• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog Kore_de Blockchain_de NFT

Kore_de Blockchain_de NFT

24 February 14:14



[TL; DR]



Yakın zamana kadar Koreli işletmeler, benzersiz koleksiyonlarını oluşturmak için sanatçılar, müzisyenler ve yaratıcılarla işbirliği yapmaya başladı.

Bu dijital varlıkların alıcıları ve satıcıları artık çok sayıda koleksiyonu kontrol edebilir ve blok zinciri cüzdanları aracılığıyla çeşitli NFT pazaryerlerinde işlem yapabilir.

Kore ve dünyadaki popüler NFT pazarları arasında opensea, rarible ve axie infinity bulunur.

Gate.io kripto para cüzdanınızı kullanarak NFT'nize yatırım yapmanız önerilir.

Anahtar Kelimeler: NFT, dijital varlık, blok zinciri, kripto para birimi, Kore.


[Tam makale]

Blok zinciri ağında birkaç uygulama bulunmaktadır. En popüler olanı, BTC, ETH, USDT vb. dahil olmak üzere, takas edilebilir (takas edilebilir) belirteçler olarak da adlandırılan kriptodur. Bu tür jetonlar işlem yapmanızı sağlar.

Öte yandan, blok zincirindeki kriptoya yakın ikinci uygulama, takas edilemez bir tokendir ve işlem yapamaz ve bunlara NFT denir.


NFT nedir?



NFT, “Fungible olmayan token” ifadesinin kısaltmasıdır.

NFT, fiziksel veya dijital varlık sahipliğini garanti eden dijital bir belirteçtir.

NFT'ler, sanat eserleri, müzik, oyunlar, GIF'ler ve bir dizi başka koleksiyonla kesişen dijital varlıklardır. Bu varlıklar, blockchain teknolojisi tarafından sağlanan özgün bir sertifikaya sahiptir.

Sertifika, dijital varlığı benzersiz, özgün ve yasal hale getirir.

NFT ile ilgili hayati bir soru, sanat koleksiyonları yaratmak, satın almak ve satmaktır. Diğer tüm fiziksel koleksiyonları nasıl sattığınız gibi, NFT'lerinizi de işlem yapabilirsiniz.


Blockchain Cüzdanıyla NFT İşlemleri Nasıl Yapılır



NFT'lerin sahipliğini öncelikle bir blok zinciri cüzdanı aracılığıyla Ethereum veya başka bir kripto para birimi ile değiştirerek aktarabilirsiniz.

Görüntü veya NFT parçası açıkça blok zincirinde yer almıyor; blok zinciri, NFT ve diğer kripto para birimi işlemlerini kaydetmek için defter görevi görür.

Belirteç bir dosyaya atıfta bulunsa veya parçayı içeren dosyaya yönlendirse de, internette bir yerde.

Bir NFT toplayıcısı veya alıcısı, fiziksel öğeye sahip değildir; bunun yerine dijital dosyayı oluşturandan alırlar ve yasal sahibi olurlar.

NFT'ler dünya çapında birçok ülkede işlem görmektedir. NFT'nin işlemleri yıllık 300 milyon doları aşıyor ve büyük bir yüzdesi Amerika'da, Avrupa ve Asya'nın arkasında yapılıyor.


Kore'de NFT



Yakın zamana kadar, Kore'de NFT'de koleksiyon oluşturma ve alışverişi daha az etkileşime sahipti.

2021'de hükümet, NFT alımlarının vergiye tabi olmayacağını açıkladı. Bu hükümet bildirisi, Korelilerin NFT alanına akını gördü.

Uzmanlar, Kore'deki perakendecilerin açık alanda yakın rakiplerine karşı rekabet avantajı elde etmek için NFT pazarını kullandıklarını belirttiler.

Bir blockchain ağı aracılığıyla dijital varlık işlemini ne kadar erken benimserseniz, bir perakendeci olarak sizin için o kadar iyi olur.

Kore perakende kanallarının sanat ve moda ürünlerini blockchain teknolojisi aracılığıyla NFT alanına çıkardığı yaygın olarak tahmin ediliyordu.

Bazı Koreli içerik oluşturucular şimdiden NFT koleksiyonlarını satmaya başladılar.

Bazıları, bir blockchain şirketi (Galaxy Metaverse) ile ortaklık yapan CJ Olive Networks'tür.

Ortaklık, Oh Chang-eun'un “Cherry Blossom Ending” adlı bir dakikalık animasyon çalışmasının satışlarını gördü.

Bir parça 1260 dolara satıldı ve 20 detayın tamamı saniyeler içinde tükendi.

Bunlar, diğerlerinin yanı sıra, NFT koleksiyonlarını blockchain teknolojisi ile satan Koreli sanatçılar tarafından kaydedilen başarı öykülerinden bazılarıdır.

Kore medyası, Kore Demokrat Partisi'nin başkan adayının kripto para birimi kullanılarak finanse edileceğini ve fon makbuzlarının bağışçılara mâni olmayan tokenler aracılığıyla verileceğini bildirdi.

Sanat ve müzik yaratıcılarının koleksiyonlarını görmek ve satın almak için artık fiziksel mağazalarında bulunmanıza gerek olmadığına göre, alım ve satım nerede gerçekleşecek?

NFT pazar yerleri budur.


Kore'deki popüler NFT pazar yerleri



Bunlar, Kore'deki en önde gelen NFT pazar yerleridir.

Açık deniz


Opensea, Kore'de ve tüm dünyada NFT'ler için popüler bir pazar yeridir. Bir içerik oluşturucu olarak hesabınızı oluşturursunuz ve koleksiyonlarınızı satılık olarak listelemeye devam edersiniz. Bundan sonra, alıcılar ve koleksiyoncular çok sayıda koleksiyon görür ve seçimlerini yapar.

Opensea şu anda dünya çapındaki içerik oluşturuculardan 80 milyonun üzerinde NFT dijital varlığına sahip. Piyasa, 2017'deki lansmanından bu yana 10 milyar dolarlık büyük bir miktar kaydetti.

150'den fazla farklı kripto para birimi ile dijital varlığınızı alıp satabilirsiniz. Bununla birlikte, ethereum Opensea'daki tek token olmaya devam ediyor.


eksen sonsuz


Axie Infinity, NFT'nizi kripto para birimiyle değiştirmek için başka bir popüler pazar yeridir. Dijital varlık pazarı, özellikle oyuncuların oyun karakterleri oluşturması, satın alması ve satması içindir. NFT'deki popüler oyun karakterlerinden biri de eksenlerdir.

Axie infinity, dijital varlık pazarının ötesine geçti ve oyuncuların ve oyun meraklılarının etkileşimde bulunabileceği, NFT'leri geliştirebileceği ve işlem yapabileceği çevrimiçi bir foruma sahip.

Axies çevrimiçi oyunlarını oynadığınızda, ethereum tabanlı kripto para birimleri ile ödüllendiriliyorsunuz. Oyunları oynamaya başlamak için kripto para biriminde belirli bir ücret ödersiniz ve (pürüzsüz aşk kısmı) SLP'lerinizi 14 günde bir nakit olarak çekebilirsiniz.

Çoğu oyuncu, Axie infinity'yi bir blockchain oyunu olarak sınıflandırır veya NFT oyunları kazanmak için oynar.


Nadir


Rarible, dijital varlıklar için çağlar boyu süren bir pazardır. Bir süredir NFT ticareti yapanlar bu pazaryeri ile başladılar. Rarible, NFT koleksiyonlarınızı kolaylıkla basıp satmanıza olanak tanır.

Rarible, blockchain teknolojisine dayanmaktadır; ancak bu pazarda NFT alıp satmak için kendi RARI jetonunu kullanmanız gerekir.

Rarible, dijital varlıkların alıcılarını ve satıcılarını tek bir platformda birleştirmeyi amaçlar. Rarible'da içerik oluşturucu veya satıcı olmak nispeten kolaydır. Web sitesini ziyaret eder, bir form doldurur, satmak üzere olduğunuz görseli veya sanatı ve dijital varlıkla ilgili diğer ayrıntıları yüklersiniz.

Rarible'ın politikasına göre, yalnızca 25 milyon RARI kripto para birimi belirteci olabilir.



Sonuç



Non-Fungible token, sanat yaratıcılarının, müzisyenlerin, oyuncuların ve diğer koleksiyoncuların koleksiyonlarını satma şeklini değiştirdi.

Koleksiyonlarınızın değerini elde etmek için fiziksel bir mağaza kurmanız ve müşterilerin gelmesini beklemeniz gerekmez.

Blockchain gibi pazar yerleri ile tüm alım satım işlemleri kolaylıkla yapılabilir.

NFT ve diğer kripto para birimlerinizi blok zinciri cüzdanınızda saklayabilirsiniz.

Kore'de, CJ olive ağları, Lotte ev alışverişi, SSG.com ve diğerleri gibi büyük markalar, moda, oyunlar, sanat eserleri ve hareketli GIF'leri kapsayan dijital koleksiyonlar oluşturmak için sanatçılarla ortaklık kurdu.

Bu koleksiyonlar NFT'lere dönüştürülür ve blok zinciri pazarındaki alıcıların kullanımına sunulur.



Yazar: Valentine. A, Gate.io Araştırmacısı
*Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi içermemektedir.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.