• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog SOS Coin, Cryptoverse_i fırtına gibi alıyor

SOS Coin, Cryptoverse_i fırtına gibi alıyor

10 January 17:28

OpenDAO, 25 Aralık 2021'de bir SOS airdrop'u başlattı.
OpenDAO, sanatçıları, NFT yaratıcılarını ve koleksiyoncuları güçlendiren merkezi olmayan özerk bir organizasyondur.
Toplam SOS coin arzı 100 trilyondur.
İnsanlar SOS tokenini Gate.io'dan USDT kullanarak satın alabilirler.

OpenDAO adlı yeni bir açık merkezi olmayan kuruluş (DAO), 25 Aralık 2021'de OpenSea kullanıcılarına bir airdrop trilyonlarca SOS jetonu yayınladığında birçok kişi şaşırdı. Bu arada bilmeyenler için, OpenSea NFT'ler için en büyük pazar yeri iken OpenDAO ise yakın zamanda piyasaya sürülen, temelde sanatçıları ve NFT yaratıcılarını tanıtmayı amaçlayan bir blok zinciridir.. Bununla birlikte, OpenDAO ve vizyonunu daha derinlemesine inceleyeceğiz.

OpenDAO nedir?

Adından da anlaşılacağı gibi, OpenDAO, amacı üyelerini ve sanatçılarını destekleyerek NFT topluluğunu güçlendirmek olan, merkezi olmayan özerk bir organizasyondur. OpenDAO'nun ana odak noktası, OpenSea'deki dolandırıcılık kurbanlarını tazmin etmenin yanı sıra geliştiricilere hibe sağlamaktır. OpenDAO, ana amacı NFT'lerin yaratıcılarını ve koleksiyonerlerini ödüllendirmek olan NFT pazarını onurlandırmak ve tanıtmak için SOS belirtecini kullanır.


OpenDAO'nun sahibi ve kurucusu

Şu anda insanlar OpenDAO'nun kurucusunu tanımıyor. Ancak, projeye katkıda bulunanlardan biri, @9x9x9eth Twitter kullanıcı adına sahip anonim bir kullanıcıdır. Aynı kişi, @9x9x9eth, eğlence sektöründe faaliyet göstermesi önerilen bir meta veri tabanı olan 721DAO’ya temel katkı sağlayanlardan biridir.

OpenDAO nasıl öne çıktı?

OpenDAO, tüm kullanıcı tabanının yanı sıra; OpenSea NFT Marketplace'teki dolandırıcılık kurbanlarını tazmin etmek için 25 Aralık 2021'de SOS token airdrop'unu başlattıktan sonra iyi tanındı. Temel olarak OpenDAO, 23 Aralık 2021'den önce OpenSea'de para harcayan herkese SOS jetonlarını dağıttı. Bir kişinin talep edebileceği SOS tokenlerinin miktarı, belirlenen süre içinde OpenSea'de yaptığı işlemin değeriyle orantılıdır.


Airdrop'un ardından, CoinGecko'ya göre SOS tokeninin fiyatı keskin bir şekilde yükseldi ve yaklaşık %489 oranında arttı. 31 Aralık 2021 itibariyle 200.000'den fazla kişi tahminen 39 trilyon SOS tokeni talep etmişti. Airdrop'a verilen bu büyük tepki, fiyatındaki keskin artışın nedeniydi. Ancak, fiyat kısa bir süre içinde keskin bir şekilde düzeltildi. Bir zamanlar, piyasa değeri 252 milyon dolara geri dönmeden önce yaklaşık 340 milyon dolara ulaştı.

OpenDAO, 30 Haziran 2022'ye kadar SOS tokeninin toplam arzının %50'sini airdropla dağıtmayı planlıyor. Sonuç olarak, airdrop'un tüm potansiyel lehtarları o zamandan önce paylarını talep edebilirler. Bununla birlikte, OpenDAO, talep edilmemiş tüm SOS tokenlerini o tarihten itibaren DAO hazinesine geri talep edecektir.

SOS Tokenomics

SOS, 0x3b484b82567a09e2588a13d54d032153f0c0aee0 sözleşme adresine sahip Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir ERC 20 tokenidir. Bu tokenin, dolandırıcılık mağdurlarını tazmin etmeyi, yeni sanatçıları desteklemeyi, sanat eserlerini korumayı ve geliştiricilere hibe sağlamayı içeren birkaç belirtilen kullanımı vardır.

Bir ERC20 tokeni olarak, insanlar bunları MyEtherwallet, Metamask, Mycrypto, Coin98 Wallet, Ledger ve Trezor gibi çeşitli cüzdanlarda saklayabilir. Ayrıca, SOS jetonu, Gate.io'yu içeren çeşitli borsalarda bulunur.

Token dağılımı aşağıdaki gibidir:
Airdrop: %50
Stake teşvikleri: 20%
OpenDAO: %20
Likidite sağlayıcı teşvikleri: %10
SOS Tokenleri nasıl talep edilir?

SOS tokenini talep etmek için OpenDAO web sitesini ziyaret edin ve cüzdanınızı bağlayın. OpenDAO'nun MetaMask, Coinbase Wallet ve WalletConnect'i desteklediğini unutmayın. Cüzdanı bağladıktan sonra, "Talebi başlat"ı tıklayın. Karşılığında site, OpenSea'de harcadığınız ETH, DAI ve USDT miktarına göre airdrop tutarınızı hesaplayacaktır. Talep başarılı olduğunda, SOS tokenleriniz cüzdan adresinize gidecektir.

SOS Tokenleri nasıl satın alınır?

SOS tokeniyle ilgili benzersiz bir gerçek, insanların onu fiat para birimi kullanarak satın alamamasıdır. Bunun yerine ETH veya USDT kullanarak satın alabilirsiniz. SOS tokenlerini Gate.io'dan kolayca satın alabilirsiniz. Bunu yapmak için önce bu borsadan USDT satın alın. USDT'yi Gate.io'dan Banka Havalesi veya Kredi Kartı veya P2P ticareti yoluyla fiat para birimini kullanarak satın alabilirsiniz.

Gate.io'da işlem yapmaya başlamak için hesabınızı kaydedin ve KYC'yi tamamlayın. Bunu yaptıktan sonra hesabınıza giriş yapın ve “Kripto Satın Al” a gidin.


İmleci “Kripto Satın Al” üzerine “getirdiğinizde”, tercih ettiğiniz ödeme yöntemini, örneğin Kredi kartını seçebilirsiniz. SOS, USDT ile eşlendiğinden, USDT satın almanız en iyisidir.


USDT'yi satın aldıktan sonra, Spot Ticaret aracılığıyla SOS ile takas edebilirsiniz.


Sonuç

Ethereum blok zincirine dayanan SOS tokeni, bir hafta içinde 200.000'den fazla katılımcıyı çeken başarılı airdrop'undan sonra birçok insanı şaşırttı. Henüz bilinen bir kurucusu olmamasına rağmen amacı, en büyük NTF pazarı olan Opensea'da NFT topluluk ticareti içindeki dolandırıcılık mağdurlarını tazmin etmektir. Uygun bireyler, 31 Haziran 2021'den önce herhangi bir zamanda airdrop talebinde bulunabilirler. SOS tokenlerini satın almak isteyenler bunu Gate.io borsasında yapmalıdır.

Ödül kazanmak için soruları yanıtlayın!

Yazar: Mashell. C, Gate.io Araştırmacısı
Bu makale sadece araştırmacının görüşlerini temsil etmekte olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.
Gate.io bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.

Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.