bir tecrübeli borsa yatırımcısının kan basıncını çatıdan gönderebilir.

Öte yandan kripto yatırımcıları, Bitcoin'in olduğu gibi roller coaster'a alışmış görünüyor. Bu yazıda, tarihteki en büyük Bitcoin çöküşlerine bir göz atacağız. Yine de bir uyarı: Birazdan okuyacağınız şey korkaklar için değil.


Haziran 2011 Fiyat Silinen



Bitcoin'in kaydedilen ilk büyük çöküşü, yüzde düşüş açısından da tarihinin en büyük çöküşüydü. Haziran 2011'de Bitcoin , esas olarak şu anda feshedilmiş olan Tokyo merkezli Mt.'de işlem gören nispeten az bilinen bir dijital varlıktı. Gox Exchange, o zamanın baskın Bitcoin borsası.

19 Haziran'da borsaya yapılan bir hack saldırısı aniden Bitcoin'in fiyatını 17.5 USD'den 0.01 USD'ye gönderdi, bu da %99.9'luk bir değer kaybıydı. Ticaret hızla askıya alındı ve fiyat, saldırı öncesi seviyelere geri döndü.

Bu, piyasa temellerinden ziyade bir hack'ün neden olduğu tek büyük ölçekli Bitcoin fiyat çöküşüdür .


Aralık 2013 Kaza



2013'ün sonlarında Bitcoin kendinden emin bir şekilde yükseliyordu ve yeni “dijital para” platformuna yönelik iyimserlik yüksekti. Bununla birlikte, Bitcoin'in Aşil topuğu, Çin'deki madencilik operasyonlarına büyük ölçüde güvenmesiydi. 5 Aralık 2013'te Çin hükümeti, her türlü kripto para birimi etkinliğinin yasaklandığını duyurdu.

Yasak, Bitcoin fiyatında büyük bir düşüşe yol açtı. 4 Aralık'ta, yasağın duyurulmasından bir gün önce, Bitcoin 1.121 USD'den işlem görüyordu. Haber üzerine hemen çökmeye başladı ve 18 Aralık'ta 4 Aralık zirvesinden %50 düşüşle 559 USD'ye düştü.

Kaynak: Mayıs 2013'ten Şubat 2014'e kadar Bitcoin fiyat tablosu


Ocak 2015 Kaza



Ocak 2015'in ortalarında, Bitcoin en büyük kısa vadeli çöküşlerinden birini yaşadı . 12 Ocak'ta 268 USD'den işlem gördü, ancak ertesi gün 226 dolara düştü (%16'lık bir düşüş) ve 14 Ocak'ta kapanışta değerinin %21'ini daha kaybetti.

15 Ocak'ta kripto para birimi kaybettiği zemini geri kazanmaya başladı. İki günlük çöküş, 12 Ocak fiyatından (268$) 14 Ocak fiyatına (178$) genel olarak %33'lük bir düşüşle sonuçlandı.


2018 Ayı Piyasası



Yukarıda özetlenen kazaların tümü kısa süreli olaylardı ve yalnızca birkaç saat sürdü (Haziran 2011'deki yok oluş için), iki gün (Ocak 2015) ve iki hafta sürdü (Aralık 2013). 2018'den önce Bitcoin , genellikle "ayı piyasası" olarak adlandırılan uzun süreli bir düşüşe yakın bir şey yaşamamıştı.

2018 yılı boyunca Bitcoin , tarihinde ilk kez gerçek, sürekli bir ayı piyasasının tadına vardı.

Önceki haftalarda bazı iniş ve çıkışlar yaşadıktan sonra, Bitcoin 6 Ocak 2018'de 18.344 USD'lik fiyattan tutarlı bir düşüşe başladı.

Yol boyunca daha kısa vadeli iyileşmeler yaşanmasına rağmen, Bitcoin tüm yıl boyunca büyük ölçüde düşüş eğilimindeydi. O yılın Aralık ortasındaki istikrarlı düşüşü yalnızca 3.222 USD fiyat noktasında durdurdu. Yavaş ve anemik iyileşme

Kaynak: Bitcoin'in 2018 ayı piyasası

2018 ayı piyasası, Bitcoin'in değerinde Ocak ayının başındaki en yüksek değerlerden Aralık ayının ortasına kadar %82'lik bir düşüşe yol açtı. 2018 yılı piyasası, Bitcoin için en uzun süreli düşüş olmaya devam ediyor ve bazıları tarafından “2018’in kripto kışı” olarak adlandırılıyor.


Mart 2020 Kara Perşembe



2018'deki %82'lik düşüş acımasız gibi görünse de, yaklaşık bir yıl süren bir pazar gelişimiydi. Aynı zamanda, Bitcoin bir günlük çökmelerden adil payını gördü. Haziran 2011 Mt. Bir hacker saldırısının neden olduğu Gox fiyatının silinmesi, Bitcoin'in bir günlük en büyük düşüşü 12 Mart 2020'de kaydedildi ve bazıları tarafından sevgiyle Kara Perşembe olarak etiketlendi.

Bitcoin o vahim güne 7.911 USD'den başladı ve günün sonunda %37 düşüşle 4.971 USD'ye düştü.


Nisan-Temmuz 2021 Kaza



Geniş kapsamlı piyasa iyimserliğiyle desteklenen Bitcoin , geçen yıl Nisan ortasına kadar 63.577 USD'ye ulaştı. Ardından, takip eden 3 ay içinde çöktü ve 21 Temmuz'a kadar 29.972 USD'ye düştü.

Nispeten daha uzun süreli Bitcoin çöküşleri arasında, bu %53'lük düşüş en büyüklerden biri olmaya devam ediyor.


Kasım 2021



Bitcoin'in bugüne kadarki en yüksek fiyatı, işlem gününde 67.617 USD'ye ulaştığı 10 Kasım 2021'de kaydedildi. O zamandan beri, dünyanın önde gelen kripto varlığı bir serbest düşüşte ve 3 Şubat 2022'de yazılan tarih itibariyle, 10 Kasım zirvesinden %45 düşüşle 37.071 USD'den işlem görüyor.

Bu, Bitcoin fiyatında tarihsel olarak öne çıkan bir başka çöküş. Mevcut çöküş hala devam ediyor ve birçok analist tarafından daha fazla kayıp tahmin ediliyor. Şu an itibariyle Bitcoin , devam eden katliamda henüz istikrarlı bir zemin bulamadı.


Geleceğe Bakış



Geçmiş, geleceğin herhangi bir göstergesiyse, kripto piyasasında ve özellikle Bitcoin ile muhtemelen daha fazla oynaklık olacaktır, çünkü BTC genellikle tüm piyasayı hareket ettirir. Bu yukarı ve aşağı dalgalanmalar sayesinde, birçok tüccar, yatırım stratejilerine bağlı olarak genellikle ya alır ya da satar ve Gate.io ile, yatırım stratejinizi ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde Bitcoin piyasası hareketlerinden de yararlanabilirsiniz.

Gate.io borsasında Bitcoin alıp satabilir, ayrıca platformumuzda mevcut olan farklı eşleşmeler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bitcoin dünya çapında benimsenmeye devam ederken ve kripto alanı gelişmeye devam ederken, okuduğunuz için teşekkür ederiz ve blogumuzdaki daha fazla güncelleme için bizi izlemeye devam edin .



Yazar: Gate.io Araştırmacı: Chuk. sen
Sorumluluk Reddi:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.



Gate.io Öne Çıkan Makaleler

7 Yıl Öncesinin "Mt. Gox Olayı"nın Derinlemesine Analizi: Tazminat Paketi Büyük Bir Bitcoin Satışının Katalizörü Olabilir mi?
Ayı Piyasasından Nasıl Kâr Edilir
Bitcoin Geri Dönecek mi?
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.