• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog En İyi 5 Sosyal Medya Kripto Para Birimi

En İyi 5 Sosyal Medya Kripto Para Birimi

24 February 13:21

[TL;DR]



5. Status (SNT): Dijital cüzdanlar ve veri gizliliği odağı aracılığıyla merkezi olmayan mesajlaşma uygulamaları oluşturmak için Ethereum tabanlı protokol. Piyasa değeri şu anda 218 milyon dolar.

4. HIVE (HIVE): STEEM'den türetilen HIVE, geliştiricilerin Sosyal Medya, NFT ve DeFi'ye dayalı dApp'ler oluşturabileceği ve kullanıcıların ağda içerik kullanmak ve oluşturmak için HIVE ödülleri kazanabileceği bir Layer 1 protokolüdür. Piyasa değeri şu anda 438 milyon dolar.

3. Decentralized Social (DESO): HIVE ile çok benzer amaç ve araçlar, ancak daha güçlü bir şekilde sosyal medya platformlarına odaklanıyor. Piyasa değeri şu anda 509 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

2. RALLY (RLY): İçerik oluşturucuların, hayran kitleleri tarafından ödüllerde kullanılan kendi kriptolarını oluşturabilecekleri Ethereum tabanlı sosyal medya platformları. Piyasa değeri şu anda 546 milyon dolar.

1. Theta (THETA): İçerik oluşturucuların Theta ile ödüllendirildiği video akışına odaklanan sosyal medya platformu. Google, Sony, Samsung ve YouTube kurucu ortağı Steve Chen gibi şirketlerin desteğiyle şu anda 3.2 milyar dolarlık bir piyasa değeri var.


[Makalenin Tamamı]

Kripto varlık sınıfı, son birkaç yılda birkaç farklı dikey alana dönüştü. Başlangıçta Bitcoin ve Ethereum gibi dijital rezerv olmanın dışında pek bir şey yapmayan ayrı blok zinciri projelerinden tamamen farklı işlevlere hizmet eden dijital varlıklara geçtik. DeFi, NFT'ler, Otomatik Piyasa Yapıcılar, Metaverse ve tabii ki Sosyal Medya kriptoları.

Çevrimiçi toplumda en çok kullanılan platform formatı olan kripto para birimlerinin sosyal medya projeleri geliştirmeye başlaması an meselesiydi. Bunu akılda tutarak, bu makale, kullanıcıları arasında büyük ilgi gören en iyi 5 sosyal medya kripto para biriminin bir özetini sunmaktadır.


5. Status (SNT)



Kaynak: CoinCentral

Haziran 2017'de ICO lansmanı ile Status, sosyal medya uygulamalarına ağlarını entegre etmek ve veri gizliliği ihlallerinden ve merkezi gözetimden korunmak için mesajlaşmak için temel bir blok zinciri platformu olmayı hedefliyor. ERC-20 tokeni olarak SNT ile Ethereum üzerine inşa edilen Status'un ana odak noktası mobil uygulamalardır - bu nedenle Android ve iOS uygulamaları üzerinde çalışan şirketlere hizmetler sunar.

Merkeziyetsizliğe odaklanmasına rağmen, ekip tamamen doxxed ve Zug, İsviçre'de bulunuyor. Status organizasyonu, geliştiriciler Jarrad Hope ve Carl Bennets tarafından kuruldu.

Status'u benzersiz ve çekici kılan şey, kullanıcıların şifreli mesajlar gönderip alabilmesidir. Bu yaklaşım Signal gibi diğer popüler mesajlaşma uygulamalarına zaten benzer olsa da Status, eski güzel blok zinciri teknolojisini kullanarak mahremiyeti ve ademi merkeziyetçiliği tamamen başka bir seviyeye taşıyor. Platformu ile kullanıcılar, kripto dijital cüzdanlarını kullanarak bu mesajlaşma uygulamalarına kaydolabilir ve aynı anonim hesapla çeşitli mesajlaşma uygulamalarında özgürce gezinebilir.

Yazma sırasında, Status' SNT'nin 218 milyon dolarlık birikmiş piyasa değeri vardı.


4. HIVE (HIVE)



Kaynak: Medium

STEEM adlı başka bir blok zinciri projesinden kaynaklanan bir hard fork olan HIVE, sosyal medya ve eşler arası iletişime güçlü bir şekilde odaklanarak, merkezi olmayan uygulamalara veya Web 3.0 için dApp'lere ev sahipliği yapmayı hedefliyor. HIVE, sosyal medya platformları, haberciler, DeFi, oyunlar ve daha pek çok şeye kadar 126 farklı dApp'i zaten destekliyor.

Bu listedeki diğer birçok proje gibi, HIVE da farklı popüler ağlar üzerine inşa edilmemiş bir Layer -1 blok zinciri protokolüdür.

HIVE'ı yenilikçi yapan şey, Proof of Brain veya PoB adlı yeni bir madencilik konseptinin yaratılmasıdır. HIVE'ın kaynağı olan STEEM tarafından tanıtılan Proof of Brain, temel olarak sosyal medya platformlarının kullanıcılarının içerik göndererek veya tüketerek HIVE kazanabileceği anlamına gelir. Bitcoin gibi 21 milyon tokenlik bir limit arz sınırı ile HIVE ayrıca her dört yılda bir %50 token ödülüne tabidir. Bu yöntem, yalnızca HIVE projesinin kendisini değil, bunun üzerine kurulmuş her bir platformu da teşvik eder.

Resmi olarak Nisan 2020'de piyasaya sürülen HIVE, şu anda 436 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.


3. Decentralized Social (DESO)



Kaynak: DESO.org

2019 yılında kripto emektarı Nader Al-Naji tarafından kurulan Decentralized Social, rakibi HIVE'a benzer şekilde Web 3.0 projeleri için ana sosyal medya uygulaması ve barındırma platformu olma hedefini sürdürüyor. DESO'nun çözmek istediği ana sorun Status'a oldukça benzer, ancak Decentralized Social, mesajlaşma uygulamalarına odaklanmak yerine bir bütün olarak sosyal medya platformları için merkeziyetsizciliğe teşvik etmek istiyor.

DESO grubu, kâr amacı güden vakıflar için yapılan diğer projelerden farklı olarak, resmi olarak kâr amacı gütmeyen bir vakıf olarak tescil edilmiştir. Decentralized Social çalışanları, kalkınma finansmanını ve projenin karşılaşabileceği her türlü engeli desteklemek için 200 milyon dolarlık bir hazinesi var.

Decentralized Social, aynı zamanda bir Layer-1 protokolüdür, yani Ethereum veya Polkadot gibi diğer blok zincirlerin üzerine inşa edilmemiştir. DESO, çok etkileyici bir uygulama geçmişine sahiptir - şu an itibariyle, tümü merkezi bir hiyerarşi olmaksızın açık kaynak ve açık veri temelinde 200'den fazla Web 3 odaklı projenin geliştirilmesine yardımcı olmuştur.

Bu yazının yazıldığı sırada, Decentralized Social projesinin birikmiş piyasa değeri 509 milyon dolar idi.


2. RALLY (RLY)



Kaynak: CryptoSlate

RALLY, içerik oluşturucular için Ethereum tabanlı bir ERC-20 token platformudur. İçerik oluşturucuların akış yapabileceği, içerik yayınlayabileceği, etkileşimde bulunabileceği ve çalışmaları için ödüller alabileceği merkezi olmayan bir ağ sağlar. Kullanıcılara, dijital varlık geliştirme konusunda önceden herhangi bir bilgi veya deneyime sahip olmalarına gerek kalmadan Rally ekosisteminde kendi "etkileyici" kriptolarını oluşturmaları için benzersiz bir fırsat sunuyor.

Oluşturulan bu kriptolar aracılığıyla kullanıcılar, çalışmaları için seçtikleri kriptolar biçiminde ödüller kazanan favori içerik oluşturucularını destekleyebilir. Platform çoğunlukla yayın akışına odaklansa da, RALLY, müzisyenler, komedyenler, görsel sanatçılar, herhangi bir tür ve tarzdaki yaratıcıların dilediklerini yapmalarına açıktır. Hatta içerik oluşturucuların fiziksel öğeleri veya deneyimleri satmasına veya paylaşmasına izin verir - örneğin bir buluşma ve karşılama.

RALLY platformunda kriptolar oluştururken, kullanıcılar onu fazla bir şey yapmayan standart bir tokenin çok ötesinde geliştirebilirler - basit bir adım adım işlemle, tokenin tokenomiklerine, tedarikine, ne yapacaklarına karar verebilirler. Her içerik oluşturucunun kendi tokenleri aracılığıyla ödül kazanmasının yanı sıra platform, hazinelerine göre genel RLY ödülleri sunar.

Şu an itibariyle RALLY, 546 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.


1. Theta (THETA)



Kaynak: Livecoins

2019'da piyasaya sürülen ve tüm kripto ekosistemindeki açık ara en popüler sosyal medya projesi olan Theta, tüm Web 3.0'ın ana eğlence platformu olma hedefine sahip. RALLY'ye benzer şekilde, içerik oluşturucuların hizmetlerini yerel tokenleri THETA'da ödüller karşılığında sunmalarına odaklanır.

RALLY'nin aksine, Theta ağı tamamen video içeriği akışına odaklanır ve içerik oluşturucular için merkezi olmayan bir ağ olarak işlev çerçevesini korur.
Birkaç ana akım şirketin ve teknoloji devinin açık desteğiyle Theta'nın ortaklık sicili etkileyicinin ötesinde: Samsung, Google, Sony sadece birkaçı. Aynı zamanda YouTube'un kurucu ortağı Steve Chen'in de kamuoyu desteğine sahiptir.

Theta içerik oluşturma ve görüntüleme ekosisteminde yer almak isteyen kullanıcıların macOS, Windows veya Linux'un masaüstü uygulamasını indirmeleri yeterlidir. İlk olarak Mart 2020'de piyasaya sürülen Theta, yazı yazıldığı sırada 3,2 milyar dolarlık piyasa değeriyle ana sosyal medya projesi olarak çok güçlü bir liderliğe sahip.



Yazar: Gate.io Araştırmacı: Victor Bastos
* Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.