• Dili ve Kuru Değiştir
  • Tercih Ayarları
    Yükselen/düşen rengi
    Başlangıç-Bitiş zamanı değişim yüzdesi
Gate Blog

Kripto haberlerine ve içgörülerine Açılan Kapınız

Gate.io Blog 0x Protokolü Nedir?

0x Protokolü Nedir?

16 June 14:57

By Balcı B., Gate.io Researcher


[TL; DR]

0x Lab, San Francisco merkezli bir teknoloji geliştirme firmasıdır. 0x protokolünün geliştiricisidir.


0x protokolü, 2017'de başlatılan açık kaynaklı ve merkezi olmayan bir değişim altyapısıdır.


0x protokolünü kullanarak tokenize edilmiş varlıkları birden fazla blok zincirinde takas edebilir, takas edebilir ve takas edebilirsiniz.


0x protokolü, ERC 20 tokenlerinin ticaretini sağlar ve Ethereum blok zincirinde eşler arası varlık alışverişini gerçekleştirmenize olanak tanır.


0x protokolünün yerel tokeni ZRX'dir.


ZRX token sahipleri protokol değişikliklerine oy verebilir ve ZRX tokenlerini stake ederek Ether'de (ETH) likidite ödülleri kazanabilirler.


0x protokolünün bazı zayıf yönleri arasında uzun vadeli sürdürülebilirlik, fiat para birimi ile etkileşim eksikliği ve tutarsız likidite sayılabilir.


Anahtar Kelimeler: 0x, protokol, blok zinciri, açık kaynak, merkezi olmayan, tokenize, token, likidite.



[Tam Makale]

Blok zinciri ağı o kadar sağlamdır ki, ağda oluşturabileceğiniz ve dağıtabileceğiniz şeylerin sınırı yoktur. Ya daha önce diğer geliştiriciler tarafından üretilmiş bir prototipi takip edersiniz ya da yeni fikrinizi hayata geçirirsiniz.


Uygulama geliştirmenizde uyguladığınız strateji ne olursa olsun, pazar, yatırımcılarınızı çekmeniz için yeterince geniştir. Büyük markalar, bireyler ve meraklılar sezgisel uygulamalar arıyor ve yatırımlar yapıyor.


Bu ender blockchain uygulamalarından biri 0x protokolüdür. 0x protokolünün neden nadir görüldüğünü merak edebilirsiniz.


Endişelenmeyin, 0x protokolünü, benzersiz özelliklerini ve protokolle ilgili diğer önemli ayrıntıları belirleyeceğiz.


Hadi başlayalım.


0x protokolü





Görsel: Crypto Times


0x protokolü, "Zero x" de olduğu gibi, 2017 yılında 0x Lab tarafından başlatıldı. 0x laboratuvarı San Francisco merkezlidir ve 0x ekosistemi için akıllı pazarlar yaratmaya odaklanır.


0x protokolü açık kaynaklıdır ve merkezi değildir. Merkezi olmayan değişim altyapısı için oluşturulmuş bir blok zinciri uygulamasıdır. Birden fazla blok zincirinde tokenize edilmiş varlıkların değiş tokuşunu, ticaretini ve takasını sağlar.


0x protokolünün kullanım durumları çoktur. Blockchain geliştiricileri, değişim işlevlerini uygulamalarına dahil etmek için protokolü kullanabilirken, piyasa yapıcılar kripto para birimleri ve tokenler için bir ticaret platformu oluşturmak için 0x protokolünü kullanabilir.


0x, ERC 20 tokenlerinin ticareti için oluşturulmuştur. 0x protokolünü kullanarak Ethereum blok zincirinde eşler arası varlık alışverişini gerçekleştirebilirsiniz.


0x'in yerel yönetişim ve stake tokeni ZRX'tir. ZRX, bir Ethereum ERC-20 tokenidir. ZRX token sahipleri protokol değişikliklerine oy verebilir ve ZRX tokenlerini stake ederek Ether (ETH) üzerinden likidite ödülleri kazanabilirler.


0x protokolü, açık standart ve ortak bir yapı taşını kolaylaştırmak için oluşturulmuştur. Ayrıca, değişim işlevselliğini içeren merkezi olmayan uygulamalar (Uygulamalar) arasında birlikte çalışabilirliği de sağlayacaktır.


Blok zincirinden yararlanan her merkezi olmayan Uygulama gibi, bu eşler arası değişim platformunun da zayıf yönleri vardır. Her blockchain Uygulamasının başlangıcında, geliştiriciler ve eleştirmenler Uygulamayı ele geçirir ve inceler.


Diseksiyon yaparak, böyle bir protokolün gücünü ve diğer benzer merkezi olmayan protokollere kıyasla zayıf yönlerini belirleme eğilimindedirler. Zayıflıklar güvenlik özelliklerine yönelirse, bu tür Uygulamaların geliştiricilerini, yetkisiz erişimi veya bilgisayar korsanlarından gelen saldırıları önlemek için bu protokolü güçlendirmeye teşvik eder.


Bu noktada, diğer geliştiriciler ve eleştirmenler tarafından tespit edilen Endişeleri ve zayıflıkları belirleyeceğiz.



0x Protokolü İle İlgili Endişeler





Görsel: Coinsutra


0x protokolü hakkında gündeme getirilen en büyük endişe, uzun vadeli sürdürülebilirlik ve diğer merkezi olmayan borsalardan karşı karşıya olduğu rekabettir.


Uzmanlar, her blok zinciri protokolü için uzun vadeli sürdürülebilirliğin gerekli olduğunu iddia ediyor. Protokol ne kadar güvenilir olursa, o kadar fazla yatırımcı ve kullanıcı çekmeye devam edecektir.


Müşterilerini ve yerel token sahiplerini oluşturmak için yıllarını harcayan ve sonunda çöken veya zamana dayanamayan merkezi olmayan bir platform düşünün? Böyle bir platform sürdürülebilirlik testini geçemez ve yatırımcılar zarara uğrayacaktır.


Bu nedenle, böyle bir senaryoyu öngörmek ve önlemek için, blok zinciri geliştiricileri ve eleştirmenleri 0x protokolünü incelediler ve uzun vadeli sürdürülebilirliği olmadığını ve blok zincirinde benzer işlevleri paylaşan diğer Uygulamalardan yoğun bir rekabetle karşı karşıya olduklarını fark ettiler.


İkinci endişe, 0x protokolünün fiat para birimi ile doğrudan etkileşimi olmaması ve merkezi olmayan değişim protokolünün yalnızca Ethereum kullanıcıları ve ERC-20 token sahipleri için oluşturulmuş olmasıdır.


Böyle merkezi olmayan bir protokolün daha geniş bir erişime sahip olması ve öne çıkması için, değişim özelliğine bakması ve tokenlerini doğrudan böyle sezgisel bir platformda değiştirmek isteyebilecek diğer yerel token sahiplerini içerecek şekilde genişletmesi gerekir.


Son olarak, 0x protokolü tutarsız likiditeye eğilimlidir ve yavaş işlem süreleri ile karakterize edilir. Bu eleştiri, merkezi olmayan borsa (DEX) platformlarıyla eş anlamlıdır.


0x App gibi merkezi olmayan değişim protokollerini kullanan değişim etkinliklerinde harcanan zaman yavaştır. Mübadelenin büyüklüğüne bağlı olarak sabırlı olmalısınız.


Ayrıca, piyasa yapıcılar, likiditesini güçlendirmek için 0x protokolünün daha fazla yerel tokeni ile ticaret yapmak zorundadır. Çoğu zaman, ticaret düşer ve likidite dalgalanmaya devam eder.


Daha önce belirtildiği gibi, ZRX, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilmiş ve kolayca elde edilebilen 0x protokolünün yerel tokenidir.


ZRX (0x projesi) Token Nasıl Satın Alınır





Aldatılmaktan veya gereksiz güçlüklerden kaçınmak için ZRX tokeninizi Gate.io gibi güvenilir ve güvenilir bir küresel değişim platformu aracılığıyla satın almalısınız.


Gate.io'da token satın alma adımları;


Öncelikle Gate.io'da bir hesap oluşturmalısınız. İlgili detayları verdiğinizde, doğrulama işleminizin başarılı olduğuna ve hesabınızın oluşturulduğuna dair bir doğrulama mesajı alacaksınız.

İkinci olarak, Gate.io cüzdanınıza veya hesabınıza ana akım token ile para yatırmanız gerekecek. Gate.io, BTC ve USDT gibi ana tokenleri kabul eder. Artık hesabınızdaki parayı kullanarak ZRX tokenini satın alabilir ve ticarete başlayabilirsiniz.

Son olarak, ZRX'i Kantitatif stratejiler ve Marj hesapları ile ticaret yapabilirsiniz. Sürekli sözleşmeler ve ETF'ler gibi ZRX türevleriyle işlem yapma ayrıcalığına sahipsiniz.

Sonuç





Görsel: Cryptowisser


0x protokolü, gelişmiş ve akıllı bir merkezi olmayan değişim platformudur. ZRX tokeni yönetişim sağlar ve madenciliği yapılmaz.


0x protokolü, blok zinciri teknolojisinden yararlanan diğer merkezi olmayan değişim platformlarından oldukça farklıdır ve 0x protokolü, merkezi ticaret modelini takip etmez.


0x protokolü, kapı bekçileri olarak hizmet etmek, altyapıyı sağlamak ve bağlantı aracıları olarak hareket etmek için inşa edilmiştir ve taraflar arasındaki ticareti ve alışverişi temizlemek ve kolaylaştırmak içindir.


Ayrıca 0x hedefi, altyapı oluşturmak ve varlıkları daha erişilebilir ve daha akıcı hale getirmektir. Protokol geliştiricisi 0x Lab, dünya çapındaki girişimci ekiplerin sağlam bir finansal sistem oluşturmaya yönelik olarak güçlendirilmesine de öncelik veriyor.


Misyon, “tüm değerlerin serbestçe akabileceği tokenize edilmiş bir dünya yaratmaktır”.


Eleştirmenler tarafından dile getirilen endişelerin yanı sıra (daha önce tartışıldı), Ethereum blok zincirinde en önde gelen merkezi olmayan değişim protokollerinden biri olma konusunda uzun vadeli bir potansiyele sahiptir.




Yazar: Gate.io Araştırmacı Valentine. A, Çevirmen: Baturalp BALCI

Bu yazı sadece araştırmacının görüşlerini yansıtmakta olup herhangi bir yatırım önerisi niteliği taşımamaktadır.

Gate.io, bu makalenin tüm haklarını saklı tutar. Gate.io'ya atıfta bulunulması koşuluyla makalenin yeniden yayınlanmasına izin verilecektir. Her durumda, telif hakkı ihlali nedeniyle yasal işlem yapılacaktır.


BTC/USDT -0.84%
ETH/USDT + 3.00%
GT/USDT + 1.11%
Şansınızı Kutusundan Çıkarın ve $6666 Ödül Kazanın
Hemen Kaydol
Hemen 20 Puanı alın
Yeni Kullanıcıya Özel: Puanları hemen talep etmek için 2 adımı tamamlayın!

🔑 Gate TR hesabı açın

👨‍💼 24 saat içinde KYC (Müşterini Tanı) işlemlerini tamamlayın

🎁 Puan Ödüllerini Alın

Hemen Alın
Dil ve bölge
kur

Dil ve bölgeyi seçin

Gate.TR'ye mi gideceksiniz?
Gate.TR artık aktif.
Tıklayıp Gate.TR'ye gidebilir veya Gate TR'da kalabilirsiniz.