• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog 2021deki En İyi NFT Etkinlikleri

2021deki En İyi NFT Etkinlikleri

14 January 14:49

Çoğu insan kripto para birimine aşinadır - Bitcoin, Ethereum ve benzerleri. Ancak değerli dijital varlıklardan oluşan yeni bir alan hızla ivme kazanıyor - Değiştirilemez tokenler (NFT'ler).

NFT'ler, blok zincirine bağlı varlıklardır. Bu şekilde takas edilebilirler. Ancak kripto para biriminden farklı olarak, her NFT benzersizdir (değiştirilemez). Tıpkı bir alan adı gibi. Benzer görünen NFT'ler olabilir ve var olabilir, ancak her birinin blok zincirinde benzersiz bir kimliği vardır.

Bu dijital varlıklar 2021 yılında hızlı bir patlama yaşadı. İnsanları NFT'ler hakkında aydınlatmak ve NFT'lerin geleceğini tartışmak (ve belki de belirlemek) için tüm dünyada birkaç NFT etkinliği düzenlendi. 2021'deki en önemli NFT etkinliklerinden bazıları şunlardır:

· The Global NFT Summit
· WOW Summit and NFT Exhibition
· NFT: Beyond Digital Art
· NFT.NYC

NFT'ler nelerdir?

NFT, değiştirilemez tokenler anlamına gelir. Sahipliği blok zincirine bağlı olan benzersiz bir dijital varlık türüdür.

"Mevcut olmayan", varlığın benzersiz olduğu anlamına gelir. Eğer sizde bir tane varsa, hiç kimse tam olarak onun gibi bir başkasına sahip olamaz. Örneğin, bir alan adı, değiştirilemez bir token olabilir. Bir alan adı satın aldığınızda, söz konusu URL'ye ilişkin haklara yalnızca siz sahip olursunuz.

Öte yandan, değiştirilebilir tokenler birbirine benzeyen varlıklardır. Belirli bir türdeki değiştirilebilir tokenlerden iki veya daha fazlası doğal olarak aynıdır. Bu, temelde aynı değere sahip oldukları için birinin bir başkasıyla değiştirilebileceği anlamına gelir. Örneğin, bir Bitcoin her zaman başka bir Bitcoin ile aynı olacaktır. Bitcoin'in sahibinin kim olduğu önemli değil. Geleneksel para birimlerimiz bile değiştirilebilir olarak tanımlanabilir. 1 dolarlık banknot, diğer tüm 1 dolarlık banknotlarla aynıdır. Bu nedenle, biri diğeriyle kolayca değiştirilebilir.


NFT Türleri

Neredeyse dijital olan her şey bir NFT olabilir; müzik, alan adları, dijital sanat, oyun içi öğeler, videolar ve hatta tweet'ler. Şu anda en popüler NFT'ler dijital sanat eserleri ve müzik.

NFT'ler dijital varlıklar olsa da, fiziksel varlıkları izlemek için de kullanılabilirler.

2021 ve NFT'ler

NFT'ler nispeten yeni bir kavramdır, ancak bu kavramın popülaritesi hızla artmaktadır. Gittikçe daha fazla insan bu dijital varlıklara ilgi duyuyor. Geçen yıl çok sayıda NFT pazar yeri etkinliği vardı. Dijital topluluğun ve hatta çevrimdışı topluluğun konuşması haline gelen yüksek profilli işlemler vardı. Böyle bir işlem, Twitter'ın kurucusu tarafından imzalı bir tweet'in satışıydı. Tweet milyonlarca dolara gitti ve oldukça sohbeti ateşledi.

Söylemeye gerek yok, 2021'de dijital alandaki en sıcak konulardan biri olarak NFT'lerde bir patlama oldu. Birkaç NFT pazarı ortaya çıktı, bazı büyük NFT işlemleri gerçekleşti ve elbette birçok NFT merkezli olay oldu.

2021'deki En İyi NFT Etkinlikleri

Büyük ölçüde, 2021'deki NFT etkinlikleri, insanları NFT'ler ve bu dijital varlıklarla nerede karşılaşılacağı konusunda daha fazla eğitmeye odaklandı. NFT meraklıları, araştırmacılar, yatırımcılar ve sektördeki diğer önemli oyuncular, NFT ile ilgili her şeyi tartışmak için bu etkinliklerde bir araya geldi.

2021'deki NFT etkinliklerinin çoğu çevrimiçiydi ve bazıları fizikseldi. Bazılarının diğerlerinden daha fazla partisi vardı. Bazı konferansların günlere, bazılarının ise sadece bir gün sürmesiyle, etkinliklerin süresinde de farklılıklar vardı. Ancak tüm bu farklılıklara rağmen, hepsinin ortak noktası, birkaç kişiye milyonlarca dolar kazandırmış olan sıcak teknolojinin neredeyse elle tutulur coşkusuydu.

Hepsi çoğunlukla harika olsa da, 2021'de düzenlenen NFT etkinliklerinden birkaçı diğerlerinden daha akılda kalıcıydı. 2021'deki bu en iyi NFT etkinliklerinden bazıları;

1. The Global NFT Summit

Küresel NFT Zirvesi ayrıca interaktif bir platform aracılığıyla katılımcılara bağlantı kurma ve ağ kurma fırsatı verdi. Konuşmacılar, NFT'lerin belirli endüstrilere ve farklı türdeki ürünlere olası uygulamalarını tartıştılar.


Konferans sırasında hediye edilen ücretsiz 'nadir' NFT'lerin yanı sıra, bilgi şeklinde de oldukça fazla potansiyel değer paylaşıldı. İki aşamaya ayrılan konferansın ilk aşaması ücretsiz olarak gerçekleşti ve NFT'lerin geleceğine odaklanıldı. Her düzeydeki NFT meraklılarına büyük değer sundu. 2.aşama ise, NFT'lerin evrimi ve dijital alandaki ve ötesindeki yerleri hakkında daha derin ve daha pratik bilgiler sundu. İşletme sahiplerine ve NFT yatırımcılarına, teslimatlarını hızlandırmak için kullanabilecekleri değerli paketler sundu.

2. WOW Zirvesi ve NFT Fuarı

2021'deki en büyük NFT etkinliklerinden biri WOW Zirvesi ve NFT Sergisiydi. Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şehirlerinden biri olan Dubai'de 14-15 Ekim tarihlerinde düzenlendi. Etkinlik, blok zinciri topluluğunun binlerce üyesini çekti - Endüstri liderleri, yatırımcılar, etkileyiciler vb.


WOW Zirvesi ve NFT Fuarı, çeşitli ilgi düzeylerinden katılımcılara değer kattı. NFT meraklısı kripto meraklılarından sektördeki bazı önemli karar vericilere. Hepsini tek çatı altında toplamak.

NFT fuarı ve müzayedesi, konferansın en ilgi çekici yerlerinden biriydi. Bu, dünya çapında türünün en büyük açık artırmalarından biridir. Birkaç NFT projesi sunuldu ve en ünlü NFT pazarlarından bazıları bu dijital varlıklar için açık artırmalar düzenledi.

Bir dezavantajı, olayın büyük ölçüde fiziksel olmasıydı. Bu nedenle, ilgilenen üyelerin katılmak için Dubai'deki mekanda bulunmaları gerekiyordu.

Birkaç endüstri uzmanının konuşmacı olarak yer aldığı bu NFT etkinliği inanılmaz bir değer sundu. 2021'de kesinlikle türünün en iyilerinden biriydi.

3. NFT: Dijital Sanatın Ötesinde

NFT dünyasında işlem gören dijital varlıkların çoğu dijital sanat eserleridir. Bu gerçeğe rağmen, bazı endüstri uzmanları, NFT'lerde yalnızca dijital sanattan çok daha fazlası olduğuna inanıyor. Bu NFT etkinliği sırasında, NFT'nin dijital sanat dışında başka açılardan sahip olduğu büyük potansiyele daha fazla ışık tutuldu.

Bu, 29 Temmuz'da düzenlenen 1 günlük sanal bir konferanstı. Etkinlik sırasında NFT kavramı anlatıldı. NFT sanatının diğer sektörlerle nasıl köprü olacağına dair pratik, eyleme geçirilebilir fikirler endüstri uzmanları tarafından açıklandı.

Konuşmacılar, Non-Fungible Token'ların sadece sanatta değil, aynı zamanda yasal belgeler (örneğin sözleşmeler ve lisanslar), tanımlama yöntemleri ve hatta gayrimenkul gibi diğer sektörlerde de nasıl hayati bir rol oynayabileceğini ayrıntılı olarak açıkladılar.

4. NFT.NYC

Bu yıllık etkinlik, dünya çapında önde gelen NFT etkinliklerinden biridir. 2021'de bu olay 1 - 3 Kasım tarihleri arasında Time Square Margaritaville'de gerçekleşti. Bu şehir çapındaki konferansta binlerce katılımcı, NFT'ler hakkında düzinelerce panel tartışması ve New York şehrinin her yerinde hem resmi hem de gayri resmi NFT ile ilgili taraflar yer aldı.


NFT dünyasındaki herkes - girişimciler ve ürün yöneticilerinden endüstri liderlerine, NFT sanatçılarına kadar - bu rekor kıran konferansta iyi temsil edildi.

NFT.NYC fiziksel bir olaydı. Bu konferans, tabii ki çevrimiçi olarak doğmuş ve büyük ölçüde çevrimiçi kalmış olan NFT topluluğuna, çevrimdışı hale gelmesi ve yüz yüze etkileşim kurması için büyük bir fırsat sundu.

Bu NFT konferansı, daha önce sadece sosyal medya ve diğer çevrimiçi iletişim yoluyla tanışan NFT topluluğunun üyeleri konferansta fiziksel olarak bulunduğundan, büyük bir yeniden birleşme etkinliği gibiydi.


Çeşitli paneller katılımcılara inanılmaz değer kattı. NFT'lerin uzak ve yakın geleceğine dair görüşler tartışıldı ve benzer düşünen NFT meraklılarıyla kaynaşmak ve ağ kurmak için bolca fırsat vardı.

3.000'den fazla aday arasından 20'den fazla NFT ile ilgili yaratıcı ve projeyi tanımak için ödüller verildi.

NFT.NYC'de birçok yeni milyoner, lüks parti, şirket yöneticisi ve çok daha fazlası yer aldı. NFT endüstrisinin bu kadar kısa sürede yaşadığı hızlı büyümeyi sergileyen kesinlikle bir NFT etkinliğiydi.

NFT'lerin benimsenmesi, özellikle web3 ve metaverse teknolojisinin ortaya çıkmasıyla yaygınlaşıyor. Samsung, Nike gibi birçok şirket zaten bu ekosistemi ticari amaçlar ve marka tanıtımı için kullanıyor. Bazı eleştirmenler bunun bir balon olabileceğini iddia etse de, hala birçok kripto meraklısının kalbini kazanıyor.


Yazar: Gate.io Gözlemci: M. Olatunji
Feragatname:
* Bu yazı sadece gözlemcilerin görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
*Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Diğer tüm durumlarda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.